شغل تولید محتوا چیست؟
شغل تولید محتوا که به آن کارشناس تولید محتوا هم می گویند یکی از مشاغلی است که در سال های اخیر توانست رونق بیشتری بگیرد. با گسترده شدن بستر اینترنت در سراسر دنیا تقریبا تمامی کسب و کارها در شبکه های اجتماعی و وب سایت ها شروع به فعالیت کردند و این امر موجب شد تا نیاز به متخصص برای کار تولید محتوا بیشتر از قبل احساس شود و طرفدارن بیشتری پیدا کند. اگر شما هم جزء افرادی هستید که می خواهید از این شغل بیشتر بدانید و یا حتی از آن کسب درآمد کنید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
نمایش فهرست این آموزش :
- شغل تولید محتوا چیست؟
- چرا شغل تولید محتوا ؟
- شرح وظایف کارشناسان شغل تولید محتوا
- مسیرهای شغل تولید محتوا
- مسیر شغلی کارشناس تولید محتوا
- نیازمندیهای کار
- چگونه کارشناس تولید محتوا شویم؟
- ۱. درمورد بازاریابی محتوا و نحوهی استفاده از آن بیشتر بدانید
- ۲. برای فعالیت در شغل تولید محتوا مهارتهای نوشتاریتان را پرورش دهید
- ۳. نحوهی استفاده از ابزارهای بازاریابی را یاد بگیرید
- ۴. برای تبدیل شدن به متخصص در شغل تولید محتوا بر فرایند جستوجوی کلمات کلیدی مسلط شوید
- ۵. تولید محتوا بر اساس سئو را یاد بگیرید
- ۶. بلاگ خودتان را راهاندازی کنید
- ۷. برای کارکردن در شغل تولید محتوا در یک آژانس تبلیغات دیجیتال درخواست استخدام دهید
- ۸. به عنوان فریلنسر بازاریابی محتوا کار کنید
- ۹. نوشتههایتان را در وبسایتهای مشهور منتشر کنید
- ۱۰. از آخرین جریانها و روندهای موجود در شغل تولید محتوا مطلع بمانید
- میزان درآمد کارشناس تولید محتوا
- مزایای شغل تولید محتوا
- بازار کار تولید محتوا
- دورکاری در شغل تولید محتوا
- آینده ای روشن با شغل تولید محتوا
شغل تولید محتوا چیست؟
آیا میخواهید امسال به یک متخصص در شغل تولید محتوا تبدیل شوید؟ در این مطلب پاسخ میدهیم که کارشناس تولید محتوا کیست و چگونه میتوانیم کارشناس تولید محتوا شویم؛ همچنین شرح وظایف کارشناس تولید محتوا را به طور دقیق توضیح میدهیم. اگر قصد دارید بدانید در شغل تولید محتوا به چه مهارتها و ویژگیهایی نیاز دارید، تا انتها با ما همراه باشید.
تولید محتوا یک استراتژی ارزشمند در بازاریابی دیجیتال است که امروزه بسیاری از کسب و کارها از آن برای جذب مشتری استفاده می کنند. در واقع هرچیزی که شما در بستر اینترنت می بینید مثل متن، تصویر، ویدئو و پادکست؛ همگی به نوعی محتواهای تولید شده می باشند.
تولید محتوا یک استراتژی طولانی مدت در بازاریابی است و اهداف زیر را دنبال می کند:
- در مشتریان بالقوه ایجاد اعتماد می کند.
- در دنیای کسب و کار برای شما کسب اعتبار و برند سازی می کند.
- به اشاعه دانش و ارزش در بین مشتریان بالقوه شما کمک می کند.
تولید محتوا به عنوان بازاریابی جاذبه (بازاریابی درونگرا) شناخته می شود چراکه بسیار تأثیرگذار است و راهی سیستماتیک برای ارائه اطلاعات مرتبط به خریداران بالقوه برای حل مشکلات و سردرگمی آنها در خرید یک کالا یا خدمات محسوب می شود.
به عنوان مثال، یک دکتر دندانپزشک می تواند با انتشار محتوایی مرتبط با آنچه مشتریانش به دنبال آن هستند، منتفع شود. این دندانپزشک با تولید محتواهای مختلف در خصوص بهداشت دهان و دندان و انتشار محتوایی که به بیماران بالقوه ویژگی های یک مطب دندانپزشکی مناسب را متذکر می شود، می تواند باعث شناخت بیشتر بیماران از خدمات ارائه شده توسط او شود و با ادامه این روند، مطمئناً تعداد زیادی از افراد به مطب او مراجعه خواهند کرد.
با توجه به تعداد بسیار زیاد کسب و کارها، بهتر است برندها به گونه ای عمل کنند که در ذهن مخاطب ماندگار شوند و تولید محتوا راهی است که به وسیله آن می توان حتی پیش از فروش کالا به مخاطب، در او ایجاد اطمینان خاطر کرد.
از آن جایی که مخاطبان هدف بیشتر تمایل دارند که خرید خود را از برندهایی انجام دهند که می شناسند و به آن اعتماد دارند، تولید محتوا می تواند چنین عملکردی را ایفا کند و به همین دلیل، ارزش سرمایه گذاری دارد.
چرا شغل تولید محتوا ؟
در دنیای گسترده اینترنت، هر اطلاعاتی که مشاهده می کنید محتوا نام دارد. محتوا در واقع اطلاعاتی هستند که به شما کمک می کنند در مورد موضوعاتی اطلاعات بیشتری کسب کنید. در کار تولید محتوا افراد وظیفه دارند تا تمامی اطلاعات متنی، تصویری و صوتی یک وب سایت با موضوعات مشخص را تولید نمایند.
با این تفاسیر ممکن است فکر کنید شغل کارشناس تولید محتوا و تمامی افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند، راحت است. اما این تصور کاملا اشتباه است زیرا تولید محتوا برای هر سایتی قواعد و قوانین مشخص خود را دارد.
به عبارتی می توان گفت هدف از تولید محتوا برای وب سایت های مختلف، رقابت در گوگل (سئو) می باشد. مطالبی که در وب سایت ها قرار داده می شود باید به گونه ای باشد که بتواند مخاطب را جذب کرده و بازدید سایت را افزایش دهد.
حال که متوجه شدید کار تولید محتوا چیست، به سراغ نیازمندی های این شغل می رویم. برای این که شما هم بتوانید به یک تولید کننده محتوا تبدیل شوید باید بدانید که این شغل تحصیلات و مهارت هایی را نیاز دارد. در ادامه ما نیازمندی های این شغل را به شما معرفی می کنیم.
شرح وظایف کارشناسان شغل تولید محتوا
معرفی شغل تولید محتوا: یک کارشناس در شغل تولید محتوا، که به آن «متخصص بازاریابی محتوا» هم میگویند، کسی است که مسئول نوشتن، ویرایش و پرورش محتوا برای رفع نیازهای شرکتهای دیجیتال است.
متخصصان در شغل تولید محتوا به منظور تطابق بیشتر محتوای تولیدشده با اهداف نهایی کمپینهای دیجیتال مارکتینگ، باید همکاری نزدیکی با متخصصان سئو و بازاریابی دیجیتال داشتهباشند. نقش متخصص بازاریابی محتوا، بسته به مهارت یا تجربهی وی، متفاوت است. در شرکتهای بزرگ این ۲ مورد مسیر شغلی متخصص بازاریابی محتوا را مشخص میکنند.
مهمترین مسیرها در شغل تولید محتوا عبارتاند از:
مسیرهای شغل تولید محتوا
- متخصص بازاریابی محتوا (Content Marketing Specialist): تحقیق و نوشتن محتوا؛
- استراتژیست بازاریابی محتوا (Content Marketing Strategist): طراحی استراتژی کلی در حیطهی بازاریابی محتوا برای شرکتها؛
- مدیر بازاریابی محتوا یا سرپرست بازاریابی محتوا (Content Marketing Manager or Content Marketing Director): مسئول مدیریت دپارتمان بازاریابی محتوا؛
- بازاریاب محتوا و متخصص ارشد بازاریابی محتوا (Content Marketer and Content Marketing Expert): متخصصانی که سال ها در زمینهی کمپینهای بازاریابی محتوا تجربه دارند. ممکن است در شرکتها یا به عنوان فریلنسر کار کنند؛
- مشاور بازاریابی محتوا (Content Marketing Consultant): آن دسته از متخصصان خبرهی بازاریابی محتوا که به کسبوکارها در زمینهی نحوهی استفاده از بازاریابی محتوا برای افزایش فروش و ترافیک مشاوره میدهند.
متخصص بازاریابی محتوا | وظیفه او تحقیق و نوشتن محتوا می باشد. |
استراتژیست بازاریابی محتوا | وظیفه او طراحی استراتژی کلی در حوزه بازاریابی محتوا برای شرکت های مختلف است. |
سرپرست بازاریابی محتوا یا مدیر بازاریابی | این مدیر و یا سرپرست مسئول مدیریت دپارتمان بازاریابی محتوا است. |
متخصص ارشد بازاریابی محتوا و بازاریاب محتوا | افرادی که تجربه و تخصص کافی در زمینه کمپین های بازاریابی محتوا دارند، ممکن است در شرکت های مختلف و یا خود به عنوان فریلنسر فعالیت کنند. |
مشاور بازاریابی محتوا | مشاور به فردی گفته می شود که در زمینه کار تولید محتوا تخصص و مهارت دارند و به کسب و کارهای مختلف در خصوص نحوه استفاده از بازاریابی محتوا مشاوره می دهند تا آن ها بتوانند فروش خود را افزایش دهند. |
مسیر شغلی کارشناس تولید محتوا
معرفی شغل تولید محتوا: حال که توضیح دادیم کارشناس تولید محتوا کیست و چه مهارتها و ویژگیهایی دارد، در ادامه به فرصتهای شغلی در این زمینه نیز میپردازیم. وقتی در سایتهای کاریابی «مشاغل بازاریابی محتوا» را جستوجو میکنید، چند شغل مرتبط با بازاریابی با عناوین مختلف به شما ارائه میشود.
موارد زیر محبوبترین مشاغل بازاریابی محتوا هستند که از سردرگمی شما در برخورد با این عناوین جلوگیری میکنند.
- متخصص محتوای وب/ نویسندهی محتوا/متخصص بازاریابی محتوا: به دنبال افرادی در شغل تولید محتوا هستند که بتوانند بنویسند، ویرایش کنند و محتوایی برای وبسایت خَلق کنند؛
- استراتژیست محتوا: استراتژیستهای محتوا معمولا برنامههای بازاریابی محتوا را پدید میآورند و بر تیمی از نویسندگان محتوا نظارت میکنند؛
- مدیران بازاریابی محتوا/ سرپرست بازاریابی محتوا: مسئول طراحی استراتژی بازاریابی محتوا و هماهنگ شدن با سایر تیمها (تیم سئو، تیم مدیریت شبکههای اجتماعی) هستند.
شغل تولید محتوا در خارج همانند ایران دارای حوزه های مختلفی بوده و درآمد هر کدام از حوزه های آن متفاوت است. نمی توان به صورت دقیق بیان کرد که درآمد شغل تولید محتوا در ایران با سایر کشورها یکسان است. ممکن است در کشوری یکی از حوزه های تولید محتوا اهمیت زیادی داشته باشد و آن حوزه در ایران درآمد بالایی نداشته و آن را به عنوان یک شغل مهم تلقی نکنند.
بنابراین درآمد و دستمزد شغل تولید محتوا در هر کشوری بر اساس شرایط مختلفی تعیین می شود. در خارج نیز هر کدام از حوزه های این شغل با توجه به میزان اهمیت آن ها دستمزهای متغییری دارند. عوامل مختلفی همچون کیفیت کارها می تواند میزان درآمد فرد را بالا ببرد.
اما به طور کلی میانگین درآمد یک تولید کننده محتوا در آمریکا حدود 70 هزار دلار در سال است.
برای استخدام به عنوان کارشناس تولید محتوا باید چه تحصیلاتی داشته باشیم؟
در صورتی که می خواهید به عنوان فریلنسر مشغول به کار شوید، الزامی برای داشتن مدرک دانشگاهی وجود ندارد. اما اگر بخواهید در یک شرکت بزرگ و معتبر به عنوان یک کارشناس تولید محتوا استخدام شوید باید حتما مدرک دانشگاهی داشته باشید. معمولا مدرک کارشناسی رشته های روزنامه نگاری، بازاریابی یا ارتباطات را می پذیرند.
نیازمندیهای کار
معرفی شغل تولید محتوا: مهارت های لازم نوشتاری برای شغل تولید محتوا : یکی از اصلی ترین بخش های شغل تولید محتوا، نوشتن محتوا روان و جذاب است، به گونه ای که مخاطب از خواندن ادامه مطلب منصرف نشود و بتوان در هر متن و پاراگراف اطلاعات خوب و مفیدی را به آن منتقل کنید. این نوشتن می تواند شامل پست های بلاگ، زیر نویس ویدئو و تبلیغ نویسی و… باشد. بنابراین باید با مهارت های نوشتاری لازم را فرا بگیرید.
حال که توضیح دادیم کارشناس شغل تولید محتوا کیست و چه وظایفی دارد، در ادامه باید بدانید که برای تبدیل شدن به متخصص بازاریابی محتوا باید چه تحصیلات و مهارتهایی داشتهباشید:
تحصیلات
مدرک دانشگاهی: داشتن این مدرک، در صورتی که بخواهید به عنوان فریلنسر کار کنید، اختیاری است، اما اگر میخواهید در شرکتی استخدام شوید، به آن نیاز دارید. معمولا لازم است در یکی از رشتههای روزنامهنگاری، بازاریابی یا ارتباطات مدرک کارشناسی داشتهباشید.
آموزش
گواهینامهی بازاریابی محتوا: داشتن این مدرک اختیاری است، اما در صورتی که تجربهای نداشتهباشید که در رزومهتان بگنجانید، شانستان را برای استخدام در شغل تولید محتوا افزایش خواهد داد. بهترین راه برای دریافت گواهینامه، ثبتنام در یکی از دورههای بازاریابی محتواست.
مهارتها
مهارتهای نوشتاری برای شغل تولید محتوا: بخش مهمی از زمان شما در شغل تولید محتوا برای نوشتن محتوا، از جمله پُستهای بلاگ، زیرنویس ویدئوها یا تبلیغنویسی، صرف خواهد شد؛ پس لازم است مهارتهای پایهای نوشتن را بدانید و از نوشتن لذت ببرید.
مهارتهای جستوجوی کلمات کلیدی: وبنویسی از کلمات کلیدی آغاز میشود. برای موفقیت در شغل تولید محتوا، باید با جستوجوی کلمات کلیدی آشنا باشید تا بتوانید نیازهای کاربران آنلاین را در حوزهی محتوا شناسایی و محتوایی را تولید کنید که هدف آنها را محقق کند.
مهارتهای پایهای سئو، از مهارتهای لازم در شغل تولید محتوا: اگر به عنوان عضوی از تیم بازاریابی محتوا یا بازاریابی دیجیتال کار کنید، به احتمال زیاد، متخصص سئو مسئولیت بهینهسازی محتوا را برای وب بر عهده خواهد گرفت؛ در غیر این صورت، لازم است مهارتهای پایهای سئوی لازم برای شغل تولید محتوا را بدانید. اگر قصد دارید به عنوان کپیرایتر یا فریلنسر بازاریابی کار کنید، لازم است نحوهی استفاده از سئو را در وبلاگنویسی و تولید محتوا مبتنی بر اصول سئو بدانید.
مهارتهای تحلیل وب: داشتن این مهارت برای مدیران بازاریابی محتوا و مشاوران ضروری است. آنان میدانند که چطور دادهها را تحلیل و کارایی کمپینها را ارزیابی کنند و همچنین چطور یافتههایشان را برای مدیران یا مشتریان گزارش کنند.
کارشناس تولید محتوا چه مهارت هایی باید داشته باشد؟
مهارت های جستجوی کلمات کلیدی : برای این که بتوانید به عنوان یک نویسنده حرفه ای استخدام شوید و بالاترین میزان کسب درآمد تولید محتوا را داشته باشید، باید مهارت جستجوی کلمات کلیدی را کسب کنید. این امر به شما کمک می کند تا به خوبی با نیازهای مخاطب آشنا شوید و مطالبی را تولید کنید که پاسخگوی نیازآن ها باشد.
علاوه بر این محتوا نویس برای نوشتن یک مطلب مفید نیاز به جمع آوری اطلاعات از دیگر منابع در سطح اینترنت می باشد، به همین دلیل می توان تسلط به جستجو در اینترنت را یکی از مهمترین شاخصه ها برای این شغل دانست.
مهارت های پایه ای و مورد نیاز سئو : اگر می خواهید وارد بازار کار تولید محتوا سایت شوید باید بدانید که معمولا وظیفه بهینه سازی محتوا (سئو محتوا) برای گوگل بر عهده متخصص سئو است. اما اگر قرار باشد این مسئولیت به شما محول شود باید با مهارت های پایه ای سئو که برای شغل تولید محتوا آشنا باشید.
در صورتی که بخواهید به عنوان کپی رایتر و فریلنسر بازاریابی وارد این شغل شوید، باید نحوه استفاده از سئو در تولید محتوا مبنی بر اصول سئو و وبلاگ نویسی را فرا بگیرید. البته این مورد خیلی سخت نیست و شما باید با قوانینی که گوگل برای بهینه سازی محتوا گفته است را با کمی حلاقیت در نگارشتان رعایت فرمایید.
مهارت های تحلیل وب : این مهارت مربوط به افرادی می باشند که قصد دارند در موقعیت های شغلی مدیران بازاریابی محتوا و مشاوران فعالیت داشته باشند. داشتن این مهارت کمک می کند تا آن ها بدانند چگونه داده ها و کارایی کمپین ها را ارزیابی نمایند. همچنین توانایی گزارش های بدست آمده را برای مدیران و مشتریان را بررسی خواهند کرد.
در واقع کار اصلی این مهارت بررسی نوع و سبک محتواهای رقبا و مقایسه آن با سایت خودتان می باشد از نظر سطح کیفیت و بهترین اثر بخشی بر مخاطب می باشد.
چگونه کارشناس تولید محتوا شویم؟
معرفی شغل تولید محتوا: حال که دریافتید کارشناس شغل تولید محتوا کیست و چه ویژگیهایی دارد، در ادامه مراحل تبدیل شدن به متخصص بازاریابی محتوا را نیز آوردهایم. موارد زیر مراحلی هستند که امروزه برای فعالیت در شغل تولید محتوا باید طی کنید:
۱. درمورد بازاریابی محتوا و نحوهی استفاده از آن بیشتر بدانید
اولین قدم در شغل تولید محتوا این است که بدانید که کارشناس تولید محتوا کیست و بازاریابی محتوا چیست، چطور میتوان از آن استفاده کرد و چرا برای همهی کسبوکارهای آنلاین مهم است. اگر تازهکار هستید، ممکن است تصور کنید که بازاریابی محتوا همان نوشتن متن در وب یا وبلاگنویسی است، اما اینطور نیست. بازاریابی محتوا فرایندی ادامهدار است که نیازمند درک مخاطب هدف و تولید نوع مناسب محتوا برای اوست؛ این فرایند نیاز مخاطب را در مراحل مختلف برطرف میکند.
به عنوان متخصص در شغل تولید محتوا، وظیفهی شما این نیست که کلماتی را تایپ کنید و دکمهی انتشار را بزنید، بلکه هرآنچه مینویسید یا تولید میکنید باید هدف مشخصی داشتهباشد. به این منظور، باید تصویر بزرگتری را که نیروی محرکهی هر کمپین بازاریابی آنلاینی است، بشناسید، یعنی باید از بازاریابی دیجیتال آگاه باشید.
استراتژی بازاریابی دیجیتال هر شرکت نیازهای محتوایی آن را برای هریک از کانالهای شرکتکننده در کمپین مشخص میکند. این شغل مدیر بازاریابی دیجیتال است که استراتژیها را طراحی و با استفاده از محتوا پیادهسازی میکند. این نقش در شرکتهای بزرگ بهخوبی تعریف شدهاست، اما اگر در تیم کوچکی مشغول به کار شوید یا فریلنسر باشید، باید هر دو نقش را بازی کنید.
بنابراین، اگر میخواهید وارد شغل تولید محتوا شوید و کمکم از متخصص بازاریابی محتوا به استراتژیست محتوا یا حتی متخصص بازاریابی دیجیتال تبدیل شوید، لازم است بازاریابی دیجیتال را فرابگیرید و به یادگیری نحوهی تولید محتوا بسنده نکنید.
۲. برای فعالیت در شغل تولید محتوا مهارتهای نوشتاریتان را پرورش دهید
اگر میخواهید به یک کارشناس در شغل تولید محتوا تبدیل شوید باید مهارتهای نوشتاریتان را پرورش دهید. به عنوان متخصص بازاریابی محتوا، از شما خواهند خواست که برای مخاطبان و پلتفرمهای گوناگون محتوا بنویسید. برای اجرای صحیح این وظیفه، باید مهارتهای نوشتاری خوبی داشتهباشید، یعنی باید در سطح خوبی زبان مخاطبانتان را بدانید و بتوانید محتوایی را عاری از مشکلات املایی و دستوری بنویسید.
طبق تجربه، این مهارتی است که از طریق تمرین پرورش مییابد. بعضی افراد نویسنده زاده شدهاند؛ میتوانند با کمترین تلاش، محتوایی عالی تولید کنند، اما برای برخی دیگر نوشتن کاری حوصلهسربر است. بهترین راه برای یادگیری نوشتن محتوای بهتر در شغل تولید محتوا این است که بلاگها یا کتابهای مرتبط با بازار هدفتان را بخوانید و سپس بسیار تمرین کنید. در آغاز، احتمالا برای نوشتن ۱۰۰۰ کلمه، حدود ۳ تا ۴ ساعت وقت صرف خواهید کرد، اما همین که تجربه کسب کنید، سرعتتان افزایش چشمگیری خواهد داشت.
۳. نحوهی استفاده از ابزارهای بازاریابی را یاد بگیرید
حال که دریافتید کارشناس تولید محتوا کیست و چه ویژگیهایی دارد، پس باید بدانید که اگر میخواهید متخصص محتوا باشید، باید نحوهی استفاده از ابزارهای مورد نیاز خود را بدانید.
درواقع، تجربهی کار با ابزارها در شغل تولید محتوا آنقدر مهم است که بیشتر اعلانهای مربوط به مشاغل بازاریابی محتوا «تجربهی کار با ابزارهای بازاریابی محتوا» را در بخش ملزومات خود دارند. ابزارهای گوناگونی در بازار وجود دارند و هر شرکت هم از مجموعهابزارهای خاص خودش استفاده میکند، اما برخی از ابزارها و پلتفرمها مشترکاند:
- مجموعهی مایکروسافت آفیس (Microsoft Office)، بهویژه ورد (Word) اکسل (Excel) و پاورپوینت (Powerpoint)؛
- مجموعهنرمافزارهای گوگل جی سوئیت پروداکتس (Google G Suite Products)؛
- گوگل انالتیکس (Google Analytics)؛
- گوگل ترندز (Google Trends)؛
- گوگل کیورد تول (Google Keyword Tool)؛
- گوگل دیتا استودیو (Google Data Studio)؛
- گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)؛
- گرمرلی (Grammarly)؛
- وردپرس (WordPress).
معرفی شغل تولید محتوا: برخی دیگر از ابزارهای محبوبی که بیشتر شرکتها و فریلنسرها در شغل تولید محتوا از آنها استفاده میکنند، عبارتاند از:
- سمراش (SEMRUSH)؛
- اهرفز (Ahrefs)؛
- بازسامو (BuzzSumo)؛
- ماز (Moz)؛
- هاباسپات (HubSpot)؛
- میلچیمپ (MailChimp).
بهترین راه برای یادگیری این ابزارها، استفاده از آنها در موقعیتهای واقعی است. با استفاده از ابزارهای رایگانی مثل گوگل داکس (Google docs)، گوگل انالکتیکس، گوگل کیورد تول و وردپرس میتوانید این کار را انجام دهید.
ابزارهای پریمیوم، مانند سمراش، منابع و دورههای آموزشی آنلاین دارند که برای یادگیری نحوهی استفاده از این نرمافزارها میتوانید از آنها بهرهمند شوید و مهارتهای خود در شغل تولید محتوا را ارتقا دهید.
۴. برای تبدیل شدن به متخصص در شغل تولید محتوا بر فرایند جستوجوی کلمات کلیدی مسلط شوید
در ادامهی پاسخ به این سوال که در شغل تولید محتوا به چه مهارتهایی نیاز است، باید بدانید که یکی از مهارتهایی که حتما باید بر آن مسلط شوید، جستوجوی کلمات کلیدی است. نتیجهی جستوجوی کلمات کلیدی در تمامی مراحل چرخهی حیات بازاریابی محتوا به کار میرود.
از طراحی کمپین گرفته تا تولید محتوا، کلمات کلیدی نقشی اساسی در موفقیت یا شکست کمپینها بازی میکنند که یک کارشناس در شغل تولید محتوا باید بتواند این کار را بهخوبی انجام دهد.
در ادامه، برای آشنایی شما با جستوجوی کلمات کلیدی و موضوعات، چارچوبی کلی را توصیف میکنیم:
- ایدههایی را برای موضوع محتوا پیدا کنید: میتوانید با تحقیق درمورد رقبایتان و استفاده از برخی ابزارها، از موضوعات که با اهداف بازاریابیتان تطابق دارند لیستی تهیه کنید؛
- درمورد کلمات کلیدی تحقیق کنید: هریک از موضوعات را با دقت تحلیل کنید و کلماتی را که کاربران در موتورهای جستوجو، انجمنها و پلتفرمهای شبکههای اجتماعی برای یافتن موضوعات مدنظرشان استفاده میکنند، پیدا کنید؛
- قصد کاربر را کشف کنید: تکتک کلمات کلیدیای را که از فرایند جستوجو به دست آوردهاید، بررسی کنید تا دریابید که تولید چه نوع محتوایی برای رفع نیاز کاربر لازم است. یکی از بهترین راهها برای یادگیری سریع جستوجوی کلمات کلیدی، بهرهمندی از دورههای آموزشی مفید است.
۵. تولید محتوا بر اساس سئو را یاد بگیرید
اگر قصد دارید در شغل تولید محتوا فعالیت کنید، باید بدانید که نیازی نیست متخصصان بازاریابی محتوا متخصص سئو باشند، اما لازم است مهارتهای سئو و کپیرایتینگ خوبی داشتهباشند. کپیرایتینگِ مختص بهینهسازی موتورهای جستوجو (SEO Copywriting) فرایند نوشتن محتوایی است که برای موتورهای جستوجو قابلدرک است.
تکنیکهای مختلفی وجود دارند که با استفاده از آنها میتوان در زمان نگارش محتوا، به رباتهای خزندهی موتورهای جستوجو کمک کرد که موضوع محتوا را بفهمد. این به آن معنا نیست که محتوا را از کلمات کلیدی پر کنید، بلکه باید آنها را هوشمندانه به کار ببرید تا استفاده از نوشتارتان، هم برای موتورهای جستوجو و هم کاربران آسان باشد.
مهمترین اصول نوشتن مختص بهینهسازی موتورهای جستوجو که برای شغل تولید محتوا باید بدانید عبارتاند از:
- افزودن کلمات کلیدی اصلی به عنوان صفحه؛
- استفاده از کلمات کلیدی در آدرس صفحه ( URL)؛
- عنوان کردن کلمات کلیدی در پاراگراف ابتدایی؛
- افزودن کلمات کلیدی مرتبط به سرتیتر بخشهای متن؛
- اضافه کردن کلمات کلیدی بهدستآمده از آنالیز پنهان مفهومی (LSI)؛
- اضافه کردن متن آلت (ALT text) به تصاویر؛
- ایجاد لینک با صفحات دیگر سایت با استفاده از انکر تکستهای بهینه (optimized anchor text)؛
- لینک دادن به وبسایتهای مرجع دیگر.
وقتی اصول بالا را در هنگام نوشتن محتوا رعایت میکنید، احتمال دستیابی به رتبهبندی بالاتر را در موتورهای جستوجو افزایش میدهید. حتی اگر خودتان محتوا را نمینویسید، لازم است با سئو آشنا باشید. در مشاغل مشاوره یا مدیریت بازاریابی محتوا، قبل از انتشار باید محتوا را بازبینی و تأیید کنید.
۶. بلاگ خودتان را راهاندازی کنید
یکی از کارآمدترین روشها برای یادگیری حوزههای مختلف بازاریابی دیجیتال، از جمله بازاریابی محتوا و سئو، تمرین کردن است. میتوانید از طریق دورههای آموزشی، مباحث تئوری را یاد بگیرید و سپس یادگیریتان را با تمرین بر نمونههای مختلف کامل کنید؛ میتوانید از متخصصان کارکشتهی بازاریابی محتوا در تیمتان بخواهید که در این کار کمکتان کنند، اما بهترین کار راهاندازی وبسایت و منتشر کردن محتواست تا بتوانید در شغل تولید محتوا سریعتر پیشرفت کنید و به موفقیت برسید.
ساختن بلاگ خودتان منافع بسیاری دارد:
- راه بسیار خوبی برای تمرین آموختههایتان از دورههای آموزشی است؛
- نوشتن مهارتهایتان را بهبود میدهد و عملکردتان را سریعتر و بهتر میکند؛
- یکی از بهترین راهها برای نمایش مهارتهایتان به مشتریان و کارفرمایان است؛
- راه بسیار خوبی برای کسب درآمد آنلاین از شغل تولید محتوا است؛
- برای خودتان وبسایت خواهید داشت و میتوانید تکنیکهای گوناگون سئو و ابزارهای مختلف را روی آن آزمایش کنید؛
- بهعلاوه، وقتی به عنوان نویسندهی فریلنسر برای سفارشگرفتن کاری درخواست میدهید، مشتریان بالقوه باید نمونهکارتان را ببینند. اگر هیچ تجربهی دیگری در شغل تولید محتوا ندارید، آخرین پست وبسایتتان کمک شایانی به گرفتن سفارشات خواهد کرد.
۷. برای کارکردن در شغل تولید محتوا در یک آژانس تبلیغات دیجیتال درخواست استخدام دهید
آژانسهای تبلیغاتی دیجیتال همیشه به دنبال متخصصان خوب در شغل تولید محتوا هستند. کار در یک آژانس تبلیغات دیجیتال، صرفنظر از تجربه و عنوان شغلی، مزایای بسیاری دارد.
اگر قصد دارید همین حالا کار در شغل تولید محتوا را شروع کنید، به خودتان فرصت خوبی برای تجربه کردن بازاریابی محتوا در عمل خواهید داد. آژانسهای باسابقه معمولا فرایندهای در حال اجرایی دارند و برای هر وظیفهای نقش شغلیای را تعریف کردهاند که به شما کمک خواهد کرد که بازاریابی محتوا را در عمل یاد بگیرید.
میتوانید از نردبان شغلی بالا بروید و درآمد بیشتری کسب کنید. ممکن است در ابتدا به عنوان متخصص بازاریابی محتوا مشغول به کار شوید، سپس به استراتژیست محتوا ارتقا پیدا کنید و در نهایت مدیر بازاریابی شوید.
اگر نمیخواهید برای کسی کار کنید و دوست دارید رئیس خودتان باشید، چه بهتر که آژانس بازاریابی دیجیتال خودتان را راهاندازی کنید. در صورتی که در دنیای بازاریابی دیجیتال تازهوارد باشید، این کار آسان نیست، اما غیرممکن هم نیست.
۸. به عنوان فریلنسر بازاریابی محتوا کار کنید
معرفی شغل تولید محتوا: حال میدانید کارشناس تولید محتوا کیست و قصد فعالیت در شغل تولید محتوا را دارید بهتر است بدانید که یکی از رایجترین روشها برای شروع کردن شغلی در حوزهی بازاریابی محتوا، کار کردن به عنوان نویسندهی محتوا و فریلنسر است. اگر در سایتهای کاریابی جستوجو کنید، صدها شغل مرتبط با نویسندگی محتوا پیدا خواهید کرد. احتمالا امروزه پرعرضهترین شغل در بازار کار است.
مزایای کار کردن به عنوان فریلنسر بازاریابی محتوا چیست؟
- درآمد خواهید داشت؛ بسته به سرعت کارتان، میتوانید درآمد خوبی از شغل تولید محتوا داشتهباشید؛
- میتوانید دورکاری کنید؛
- اگر برای آژانس تبلیغاتی یا شرکتی در در زمینهی شغل تولید محتوا کار کنید، میتوانید آنها را به عنوان معرف در رزومهتان وارد کنید؛
- مهارتهایی را پرورش میدهید یا تجربیاتی را کسب میکنید که برای پروژههای بزرگتر ضروری هستند؛
- این اولین گام برای راهاندازی آژانس بازاریابی محتوای خودتان است.
اگر میخواهید بهعنوان یک فریلنسر در شغل تولید محتوا فعالیت کنید، ۳ نکته زیر را در نظر بگیرید:
- نمونهکار داشتهباشید: وقتی برای شغلی درخواست میدهید، حتما نمونهای از کارهای قبلیتان را میخواهند؛ پس مقالات باکیفیتی در وبلاگتان داشتهباشید؛
- خیلی سریع به اعلان شغلی پاسخ دهید و اطلاعات دقیقی را ارائه کنید: وقتی کسی آگهی شغلی مربوط به بازاریابی محتوا را منتشر میکند، طی چند ساعت صدها پاسخ دریافت میکند. اگر میخواهید احتمال بررسی شدن درخواستتان را بالا ببرید، در سریعترین زمان ممکن و با دقت بالا به آگهی و سؤالات آن پاسخ دهید؛
- آماده باشید که در پروژهی آزمایشی شرکت کنید: کارفرمایان ترجیح میدهند که قبل از استخدام بازاریاب محتوا، از او بخواهند که برای تعدادی موضوع نمونهمحتوا بنویسد؛ بنابراین، آماده باشید که چنین درخواستی را بپذیرید و کار را بهسرعت آماده کنید.
۹. نوشتههایتان را در وبسایتهای مشهور منتشر کنید
اگر میخواهید خودتان را از سایر متخصصان شغل تولید محتوا متمایز کنید و کاملا در کارتان متخصص شوید، باید محتوایتان را در سایتهای مشهور منتشر کنید. انتشار محتوا در وبلاگ خودتان بسیار خوب است، اما شهرت و نفوذتان فقط به مخاطبان وبلاگ محدود میشود. شرکتها و مشتریان علاقهمندند که با متخصصانی کار کنند که در کارشان شناخته شدهاند. یکی از بهترین راهها برای این کار، مطرح شدن در سایتهای بزرگ و شناختهشده است.
در ادامه معرفی شغل تولید محتوا توضیح میدهیم چگونه محتوایتان را در سایتهای شناختهشده منتشر کنید:
- به دنبال وبسایتهایی بگردید که از نویسندگان مهمان نیز استفاده میکنند. میتوانید بهراحتی با جستوجوی کلماتی مانند «برای ما بنویسید»، «مشارکتکنندگان وبلاگ»، «نویسندهی مهمان»، این دسته از وبسایتها را پیدا کنید. خود را به عنوان متخصص بازاریابی محتوا به دیگران بشناسانید؛
- از ارائهی کارتان به وبسایتهایی که کمتر مشهورند، شروع کنید. هدف شما در این مرحله کسب شهرت است؛ به این ترتیب، با افزایش معرفهایتان میتوانید به وبسایتهای بزرگتری درخواست بدهید؛
- الزامات وبسایت را با دقت بخوانید و برای مشارکت به عنوان نویسندهی مهمان درخواست دهید؛
- وقتی قبول شدید، بهترین محتوایی را که میتوانید، بنویسید و برای تأیید به وبسایت ارسال کنید؛
- وقتی تعدادی از مقالاتتان منتشر شد، تلاش کنید اطلاعاتی (ایمیل، توییتر، لینکدین) را درمورد نویسندگان و ویراستاران سایتهای مدنظرتان جمعآوری کنید؛
- در توییتر و لینکدین با آنها ارتباط برقرار کنید، با دقت ویژگیهایی را که برای نویسندگانشان ضروری میدانند، بخوانید و سعی کنید قانعشان کنید. بعضی از آنها حتی جواب هم نخواهند داد، اما تعداد کمی به شما فرصت خواهند داد که برایشان نمونهکار ارسال کنید.
اگر فرایند بالا خیلی پرزحمت به نظر میرسد، به این دلیل است که واقعا کار پرزحمتی است؛ اما اگر بتوانید نظر کسی را جلب کنید (بهویژه اگر فریلنسر باشید) تغییر چشمگیری در دستمزدتان ایجاد خواهد شد.
۱۰. از آخرین جریانها و روندهای موجود در شغل تولید محتوا مطلع بمانید
اگر از هر متخصص بازاریابی محتوا بپرسید که انجام چه کاری به صورت روزانه برای حفظ موقعیت در شغل تولید محتوا لازم است، خواهد گفت: مطلع بودن از آخرین روندها در بازاریابی محتوا و به طور کلی بازاریابی دیجیتال.
بازاریابی دیجیتال صنعتی ایستا نیست، بلکه مدام در حال تغییر است. پلتفرمهای جدید محتوا به شهرت میرسند، معیارهای رتبهبندی سئو تغییر میکنند و برای تبدیل شدن به چیزی بیشتر از نویسندهی محتوای معمولی، لازم است این تغییرات را دنبال کنید.
بهترین راه برای بهروز بودن در شغل تولید محتوا، دنبال کردن وبسایتهایی است که تغییرات این صنعت را پوشش میدهند. اگر اتفاقی در حال رخ دادن باشد، شما اولین نفری خواهید بود که از آن مطلع خواهید شد.
وبسایتهای زیر از منابعی هستند برای بهروز ماندن در شغل تولید محتوا باید مطالعه کنید:
- کانتنت مارکتینگ اینستیتوت (Content Marketing Institute)؛
- سرچانجین راندتیبل (Search Engine Roundtable)؛
- سرچانجین لند (Search Engine Land)؛
- مارکتینگ لند (Marketing Land)؛
- تینک ویت گوگل (ThinkWithGoogle)؛
- گوگل بلاگ (Google Blog).
میزان درآمد کارشناس تولید محتوا
حقوق و دستمزد تولید محتوا یکی از مهم ترین دغدغه های افرادی است که قصد دارند وارد حرفه تولید محتوا شوند. به طور کلی درآمد شغل کارشناس تولید محتوا و سایر افرادی که در این شغل فعالیت می کنند به عوامل همچون زبان محتوا، میزان تخصصی بودن محتوا، سابقه کاری، میزان حجم محتوا، نوع محتوا و… بستگی دارد. همچنین درامد افرادی که در شغل تولید محتوا فعالیت می کنند هر سال در حال افزایش می باشد. (به جز هزینه های تورم سالانه)
حقوقی که کارفرمایان برای افرادی که کار تولید محتوا را انجام می دهند معمولا بر اساس کیفیت کار و رعایت شرایط مدنظر کارفرما تعیین می شود. به عبارتی هر چقدر کیفیت کار بالا باشد و بتواند رضایت کارفرما را جذب کند، دستمزد فرد نیز بالاتر خواهد بود.
به طور متوسط، شرکت های تولید محتوا حقوقی بین 8 تا 12 میلیون تومان را برای تولیدکنندگان محتوا در نظر می گیرند. یعنی شخصی که به استخدام رسمی این شرکت ها در آمده، یک حقوق ثابت خواهد داشت.
اما درآمد فریلنسرها کاملا متفاوت بوده و به میزان وقتی که برای این کار صرف می کنند بستگی دارد. یعنی یک شخص ممکن است به عنوان یک شغل دوم و به صورت پاره وقت به تولید محتوا مشغول باشد و یک میلیون تومان درآمد داشته باشد، اما شخص دیگر به صورت جدی تر روی این کار تمرکز کرده و درآمدی تا 20 میلیون تومان هم داشته باشد.
برخی از افراد هم هستند که ترجیح می دهند علاوه بر خودشان، برای افراد دیگر هم اشتغال زایی کنند و به همین دلیل یک شرکت تولید محتوا راه اندازی می کنند. بدون شک درامد این شرکت ها بسیار بیشتر کارمندی و فریلنسری است و به طور تقریبی یک شرکت معتبر و معروف تولید محتوا ماهیانه حدوداً پنج الی ده برابر یک نویسنده متوسط درآمد دارد.
درآمد شغل تولید محتوا به چه مواردی بستگی دارد؟
اگر بخواهید پاسخ کاملی به سوال « شغل تولید محتوا چیست » بدهید، باید فاکتور ها و عواملی که میتواند در درآمد این شغل تاثیر گذاشته داشته باشد را نیز به طور کامل بدانید. موارد گوناگونی وجود دارند که میتوانند درآمد شما را به عنوان یک محتوا نویس تحت تاثیر قرار دهند. بیایید با یکدیگر برخی از این موارد را بررسی کنیم.
کیفیت تولید محتوا
مورد اولی که میتواند تاثیر زیادی روی دستمزد شما به عنوان محتوا نویس داشته باشد، کیفیت محتوایی است که تولید میکنید. هر چه شما محتوای باکیفیتتر و حرفهایتری را تولید کنید، قاعدتاً دستمزد شما به عنوان یک محتوا نویس بیشتر میشود. شما میتوانید با تمرین و تکرار و تحقیق در رابطه با ترند های محتوا نویسی، به راحتی کیفیت محتوای خودتان را بیشتر کنید.
سرعت تولید محتوا
مورد دیگری که میتواند تاثیر بسیار زیادی در دستمزد شما به عنوان تولید کننده محتوا داشته باشد، سرعت شما در تولید محتوا است. قاعدتاً شما هر چقدر در طول روز محتوای بیشتری تولید کنید، درآمد بیشتری نیز کسب میکنید. در این شرایط میتوانید با چند کارفرما همکاری کنید یا پروژه های گوناگونی را در سایت های متفاوت پذیرش کنید. بیشتر شدن سرعت تولید محتوا به معنی کمتر شدن کیفیت نیست. شما میتوانید در عین حفظ کیفیت و حتی بهتر کردن کیفیت محتوای خود، سرعت تولید محتوا را نیز بیشتر کنید.
پروژهای بودن یا ساعتی بودن کار
مورد دیگری در میزان دستمزد شما به عنوان محتوا نویس تاثیر دارد، پروژهای بودن و یا ساعتی بودن کار شما است. برای مثال اگر شما به صورت ساعتی برای یک سایت کار کنید، تقریباً دستمزد ثابتی را دریافت میکنید. این دستمزد ثابت میتواند با توجه به المان ها و فاکتور های گوناگونی تعیین شود. اما اگر شما به صورت پروژهای فعالیت داشته باشید، درآمد ثابتی نخواهید داشت. در برخی موارد شما ممکن است که درآمد بسیار زیادی داشته باشید. در برخی موارد ممکن است که به دلیل عدم وجود سفارش، شما هیچ درآمدی نداشته باشید.
مزایای شغل تولید محتوا
حال که تا اینجا با شغل تولید محتوا و مهارت ها و دستمزد آن آشنا شدیم بهتر است درباره مزایای این شغل بیشتر بپردازیم، اول از همه بگوییم که این شغل دیسیپلین بالایی دارد و معمولا افرادی که این حرفه رو برای خود انتخاب می کنند از دید عموم اشخاصی با کلاس شغلی بالا و البته خردمندی هستند. (شاید به این دلیل باشد که قبلا افراد با سواد یا فرهیخته نویسندگی کرده اند و این در ذهن مردم نهادینه شده است) البته این تنها مزیت این شغل نیست و یکی دیگه از خصوصیت هایی که دارد؛ این است که شما می توانید در منزل هم به صورت دورکاری فعالیت نمایید.
اصلی ترین مزیتی که شغل تولید محتوا برای کسب و کار به دنبال دارد، جلب اعتماد مشتریان و محبوبیت کسب و کار است. کارشناس تولید محتوا برای وب سایت و برند مشتریان محتواهای جذابی خلق می کند. این موضوع باعث می شود تا افراد زیادی از سایت مشتریان شما بازدید کنند و بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را از سایت مشتریان شما دریافت کنند. در نهایت این موضوع موجب می شود تا وب سایت و کسب و کار مشتریان در بین کاربران محبوب باشد. قطعا کارفرما این محبوبیت را نتیجه فعالیت های شما می داند و این خود یک حس موفقیت و توصیف نشدنی به شما می دهد.
از دیگر مزایای شغل تولید محتوا می توان به کسب رتبه برتر در گوگل اشاره کرد. تولید محتواهای حرفه ای و با کیفیت باعث می شود تا گوگل مخاطبان بیشتری را به سمت سایت مشتریان شما هدایت نماید. بدین منظور شما باید در محتواهای خود بر روی کلمه کلیدی تمرکز داشته باشید.
بازار کار تولید محتوا
بازار کار تولید محتوا بسیار متنوع است و هرروزه تعداد مشاغلی که از این روش استفاده می کنند، بیشتر می شود. همین امر موجب می شود تا حقوق افرادی که در این زمینه کار می کنند متغییر باشد. برای مثال درآمد افرادی که به صورت فریلنسری فعالیت می کنند به تعداد مشتریان و پروژه های آن ها وابسته است.
البته به لطف رونق گرفتن شبکه های اجتمای برای شرکت ها و کسب و کارها و افزایش تعداد درخواست ها برای طراحی سایت و خدمات سئو طبیعی می باشد که نیاز به نویسنده وب بیشتر از قبل احساس می شود. این مورد را می توانید با مراجعه به وبسایت های کاریابی آنلاین بیشتر درک کنید.
بازار کار شغل تولید محتوا به گونه ای است که هر چقدر مهارت های نویسندگی شما بیشتر باشد، درآمد بیشتری نیز کسب خواهید کرد. در بازار کار شغل تولید محتوا افراد موقعیت های شغلی مختلفی را پیش رو دارند. در ادامه ما برخی از رایج ترین موقعیت های شغلی کار تولید محتوا را برای شما بیان می کنیم.
ادمین و کارشناس تولید محتوا شبکه های اجتماعی
از آن جایی که شبکه های اجتماعی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند، بسیاری از کسب و کارها اقدام به جذب افرادی برای ادمین شبکه های مجازی می نمایند. افرادی که به عنوان ادمین شبکه های مجازی استخدام می شوند باید به صورت روزانه برای آن شبکه محتواها و کپشن تولید کنند.
محتواهای شبکه های مجازی شامل متن، تصویر، ویدیو و غیره می شود. ادمین ها باید به خوبی نحوه تولید محتوای بصری آشنایی داشته باشند با این وجود برخی از شرکت ها تنها از افراد تولید محتوای متنی درخواست می کنند و برای محتوای بصری طراحان گرافیک را استخدام می کنند.
کارشناسان تولید محتوای بلاگ و وب سایت
یکی از شاخه های شغل تولید محتوا، نوشتن مقاله ها برای بلاگ و وب سایت های رسمی شرکت های مختلف است. تولید محتوا برای بلاگ با محتواهایی که برای شبکه های اجتماعی تولید می شود کاملا متفاوت است. در این حوزه فرد باید مهارت های نویسندگی داشته باشد و به خوبی با اصول بهینه سازی موتورجستجو آشنا باشد.
دلیل این موضوع این است که محتواهایی که در بلاگ هر سایت منتشر می شوند با هدف جایگاه بهتر سایت و رسیدن به صفحه اول نتایج موتورهای جستجو تولید شده اند.
تحصیلات در این زمینه اهمیت چندانی ندارد و شما باید مهارت کافی برای نوشتن محتوا و آشنایی با سئوی محتوا و همچنین سابقه کار داشته باشید. البته این بدان معنا نیست که به تحصیلات هیچ توجهی نمی شود. افرادی که دارای مدارک رشته های مترجمی، زبان های خارجه، روزنامه نگاری و غیره باشند شانس بالاتری برای استخدام در شرکت های مختلف دارند.
کپی رایتینگ، نویسنده کپی رایتر
می توان گفت یکی از حوزه های شغلی تولید محتوا که تقریبا درآمد بالایی نیز دارد، کپی رایتینگ می باشد. کپی رایتر فردی است که وظیفه دارد مطالب و شعارهای تبلیغاتی مختلف را برای انواع برندها بنویسد. در این زمینه حجم مطالب بسیار پایین است و ممکن است نیاز به نوشتن تنها دو جمله باشد، اما همین دو جمله باید به اندازه ای قوی باشد تا بتواند مخاطب را جذب کند و فروش آن برند را بالا ببرد.
بنابراین در شغل کپی رایتر فرد باید مهارت های نویسندگی و خلاقیت داشته باشد تا بتواند برای یک برند تبلیغات جذابی را ایجاد کند. فردی که در این حوزه تجربه و مهارت بیشتری داشته باشد، می تواند کسب درآمد از تولید محتوا نماید.
نویسنده تولید محتوای فریلنسر
یکی از ویژگی های مثبت کار تولید محتوا این است که فرد می تواند به صورت فریلنسر و آزاد کار فعالیت کند. برخی از افراد ترجیح می دهند برای خود کار کنند و پروژه های زیادی را از شرکت های مختلف دریافت کرده و انجام دهند. این حوزه برای افراد و یا دانشجویانی مناسب است که می خواهند به صورت پاره وقت کار کنند و از شغل تولید محتوا درامد کسب کنند.
البته باید گفت که این حوزه شغلی معایبی نیز دارد و از نمونه های آن می توان به نداشتن بیمه، نداشتن حقوق و دستمزد مشخص و امنیت شغلی پایین اشاره کرد. اگر به صورت آزاد کار تولید محتوا کنید باید بتوانید برای خودتان مشتری های مختلف پیدا کنید در غیر این صورت درآمد پایینی دارید.
سناریو نویسی
امروزه شرکت های تبلیغاتی برای این که بتوانند یک تبلیغ ویدیو جذاب داشته باشند به دنبال سناریوهایی هستند تا بتوانند مخاطب را جذب کتند. به همین دلیل اقدام به جذب افرادی می کنند که در زمینه سناریو نویسی مهارت و خلاقیت داشته باشند.
کل سناریویی که تولید می شود باید در جهت معرفی یک برند و محصولات آن باشد و باید به گونه ای طراحی شده باشد که بتواند مشتریان زیادی را جذب کرده و در نهایت فروش را بالا ببرد. جالب است بدانید در ایران هنوز سناریو نویسی را به عنوان یک شغل جداگانه در نظر نمی گیرند و معمولا از افرادی که کپی رایتر یا کارشناس تولید محتوا هستند انتظار می رود بتوانند سناریوهای جذابی خلق کنند.
روزنامه نگاری و خبر نویسی
در شغل تولید محتوا می توان خبر نویسی را به عنوان یکی از قدیمی ترین حوزه های این شغل معرفی کرد؛ زیرا در گذشته برای اولین روزنامه ای که منتشر می شد نیاز به یک نویسنده بود تا خبرها را بنویسد. بنابراین امروزه تمامی دفاتر روزنامه وحتی رسانه هایی همچون تلویزیون اقدام به جذب افرادی می کنند که در زمینه خبر نویسی و روزنامه نگاری مهارت داشته باشند.
با گذشت زمان و پیشرفت تمامی کسب و کارها مجلات و روزنامه ها نیز به صورت آنلاین درج می شدند و به طور کلی شغل خبر نویسی نیز با تغییراتی همراه شد. امروزه روزنامه نگاران تمامی خبرهای خود را از طریق شبکه های اجتماعی مختلف و سایر رسانه های آنلاین منتشر می نمایند.پ
دورکاری در شغل تولید محتوا
اگر آدم کارهای ثابت و صبح به صبح سرکار رفتن نیستید، شغل تولید محتوا بهترین کار برایتان است. زیرا در این کار هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و شما می توانید در هر زمان و مکانی به کار مشغول شوید. مثلا می توانید در زمان آلودگی هوا و یا برف و یخبندان های شدید، بدون اینکه از منزل خارج شوید، به فکر درآمد بالاتر باشید. خوشبختانه هیچ یک از عوامل محیطی در کاهش کسب درآمد شما در این حوزه اثر ندارد. برای اینکه بتوانید در این حوزه فعالیتی بی وقفه داشته باشید، فقط به یک سیستم کامپیوتری و اینترنت نیاز دارید. حتی می توانید در زمانی که در سفر هستید هم به کارتان مشغول شوید. این یکی از معجزه های شغل تولید محتوا است که نباید آن را دست کم گرفت!
آینده ای روشن با شغل تولید محتوا
باید قبول کرد که دنیای اینترنت و کسب و کارهای اینترنتی روز به روز قدرتمند تر از گذشته می شوند. هر چقدر که کسب و کارهای سنتی در حال زوال هستند، به همان اندازه و بلکه بیشتر کسب و کارهای اینترنتی به بزرگ شدن و پیشرفت دچار شده اند. اگر شما شغل تولید محتوا را انتخاب کنید، در واقع خودتان را به دنیایی قدرتمند و بدون زوال وارد کرده اید که روز به روز پیشرفت می کند و آینده کاریتان را تضمین می نماید.
محتوا ایجادی با اهداف یک برند ارتباط برقرار خواهد کرد
وب سایت به عنوان پیشخدمت برای نام یک برند تجاری عمل می کند و برای موفقیت یک برند به آن نیاز است و باعث برقراری ارتباط با افرادی می شود که در مورد آنچه یک برند انجام می دهد مشتاق هستند و به وسیله آن با یک برند ارتباط برقرار می کنند. عناصر مختلف بسیاری وجود دارد که به انجام این کار کمک می کند، اما محتوا در هر جنبه ای از این فرآیند دخیل است.
بیایید نگاهی به برخی از راههایی که محتوا می تواند به ایجاد ارتباط با مخاطبین کمک کند، بیاندازیم:
- هر پست در رسانه های اجتماعی می تواند یک داستان شخصی داشته باشد، بنابراین در حالی که یک برند در حال آموزش محتوای است می تواند به طور همزمان باعث ایجاد ارتباط با مخاطبین شود.
- اگر درباره برند خود بنویسید و نشان دهید که نیازهای مخاطبان را درک می کنید و احساسات آن ها را می فهمید می توانید باعث برقراری ارتباط با مخاطبین شوید. محتوا به شما امکان می دهد از صدای خودتان برای به اشتراک گذاشتن آنچه در مورد برند شما خاص است و اینکه چه چیزی شما را متفاوت می کند، استفاده کنید.
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.