تحقیق کلمات کلیدی چیست ؟
تحقیق کلمات کلیدی یکی از مهم ترین ابزارهایی است که شما برای این کار در اختیار دارید و می توانید با استفاده از آن موجب بهبود رتبه بندی سئو وب سایت خود شوید. به عنوان یک مدیر وب سایت، تنها نگرانی شما نباید تعداد بازدید کننده ها باشد بلکه باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که بازدید کننده مناسب را جلب می کنید. با تحقیق کلمات کلیدی مناسب، شما می توانید تغییرات در تقاضا را پیش بینی کرده، به شرایط در حال تغییر بازار پاسخ دهید و محصولات، خدمات یا محتوایی را که جستجوگران اینترنتی به دنبال آن هستند را تولید کنید.
نمایش فهرست این آموزش :
- تحقیق کلمات کلیدی چیست ؟
- چرا جستوجوی تحقیق کلمات کلیدی مهم است؟
- قبل از شروع تحقیق کلمات کلیدی این سؤالات را از خود بپرسید
- مثال واقعی برای تحقیق کلمات کلیدی هدفمند
- جلوگیری از کنیبالیزیشن
- تحقیق کلمات کلیدی سئو به چند دسته تقسیم میشوند؟
- پیدا کردن مناسب ترین کلمات برای موتور جستجوگر گوگل
- کشف کلمات کلیدی در تحقیق کلمات کلیدی
- ۱. استفاده از پیشنهادات گوگل
- ۲. جست و جوهای مرتبط گوگل
- ۳. استفاده از ابزارهای متفاوت در یافتن کلمات کلیدی
- ۴. آنالیزور ها و آمارگیرها
- ۵. بررسی گزارش تبلیغات
- ۶. بررسی سایت های پرسش و پاسخ
- ۷. نگاهی به ویکی پدیا داشته باشید
- ۸. زیر نظر گرفتن رقبا
- ۹. مورد ابزار keyword planner گوگل
- ۱۰. Bing Webmaster Tools
- ۱۱. Google Search Console در تحقیق کلمات کلیدی
- ۱۲. KWFinder در تحقیق کلمات کلیدی
- ۱۳. Answer the Public در تحقیق کلمات کلیدی
- ۱۴. SEMrush در تحقیق کلمات کلیدی
- ۱۵. Ubersuggest در تحقیق کلمات کلیدی
- ۱۶. Google Trends در تحقیق کلمات کلیدی
- ۱۷. Spyfu در تحقیق کلمات کلیدی
- ۱۸. LSI Graph در تحقیق کلمات کلیدی
- ۱۹. جستوجوی سؤالات متداول
- ۲۰ . AuthorityLabs در تحقیق کلمات کلیدی
- ۲۱ – Semrush در تحقیق کلمات کلیدی
- ۲۲ – GeoRanker در تحقیق کلمات کلیدی
- ۲۳ – Moz در تحقیق کلمات کلیدی
- ۲۴ – AHREFS در تحقیق کلمات کلیدی
- ۲۵– SEOprofiler در تحقیق کلمات کلیدی
- ۲۶ – SERPWatcher در تحقیق کلمات کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی چیست ؟
اما تو توی تمام مراحل انتخاب تحقیق کلمات کلیدی این نکات رو فراموش نکن که یک کلمه کلیدی باید 3 تا خصوصیت داشته باشه:
- کاملا با کسب و کار مورد نظر مرتبط باشه و صرفا یک کلمه که زیاد سرچ میشه به هیچ وجه کلمه مناسبی نیست.
- کلمه مورد نظر شما تعداد سرچ بالایی رو داشته باشه
- رقبای کمتری داشته باشه .
خوب من این تحقیق کلمات کلیدی رو چطوری میتونم انتخاب بکنم؟ آیا راهی وجود داره برای اینکه من ببینم چه کلماتی کلیدی وجود داره در زمینه کار من که اولا رقابت توش کمه، دوما تعداد جستجوش هم زیاده.
به طور مثال تو زمینه طراحی وب سایت خوب اولین کلمه کلیدی که به نظر میرسه طراحی سایته، دومیش طراحی وب سایته و از روز اول یک وب سایتی که تازه داره کارش رو شروع میکنه میاد توی این کلمات تصمیم میگیره سایتش رو SEO بکنه خوب رقبا چندین ساله تو این زمینه دارن کار میکنن و این نمیتونه زمینه رقابت خوبی باشه چرا چون شما زمانی که دو ماه، سه ماه، چهار ماه کار میکنید و نتیجه مثبتی رو خیلی نمیگیرین دلسرد میشین.
هدف از SEO کردن سایت چیه؟
آیا فقط اینه که توی کلمه کلیدی بیاد بالا؟ نه هدف من و شما به عنوان یک مشاور و SEO کار این هست که بتونیم فروش یک وب سایت رو از طریق Search موتورهای جستجو ببریم بالا، یعنی چی؟ یعنی مهم تر از اینکه تو کلمات کلیدی که کارفرما مدنظرشه یا من مدنظرم هست اون وب سایت بیاد بالا اینه که ببینیم کاربرهای اون خدمات چه کلماتی رو Search میکنن و وارد وب سایتها میشن و خرید انجام میدهند.
خوب قطعا کلمه طراحی سایت رو نمیتونیم بگیم کلمهای که Search نمیشه چرا اتفاقا خیلی Search میشه تعداد Search ش بسیار بالاست و تعدادی هم که در واقع این کلمه رو Search میکنن و نهایتا کار طراحی سایت رو انجام میدن و سفارش میدن تعدادشون کم نیست اما برای شروع برای من به عنوان کسی که تازهکار هستم اصلاً کلمه مناسبی نیست خوب بعضی از دوستان میگن که خوب بهتره از ابزار google trend استفاده بکنیم که من خیلی موافق این قضیه نیستم.
چرا جستوجوی تحقیق کلمات کلیدی مهم است؟
جستوجو و به کار بردن کلمات کلیدی مناسب در نوشتههایتان باعث میشود موتورهای جستوجو راحتتر شما را پیدا کنند و با افزایش ترافیک وبسایت، مخاطبان بیشتری مطالب شما را بخوانند و یا با محصولات شما آشنا شوند. گاهی کلماتی وجود دارند که بسیاری از افراد آنها را به کار میبرند و آن را جستوجو میکنند؛ ولی پاسخ مناسبی به آن سؤال و یا مطلبی در مورد آن کلمه موجود نیست. یافتن این کلمات کلیدی ازقلمافتاده گاهی ترافیک وبسایت شما را تا دو برابر افزایش میدهد. بنابراین توجه به کلمات کلیدی جزء مهمترین نکاتی است که در نوشتار خود باید به آن توجه کنید.
قبل از شروع تحقیق کلمات کلیدی این سؤالات را از خود بپرسید
شما تنها در صورتی می توانید به یک کسب و کار از طریق سئو کمک کنید که ابتدا درک کاملی از چند سوال در ذهن خود داشته باشید.
- ابتدا باید به صورت کامل درک کنید که آن ها چه کسب و کاری دارند؟
- سپس باید متوجه شوید که مشتریان آن ها چه کسانی هستند؟
- در نهایت اینکه هدف آن ها چه می باشد؟!
بسیاری از افرادی که می خواهند روی سئو سایت خود کار کنند ، این مراحل را نادیده می گیرند! به دلیل اینکه تحقیق کلمات کلیدی یک پروسه زمان بر است. البته اگر به درستی انجام شود ! حالا سوال من از این دسته از افراد این است که چگونه می خواهند در رتبه های بالای گوگل حضور پیدا کنند زمانی که نمی دانند بر روی چه کلمه یا عبارت کلیدی باید کار کنند! و یا بدتر از آن اینکه با یک تحقیق سریع ، چند کلمه و عبارت کلیدی را مشخص می کنند. در حالی که حتی اگر در آن کلمات به صدر نتایج گوگل هم برسند برایشان فایده ای نخواهد داشت. پس لطفا بحث یافتن کلمات کلیدی را جدی بگیرید! آن هم به صورت علمی و هدفند تا از صرف وقت و هزینه بیهوده جلوگیری نمایید.
خیلی وقت ها پیش می آید که شما فکر می کنید فلان کلمه کلیدی برای کسب و کارتان مناسب است ، در حالی که در واقعیت این طور نیست و مخاطبان شما با یک کلمه کلیدی دیگر به دنبال شما می گردند. تمرکز بر مخاطبان و یافتن آنچه واقعا استفاده می کنند ، بسیار به موفقیت کمپین شما کمک خواهد کرد. شما باید در یافتن کلمات کلیدی از سیستم تفکر بر مبنای صفر استفاده کنید. باید فکر کنید که شما هیچ چیز نمی دانید و الان آمده اید تا آن ها را کشف کنید. آن موقع است که موفق خواهید شد.
مثال واقعی برای تحقیق کلمات کلیدی هدفمند
برای درک بهتر این موضوع یک مثال برایتان بزنم . فرض کنید دوست شما که به تازگی یک مغازه بستنی فروشی راه اندازی کرده ، درباره سئو سایت و راه های جذب مشتری از طریق آن شنیده است. حال از شما که یک متخصص سئو هستید می خواهد که کمکش کنید تا درباره نحوه جستجوی مشتریانش بیشتر بداند. شما برای کمک به او و ارائه خدمات سئو باید در ابتدا سوالاتی از خود بپرسید:
- مردم به دنبال چه نوع بستنی هایی هستند؟
- چه کسانی معمولا برای بستنی به صورت آنلاین جستجو می کنند؟
- چه زمانی مردم برای بستنی جستجو می کنند؟
- آیا جستجو ها بیشتر به صورت فصلی صورت می گیرد؟
- مردم به چه شکل و با چه عباراتی بستنی را جستجو می کنند؟
- آیا بیشتر جستجو کنندگان با موبایل خود این کار را انجام داده اند؟
- چرا مردم در اینترنت به جستجوی بستنی می پردازند؟
- آیا به دنبال خرید اینترنتی آن هستند؟
- آیا تنها برای آگاهی از انواع آن جستجو می کنند؟
- آیا به دنبال یک بستنی فروشی محلی هستند؟
- مشتریان بالقوه کجا هستند؟ محلی هستند؟ در سراسر ایران هستند؟ یا بین المللی هستند؟
و سرانجام پس از یافتن پاسخ این سوال ها باید از خود بپرسید که با توجه به این سوال هایی که درباره بستنی وجود دارد، چه محتوایی می توانم تولید کنم که اگر شخصی در اینترنت به دنبال بستنی بود، بهترین پاسخ را به او بدهم. پاسخی که واقعا آن جستجو کننده به دنبال آن است. این روش به شما کمک می کند که بهترین کلمات و عبارات کلیدی هدفمند را پیدا کنید و با تولید محتوای ارزشمند برای آن ، مشتریان را به سمت سایت خود جذب نمایید.
جلوگیری از کنیبالیزیشن
از همان ابتدا که در حال کشف و انتخاب کلمات کلیدی هستید ، باید مبحث کنیبالیزیشن در تحقیق کلمات کلیدی را مد نظرتان قرار دهید. و بهتر است با یک متخصص سئو برای جلوگیری از ” cannibalization ” مشورت کنید. چون این مبحث کمی تخصصی و گیج کننده است و باید تجربه کافی در آن داشته باشد. ولی مفهوم آن به صورت خلاصه به این صورت می باشد :
هر زمان که دو صفحه یا چند صفحه از سایت شما در یک کلمه یا عبارت کلیدی برای کسب رتبه در موتورهای جستجو به رقابت بپردازند ، به آن کنیبالیزیشن می گویند. این موضوع بسیار برای سایت شما مضر می باشد. و باید از به وجود آمدن آن جلوگیری نمایید.
تحقیق کلمات کلیدی سئو به چند دسته تقسیم میشوند؟
به طور کلی میتوان گفت کلمات کلیدی سئو به دو دسته User Intent و Search Volume تقسیمبندی میشوند که هر یک، زیر مجموعههای خاص خود را دارند. معیار تقسیمبندی کلمات کلیدی سئو در این دستهبندی بر اساس مفاهیم مورد نظر کاربران موتورهای جستجو و تعداد دفعات جستجوی کلمات است.
تقسیمبندی کلمات کلیدی بر اساس User Intent
کلمات کلیدی User Intent، در حقیقت بیانگر قصد و نیّت کاربران از جستجو در اینترنت است. همانگونه که میدانیم کاربران با اهداف متنوعی به وبسایتها سر میزنند. عدهای برای خواندن اخبار روزانه و عدهای برای دریافت یک سرویس یا محصول؛ برخی برای یادگیری دستور پخت یک غذا و بعضی دیگر برای وارد شدن به شبکههای اجتماعی از موتورهای جستجو استفاده میکنند. در حقیقت میتوان گفت که همه کاربران تقریباً سه هدف کلی برای جستجو در اینترنت دارند که این اهداف در قالب سه نوع کوئری جستجو User Intent نمایان میشود.
1. کلمات کلیدی Informational در تحقیق کلمات کلیدی
کاربران از این نوع کلمات کلیدی برای یافتن اطلاعات استفاده میکنند. برای مثال کوئریهای جستجوی آب و هوای تهران در هفته آینده، نحوه پرورش کاکتوس یا آموزش پخت فسنجان همگی از این دستهاند. در این شیوه از جستجو، جنبههای مالی به طور مستقیم هدف قرار نمیگیرد و کاربران تنها به دنبال افزایش دانش و اطلاعات خود درباره یک زمینه هستند.
۲. کلمات کلیدی Transactional در تحقیق کلمات کلیدی
هدف از جستجوی چنین کلماتی انجام یک معامله آنلاین در قالب خرید یک محصول فیزیکی یا سرویس اینترنتی است. برای مثال کوئریهای جستجوی دانلود کتاب، خرید موبایل آیفون ۷ و سرویس اینترنت پرسرعت جزو کلمات کلیدی سئو معاملاتی (همان Transactional) دستهبندی میشوند.
البته گفتنی است که برخی دیگر معتقدند که در اینجا نوع دیگری از کلمات کلیدی با عنوان Commercial نیز وجود دارد. کلمات کلیدی Commercial زمانی به کار میروند که کاربر قصد جستجوی یک محصول را دارد، اما فعلاً قصد خرید آن را ندارد.
۳. کلمات کلیدی Navigational در تحقیق کلمات کلیدی
کاربران معمولاً با هدف انتقال به یک وبسایت خاص، کلمات کلیدی Navigational را در گوگل جستجو میکنند. استفاده از این نوع کلمات کلیدی زمانی اتفاق میافتد که کاربر میخواهد به وبسایت خاصی مراجعه کند، اما دامنه آن سایت را نمیداند. برای مثال کوئریهای جستجویی مانند دیجی کالا، فیسبوک، توئیتر و آمازون از جمله کلمات کلیدی Navigational هستند. در نتیجه کاربران با کلیک بر روی اولین لینک حاصل از جستجو به مقصود خود میرسند.
تقسیمبندی کلمات کلیدی بر اساس Search volume
معیار این نوع تقسیمبندی کلمات کلیدی سئو تعداد جستجوی آنها توسط کاربران موتورهای جستجو است؛ و نه قصد و نیّت کاربران. کلمات کلیدی بر حسب Search Volume به سه دسته تقسیم میشوند.
۱. کلمات کلیدی اصلی یا Head
این دسته از کلمات کلیدی، کلمات و عبارات اصلی و کوتاهی هستند که به طور گسترده در اینترنت جستجو میشوند. این نوع از کلمات کلیدی معمولاً نشانگر یک دسته بندی خاص یا مفهوم کلی هستند. برای مثال کلماتی مانند موبایل، خانه، طراحی سایت، کامپیوتر و خودرو از این دست از کلمات کلیدی هستند.
از آنجایی که جستجوی این نوع کلمات کلیدی جستجوی زیادی دارند، قرار گرفتن در رتبههای اول در نتایج جستجو برای آنها بسیار دشوار است. همچنین، مشکلی که در این نوع کلمات کلیدی وجود دارد این است که قصد و نیت کاربران در آن مشخص نیست. برای مثال وقتی فردی در گوگل کلمه موبایل را جستجو میکند، مشخص نیست که به دنبال خرید موبایل است یا به دنبال نرم افزاری خاص برای موبایل. با این حال با استفاده از این کلمات کلیدی میتوانیم متوجه شویم که چه مفاهیمی یا موضوعاتی نزد کاربران اینترنت محبوبیت دارد.
۲. کلمات کلیدی عبارتی یا Middle Tail
این نوع کلمات کلیدی سئو، نتایج مشخصتری را نسبت به کلمات کلیدی Head به نمایش میگذارد. با این وجود همچنان این کلمات کُلی و کمی نامفهوم هستند. در این شیوه جستجوی کاربران اهداف معینتری دارند، اما به دنبال بهترین پیشنهاد از جانب موتورهای جستجو هستند و خود ایده خاصی ندارند. برای مثال کلمات کلیدی «موبایل سامسونگ»، «هتل ارزان» یا «خرید خودرو» جزو کلمات کلیدی Middle Tail هستند.
۳. کلمات کلیدی طولانی یا Long Tail
کلمات کلیدی طولانی راه موفقیت وبسایتهای پرترافیک هستند. کلمات کلیدی Long-Tail میتوانند بیش از ۷۰% ترافیک وبسایت شما را پوشش دهند. این در حالی است که عرصه رقابت در کلمات کلیدی Long Tail به مراتب کمتر از دیگر انواع کلمات کلیدی است. کلمات کلیدی طولانی معمولاً از ترکیب سه یا چهار کلمه ساخته میشوند و کاربرانی که از آنها استفاده میکنند به دنبال محصول یا موضوعی خاص با مشخصات واضح هستند. برای مثال کلمات کلیدی «خرید بلیت ارزان هواپیمای تهران-مشهد»، «دانلود اپلیکیشن اسنپ برای اندروید و کفش ورزشی نایک مردانه قرمز»، همگی از جمله عبارات کلیدی Long Tail هستند که به نتایج نسبتاً معینی میرسند.
پیدا کردن مناسب ترین کلمات برای موتور جستجوگر گوگل
به این ترتیب اولین قسمت یافتن کلمات کلیدی مناسب به پایان رسید و شما تصمیم خود را در مورد کلمات کلیدی و هدف آن ها گرفته اید.
۱- می توانید از نرم افزارهای واسط برای آنالیز کلمات کلیدی خود استفاده کنید مثل نرم افزار Market Samurai که یک ابزار بسیار قدرتمند برای بررسی رقبای شما در این کلمات کلیدی می باشد اینجا می توانید کلمات و ایده های مختلف را بررسی کنید.می توانید عناوین خود را در آن کنترل کنید که حتما بهینه باشند ممکن است کلمه ی بهینه سازی سایت را در آن جستجو کنید و ببنید در این کلمه چند رقیب برای شما وجود دارد و چند لینک با این عنوان در سایت های رقیب است.
۲-تحقیق کنید و از ابزارهای مختلف در این کار کمک بگیرید
مرحله ی بعدی می تواند تحقیق بیشتر و یافتن لینک های بیشتر برای آنالیز باشد. برای تحقیق کلمات کلیدی از ابزارهایی مثل Majestic SEO یا Semrush کمک بگیرید.
۳-شخصا روی سایت ها تحقیق کنید
قدم بعدی که لازم است برداشته شود مشاهده ی سایت هایی است که در آنالیزها یافته ایم این کار باعث می شود میزان قدرت رقبا و میزان فعالیت لازم بر روی کلمات کلیدی خود را بهتر درک کنیم.
تکنیک های استفاده از کلمات کلیدی در سئو
در استفاده کردن از کلمات کلیدی تکنیک هایی وجود دارد که می تواند به سئو سایت شما کمک کند که عبارت است از:
- از کلمات کلیدی در Meta Description خود استفاده کنید.
- کلمات کلیدی را در برچسب عنوان SEO خود وارد کنید.
- از کلمات کلیدی در عنوان مقاله خود استفاده کنید.
- از کلمه کلیدی در ۲۰۰ کلمه اول استفاده کنید.
- کلمات کلیدی را به طور طبیعی در کل مقاله وارد کنید.
- از کلمات کلیدی در عنوان و هدینگ ها استفاده کنید.
- از کلمات کلیدی در انکرتکست استفاده کنید(اگر براتون سوال است انکرتکست چیست؟ با ما همراه باشید)
- از کلمات کلیدی در alt تصاویر خود استفاده کنید.
با استفاده از این تکنیک ها شما به وسیله کلمات کلیدی توانسته اید به بهینه کردن سایت خود در موتورهای جست و جو کمک کنید.
مشتریان شما چه کلماتی را جستجو می کنند؟
ممکن است شما بتوانید به راحتی توضیح دهید که شما چه محصول و خدماتی را ارائه می دهید. اما سوال مهم این است که مشتریان شما به چه صورت به دنبال محصول و خدمات شما هستند! پاسخ به این سوال اولین قدم اساسی و مهم در یافتن کلمات کلیدی کسب و کار شما می باشد.
کشف کلمات کلیدی در تحقیق کلمات کلیدی
جستجوی کلمات کلیدی یکی از اصلی ترین کارهای سئو است که شامل یافتن کلمات و عباراتیست که کاربران در موتورهای جستجو وارد می کنند و هدف از آن تلاش برای کشف کلماتیست که با تولید محتوا درباره آن بتوان رتبه خوبی کسب کرد. یافتن کلمات کلیدی به بازاریابان کمک می کند تا درک بهتری از مقدار نیاز به یک کلمه کلیدی مشخص، پیدا کنند و میزان رقابت در آن را بسنجند و سختی کار در رسیدن به صفحه اول گوگل را درک کنند.
جستجوی کلمات کلیدی صرفا شامل آگاهی از تعداد جستجو های یک کلمه در موتورهای جستجو نیست و در این پروسه ما با مکانیسم انتخاب کلمات کلیدی توسط کاربران آشنا می شویم. همچنین پیدا کردن کلمات کلیدی پر طرفدار، قسمت اعظم سئو محسوب نمی شود و صرفا جزئی از بازاریابی محتوا می باشد. دلیل این امر هم اینست که پیدا کردن کلمات کلیدی محبوب، به شما ایده های جدید درباره نوشتن پست بعدی وبلاگ سایت می دهد و شما را با خواسته های جدید کاربران آشنا می کند.
در نهایت با یافتن کلمات کلیدی که کاربران در موتورهای جستجو وارد می کنند و استفاده از این اطلاعات در تولید محتوای هدفدار، موجب جذب ترافیک درست به سایت می شود. این نوع ترافیک کیفیت بالاتری داشته و نرخ تبدیل آن بیشتر است.
Keyword Research یا تحقیق کلمات کلیدی در سالهای اخیر تحول و پیشرفت قابلملاحظهای پیدا کرده، اما نیاز به پیدا کردن بهترین کلمات کلیدی و همچنین درک نیت و هدف کاربر از استفاده از کلمه کلیدی مورد نظر و تکیه بر کلمات کلیدی مشابه همچنان یک اولویت بلامنازع است. در واقع، نیاز به تحقیق درباره کلمات کلیدی از آنجا ریشه میگیرد که نمیتوانید فقط با تکیه بر آن دسته از کلمات کلیدی که خودتان با آنها آشنایی دارید دست به تولید محتوا بزنید و نتیجه خوبی را شاهد باشید؛ بلکه باید با گسترش بینش و آگاهی خود نسبت به کلمات و عبارات پرکاربرد و روند و نحوه جستجوهای مردم در حوزه فعالیتتان از قبل برنامهریزی کنید.
اینجاست که ابزارهایی موسوم به «ابزارهای انتخاب کلمات کلیدی» به چراغ راهنمای راهتان تبدیل میشوند و به کمک آنها میتوانید عملکرد بهتری را در این زمینه تجربه کنید.ما در این مطلب به سراغ پرکاربردترین و سودمندترین ابزارهای رایگان تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی میرویم و با ذکر توضیحاتی برای هر یک، شما را با آنها آشنا میکنیم.
۱. استفاده از پیشنهادات گوگل
پیشنهادات گوگل یکی از بهترین منابعی است که می توانید برای یافتن کلمات کلیدی ارزشمند از آن استفاده کنید. کافیست کلمهی اصلی خودتان را در کادر جست و جو تایپ کرده و منتظر پیشنهادات بمانید.
گوگل همواره به دنبال نمایش مفیدترین نتایج و هدایت شما به آن صفحات است و سعی می کنند کلمات پرتکرار و متداول را به شما پیشنهاد دهد. وقتی عبارتی به یکی از پیشنهادات گوگل بدل می شود، می توانیم به ارزش آن پی ببریم و نتیجه بگیریم که افراد زیادی به دنبال جست و جوی آن هستند.
هرچند که الگوریتم های گوگل در نمایش نتایج، محدود به یکی دو پارامتر مشخص نیست و ممکن است بسته به عوامل گوناگون تغییر کنند، اما مهم ترین هدفش رساندن شما به نزدیک ترین و دقیق ترین نتیجه است که بخش عمده ای از این موضوع بواسطهی محبوبیت و میزان جست و جوی آن تعیین می شود.
۲. جست و جوهای مرتبط گوگل
است در عبارت های پیشنهادی گوگل به محض تایپ کردن یک کلمه یا جمله روی صفحه نقش می بندند، اما جست و جوهای مرتبط بعد از اینکه دکمهی اینتر را فشار دادید، درست در انتهای اولین صفحهی جست و جو و پایین آخرین نتیجه به نمایش درمی آیند.
در این قسمت می توانید به خوبی عبارات و کلمات کلیدی که مرتبط با واژهی اصلی تان هستند را کشف کنید. عموما گوگل هشت عبارت مرتبط با جست و جوی شما را در این قسمت نشان خواهد داد.
۳. استفاده از ابزارهای متفاوت در یافتن کلمات کلیدی
برای تحلیل کلمات و یافتن پیشنهادات جدید، ضروری است که از ابزارهای این حوزه استفاده کنید. پیشنهاد ما بکار بستن همزمان چندین ابزار و مرجع مختلف، مقایسهی نتایج آن و در نهایت انتخاب نهایی است. چرا که هر کدام از این ابزارها، بخشی از آمار را در اختیار دارند و تحلیل شان ممکن است نسبت به توان و جامعه کاربران، دچار محدودیت هایی باشد. خصوصا در تحلیل رفتار کاربران ایرانی که بعضا با برخی محدودیت ها و تحریم ها دست به گریبان هستند.
وقتی تنها به بررسی کلمات در یک ابزار بسنده می کنید، احتمالا بخش عمده ای از کاربران و متعاقبا عبارات مهم بسیار زیادی را از دست خواهید داد.
Google Keyword Planner مکان مناسبی برای بررسی محبوبیت کلمات مختلف در بین کاربران و ترجیحات شان برای جست و جو نسبت به یک موضوع مشخص است، اما اگر به دنبال منابع دیگری می گردید ما این موارد را نیز به شما پیشنهاد می کنیم که مطالعهی گزارش های هرکدام و تجمیع آمارهای بدست آمده از هر ابزار، اطلاعات فوق العاده مهمی را به شما خواهد گفت:
۱. Keyword Tool بعنوان یک ابزار رایگان و قدرتمند می تواند به شما در یافتن کلمات کمک کند. ویژگی مثبت این ابزار پیشنهاد کلمات طولانی اما پر استفاده و مورد جست و جو در بین واژه های مختلف است. کلمات کلیدی طولانی (Long-Tail Keywords) نرخ تبدیل بالایی دارند و رقابت بر سر آن ها کمتر است. برای درک بهتر این مفهموم به مثال زیر دقت کنید.
۱. Google Trends اینکه مردم در حال حاضر چه چیزی را بیشتر جست و جو می کنند و از کدام کلمات استفاده می کنند، به تفکیک زبان و مناطق جغرافیایی مختلف می توانید در گوگل ترندز ببینید.
۳. شبکه های اجتماعی راه دیگر پیدا کردن کلمات مرتبط از پیشنهادات و نتایج جست و جو در یوتیوب، توئیتر یا اینستاگرام است که با توجه تعداد بالای کاربران شان معیار خوبی در تشخیص ارزش و محبوبیت یک عبارت بشمار می روند.
۴. آنالیزور ها و آمارگیرها
آمارگیرها نقش مهمی در تعیین استراتژی سئوی شما ایفا می کنند. مشاهده کانال های ورودی، نرخ تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان، تحلیل رفتار آنها و… بخشی از امکانات متعددی است که آمارگیرهایی نظیر گوگل آنالیتیکس به شما ارائه می کنند.
درست است که ابزار های تحلیل گر آنلاین در حقیقت “همه چیز” را به شما نمی گویند یا دسته کم گزارش هایشان کمی با تاخیر همراه است، با این حال می توانید آمار کلی از کلمه هایی که باعث شدند بازدیدکننده به سمت شما بیاید را در پنل کاربری خود ببینید. با یافتن عبارت های اصلی که سبب شده اند گوگل مخاطبان را به سایت شما ارجاع دهد، به ریشهی ارزشمندی دست می یابید که مانور دادن روی همان کلمات، می تواند ترافیک بیشتری نیز به سمت شما بکشاند.
هرچند کلماتی که از طریق می یابید، الزاماً هدف اصلی شما نیستند و ممکن است به یک صفحهی مشخص از سایت شما نیز منجر نشود. اما در هرحال برایتان بازدیدکننده می فرستند و این ارزش دارد. برای مثال یک جست و جو را در نظر بگیرید که صفحه ای تحت آن عنوان وجود ندارد و گوگل تنها به نمایش چند نتیجه مرتبط اکتفا می کند. شما بعنوان یک تولید کننده محتوا با استفاده از این فرصت و نوشتن مطلبی با همین عنوان و حول همین موضوع، می توانید بازدیدکنندگان بسیاری به سوی خود سرازیر کنید.
۵. بررسی گزارش تبلیغات
اگر کمیپن تبلیغات کلیکی (PPC) در گوگل ادز دارید، گزارش های آن از نرخ کلیک و عبارات ارجاع شده بهترین و قابل استناد ترین مرجع برای مشاهده وضعیت تان خواهند بود. گوگل ادز اطلاعات به مراتب دقیقی تری نسبت به گوگل آنالیتیکس و دیگر آمارگیرها به شما ارائه می کند و خواهد گفت کاربران نسبت به چه عبارت هایی رغبت بیشتری نشان داده اند و کدام کلمات، کلمات کلیدی و ارزشمندی به حساب می آیند.
از تعداد کلیک های هر کدام از مواردی که برای تبلیغات درنظر گرفته اید، می توانید در انتخاب تیتر ها و توضیحات مطالب هم استفاده کنید و سئوی ارگانیک خود را بهبود ببخشید. همان چیزی که آمارگیرها کم و بیش در ارائهی دقیق آنها اهمال می ورزند .
۶. بررسی سایت های پرسش و پاسخ
جمله های سوالی نیز می توانند ایدهی خوبی برای تیتر اصلی یک مطلب یا کلمات کلیدی آن باشند. وب سایت های زیادی وجود دارند که کاربران در آنها به پرسش و پاسخ درباره موضوعات مختلف مشغول هستند. سایت هایی مثل Ask ، Yahoo Answers ، LinkedIn Answers یا نمونه های داخلی که با یک جست و جوی کوتاه می توانید آن ها را پیدا کنید.
سوالاتی که در این وب سایت ها مطرح می شود، عبارت های بلند تری بوجود می آورد که امکان رقابت را برای شما ساده تر می کند. در این شرایط احتمال موفقیت شما در رسیدن به صدر نتایج جست و جو نیز افزایش می یابد.
نکته حائر اهمیت توجه به میزان بازدید صفحه و تعداد پاسخ ها و نظرات نوشته شده نسبت به یک پرسش است که می تواند معیاری از همه گیر بودن و محل بحث بودن آن موضوع باشد. در نظر داشته باشید که همه آنچه که به عنوان سوال در این سایت ها مطرح می شوند، مناسب شما نیستند و شاید از نظر گوگل نیز ارزشی نداشته باشند. وظیفه شما بررسی جوانب مختلف این امر است. می توانید میزان محبوبیت یک عبارت را با مقایسه سوالات مشابه بدست آورید یا با جایگزینی کلمات هم معنی، متداول ترین جست و جو ها را پیدا کنید.
۷. نگاهی به ویکی پدیا داشته باشید
ویکی پدیا بعنوان بزرگترین دانش نامهی آزاد، مرجعی شناخته شده برای مخاطبان اینترنت در سراسر دنیا به شمار می آید. با وجود کاربرمحور بودن، دقت و تلاش نویسندگان و اعضای ارشد این مجموعه در بررسی مقالات، باعث شده تا صفحات ویکی پدیا، استاندارد و اغلب جزو برترین نتایج جست و جوی گوگل باشند.
توجه به تیتر انتخاب شده (Title) ، توضیحات (Description) و همچنین تگ های عنوان (Headings) استفاده شده در هر مقاله، می تواند به شما در انتخاب صحیح تر کلمات و عبارات کلیدی کمک کنند و ایده های خوبی در نوشتن به شما دهد.
همچنین قسمت “جستارهای وابسته” در انتهای هر مقاله، تعدادی صفحهی مشابه را به شما نشان می دهد که می توانید از آنها در پیدا کردن زنجیره ای از واژگان مرتبط استفاده کنید.
۸. زیر نظر گرفتن رقبا
برای انتخاب بهترین کلمات، همواره رفتار رقبا را رصد کنید و نتایج جست و جوی کلمات مرتبط با کار خودتان را بررسی کنید. برای شروع کلمه ای با طول نسبتا کوتاه را انتخاب کرده و اولین نتایج گوگل را مشاهده و تحلیل کنید. به نحوهی چینش تیترها و چگالی کلمات کلیدی در یک پاراگراف یا یک بخش از صفحه توجه کنید.
اگر کار شما در حوزهی پوشاک است، با جست و جوی عبارت های کلی نظیر “خرید لباس مردانه” یا “خرید اکسسوری مردانه” نتایج جست و جو ها را نگاه کنید و از آنها در جهت بهبود خودتان، الگو بگیرید.
تجربه ها و نظرات تان را در رابطه با پیداکردن کلمات کلیدی با ما به اشتراک بگذارید
شما چه پیشنهاداتی برای پیداکردن کلمات و عبارات کلیدی و بهنیه سازی سایت برای موتورهای جست و جو دارید؟ در قسمت نظرات با ما درمیان بگذارید!
۹. مورد ابزار keyword planner گوگل
ابزارهای زیادی برای کشف و پیدا کردن کلمات کلیدی وجود دارند. یکی از بهترین آن ها کیورد پلنر می باشد. دلیل آن هم این است که کمپانی گوگل آن را در اختیار ما گذاشته است. البته ابزارهای مفید دیگری همچون kwfinder وجود دارند. اما نکته ای که درباره همه آن وجود دارد این است که اعداد و ارقام هیچ کدام از آن ها معتبر نمی باشد.
دلیل آن هم فلسفه این ابزارها می باشد. آن ها معمولا برای افرادی که می خواهند در گوگل تبلیغات بدهند ، طراحی شده اند. به همین دلیل اعداد و ارقام آن ها بسیار کمتر از واقعیت می باشد. چون کلیک نتایجی که از طریق تبلیغ ( گوگل ادز ) در نتایج ظاهر می شوند ، بسیار کمتر از نتایج طبیعی ( اورگانیک ) می باشند. به همین دلیل اگر گوگل اعداد و ارقام واقعی جستجو را منتشر کند ، توقع تبلیغ دهندگان بالا می رود و مشکلات خاص خودش پیش می آید. به همین دلیل هر عددی که در آن جا مشاهده می کنید را باید چند برابر در نظر بگیرید.
۱۰. Bing Webmaster Tools
موتور جستجوی بینگ که یکی از سرمایههای شرکت مایکروسافت محسوب میشود نیز میتواند در پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب به شما کمک کند. با درج کلمه کلیدی مورد نظر خود در قسمت Keyword Research وبمستر تولز موتور جستجوی بینگ میتوانید کلمات کلیدی مشابه با آن را به همراه تعداد و روند جستجو مشاهده کنید. بهعلاوه، امکان تنظیم کشور، زبان و بازه زمانی نیز وجود دارد؛ البته با وجود اینکه کشور ایران در فهرست کشورهای قابل انتخاب قرار دارد، اما جای زبان فارسی در بخش زبانها خالی است.
با این وجود، کلمات کلیدی که نمایش داده میشود متناسب با زبان همان کلمه کلیدی است که در کادر بالا وارد کردهاید و لذا از این بابت مشکل خاصی وجود نخواهد داشت.در بخش Search Keywords وبمستر تولز بینگ نیز میتوانید تعداد دفعاتی که سایت شما برای کلمات کلیدی مختلف در نتایج جستجو ظاهر شده و همچنین درصد کلیک خوری و جایگاه سایت در نتایج نمایش داده شده را مشاهده کنید. با توجه به این بخش میتوانید کلمات کلیدی مناسبتری را انتخاب و در بخش Keyword Research درج کنید.
۱۱. Google Search Console در تحقیق کلمات کلیدی
کنسول جستجوی گوگل یک ابزار مشابه با قسمت Search Keywords بینگ، اما قویتر از آن را برای تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی در اختیار شما قرار میدهد. بخش مناسب برای تحقیق کلمات کلیدی، قسمت تجزیه و تحلیل آمار جستجو است که در قسمت Performance کنسول جستجوی جدید گوگل قرار دارد و جزئیات کاملی از کلمات کلیدی که در ۹۰ روز گذشته کلیک خوردهاند را نشان میدهد. مزیت گوگل نسبت به بینگ این است که میتوانید فیلترهای مختلفی را بر روی اطلاعاتی که نمایش داده میشود اعمال کنید تا نتایج معنادارتری در اختیار داشته باشید.
به عنوان مثال، برخلاف بینگ در اینجا میتوانید کلمات کلیدی را بر اساس کشور فیلتر کنید که این قابلیت بهخصوص برای وبسایتهایی که کشورهای مختلفی را هدف قرار میدهند بسیار کاربردی و سودمند خواهد بود.بهعلاوه، امکان فیلتر کردن نتایج بر اساس کوئری یا عبارت جستجو شده نیز وجود دارد. به عنوان مثال، با استفاده از دکمه New در قسمت فیلترها، انتخاب Query و سپس درج کلمه SEO، فقط کلمات کلیدی حاوی کلمه SEO نمایش داده خواهند شد. نموداری که در بالای جدول کلمات کلیدی قرار دارد نیز میتواند در درک روند جستجوها و مقایسه دقیقتر کلمات کلیدی به شما کمک کند. به این منظور کافی است که بر روی کلمه کلیدی مورد نظر کلیک کنید تا صفحه مجدداً بارگذاری شود؛ در این حالت فقط آمار همان کوئری یا کلمه کلیدی که روی آن کلیک کردهاید نمایش داده میشود.
۱۲. KWFinder در تحقیق کلمات کلیدی
وبسایت KWFinder یکی از ابزارهای انتخاب کلمات کلیدی است که اطلاعات توأم با جزئیات سودمندی را در رابطه با هر کلمه کلیدی ارائه میدهد؛ از جمله، روند جستجو، حجم جستجوی ماهانه در ۱۲ ماه اخیر، میانگین هزینه تبلیغات کلیکی گوگل، میزان رقابت و دشواری کلمه کلیدی. برای شروع کافی است که کلمات مطلوب و هدف خود را در کادر مربوطه وارد و سپس کشور و زبان هدف برای انجام تحقیق کلمه کلیدی را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که علیرغم وجود زبان فارسی (با عنوان Persian)، کشور ایران در فهرست زبانهای این ابزار وجود ندارد؛ درعینحال، پیشنهادات مناسبی ارائه میشود و مشکلی پیش نخواهد آمد.
۱۳. Answer the Public در تحقیق کلمات کلیدی
این وبسایت ابزار خوبی است که سؤالاتی که معمولاً با استفاده از کلمه کلیدی مورد نظر شما از گوگل پرسیده میشود را نمایش میدهد. روش کار وبسایت Answer the Public به این ترتیب است که با کلمه کلیدی شما سؤال میسازد و سپس با استفاده از ابزار Google Suggest فهرستی از سؤالاتی که احتمالاً مخاطب شما به دنبال پاسخ آنهاست را تولید میکند. البته از آنجایی که این وبسایت مبتنی بر زبان انگلیسی است معمولاً زیاد به درد کاربر ایرانی نمیخورد، اما معمولاً بخش انتهایی آن (که حاوی کلمات کلیدی مرتبط است) پیشنهادات خوبی ارائه میدهد که توجه به آن برای تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی خالی از لطف نخواهد بود.
۱۴. SEMrush در تحقیق کلمات کلیدی
SEMrush اساساً رایگان نیست، اما در هر روز تا سقف محدودی میتوانید از آن بهرایگان استفاده کنید. SEMrush ابزار جامعی است که اطلاعات متنوع و سودمندی (از کلمات کلیدی مرتبط و روند جستجو گرفته تا وبسایتهایی که بالاترین رتبهها را برای کلمه کلیدی مورد نظر در اختیار دارند) را برای تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی ارائه میدهد. توجه داشته باشید که کاربران نسخه رایگان به ۱۰ جستجو در روز محدود شدهاند. بهعلاوه، در حال حاضر کشور ایران در فهرست کشورهای این ابزار وجود ندارد؛ در عین حال با انتخاب ایالات متحده (US) یا کشورهای فارسی زبان، مخصوصاً برای کلمات کلیدی کلیتر میتوانید نتایج مناسبی را به دست بیاورید.
۱۵. Ubersuggest در تحقیق کلمات کلیدی
Ubersuggest نیز ابزار دیگری است که با تکیه بر اطلاعات Google Suggest میتواند برای تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی به شما کمک کند. به این منظور، کافی است که یک کلمه کلیدی را در کادر مربوطه وارد کنید تا فهرستی از کلمات کلیدی مرتبط به همراه یک نمودار و وبسایتهایی که بالاترین رتبه را برای آن کلمه دارند نمایش داده شود. این ابزار مدعی است که کلمات کلیدی جدیدی را ارائه میکند که حتی در Keyword Planner گوگل نیز وجود ندارند. در عین حال، زبان فارسی و کشورهای فارسی زبان در این ابزار تعبیه نشده و عملکرد مطلوبی برای تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی فارسی ندارد؛ با این وجود، ایدههایی که در بخش Keyword Ideas برای انتخاب کلمات کلیدی ( بهخصوص کلمات کلیدی کلیتر) میدهد میتواند راهگشا باشد.پس از آنکه فهرست کلمات کلیدی ظاهر شد میتوانید آن را دانلود یا کپی کنید و سپس با استفاده از Keyword Planner بررسی کنید که با توجه به میزان جستجو و رقابت کدام موارد ارزش استفاده را دارند.
۱۶. Google Trends در تحقیق کلمات کلیدی
یکی دیگر از ابزارهای جالب توجه گوگل، گوگل ترندز است. این ابزار میتواند با توجه به آخرین ترندها یا روندهای جستجو، منتخبی از کلمات کلیدی محبوب که با کلمه کلیدی مورد نظر شما تطابق دارند را در اختیارتان قرار بدهد. علاوه بر این، گوگل ترندز نموداری از تغییرات این روندها را نیز نمایش میدهد. اخیراً مطلب جامعی در رابطه با گوگل ترندز منتظر کردهایم که برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نحوه کار با این ابزار قدرتمند میتوانید به آن مراجعه کنید. ب
۱۷. Spyfu در تحقیق کلمات کلیدی
Spyfu یکی دیگر از ابزارهای رایگان برای تحقیق درباره کلمات کلیدی است که میتوان از دو طریق از آن استفاده کرد:• با وارد کردن آدرس یک وبسایت، کلمات کلیدی اصلی که آن وبسایت از طریق تبلیغات پولی و جستجوی طبیعی یا ارگانیک به وسیله آنها در نتایج جستجو ظاهر میشود را نشان میدهد. در اینجا میتوانید آدرس وبسایت خودتان یا وبسایت رقبا را وارد کنید.• با درج کلمه کلیدی، وبسایتهایی که برای آن کلمه کلیدی در نتایج جستجو ظاهر میشوند را نشان میدهد.متأسفانه این ابزار پشتیبانی مناسبی از زبان فارسی ندارد و فقط وضعیت آماری وبسایتهای شناختهشدهتر را از نقطه نظر کلمات کلیدی و رقبای نزدیک آنها نشان میدهد.
۱۸. LSI Graph در تحقیق کلمات کلیدی
LSI Graph ابزاری است که برای تولید کلمههای کلیدی موسوم به LSI یا «latent semantic indexing» (به معنی فهرست بندی معنایی نهفته کلمات) مورد استفاده قرار میگیرد (توجه کنید که این ابزار فقط از زبان انگلیسی پشتیبانی میکند). به عبارت بهتر و به زبان ساده، کلمههای کلیدی LSI کلماتی هستند که از نظر معنایی یا موضوعی با هم قرابت دارند.این کلمات لزوماً با هم مترادف نیستند یا شکلهای مختلف همدیگر محسوب نمیشوند؛ بلکه کلمهها و عباراتی هستند که در هنگام صحبت از یک موضوع خاص از آنها استفاده میکنیم. مثالی که معمولاً برای روشن شدن مفهوم کلمات کلیدی LSI از آن استفاده میشود، apple است. کلمات کلیدی LSI برای apple، کلماتی مانند iTunes، app store و iPhone خواهد بود و نه موارد مرتبط با معنای تحتاللفظی این کلمه. در واقع، گوگل با تکیه بر کلمههای کلیدی LSI تلاش کرد تا ابهامات و ایرادات جستجوها را برطرف کند (ابهام برای شرکت اپل و سیب) و ارتباط بین عبارت جستجو شده و نتیجه جستجو را بهبود ببخشد.
۱۹. جستوجوی سؤالات متداول
تعیین موضوع محتوا با هدف پاسخ به سؤالات متداول کاربران در صنعتی که فعالیت میکنید، بسیار ارزشمند است و شما را تبدیل به متخصص و مرجع در آن صنعت میکند. پس باید سؤالات مطرح برای کاربران را نیز بیابید.
سایت AnswerThePublic.com با محیط گرافیکی جالب، ابزاری است که با آن میتوانید سؤالات متداول یا همان FAQ را جستوجو کنید.
با جستوجوی موضوع موردنظر خود در شکلی جالب میتوانید سؤالات را ببینید. سؤالات را نیز مانند کلمات کلیدی در فایلی (مثلاً اکسل) یا با ابزاری ذخیره کنید. این سایت مستقل از شمای زیبا و جذاب برای نشان دادن سؤالات، در قسمت بالای صفحه لینک دانلود سؤالات یا لینک Google sheet آن را در اختیارتان قرار میدهد.
حال میتوانید سؤالات بیشتری را به صفحه سؤالات متداول در وبسایت خود اضافه کنید. همچنین میتوانید از این سؤالات برای موضوع مطالب وبلاگتان استفاده کنید و در صفحه سؤالات متداول با لینک، خواننده را به وبلاگتان ارجاع بدهید. این ترفندها هم از منظر بهینهسازی موتورهای جستوجو (SEO) سودمند است و هم خواننده را به مطالعه محتوای شما ترغیب میکند.
همانطور که میدانید کیفیت محتوا در سئو از اهمیت بالایی برخوردار است اما باید به شما بگوییم اگر کلیدواژه انتخاب شده برای سایت مناسب نباشد باعث آسیب زدن به سئوی سایت خواهد شد و یکی از دلایلش این است که کلیدواژه انتخاب شده با کلماتی که کاربران در گوگل جستجو می کنند یکسان نیست یا اینکه کلمه کلیدی انتخاب شده رقبای بسیار سرسختی دارد که رقابت با آنها سخت و مناسب سایت شما نمی باشد.
۲۰ . AuthorityLabs در تحقیق کلمات کلیدی
اگر میخواهید به روشی ساده رتبه کلمه کلیدی را در گوگل پیدا و به صورت مداوم بررسی کنید ، این ابزار یک انتخاب بسیار خوب خواهد بود. این ابزار رابط کاربری مناسبی داشته که می توانید ارزیابی کلیدواژه خود را به کمک آن آغاز نمایید. برخلاف برخی از ابزارها در AuthorityLabs می توانید همزمان چندین دامنه و یا کلمه کلیدی را اضافه کنید .در استفاده از این برنامه چندین انتخاب ساده خواهید داشت که عبارت اند از:
- موتور جستجو : گوگل، یاهو یا بینگ
- پلت فرم: دسکتاپ یا تلفن همراه
- مکان : محلی، ملی یا بین المللی
در خصوص گزارش خروجی این سایت نیز باید گفت که بسیار ساده بوده و فقط موارد ضروری را نمایش می دهد. به عنوان مثال برای هر دامنه تمامی کلمات کلیدی ای که می خواهید رتبه بندی کنید نمایش داده می شوند همینطور بر اساس نوع موتور جستجویی که انتخاب کرده اید در سمت راست نمایش داده می شوند
۲۱ – Semrush در تحقیق کلمات کلیدی
خاصیت این ابزار سادگی کار با آن است. فقط کافیست کلمه کلیدی مدنظر و آدرس سایت خود را وارد کرده و منتظر گزارش آن باشید. مزیتی که این ابزار دارد امکان استفاده برای تعیین جایگاه سایت های رقبا است.
۲۲ – GeoRanker در تحقیق کلمات کلیدی
در حالی که برخی از ابزارهای ارزیابی کننده رنک کلمات کلیدی قابلیت جستجو بر اساس مکان های محلی را به شما می دهند اما در واقع به طور کاملا دقیق نتایج را بر اساس مناطق محلی نمایش نداده که سبب می شوند از هدف خود دور بمانید. اما باید گفت GeoRanker به طور خاص تمرکز خیلی خوبی بر روی نتایج جستجوی موقعیت جغرافیایی محلی اعمال کرده و اطلاعات دقیقی را به شما در خصوص رنک کلمه کلیدی انتخاب شده در مکان های محلی به شما ارائه می دهد. به همین دلیل برای آن دسته از سایت هایی که بیشتر به صورت محلی و یا منطقه خاصی فعالیت می کنند باید گفت گزینه بسیار خوبی می باشد.
۲۳ – Moz در تحقیق کلمات کلیدی
به جرأت می توان گفت moz یکی از حرفه ای ترین ابزارهای سئو جهت بررسی رنک کلمه کلیدی و رتبه بندی آن در تحقیق کلمات کلیدی از جهات مختلف است. شاید خیلی از کاربران از moz صرفاً برای مطالعه مقالات سئو استفاده می کنند اما باید بگوییم یکی از جامع ترین ابزارهای سئو جهت به دست آوردن اطلاعات مختلف در خصوص رتبه بندی کلیدواژه محسوب می شود. با توجه به گسترده بودن moz برای ارزیابی کلیدواژه به قسمت Rank Tracker بروید که می توانید کارهای زیر را در این بخش انجام دهید :
- لینک شدن با گوگل آنالیتیکس و دریافت اطلاعات سایت از آن
- انتخاب کردن طیف گسترده ای از موتورهای جستجو از جمله Google mobile
- انتخاب کشور و زبان مد نظر
- انتخاب کلمات کلیدی مرتبط با دامین شما
- اضافه کردن کلمات کلیدی مرتبط با موقعیت محلی جهت تمرکز بیشتر بر روی موقعیت جغرافیایی مشخص
- اضافه کردن سایت رقبای خود جهت ارزیابی همزمان با دامنه خود
- یکی از قسمت هایی که برای کار با کلمات کلیدی کاربرد زیادی دارد Tracked Keywords می باشد که توسط آن می توانید یک دید کلی در خصوص کلمات کلیدی که در سایت خود دارید، صفحات مرتبط با کلمه کلیدی در سایت و وضعیت نمایش سایت به ازای هر کلمه کلیدی به دست بیاورید.
۲۴ – AHREFS در تحقیق کلمات کلیدی
این سایت ابزارهای متنوعی در زمینه سئو را در اختیار شما قرار داده است. بررسی بک لینک های سایت ، پیدا کردن خودکار کلمات کلیدی مرتبط با سایت و همچنین پیدا کردن رتبه کلمه کلیدی در گوگل از مهمترین قابلیت های این سایت است.
۲۵– SEOprofiler در تحقیق کلمات کلیدی
یکی دیگر از ابزارهای مفید سئو بوده که امکانات متعددی را از جمله پیداکردن جایگاه کلیدواژه را در اختیار شما قرار می دهد. بعد از معرفی دامنه به این ابزار چند مورد از شما خواسته میشود که باید آنها را تعیین نمایید مانند:
- محدوده جستجو جستجو
- اولویت موتور جستجو
- زبان و کشور
- شهر (اگر می خواهید رتبه بندی جستجوی محلی را اعمال نمایید)
- کلمات کلیدی
- جستجو های خاص مانند ویدئو، تصویر، رتبه بندی AMP، محلی و غیره
باید گفت نتیجه ارزیابی کلمات کلیدی و رنکینگ آنها در ابزار SEOprofiler بسیار خوب و جامع بوده و شامل اطلاعات و موارد زیر است:
اطلاعات خاص مربوط به کلید واژه، تعداد جستجوها، میزان سخت بودن کلیدواژه، رتبه فعلی کلمه کلیدی مدنظر، جایی که سایت شما جستجو می شود (به عنوان مثال ویدیو، اخبار و غیره) و رتبه ای که رقبای شما در کلیدواژه مد نظر قرار دارند.
۲۶ – SERPWatcher در تحقیق کلمات کلیدی
آخرین ابزار سئو که به شما در آنالیز و پیداکردن جایگاه کلمه کلیدی مدنظر کمک شایانی می کند SERPWatcher بوده که کار خود را با پرسیدن چند سوال ساده آغاز می کند.
دامنه شما چیست؟ کدام کلیدواژه ها قرار است رتبه بندی شوند؟ دسکتاپ یا تلفن همراه؟ در کدام موقعیت جغرافیایی و کشور میخواهید کلمه کلیدی را ارزیابی کنید؟ پس از پاسخ به این سوالات و انجام آنالیز نتیجه به شکل زیر خواهد بود:
- رتبه قبلی شما چگونه بوده است؟
- رتبه شما چقدر تغییر کرده است؟
- میانگین رتبه شما برای هر کلمه کلیدی چقدر است؟
- بهترین رتبه شما تا به امروز کدام بوده است؟
- بهترین قسمت در SERPWatcher این است که شما می توانید توسط آن کلمه کلیدی جدید را انتخاب کنید و متوجه شوید تا چه اندازه می تواند برای سایت شما مناسب باشد.
در مقاله تحقیق کلمات کلیدی چند ابزار معتبر برای پیدا کردن رتبه کلمه کلیدی در گوگل را معرفی کردیم. این ابزارها به ۳ دسته تقسیم می شوند :
۱ – کاملاً رایگان
۲ – برای مدت کوتاهی (یک هفته یا یک ماه) رایگان
۳ – از ابتدا به صورت غیر رایگان
با توجه به نیاز خود پیشنهاد می کنیم از یکی از این ابزارها استفاده کنید.
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.