نحوه انتخاب کلمات کلیدی چگونه است ؟
نحوه انتخاب کلمات کلیدی چگونه است ؟کلمه کلیدی بخش قابل توجهی از عنوان (headline) و عنوان متا (meta title) را تشکیل میدهد، زیرا اینها معمولا اولین بخش مقاله شما هستند که یک خواننده بالقوه خواهد دید و در حد نانو ثانیه بیشترین احتمال را دارد که یک خواننده بالقوه را جذب کند و یا از دست بدهد.
همچنین مطالعه کلمه کلیدی که افراد برای جستجو انجام میدهند، شما را به یک نویسنده و ویرایشگر بهتر تبدیل خواهد کرد. به عبارت ساده، تحقیق به شما بینشی میدهد که چگونه مخاطب بالقوه شما فکر میکند و به دنبال چه اطلاعاتی است. پس از داشتن عنوان با کلمه کلیدی هدف قوی، فکر نکنید سئوی شما تمام شده است. آنچه که با تحقیق کلمه کلیدی به دست میآورید، میتواند از طریق کل نوشته یا فرایند ویرایش اعمال شود تا قابلیت خواندن یا قابلیت جستجوی مقاله بهبود یابد.
هدف نهایی در اینجا تنها خوشنود سازی الگوریتم موتورهای جستجو نیست. این امر برای ایجاد یک مقاله بهتر با قابلیت دسترسی آسانتر توسط مخاطب بالقوه آن است. باید در نظر داشت انتخاب کلمه کلیدی فرایندی یکباره نیست و تا زمان وجود وبسایت و تجارت شما ادامه خواهد داشت. به فرایند انتخاب کلمه کلیدی مناسب، Keyword Research گفته میشود. در ادامه میتوانید گام به گام در مورد چگونگی انتخاب مناسب کلمه کلیدی هدف برای یک مقاله بیشتر بدانید و در این مقاله میخواهیم به درستی تشخیص دهیم چه کلمات کلیدی مناسب است و باید از کجا شروع کنیم و در نهایت به چه چیزی برسیم.
نمایش فهرست این آموزش :
- نحوه انتخاب کلمات کلیدی
- چرا تحقیق کلمات کلیدی مهم است؟
- کلمه کلیدی چیست؟
- تحقیق کلمات کلیدی گسترده
- مرتب سازی صفحات بر اساس عبارات کلیدی
- رصد محتوای رقبا برای بهبود محتوا در تحقیق کلمات کلیدی
- تغییر کلمات کلیدی صفحه و تاثیر آن بر سئو
- ساخت لیست نهایی تحقیق کلمات کلیدی
- تحقیق کلمات کلیدی سئو مخصوص بازاریابی محتوا
- هر چند وقت یک بار دست به تحقیق کلمات کلیدی جدید بزنیم؟
- ایجاد صفحات فرود برای کلمات کلیدی
- عوامل موثر در انتخاب کلمات کلیدی
- نکات تکمیلی انتخاب کلمات کلیدی
- سختی های کلمه کلیدی
- نکات نهایی در انتخاب کلمات کلیدی مناسب
نحوه انتخاب کلمات کلیدی
نیازی به گفتن نیست که انتخاب کلمه کلیدی اهمیت زیادی در به ثمر رسیدن سئوی سایت دارد. اساسا این کلمات کلیدی هستند که باید در نتایج جستجو برای سایت شما رتبه بیاورند. هرچقدر در انتخاب کلمات کلیدی سایت خود دقت و بررسی بیشتری داشته و انتخاب درستتری انجام دهید، شانس رتبهگرفتن سایتتان در نتایج جستجو بیشتر میشود. علاوه بر این انتخاب کلمات کلیدی درست، باعث میشود بتوانید در زمان کمی ترافیک بیشتری به سایت خود جذب کنید. در ادامه روش انتخاب کلمات کلیدی را بررسی میکنیم:
مقاله را بررسی کنید
قبل از اینکه به سراغ تحقیق کلمات کلیدی و استفاده از ابزارهای مختلف بروید، بهتر است درمورد مقالات سایت و هدف از انتشار آنها برنامهریزی کنید. مشخص کنید هر بخش از محتوای سایت قرار است به چه نیازی از مخاطبان پاسخ دهد و کدام دسته از مخاطبین را هدف گرفته است. این کار باعث میشود محتواهایی هدفمند داشته باشید که مخاطبین مختلف را به سایت شما هدایت کنند.
درمورد کلمات کلیدی خود فکر کنید
شما باید در مورد کلمات یا عبارتهایی که مشتریان احتمالی شما ممکن است جستجو کنند، فکر کرده و آنها را تشخیص دهید. این کلمات و عبارتها تنها به محصولات یا خدمات شما محدود نمیشوند، بلکه باید به کلیه مسائل و مشکلاتی که کسبوکار شما میتواند به آنها پاسخ دهد یا حتی موضوعاتی که نزدیک به حوزه کاری شما هستند، فکر کنید. مثلا فرض کنید شما در زمینه اجرای مراسم جشن عروسی فعالیت دارید. شما برای انتخاب کلمات کلیدی باید در نظر داشته باشید افرادی که به دنبال برگزاری جشن عروسی هستند، قطعا به دنبال لباس عروس و مدلهای مختلف آن میگردند. بنابراین لباس عروس میتواند یک کلمه کلیدی هدف برای سایت شما باشد.
میزان رقابتپذیری کلمات را مدنظر قرار دهید
یکی از مهمترین مراحل انتخاب کلمات کلیدی، اولویتبندی آنها برای شروع به کار است. اینکه ابتدا کدام کلمات کلیدی را هدف بگیرید و بعد به سراغ کدام بروید، در جذب ترافیک سایت شما تاثیر زیادی دارد. به طور کلی کلماتی که رقابت بالایی دارند، معمولا ترافیک بالایی جذب میکنند. در مقابل کلماتی که رقابت کمتری دارند، ترافیک کمی هم جذب خواهند کرد، اما رتبه گرفتن در آنها برای سایت تازه کار بسیار سادهتر است. بنابراین توصیه میشود در ابتدای کار سایت به سراغ کلمات کلیدی کم رقابت بروید. سپس کلماتی با رقابت سنگینتر و ترافیک بیشتر را هدف بگیرید. زیرا هرچقدر رتبه سایت شما در کلمات کم رقابت بیشتر شود، کسب رتبه در کلمات پررقابت هم سادهتر خواهد بود.
ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی را به کار گیرید
استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی یکی از کارهای ضروری برای انتخاب کلمات کلیدی مناسب است. به هرحال بدون استفاده از این ابزارها نمیتوانید تحقیق کاملی داشته باشید.
پرکاربردترین ابزار موجود برای تحقیق کلمات کلیدی، کیوردپلنر گوگل است. این ابزار در اصل برای پیداکردن کلمات کلیدی در کمپینهای گوگل ادز ایجاد شده اما کاربران زیادی برای تحقیق کلمات کلیدی سئو از آن استفاده میکنند.
در این ابزار میتوانید یک کلمه کلیدی را وارد کرده و همه کلمات و عبارتهای مرتبط با آن را به همراه میزان جستجوی آنها در گوگل ببینید. شما میتوانید جستجوی خود را به زبانهای مختلف یا موقعیتهای جغرافیایی محدود کنید. همچنین امکان دستهبندی کلمات کلیدی هم در این ابزار وجود دارد. مزیت کیوردپلنر این است که از دادههای خود گوگل استفاده کرده و نسبت به ابزارهای دیگر، دادههای واقعیتری دارد. اما علاوه بر کیوردپلنر، ابزارهایی مثلahref هم برای تحقیق کلمات کلیدی به شما کمک میکنند.
پیشنهادات گوگل را جدی بگیرید
هنگامی که شما یک عبارت را در گوگل جستجو کنید، گوگل لیستی از عبارتهای مشابه و مرتبط را در پایین نتایج جستجو به شما نشان میدهد. این عبارتها بیشترین جستجو را توسط کاربران داشتهاند و بسیار نزدیک به عبارت موردجستجوی شما هستند. در نتیجه میتوانید آنها را هم به عنوان کلمه کلیدی سایت خود هدف بگیرید.
کلمات کلیدی طولانی را هدف بگیرید
همانطور که قبلا گفتیم، کلمات کلیدی کم رقابت شانس بیشتری برای رتبه گرفتن در نتایج جستجو دارند. برای دستیابی به کلمات کلیدی کم رقابت بهتر است به سراغ عبارتهای طولانی بروید. این عبارتها معمولا مشتقی از یک کلمه کلیدی کلی هستند. در حالی که رتبه گرفتن در کلمات کلی بسیار سخت است، کسب رتبه در عبارتهای مشتق طولانی ساده تر است.
برای مثال رتبه گرفتن در کلمه یخچال فریزر کار بسیار سختی است اما اگر یخچال فریزر ساید بای ساید سه درب دوو را هدف بگیرید، به راحتی میتوانید در آن رتبه بگیرید. زیرا سایتهای کمتری این عبارت را هدف گرفته و رقابت آن بسیار کمتر است. علاوه بر این باید توجه داشته باشید افرادی که کلمات کلیدی طولانی یا (long tail keywords) را جستجو میکنند، مشتری بالقوه شما به حساب میآیند. زیرا تصمیم خود را برای خرید محصول گرفته و به دنبال کسب اطلاعات بیشتر یا مقایسه مدلهای مختلف محصول هستند. در صورت جذب این کاربران به سایتتان، احتمال خرید آنها از شما بسیار زیاد است.
عنوان مقاله را با کلمه کلیدی منطبق کنید
عنوان هر مقاله نقش مهمی در رتبه آن دارد. درواقع عنوان یکی از مواردی است که گوگل از طریق آن موضوع مقاله را تشخیص داده و آن را رتبهبندی میکند. به همین دلیل لازم است کلمه کلیدی هدف را حتما در عنوان مقاله جای دهید.
منظور کاربران را مدنظر قرار دهید
امروزه یکی از نکات مهم انتخاب کلمه کلیدی در سئو توجه به منظور کاربران از جستجو است. در این مرحله شما باید به هدف کاربر و اطلاعاتی که نیاز دارد توجه داشته باشید. کاربری که در مرحله آگاهی قیف فروش قرار دارد نیاز به اطلاعاتی کلی درباره یک محصول دارد. اما کاربری که در مرحله خرید قرار دارد، به دنبال یافتن بهترین پیشنهاد ممکن برای خرید محصول موردنظر خود است.
قطعا عبارتی که هرکدام از این کاربران جستجو میکنند، با دیگری متفاوت است و هرکدام نیاز به محتوایی جداگانه دارند. به همین دلیل باید کلمات کلیدی خود را بر اساس قیف فروش دستهبندی کرده و بر این اساس برای آنها محتوا تولید کنید
تحقیق کلمات کلیدی فرایند یافتن و تجزیهوتحلیل کلمات و عبارتهایی است که مشتریان احتمالی از آنها برای یافتن اطلاعات موردنیاز، تحقیق و خرید استفاده میکنند. این فرایند از چند مرحله تشکیل شده است که در ادامه، دربارهٔ هر مرحله مفصل صحبت میکنیم و در نهایت، باعث میشود شما مخاطب خود را بهتر بشناسید، ظرفیتها را پیدا کنید، بدانید چه چیزی در این بازار بیپاسخ مانده است و چطور میتوانید از گوگل بیشترین بهره را ببرید.
چرا تحقیق کلمات کلیدی مهم است؟
خیلی ساده است! اگر محتوایی با موضوعی بنویسید که کسی آن را جستوجو نکند، هیچ ترافیکی از سمت گوگل نخواهید داشت.
بهتر است بگوییم برای دل خودتان مینویسید و شاید یک روزی کسی آن را ببیند. البته میتوانید برای افزایش ترافیک آن، به سراغ تبلیغات بروید؛ ولی وقتی حجم جستوجوی آن در ماه بسیار پایین است، چه فایدهای برای شما دارد؟
بسیاری از صاحبان وبسایتها این اشتباه را مرتکب میشوند. نتایج تحقیق ahrefs حاکی از آن است که ۹۰/۶۳ درصد صفحات اینترنت هیچ ترافیکی از گوگل ندارند. در این تحقیق ۱ میلیارد وبسایت ایندکسشده بررسی شده است.
تحقیق کلمات کلیدی به شما کمک میکند مطمئن شوید محتوایی تولید خواهید که برای آن تقاضا وجود دارد؛ بنابراین اگر تلاش کردید و توانستید رتبه بگیرید، بازدید هم خواهید داشت و زحماتتان بر باد نخواهد رفت.
جلوتر بیشتر دربارهٔ این موضوع صحبت خواهیم کرد؛ ولی این تحقیق همچنین باعث میشود چیزی آماده کنید که واقعاً مخاطب میخواهد. یعنی اگر دنبال راهنما است، راهنمایی درخور و ارزشمند آماده میکنید و اگر دنبال قیمت، تصاویر و نظرات مشتریان است، صفحهٔ محصول را جلوی او میگذارید.
اجازه دهید کل اهمیت تحقیق کلمات کلیدی را خلاصه بیان کنیم:
متوجه میشوید مردم به چه موضوعاتی علاقه یا نیاز دارند و با چه چیزی میتوان آن را رفع کرد. به این ترتیب، شما میتوانید افراد زیادی را بهسمت سایت خود بکشانید و استراتژی بازاریابی دیجیتال خود را پیش ببرید.
علاوه بر این، شما دید خوبی نسبت به میزان رقابت، تقاضا و همچنین مخاطبی که دارید، پیدا میکنید. مثلاً چه فرصتهایی در بازار از دید رقبا جا مانده است؟ مخاطب چه نیازی دارد که میتوانید رفع کنید؟ از چه کیوردهایی بهدلیل رقابت زیاد فاصله بگیریم؟
البته تحقیق کلمات کلیدی فقط در سئو کاربرد ندارد و برای تبلیغات در گوگل هم به آن نیاز دارید. البته مراحل این تحقیق و نحوهٔ انتخاب کلمات و اولویتبندی با کیورد ریسرچ برای سئو و تولید محتوا متفاوت است.
کلمه کلیدی چیست؟
هرچیزی که شما در موتورهای جستوجو سرچ میکنید، حاوی کلمات کلیدی یا کیورد است. فرض کنید میخواهید یک وبسایت طراحی کنید اما روش طراحی آن را بلد نیستید. سادهترین و سریعترین راه این است گوگل کنیم. ممکن است فقط عبارت «طراحی سایت» را تایپ کنید یا شاید هم با نوشتن «طراحی وبسایت رایگان» منظور خود را دقیقتر برسانید. یک پله برویم جلوتر! شاید با استفاده از «چگونه وبسایت فروشگاهی را با وردپرس طراحی کنم؟»، دقیقاً نیاز خود را بیان کنید.
کیورد یا کلمه کلیدی در حوزۀ سئو، به کلماتی اشاره دارد که فرد جستوجوگر از آن برای یافتن مطلب مدنظرش استفاده میکند. این لغات به ۲ دسته تقسیم میشوند:
- کلمات کلیدی کوتاه (Focused) که بهصورت لغات تکی یا دوتایی هستند و بازۀ بیشتری از مطالب را در بر میگیرند.
- کلمات کلیدی دمدراز (long tail) که بهصورت عبارت و از چند لغت تشکیل شدهاند. این عبارات به صورت مشخص و محدودتر، موضوع را بیان میکنند. حجم جستوجوی آنها از گروه اول بهمراتب کمتر است؛ ولی به شما کمک میکند مشتریانی را پیدا کنید که واقعاً به شما نیاز دارند و میدانند چه میخواهند!
تحقیق کلمات کلیدی گسترده
بسیار خوب تا به اینجای کار متوجه شدیم که پرسونای مشتری ما کیست و در جلسه ای که با کارفرما و تیم هیئت مدیره داشتیم به این نتیجه رسیدیم که عبارات کلیدی اصلی تجارت ما چیست و چطور می توانیم از این کلمات برای پایه و اساس بازاریابی محتوایی استفاده کنیم.
معرفی محصول یا خدمات از طریق کلمات کلیدی
اهمیت تحقیق کلمات کلیدی در این است که محصول یا خدمت خود را به عموم معرفی میکنید. عباراتی که شما در متن ها و تبلیغات استفاده می کنید معرف شما و مجرای آشنایی کاربران اینترنتی با شماست. در صورت ضعف در انتخاب کلید واژه ها نه تنها بازاریابی بلکه معرفی محصول نیز به درستی انجام نخواهد گرفت. بازارهای مرتبط را پیدا کنید و به آن دسترسی پیدا کنید. شناسایی کلیدواژه مناسب خود بازاریاب را به یک کاربر حرفه ای تبدیل می کند و به او مجال می دهد دیگر ارائه دهندگان حصول یا خدمت مورد نظرش، و به طور کلی بازاری که در صدد ارائه محصول به آن است را شناسایی کند
برای کلیدواژه های خود جایی در موتور جستجو دست و پا کنید. رمز موقیت در بازاریابی اینترنتی بدست آوردن جایگاهی مناسب در موتوهای جستجو است. جستجوگرها شما را از طریق واژگانی که در متون و تبلیغات بکار می برید شناسایی و معرفی می کنند و از این رو کلیدواژه خوب اهرمی مناسب برای موتور جستجو جهت معرفی شما به کاربران فراهم می کند.
نظرمشتریان و کاربران را از کانال موتور جستجو جلب خود کنید. به این ترتیب کاربران به سایت و کانال های شما دسترسی پیدا خواهند کرد و می توانید با استفاده از ابزارهای آنالیز سایت واکنش کاربران نسبت به محتوای درج شده تان را دریابید. این ساز و کار سنگ محکی برای ادامه کار و نقشه راهی برای تعیین مسیر تبلیغاتی شما فراهم خواهد کرد. برای مثال در صورت استفاده از کلیدواژه های غیر مرتبط کاربر دچار سوء تفاهم خواهد شد و به محض باز کردن محتوای شما و فهم بی ربط بودن محتوای درج شده با مقصد و هدف خود با یک کلیک سایت شما را می بندد و این امر یک امتیاز منفی برای شما نزد موتور جستجو ثبت می کند.
ضمن تردد کاربران ترافیک سایت خود را افزایش دهید. کلیدواژه خوب و قابل جستجو یه معنای افزایش ترافیک تردد کاربران روی سایت شما خواهد بود.
جایگاه خود در موتور جستجو را ارتقا دهید. افزایش بازدید خود یک ابزار بهینه سازی مناسب برای شما قلمداد می شود و شما را به صدر جدول موتور جستجو نزدیک تر می کند.
بنابراین در درجه اول لازم است بدانیم میان ما و مشتری مجرایی به نام موتور جستجو وساطت می کند و بهره گیری از اهرم ها و الگوریتم های موتور جستجو برای جلب نظر مشتری مهم ترین گام در بازاریابی دیجیتال است. یک کلیدواژه خوب موتور جستجو را مجاب می کند تا شما را در صدر اولویت های مشتری قرار دهد و به این ترتیب هم در جذب مشتری، هم در افزودن به تعداد کاربران سایت و هم ارتقای کلید واژه تان در موتور جستجو موفق خواهید بود.
شناسایی نقطه هدف مشتری
شناسایی نقطه هدف مشتری و آن چه که در جستجوگر سرچ می کند مهم ترین بخش از تحقیق درباره کلیدواژه است. باید بدانیم که اغلب میان آن چه مشتری می خواهد و آن چه جستجو می کند یک شکاف وجود دارد و بازاریاب موفق کسی است که این شکاف را به بهترین نحو پر کند. بنا به قولی معروف “صدها راه برای گفتن یک چیز وجود دارد” و بازاریاب موفق کسی است که به نزدیک ترین عبارتی دست یابد که مشتری آن را می گوید.
- کلیدواژه به درخواست و سوال مشتری پاسخ مناسب می دهد؟
- به مشتری جهت دستیابی به خواستش کمک می کند؟
- آیا کلیدواژه من مستقیما مشتری را هدف قرار می دهد؟
- چه حجمی از مشتریان برای برآوردن نیازشان کلیدواژه من را جهت سرچ برمی گزینند؟
- مشتریان اطلاعات کالا یا خدمت مورد نظر خود را در چه سیاقی می خواهند؟
بنابراین دستیابی به یک کلیدواژه مستمر پیش از هر چیز مستلزم فهم هدف و قصد مشتری و به نوعی ذهن خوانی آن عباراتی است که مشتری برای بیان نیازش استفاده می کند.
اما در این مرحله می خواهیم به کمک ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی که تا اینجا با هم آشنا شدیم، ببینیم که چطور می توانیم تعداد بیشتری از عبارات کلیدی را استخراج کنیم و آن ها را بر اساس اولویت مرتبسازی کنیم.
ما الان یک لیست حداقل ۵ تا ۲۵ تایی از اصلی ترین عبارات کلیدی داریم که باید از این ها به عنوان پایه و اساس تحقیقان عبارت های کلیدی در مسیر استراتژی محتوایی وبسایت خود استفاده کنیم.
بسیار خوب کاری باید انجام دهیم این است که تک تک این عبارات را در ابزارهای فوق (مثل خود گوگل، keywordplanner) و … وارد کنیم و سعی کنیم با بررسی تعداد سرچ ماهانه عبارت های کلیدی را انتخاب کنیم و در یک فایل اکسل وارد کنیم و البته عبارت ریشه آن را (همان عبارت کلیدی اصلی) را در ستون کناری وارد کنیم که بدانیم این کلمات کلیدی دقیقاً مربوط به چه عبارت کلیدی اصلی می شود.یک توصیه مهم اینکه به هیچ عنوان به عدد سختی Kwfinder اکتفا نکنید چون دقیق نیست.
دقت کنید که ممکن است ما برای هر عبارت کلیدی اصلی حتی چند صد عبارت کلیدی استخراج کنیم که بنا به میزان رقبا، بودجه بندی شما و ظرفیت کسب و کار شما، تعداد کلمات استخراج شده می تواند متفاوت باشد.
در نهایت باید یک فایل اکسل شبیه عکس فوق داشته باشیم که ردیف ها آن می تواند تا چند صد ردیف هم برسد.
مرتب سازی صفحات بر اساس عبارات کلیدی
بسیار خوب حال که متوجه شدیم که چطور باید تحقیق کلمات کلیدی کسب و کار خودمان را تکمیل کنیم، به مرحله ای می رسیم که باید شروع کنیم به مرتب سازی و جدا سازی عبارات کلیدی که البته هر عبارت کلیدی هم به یک صفحه متصل می شود که هر صفحه هم یک جنس به خصوصی دارد و باید با توجه به اهداف ما و رفتار کاربران چینش شود.
بهتر است که جدول تحقیق کلمات کلیدی خودمان را بر اساس سختی کمتر مربتسازی کنیم و از بالا شروع به انتخاب عبارت هایی کنیم که برای ما اهمیت بیشتری دارد و اولویت آن ها بالاتر است.
حال باید شروع کنیم بر اساس عبارت کلیدی انتخاب شده، صفحه مورد نظر را طراحی کنیم و المان های لازم را در آن قرار دهیم. در این مرحله، چیدمان صفحه، نوع محتوایی که در آن قرار می دهیم، عبارت کلیدی انتخاب شده، رابط کاربری صفحه، تاثیر بسیار بالایی در نتیجه گرفتن ما دارد. در پایان این مرحله باید بدانیم که چه صفحه ای، با چه محتوایی و تارگت شده برای چه عبارت کلیدی هدفمندی باید ایجاد کنیم.
رصد محتوای رقبا برای بهبود محتوا در تحقیق کلمات کلیدی
همیشه و همیشه سعی کنید که یک چشمتان به محتوای وبسایت خودتان و یک چشم دیگر به محتوای رقبای شما در نتایج گوگل باشد، دقت کنید که کیفیت محتوای تولید شده در نتایج نخست گوگل روی یک عبارت کلیدی خاص بسیار اهمیت دارد و اینکه آن محتوا تا چه اندازه می تواند نیاز مخاطب را برطرف کند و تا چه اندازه کامل است.
همیشه باید به فکر ایجاد تمایز و یا تکمیل محتوای رقیب خود باشید و اگر نه دلیلی وجود ندارد که گوگل شما را به عنوان رتبه بهتر در آن عبارت کلیدی خاص انتخاب کرده و در نتایج نخست خود نمایش دهد.
تغییر کلمات کلیدی صفحه و تاثیر آن بر سئو
یک سوال بسیار مهمی که مطرح می شود این است: اگر ما عبارت کلیدی یک صفحه را تغییر دهیم، آیا باعث از دست رفتن رتبه قبلی ما می شود؟ اگر بخواهم خیلی کلی جواب دهم، باید بگویم بله، اما بستگی دارد به شرایط تغییر عبارت کلیدی.
اگر عبارت کلیدی جدید، فاصله کمی از نظر مفهوم و معنا با عبارت کلیدی قبلی داشته باشد و به نوعی بدنه محتوا خیلی تغییرات اساسی نداشته باشد، شاید خیلی تاثیر چندانی در افت رتبه پیدا نشود حتی اگر محتوا از نظر کیفیت بهتر شود، به روز رسانی و افزودن محتوا اتفاق بیافتد، روی کامنت گذاری صفحات کار شود، حتی شاید رتبه بهتری هم کسب گردد.
مثلا فرض کنید که عبارت کلی قبلی ما “بازسازی دکوراسیون منزل” است و عبارت کلیدی جدید “نوسازی دکوراسیون خانه” باشد. درست است که از نظر ظاهر جست و جو این دو عبارت کلیدی با هم متفاوت است اما مفهوم یکسانی دارند و معمولاً کسی که این دو عبارت را در گوگل جست و جو می کند، به دنبال یک چیز است.
نکات مهم برای یافتن بهترین کلمات کلیدی مناسب سایت
۱- در مورد قیف های سایت خود فکر کنید:
وقتی همه ی کارها انجام شد و شما ترافیک زیادی را وارد سایت خود کردید اگر این ترافیک یک ترافیک نامناسب باشد و شما ندانید با آنها چه کنید هیچ سودی ندارد.
۲- در مورد روش های نمایش و ترویج فکر کنید:
رتبه گوگل (Google Rank) یک روش ترویج مطلب یا نمایش یک محصول است .البته کارها و روش های دیگری هم در این باره وجود دارد. بهتر است هنگامی که روی انتخاب کلمات کلیدی خود فکر میکنید در مورد نمایش آنها هم بیاندیشید.
۳- در مورد کاربرانی که جستجو می کنند و کلمه را فعال می کنند هم فکر کنید:
فرض کنید شما در مرد غذاهای سالم یک مطلب خاص نوشته اید و روزانه ۱۰۰۰ نفر آن را مطالعه کرده اند ولی آیا حتما از شما چیزی میخرند؟ این مسئله به تعریف پله های بعدی از سمت شما بستگی دارد.
۴- در مورد جامعه شناسی فکر کنید:
اگر به مدل آدم ها و نوع محصولاتتان و نحوه برخورد آن ها با محصولات خود فکر کنید این به شما کمک میکند تا متوجه شوید چه شکلی از صفحه ی فروش برای مشتریان شما مناسب تر است .
به طور مثال اگر محصولات شما برای کودکان است باید بدانید که آن ها کارت بانکی برای پرداخت پول ندارند پس لازم است در نحوه ی سفارش گیری و پرداخت وجه به این نکته توجه کنید.
۵- در مورد بازدیدکنندگان احتمالی سایت خود فکر کنید:
پیدا کردن کلمات کلیدی طولانی (Long-Tail Keywords)
کلمات کلیدی طولانی معمولا عبارات ۳ تا ۵ کلمه ای هستند. این کلمات کلیدی مناسب بهینه سازی سایت ها هستند زیرا به هدف جستجوی افراد در چرخه خرید نزدیک تر هستند. به همین خاطر حتی اگر حجم جستجوی کمتری دارند اما ترافیک هدفمندی را به سمت سایت جذب می کنند و بااینکه نسبت به کلمات کلیدی کوتاه رقابت پذیری کمتری دارند اما بهتر می توان از آنها برای رتبه بندی استفاده کرد و این یعنی ارسال ترافیک بیشتر به سمت سایت.
چطور می توان کلمات کلیدی طولانی پیدا کرد؟
عنوان محصولات بهترین مکان برای یافتن کلمات کلیدی مناسب است. فهرستی از کلمات کلیدی محصولات و خدمات خود را در ابزار Google Keyword Tool جستجو کنید . در این زمینه حتما باکس Exact Match را بررسی کنید.
پیدا کردن کلمات کلیدی سایت رقیب
رقبای شما نیز در حال تلاش برای دست یافتن به مشتری های جدید هستند به همین خاطر می توانید از وب سایت آنها به عنوان منبع بهترین کلمات کلیدی استفاده کنید. به محتوا و بلاگ آنها نگاهی بیاندازید و عناوین و توضیحات متای آنها را برای یافتن کلمات کلیدی بررسی کنید. از ابزار SEMRush می توانید برای ملاحظه کلمات کلیدی رقیب خود که برای آن رتبه به دست آورده است استفاده کنید. با پیدا کردن کلمات کلیدی سایت رقیب می توانید به استراتژی محتوای آنها دست یابید و نگرش مشتری ها راجع به کسب و کارهای آن را دریابید.
ساخت لیست نهایی تحقیق کلمات کلیدی
محاسبه شاخص KEI
با استفاده از چوب جادویی سئو یعنی شاخص بازدهی کلمات کلیدی (KEI: Keyword Efficiency Index) مشخص میشود که از هر کلمه یا عبارت انتظار چه تعداد ورودی از موتورهای جستجو را باید داشته باشید. هرچقدر این شاخص بالاتر باشد تحقیق کلمات کلیدی و کلمات کلیدی مناسب تر هستند.
عوامل موثر در کیفیت کلمات کلیدی به شرح زیر است:
ارتباط (R: Relevance)
در واقع همان میزان ارتباط تحقیق کلمات کلیدی شما با مطالب موجود در صفحه و آن چیزی که به کاربران ارائه می دهید است.
ما کلمات کلیدی را با توجه به این فاکتور به سه دسته تقسیم می کنیم و براساس میزان ارتباط آنها با سایت نمره ی ۱، ۲ و یا سه برایشان منظور می کنیم و در یک ستون جدا در فایل اکسل در مقابل هر کلمه کلیدی یادداشت میکنیم.
۱ برای ارتباط زیاد
۲ برای ارتباط متوسط
۳ برای ارتباط کم
تعداد جستجو (Sv: Search Volume)
که نشانگر تعداد دفعات جستجوی کلمات کلیدی مورد نظر توسط کاربران در طول یک ماه میباشد.
نکته ای که در این بخش باید به آن توجه کنید آن است که این ابزار کلمات کلیدی فارسی را پشتیبانی نمیکند و بهتر است که برای یافتن کلمات کلیدی مناسب فارسی در این بخش از سرویس رایگان Google Adwords استفاده کنید که زبان فارسی را بخوبی پشتیبانی میکند و کلمات کلیدی دیگری را نیز به شما پیشنهاد میدهد.
در پایان ستون دیگری به فایل اکسل اضافه میکنیم و نتایج این بخش را برای هر کلمه کلیدی در آن قرار میدهیم.
رقابت (C: Competition)
به شما نشان میدهد که چه تعداد از رقیبان صفحه خود را برای این کلمات کلیدی سئو کردهاند. در واقع تمام سایتهایی که کلمات کلیدی مشابه به شما دارند رقبای آنلاین شما در جذب کاربران هستند. در نتیجه کلمات کلیدی که رقبای کمتری برای شما به همراه دارند شاخص بالاتری خواهند داشت و برای شما کلمات کلیدی مناسبتری هستند.
تشخیص میزان رقابت راه سادهای دارد. در موتور جستجوی گوگل کلمات کلیدی مورد نظرتان را جستجو کنید و با توجه به تصویر زیر این معیار را بدست خواهید آورد.
تحقیق کلمات کلیدی سئو مخصوص بازاریابی محتوا
کلمات کلیدی سئو که در بالا به شما معرفی کردیم برای این بود که بتوانید با ذهنیت کلی کاربران جستجوگر آشنا شوید و بدانید که جستجوی کاربران چگونه صورت میگیرد. با این حال جستجو در گوگل ارتباطی دو طرفه بین بازاریابِ محتوا و کاربران است. درست است که آشنایی با ذهنیت کاربران در جستجوی اینترنتی میتواند به انتخاب کلمات کلیدی مناسب منجر شود، اما نباید نقش کارشناس تولید محتوا و سئوکار در این میان نادیده گرفته شود.
یک بازاریاب محتوای خبره باید بتواند جستجوی کاربران را به مسیر درست هدایت کند. در این بخش از مقاله قصد داریم انواع کلمات کلیدی سئویی را به شما معرفی کنیم که بازاریابان محتوا باید با آنها آشنا باشند. مطمئناً این نوع کلمات کلیدی با شناخت از ذهنیت کاربران به وجود آمدهاند.
کلمات کلیدی Market-Defining
کلمات کلیدی معرف بازار یا اصطلاحاً Market-defining رایجترین و نزدیکترین عباراتی هستند که در زمان معرفی کسبوکار شما به ذهن مخاطبان میرسند. این نوع کلمات کلیدی سئو دقیقا همان عباراتی هستند که هنگام راهاندازی کمپین سئو به ذهن شما هم سرازیر میشود. کلمات کلیدی Market-Defining عمدتاً کلی و عمومی هستند و رتبه گیری برای آنها در نتایج جستجو بسیار دشوار است، اما نباید ذرهای از اهمیت آنها غافل شد زیرا دقیقاً کلماتی هستند که نوع کسبوکار شما را به مخاطبان معرفی میکنند.
برای فهم این مطلب تصور کنید که وبسایتی با محوریت فروش لوازم غواصی دارید. اگر قرار باشد از کلمات کلیدی معرف بازار یا Market-defining در محتوای وبسایت خود استفاده کنید، احتمالاً فهرستی مشابه موارد زیر را انتخاب میکنید:
- تجهیزات غواصی
- تجهیزات غواصی در شب
- غواصی کردن و …
برای یافتن کلمات مناسب تنها کافی است که به سؤالات زیر پاسخ دهید:
- کسب و کار من با چه کلماتی خود را معرفی میکند؟
- مخاطبان هدف با چه عباراتی کسبوکار من را به بکدیگر معرفی میکنند؟
آیا آنها پیش از خرید محصولات من از عبارت بازار غواصی استفاده میکنند؟ بازار غواصی در شب چطور؟ آیا مخاطبان هدف، کسب و کار من را با کلمه غواصی میشناسند؟ کمی بعید به نظر میرسد! کاربرانی که به دنبال اطلاعاتی از کسب و کار شما باشند، احتمالاً به عبارات زیر هم فکر میکنند:
- خرید وسایل غواصی
- فروش وسایل غواصی در شب
- فروشگاه تجهیزات غواصی
در هر حال کلمات کلیدی Market-Defining هر چه باشند در سئوی داخلی سایت (On-page SEO) نقش مهمی ایفا میکنند. این کلمات باید با تراکم مناسبی در صفحات وبسایت استفاده شوند زیرا با ذهنیت مشتریانتان نزدیک هستند. همچنین، این نوع از کلمات کلیدی در فرآیند لینک بیلدینگ بسیار مهم هستند و باید توجه ویژهای به آنها شود. عبارات Market-defining برای شروع یک متن خلاقانه بسیار مفید خواهند بود، تنها کافی است که این کلمات را در جملات یا سؤالات مناسبی جای دهید.
کلمات کلیدی Customer-Defining
کلمات کلیدی معرف مشتری یا اصطلاحاً Customer-Defining واژهها و عباراتی هستند که مخاطبان یا مشتریان شما بهوسیله آنها خودشان را معرفی میکنند. این دسته از کلمات دومین گروه پراستفاده در میان مخاطبان شما هستند. در هنگام انتخاب این کلمات لازم است به سؤالات زیر پاسخ دهید:
- مخاطبان شما خود را با چه عنوانی معرفی میکنند؟
- شما یا دیگران آنها را چگونه توصیف میکنید؟
دلیل اهمیت این کلمات کلیدی Customer-Defining این است که با استفاده از آنها میتوانید مخاطبان اصلی خود یا افرادی که به نوعی کسبوکارشان با شما ارتباط دارد را شناسایی کنید و بر اساس اطلاعات به دست آمده با آنها ارتباط برقرار کنید. برای مثال اگر وبسایتی با محوریت فروش کتب و جزوات درسی دارید، احتمالاً بخشی از مخاطبان شما با عباراتی مانند دانشآموز سال سوم، دانشجوی ترم اول، داوطلب کنکور و پشتکنکوری به جستجو میپردازند.
کلمات کلیدی Product-Defining
کلمات کلیدی Product-Defining یا به اصطلاح کلمات کلیدی معرف کالا، عباراتی هستند که محصولات شما را معرفی میکنند؛ یعنی دقیقاً عباراتی که خریداران به دنبال آنها میگردند. توجه داشته باشید در زمان استفاده از این نوع کلمات حتماً دقیق باشید. برای مثال اگر صاحب یک فروشگاه کامپیوتر، لپتاپ و لوازم جانبی هستی، در کنار نام محصولات خود حتماً برند تجاری آنها را نیز درج کنید. برای مثال لپتاپ Dell یا لپتاپ Microsoft Surface و … . استفاده از این کلمات کلیدی به شما کمک میکند تا فرصت بیشتری برای دیده شدن در لیست نتایج جستجو و افزایش نرخ تبدیل وبسایت خود به دست آورید.
کلمات کلیدی Product-Defining میتوانند شما را به طور مستقیم به هدف برساند و تنها باید یک نامِ مفهوم و مشخص داشته باشند. به این ترتیب یا شما را به واسطه فروش محصول به هدف میرسانند یا به علت عدم رضایت مشتریان از کیفیت یا قیمت محصولات به فروش منجر نمیشوند. این کلمات کلیدی سئو برای استفاده در داخل سایت و محتوای وبلاگتان فوقالعاده هستند.
کلمات کلیدی Industry Thought Leaders
اسامی رهبران حوزههای مختلف کسب و کار، همواره مورد توجه کاربران قرار دارد. منظور از رهبران، کسانی است که در حوزهی فعالیت شما معروف و قابلاحترام هستند. گرچه شما چندان نمیتوانید از این کلمات در سرفصل مطالب خود استفاده کنید، اما به یاد داشته باشید که این کلمات هیچگاه قدیمی نمیشوند و هیچگاه همانند محصولات تکنولوژی نسخهای جدیدتر از آن وارد بازار نمیشود. بنابراین اگر در مطالب خود به ندرت از این اسامی استفاده میکنید، مطمئن باشید که مورد توجه کاربران قرار میگیرد.
با این حال سؤال اینجاست که چگونه از این اسامی و کلمات کلیدی سئو برای ارتقا و بهینهسازی وبسایت خود استفاده کنید؟ با انجام مصاحبه و گفتگو با این افراد میتوانید ترافیک بسیاری از کاربران را به وبسایت خود هدایت کنید. همچنین، اگر شناخت کافی از آنها ندارید میتوانید از شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و توئیتر کمک بگیرید.
ارتباط با این افراد در شبکههای اجتماعی یکی از راههای مفید برای ایجاد یک گفتگوی دو نفره است که هم موجب افزایش سطح دانش و اطلاعات تخصصی شما میشوند و هم ارزش وبسایت شما را به رخ رقیبان میکشد.
کلمات کلیدی Competing Company Names
نام شرکتها و کمپانیهای رقیب یا به اصطلاح Competing Company Names همانند اسامی رهبران فکری صنایع چندان نمیتوانند برای سئو درون سایت مورد استفاده قرار گیرند. با استفاده از این کلمات کلیدی سئو در اخبار، وبلاگهای خبری و گروههای مختلف میتوانید از میزان محبوبیت و تصور مخاطبان از رقبای خود بهخوبی آگاه شوید. همچنین با جستجوی نام آنها میتوانید به اخبار رقبا سرک بکشید و موقعیت و میزان پیشرفت خود را با آنها مقایسه کنید.
کلمات کلیدی Related Vertical
کلمات کلیدی مرتبط و همگروه به مجموعه کلماتی که به کسب و کار شما مرتبط هستند گفته میشود. این کلمات دستهبندی مشخصی ندارند و میتوانند به تولیدکنندگان یا مشتریان ارتباط داشته باشند؛ اما استفاده از این مجموعه کلمات کلیدی سئو چه سودی برای شما خواهد داشت؟
پاسخ ساده است، مخاطبان هدف شما اگرچه شبیه به هم فکر میکنند، اما برای رسیدن به مقصود خود از کلمات مختلفی استفاده میکنند. استفاده از کلمات کلیدی مرتبط و همگروه همانند چیدن تخممرغها در سبدهای مختلف موجب میشود ترافیک خوبی از گروههای فکری و سطوح مختلف علمی دریافت کرده و مانند یک زنبور عسل در همه جا گردهافشانی کنید. به بیان سادهتر با پوشش دادن انواع کلمات مرتبط با کسب و کار خود میتوانید گستره مخاطبین خود را افزایش دهید.
برای مثال هنگامی که یک وبسایت با محوریت آموزش تولید محتوا دارید میتوانید عبارات زیر را بهعنوان کلمات کلیدی سئو انتخاب نمایید:
- آموزش تولید محتوا
- کلمات کلیدی
- کلمات کلیدی سئو
- آموزش سئو
- کپی رایتینگ
- آموزش لینک بیلدینگ
- و …
کلمات کلیدی Geo Targeting
کلمات کلیدی متناسب با موقعیت جغرافیایی یا به اصطلاح Geo Targeting راهحلی مناسب برای رتبهبندی وبسایتها و رشد سریع کسب و کارهای محلی است. استفاده از این کلمات نه تنها میتواند ترافیک وبسایت شما را افزایش دهد، بلکه باعث میشود تا برخی از بازدیدکنندگان به عنوان مشتری واقعی روانه محل کسب و کار شما شوند. برای مثال هنگامی که درباره گردشگری در کیش به تولید محتوا میپردازید کلماتی مانند موجسواری در ساحل کیش، سواحل مرجانی کیش، غواصی در آبهای کیش، بازیهای آبی جزیره کیش و … هم ترافیک علاقمندان به گردشگری را روانه وبسایت شما میکند و هم برخی از مسافران را به هتلها، بازیهای آبی و مراکز تفریحی و تجاری طرف قرارداد شما میکشاند.
علاوه بر این، امروزه فروشگاههای زنجیرهای با راهاندازی وبسایتهای تخصصی به انتشار مطالبی برای معرفی محصولات و فروشگاههای محلی خود میپردازند و کاربران در حالی که به دنبال فواید مواد غذایی، تنوع محصولات بهداشتی و … هستند با مطالبی مواجه میشوند که در کنار ارائه اطلاعات مفید، به معرفی شعبههای فروشگاههای زنجیرهای و محصولات آنها پرداختهاند.
هر چند وقت یک بار دست به تحقیق کلمات کلیدی جدید بزنیم؟
تحقیق کلمات کلیدی یک وظیفه یک باره نیست. پایه و اساس وب سایت شما بر روی کلمات کلیدیست، بنابراین ساختن دقیق اجزای سایت همواره نیاز به ارزیابی های مجدد و دقت در نگهداری سایت دارد. موتورهای جستجو همواره در حال پیشرفت هستند، کلمات کلیدی جدیدی همواره در حال شکل گیری هستند و نیازهای کاربران نیز همیشه در حال رشد و توسعه است.
در نتیجه جستجوی کلمات کلیدی کاریست که همواره ارزش وقت گذاشتن در هنگام نوشتن محتوای جدید را دارد. این زمان ها شامل شروع کار یک وبسیات، نوشتن یک پست جدید در وبلاگ یک سایت، به روزرسانی محتوای یک محصول یا سرویس و دیگر شرایط می شود. همچنین این پروسه در هنگام تغییرات ساختاری سایت و ویرایس محتوای آن نیز بسیار پیشنهاد می شود.
محتوای وبسیات شما می بایست پاسخگوی نیاز کاربران باشد. روشهای جستجوی کاربران همواره در حال توسعه است و با همگام شدن با آنها می توان به خواسته های جدید آنها پی برد. با تولید محتوا درباره خواسته های جدید کاربران نیز میتوان گام بزرگی در تولید محتوا و در نهایت ارتقا سئو سایت برداشت.
ایجاد صفحات فرود برای کلمات کلیدی
قدم سوم در تکمیل استراتژی جستجوی کلمات کلیدی، ایجاد صفحات فرود (Landing Page) پر محتوا برای هر یک از کلمات کلیدیست. پیشنهاد ما به شما اینست که حتما این کار را با ساختار مناسبی انجام دهید. از لیست کلمات کلیدی خود شروع کنید و برای هر یک محتوای مناسب بنویسید. ساختار سلسله مراتبی هر یک از این صفحات را نیز در نظر داشته و با توجه به سطح آن، کلمات کلیدی را می توانید به چند زیر مجموعه نیز تقسیم کنید.
برای هر کلمه مورد جستجو یک صفحه فرود ایجاد کنید. نیازی نیست که این کار را به صورت یک شبه و فوری انجام دهید. پروسه ایجاد صفحات فرود در کلمات کلیدی ممکن است کمی زمانبر باشد. هر چه تعداد کلمات کلیدی بیشتر و گستره سایت شما بزرگتر باشد، زمان بیشتری را برای ایجاد صفحات فرود نیاز خواهید داشت.
بعد از تکمیل پروسه جستجوی کلمات کلیدی، می بایست بررسی اجمالی و شفافی را بر روی عباراتی که کاربران به جستجوی آنها می پردازند و همچنین کلماتی که صفحات سایت شما با آنها در نتایج جستجو نشان داده می شوند را انجام دهید. این بررسی و تحقیق می تواند راهنمای شما در نوشتن محتوای سایت گردد.
از چه تعداد کلمه کلیدی در وب سایت بایست استفاده کرد؟
گفتن یک عدد در پاسخ به این سوال کار بسیار سختیست. مطمئنا این عدد هرچه بیشتر باشد، بهتر است. احتمالا تهیه محتوا برای بیش از ۱۰۰۰ کلمه کلیدی کار سختیست، اما اگر قادر به انجام این کار باشید، راه مستقیمی را برای موفقیت در پیش رو دارید.
حتی اگر صاحب کسب و کارهای کوچک نیز باشید، احتمالا کار خود را در چند صد کلمه کلیدی خلاصه و تمام می کنید، اما نیازی نیست که برای همه آنها فورا صفحات فرود ایجاد کنید. کلمات کلیدی خود را اولویت بندی کرده و طبق یک برنامه زمانی برای آنها تولید محتوا کنید.
استفاده از کلمات کلیدی جذاب
در یک حالت ایده آل، کلمات کلیدی به راحتی بر روی میز قرار دارند و تیم تهیه محتوا با نوشتن محتوای مفید درباره آنها، صفحات فرود خوبی ایجاد می کند. با تولید هرچه محتوای بیشتر نیز، رتبه سایت شما روز به روز بهتر می شود. اما ما در دنیای واقعی زندگی می کنیم و این حالت، بسیار ایده آل و دست نیافتنیست.
جستجو کلمات کلیدی در بسیاری از مواقع دچار محدودیت است و گاهی کلمه کلیدی مشخصی برای نوشتن محتوا ندارید و صرفا از روی الهامی که از محیط اطراف خود می گیرید، گاها شروع به نوشتن مطالب می کنید.
اگر محتوایی را تهیه کردید که در استراتژی کلمات کلیدیتان وجود ندارد، این به معنی عدم کسب رتبه برای آن محتوا نیست. شاید بتوانید از طریق این محتوا و دادن لینک های داخلی به صفحات فرود، در ارتقا رتبه آنها کمک کنید. در هر صورت با نوشتن محتوای جذاب می توان کسب رتبه خوب را برای آن امیدوار بود.
عوامل موثر در انتخاب کلمات کلیدی
برای آنکه استراتژی انتخاب کلمات کلیدی سایت شما در مسیر درستی پیش برود، لازم است موضوعاتی را در زمان انتخاب مدنظر داشته باشید. در این قسمت به بررسی عوامل موثر در انتخاب کلمه کلیدی پرداختهایم.
مرتبط بودن
مهمترین نکته در انتخاب کلمه کلیدی مناسب برای سئو این است که آنها باید به زمینه کاری شما مرتبط باشند. زیرا هدف شما جذب مشتریان احتمالی به سایت است. ممکن است شما بتوانید در برخی کلمات به راحتی رتبههای خوبی بدست آورید اما اگر این کلمات با زمینه کاری شما ارتباطی نداشته باشند، درواقع ترافیک جذب شده هیچ سودی برای سایت شما نخواهد داشت. بلکه به جایگاه سایتتان آسیب هم میزند. زیرا کاربران واردشده سریع سایت شما را ترک میکنند. گوگل هم روی این اتفاق حساس بوده و به عنوان یک امتیاز منفی برای سایت در نظر میگیرد.
اعتبار
گوگل این روزها اهمیت زیادی برای اعتبار یک سایت قائل است. درواقع اگر سایت شما به یک منبع معتبر در حوزه کاری خودتان تبدیل شود، امکان کسب رتبههای بالا را دارد. به همین دلیل در انتخاب کلمات کلیدی باید به این نکته توجه داشته باشید و کلماتی را هدف بگیرید که امکان تولید محتوای مفید و کاربردی را برای آنها داشته باشید.
مرحله خرید
قبلا هم به این موضوع اشاره کردیم که شما باید بدانید کلمه کلیدی انتخابشده برای چه مرحلهای از قیف فروش به کار میرود. اما علاوه بر این توصیه میشود تمرکز خود را بیشتر روی کلماتی بگذارید که به مرحله خرید نهایی نزدیکتر هستند. زیرا افرادی که چنین عبارتهایی را جستجو میکنند، پتانسیل بالاتری برای خرید دارند.
درواقع کاربرانی که در مراحل ابتدایی قیف فروش هستند، صرفا به دنبال کسب اطلاعات درمورد محصولات موردنظر خود هستند. البته سرمایهگذاری روی این کاربران هم مهم است اما فرایند تبدیل آنها به مشتری نهایی کمی زمان میبرد. در همین حال کاربرانی که در مراحل پایانی قیف فروش قرار دارند، در آستانه تصمیم به خرید هستند. اگر روی جذب چنین کاربرانی سرمایه گذاری کنید، زودتر میتوانید به فروش دست پیدا کنید.
حجم جستجو
یکی از اصول انتخاب کلمه کلیدی مناسب این است که کلمه موردنظر باید حجم جستجوی بالایی داشته تا سرمایهگذاری روی آن قابل توجیه باشد. در صورتی که حجم جستجوی یک عبارت پایین باشد، قرار نیست ترافیک بالایی برای سایت شما فراهم کند. در نتیجه سرمایهگذاری روی آنها قابلتوجیه نیست. البته باید توجه داشته باشید معمولا هرچقدر حجم جستجوی یک عبارت بیشتر شود، رقابت هم در آن بیشتر شده و رتبه گرفتن سختتر میشود.
میزان رقابت
بالا بودن رقابت بر سر یک کلمه کلیدی، رتبه گرفتن در آن را سخت کرده و هزینه و انرژی زیادتری را طلب میکند. به همین دلیل باید کلماتی را هدف بگیرید که راحتتر بتوان در آنها رتبه کسب کرد. به خصوص اگر سایت شما تازهکار است، رتبه گرفتن در کلمات کلیدی پررقابت تقریبا ناممکن است، زیرا رقبای شما سابقهای طولانیتر داشته و فعالیتهای زیادی برای کسب رتبه انجام دادهاند.
فارغ از سخت بودن کسب رتبه در کلماتی با رقابت بالا، باید توجه داشته باشید این کلمات مشتری احتمالی کمتری برای شما فراهم میکنند. از آنجا که این کلمات حجم جستجوی بالایی دارند، میزان ترافیک وارده از طرف آنها هم زیاد است. اما کاربران ورودی معمولا در مراحل ابتدایی قیف فروش قرار دارند.
به طور کلی کاربرانی که تصمیم جدی برای خرید یک محصول گرفتهاند، کلمات کلی را جستجو نمیکنند. بلکه به جستجوی مدلهای مختلف محصول یا مقایسه آنها میپردازند، درواقع آنها از عبارتهای طولانی و دقیق برای جستجو استفاده میکنند. برعکس کسانی که صرفا به دنبال کسب اطلاعات در مورد یک محصول هستند، کلمات کلی را جستجو میکنند.
کلمات کلیدی خاص و طولانی
کلمات کلیدی عمومی و تک کلمهای در مقابل کلمات کلیدی خاص و طولانی قرار دارند. اساسا رتبه گرفتن در کلمات عمومی بسیار سخت است زیرا رقابت سنگینی بر سر آنها وجود دارد اما عبارتهای چند کلمهای معمولا رقابت کمتری داشته و کسب رتبه در آنها بسیار سادهتر است.
چاره چیست؟ برای دستیابی به این هدف بهتر است به جای استفاده از کلمات کلیدی عمومی و معمول، از عبارات چند کلمهای و خاص استفاده کنید. در ادامه با طرح یک مثال، به این موضوع میپردازیم:
یک آژانس مسافرتی با آدرس وبسایت africanholidayofalifetime.co.ir (دقت داشته باشید که این سایت و این مثال واقعی نیست) خدمات لوکس و گرانقیمت خود برای گذران تعطیلات در آفریقا را به فروش گذاشته است. این شرکت ماهانه 1 میلیون تومان برای سئو، افزایش بازدیدکنندگان و افزایش فروش از طریق سایت در نظر گرفته است. کلمات کلیدی که این شرکت میتواند مد نظر قرار دهد عبارتند از :
آفریقا- این کلمه کلیدی، بسیار گسترده بوده و موارد زیادی را در بر میگیرد. افرادی که این کلمه کلیدی را جستجو میکنند، به جنبههای مختلفی از تاریخ، جغرافیا، آب و هوا و سایر ویژگیهای آفریقا علاقمند هستند. از بین افرادی که این کلمه را جستجو میکنند، درصد خیلی کمی (کمتر از 1 درصد) قصد گذراندن تعطیلات مجلل در آفریقا را دارند. از طرف دیگر رقابت با وبسایتهایی که هم اکنون در مورد این کلمه کلیدی در رتبههای برتر قرار دارند، بسیار دشوار است.
تعطیلات- این کلمه کلیدی نیز بسیار گسترده است، جنبههای مختلفی را در بر میگیرد و هنوز آنقدر که باید، با موضوع مد نظر این آژانس مسافرتی مرتبط نیست. افرادی که این کلمه کلیدی را جستجو میکنند ممکن است به دنبال گذراندن تعطیلات در هر جایی از دنیا باشند. ممکن است به دنبال یک سفر ارزان یا یک سفر مجلل باشند. از سوی دیگر، رقابت زیادی بر سر این کلمه کلیدی وجود دارد و این سبب افزایش هزینههای بهبود رتبه بندی در مورد این کلمه کلیدی خواهد شد.
تعطیلات مجلل- این عبارت کلیدی خیلی بهتر از دو مورد قبل است. با این حال هنوز هم خیلی گسترده و فراگیر است چون در این عبارت کلیدی اشارهای به محل سفر نشده است. اما جنبه مثبت آن این است که مجلل بودن سفر مشخص شده است، بنابراین افرادی که در جستجوی یک سفر مجلل هستند را به این وبسایت هدایت خواهد نمود. رقابت بر سر این عبارت کلیدی نیز نسبتاً بالا است. و این وبسایت شانس زیادی برای رتبهبندی در مورد این عبارت کلیدی نخواهد داشت.
تعطیلات مجلل در آفریقا- این، عبارت کلیدی مناسبی است. حجم جستجوی نسبتاً خوبی دارد و افرادی را به این وبسایت هدایت میکند که موضوع جستجوی آنها ارتباط نزدیکی با این عبارت کلیدی دارد. رقابت بر سر این عبارت، در سطح قابل قبولی قرار دارد و میتوان رتبه خوبی در آن به دست آورد. تنها مشکل بالقوه این عبارت کلیدی این است که ممکن است افرادی را به این وبسایت هدایت کند که فقط به دنبال کسب اطلاعات هستند نه خرید خدمات.
رزرو بلیط سفر مجلل به کنیا- این یک عبارت کلیدی عالی برای جذب کاربران مناسب است. کابر میداند که به دنبال چه نوع تعطیلاتی است (لوکس و مجلل)، می داند که تعطیلات خود را در کجا میخواهد بگذراند (کنیا) و تصمیم دارد که همین الان آن را رزرو کند. رقابت بر سر این کلمه کلیدی در سطح پایینی قرار دارد و به راحتی میتوان به رتبهبندی خوبی در مورد این عبارت کلیدی دست یافت. با این که حجم جستجوی این عبارت کلیدی کمتر از موراد قبلی است اما باز هم آنقدر هست که ارزش تلاش برای کسب رتبهبندی برتر را داشته باشد.
میخواهم بلیط سفر به کنیا را برای تعطیلات ماه مارس 2014 رزو کنم- از لحاظ میزان ارتباط با موضوع مورد نظر، این عبارت کلیدی یک عبارت بسیار عالی است. کاربر میداند که دقیقاً به دنبال چیست و آماده پرداخت پول است. در زمان خیلی کوتاه و با صرف هزینه اندک میتوان رتبهبندی خوبی در مورد این عبارت کلیدی به دست آورد. تنها مشکل آن این است که هیچ کسی چنین عبارت کلیدی دقیقی را جستجو نمیکند.
بررسیها نشان دادهاند که عبارتهای متشکل از چهار کلمه یا بیشتر، بیش از 40 درصد از کل جستجوهای اینترنتی را شامل میشوند. بنابراین با استفاده از عبارات کلیدی طولانی و خاص علاوه بر بهبود سریعتر رتبهبندی خود، بازدیدکنندگان بیشتری را نیز به وبسایت خود هدایت خواهید کرد و فروش خود را افزایش خواهید داد.
نکات تکمیلی انتخاب کلمات کلیدی
تا اینجا به مهمترین موضوعات موردتوجه در انتخاب کلمات کلیدی اشاره کردیم. اما برخی نکات هم وجود دارد که برای عملکرد بهتر سئو باید رعایت کنید. در پایان این مقاله به بررسی این نکات پرداختهایم:
تاثیر هر کلمه را دقیق محاسبه کنید
تا اینجا تاکید زیادی بر انتخاب کلمه کلیدی طولانی داشتیم و گفتیم این کلمات ترافیک کمتری فراهم میکنند اما رتبه گرفتن در آنها سادهتر است. بهتر است برای تصمیمگیری درست میزان ترافیک احتمالی هرکدام را محاسبه کرده و با یکدیگر مقایسه کنید. مثلا اگر شما روی ده کلمه که هرکدام ماهانه 20 کاربر دارند، سرمایهگذاری کنید ماهانه 200 مشتری احتمالی را جذب کردهاید. در صورتی که پنج درصد آنها اقدام به خرید کنند، ماهانه 10 فروش موفق خواهید داشت.
اما اگر روی یک کلمه با ترافیک ماهانه 500 کاربر سرمایهگذاری کنید، در صورتی که موفق شوید ماهانه 500 کاربر جذب کرده و یک درصد آنها اقدام به خرید کنند، تنها پنج فروش موفق خواهید داشت. محاسبات اینچنینی و مقایسه آنها به شما کمک میکند هدفگذاری دقیقتری داشته باشید.
استفاده به جا از کلمات کلیدی
پس از آنکه کلمات کلیدی خود را انتخاب کردید، باید به استفاده درست و به جا از آنها توجه داشته باشید. هرگز سیل کلمات کلیدی را در صفحات مختلف جاری نکنید، زیرا گوگل به شدت روی این موضوع حساس بوده و شما را جریمه میکند. بهتر است کلمه کلیدی موردنظر خود را در عنوان صفحه، تگهای هدینگ، متن alt تصاویر و متن صفحه به طور معقولی به کار ببرید تا هم خزندههای گوگل را از موضوع صفحه مطلع کنید و هم از بهینهسازی بیش از حد دور بمانید.
استفاده از کلمات کلیدی در جایگاههای ویژه
علاوه بر به کار بردن کلمات کلیدی در متن محتوا لازم است آنها را جایگاههای ویژه مقالات هم استفاده کنید. این جایگاهها جزو مواردی هستند که به گوگل در تشخیص موضوع مقاله کمک میکنند. همانطور که قبلا اشاره شد عنوان صفحه اصلیترین جایگاهی است که باید کلمه کلیدی در آن به کار رود. علاوه بر این در تگهای هدینگ هم باید کلمات کلیدی را به کار ببرید. همچنین کلمه کلیدی را در آدرس url صفحه هم مدنظر داشته باشید.
کلمات کلیدی نه تنها کمیت آنها بلکه کیفیت آنها هم مهم هستند؛ باید به مکان قرارگیری کلمات کلیدی توجه کنید و نیز ترفندهای خاصی وجود دارد که آنها را در مکان خاصی قرار دهید تا در معرض بیشتر دید بازدیدکنندگان باشند؛ به عنوان مثال اگر کلمات کلیدی شما بیشتر در عنوان صفحه، تیترها (heading) و پاراگراف اول باشند صفحه در رده بالاتری قرار میگیرد نسبت به زمانی که کلمات کلیدی در پایین متن باشند. دلیل این امر این است که URL (و به خصوص نام دامنه)، نامهای فایل و نامهای دایرکتوری، عنوان صفحه، تیترها برای بخشهای خاص مهمتر نسبت به متن معمولی در صفحه هستند و بنابراین اگر به طور مساوی شما چگالی کلمات کلیدی مشابهی نسبت به رقبای خود داشته باشید اما شما کلمات کلیدی در URL داشته باشید این امر باعث افزایش ربتهبندیتان خواهد شد.
- کلمات کلیدی در URLها و نامهای فایل
نام دامنه و کل URL یک سایت چیزهای زیادی را میگوید. اگر کلمات کلیدی URL و نام فایل (نام دامنه) با یکدیگر همخوانی داشته باشند، تأثیر مثبتی بر رتبهبندی و نیز در افزایش نرخ کلیک خواهند داشت؛ به این دلیل که کاربر با مشاهده کلمات آشنا و تأثیرگذار، تمایل بیشتری به کلیک کردن بر روی لینک خواهد داشت و موتورهای جستجویی مانند گوگل اهمیت زیادی به نام فایلها میدهند. اغلب موتورهای جستجو صفحاتی را ترجیح میدهند که یک کلمه کلیدی در نام فایل داشته باشد. نام فایل باید ترجیحا کوتاه و توصیفی باشد و بیش از سه یا چهار کلمه در نام فایل خود انتخاب نکنید.
- کلمات کلیدی در عناوین صفحه
عنوان صفحه یکی دیگر از مکانهای ویژه است؛ به این دلیل که محتوای تگ <title> معمولا در بیشتر نتایج موتورهای جستجو از جمله گوگل نمایش داده میشود. در حالیکه در مشخصات HTML اجباری نیست که چیزی را در تگ <title> بنویسید، برای اهداف سئو نباید تگ <title> را خالی بگذارید، به جای آن بهتر است عنوان صفحه را در آن بنویسید.
- کلمات کلیدی در تیترها (Headings)
به طور معمول تیترها، پاراگرافها را با زیر موضوعات مرتبط جدا میکنند و از یک دیدگاه ممکن است داشتن یک تیتر پس از هر پاراگراف بیمعنی باشد اما از دیدگاه سئو داشتن تیترهای بسیار در صفحه بسیار خوب است؛ به خصوص اگر آنها شامل کلمات کلیدی هم باشند. محدودیتهای تکنیکالی برای محتوای تگهای <h1>، <h2>، <h3>،… <hn> وجود ندارد اما به طور رایج تیترهای بسیار بلند برای قابلیت خوانایی صفحه بد است. بنابراین مانند URLها، باید طول تیترها مناسب باشد.
به طور کلی برای هر وبسایت باید تعداد محدودی کلمه کلیدی انتخاب کرد و بر روی سئوی آن کار کرد. اگر کلمات کلیدی به درستی مورد استفاده قرار گیرند، میتوانند استراتژی ایجاد وبسایت و محتوا در آن را تعیین کنند. هنوز کلمات کلیدی برای بهینهسازی وبسایتها عنصر بسیار مهم اند و یکی از مهمترین فاکتورهای رتبهبندی برای سئو هستند. موتورهای جستجو همیشه به دنبال این هستند که وبسایت چه کلمات کلیدی برای کراول شدن (خزش) استفاده کرده است. برای موتورهای جستجو، کلمات یا عبارات کلیدی به عنوان اتصالات عمل میکنند. کلمات کلیدی نقش کلیدی را در اتصال کاربران به صفحات باکیفیت مورد جستجوی آنها ایفا میکنند. این کلمات کلیدی باید با سئوی خوب در محتوا قرار داده شوند و به شیوهای سازمان یافته جهت خزیدن و ایندکس توسط موتورهای جستجو انتخاب شوند.
ابزارهای مناسب را به کار گیرید
توجه داشته باشید که تحقیق کلمات کلیدی بدون استفاده از ابزارهای مناسب این کار تقریبا ناممکن است. درواقع شاید شما بتوانید تعدادی از کلمات مرتبط را برای سایت خود پیدا کنید اما نمیتوانید تحلیل دقیقی از میزان اثرگذاری آنها داشته باشید.
سختی های کلمه کلیدی
وقتی قصد استفاده از کلمات کلیدی سئو را دارید نه تنها باید میزان تقاضا آن ها را برسی کرده بلکه همچنین باید این نکته را نیز درنظر داشته باشید که برای دسترسی به رتبه خوب از طریق آن ها به تلاش زیاد نیاز دارید. اگر برند های معروف نتایج اول تا دهم یک جستجو را در اختیار دارند و شما به تازگی کار خود را در محیط وب آغاز کرده اید به این فکر باشید که نبرد شما برای دسترسی به رتبه خوب ممکن است به سال ها تلاش مستمر نیاز داشته باشد. بنابراین مهم است که سختی کلمه کلیدی را نیز در نظر بگیرید.
نکات نهایی در انتخاب کلمات کلیدی مناسب
انتخاب کلمه کلیدی اگر مهمترین قسمت فرایند سئوی یک سایت نباشد، بیشک یکی از مهمترین آنها است. این مرحله که جزو قدمهای ابتدایی یک پروژه سئو به حساب میآید، درواقع مسیر هر پروژه را مشخص میکند. انتخاب صحیح کلمات کلیدی به طور مستقیم روی موفقیت با عدم موفقیت هر پروژه تاثیر دارد. به همین دلیل باید وقت و انرژی لازم را برای آن صرف کنید.
خلاصه نحوه انتخاب کلمات کلیدی
شکی نیست که کلمات کلیدی باعث افزایش ترافیک وبسایت شما میشوند. با انتخاب کلمات کلیدی مناسب برای وبسایت خود، میتوانید باعث جذابتر شدن نتیجه و جستجوهای وبسایت شوید. همچنین با انتخاب مناسب کلمه کلیدی، مخاطبان بهتر میتوانند وبسایت شما را پیدا کنند و به نتیجه مورد نظر خود برسند. در نتیجه رتبهبندی و نیز ترافیک وبسایت افزایش مییابد.
- ظاهر وبسایت شما، در ابتدای ورود به سایت میتواند تأثیر مثبت یا منفی در مخاطب ایجاد کند و بر روی تصمیم مخاطب برای خواندن مطالب مؤثر باشد، بنابراین از توسعهدهنده خود بخواهید ظاهری زیبا و درعینحال ساده برای وبسایت شما در نظر بگیرد.
- برای برنامهای که برای انتشار محتوا تهیهکردهاید، زمانبندی مناسب داشته باشید و دقیقاً طبق همان عمل کنید و همیشه در یک زمان از شبانهروز بهروزرسانی انجام دهید. این نظم در انتشار مطالب دید مثبتی را در مخاطبان ایجاد خواهد کرد.
- هر جا که ممکن و مناسب است از لینکهای داخلی به مطالب خودتان استفاده کنید.
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.