رپورتاژ آگهی چیست؟
رپورتاژ آگهی چیست؟ دانشنامه سایت Entrepreneur رپورتاژ آگهی را بهعنوان «یک اطلاعیه از سوی بخش روابط عمومی که با هدف اطلاع رسانی فعل و انفعالات شرکت به عموم مردم در رسانههای خبری و سایر انتشارات مرتبط و هدفمند منتشر شده» تعریف میکند.
نمایش فهرست این آموزش :
- رپورتاژ آگهی چیست؟
- در چه مواقعی باید از رپورتاژ آگهی استفاده کنیم؟
- چگونه باعث ارتقاء رتبه سایت من در گوگل میشود ؟
- تفاوت بازاریابی محتوا با رپورتاژ چیست؟
- رپورتاژ آگهی در تبلیغات اینترنتی به چه شکل است؟
- روش تهیه یک رپورتاژ آگهی مؤثر
- تفاوت بک لینک و رپورتاژ آگهی چیست ؟؟
- مزایای رپورتاژ آگهی
- دیدگاه تبلیغاتی نسبت به رپورتاژ آگهی
- چگونه رپورتاژ آگهی جذاب بنویسیم؟
- در مواقعی که خبر خاصی وجود ندارد، چگونه یک رپورتاژ آگهی تهیه کنیم؟
- رپورتاژ آگهی چه تاثیری در سئو سایت دارد؟
- تعرفه و قیمت رپورتاژ آگهی چقدر است؟
رپورتاژ آگهی چیست؟
بر اساس تعریف یک مرجع دیگر موسوم به «دانشنامه کسبوکارهای کوچک»، اظهارات مختصر و مفید رپورتاژ آگهی باید «طرح کلی یک داستان خبری را به سبک معمول روزنامه نگاری داشته باشد.»
رپورتاژ آگهی یا Advertorial یکی از شیوه های سنتی تبلیغات آفلاین است که با کمی تغییر در سبک استفاده به فضای آنلاین هم راه پیدا کرده است. پیش از این کسب و کارها برای معرفی محصول و خدمات خود به افراد، از روزنامه و مجلات خبری جهت انتشار یک متن تبلیغاتی استفاده میکردند؛ متنی که در ظاهر کاربردی و یا خبری بود، اما در باطن اشاره ای غیر مستقیم به روش رفع نیاز یا سوال مخاطب داشت. در حال حاضر، از این روش به عنوان یکی از روشهای قدرتمند تبلیغات بومی، استفاده میشود. روشی که اصلیترین مزایای آن عبارت هستند از: افزایش آگاهی از برند، رفع نیاز مخاطب و بهبود رتبه سئو سایت.
انتشار رپورتاژ آگهی یک روش مؤثر برای انتقال مطالبی (درباره شرکت) به عموم مردم است که «ارزش خبری» دارند. این در گذشته عمدتاً از طریق رسانههای خبری چاپی انجام میگرفت؛ اما امروزه اینترنت کانالهای متعددی را برای پخش اطلاعیهها و خبررسانی به جامعه گستردهتری از مشتریان بالقوه فراهم کرده است.
روشهای مختلفی برای انتشار رپورتاژ آگهی وجود دارد، مانند محتوای متنی یا ویدئویی. اما از آنجایی که محتوای متنی هنوز هم گل سر سبد گوگل در نظر گرفته میشود، انتخاب اول بسیاری از افراد، نگارش متنی کاربردی هم برای رفع نیاز کاربر و هم برای قرار دادن لینک و گرفتن بک لینک از سایت مد نظرشان است. در صورتی که برای تهیه و تعیین استراتژی لینک سازی به دنبال اطلاعات بیشتری در خصوص سوال رپورتاژ آگهی چیست؟و تفاوت آن با بک لینک هستید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
همانطور که میتوان حدس زد رپورتاژ آگهی یا رپورتاژ خبری در واقع نوعی از تبلیغات متنی در قالب یک گزارش و خبر است. سایت مشهور Entrepreneur در تعریف خود از رپورتاژ آگهی این گونه میگوید که:
رپورتاژ آگهی (رپورتاژ خبری) در واقع اطلاعیهای است که از سوی واحد روابط عمومی با هدف اطلاعرسانی اتفاقات کسب و کار به مردم در رسانههای مختلف و انتشارات مرتبط و هدفمند منتشر میشود.
در واقع رپورتاژ خبری نوعی تبلیغات همسان است که به صورت یک گزارش یا رپورتاژ خبری نوشته میشود و البته باید از نظر تبلیغاتی یک فرد متخصص و خبره روی آن کار کند. شما در رپورتاژ آگهی مخاطبانتان را در یک مسیر مشخص همراهی میکنید تا به سمتی که میخواهید هدایت شوند و اتفاقی که میخواهید رقم بخورد.
به خبر تبلیغاتی گفته میشود که جهت معرفی خدمات و محصولات کسب و کار ها نوشته میشود و در سایت های خبری پربازدید منتشر میشود .
خرید رپورتاژ آگهی چه تاثیری در سئو و بهبود رتبه سایت در گوگل دارد؟ و چرا در تمام دنیا به عنوان یکی از موثرترین تکنیک ها برای بهبود رتبه سایت در جستجوی گوگل استفاده میشود؟
چطور یکی از بهترین روش های بازاریابی آنلاین و برندینگ است که شرکت های مختلف برای کسب اعتبار بالاتر و جلب مشتری بیشتر استفاده میکنند ؟
محتوای رپورتاژ، با هدف تبلیغات غیر مستقیم و صد البته رفع نیاز مخاطب، تهیه شده و در کنار سایر محتواهای موجود در وب سایت، منتشر میشود. این مدل از تبلیغات از سال ۱۹۱۵ تا کنون در رسانه های چاپی مورد استفاده قرار گرفته است. اما در فضای آنلاین، از آن به عنوان روشی جهت تبلیغات بومی یا محتوای اسپانسری یاد میشود.
به معنی گزارش است که از کلمه ریپورت گرفته شده است ، repotrage یک کلمه فرانسوی است .
رپورتاژ در حوزه تبلیغات اینترنتی و سئو سایت به عنوان یک گزارش یا مصاحبه برای معرفی برندها یا اشخاص در سایت های خبری مطرح شده است و بصورت یک حبر تبلیغاتی منتشر میشود.
همچنین یکی از بهترین روشهای تبلیغات اینترنتی و برندسازی است که بزرگترین برندهای دنیا برای معرفی محصولات و خدمات جدید خود از آن استفاده میکنند و به این دلیل تاثیرگذاری بالایی دارد که نوعی تبلیغات غیرمستقیم است و مخاطبان در زمان مشاهده آن بیشتر اعتماد میکنند و کل مطلب را مشتاقانه مطالعه میکنند .
درواقع رپورتاژ آگهی یک خبر تبلیغاتی است که در قالب یک مصاحبه یا گزارش و یا مقاله در خبرگزاریها و سایتهای خبری پربازدید منتشر میشود که شامل یک تیتر جذاب ، چند پاراگراف متن و عکس و هایپرلینک فالو میباشد.
در چه مواقعی باید از رپورتاژ آگهی استفاده کنیم؟
یک رپورتاژ آگهی هدفمند و مناسب فقط دربردارنده اطلاعات مربوط به «یک» دستاورد یا رویداد خاص است. توصیه میشود که صرفاً برای بهیادماندنیترین و مهمترین لحظات یا ترجیحاً نقاط عطف کسبوکار خود رپورتاژ آگهی تهیه کنید،
بهعنوان نمونه:
• مراسم باشکوه آغاز به کار یا بازگشایی؛
• تأسیس یک وبسایت جدید؛• عرضه یک محصول جدید؛
• بهبود یکی از محصولات موجود یا محبوب؛
• توسعه خط تولید یک محصول؛
• عرضه مجدد محصولی که تولید آن متوقف شده بود؛
• افتتاح یک دفتر یا فروشگاه جدید؛
• همکاری یا ادغام با یک شرکت دیگر؛
• همکاری با یک مشتری برجسته؛
• بازسازی برند (Rebranding)؛
• حضور در یک کانال اینترنتی جدید؛
• بهکارگیری فرد یا افراد برجسته و مهم؛
• تغییرات مدیریتی مهم در شرکت؛
• کسب یک دستاورد یا پیشرفت مهم؛
• دریافت یک جایزه معتبر؛
• میزبانی از یک کارگاه یا سمینار؛
• حضور در یک رویداد محلی یا ملی؛
• حضور در رویدادهای بینالمللی؛
• گرامیداشت سالگرد یک اتفاق مهم
.اگر شرکت شما آنقدر بزرگ هست که بتوانید بخش خاصی از دپارتمان روابط عمومی را به رتق و فتق امور مرتبط با رپورتاژ آگهی اختصاص بدهید، همه اعضای تیم مربوطه را در رابطه با مواردی که ارزش پوشش خبری دارند توجیه کنید.
چگونه باعث ارتقاء رتبه سایت من در گوگل میشود ؟
- در محتوای رپورتاژ سه تا پنج کلمه کلیدی لینک فالو میشود به سایت شما .
- در خبرگزاری های معتبر با اتوریتی و رنک بالای گوگل منتشر میشود و سپس برای همیشه آرشیو میشود .
بر اساس جدیدترین الگوریتم های گوگل دریافت لینک فالو از مطلبی مرتبط در سایت های پربازدید با اتوریتی بالا ، تاثیرگذاری منحصر به فردی در ارتقاء رتبه سایت شما در گوگل دارد .
همچنین این تنها روش تبلیغاتی است که برای مدت زمان محدود نیست و همیشه در سایتهای خبری باقی میماند،
مهمترین نکات برای تاثیرگذاری بیشتر رپورتاژ آگهی
اول : نحوه تهیه رپرتاژ بسیار مهم است و لازم است توسط یک تیم متخصص دارای خبرنگار حرفهای ، مشاور بازاریابی و برندینگ و متخصص سئو تهیه شود .
دوم : در خبرگزاریها و وبسایتهای خبری معتبر منتشر شود .
سوم : محتوای خبر با توجه به نوع مخاطبان وبسایت منتشر کننده تهیه شود تا تاثیر گذاری بیشتری داشته باشد .
مزایای رپورتاژ آگهی چیست؟
- بهبود جایگاه سایت در موتورهای جستجو: رپرتاژ آگهی یکی از روشهای موثر لینک سازی است که در مدت زمانی معمولا کوتاه تاثیر چشمگیری در بهبود سئوی سایت دارد. در صورتی که نحوه نوشتن رپورتاژ آگهی رعایت شده باشد، سیگنالی که برای موتورهای جستجو ارسال میشود، نشان از معتبر بودن سایت شما دارد، مسئله که سرانجام به بهبود رتبه سایت شما کمک شایانی میکند.
- افزایش ترافیک سایت: گرچه هدف اصلی از انتشار رپرتاژ افزایش ترافیک نیست، اما اگر سایت مقصد و موضوع درست انتخاب شده باشد، قطعا منجر به افزایش ترافیک سایت هم خواهد شد.
- افزایش آگاهی از برند و برندینگ: برند منشن یکی از روشهای لینک سازی است. در این مدل، در متن رپورتاژ هیچ لینکی از سایت وجود ندارد و به استفاده از نام برند اکتفا میشود. مشابه با زمانی که نام یک برند در شبکه های اجتماعی تکرار شده و اصطلاحا سوشال سیگنال آن قوی میشود.
گوگل چگونه رپورتاژ آگهی را شناسایی میکند؟
یکی از مهمترین مواردی که هنگام راه اندازی کمپین رپرتاژ آگهی باید بدان توجه داشته باشید، طبیعی بودن روند نگارش و قرارگیری لینکهای داخل متن است. با توجه به این که رپورتاژ نوعی تبلیغات پولی است، اگر گوگل متوجه کوچکترین مورد غیر طبیعی در رپورتاژ شود، قطعا شما را از طریق پنالتی گوگل، جریمه خواهد کرد. اما با توجه به اینکه ما به الگوریتمهای گوگل دسترسی نداریم، اطلاعات زیادی از روند شناسایی و برخورد گوگل با رپورتاژ آگهی مشخص نیست.
برخلاف تصور بسیاری از افراد، گوگل برای انجام هرکاری از الگوریتم و ربات استفاده نمیکند. بلکه در برخی موارد، خصوصا مواردی که به دنبال ردپای چیزی عجیب است، از نیروی انسانی کمک میگیرد. در صورتی که رباتهای گوگل، متوجه مسئله ای عجیب و در واقع یک ردپا تبلیغاتی در متن پورتاژ شوند، URL را در یک فهرست خاص قرار میدهند. سپس نیروی انسانی گوگل یک به یک URLهای مشکوک را بررسی میکند.
در صورتی که به وضوح مشخص شود این لینک سازی توسط صاحب سایت تبلیغ دهنده انجام شده است، قطعا تاثیر منفی در سئو سایت خواهد داشت. به همین دلیل است که تاکید میکنیم از یک روند ثابت و همیشگی برای قراردادن لینک در متن رپورتاژ استفاده نکنید!
مهمترین مواردی که گوگل را به صفحه رپورتاژ مشکوک میکند، عبارت هستند از:
- انتشار محتوایی بی کیفیت، و قرار دادن چند لینک با کلمه کلیدی هدف صفحه.
- استفاده از لینکهای تنها یک سایت در یک صفحه. کو سایتیشن یکی از مفاهیم مهم در لینک سازی است که به طبیعی بودن استراتژی ساخت بک لینک شما کمک شایانی میکند. خودتان را به جای گوگل بگذارید! طبیعی نیست که در یک صفحه از یک سایت، تنها لینک سایت شما قرار گرفته باشد! پس دست و دل باز باشید و برای جلوگیری از جریمه گوگل هم از لینکهای مرتبط و کاربردی مرتبط با موضوع، در متن استفاده کنید.
- محتوای همسایه یک لینک، تاثیر زیادی در میزان اثربخشی لینک داشته و به درک بهتر گوگل از لینک کمک ویژه ای میکند. در نتیجه اگر محتوای اطراف لینک حالت تبلیغاتی داشته باشد، با توجه به پیشرفت الگوریتمها، گوگل متوجه تبلیغاتی بودن لینک خواهد شد. در نتیجه از رعایت اصول نگارش رپورتاژ غافل نشوید.
تفاوت بازاریابی محتوا با رپورتاژ چیست؟
گرچه رپورتاژ آگهی معمولا به صورت یک متن در سایتهای مختلف منتشر میشود، اما بازایای محتوایی نیست! رپورتاژ تبلیغی است برای برجسته کردن یک خدمت یا محصول. در حالی که بازاریابی محتوا روشی است برای تولید محتوا به شکل های مختلف در چند بخش برای توضیح یک محصول یا خدمت.
در تولید محتوایی که برای سایت انجام میشود، استفاده از لینکهای داخلی برای افزایش مدت زمان ماندگاری کاربر در سایت و نشان دادن ارتباط موضوعی بین صفحات مختلف سایت، الزامی است. در حالی که اگر در متن رپورتاژ تنها از لینکهای یک سایت با عین کلمات کلیدی استفاده شود، گوگل به غیر طبیعی بودن فعالیت شما، مشکوک میشود.
رپورتاژ آگهی در تبلیغات اینترنتی به چه شکل است؟
در دنیای امروز که مخاطبان زیادی در فضای اینترنت حضور دارند، تبلیغات و بازاریابی نیز رنگ و بوی دیگری گرفته و شاهد استفاده از ابزارهای تبلیغات آنلاین و دیجیتال هستیم. به همین دلیل رپورتاژ آگهی نیز به عنوان یکی از مهمترین اقدامات روابط عمومی در جهت اطلاعرسانی، تبلیغات و برقراری ارتباط با مخاطبان تاثیر مهمی در تبلیغات اینترنتی خواهد داشت.
در تبلیغات اینترنتی شما میتوانید با استفاده از انتشار رپورتاژ آگهی یا رپورتاژ خبری در سایتهای پربازدید که مخاطب هدف شما در آنجا حضور دارد، اطلاع رسانی و برنامه تبلیغاتی خود را پیاده کنید. ضمن اینکه در بازاریابی اینترنتی یا دیجیتال مارکتینگ موضوع سئو اهمیت بسیار زیادی دارد و رپورتاژ یکی از مواردی است که تاثیر بسیار خوبی روی سئو خواهد داشت.
چگونه و با چه روش هایی میتوانیم تاثیرگذاری این تکنیک سئو سایت و برندینگ را افزایش دهیم و بهترین نتیجه را از این روش دریافت کنیم ؟
در تولید محتوای رپورتاژ باید توجه داشته باشیم که این یک کاتالوگ تبلیغاتی و یا بخش “درباره ما” نیست و کاربران سایت های خبری درواقع علاقه ای به خواندن کاتالوگ های تبلیغاتی در قالب خبر ندارند ، بنابراین در زمان نگارش متن توجه داشته باشید که هرچه مطلب شباهت بیشتری به یک خبر یا مقاله داشته باشد تاثیرگذاری بالاتری خواهد داشت و در واقع این تضمین میکند کاربران تا آخر مطلب را مطالعه کنند .
توصیه میکنیم تیتر رپورتاژ تا جای ممکن خبری باشد تا جذابیت بیشتری ایجاد کند و دو پاراگراف اول را بصورت مقدمه ای بر آشنایی با صنعت خود بنویسید و سپس در مورد پروموشن تبلیغاتی خود بصورت خبر و مقاله توضیح دهید .
مهمترین ویژگی ها و تمایز محصولات و خدمات خود را توضیح دهید و کاری کنید که مخاطب نسبت به فعالیت های شما کنجکاو شود و برای ورود به سایت شما تحریک شود .
از کلمات کلیدی مورد نظر سئو در متن خبر بصورت استاندارد استفاده کنید و مهمترین کلمات را به وب سایت خود لینک دهید . یک واژه را به صفحه اول و دو کیورد مهم را به صفحات داخلی مرتبط لینک دهید .
از یک یا دو تصویر استفاده کنید و لوگوی برندتان را به بهترین نحو در تصاویر درج کنید .
تولید محتوا رپورتاژ آگهی توسط یک تیم خبره شامل خبرنگار حرفه ای ، سئو کار حرفه ای و متخصص بازاریابی و برندینگ ، خدماتی است که شرکت ویرلن ارائه میدهد .
بازاریابی آنلاین و سئو
اگر وب سایت شما از استاندارد های سئو برخوردار است ، تولید محتوا مناسب دارید ولی هنوز رتبه مناسبی در گوگل نداید ، رپورتاژ بهترین راهکار است . انتشار رپورتاژ در خبرگزاری ها و سایت های خبری معتبر بهترین راهکار برای سئو سایت است و بطور قطعی باعث بهبود رتبه سایت شما در گوگل میشود .
همانطور که میدانید روش های مختلفی برای تبلیغات اینترنتی وجود دارد اما مزایای رپرتاژ آگهی نسبت به سایر روش های تبلیغات اینترنتی چیست ؟
- اثرگذاری بسیار بالا بروی مخاطبان بدلیل اینکه بصورت یک خبر منتشر میشود و باعث اعتماد بیشتر مخاطبان خواهد شد.
- انتشار در خبرگزاری های معتبر و سایتهای خبری تخصصی پربازدید.
- عدم حذف از سایتها که باعث ماندگاری تاثیرگذاری میشود .
- نمایش خبر منتشر شده در جستجوهای گوگل که بسیار موثر است.
- معرفی شخص یا برند و معرفی کامل محصولات ، خدمات و وبسایت تبلیغ دهنده.
- هایپر لینک چند کلمه به وب سایت تبلیغ دهنده برای هدایت مخاطبان به سایت شما.
- معرفی مدیران برندها بصورت مصاحبه یا معرفی خدمات آنها در قالب گزارش آگهی.
روش تهیه یک رپورتاژ آگهی مؤثر
موفقیت در رپورتاژ آگهی نیز بهمانند هر روش دیگری به برنامهریزی نیاز دارد. در واقع، بدون داشتن یک برنامه مشخص از همان ابتدا هدف دقیقی نخواهید داشت و چهبسا متن شما آلوده به جزئیات بیاهمیتی شود که هیچ سنخیتی با یک رپورتاژ آگهی استاندارد ندارد.بهمنظور برنامهریزی و تعیین خط مشی صحیح، داستانی که رپورتاژ آگهی شما روایت خواهد کرد را تجسم کنید.
اساساً چه چیزی باعث میشود محصول، رویداد یا دستاورد شما ارزش رسانهای شدن داشته باشد؟ آنچه که شما عرضه میکنید چه مزیتی بر چیزی دارد که رقبایتان ارائه میکنند؟ وبسایتهای خبری هر روز چندین و چند رپورتاژ آگهی منتشر میکنند و چنانچه رپورتاژ آگهی شما ارزش خبری خاصی نداشته باشد مورد توجه قرار نخواهد گرفت. رپورتاژ آگهی شما باید علاقه و توجه خواننده را به آنچه که میگویید جلب کند تا یک حس کنجکاوی در وی به وجود بیاید و برای پیدا کردن اطلاعات بیشتر به سایت شما مراجعه کند. در این راستا به موارد زیر توجه کرده و آنها را به کار ببندید.
۱. با یک عنوان و مقدمه جالب شروع کنید
اگرچه رپورتاژ آگهی شما یک مقاله خبری نیست، اما باز هم باید مانند یک خبر شروع شود. استفاده از عنوان و یک مقدمه جذاب کنجکاوی خواننده را تحریک میکند و لذا باعث میشود که به مطالعه مطلب ادامه بدهد.
۲. اطلاعات واقعی و کاربردی بدهید
اولین چیزی که خواننده پس از مطالعه یک عنوان خوب میخواهد بداند این است که آیا اطلاعاتی که ارائه میدهید واقعی است و ارزش خبری دارد یا اینکه فقط وعده و وعید میدهید. لذا با تمرکز بر سؤالاتی که هر مطلب خبری باید به آنها پاسخ بدهد، واقعگرا باشید و به سمت و سوی حرفهای توخالی نروید:• افراد اصلی دخیل در خبر چه کسانی هستند؟• موضوع رپورتاژ آگهی چیست و چه اهمیتی دارد؟• رویداد مربوطه چگونه، در کجا و چه وقت اتفاق افتاده یا خواهد افتاد؟این اطلاعات را در اولین پاراگراف متن با کمترین کلمات ممکن بهطور دقیق و بدون اضافه گویی سازماندهی کنید.
۳. نقلقول کنید
ترجیحاً در ادامه اطلاعات مرحله قبل، یک نقلقول از یکی از افراد برجسته شرکتتان قرار بدهید. غالباً در خبرها هم به کرّات نقلقولهایی از افراد مختلفی که در خبر مورد نظر به نحوی دخیل هستند قرار داده میشود؛ بنابراین شما نیز بهمنظور جلب توجه خواننده و تأکید بیشتر بر اعتبار و اهمیت اطلاعات موجود در رپورتاژ آگهی از یک گفته بهیادماندنی استفاده کنید.
۴. در افزودن جزئیات زیادهروی نکنید
اضافه کردن جزئیات بعد از نقلقول باعث درک هر چه بهتر رپورتاژ آگهی میشود، اما در این زمینه نباید زیادهروی کنید؛ بلکه لازم است که فقط به ارائه اطلاعاتی که مستقیماً با موضوع رپورتاژ آگهی در ارتباط است اکتفا کنید. چنانچه احساس میکنید که آنچه که میخواهید بگویید در یک متن کوتاه نمیگنجد به صفحات و منابع دیگری لینک بدهید تا خواننده در صورت تمایل برای کسب اطلاعات بیشتر به آنها مراجعه کند. از این طریق بدون آنکه چیز مهمی را از قلم انداخته باشید یک رپورتاژ آگهی مختصر و مفید خواهید داشت.
۵. خودتان را معرفی کنید
در انتهای رپورتاژ آگهی بخشی را به ارائه یک معرفی کوتاه از شرکت، کاری که انجام میدهید و آنچه که باعث تمایز شما از رقبا میشود اختصاص بدهید. برای ایجاد احساس نزدیکی بیشتر میتوانید چند تصویر مرتبط را نیز در این قسمت بگنجانید.
۶. منحصربهفرد باشید
در هنگام تنظیم رپورتاژ آگهی بهجای آنکه یکسره به دنبال ارائه آمار و ارقام باشید تلاش کنید تا با ارائه محتوای باکیفیت در مخاطب علاقه ایجاد کنید. اعداد میتوانند مخاطب را تحت تأثیر قرار بدهند، اما نمیتوانند دلایل جالب بودن و تمایز شرکت شما را به شکل مطلوبی به خواننده انتقال بدهند. شما باید به مخاطب خود نشان بدهید که چه چیزی شما را از بقیه متمایز میکند؛ مثلاً یک طرح ابتکاری، یک استراتژی نامتعارف در شبکههای اجتماعی یا اینکه اولین شرکتی هستید که از یک نوع خاص از فناوری استفاده میکند و موارد مشابه.
۷. دقیق و خلاصه بنویسید
در هنگام گرد هم آوردن مؤلفههای مختلف رپورتاژ آگهی به اصول ایجاز و دقت توجه داشته باشید. غالباً در رپورتاژ آگهی از پاراگرافهای کوتاه عاری از زبان پرتصنع استفاده میکنیم. به خاطر داشته باشید که معمولاً کاربران سایتهای خبری و مجلات مختلف خبرها را مرور میکنند و لذا برای یک رپورتاژ آگهی که به اندازه یک رمان به درازا کشیده شده وقت نمیگذارند. لذا روی اطلاعات دقیق و حقایق متقن تمرکز کنید و فقط بهاندازهای اطلاعات بدهید که به واسطه آن بتوانید منظورتان را انتقال بدهید.
۸. اصول انشایی خاص رپورتاژ آگهی را رعایت کنید
تمام رپورتاژ آگهی را در حالت سوم شخص بنویسید، مگر اینکه نقلقول مستقیمی داشته باشید که در آن از اول شخص استفاده شده باشد. متن رپورتاژ آگهی را با استفاده از انشای مناسب به نحوی تنظیم کنید که حرفهای، دقیق و واضح به نظر برسد. بهعلاوه، تا میتوانید از به کار بردن عبارات مجهول خودداری کنید. از این طریق، یک رپورتاژ آگهی خوش نگاشت خواهید داشت و لذا احتمال تعامل مخاطب با محتوا و خوانده شدن آن تا به انتها افزایش پیدا میکند.
۹. زمان انتشار رپورتاژ آگهی را مشخص کنید
بهمنظور افزایش تأثیر رپورتاژ آگهی برای زمان انتشار آن نیز برنامهریزی کنید. اگر محتوای رپورتاژ آگهی با رویداد خاصی در ارتباط است زمان مورد نظر برای انتشار را نیز برای سایت منتشر کننده مشخص کنید.
- محتوای خبر نباید صرفا تبلیغاتی باشد و برای کاربری که مطلب را میخواند جنبه یک خبر یا مقاله هم داشته باشد.
- همیشه موثر ترین تبلیغات آنهایی هستند که غیر مستقیم تبلیغ میکنند و در ذهن مخاطب تاثیر می گذارند ، بصورتی که برای کسب آگاهی بیشتر در مورد برند کنجکاو شود و همچنین تمایز های آن برند در ذهن ها حک شود .
- بهتر است برای تاثیر گذاری بیشتر مطلب را با تیتر های جذاب خبری منتشر کنید.
- برندهای بزرگ برای سایت های مختلفی که در کمپین وجود دارد از تیتر ، تصویر و متن های متنوع و مرتبط استفاده میکنند و از تکرار یک متن در همه سایتها خودداری میکنند.
بله؛ باتوجه به این که ۳ تا ۵ هایپرلینک فالو در محتوای رپورتاژ قرار میگیرد و این محتوای خبری بصورت دائمی در سایت های خبری پایدار است ، به بهبود رتبه سایت در نتایج گوگل کمک قابل توجهی میکند.
مهمترین نکته برای تاثیرگذاری بیشتر رپورتاژ آگهی چیست؟
نحوه تولید محتوای رپورتاژ و سایت هایی که برای انتشار انتخاب میکنید بسیار مهم است. به عنوان مثال: محتوای خبر باید با توجه به نوع مخاطبان وبسایت منتشر کننده تهیه شود تا تاثیر گذاری بیشتری داشته باشد و سپس در سایتهای خبری معتبر منتشر شود.
تفاوت بک لینک و رپورتاژ آگهی چیست ؟؟
با وجود اینکه رپورتاژ آگهی یکی از روشهای لینک سازی است، اما دقیقا همان نیست. مهمترین تفاوتهای خرید بک لینک و خرید رپورتاژ عبارت است از:
- صفحه ای که برای انتشار رپورتاژ ایجاد میشود، همیشگی و دائمی است. در صورتی که بک لینک بعد از مدتی معمولا ۶ ماه یا ۱ سال از بین میرود.
- با توجه به از بین رفتن بک لینکها، هزینه ای که برای لینک سازی پرداخت میشود به صورت دوره ای باید تکرار شود.
- تاثیر رپورتاژ بیشتر از بک لینکهای پروفایلی است. چرا که گوگل علاقه مند به متن است و لینک به همراه یک متن غنی و کاربردی منتشر میشود.
- نرخ کلیک لینک در رپورتاژ به مراتب بیشتر از بک لینک های پروفایلی یا فروم است.
مزایای رپورتاژ آگهی
امروزه چیزی که رپورتاژ آگهی را برای کسبوکارها ارزشمندتر میکند ماهیت عمومی و فراگیر آن است. یک رپورتاژ آگهی خوش نگاشت بهطور طبیعی این پتانسیل را دارد که هم در بستر اینترنت و هم در رسانههای چاپی سنتی پخش شود. در واقع، رپورتاژ آگهیها فقط اطلاع رسانیهای ساده به امید جذب مخاطب بالقوه نیستند؛ بلکه به یکی از انواع موفق محتوا تبدیل شدهاند که از قدرت جذب قابل توجهی برخوردار است. از جمله سایر مزایای رپورتاژ آگهی در مقایسه با بسیاری از انواع بازاریابی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– مناسب برای تمامی کسبوکارها
هر کسبوکاری در هر حوزهای که فعالیت میکند میتواند از رپورتاژ آگهی به نفع خود بهره برداری کند. چه دستی بر آتش بازاریابی B2B یا B2C داشته باشید، یا به دنبال فروش خدمات و محصولات فیزیکی یا اینترنتی خود هستید، یا اینکه در یک زمینه بسیار خاص فعالیت میکنید، درهرصورت با تدوین یک رپورتاژ آگهی و توزیع آن از طریق کانالهای مناسب میتوانید از مزایای آن بهرهمند شوید.
– دیده شدن کسبوکار
با رشد روزافزون شبکههای اجتماعی و انتشار و توزیع محتوا، رپورتاژ آگهی این پتانسیل را پیدا کرده تا با سرعت چشمگیری در برابر دیدگان همه مشتریان از هر گروه هدفی قرار بگیرد. هنگامیکه از طریق رپورتاژ آگهی اطلاع رسانی میکنید، برند خود را در مقابل همه، از گزارشگران و خبرنویسان گرفته تا جوانانی که در سایتها و شبکههای اجتماعی مختلف پرسه میزنند قرار میدهید.
– تقویت سئو
رپورتاژ آگهیها نیز بهمانند هر نوع دیگری از محتوا مکانهای مناسبی برای درج کلمات کلیدی و لینکهای مرتبط هستند. انتشار رپورتاژ آگهی در وبسایتهای معتبر فرصت ارزشمندی را برای گرفتن بکلینکهای باکیفیت فراهم میکند. موتورهای جستجو این لینکها را بهعنوان مُهر تأییدی در نظر میگیرند که اعتبار وبسایتتان را تضمین میکند و این بهنوبه خود باعث بهبود رتبه شما در نتایج جستجوها و تقویت سئو میشود.
– تقویت اعتبار برند
انتشار مرتب اطلاعیهها و اخبار شرکت در وبسایتهای مختلف به تثبیت و تقویت جایگاه کسبوکار شما بهعنوان یک مهره مهم و تأثیرگذار در حوزه فعالیتش کمک میکند. بهعلاوه، مشتریان از این طریق دستاوردهای شما را مشاهده میکنند و بهتدریج برندتان را با رشد و موفقیت تداعی خواهند کرد.
– مقرونبهصرفه بودن
چنانچه رپرتاژ شما ارزش خبری بالایی داشته باشد میتوانید رسانههای خبری را نسبت به درج رایگان آن در منابع خود مجاب کنید. در غیر این صورت نیز گزینههای مقرونبهصرفهای برای رپورتاژ آگهی وجود دارد که میتواند نیازهای هر کسبوکاری را با هر اندازهای پوشش بدهد. قرار دادن لینک در رپورتاژ آگهی نیز معمولاً مشمول تعرفه اضافی نمیشود و لذا از این طریق با توجه به جامعه وسیع کاربران سایتهایی که رپورتاژ آگهی منتشر میکنند میتوانید با کمترین هزینه، بیشترین مزایا را عاید کسبوکار خود کنید.
دیدگاه تبلیغاتی نسبت به رپورتاژ آگهی
یکی از ابعاد بسیار مهم رپورتاژ آگهی که دقت کمتری به آن می شود، بعد تبلیغاتی آن است! بسیاری از کسب و کارها تنها به این چشم به رپورتاژ آگهی نگاه می کنند که فقط باید یک محتوای عادی برای قرار گرفتن لینک های خود داشته باشند. در حالی که کاربر رپورتاژ آگهی علاوه بر بهبود رتبه سایت، تبلیغات هم خواهد بود. در واقع رپورتاژ آگهی تنها روی رتبه سایت شما در گوگل تاثیرگذار نیست؛ بلکه کاربران سایت میزبان رپورتاژ آگهی هم آن را مطالعه می کنند.
اگر می خواهید از این بعد هم بهترین نتیجه را بگیرید، نیازمند یک محتوای ارزشمند و کاربردی هستید! در واقع کاربران به عنوان یک مطلب ارزشمند وارد صفحه رپورتاژ آگهی شما می شوند و اگر محتوای شما نتواند نیاز کاربر را پاسخ دهد، نمی توانید از بعد تبلیغاتی آن بهترین نتیجه را بگیرید.
داشتن محتوای ارزشمند به کاربران کمک می کند تا در آن صفحه بمانند و اگر محتوای شما جذاب نگارش شده باشد، آن مطلب را تا آخر می خوانند. این مسئله باعث می شود تا کاربر با محتوای شما ارتباط بگیرد و در نهایت، وارد سایت شما شود.
برای درک بهتر این موضوع، خودتان را جای کاربر قرار دهید! فرض کنید وارد یک رسانه خبری شده اید و در حال دنبال کردن مطالب در حوزه اقتصاد هستید؛ در میان مطالب، یک رپورتاژ آگهی در مورد یک کسب و کار که در حوزه ارز فعالیت می کند را می بینید.
اگر عنوان و تصویر شاخص جذابی داشته باشد، وارد صفحه آن می شوید و چند خط اول را مطالعه می کنید. حال اگر این چند خط اول توانسته باشد نظر شما را جلب کند، ادامه محتوا را هم می خوانید! در این صورت اگر محتوا برای شما ارزشمند باشد، وارد سایت میزبان می شوید و حتی ممکن است به مشتری آن کسب و کار تبدیل شوید.
چگونه رپورتاژ آگهی جذاب بنویسیم؟
برای نوشتن یک رپورتاژ آگهی جذاب علاوه بر موارد گفته شده در قسمت قبلی باید نکات مهم دیگری را در نظر داشته باشید.
- ساده و رواننویسی
- انتخاب لحن و ادبیات درست
- کیفیت بالای محتوای متنی
- شناسایی صحیح مخاطبان
- انتخاب خوب موضوع جذاب و بهروز
- نتیجه گیری و کال تو اکشن صحیح
- رعایت اصول نگارشی و درستنویسی
در مواقعی که خبر خاصی وجود ندارد، چگونه یک رپورتاژ آگهی تهیه کنیم؟
معمولاً اینطور گفته میشود و شنیدهایم که برای ثبت چیزی در ذهن مشتری بالقوه باید هفت بار وی را در معرض آن چیز قرار بدهیم. به همین دلیل، لازم است که تا جایی که میتوانید و بهدفعات متناوب پیام خود را در برابر مخاطب هدفتان قرار بدهید؛ اما مسئله اینجاست که طبیعتاً همیشه اتفاق یا رویداد خاصی در شرکت شما در جریان نیست.
در چنین شرایطی باید از نوع دیگری از رپورتاژ آگهی استفاده کنید که اگرچه کمتر رایج است، اما بهاندازه رپورتاژ آگهیهای خبری تأثیر دارد: «رپورتاژ آگهی گزارشی».در رپورتاژ آگهی گزارشی یک داستان خبری مینویسید که یک ایده کلی دارد. بهعنوان مثال میتوانید تاریخچهای از شرکت خود به همراه نقلقولهای مرتبط از مدیران آن را در قالب یک گزارش تنظیم و منتشر کنید.
توجه داشته باشید که این نوع از رپورتاژ آگهی نیز باید ارزش خبری داشته باشد؛ لذا باید اطلاعاتی را ارائه بدهید که برای بازار هدف کاربردی و سودمند است. بهعنوان مثال بهجای تأکید بر سوابق کاری بیشتر باید بر تجربه عملی و اطلاعات مربوط به پشت صحنه کسبوکار تمرکز شود.
برای نوشتن رپرتاژ آگهی علاوه بر رعایت قوانین نگارشی و ویرایشی باید بتوانید به گونهای بنویسید که مخاطب را به خرید کالا یا خدمات برندتان ترغیب کنید. به این منظور از این راهنما برای نوشتن رپرتاژ استفاده کنید.
- مخاطب خود را کاملا بشناسید
در روند تولید محتوا به صورت کلی شما باید ابتدا شخصیت یا همان پرسونای مخاطب خود را تجزیه و تحلیل کنید. این مساله در مورد نوشتن رپرتاژ آگهی بیشتر نمود پیدا میکند. تولید محتوا اهداف مختلفی دارد. اما هدف از تولید رپرتاژ، جذب مشتری و بالا رفتن فروش و سودآوری است. به همین خاطر رپرتاژ از اهمیت بیشتری برخوردار است. برای اینکه شما بتوانید به بهترین نحو روی مخاطب خود تاثیر بگذارید، باید شخصیت او را کاملا درک کنید و بدانید که با چه چیزی تحت تاثیر قرار میگیرد. بنابراین لازم است پیش از آنکه ساخت رپرتاژ آگهی، رپورتاژ تبلیغاتی یا رپرتاژ خبری را آغاز کنید، حتما در مورد پرسونای مخاطب خود به خوبی تحقیق کنید. شناخت مخاطب اولین گام برای نوشتن یک رپرتاژ موفق است.
- سعی کنید صادق باشید . فراموش نکنید که رپرتاژنویسی دروغ نویسی نیست
بسیاری از افراد تصور میکنند هنر رپورتاژنویسی ساختن افسانههای قابلباوری در مورد محصول یا خدمات، برای متقاعد کردن مشتری است. این تصور کاملا اشتباه است. هر گونه تبلیغات دروغین یا بزرگنمایی شده باعث میشود محل انتشار شما اعتبار خود را از دست بدهد. شما خودتان را جای مخاطب قرار دهید. تصور کنید که یک بار به حرف یک بررسی تخصصی عمل میکنید و نتیجه عکس میگیرید. این کار را چند بار تکرار خواهید کرد تا متوجه دروغ بودن آن شوید؟
پس از مدتی کوتاه دیگر اعتماد خود را از دست میدهید و دیگر حتی به آن منبع انتشار مراجعه نمیکنید. با توجه به اینکه هر منبعی که رپرتاژ شما را منتشر میکند روی اعتماد مخاطبان خود حساس است؛ پس به واقعی بودن محتوای رپورتاژ نیز اهمیت خواهد داد. پس برای اینکه اعتماد مخاطب خود را از دست ندهید، به هیچ عنوان در نوشتن رپرتاژ نباید دروغ بگویید.
در واقع نیازی به دروغ نیست. در درجه اول باید از کیفیت محصول خود مطمئن شوید چون هر چقدر هم در تبلیغات موفق عمل کنید، نمیتوانید مشتریان وفاداری برای کالا یا خدمات بیکیفیت داشته باشید. میتوانید کمی در کیفیت کالا یا خدمات خود بزرگنمایی به خرج دهید و یا بیشتر در مورد مزایای آن صحبت کنید. به عنوان مثال در یک مقایسه بیطرفانه، شما میتوانید معایب برند مورد نظر را کمتر نشان دهید و مزایای آن را بزرگتر از چیزی که هست معرفی کنید. با این کار هم به صورت کلی مزایا و معایب محصول مورد نظر را بررسی کردهاید و هم مشتری را به سمتی که میخواهید سوق دادهاید.
- در کنار مخاطب قدم بردارید
برای اینکه رپرتاژ شما نتیجه بخش باشد، باید ابتدا در کنار مخاطب قرار بگیرید. بسیاری از افرادی که قصد تبلیغ یک محصول یا خدمات را دارند، خودشان را رو به روی مخاطب قرار میدهند. با این کار، مخاطب تصور میکند که شما قرار است یک محصول نامرغوب را با چربزبانی به او بفروشید. اما زمانی که شانه به شانه و کنار او حرکت کنید و از مشکلات راه برای او بگویید، مشتری شما را به دید یک یاور میبینید. یاوری که قرار است در زندگی به او کمک شایان توجهی کند و خرید کردن یا نکردن را به خودش واگذار میکند. باید در تمام بخشهای رپرتاژنویسی این مساله را در ذهن خود داشته باشید و به آن شاخ و برگ دهید.
- نیاز مخاطب را هدف قرار دهید
پس از اینکه شخصیت مخاطب خود را تجزیه و تحلیل کردید، نوبت به شناخت نیازهای او میرسد. در این بخش شما باید ابتدا نیازهای مخاطب را به صورت کامل بیابید و در رپرتاژ خود، آنها را به صورت کاملا نامحسوس هدف قرار دهید. به عنوان مثال زمانی که ساخت رپرتاژ برای یک برند خودروسازی، میتوانید ببینید که مخاطبین شما، از حضور در ترافیکهای سنگین رنج میبرند. پس در حین مقایسه سه برند مختلف خودروسازی، در مورد برند مد نظر چنین بگویید که این خودرو با رعایت اصول ارگونومی طراحی شده است.
بنابراین در مسیرهای طولانی و پرترافیک کمتر دچار خستگی و آسیب به مفاصل و ستون مهرهها خواهید شد. با این کار، مخاطب بدون اینکه متوجه شود، جذب برندی که میخواهید میشود و در عین حال هیچ دروغی به او گفته نشده است. این یعنی شما باید نیاز مخاطب را بیابید و ببینید که کدام قابلیت محصول یا خدماتی که قصد نوشتن رپرتاژ برای آن را دارید، چنین نیازی را رفع میکند. پس همان نیاز را هدف قرار دهید و احساسات مخاطب را تحریک کنید.
رپورتاژ آگهی چه تاثیری در سئو سایت دارد؟
همان گونه که چندین بار در این مطلب اشاره کردیم، رپورتاژ آگهی یکی از بهترین راههای موثر در سئو سایت است. علت اصلی این موضوع از آنجایی نشات میگیرد که شما وقتی رپورتاژ خود در کانالهای توزیع محتوا و به ویژه سایتهای پرمخاطب منتشر میکنید، این سایتها به شما لینک فالو میدهند و از آنجایی که مطلب شما همیشه در صفحه اول گوگل نمایش داده میشود و سایت منتشر کننده اعتبار خیلی خوبی دارد، در نتیجه وضعیت سئوی سایت شما خیلی بهتر میشود.
تعرفه و قیمت رپورتاژ آگهی چقدر است؟
هر سایتی برای نمایش رپورتاژتان از شما هزینه دریافت میکند. تعرفه رپورتاژ آگهی در سایتهای مختلف حتی با زمینههای کاری مشترک، ممکن است متفاوت باشد چرا که با توجه به نبود یک مرجع برای مشخص کردن تعرفه و قیمت ثابت، هر وبسایتی بنا بر قوانین داخلی خود قیمتی پیشنهادی برای انتشار رپورتاژ آگهی در نظر میگیرد. شخصی که میخواهد رپورتاژ آگهی سفارش دهد اول از هر چیز به کیفیت سایت توجه میکند. به همین علت افراد معمولا قدرت دامنه (Domain Authority) و قدرت صفحه (Page Authority) وبسایتهای مختلف را با هم مقایسه میکنند تا سایت مناسبی را برای نمایش انتخاب کنند. تعرفه رپورتاژ در سایتهای ایرانی از ۲۰۰ هزار تومان تا ۲٫۵ میلیون تومان بسته به سایت، متفاوت است.
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.