محتوای عمیق چیست؟ هنگام نوشتن محتوا عوامل زیادی باید در نظر گرفته شوند. بهعنوان مثال هر شخصی پیش از اقدام به تولید محتوا از خودش میپرسد مخاطبان چه کسانی هستند؟ هدف نهایی از تولید محتوا چیست؟ موضوع محتوا در مورد چه چیزی است؟ طول محتوا چه اندازه باید باشد؟ آیا محتوای مورد نظر فقط متن است یا شامل تصویر و ویدئو نیز میشود؟ اما یکی از مهمترین عواملی که شاید کمتر کسی به آن توجه کند، انتخاب محتوای عریض یا عمیق است. اینکه باید روی «وسعت» محتوا یعنی هدف قرار دادن تعداد زیادی از مخاطبان تمرکز کند یا باید «عمق» محتوا یعنی تمرکز روی موضوع خاصی را در نظر بگیرد؟
زمان تخمین زده شده مطالعه: ۴۱ دقیقه
فهرست این مقاله آموزشی
- ۱ تفاوت وسعت و عمق محتوا
- ۲ مزایای محتوای عریض
- ۳ مزایای محتوای عمیق
- ۴ گذر از کلمات کلیدی
- ۵ مدل خوشه محتوایی چیست؟
- ۶ انواع صفحات محتوای ستونی
- ۷ چک لیست ساختار ستون محتوایی
- ۸ تفاوت وسعت و عمق محتوا
- ۹ مزایای محتوای عریض
- ۱۰ مزایای محتوای عمیق
- ۱۱ استراتژیهای کلیدی برای موفقیت
- ۱۲ محتوای عمیق در سئو چیست ؟
- ۱۳ چگونه یک محتوای عمیق بنویسیم ؟
- ۱۴ چگونه محتوای عمیق می تواند به یک وب سایت کمک کند
- ۱۵ نقش محتوای طولانی در رتبه گوگل
- ۱۶ بهنیه سازی محتوای عمقی
- ۱۷ بهینه سازی برای موضوعات و مفاهیم
- ۱۸ تأثیر منفی محتوای راکد بر رتبه گوگل
- ۱۹ آیا گوگل محتوای جدید را ترجیح میدهد؟
- ۲۰ پیوند عمیق یـا (Deep Linking) چیست؟
- ۲۱ چطور یک محتوای سئو شده حرفه ای بنویسیم؟
- ۲۲ ۱.برای مخاطب و کلمات کلیدی هدف بنویسید.
- ۲۳ ۲.بروی خوانا بودن محتوا تمرکز کنید
- ۲۴ ۳.محتوای عمیق تولید کنید
- ۲۵ چگونه باید محتوای عمیق تولید کنیم؟
- ۲۶ ۴.سرعت بارگذاری صفحه را افزایش دهید
- ۲۷ ۵،محتوای تصویری را فراموش نکنید
- ۲۸ ۶.اسنیپتهای ویژه برای محتوا تولید کنید
فهرست مطالب محتوای عمیق چیست؟
تفاوت وسعت و عمق محتوا
ابتدا به تعریف دقیق تر این دو مدل محتوا می پردازیم. محتوای عریض معمولا موضوع های گسترده ای را تحت پوشش قرار می دهد و مقالات آن سطح بالا هستند. به عنوان مثال مقاله ای با عنوان «چگونه بهره وری خود را افزایش دهیم»، نکات ارزشمندی در مورد عادات صحیح مدیریت زمان آموزش می دهد. مخاطب این مدل محتوا تقریبا تمام مردم هستند و همچنین این مدل مقالات منبع خوبی برای تحقیقات به شمار می روند.
محتوای عمیق معمولا روی موضوع های تخصصی تر تمرکز می کند و بیشتر به جزئیات زیر شاخه یک موضوع خاص می پردازد. به عنوان مثال مطلبی با عنوان «استراتژی های کاربردی مدیریت زمان مخصوص کاربران جیمیل» زیرشاخه مقالاتی با عنوان کلی «افزایش بهره وری» است، اما این مقاله به جزئیات دقیق تری می پردازد و مخاطبان محدودتری دارد. حال که با تفاوت محتوای عریض و عمیق آشنا شده اید، در ادامه مزایای هر دو را بیشتر بررسی می کنیم.
مزایای محتوای عریض
مزایای محتوای عریض عبارتند از:
هدف قرار دادن قشر وسیعی از مخاطبان
یکی از بزرگ ترین مزایای تولید محتوای عریض این است که تعداد زیادی از مردم را هدف قرار می دهد. موضوع مقالات عمومی است و فاکتور محدودکننده ای برای کم کردن تعداد مخاطبان وجود ندارد. تصور کنید برندی مقاله ای را برای ۱۰ هزار نفر از طریق شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته است و این شانس وجود دارد که از این بین ۸ هزار نفر پست را ببینند. درنتیجه میزان نفوذپذیری برند در مخاطبان فعلی افزایش پیدا می کند و همچنین شانس خوبی برای جذب مخاطبان جدید وجود دارد.
عدم محدودیت در انتخاب موضوع
همان طور که گفتیم محتوای عریض معمولا موضوع های عمومی را پوشش می دهد و در نتیجه محدودیت خاصی برای انتخاب موضوع وجود ندارد. به عنوان مثال موضوع های مورد بحث در مورد «مراقبت از ماشین» و «مراقبت از شوی (شورلت) ایمپالا ۱۹۶۸» را در نظر بگیرید. مطمئنا مقالات بیشتری در دسته بندی موضوع اول قرار می گیرند. هرقدر در موضوعی دقیق تر شوید، محدوده موضوع ها نیز کمتر می شود.
سهولت در نوشتن
اغلب نویسندگان تولید محتوا با موضوع های عمومی را راحت تر از تولید محتوای تخصصی می دانند. محتوای عریض در مورد جزئیات موضوع خاص دقیق نمی شود و به همین دلیل نیاز به تحقیقات گسترده ندارد. اطلاعات کلی موضوع این مدل محتوا بر خلاف محتوای عمیق در هر جایی در دسترس است. همچنین از آنجایی که این مدل محتوا قشر گسترده ای را هدف قرار می دهد، نیازی به استفاده از لحن یا لغت نامه خاص برای تولید آن نیست.
مزایای محتوای عمیق
محتوای عمیق نیز دارای مزایای متعددی است:
رقابت کمتر
بزرگ ترین مشکل محتوای عریض این است که دسترسی پذیری بالایی دارد و به همین دلیل حجم این مدل محتوای تولیدشده بسیار زیاد است. در مورد هر موضوعی هزاران مقاله متنوع وجود دارد و شانس دیده شدن بسیار پایین است؛ از همین جهت رقابت زیادی میان نویسندگان محتوای عریض وجود دارد، اما محتوای عمیق تخصصی تر است و درنتیجه رقابت کمتری میان نویسندگان این مدل محتوا برقرار است.
جذب آسان اعتماد
همان طور که گفتیم محتوای عریض به توضیح جزئیات خاصی می پردازد که اغلب مردم اطلاعی از آن ندارند. درنتیجه جلب اعتماد آنها راحت تر است. نویسنده با کمی تحقیق و مطالعه می تواند تخصص خود را در مورد موضوع خاص ثابت کند. مخصوصا اگر در قدیم مطالب مرتبط دیگری نیز با موضوع مورد نظر نوشته باشد.
ارتباطات عمیق تر
مثالی که پیش تر در مورد اشتراک گذاری پست برای ۱۰ هزار نفر در شبکه های اجتماعی ذکر کردیم به یاد بیاورید. محتوای عریض شاید ۸هزار نفر از مخاطبان را تحت تاثیر قرار دهد، اما به دلیل کلی بودن موضوع، ارتباط عمیقی بین مخاطب و نویسنده شکل نمی گیرد. در عوض محتوای عمیق شاید تنها توجه هزار نفر از کل مخاطبان را جلب کند، اما همان هزار نفر اهمیت بیشتری به محتوای تولیدشده می دهند و با دقت بیشتری مطلب را دنبال می کنند.
ماندگاری بالا
سایت هایی که به تولید محتوای عمیق می پردازند معمولا خوانندگان وفادارتری نسبت به سایت هایی دارند که محتوای عریض تولید می کنند. این سایت ها رقبای کمی دارند و به طور تصادفی از محتوای سایر سایت ها سوءاستفاده نمی کنند.
استراتژی های کلیدی برای موفقیت
هر دو مدل محتوای عریض و عمیق مزایای خودشان را دارند و برنده قطعی در این میان وجود ندارد. استراتژی های زیر نیز به افزایش موفقیت هر دو مدل محتوا کمک می کنند.
استفاده از محتوای عمیق برای شروع
اگر قصد دارید کمپین بازاریابی محتوا راه اندازی کنید، بهتر است از تولید محتوای عمیق شروع کنید. با این روش اعتماد مخاطبان نسبت به برند جلب می شود، تعداد رقبا کاهش پیدا می کند و ورود به یک حوزه تخصصی راحت تر می شود. همچنین همیشه راه برای تغییر جهت به سمت محتوای عریض وجود خواهد داشت.
در نظر گرفتن رقبا
سعی کنید همیشه رقبای خود را بشناسید و عملکردشان در دنیای بازاریابی محتوا را در نظر بگیرید. اگر موضوع جدیدی را تحت پوشش قرار می دهید که هنوز هیچ کس در دنیای بازاریابی محتوا به آن نپرداخته است، محتوای عریض برای تان مناسب خواهد بود. اما اگر افرادی از قبل روی این موضوع کار کرده اند، تولید محتوای عمیق نتیجه بهتری دارد.
استفاده از محتوای عریض برای تبلیغات
اگر می خواهید نویسنده مهمان شوید و مقاله خود را در سایت های پرطرفدار چاپ کنید، بهتر است از محتوای عریض استفاده کنید. محتوای عریض چون به طور تخصصی روی موضوعی دقیق نمی شود، ریسک کمتری دارد و نیاز به تحقیق و افزایش اطلاعات در زمینه خاص ندارد.
شناخت مخاطبان
پیش از انتخاب نوع محتوا، مخاطبان هدف را مشخص کنید. آیا این افراد اطلاعات عمیقی در مورد موضوع مورد بحث شما دارند یا افرادی هستند که برای نخستین بار در مورد این موضوع می شوند؟
اغلب کسب و کارها ترکیب جالبی از محتوای عریض و محتوای عمیق ارائه می دهند و در کارشان موفق هستند. واقعیت این است تا زمانی که در مورد نحوه کار، پیاده سازی هر روش و نقاط قوت آن آشنایی داشته باشید موفقیت بیشتری در زمینه بازاریابی محتوا کسب خواهید کرد.
عمق محتوا فقط به اندازه و تعداد کلمات آن مرتبط نیست. مطلبی به عنوان مطلب عمیق شناخته میشود که موضوع آن با دقت بسیار انتخاب شده باشد و مسائلی مانند ارتباط موضوعی و قصد کاربر نیز در آن در نظر گرفته شده باشد. همان گونه که پیش از این نیز اشاره کردهایم، گوگل به صورت مداوم در حال بهروزرسانی الگوریتمهای خود است و در بهروزرسانیهای جدید اهمیت کلمات کلیدی کمتر از گذشته است و فاکتورهایی مانند ارتباط موضوعی و عمق محتوا اهمیت بیشتری یافتهاند.
-
کتاب جامع آموزش سئورایگان
-
کتاب کارشناس تولید محتوارایگان
-
کتاب کارشناس دیجیتال مارکتینگرایگان
گذر از کلمات کلیدی
برخی از استراتژیهای محتوایی همچنان بر مبنای کلمات کلیدی استوار است. چنین استراتژیای امروز شکست میخورد؛ چرا که الگوریتم گوگل بر اساس طیف گستردهای از عوامل مختلف به سایتها اقدام به نمرهدهی میکند که از بین آنها، کلمات کلیدی دیگر فاکتور اصلی به حساب نمیآید؛ هر چند که همچنان یکی از فاکتورهای مهم است و نباید از آن غافل شد.
گوگل با ایجاد تغییرات در الگوریتمش، سعی میکند تا بهترین و غنیترین مطالب را در اختیار جستوجو کننده قرار دهد و از سوی دیگر، سایتهایی را که سعی دارند الگوریتمش را فریب دهند، جریمه میکند. البته دقت کنید که اینجا ما در مورد بهینهسازی مطالب برای گوگل صحبت میکنیم و حرفمان در مورد بهینهسازی فنی سایتها نیست.
عمق محتوا یا طول محتوا
هر چند که محتوا و مقالات بلند معمولاً دارای امتیاز بیشتری نسبت به بقیه هستند، اما به همان نسبت نیز احتمال بیشتری وجود دارد که دچار کمعمقی و سطحی بودن بشوند. یعنی ممکن است که یک مقالهی ۵۰۰ کلمهای از یک مقالهی ۲۰۰۰ کلمهای بسیار پربارتر باشد و اطلاعات بیشتری به خوانند اضافه کند. در ضمن خواندن ۵۰۰ کلمه بسیار راحتتر است و وقت کمتری میکند و در مجموع بیشتر به نفع خواننده خواهد بود. پس خواننده ترجیح میدهد که با خواندن کلمات کمتر و در وقت کوتاهتر به اطلاعات بیشتری دست پیدا کند. بنابراین گوگل هم به دنبال همین خواهد که نتایج بهینهتری را به کاربر نمایش دهد.
بهروزرسانی همیشگی
یکی از رویکردهای مهمی که باید در قبال محتواهای خود داشته باشید، این است که به صورت مداوم آنها را چک و بهروزرسانی کنید. اما چرا این کار مهم است؟
همین مقالهای که در حال خواندنش هستید را در نظر بگیرید. این محتوا ممکن است در لحظهی انتشارش امتیاز بسیار خوبی از گوگل بگیرد و در صفحهی اول نتایج جستوجو نمایش داده شود. اما یک سال بعد جایگاهش تنزل یابد، در حالی که متن آن تغییری نکرده و محتوایی که امروز خوب است، قاعدتاً یک سال بعد هم خوب و مفید خواهد بود. پس چرا این اتفاق میافتد؟
علت واضح این اتفاق، «رقابت» است. ممکن است الان که در این جا در مورد عمق محتوا مینویسیم، وبسایتهای کمی در وب فارسی در مورد آن مطلب نگاشته باشند. اما تا یک سال بعد مطالب بسیار بهتری در مورد این موضوع نوشته شود و به تبع آن، امتیاز و رتبهی این مطلب کاهش مییابد. بنابراین مهم است که مدام به مطالب و پستهای قدیمی خود سر بزنیم و در صورت لزوم بخشهایی از آنها را بهروزرسانی کنیم؛ خصوصاً پستها و محتواهایی که در آنها از اعداد و آمار استفاده شده است. همچنین همه چیز مدام در حال تغییر است و ممکن است مطلبی که امروز درست است، فردا صحت نداشته باشد؛ به خصوص در دنیای علم و تکنولوژی این مسئله پررنگ تر است.
تأثیر عمق محتوا بر رتبه سایت
این جمله را احتمالاً از بسیاری از بازاریابان محتوا میشنوید: «محتوای بلند حائز رتبهی بهتری خواهد شد». این جمله در بین بازاریابان محتوا تقریباً به یک شعار و حرف همیشگی تبدیل شده است. اما بسیاری از استراتژیستهای محتوایی از جمله ما، به این نکته نیز رسیدهایم که تنها طول محتوا مهم نیست، بلکه عمق محتوا نیز توأمان مهم است. اگر یک محتوای بلند دارای عمق مناسب نباشد، هیچ تأثیری نخواهد داشت و طول محتوا به تنهایی نمیتواند کمک کند تا یک مطلب در نتایج جست و جوی گوگل دیده شود.
مدل خوشه محتوایی چیست؟
مدل خوشه محتوایی بین قطعات مختلف محتوایی ارتباط معنایی ایجاد میکند. خوشههای محتوا، که به آن خوشههای موضوعی نیز گفته میشود، مجموعه ای از مطالب است که به طور مستقیم به موضوعی مربوط میشود که حالت عمومی دارد (pillar page) و می خواهیم با آن ترافیک بگیریم. در این مدل گوگل یک محتوا را به تنهایی و براساس کلمه کلیدی آن محتوا ارزیابی نمیکند، بلکه آن محتوا را براساس ارتباطی که با محتواهای تولید شده دیگر دارد مورد ارزیابی قرار میدهد. در واقع در مدل خوشهای دو قسمت اصلی وجود دارد:
- Pillar: هسته یا ستون خوشه محتوایی است
- Cluster: در واقع شاخ و برگهای هسته محتوایی به حساب میآید.
انواع صفحات محتوای ستونی
به طور کلی نمی توان برای مدل محتوای ستونی قالب مشخصی را تعریف کرد. انتخاب قالب محتوایی به حوزه کاری و مطالب سایت بستگی دارد، اما دو نوع متداول از ستون محتوایی وجود دارد که میتوان بر اساس آن به تولید محتوا پرداخت.
- محتوای ۱۰x به معنی محتوایی است که ۱۰ برابر محتوای عادی ارزش دارد. در واقع صفحات ستونهای ۱۰x برخلاف یک پست وبلاگ، که یک مرور مختصر به شما میدهد و خوانندگان را به ادامه یادگیری از طریق دعوت به اقدام یا تماس با شما، مجبور می کند، محتوایی طولانی را ارائه میدهند که به کاربران امکان می دهد همه چیز را در یک موضوع خاص بدانند.
- محتوای لیستی از منابعی که به معرفی محتواهای خوب یک حوزه میپردازد. این نوع صفحه ستون بر استفاده از پیوندهای داخلی و خارجی برای اتصال خوانندگان با مفیدترین مطالب مرتبط با ستون متمرکز است.
چگونه یک ستون محتوایی یا PILLAR CONTENT بسازید؟
اگر شما بر اساس خوشهسازی محتوا پیش بروید، گوگل دقیقا میداند چگونه صفحات را به یکدیگر مرتبط کند و زمانی که کاربران در محدوده موضوعی محتوای شما جستجو میکنند قطعا سایتتان جزو پیشنهادهای اول معرفی میشود. اما برای ایجاد محتوای پیلار باید موارد زیر را در نظر بگیرید:
- شناخت مخاطبان: قبل از اینکه شروع به کار کنید، باید محتوا و هدف وبلاگ خود را بشناسید و پرسونای مخاطبانتان را مشخص کنید. هرچه بهتر متوجه شوید که مخاطبتان کیست، نقطه نظرهایش چه چیزهایست و شما چگونه میتوانید ارزش ایجاد کنید، ستون محتوایی شما موثرتر خواهد بود. با درک این موضوع، شما میتوانید یک موضوع اصلی برای صفحه خود انتخاب کنید. در واقع لیستی از عناوینی که برای مخاطبانتان مفید هستند، بدست آورید.
- بررسی کلمات کلیدی: تحقیق در مورد کلمات کلیدی این توانایی را به شما میدهد که از انتخاب موضوعات بیش از اندازه رقابتی پرهیز کنید، کماکان بتوانید موضوعات خیلی مرتبط را پیدا کرده و ترافیک سایتتان را بالا ببرید. درواقع باید بررسی کنید که موضوعات شما با چه کلمات کلیدیای مطابقت دارند. بر هدف سرچ تمرکز کنید و بررسی کنید وقتی افراد موضوعی را سرچ میکنند به دنبال چه چیزی هستند. سپس لیستی از سوالاتی که ممکن است مخاطبان در مورد آٖن موضوع داشته باشند را بنویسید.
- ترکیب کردن پستهای قدیمی یا ایجاد پست جدی: اگر از قبل محتواهایی در سایتتان دارید که با عنوان موضوع مورد نظرتان، مرتبط است آنها را باهم ترکیب کنید. در غیر این صورت پستی بنویسید که همه موارد را پوشش دهد.
- ستون محتوایی خود را سازماندهی کنید: از زیرعنوانهای h2 و h3 و دکمههای پرش استفاده کنید تا خواندن مطالب آسان شود. همچنین اطمینان حاصل کنید که دنبال کردن محتوای شما آسان است.
- نقشه موضوع خوشهها را بکشید: لیستی از زیرعنوانها، اصطلاحات، سوالات و دیدگاههایی که میتوان پستهای مجزا ولی مرتبط با موضوع مورد نظرتان تولید کنید، آماده کنید.
- موضوعات را به هم ربط دهید: هر صفحهای را که موضوع اصلی را دربرمیگیرد، به پیلارپیج لینک دهید. پیلارپیج نیز باید حاوی لینکهایی از همه پستهای مرتبط باشد.
- پیلار پیج خود را تبلیغ کنید: در شبکههای اجتماعی لینک پیلارپیج خود را قرار دهید و از هر فرصتی برای تبلیغ آن استفاده کنید تا سریعتر در رتبههای اول گوگل قرار بگیرید.
چک لیست ساختار ستون محتوایی
- موضوع اصلی را در عنوان صفحه خود قرار دهید.
- آن را در آدرس صفحه ستون قرار دهید.
- برخلاف صفحه اصلی سنتی، این صفحه از مسیریابی بهتر برخوردار است.
- به عنوان اصلی در لیبل اصلی صفحه که خواناترین بخش صفحه است اشاره کنید.
- در صورت امکان هر موضوع اصلی را در H1 تعریف کنید.
- یک منوی محتوایی برای ناوبری ساده اضافه کنید.
- مطمئن شوید که عکسهای مربوط به عنوان اصلی را با لیبلهای لازم در متن قرار دهید.
- از لیبلهای H2 برای سرتیترهای بخشها استفاده کنید.
- به موضوع اصلی در سرتاسر صفحه اشاره کنید.
- لینکهای داخلی مرتبط را در صفحه قرار دهید.
- لینکهای مرتبط خارجی را اضافه کنید.
- فراموش نکنید که یک دکمه بازگشت به اول صفحه اضافه کنید.
- حداقل ۲۰۰۰ کلمه را هدف قرار دهید و سعی کنید کمتر از ۵۰۰۰ باقی بمانید (بر حسب میزان رقابت و موضوع مورد نظر می تواند بیشتر هم باشد).
- از بولتها، طراحی عالی، دکمههای CTA حرفه ای و جذاب، لینکهای مفید و خلاصه هر چیزی که فکر میکنید برای تولید محتوای طولانی می تواند مفید باشد استفاده کنید.
بعد از ساخت پیلار پیج خود
- مطمئن شوید که در صفحه های حیاتی وبسایت قابل مشاهدهاند.
- لینکهایشان را به طور مستمر روی شبکههای اجتماعی خود به اشتراک بگذارید.
- در پست جدیدتان که مرتبط است به آنها اشاره کنید.
- آنها را در خبرنامههایتان به صورت مستمر قرار دهید.
- آنها را به سرفصلهای ایمیلهای اتوماتیک خود اضافه کنید.
- در آپدیتهای شبکه های اجتماعی لینک آنها را به اشتراک بگذارید.
- یک مقاله مرتبط با صفحه ستونتان روی لینکدین یا سایت های پربازدید دیگر انتشار دهید.
- در فرومهای مربوط به کسب و کارتان آن را ذکر کنید.
- ایمیلهای شخصی را فراموش نکنید.
تفاوت وسعت و عمق محتوا
ابتدا به تعریف دقیقتر این دو مدل محتوا میپردازیم. محتوای عریض معمولا موضوعهای گستردهای را تحت پوشش قرار میدهد و مقالات آن سطح بالا هستند. بهعنوان مثال مقالهای با عنوان «چگونه بهرهوری خود را افزایش دهیم»، نکات ارزشمندی در مورد عادات صحیح مدیریت زمان آموزش میدهد. مخاطب این مدل محتوا تقریبا تمام مردم هستند و همچنین این مدل مقالات منبع خوبی برای تحقیقات به شمار میروند.
محتوای عمیق معمولا روی موضوعهای تخصصیتر تمرکز میکند و بیشتر به جزئیات زیر شاخهی یک موضوع خاص میپردازد. بهعنوان مثال مطلبی با عنوان «استراتژیهای کاربردی مدیریت زمان مخصوص کاربران جیمیل» زیرشاخهی مقالاتی با عنوان کلی «افزایش بهرهوری» است؛ اما این مقاله به جزئیات دقیقتری میپردازد و مخاطبان محدودتری دارد. حال که با تفاوت محتوای عریض و عمیق آشنا شدهاید، در ادامه مزایای هر دو را بیشتر بررسی میکنیم.
مزایای محتوای عریض
مزایای محتوای عریض عبارتاند از:
هدف قرار دادن قشر وسیعی از مخاطبان
یکی از بزرگترین مزایای تولید محتوای عریض این است که تعداد زیادی از مردم را هدف قرار میدهد. موضوع مقالات عمومی است و فاکتور محدودکنندهای برای کم کردن تعداد مخاطبان وجود ندارد. تصور کنید برندی مقالهای را برای ۱۰ هزار نفر از طریق شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشته است و این شانس وجود دارد که از این بین هشت هزار نفر پست را ببینند. درنتیجه میزان نفوذپذیری برند در مخاطبان فعلی افزایش پیدا میکند و همچنین شانس خوبی برای جذب مخاطبان جدید وجود دارد.
عدم محدودیت در انتخاب موضوع
همانطور که گفتیم محتوای عریض معمولا موضوعهای عمومی را پوشش میدهد و درنتیجه محدودیت خاصی برای انتخاب موضوع وجود ندارد. بهعنوان مثال موضوعهای مورد بحث در مورد «مراقبت از ماشین» و «مراقبت از شوی (شورلت) ایمپالا ۱۹۶۸» را در نظر بگیرید. مطمئنا مقالات بیشتری در دستهبندی موضوع اول قرار میگیرند. هرقدر در موضوعی دقیقتر شوید، محدودهی موضوعها نیز کمتر میشود.
سهولت در نوشتن
اغلب نویسندگان تولید محتوا با موضوعهای عمومی را راحتتر از تولید محتوای تخصصی میدانند. محتوای عریض در مورد جزئیات موضوع خاص دقیق نمیشود و به همین دلیل نیاز به تحقیقات گسترده ندارد. اطلاعات کلی موضوع این مدل محتوا بر خلاف محتوای عمیق در هر جایی در دسترس است. همچنین از آنجایی که این مدل محتوا قشر گستردهای را هدف قرار میدهد، نیازی به استفاده از لحن یا لغتنامهی خاص برای تولید آن نیست.
مزایای محتوای عمیق
محتوای عمیق نیز دارای مزایای متعددی است:
رقابت کمتر
بزرگترین مشکل محتوای عریض این است که دسترسیپذیری بالایی دارد و به همین دلیل حجم این مدل محتوای تولیدشده بسیار زیاد است. در مورد هر موضوعی هزاران مقالهی متنوع وجود دارد و شانس دیده شدن بسیار پایین است؛ از همین جهت رقابت زیادی میان نویسندگان محتوای عریض وجود دارد. اما محتوای عمیق تخصصیتر است و درنتیجه رقابت کمتری میان نویسندگان این مدل محتوا برقرار است.
جذب آسان اعتماد
همانطور که گفتیم محتوای عریض به توضیح جزئیات خاصی میپردازد که اغلب مردم اطلاعی از آن ندارند. درنتیجه جلب اعتماد آنها راحتتر است. نویسنده با کمی تحقیق و مطالعه میتواند تخصص خود را در مورد موضوع خاص ثابت کند. مخصوصا اگر در قدیم مطالب مرتبط دیگری نیز با موضوع مورد نظر نوشته باشد.
ارتباطات عمیقتر
مثالی که پیشتر در مورد اشتراکگذاری پست برای ۱۰ هزار نفر در شبکههای اجتماعی ذکر کردیم به یاد بیاورید. محتوای عریض شاید هشت هزار نفر از مخاطبان را تحت تأثیر قرار دهد؛ اما به دلیل کلی بودن موضوع، ارتباط عمیقی بین مخاطب و نویسنده شکل نمیگیرد. در عوض محتوای عمیق شاید تنها توجه هزار نفر از کل مخاطبان را جلب کند؛ اما همان هزار نفر اهمیت بیشتری به محتوای تولیدشده میدهند و با دقت بیشتری مطلب را دنبال میکنند.
ماندگاری بالا
سایتهایی که به تولید محتوای عمیق میپردازند معمولا خوانندگان وفادارتری نسبت به سایتهایی دارند که محتوای عریض تولید میکنند. این سایتها رقبای کمی دارند و بهطور تصادفی از محتوای سایر سایتها سوءاستفاده نمیکنند.
استراتژیهای کلیدی برای موفقیت
هر دو مدل محتوای عریض و عمیق مزایای خودشان را دارند و برندهی قطعی در این میان وجود ندارد. استراتژیهای زیر نیز به افزایش موفقیت هر دو مدل محتوا کمک میکنند.
استفاده از محتوای عمیق برای شروع
اگر قصد دارید کمپین بازاریابی محتوا راهاندازی کنید، بهتر است از تولید محتوای عمیق شروع کنید. با این روش اعتماد مخاطبان نسبت به برند جلب میشود، تعداد رقبا کاهش پیدا میکند و ورود به یک حوزهی تخصصی راحتتر میشود. همچنین همیشه راه برای تغییر جهت به سمت محتوای عریض وجود خواهد داشت.
در نظر گرفتن رقبا
سعی کنید همیشه رقبای خود را بشناسید و عملکردشان در دنیای بازاریابی محتوا را در نظر بگیرید. اگر موضوع جدیدی را تحت پوشش قرار میدهید که هنوز هیچکس در دنیای بازاریابی محتوا به آن نپرداخته است، محتوای عریض برایتان مناسب خواهد بود. اما اگر افرادی از قبل روی این موضوع کار کردهاند، تولید محتوای عمیق نتیجهی بهتری دارد.
استفاده از محتوای عریض برای تبلیغات
اگر میخواهید نویسندهی مهمان شوید و مقالهی خود را در سایتهای پرطرفدار چاپ کنید، بهتر است از محتوای عریض استفاده کنید. محتوای عریض چون بهطور تخصصی روی موضوعی دقیق نمیشود، ریسک کمتری دارد و نیاز به تحقیق و افزایش اطلاعات در زمینهی خاص ندارد.
شناخت مخاطبان
پیش از انتخاب نوع محتوا، مخاطبان هدف را مشخص کنید. آیا این افراد اطلاعات عمیقی در مورد موضوع مورد بحث شما دارند یا افرادی هستند که برای اولین بار در مورد این موضوع میشوند؟
اغلب کسبوکارها ترکیب جالبی از محتوای عریض و محتوای عمیق ارائه میدهند و در کارشان موفق هستند. واقعیت این است تا زمانی که در مورد نحوهی کار، پیادهسازی هر روش و نقاط قوت آن آشنایی داشته باشید موفقیت بیشتری در زمینهی بازاریابی محتوا کسب خواهید کرد.
چگونه میتوان محتوایی دیجیتال اما ساده برای خوانندگان ایجاد کرد که فهم آن سخت نباشد؟
پاسخ ساده است: باید بتوانید مسائل را به سادهترین حالت شرح دهیم اما نکته در این است که توضیحمان نباید حوصله خواننده را سر ببرد و وی سایت ما را ترک کند. به عبارت دیگر ساده سازی کنیم، ساده سازی کنیم اما زیاد ساده سازی نکنیم. به عنوان مثال اگر بخواهیم مراحل تهیه ظرف پلاستیکی را توضیح دهیم نباید از ابتدای پیدایش نفت در جهان شروع کنیم.
تنها به نوشتن مربوط نمیشود
واژگان، تنها نمیتوانند موضوعی پیچیده را ساده کنند. دیگر عوامل هم تاثیر زیادی در داستانگویی ما دارند:
- چینش وبسایت
- المانهای سئوی سایت
- بهره گیری از ویدئو و اینفوگرافی
اینها عموما می توانند علاوه بر محتوای تولیدی شما تاثیر زیادی بر درک مخاطب داشته باشند. محتوای خوب اما با اجرای ضعیف میتواند مخاطب را مایوس سازد. اما تقریبا همه چیز به محتوای نوشتاری مربوط میشود. پیشنهاد میشود آثار ارنست همینگوی یا احمد محمود خوانده شود. همینگوی بسیار ساده و موثر مینویسد. افعال در نوشتههایش مجهول نیستند و پاراگراف هایش نیز به دور از پیچیدگی هستند. امروزه که مردم حواسشان زود پرت میشود و حوصله متون طولانی را ندارند سبک خبرنگاری همینگوی میتواند موثر باشد. احمد محمود نیز سبکی به دور از تکلف و بدون پیچیدگی خاص دارد. آثار وی از قبیل همسایهها، زمین سوخته و مدار صفر درجه بینهایت گیرا و ساده هستند. موارد زیر هم میتواند در نوشتار راهگشا باشند:
از کلمات تخصصی و پیچیده کمتر استفاده کنید: خب خیلی ساده است که یادمان برود مخاطب، آن سواد ژرفی که ما در مورد موضوع داریم را ندارد. اگر واژه تخصصی به کار میبریم سعی کنیم تا کلمه را در پرانتز یا پاورقی توضیح دهیم.یادمان باشد اگر نتوانیم به سادهترین شکل موضوع را توضیح دهیم احتمالا آن را درست نفهمیدهایم. به قول انیشتین « من با همه به یک شکل صحبت میکنم، مهم نیست که پاکبان باشد و یا رئیس دانشگاه.
با انرژی بنویسید و خواننده را درگیر متن کنید: بیشتر خوانندگان خیلی سریع نویسنده خوب را از بد تشخیص میدهند. اجازه دهید تا میزان اشتیاق شما در متن نشان داده شود. انسان در درک مجردات ناتوان است. بهتر است تا آنجا که می توانید از مثالها و حکایتهای خوب استفاده کنید. به این مثال توجه کنید: اگر بخواهیم این موضوع «معرِف باید اجلی از معرَف باشد» را تعریف کنیم بهتر است بگوییم نمیتوان در تعریف مثلا عدد زوج بگوییم آن عددیست که فرد نیست. از مثالهای خوب و خاطرات استفاده کنید. داستان گویی باید در محتوای شما موج بزند.
فعل معلوم و فعل مجهول: تلاش کنید تا جملاتی با فعل معلوم بنویسید و مجهول نوشتن دوری کنید. ما عموما از کلمه «توسط» زیاد استفاده میکنیم که ترجمه نادرستی از انگلیسی است:
جادهها توسط وزارت راه تعمیر شدند
وزارت راه، جادهها را تعمیر کرد.
فهم کدام آسانتر است؟ بنابراین جز در مواردی ضروری مانند تاکید، از وجه مجهول استفاده نکنیم.
از تصاویر سادهتر استفاده کنیم: سادهگی را در تصاویر، ایماژ و عموما گرافیک سایتمان رعایت کنیم. مخاطب باید با نگاه کردن به تصاویر، فورا منظور را درک کند. از گرافیک برای فهم بیشتر باید استفاده شود و نه به منظور زیباسازی متن.
محتوای ویدئویی: اضافه کردن خلاصه ویدئویی به محتوای متنی میتواند تاثیر بسیار زیادی داشته باشد. بر حسب گفته نیل فلمینگ، ما چهار مدل یادگیری داریم: دیداری، شنیداری، خوانشی/نوشتاری و جنبشی. ویدئو می تواند مخاطبین دیداری و شنیداری را اقناع کند.
اینفوگرافی: متن و تصاویر را ساده نگه دارید. این فرمول موفقیت اینفوگرافیست. در ضمن، اینفوگرافی خاصیت ویروسی شدن دارد و میتواند پیام ساده شما در خصوص موضوعی پیچیده باشد.
از نقل قولها بهره ببرید: یکی از روشهای سادهسازی متن و آسانتر کردن درک آن، نقل قول است. هر چقدر ان شخص محبوبتر باشد بهتر است. این باعث ایجاد ارتباط بین متن شما و سخنانی که دیگر افراد مشهور گفتهاند میشود. استفاده از نقل قول مستقیم، باعث عکسالعملی قویتر و فهمی بهتر میشود، اما از نقل قولهایی استفاده کنید که آسان باشند.
از پاراگرافهای کوتاه استفاده کنید: پاراگرافهای کوتاه سبب ایجاد فضای خالی در صفحه میشوند که از لحاظ روانشناسی فهم موضوع را سادهتر می کند.
محتوای عمیق در سئو چیست ؟
به طور ساده محتوای عمبق به محتوای گفته می شود که به صورت همه جانبه به بررسی یک موضوع می پردازد. با محتوای عمیق، یک اسپایدر گوگل همه چیز را در یک جا دریافت می کند.
در گذشته ،گوگل اسپایدر کلیه برچسب ها ، تگ ها ، alt تصاویر ، آدرس صفحه و …. رو بررسی می کرد که ببینید شما کلید واژه را چند بار استفاده کرده اید در واقع بر روی ۱۰۰% محتوای شما متمرکز بود. البته امروز هم باز به تجزیه تحلیل صفحه شما می پردازد ولی اما گوگل امروز خیلی هوشمندانه تر از آن استفاده می کند. پس به جای اندازه گیری محتوا (content) گوگل بر روی زمینه ( context) می کند.
ساده تر بگویم : گوگل از همان روزهای اولیه تولدش سعی داشته بهترین نتیجه جستجو را برای کاربران به نمایش در بیاورد ؟ آیا لزوما بهترین نتیجه مطالب پر از کلمات کلیدی یا به اصطلاح کیوورد استافینگ ( Keyword Stuffing ) نیست ولی صفحه ای که بتواند کل یک موضوع (context ) را پوشش بدهد به عنوان بهترین صفحه در نظر گرفته می شود.
و بر اساس مطالعات Backlinkoاز یک میلیون پست وبلاگ ، پستهای طولانی رنک بهتری در نتایج جستجو دارند.
-
کتاب دیجیتال مارکتینگ گوگل گاراژرایگان
-
کتاب جامع آموزش گوگل ادزرایگان
-
کتاب رهبر کسب و کار اینترنتیرایگان
چگونه یک محتوای عمیق بنویسیم ؟
باید بگویم کار کمی سختی را در پیش رو دارید سعی می کنیم به صورت خلاصه با ذکر آموزش به هر مورد بپردازم
- طولانی تر بنویسیدباید بدونید یک محتوای همه جانبه و عمیق حداقل باید ۲۰۰۰ کلمه تشکیل شده باشه محتوای طولانی تر مقاله های کوتاه را در گوگل پایین می برد. اولین چیزی که خود منم در اولین برخورد می گم اوه کلی حال و حصولشو داره ! اصلا کی مطالب طولانی رو می خونه ؟! ولی خوب گوگل فعلا با این روش جلو میره پس مجبوریم برا بقا هم که شده خودمون رو باهاش تطبیق بدیم!
- محتوای همیشه سبز بنویسید ( Ever Green Content)محتوای همیشه سبز چیست ؟به نوعی از محتوا گفته میشود که همیشه برای خواننده ها به روز و تازه است و پیاپی به روز رسانی میشود.محتوای همیشه سبز را میتوان در دسته های زیر بخش بندی کرد:
- لیستی از منابع
- سوالات رایج
- بهترین نکات
- مقالات How To
- بررسی محصولات
- ویدئو
- استفاده از کلمات کلیدی (Latent Semantic Indexing) یا LSILSi به معنی تحت الفظی فهرست بندی معنایی نهفته کلمات و به معنی درست آن، تشخیص درست کلمات و موضوع یک صفحه است. یک مثال می زنم که به خوبی متوجه کاربرد LSI بشیند وقتی شما دو کلمه رایانه همراه و لب تاپ رو استفاده می کنید وظیفه LSI اینه تشخیص بده که این دوتا به یک معنی هستند.کلمات کلیدی LSI کلمات و عباراتی هستند که به شدت با موضوع صفحه شما مرتبط هستند.در واقع وقتی که گوگل کلمات کلیدی LSI رو تو متن شما می بینه فکر می کنه:این صفحه خیلی خاص است !آموزش پیدا کردن LSI مرتبط با کلمه کلیدی شما :
- استفاده از ابزار رایگان وب سایت LSI Graph.
کار با این وب سایت بسیار راحت است فقط کافیه کلمه مورد نظرتون رو جستجو کنید در تصاویر می توانید نتایج برای کلمه طراحی سایت رو مشاهده کنید - استفاده از خود نتایج جستجو در گوگل.
بعد از جستجو کلمه مورد نظرتون به پایین صفحه برید گوگل خود جملاتی را برای شما پیشنهاد می دهد انهای که بولد شده اند همان LSI شما هستند.کلمات مرتبط گوگل برای محتوای عمیق - استفاده از Google Keyword Planner
- استفاده از ابزار رایگان وب سایت LSI Graph.
چگونه محتوای عمیق می تواند به یک وب سایت کمک کند
در این قسمت چگونگی کمک محتوای عمیق به وب سایت شما در طولانی مدت آورده شده است
افزایش اعتبار برند
محتوا پل ارتباطی بین مشتریان و تجارت شما را ایجاد می کند. مقاومت این پل به کیفیت محتوای نمایش داده شده بستگی دارد. محتوای عالی به شما کمک می کند تا اعتماد مشتریان خود را جلب نمایید. هرچه ارزش محتوای شما بیشتر باشد ، ایجاد رابطه قابل اعتماد در بخش مورد نظر آسان تر خواهد بود. به همین ترتیب ، محتوای عمیق خوب نیز می تواند باعث شهرت برند شود. اعتماد بازدیدکنندگان به برند شما را آسان می کند. ایجاد این رابطه برای موفقیت هر تجارت در عصر دیجیتال امروزی بسیار مهم است.
رقابت بین تولیدکنندگان محتوا در حال حاضر در اوج است. این یکی از دلایلی است که طی این سال ها برنامه نرم افزاری محتوا، چنین موفقیتی کسب کرده است. یکی از این شرکت ها PageOneTraffic است که یک شرکت نرم افزاری بازاریابی محتوا است. محبوب ترین محصول آن ها برنامه نرم افزاری محتوا به نام ” Designrr ” است.
این شرکت پیچیدگی های ایجاد محتوای تازه را درک می کند. بنابراین مشتریان تولید محتوای خود را برای افزایش بازدید و هدف قرار دادن مخاطبان جدید ، مرتب کرده است. اگر بخش تولید محتوای شما در تولید محتوای با کیفیت مشکلی دارد ، توصیه می کنیم در یک نرم افزار متناسب با بودجه مربوط به خود سرمایه گذاری کنید.
منبع خوب جستجوی ارگانیک (SEO)
وقتی یک کلمه کلیدی یا یک جمله را در گوگل مرور و تایپ می کنید، این بستر موتور جستجو مناسب ترین مجموعه اطلاعات مربوط به درخواست جستجوی شما را برای شما به ارمغان می آورد. محتوای حرفه ای را با هدف انتشار اطلاعات ارزشمند برای مخاطبان مورد نظر خود به جای کپی بی فایده که هیچ هدفی ندارد، تنظیم کنید.
گوگل تشخیص می دهد که محتوای شما معنی دار است یا خیر و در نتیجه آن را در نتایج جستجو بالاتر قرار می دهد. الگوریتم های موتور های جستجو بسیار متغیر هستند، اما تا زمانی که شما به طور مداوم محتوایی را تولید کنید که هم آموزنده و هم مرتبط باشد، سایت شما این شانس را دارد که در سیستم عامل های موتور جستجو رتبه بالاتری داشته باشد. همچنین اگر می خواهید در به صورت مداوم از موتورهای جستجو بازدیدکننده به سایت خود جذب کنید، توصبه می کنیم محتوای وب سایت خود را به طور منظم باید به روز رسانی کنید.
محتوا و تبدیل ها
محتوای با کیفیت و تبدیل مستقیما با یکدیگر متناسب هستند. مردم به محتوایی که می توانند با آن ارتباط برقرار کنند پاسخ می دهند.
- بازاریابی محتوایی نرخ تبدیل تقریباً ۶ برابر بیشتر از سایر روش های دیجیتالی بازاریابی را فراهم می کند.)ملزومات (ABG
- ۶۱٪ از کاربران در ایالات متحده پس از خواندن توصیه های یک وبلاگ ، تصمیم به خرید می گیرند. (موسسه بازاریابی محتوا)
- طبق تحقیقات انجام شده در مشاغل مختلف اثبات شده که در ۷۲٪ مشاغل مورد بررسی که محتوای ویدیویی بسیار تاثیرگذار هستند، زیرا می تواند به بازدهی سرمایه عالی کمک کند و نرخ تبدیل را به میزان قابل توجهی تقویت کند . (CrazyEgg)
نقش تصاویر با وضوح بالا و محتوای ویدئویی به طور مداوم در حال افزایش است . بازاریابی محتوا نقش مهمی در بهبود تبدیل ها بازی می کند زیرا ارتباط شما با مصرف کنندگان را تسهیل می کند. باید بدانید که شما نه تنها به مشتری خود اعتماد دارید بلکه مشتری را با دادن اطلاعاتی که برای تصمیم گیری آگاهانه نیاز دارد تشویق می کنید. برای استفاده حداکثری از محتوای خود برای تبدیل ، ضروری است که یک راهنمای واضح دعوت به عمل (CTA) نیز داشته باشید. راهنمای CTA شما، کاربر را در روند خرید فریب می دهد. هرچه CTA را برای مشتری آسان تر کنید، احتمال تبدیل آن ها بیشتر است.
بازاریابی محتوای Trello این کار را به خوبی انجام داده است: متن کپی و ارزیابی قانع کننده ای ارائه کرده است که در برابر پس زمینه آبی رنگ خودنمایی می کند. رنگهای متضاد چشمگیر باعث می شوند CTA برجسته و به راحتی قابل مکان یابی باشد. آن ها از نظر روشنی واضح هستند زیرا هیچ چیز نمی تواند شما را از آنچه می خواهند بعداً انجام دهند منحرف کند.
در حالی که محتوا در دنیای سئو همچنان مهم است، گوگل در اندازه گیری ارتباط خود بسیار هوشمند تر شده است. این امر ایجاد محتوا را حتی به چالشی بزرگتر تبدیل می کند ، خصوصاً این که این مسئله فقط در نفوذ آنچه که با کلمات کلیدی از عنوان تا برچسب H1 و غیره نوشتید نیست. برای این که بتوانید آن را به بهترین شکل موجود تبدیل کنید، باید محتوای عمیق تری ارائه کنید.
پس یک محتوای عمیق دقیقاً چه چیزی دارد؟ در مقایسه با پست های عادی وب سایت شما که روی یک موضوع ساده تمرکز دارند، یک محتوای عمیق تقریباً تمام اطلاعات لازم را که نیاز دارند به وضوح در یک پست منسجم، هرچند طولانی، شامل می شود. حتی شروع به ساختن این نوع محتوا ممکن است ترسناک به نظر برسد اما نگران نباشید زیرا ما نکاتی سریع و آسان برای شروع به شما ارائه داده ایم!
نکته شماره ۱: محتوای خود را با در نظر گرفتن زمینه انجام دهید
همانطور که ذکر شد ، گوگل اکنون بیشتر کیفیت محتوا و جزئیات پست شما را در مقایسه با پر کردن آن با کلمات کلیدی تا آن جا که می توانید بررسی می کند. با این حساب ، هدف شما اکنون نباید فقط نوشتن یک پست به خاطر داشتن محتوای تازه باشد. هدف شما باید ارائه اطلاعات گسترده ای باشد که باعث شود گوگل فکر کند پست شما باید در بالاترین سطح قرار گیرد زیرا دارای مهمترین اطلاعات در رابطه با یک سوال خاص است.
گوگل می خواهد بهترین نتایج را به کاربران ارائه دهد و بهترین بودن به معنای داشتن کلمات کلیدی مناسب نیست و باید دارای مناسب ترین ، گسترده ترین و آموزنده ترین محتوا باشد تا پرسش کاربر را برآورده سازد.
نکته شماره ۲: محتوای خود را حداقل ۲۰۰۰ کلمه طولانی کنید
بنابراین داشتن محتوای عمیق “گسترده” به چه معناست؟ خوب ، حداقل حدود ۲۰۰۰ کلمه طول دارد.
تعجب نکنید زیرا محتوای طولانی، مدتی جنب و جوش می یابد و خوانندگان در آن جزئی از آن هستند، به خصوص اگر به خوبی ساخته شده باشد و اطلاعات لازم را داشته باشد. با این حال ، این بدان معنا نیست که اگر ۵۰۰ کلمه کافی باشد، باید پست را تا مرز رسیدن به دو هزار کلمه طولانی کنید. معنای ساده این است که شما باید مباحثی را ارائه دهید که چند وجهی باشند تا بتوانید در چندین موضوع فرعی تقسیم بندی کنید.
یک نکته اضافه شده برای خواندن محتوای طولانی تر شما ، خرد کردن پاراگراف ها به قطعات کوتاه تر است. به این ترتیب، فهم اطلاعات برای خوانندگان مقاله را آسان تر می کند بدون اینکه چشم آن ها خسته شود. پاراگراف های کوتاه تر هنگام مشاهده در دستگاه های تلفن همراه نیز بهتر به نظر می رسند.
نکته شماره ۳: کلمات کلیدی (Latent Semantic Indexing) LSI را در محتوای خود وارد کنید
در تهیه محتوای عمیق خود ، فراموش نکنید که کلمات کلیدی LSI (نمایه سازی معنایی پنهان) را در آن بگنجانید.
کلمات کلیدی LSI کلمات و عباراتی هستند که از لحاظ معنایی با کلمه کلیدی اصلی شما مرتبط هستند. توجه داشته باشید که اینها فقط مترادف یا اصطلاحات دیگر برای کلمه کلیدی اصلی شما نیستند. این کلمات کلیدی باید کاملا با موضوع اصلی شما مرتبط باشند، که به شما در نشان دادن ارتباط و عمق محتوای شما به گوگل کمک می کند.
به عنوان مثال ، اگر در مورد رژیم کتوژنیک صحبت می کنید ، کلمات کلیدی LSI شما باید حاوی کلمات تغذیه، چربی زیاد، کاهش وزن، برنامه های غذایی، کربوهیدرات کم، کتوز و غیره باشد. هنگامی که گوگل محتوای شما را جستجو می کند ، قدرت و موضوع را تأیید می کند و فکر می کند ، عالی است! این پست به وضوح آنچه در مورد رژیم کتوژنیک است را پوشش می دهد. سپس صفحه شما به صفحه اول نتایج موتور جستجو می رود.
اگر در مورد چگونگی دریافت کلمات کلیدی LSI برای کلمه کلیدی اصلی خود تعجب می کنید ، می توانید از نمودار LSI استفاده کنید که یک ابزار رایگان است که چندین کلمه کلیدی را می توانید به محتوای خود اضافه کنید فراهم می کند. شما همچنین می توانید از Google Keyword Planner قدیمی یا حتی فقط نتایج گوگل استفاده کرده و مستقیماً به پایین بروید و کلمات و عباراتی را با عنوان “جستجوهای مربوط به ..” پیدا کنید که می توانید به عنوان کلمات کلیدی LSI استفاده کنید.
کلمات کلیدی LSI خود را هوشمندانه انتخاب کنید و از آنها به طور مناسب در محتوای خود استفاده کنید. باز هم ، به خاطر انجام این کار فقط کلمات کلیدی را پر نکنید. اطمینان حاصل کنید که کاملاً منطقی است و موضوع اصلی شما را با اطلاعات صحیح پشتیبانی می کند.
بازاریابی محتوا به معنای استفاده از محتوا برای جذب و نگه داشتن بازدیدکنندگان است و درنهایت آنها را به پایگاه مشتریان خود تبدیل می کند. به عنوان یک بازاریاب موفق ، بر محتوای عمیق تمرکز کنید که نیاز مخاطبان مورد نظر شما را برآورده می کند که به فکر خارج از چارچوب نیاز دارد و می تواند به رونق هر شغلی کمک کند.
نقش محتوای طولانی در رتبه گوگل
برای داشتن رتبه بالا در گوگل، شما نیاز به مطالب طولانی ندارید اما این کار میتواند به عنوان اساس استراتژی بازاریابی برای شما عمل کند. اما باید مراقب باشید. هرچه مطلب شما طولانیتر باشد، خطر اینکه آن را سرشار از کلیدواژه کنید بیشتر میشود. همچنین به روز رسانی آن نیز دشوارتر میشود. به نظر میرسد که گوگل برای محتوای راکد یا غیررضایت بخش مجازات قائل شود.
بهنیه سازی محتوای عمقی
از دیدگاه استراتژی، اگر بتوانید به یک مفهوم یا موضوع به صورت عمقی بپردازید، باید قبل از رقبا این کار را انجام دهید، به ویژه اگر این یکی از تنها حوزههایی باشد که میتوانید در آن با رقبا به رقابت بپردازید. برای ایجاد محتوای عمقی باید این موارد را در خاطر داشته باشید:
- محتوای عمیق باید همیشه به روز باشد. حداقل هر شش ماه یکبار، باید محتوای خود را به روز رسانی نمایید. اگر بتوانید در فواصل کمتری این کار را انجام بدهید، نتیجه کار بهتر خواهد بود.
- محتوای عمیق میتواند شامل دهها هزار کلمه باشد. اما هدف این است که محتوا تا آنجا که میشود مختصر و مفید باشد.
- محتوای عمقی را میتوان با روشهای معمول بهینه سازی نمود. روشهایی که برای بهینه سازی هر نوع محتوای دیگری به کار میروند.
- محتوای عمقی میتواند به شما در حوزه مورد نظر قدرت بدهد.
- صفحات اینترنتی باید بتوانند به هدف خود برسند بدون اینکه نیاز به تبلیغات داشته باشند. اگر هدف صفحه شما ارائه اطلاعات است، اطلاعات را در مرکز و جلوی صفحه قرار دهید. بله این کار ممکن است در بلند مدت تأثیر منفی بر نرخ تبدیل داشته باشد اما گوگل این نوع صفحات را در رتبههای اول قرار میدهد. یعنی صفحاتی که سریعتر و بهتر از بقیه به کربران کمک کنند به هدف خود برسند.
- اگر میخواهید که رتبه بالایی در گوگل کسب کنید، باید نرخ تبدیل را همراه با رسیدن به رضایت کاربر در نظر داشته باشید.
بهینه سازی برای موضوعات و مفاهیم
در گذشته، قوانین قدیمی سئو بر تکرار مطالب و محتوا تاکید داشتند. اما قوانین جدید سئو بر رضایت کاربر تاکید دارند. الگوریتمهای مجازاتی گوگل نیز امروزه بر همان قوانین قدیمی تمرکز دارند و به دنبال این نوع از محتوا هستند تا بر آنها مجازات اعمال نمایند. برخلا ف گذشته، گوگل امروزه به دنبال متون ومطالبی است که غیرکپی باشند و مرتبط با موضوع اصلی صفحه باشند نه اینکه تنها حاوی کلیدواژههای مرتبط باشند. اگر صفحه شما این ویژگیها را داشته باشد، گوگل تشخیص میدهد که صفحه شما در موضوع مورد نظر منبع خوبی به شمار میرود و پس از بازنویسی سرچ اصلی انجام شده توسط کاربر، صفحه را به کاربر پیشنهاد میدهد. برای وبمسترها، نوشتن محتوایی که کاربر را در رسیدن به هدفش یاری کند و این کار را بهتر از رقبا انجام دهد، هدف اصلی محسوب میشود. صفحاتی که حقیقتاً به دنبال کمک به کاربران هستند تجربه کاربری خوبی را خلق مینمایند. در حال حاضر، خلق محتوای مفید همچنان نیازمند تحلیل مناسب کلیدواژه است. سئو بیشتر در مورد درک مفاهیم و موضوعاتی است که موتورهای جستجو هم به دنبال درک همین موضوعات باشند. صفحهای که مبتنی بر موضوع و مفهوم خوبی باشد و به خوبی نیز بهینه سازی شده باشد، و همچنین بتواند نشان دهد که ارتباط بالایی با موضوع دارد، در صورتی که واقعاً برای کاربران مفید باشد و تجربه کاربری خوبی را خلق نماید، موفقیت آن در گرفتن ترافیک از گوگل حتمی است.
تأثیر منفی محتوای راکد بر رتبه گوگل
محتوای باکیفیت، حتی مقالات عمیق، اگر درطول زمان راکد باشند دچار تنزل رتبه میشوند. البته این کاملاً طبیعی است. شما نمیتوانید انتظار داشته باشید که پس از شش ماه که از انتشار مطلبتان گذشته است، آن مطلب همچنان مفید و مرتبط باشد و عملکرد آن نیز مانند گذشته باشد. حتی محتوای باکیفیت نیز میتواند جایگاه خود را به رقبای بهتر با محتوای به روزتر بدهد. در هر حوزهای که در آن رقابت بالا است، این رقابت در مورد محتوا وجود دارد و روز به روز هم این رقابت بیشتر میشود. شما باید روی خلق محتوای حرفهای سرمایه گذاری نمایید. باید محتوایی خلق کنید که منحصربفرد، به روز، آگاهی بخش، معتبر و قدرتمند باشد. وقتی کلیدواژه ها را در متن قرار دادید، باید بر ارتقای تجربه کاربری و بهینه سازی نرخ تبدیل تمرکز نمایید. حتی اگر محتوایی خلق کنید که همیشه قابل استفاده باشد و هیچگاه از رده خارج نشود، باز هم نیاز به ارتقا و به روزرسانی آن دارید.
آیا گوگل محتوای جدید را ترجیح میدهد؟
اکثر مواقع بله. گوگل حتی مدلهایی دارد که تعیین میکنند آیا برخی کلیدواژهها نتایج بهتری را در بردارند یا خیر. یکی از مشکلاتی که توسط مهندسان گوگلشناسایی شده است این است که تغییر دادن فرمولها برای نشان دادن صفحات جدید میتواند منجر به نتایج کم کیفیت شود. به همین دلیل آنها راه حلی ریاضی ارائه دادند که تعیین میکند آیا کاربران به دنبال اطلاعات جدید هستند یا خیر. نام این مدل جدید گوگل QDF است (Query Deserves Freshness). آنچه که مسلم است این است که اگر نتیجهای QDF باشد، یعنی گوگل به دنبال محتوای جدید است. اما همه کسب وکارها نیاز به محتوای جدید ندارند. گوگل زیرساختهای خود را تغییر داده است تا به کاربران ۵۰ درصد بیشتر نتایج جدید ارائه دهد. هدف گوگل از ایجاد یک سیستم ایندکس سازی جدید چه بود؟ محتوای وب در حال رشد است. این رشد تنها از لحاظ اندازه وتعداد نیست. با ظهور محتوای ویدیویی، تصویری و به روزرسانی های واقعی، صفحات وب غنیتر و پیچیدهتر شدهاند. بعلاوه، انتظارات مردم از جستجوی اینترنتی روز به روز بالاتر میرود. کاربران به دنبال جدیدترین محتوای مرتبط هستد و افرادی که محتوا خلق میکنند انتظار دارند مطلبی که منتشر کردهاند سریعاً در دسترس کاربران قرار گیرد. بزرگترین خطری که محتوا را تهدید میکند راکد ماندن آن است. محتوای راکد به مطالبی اطلاق میشود که برای مدت زیادی به روز رسانی نشده باشد و به همین دلیل حاوی دادههای قدیمی باشد. راکد بودن یک مطلب میتواند بر اساس تاریخ انتشار، تغییر لنگر، ترافیک، تغییرمحتوا، تغییر لینک و غیره باشد. گوگل با استفاده از این چهار فاکتور، متون راکد را شناسایی میکند: جستجو، لینک، ترافیک و رفتار کاربر.
ریسک واقعی محتوای راکد در این است که محتوای قدیمی میتواند منجر به تجربه کاربری منفی شود. اگر شما در سایت خود محتوای راکد دارید، احتمالاً رقبای شما با داشتن محتوای به روزتر به رتبه بالاتری در گوگل میرسند چون رضایت کاربر را جلب مینمایند. بنابراین حتماً محتوای خود را تازه و جدید نگه دارید. به روز رسانی محتوا به گوگل نشان می دهدکه شما به سایت خود رسیدگی میکنید. همچنین اگر به کاربران نشان دهید که محتوای سایت شما به روز رسانی میشود، تجربه کاربری بالا میرود. این امر به نوبه خود به افزایش رتبه گوگل منجرخواهد شد.
پیوند عمیق یـا (Deep Linking) چیست؟
پیوند عمیق دقیقا معادل فارسی واژه ی لاتین Deeplinking است که برای این اصطلاح در سئو کاربرد دارد قبل از اینکه به طور جامع و کلی تعریفی از آن داشته باشیم بهتر است که با یک مثال آن را برای شما شفاف سازی کنم تا تفاوت آن با بک لینک ساختن برایتان مشخص شود.ممکن است شما با خودتان بگویید خب لینک سازی با پیوند عمیق دقیقا چه تفاوتی دارد؟! با این مثال مشخص میکنم که این دو واژه کمی با یکدیگر متفاوت اند. فرض کنید که شما می خواهید وارد یک ساختمان ۶ طبقه شوید و مقصد شما نیز طبقه ی ششم است. در این صورت ابتدا در را باز می کنید سپس دو راه برای شما وجود دارد راه عاقلانه و درست (در صورت وجود آسانسور) این است که وارد آسانسور شوید و دکمه ی مربوط به طبقه تان را فشار دهید و به طور مستقیم به طبقه مقصد که همان طبقه ششم بود بروید. و در واقع از طبقات دیگر بازدید نداشته باشید.
راه بعدی که خیلی راه درستی نیست این است که شما طبقه به طبقه پله ها را بالا بروید و در حین بالا رفتن و قبل از رسیدن به طبقه مقصد از همه طبقات بازدید کنید. این مثال درست شبیه به پیوند عمیق سازی در یک وبسایت است. راه اول (انتخاب آسانسور) یعنی اینکه شما در صفحات وب خود به خوبی لینک سازی عمیق انجام داده اید و کاربر یا بازدیدکننده زمانیکه یک مقاله را می خواند با کلیک برروی لینک یک مقاله دیگر با یک عنوان متفاوت به طور مستقیم وارد صفحه ی مربوطه میشود بدون اینکه لازم باشد از سایر صفحات وبسایت شما بازدید کند.
اما راه دوم یعنی پله پله طی کردن طبقات برابر با این است که لینک های شما به طور مستقیم کاربر را به آنچه که می خواهد نرساند و کاربر مجبور باشد با کلیک برروی یک لینک ابتدا به یک صفحه دیگر مراجعه کند بعد دوباره از آنجا با کلیک برروی یک صفحه دیگر به صفحه ای دیگر هدایت شود تا نهایتا بتواند به صفحه مورد نظر دست یابد. (به اصطلاح عامیانه تر می توانیم این طور بگوییم که انگار کاربر برای یافتن صفحه موردنظرش باید هفت خان رستم را طی کند.)
به این ترتیب شما به عنوان مدیر وبسایت یا یک متخصص در حوزه سئو باید به این نکته توجه کنید که کاربر را در وبسایت خسته نکنید و وی را به صورت مستقیم به مقصد برسانید. اما تا اینجا هیچ تعریف جامع و کاملی از پیوند عمیق نداشتیم و با مثال آنرا توضیح دادیم اگر بخواهیم یک تعریف از این اصطلاح داشته باشیم باید این طور بگوییم که : فرآیند هدایت کردن بازدیدکننده به صورت مستقیم به صفحات عمیق و درونی سایت به جای صفحات اصلی و ابتدایی به طوری که بازدید کننده با کلیک کردن برروی لینک به صورت مستقیم وارد صفحه مورد نظر شود.ساختار پیوند سازی عمیق به شکل زیر است :
http://www.darad.com/seo
پیوند عادی به صورت زیر است :
http://www.dsrad.com
اگر به دو ساختار بالا دقت کنید متوجه خواهید شد که چقدر تفاوت دارند در قسمت اول که seo نوشته شده است تولید کننده ی محتوا به صورت دقیق آدرس صفحه ی موردنظر را ثبت می کند اما در لینک دوم نویسنده تنها صفحات عادی مثله صفحات ابتدایی هربخش یا جزیره یا صفحه اصلی سایت را ثبت می کند و به آنها لینک می دهد.
- نکته : در تکنولوژی وب و پروتکل های پشتیبان آن برای مثال پروتکل های HTTP نمی توانند خیلی برای لینک ها و پیوند های عمیق با لینک های عادی تفاوت قائل شوند و فقط این امکان برای شخص تولید کننده محتوا وجود دارد که بتواند لینک های داخلی و عمیق بسیار مرتبط با متن ایجاد کند و بسازد.به این معنی که این خود شما هستید که می توانید به سئوی سایت کمک کنید و پیوندهای عمیق با کیفیت ایجاد کنید تا کاربران را به وبسایت و محتوایش جذب کنید و ساختن لینک هایی که کاربردی نیستند اصلا به سئوی سایت شما کمک نمی کند.
در نهایت امیدوارم که به خوبی معنا و مفهوم پیوند عمیق در سئو و Deep linking را یاد گرفته باشید و با عملکرد آن آشنا شده باشید به این نکته هم دقت کنید که در سئو یاد گرفتن اصطلاحات و مفاهیم یک بحث جدا از کار عملیاتی است پس اگر از افرادی هستید که دوست دارید در حوزه سئو متخصص شوید سعی کنید که بعد از اینکه به خوبی با تکنیک ها و مفاهیم سئو آشنا شدید در این حوزه کار عملی هم انجام دهید تا با چگونگی پیاده سازی هر یک از این اصطلاحات نیز بیشتر آشنا شوید. اگر این مقاله برایتان مفید بود حتما آنرا با دیگران هم به اشتراک بگذارید تا سایر دوستان هم استفاده کنند.
چطور یک محتوای سئو شده حرفه ای بنویسیم؟
۱.برای مخاطب و کلمات کلیدی هدف بنویسید.
منظر ما از Keywords هدف، کلمات و عبارات اصلی هستند که کاربران و بازدید کنندگان هدف شما در جستجوی آنها است.برای پیدا کردن این عبارات، ابتدا باید موارد زیر را درک کنید:
- مخاطب شما چه کسانی هستند؟
- چه نوع اطلاعاتی احتیاج دارند؟
- چرا به آن اطلاعات احتیاج دارند؟
- از چه کلمات کلیدی استفاده میکنند تا اطلاعات موردنیاز خود را جستجو کنند؟
حال موارد بالا را به سه فعالیت تقسیم می کنیم:
- تحقیق مخاطب: نوع مخاطبی را که فکر میکنید به محصولات و خدمات شما علاقه یا احتیاج دارد را شناسایی کنید. سپس پاتوق آنها در وب را پیدا کنید. با آنها صحبت کنید. از آنها نظرسنجی کنید. عادتهای شخصی و اولویتهای آنها را شناسایی کنید. اطلاعات شخصی و آماری آنها را جمعآوری کنید.
- تحقیق کلمات کلیدی: کلمات کلیدی سودآور و مرتبط را پیدا کنید که به تخصص شما، محصولات و خدمات شما مرتبط است و به هدف جستجوی مخاطب شما هم مربوط است.
- تحقیق موضوع: بر اساس کلمات کلیدی هدف که پیدا کردهاید و آنچه مخاطب شما میخواهد بداند یا یاد بگیرد، موضوع محتوا را تولید کنید.
۲.بروی خوانا بودن محتوا تمرکز کنید
هنگامیکه مخاطب روی لینک شما کلیک میکند، هر بخشی روی صفحه شما او را تشویق میکند که بماند و بخواند و وقتی هم که او میماند و میخواند، صفحه شما از نظر گوگل یک صفحه خوب محسوب میشود. صفحه شما به گوگل سیگنال میدهد که به جستجوی مخاطب مرتبط است! که کاربر اطلاعاتی را که در جستجوی آن بود، پیدا کرده است!
این سیگنال به dwell time یا زمان توقف معروف است و از لحظهای است که شما بر روی یک نتیجه جستجو کلیک میکنید تا لحظهای که به صفحه نتایج جستجو بازمیگردید.
قابلیت خوانا بودن منجر به زمان توقف بیشتر میشود که مشخصات زیر را هم در خود دارد:
- شفاف
- منظم
- منطقی
- ساده
و هنگامیکه محتوای شما برای بسیاری از مردم قابل درک است، مخاطب بیشتری روی صفحه شما برای مدت طولانیتری میماند که به رتبهبندی شما در نتایج جستجوی گوگل کمک میکند.
Dwell Time چیست؟
معنای لغوی Dwell Time، «زمان ماندگاری» است اما در سئو دارای معنای دقیقتری است:به مدتزمانی که کاربر پس از جستجوی کلمه کلیدی مشخصی وارد وبسایت شده و پسازآن، دوباره برای جستجوی همان کلمه کلیدی به موتور جستجو بازمیگردد Dwell Time گفته میشود.
هرچه Dwell Time کمتر باشد، نشاندهندۀ عدم استقبال کاربر از وبسایت موردنظر است و طبیعتاً گوگل ترجیح میدهد وبسایتهایی را در رتبههای اول نمایش دهد که برای کاربران مفیدتر هستند. البته لازم به ذکر است که گوگل هیچگاه تأثیر Dwell Time بر سئو را تأیید یا رد نکرده است.
ازآنجاییکه فاکتور Dwell Time توسط وبسایت Moz.com ارائه شده است، عدهای از متخصصان سئو معتقدند که این فاکتور در رتبهبندی بیتأثیر است و در مقابل عدهای نیز معتقدند که Dwell Time تأثیر بسیار زیادی در سئو دارد.
۳.محتوای عمیق تولید کنید
این متد به داشتن رتبه بالا کمک میکند برای اینکه به گفته یک کارشناس بازاریابی دیجیتال Eric Enge، گوگل تمرکز خود را بر روی کیفیت محتوا تشدید کرده است.به گفته او:
(ما عملکرد سئوی تعدادی سایت متفاوت را اندازهگیری کردیم. سایتهایی که عمق بیشتر و کاملتری در محتوای باکیفیت خود تأمین کردند، در طول سال واقعاً به بالاترین رتبه در نتایج جستجو صعود کردند. در مقایسه، سایتهایی که در عمق محتوای خود ضعیف بودند، نتیجه خوبی نگرفتند.)
چگونه باید محتوای عمیق تولید کنیم؟
- مقالات بلاگ طولانی بنویسید و از حداقل ۲۰۰۰ کلمه استفاده کنید!
- موضوعهایی را بررسی کنید که جنبهها و زاویههای متفاوتی دارند.
- مقالات راهنمای کامل بنویسید.
- از تحقیق سطحی فراتر بروید. بهجای یک تحقیق سریع در گوگل، Google Scholar و JSTOR را استفاده کنید یا انتشارات تخصصی صنعت مربوط را بررسی کنید تا دادهها و مطالعات جدید را پیدا کنید.
۴.سرعت بارگذاری صفحه را افزایش دهید
کمک کنید تا صفحات و محتوای شما، بهسرعت بارگذاری شده و کامل نمایش داده شوند. هرچه سرعت صفحه شما کمتر باشد، کاربران خود را کلافهتر میکنید. هیچکس نمیخواهد که منتظر بالا آمدن یک وبسایت باشد!به گزارش بیبیسی، نیمی از خریداران، بیش از ۳ ثانیه منتظر نمیمانند تا یک صفحه فروشگاهی بارگذاری شود!
و تحقیقات موسسه Nielsen Norman Group نشان داده که بیشتر کاربران، صفحات را در عرض ۱۰-۲۰ ثانیه ترک میکنند!
۵،محتوای تصویری را فراموش نکنید
مطابق تحقیقات Skyword، مقالاتی که تصاویر مرتبط دارند، ۹۴% بازدید بیشتر نسبت به مقالات بدون تصویر دارند.دلیلش هم این است که همه ما واقعاً بهصورت غریزی به تصاویر بیشتر توجه میکنیم و به آنها پاسخ میدهیم. بااینوجود، تأثیر قرار دادن تصاویر هدفمند و باکیفیت در محتوا بسیار بیشتر است از استفاده از تصاویر تصادفی و تکراری.
محتوای شما با داشتن تصاویر مناسب، منسجمتر، حرفهایتر و معتبرتر به نظر خواهد آمد پس ایده خوبی است که برای سئوی بهتر در تصاویر سرمایهگذاری کنید.
۶.اسنیپتهای ویژه برای محتوا تولید کنید
اسنیپتهای ویژه اخیراً توجه زیادی در صفحات نتایج جستجو کسب میکنند و این روند ادامه خواهد داشت.به گفته گوگل: این بلوکهای کوچک اطلاعات ممکن است در صفحه نتایج جستجو ظاهر شوند هنگامیکه یک کاربر یک سؤال میپرسد.
همانطوری که میبینید، اسنیپتهای ویژه اولین مکان در بالای صفحه نتایج جستجو را دارند که مکان محبوبی است،مطابق یک مطالعه که توسط Ahrefs انجامشده، اسنیپت ویژه در واقع ترافیک را از اولین نتیجه جستجو میگیرد.
برای افزایش احتمال اینکه محتوای سئو شده شما بهعنوان یک اسنیپت ویژه انتخاب شود، تعدادی تاکتیک وجود دارد که شما میتوانید امتحان کنید:
- در محتوای خود به سؤالات پاسخ صریح بدهید.
- محتوای خود را تا آنجایی که ممکن است، باکیفیت کنید.
- از لیستهای شمارهگذاری شده و بولِتدار استفاده کنید.
- دادههای آماری و تحقیقاتی اضافه کنید.
- محتوای خود را بهصورت منطقی طبقهبندی کنید.
راه های ارتباطی با آکادمی راد در شبکه های اجتماعی
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.