مراحل طراحی کسب و کار چگونه است ؟
دوست دارید بدانید که مراحل طراحی کسب و کار چگونه است ؟ سعی دارم در این مقاله مراحل ساختن یک طراحی کسب و کار به همراه مثالی از یک کافی شاپ برایتان توضیح دهم. لیستی از بخش های مختلف یک طرح کسب و کار به همراه توضیح مختصری از هر یک از این بخش ها که بتواند به شما در طول این فرایند کمک کند، گفته شده است.
نمایش فهرست این آموزش :
مراحل طراحی کسب و کار چگونه است ؟
طرح کسب و کار چیزی نیست که یکبار آن را تهیه کرده، آنرا در کمد گذارده و فراموش کنید. برنامه ریزی پویا بایستی جزء اصلی مدیریت کسب و کار شما باشد. موفقترین شرکت ها طرح کسب و کاری با افق سه تا پنج سال تهیه میکنند. این امر با به روزکردن طرح کسب و کار تهیه شده سال قبل از طریق مقایسه ارقام و اهداف برنامه ریزی شده با نتایج حاصل از اجرا در نظر گرفتن تغییرات، اطلاعات، تجارب و ایدههای جدید صورت می گیرد. لذا برنامه کسب و کار یک نقشه راه است که صاحبان کسب و کار با کمک آن می توانند ایده های کاری خود را به یک تجارت موفق تبدیل کنند. این برنامه شامل موارد زیر می شود:
- شناسایی فرصت های کسب و کار
- بررسی فرصت ها و تهدیدهای بیرون از شرکت
- شناسایی نقاط ضعف و قوت شرکت
- بررسی امکان تحقق یک ایده
- تخصیص منابع به بهترین شکل ممکن
مراحل طراحی کسب و کار
- ارزیابی موقعیت
- تدوین مأموریت
- کسب آمادگی
- تعیین اهداف
- تدوین طرح کسب و کار
- تعیین اهداف کارکنان
- نظارت بر فرآیند اجرا
برای ساختن طراحی کسب و کار، ما باید ۱۰ مرحله را پشت سر بگذارید. در هر مرحله، شما باید با کمک توضیحاتی که میدهیم، به بیزینس خودتان نگاه کنید و اطلاعات گفته شده را یادداشت کنید.
مرحله اول: طراحی یک جلد مرتبط و جذاب
توجه: این مرحله را آخر کار هم میتوانید انجام دهید.
برای طراحی جلد طراحی کسب و کارتان، از رنگهای برندتان استفاده کنید؛ عنوان را روی جلد بنویسید و تاریخ ارائه را هم درج کنید. اگر همین الان عبارت Business Plan Cover Image را در گوگل جستجو کنید، به کلی طرح ساده و جذاب میرسید؛ از این طرحها حتماً ایده بگیرید.
مرحله دوم: فهرست مراحل
این مرحله هم ساده است و مثل مرحله قبلی، بعد از پایان کار انجام میشود. اصلاً هم سخت نیست؛ فقط شما باید در ابتدای طرح، فهرست بخشهای مختلف بیزینس را وارد کنید؛ طوریکه کاربر بتواند با یک کلیک به آن بخش منتقل شود.
مرحله سوم: معرفی اعضای هیات مدیره
اگر کسبوکارتان کوچک است یا ۲-۳ نفری یک استارتاپ راه انداختهاید، فقط کافی است که در این صفحه در حد ۱ الی ۲ خط خودتان را معرفی کنید. اما اگر کسبوکار بزرگی با کارمندان زیاد دارید، بهتر است اعضای اصلی را مختصر معرفی و وظایفشان را تعریف کنید.
خوبی این کار این است که سرمایهگذار، یا هر کسی که این طرح را میبیند، میداند که با چه افرادی طرف است.
مرحله چهارم: معرفی کسبوکار شما + شرح مشکل و راه حل
خب؛ تازه داریم میرسیم به بخشهای جذاب ماجرا، یعنی جایی که باید حسابی روی کسبوکارمان دقیق شویم و مو را از ماست بیرون بکشیم!
در این مرحله، بهتر است که شما اول بهصورت یک مقدمه، کسبوکارتان را معرفی کنید. مثلاً بنویسید که از چه زمانی شروع به کار کردید، کالا یا خدماتی که ارائه میکنید چیست، چه ارزشهایی دارید، روی کدام بخشهای بازار تمرکز دارید و اصلاً چرا فکر میکنید که موفق میشوید!
نکته مهم_ در این بخش، بهتر است بعد از معرفی، در یک جمله، هدف، ماموریت و چشمانداز سازمان خود را نیز تعریف کنید. به این یک جمله Statement هم گفته میشود. مثلاً Vision Statement برند Nike را ببینید:
«برای اینکه برای هر ورزشکاری در دنیا، منبع الهام و نوآوری باشیم.»
مرحله پنجم: مشخص کردن اهداف کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت
هر کسبوکاری یک سری اهداف بلندمدت (مثل رهبری بازار) و یک سری اهداف کوتاهمدت و فازبندی شده (مثل رسیدن به فروش ۱۰۰ میلیونی در یک سال اول) دارد.
در این بخش، ابتدا اهداف اصلی و بلندمدت کسبوکار خودتان را توضیح دهید و بعد وارد فازبندیها شده و بنویسید که در یک بازه زمانی مشخص، چه اهدافی را دنبال میکنید تا به هدف اصلی نزدیک شوید. این فازبندی هم میتواند کوتاه مدت باشد (۶ ماه تا یک سال) و هم میانمدت (۱ تا ۳ سال).
مرحله ششم: تحقیقات بازار
حالا که مشکل، راه حل آن و اهداف خود را میدانید، باید دست به کار شوید و راجعبه بازاری که میخواهید در آن فعالیت کنید، تحقیقات انجام دهید.
مولفه های یک پلن کسب و کار
یک پلن رسمی و سنتی کسب و کار شامل بخش های زیر است:
۱- خلاصه اجرایی
اگرچه خلاصه اجرایی اولین بخش از یک بیزنس پلن است اما در آخرین بخش از طرح نوشته می شود. این بخش عناصر اصلی یک طرح کسب و کار را خلاصه کرده و اولین چیزی است که افراد با نگاه کردن و خواندن طرح کسب و کارتان می خوانند. از این رو طرح کسب و کار شما باید به خوبی بیانگر تمامی بخش های دیگر باشد.
خلاصه اجرایی : |
کافی شاپ نوارا برای دوستداران قهوه مکان تفریحی خواهد بود. ما قصد داریم بالاترین کیفیت قهوه را در فضایی راحت ارائه دهیم. موقعیت مکانی مناسب و مشتری مداری عالی ما باید کافی شاپ ما را پایگاهی برای مشتریان ثابت ایجاد کند. صاحبان این کافی شاپ آقای مرادی به همراه خانمشان می باشند که هر کدام بیش از یک دهه در صنعت خدمات غذایی تجربه دارند. محصولات اصلی ما حاوی انواع قهوه لذیذ مانند اسپرسو، کاپوچینو و انواع اسنک به همراه گزینه های سالم خواهد بود. ما در فاصله کمی با پیاده روی آسان از دانشکده فنی، دانشکده های پرستاری و انواع مجتمع های اداری واقع شده ایم. قصد داریم به دانش آموزان و کارمندان اداری با تهیه صندلی فراوان و سرویس دهی عالی خدماتی ارائه دهیم. در مناطق نزدیک ما رقابت عمدتا با فست فودهایی از قبیل نوید اهوازی و پیتزا فروشی کسری است. قصد داریم با ارائه انواع قهوه با قیمت مناسب بازار محلی قهوه را به خود جلب کنیم. در کنار جوی آرام و ارائه خدمات عالی به مشتری مصرف کنندگان بالا قهوه را مورد هدف قرار دهیم. مکانی که انتخاب کردیم دارای ۲۰۰۰ مربع فضا می باشد که شامل اتاقی برای پاسیو است که نیاز به کمی بازسازی دارد. چند ماه است که این مکان خالی از سکنه است و صاحب ملک ترغیب شده است و یک اجاره نامه چهار ساله با سال پنجم رایگان ارائه دهد. پیش بینی می کنیم درآمد فروش ۲۰۰۰۰۰۰۰۰ در سال اول تا ۲۵۰۰۰۰۰۰۰ در پایان سال سوم برسد. برای به حداقل رساندن هزینه های عملیاتی، هر دو مدیر (آقای مرادی و همسرش) به صورت تمام وقت در محل قرار می گیرند تا هزینه های پرسنلی، نظارت را کاهش دهند. ما انتظار داریم سود خالص در سه سال از ۵۰۰۰۰۰۰۰ تومان به ۱۰۰۰۰۰۰۰ میلیون توامن افزایش یابد. برای هزینه اجاره نامه، نوسازی، تجهیزات و مبلمان مبلغ ۲۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان بودجه لازم است. |
۲- نمای کلی صنعت / کسب و کار
یک نمای کلی از قسمت های مختلف صنعتی که کسب و کار شما بخشی از آن است ارائه می دهد. این نمای کلی شامل ترندهای صنعت، کارکنان اصلی صنعت و برآورد فروش های صنعت می باشند. این بخش خلاصه ای از موقعیت کسب و کار شما در درون صنعت است.
نمای کلی صنعت قهوه |
صنعت قهوه براساس داده های اخیر نسل جدید در مقایسه با نسل های گذشته اجتماعی تر هستند و ترجیح می دهند قهوه را با دوستان خود در مکان های مرسوم بخورند که باعث افزایش محبوبیت کافی شاپ های سطح بالا شده است. موقعیت ما در صنعت: ما در منطقه ای مرفه با تراکم بالای دانشجویان و متخصصان جوان قرار گرفته ایم، یک بازار ایده آل برای یک کافی شاپ مانند کافی شاپ نوارا. مردم این منطقه می توانند پول خود را صرف قوه در کافه و اسنک های مخصوص خرج کنند و حاضرند این کار را انجام دهند. رقابت در حالی که در حال حاضر دو کافی شاپ دیگر در این منطقه مستقر هستند، صندلی پاسیو یا پارکینگ قابل توجهی ارائه نمی دهد. وای فای رایگان ارائه نمی دهند. چه چیزی کافی شاپ نوارا را متمایز می کند استراتژی بازاریابی کافی شاپ نوارا این است که به جوانان و نوجوانان محصولاتی با کیفیت عالی، خدمات عالی به همراه صندلی های زیادی در فضای باز و داخل کافی شاپ ارائه دهد. هدف ما این است که مکانی برای دیدار با دوستان، استراحت و لذت بردن از یک فنجان قهوه عالی باشیم. وای فای رایگان دانش آموزان و کارمندان را قادر می سازد تا به راحتی در مدرسه یا فعالیت های تجاری ارتباط برقرار کرده و کار کنند. |
۳- تحلیل بازار
این بخش شامل بررسی هدف اصلی بازار برای محصول یا خدمات شما است. از قبیل موقعیت جغرافیایی، دموگرافیک، نیازهای بازار هدفتان و چگونگی برآورده شدن این نیازها در حال حاضر. هدف شما در این بخش باید این باشد که بتوانید به خواننده طرح کسب و کارتان نشان دهید که شناخت کاملی از افرادی که در حال برنامه ریزی برای فروش محصولات یا خدماتتان را به آنها هستید، دارید. از این رو می توانید پیش بینی هایی دقیقی در مورد میزان محصولات یا خدماتی که کاربران خواهند خرید داشته باشید.
۴- تحلیل رقابتی
در این بخش رقبا مستقیم و غیر مستقیم شما کاملا بررسی می شوند. همچنین مزیت رقابتی آنها ارزیابی شده و تحلیل خواهید کرد که چطور می توانید بر موانع ورود به بازار هدفتان مسلط شوید. در این بخش از طرح کسب و کار باید بتوانید کسب وکارتان را از سایر رقبا متمایز کنید و خوانندگان طرح کسب و کارتان را متقاعد کنید که کسب و کار شما قادر به موفقیت در رقابت است.
تحلیل بازار و رقبا |
با توجه به نزدیکی مدارس و مجتمع های اداری، بازار هدف اصلی ما دانش آموزان و کارمندان خواهند بود. هر دو گروه مصرف کنندگان پروپا قرص قهوه، چای و میان اسنک ها هستند. بر اساس نظرسنجی ما از مشتریانمان دریافتیم که تقاضای زیادی برای وجود یک کافی شاپ با کیفیت وجود دارد که قهوه عالی ارائه دهد و هم صندلی در فضای باز و هم پارکینگ در دسترس داشته باشد. سه شکایت رایج مشتریان در منطقه عبارتند از: ۱- محصول ناسازگار: مشتریان که قهوه با کیفیت دریافت نمی کنند تمایلی به تبدیل شدن به مشتری های تکراری کافی شاپ ندارند. ۲- کمبود صندلی پاسیو: بسیاری از افراد ترجیح می دهند در یک روز آفتابی، غذاها و نوشیدنی های خود را در خارج از کافی شاپ مصرف کنند. ۳- کمبود پارکینگ: عدم وجود پارکینگ جذب مشتریان دارای وسایل نقلیه را مشکل می کند. مشتریان محلی تقریباً شامل موارد زیر می باشند: • ۳۰۰ دانش آموز از دو مدرسه متوسطه • ۲۰۰ کارمند مدرسه • ۱۰۰۰ نفر از کارمندان اداره و دانشجویان دانشکده مدرسه ها و دانشکده ها حضور پررنگی دارند و جمعیت دانشجویی خود را گسترش می دهند. در مقایسه با رقبا انتظار داریم که بعد از ایجاد مشتریان ثابت درآمد ما رشد کند. |
۵- طرح فروش و بازاریابی
این بخش شامل توضیحاتی دقیق در مورد استراتژی فروش، برنامه قیمت گذاری، فعالیت های تبلیغاتی و تبلیغات پیشنهادی، مزیت های محصول یا خدمات است. در این بخش شما طرح منحصر به فرد فروش کسب و کار جدیدتان را به خواننده ارائه می دهید و برایش توضیح خواهید داد که به چه نحوی محصولات یا خدمات شما به بازار ارائه خواهد شد و چطور مردم را برای خرید آنها راضی خواهید کرد.
طرح فروش و بازاریابی کافی شاپ |
استراتژی قیمت گذاری ما قصد داریم روی قهوه های مخصوص از جمله اسپرسو، کاپوچینو و غیره تمرکز کنیم زیرا سودشان بسیار بالاتر از قهوه معمولی است. برای بالاتر بردن قیمت قهوه معمولی از دستگاه های قطره ای استفاده نخواهیم کرد. درعوض، هر فنجان تنها با استفاده از دستگاه قهوه سرو می شود تا هر فنجان تا یک دقیقه تازه و دلپذیر باشد. قیمت گذاری ما با سطح بالاتر بازار رقابتی خواهد بود. ما معتقدیم که مشتریان خوشحال خواهند شد که قیمت بالایی برای یک قهوه عالی را بپردازند. فروش ما در فضای داخلی یک طراحی حرفه ای، دنج و جذاب ارائه می دهیم. صندلی های داخلی ترکیبی از میزهای تک نفره و میزهایی برای گروههای بزرگتر خواهد بود. صندلی های بیرونی از میز و صندلی های ضد آب با چترهای ضد آفتاب موجود خواهد بود. ما قصد داریم در روزهای هفته از ساعت ۶:۳۰ بامداد تا ۹ شب باز باشیم. آخر هفته نیز از ساعت ۷ صبح تا ۹ شب. علاوه بر پول نقد، کارت اعتباری نیز برای پرداخت می پذیریم. تبلیغات برای به حداقل رساندن هزینه ها و ارتباط با جمعیت مشتری، بیشتر تبلیغات ما از نوع دیجیتالی است. همچنین قصد داریم با استفاده از روشهای زیر محصولات خود را تبلیغ کنیم: • پوسترها و بیلبوردهای محلی • وب سایت ها • فیس بوک، اینستاگرام و توییتر |
۶- طرح مالکیت و مدیریت
این بخش شامل خلاصه ای از ساختار حقوقی و منابع مدیریتی شرکت از قبیل تیم مدیریت داخلی، منابع مدیریت خارجی و نیازهای منابع انسانی است. اگر هدف طرح کسب و کار شما تامین بودجه است، بهتر است مطمئن شوید که برنامه مدیریتی شما شامل یک هیئت مشاوره به عنوان یک منبع مدیریت است.
طرح مالیکیت و مدیریت کافی شاپ |
کافی شاپ نوارا یک کسب و کار خصوصی است که در مازندران ثبت شده است. این کسب و کار ۱۰۰٪ متعلق به آقای مرادی و همسرش است: • مصطفی مرادی: ۵۰ درصد سهام همسری آقای مرادی: ۵۰ درصد سهام مدیریت صاحبان کافی شاپ آقای مرادی و همسرش با یکدیگر مشاغل خود را اداره می کنند و حداقل یکی از آنها در تمام ساعات بازا بودن کافی شاپ حضور خواهد داشت. هر دو صاحب تجربه قبلی در زمینه مدیریت خدمات غذایی دارند و دارای مهارت های آموزش دیده و مجرب هستند. منابع و خدمات خارجی • خدمات طراحی کلوین برای طراحی داخلی محل قرار داد بسته است. • خدمات حسابداری توسط شرکت حسابداری آوا انجام می شود. |
۷- برنامه عملیاتی
برنامه عملیاتی شامل توضیحاتی در مرود موقعیت فیزیکی کسب وکار، امکانات و تجهیزات، انواع کارمندان مورد نیاز و سایر جزئیات عملیاتی از قبیل توضیحات فرآیند ساخت می باشد.
برنامه عملیاتی کافی شاپ نوارا |
ویژگی های فضا: • ۲۰۰۰ متر مربع فضای سرپوشیده در یک ساختمان مدرن و مرتب در یک مکان عالی • تقریباً ۵۰۰ مربع فضای پاسیوی فضای باز • فضای موجود برای استفاده از رستوران • اجاره چهار ساله با ۳۵۰۰۰۰۰ هزار تومان در ماه با سال پنجم رایگان • صاحب ساختمان وظیفه جمع آوری زباله ها، بازیافت، کنترل آفات و امنیت را بر عهده دارد • تخمین زده می شود هزینه های، آب، برق، گاز، اینترنت، تلفن ۸۰۰۰۰ هزار تومان در ماه باشد • مستاجر قبلی یک رستوران دار بود و امکانات آشپزخانه و دستشویی نیز در حال حاضر وجود دارد. مستاجر قبلی پیشنهاد کرده است تجهیزات آشپزخانه استفاده شده را با قیمت های بسیار خوب بفروشد. کارمندان • دو کارمند تمام وقت هستند. ۳ کارمندان نیمه وقت وجود دارند. مالکان و کارمندان کلیه وظایف عادی را از جمله سفارش گرفتن، تهیه قهوه / چای، ظرفشویی، نگهداری از امکانات و غیره را به اشتراک می گذارند. • برای افزایش وفاداری کارکنان، یک سیستم جایزه / سود ایجاد می شود. تجهیزات تجهیزات زیر خریداری می شود: • چرخ اسپرسو ما در حال مذاکره در مورد خرید تجهیزات تجاری استفاده شده از مستاجر قبلی هستیم ، از جمله: یخچال درب شیشه ای • ماشین ظرفشویی • مایکروویو قراردادهای تعمیر و نگهداری تجهیزات با فروشندگان محلی مذاکره خواهد شد. |
۸- برنامه مالی
برنامه مالی شامل توضیحاتی در مورد الزامات بودجه، صورت های دقیق مالی و تجزیه و تحلیل صورتهای مالی است. در این بخش از برنامه کسب و کار باید سه سند اصلی مالی هر کسب و کار را ارائه دهید. این اسناد شامل ترازنامه، صورت درآمد و صورت جریان نقدی است.
۹- ضمیمه ها و اطلاعات پشتیبانی
علاوه بر تمامی بخش هایی که در بالا ذکر شد در پایان طرح کسب وکارتان ممکن است بخواهید هر گونه اطلاعات اضافی که به اعتبار ایده کسب و کارتان کمک کند را بیاورید. این اطلاعات می تواند شامل مطالعات بازاریابی، عکس های محصول، قراردادها یا سایر توافق نامه های قانونی مربوط به کسب و کارتان باشد.
آیا ترتیب بخش های برنامه کسب وکار مهم است؟
فقط تا حدی این ترتیب اهمیت دارد. خلاصه اجرائی که یک مرور کلی از بخش های مختلف است باید ابتدا بیاید. علاوه بر آن منطقی است که تمامی مطالب مربوط به بازارها از قبیل نمای کلی صنعت، تجلیل بازار، تحلیل رقبا و برنامه بازاریابی را در کنار هم داشته باشید.
یک صفحه عنوان و فهرست مطالب ایجاد کنید
حواستان باشد که بعد از تکمیل هر یک از بخش های بالا در ابتدای طرح یک صفحه عنوان و به دنبال آن یک فهرست مطالب در هر بخش با شماره صفحه قرار دهید.
۱- خلاصه اجرایی | صفحه# |
۲- نمای کلی صنعت / کسب و کار | صفحه# |
۳- تحلیل بازار | صفحه# |
۴- رقبا | صفحه# |
۵- برنامه فروش و بازاریابی | صفحه# |
۶- برنامه مالکیت و مدیریت | صفحه# |
۷- برنامه عملیاتی | صفحه# |
۸- برنامه مالی | صفحه# |
۹- ضمیمه ها و اطلاعات پشتیبانی | صفحه# |
ظاهر مراحل طراحی کسب و کار شما نیز اهمیت دارد. انواع مختلفی از طرح کسب و کار وجود دارد. این مدل یک سند رسمی است. شما میخواهید که هر جنبه ای از طرح کسب و کارتان بتواند خواننده را تحت تاثیر قرار دهد به ویژه اگر این طرح را برای درخواست پول ارائه می دهید.
به قالب بندی طرحتان توجه کنید. مطمئن شوید که تمامی کلمات به درستی و بدون غلط املایی نوشته شده باشد. اگر خودتان نمی توانید این کار را به درستی انجام دهید از یک نفر دیگر کمک بخواهید.
با استفاده از مراحل طراحی کسب و کار خود روبهجلو حرکت کنید
کسب و کارهایی که از مراحل طراحی کسب و کار استفاده میکنند، ۳۰ درصد سریعتر از کسب و کارهای عادی برنامهریزی و پیشرفت میکنند. با در نظر گرفتن این گامهای ساده برای حرکت روبهجلو، مطمئناً کسب و کار شما با مزایا و پیشرفتهای قابلتوجهی مواجه خواهد شد. اما فقط نوشتن طراحی کسب و کارموفقیت شما را تضمین نمیکند.
بهترین راه برای استفاده از فواید بزنس پلان این است که از آنها بهعنوان یک ابزار مدیریتی استفاده کنید. برای انجام این کار،طراحی کسب و کار استارتاپ شما باید بهطور مداوم بازبینی و تجدیدنظر شود تا منعکسکننده شرایط فعلی و اطلاعات جدیدی باشد که شما در هنگام کار در شرکت خود، از آنها استفاده کردهاید.
هنگامیکه شما در کسب و کار خود مشغول هستید، هر روز چیزهای جدیدی یاد میگیرید: آنچه مشتریان شما دوست دارند، آنچه آنها دوست ندارند و تاکتیکهای بازاریابی. بزنس پلان شما باید انعکاسی باشد که به کمک آن بتوانید استراتژیهای جدید بازار را یاد بگیرید.
مراحل طراحی کسب و کار شما باید به چه مقدار باشد؟
بسته به چیزی که شما مورداستفاده قرار میدهید، یک نمونه طراحی کسب و کار خوب میتواند طرح دقیق و جزئی باشد که یک شرکت پیچیده را توصیف کرده و محتوای آن بیش از ۱۰۰ صفحه باشد. یک نمونه طراحی کسب و کار آماده معمولی تعداد صفحات آن به ۱۵ تا ۲۰ صفحه میرسد، اما میتوان تغییرات گستردهای در آن به وجود آورد.
میزان صفحات بیزینسپلن استارتاپ شما به طبیعت کسب و کار شما بستگی دارد. اگر یک مفهوم ساده داشته باشید، میتوانید آن را در چند کلمه ساده بیان کنید. از سوی دیگر، اگر شما پیشنهاد یک نوع جدید از کسب و کار را در سر داشته باشید، ممکن است نیاز به توضیحات بیشتری داشته باشید.
هدف طرح شما گستردگی و طول آن را هم مشخص میکند. اگر قصد دارید از طرح خود برای جستجوی میلیونها تومان سرمایه استفاده کنید تا یک سرمایهگذاری خطرآفرین را شروع کنید، ممکن است مجبور شوید توضیحات طولانی و متقاعدکنندهای را بنویسید. اگر شما قصد دارید که به کمک این طرح به هدفهای داخلی شرکت خود برسید، نسخه بسیار کوتاه برای شما مناسبتر است.
چگونگی ایجاد مراحل طراحی کسب و کار آماده
یک بیزینسپلن خوب، دستورالعملهای پذیرفتهشدهای را برای هر فرم و محتوای آن دنبال میکند. نمونه یک بیزینس پلن آماده شامل سه قسمت اصلی میباشد:
• اولین بخش مفهوم کسب و کار است، جایی که شما در مورد صنعت، ساختار کسب و کار خود، محصول و یا خدمات خود صحبت میکنید و چگونگی موفقیت کسب و کارتان را شرح میدهید.
• دومین بخش بازار است، که در آن مشتریان بالقوه را توصیف و تحلیل میکنید: چه کسی هستند و کجا هستند، چه چیزی باعث میشود آنها از شما خرید کنند و غیره. در اینجا، شما نیز رقابت را توصیف میکنید و شرح میدهید که قصد دارید چه موقعیتی داشته باشید.
• درنهایت بخش مالی، حاوی گزارشی در مورد درآمد و جریانات نقدی، صورت وضعیت مالی (ترازنامه) و مقادیر مالی و همچنین تجزیهوتحلیل نقاط ضعف میباشد. در این بخش شما میتوانید از یک حسابدار و یا یک نرمافزار خوب استفاده کنید.
با تجزیه کردن این سه بخش اصلی خواهیم دید که یک طراحی کسب و کار آماده شامل هفت جزء کلیدی است.
۱٫ خلاصهنویسی اجرایی
۲٫ شرح کسب و کار
۳٫ استراتژیهای بازار
۴٫ تجزیهوتحلیل رقابتی
۵٫ طراحی و توسعه طرح
۶٫ عملیات و مدیریت طرح
۷٫ عوامل مالی
علاوه بر این بخشها، یک صفحه تجاری باید صفحه عنوان و فهرست محتوا هم داشته باشد.
موارد زیر شامل جزئیاتی از موارد ضروری میباشد که در بزنس پلان لازم است: مواردی که به آنها نیاز داشته باشید و یا مواردی که هیچ احتیاجی به آنها ندارید، همگی شامل منابع اصلی میباشند که در صورت نیاز به کمک، میتوانید از آنها استفاده کنید. با در نظر گرفتن این موارد، در مسیر درستی قرار خواهید گرفت.
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.