ترویج محتوا Content Promotion چیست ؟
ترویج محتوا (Content Promotion) اصطلاحی است که گاهی مترادف با توزیع محتوا (Content Distribution) بهکار میرود و گاه به صورت اصطلاحی مستقل مورد استفاده قرار میگیرد. کسانی که اصطلاح ترویج محتوا را بهکار میبرند، این اصطلاح را از مدیریت بازاریابی وام گرفتهاند. این کار میتواند بسیار مفید و ارزشمند باشد. چون اگر به محتوا به عنوان یک محصول متعارف (مثلاً شبیه کالاهای فیزیکی یا خدمات روزمره) نگاه کنیم، میتوانیم از دانشی که طی یک قرن اخیر برای بازاریابی کالا و فروش محصول استفاده شده بهره بگیریم و دوباره همهی چرخها را از اول اختراع نکنیم.
نمایش فهرست این آموزش :
- فلسفه ترویج محتوا چیست؟
- ارزش ترویج محتوا
- ترویج محتوا با توزیع محتوا چه فرقی دارد؟
- تحلیل فلسفه ترویج محتوا
- ساختن جامعۀ هدف
- بازاریابی با استفاده از افراد تاثیرگذار
- بازاریابی از طریق بخش دیدگاهها
- نوشتن پست مهمان
- ارتباط با بیرون/ روابط عمومی
- رسانههای اجتماعی
- ترویج و توزیع محتوا با پرداخت پول
- روشهای رایج ترویج محتوا
- تدوین استراتژی ترویج محتوا
- شناخت کانال های ترویج محتوا
- سئو محتوا چیست روش اصلی ترویج محتوا
- تبلیغات کلیکی در ترویج محتوا
- شبکه اجتماعی چیست روش اصلی ترویج محتوا
- سبد توزیع محتوا
- تبلیغات نمایشی
- بازاریابی ایمیلیدر ترویج محتوا
- شبکههای توزیع محتوا
- هم افزایی یا Syndication
- ده نکتۀ کلیدی دربارۀ توزیع محتوا:
- سبد ترویج محتوا
- کانالهای توزیع و ترویج محتوا
فلسفه ترویج محتوا چیست؟
اصلا ترویج محتوا باید چند درصد از برنامه جامع استراتژی محتوای ما را در بر بگیرد؟ چند درصد از محتوای محوری ما باید روی ترویج متمرکز شود؟ اگر این سؤالات برای شما هم مطرح است، این نوشته میتواند برای شما مفید باشد. اما همچنان اگر علاقهمند به دانستن روشهای عملیاتی و کاری در این حوزه هستید.
میدانیم که یکی از مفاهیم کلاسیک در مدیریت بازاریابی، آمیخته بازاریابی است که در سنتیترین شکل آن، در قالب چهار P معروف تعریف میشود:
- محصول (Product)
- قیمت (Price)
- مکان و کانالهای توزیع (Place)
- تبلیغ و ترویج (Promotion)
در این تقسیم بندی، بین توزیع و ترویج تمایز قائل میشوند و همین تمایز را هم در قالب یک آنالوژی ساده، میتوان در حوزهی محتوا بهکار برد. ما هم بر همان اساس، ترویج محتوا را به شکل زیر تعریف میکنیم:هر نوع تلاش، برنامهریزی، تبلیغ و اقدام برای دیدهشدن بهتر محتوا، آگاهی مخاطبان بیشتر از وجود محتوا و در نهایت ترغیب مخاطبان به خرید و/یا مصرف محتوا، زیرمجموعهی ترویج محتوا یا Content Promotion قرار میگیرد.
ارزش ترویج محتوا
در جهان غیر دیجیتال پیشین، محتوایی ارزشمند قلمداد میشد که پیش چشم همگان باشد. سخنرانی که در جمع بزرگی رخ بدهد، نامهای که توسط افراد زیادی خوانده شود. ترانهای که در زبان عامه بنشیند و فیلمی که توسط افراد زیادی به همدیگر توصیه شود. در واقع در جهان غیر دیجیتال ارزش محتوا به توزیع آن بوده است. فکر نمیکنم هم اکنون هم که در جیب هر کدام از ما یک رسانه موجود است، تفاوت زیادی با آن زمان کرده باشیم.
به هر حال هر پیامی که ارسال میکنیم، تا زمانی که دیده و خوانده و درک نشود، «ارزشی» ندارد. این مسئله حتی از کیفیت پیام هم بالاتر میرود. کیفیت زمانی مهم میشود که ما به حد کافی «دیده و شنیده و خوانده» شویم. زمانی که به حد کافی «دیده و شنیده و خوانده» نمیشویم.
پیامهایی که ارسال میکنیم، اگر به هدف هم برسند، تأثیر چندان زیادی نخواهند داشت. در اقتصاد تأثیر چند مثال در این مورد زدهام که آنها را عینا تکرار میکنم.مارک شائفر تجربۀ بسیار جالبی از این مسئله را بیان میکند. وی متنی را روی وبلاگ خودش منتشر میکند که در نهایت میزان بازدیدکنندهاش به سختی از میزان بازدید روزانه فراتر رفتهاست.
ترویج محتوا با توزیع محتوا چه فرقی دارد؟
در عصر دیجیتال، محتواهای زیادی در دسترس عموم قرار دارد، به طوری که تشخیص کیفیت آن گاهی دشوار میشود. این موضوع باعث میشود تا داشتن یک برنامهی مناسب در استراتژی محتوا برای رسیدن محتواها به دست مخاطب اهمیت زیادی داشته باشد. دو راه برای این کار وجود دارد: ترویج محتوا (Content Promotion) و توزیع محتوا (Content Distribution).
این دو مفهوم در اکثر اوقات یکی انگاشته میشوند و به جای هم به کار میروند. اما در حقیقت یکی نیستند و تفاوتهایی دارند. در بازاریابی محتوا، درک تفاوت آنها مهم است و در موفقیت شما تأثیرگذار است. به علاوه این که هر چند ترویج محتوا و توزیع محتوا ذاتاً پروسههای متفاوتی دارند، اما هر دوی آنها میتوانند در یک برنامهی بازاریابی درونگرا نقش ارزشمندی داشته باشند و در شاخصهای محتواییتان نقش کلیدی ایفا کنند.
تفاوت ترویج محتوا و توزیع محتوا
میخواهیم با ذکر یک مثال، هم این دو مفهوم را تعریف کنیم و هم تفاوت آنها را بیان کنیم. فرض کنید شما بخواهید برای یکی از دوستان خود، مهمانی تولد بگیرید. فرض میکنیم نام دوستتان علی است. برای دعوت مهمانان دو راه دارید: اول این که در شبکههای اجتماعی خود و روی در و دیوار شهر را پر از دعوتنامه به مهمانی کنید و امید داشته باشید که دوستان نزدیک و همکاران علی این دعوتنامه را میبینند و به مهمانی میآیند. راه دوم این است که به صورت اختصاصی دعوتنامه را برای اعضای خانواده، دوستان نزدیک و همکاران علی بفرستید.
تفاوت را متوجه شدید؟ در راه اول، شما محتوا را ترویج دادید، بدون آن که هدفگیری خاصی داشته باشید و صرفاً امید بستید که مخاطب مورد نظرتان محتوا را میبیند. در راه دوم اما، شما هدفگذاری کردید و محتوا را به دست همان کسانی که باید، رساندید.
در واقع ترویج محتوا به تمام راهها و کارهایی گفته میشود که شما برای انتشار محتوا و دسترس عموم قرار دادن آن انجام میدهید و ممکن است برای بعضی از آنها پول نیز پرداخت کنید.
تفاوت اصلی میان ترویج محتوا و توزیع محتوا، شناسایی مخاطب و نحوهی ارسال محتوا به آنهاست.
در استراتژی ترویج محتوا، هدف شما این است که محتوا را تا جایی که میشود به اشتراک بگذارید و تا جایی که امکان دارد، آدمهای مختلف آن را ببینند. هیچگونه شناسایی مخاطب در آن وجود ندارد و شما صرفاً محتوا را با همگان به اشتراک میگذارید.
در استراتژی توزیع محتوا، هدف شما کاملاً متفاوت است. به جای انتشار بیهدف محتوا، شما سعی میکنید تا محتوا را در اختیار افرادی خاص قرار دهید. یعنی در واقع برای این کار برنامهریزی کردهاید و با شناسایی مخاطبان، محتوا را در اختیارشان قرار میدهید.
مثال توزیع محتوا
گوگل و بسیاری از شبکههای اجتماعی معروفترین مثالها برای توزیع محتوا هستند. آنها با جمعآوری دادههای کاربران سعی میکنند تا محتواهای مرتبط در اختیارشان بگذارند. حتماً برایتان پیش آمده که کالایی را در گوگل جستوجو کنید و در روزهای بعدی مدام با تبلیغ کالاهای مشابه مواجه شوید. در واقع گوگل شما را به عنوان مخاطبی خاص برای محتواهای مربوط به آن کالا شناسایی کرده و به صورت اختصاصی محتواها را در اختیارتان قرار میدهد.
کدام یک بهتر است؛ ترویج یا توزیع محتوا؟
برای یک استراتژی محتوایی مناسب، به هر دوی اینها نیاز داریم. رساندن محتوا به مخاطبین خاص به اندازهی انتشار محتوا برای عموم مخاطبین اهمیت دارد. از این طریق، احتمال این که محتوای شما جلوی چشم مخاطب صحیحش قرار بگیرد، به حداکثر میرسد.
تعاریف مختصر
نگاهی کوتاه به مفهوم واژههای مرتبط با محتوا:
مصرف محتوا: در حد توضیحی مختصر میشود گفت:
ما برای اینکه دست به تولید محتوا بزنیم، نیاز داریم تا از محتوای تولید شده توسط دیگران استفاده کنیم تا اطلاعات خود را به روز کنیم، یاد بگیریم، ورودیهای لازم برای ذهن را فراهم کنیم تا از آنها بهعنوان سنگ بنایی برای ساخت ساختمان محتوا استفاده کنیم.
توزیع محتوا: محتوای تولید شده قرار است در معرض دید دیگران قرار بگیرد. پس آن را در رسانههای مختلفی مثل وبلاگ، وبسایت و شبکههای اجتماعی توزیع میکنیم.
ترویج محتوا: با یک بار انتشار محتوا نمیشود انتظار دیده شدن آن را توسط مخاطب داشت. بعد از تولید محتوا نیاز است تا از ابزارهایی کمک بگیریم و شانس دیده شدن محتوای تولید شده را به طرق مختلف افزایش دهیم. بازنشر محتوایی که در وبسایت منتشر شده و ترویج آن در شبکههای اجتماعی، روشی مستقیم برای ترویج محتواست.
میشود روی توزیع به روش غیرمستقیم هم حساب کرد. بهعنوانمثال میشود برای وبسایت دیگران محتوا تولید کرد و از توجه به دست آمده و فرصت ایجاد شده، برای بازنشر محتوای تولیدی خود بهره گرفت.
بهروزرسانی محتوا: یکی از اشتباهات ما در تولید محتوا میتواند این باشد که محتوا را یک بار برای همیشه تولید کنیم و در طی زمان و به فراخور زمان دست به تغییر و بهروزرسانی و بهتر کردن آن نزنیم.
اصلاً یکی از فلسفههای توزیع محتوا این است که از بازخوردی که از مخاطب میگیریم، فرصتی برای بهینهسازی و تغییر محتوا فراهم کنیم.
از طرفی، هراندازه روی یک محتوا بیشتر کار کنیم و آن را از جنبههای مختلفی مثل مفهومپردازی، زیبایی بصری و ارزش محتوایی بهینه کنیم، شانس دیده شدن آن را در طول زمان توسط موتورهای جستجو بیشتر میکنیم.
وزنه تعادل بین مراحل محتوایی
نیاز است بین مراحل ساخت محتوا، از مصرف اولیه محتوا تا بهروزرسانی آن، تعادل خوبی برقرار باشد نه به این مفهوم که برای همه مراحل به یک اندازه وقت صرف شود. از این باب که هرکدام را به نسبتی که باید و بهاندازهای که توجیهپذیر است پیش ببریم.
تولید محتوای خلاقانه یکباره اتفاق نمیافتد. به ساعتها و روزها تمرکز بر موضوع و خوابیدن روی مسئله نیاز هست. نمیتوانیم از خودمان انتظار داشته باشیم ارشمیدسوار و یکباره ایدهای درخشان را شکار کنیم و آن را به محتوایی قابل تبدیل کنیم.
از بین واژههای مصرف محتوا، تولید محتوا، توزیع محتوا، ترویج محتوا و ویرایش و بهروزرسانی محتوا، اغلب اوقات وزن و اعتبار بیشتری برای تولید محتوا قائل هستیم.
اما نیاز به توجه است که برای تولید محتوای خوب، نیاز است که روی فکر و اندیشه خود سرمایهگذاری کنیم. نیاز است به ذهن خود خوراک فکری خوب بدهیم تا از قِبل ورودیهای خوب، توان لازم برای تولید محتوایی ارزشمند را بهعنوان خروجی داشته باشیم. با نظری مشابه، محتوای تولید شده یکباره دستبهدست نمیشود و در معرض دید دیگران قرار نمیگیرد. محتوای تولید شده نیاز به تبلیغ و ترویج در طی زمان دارد.
برای اینکه محتوای تولیدی ما دیده شود و در معرض بازخورد دیگران قرار بگیرد، لازم است تا ساختاری برای نمایش آن در نظر بگیریم. نیاز است ترویج محتوا را فعالیتی سازمانیافته، مرتب و طبق برنامهریزی قبلی بدانیم. با این نگاه، از امید بستن به شانس و اقبال فاصله میگیریم و دست به کاری عملی و واقعی میزنیم. با این دید میتوان گفت برخلاف باور غالب، مراحلی مثل مصرف محتوا و ترویج محتوا، نسبت به مرحله تولید محتوا میتواند زمان بیشتری ببرد و چالشیتر باشد.
اگر برای مصرف محتوا زمان و انرژی کافی صرف شود، میشود به تولید محتوایی امید بست که درست است یک بار تولید شده اما قابلیت چندین و چند بار بازنشر به شکلهای مختلف را دارد. با مصرف محتوای خوب، موضوع برایمان شفافتر میشود و هر چه مسئله شفافتر در ذهن جای بگیرد، پرسشهای بهتری پرسیده شود، پیدا کردن راهحل بهمراتب سادهتر خواهد بود و جذابیت این محتوا برای مخاطب هم بیشتر خواهد شد.
اگر برای توزیع محتوا زمان و انرژی کافی صرف شود، محتوای تولید شده در معرض دید مخاطبان بیشتری قرار میگیرد و برای ما امکان گرفتن بازخوردهای بیشتر را فراهم میکند که این بازخوردها از مهمترین مراحل رشد و توسعه کار ما برای تولید محتوا محسوب میشود.
اگر برای بهروزرسانی محتوا زمان و انرژی کافی صرف شود، انرژیای که قرار است صرف تولید محتوای بیشتر شود، برای بهینهسازی و بالا بردن ارزش محتوای تولیدی مصرف میشود.
SWOT در ترویج محتوا
وقتی درباره SWOT به ما میگویند البته حق داریم کنف شویم و بخواهیم زودتر از آن فرار کنیم تا به موضوعات کمتر تکراری و کمتر کلیشهای برسیم اما این موضوع اینقدر مهم هست که بهزودی و حتی باوجود درک ناقص آن از خیلی جنبهها، بهسرعت به کلیشه تبدیلشده است. پس بهتر است زمان بیشتری برای تأمل دربارۀ آن صرف کنیم.
برای تولید محتوای ارزشمند، بهجای توجه صرف به توصیه دیگران، بهتر است زمان کافی بگذاریم و این موارد را بررسی کنیم:
نقاط قوت من: قابلیتهای من در تولید محتوا، اطلاعاتی که دارم و در کل هر آنچه میتواند مرا در تولید محتوا از دیگران متمایز کند و باعث شود نتیجه کارم برای دیگران واقع شود.
نقاط ضعف من: تأمل دربارۀ آنچه نمیدانم یا کم میدانم و نیاز است تا برای فراگیری آن وقت بیشتری صرف کنم یا تصمیم بگیرم آن حوزه خاص را کنار بگذارم و به موضوعات مهمتر بپردازم.
فرصتهای بیرونی: هر آنچه در دنیای محتوایی که مرتبط با من است، میتواند بهعنوان فرصت تلقی شود و کمک کند تا در حوزه محتوایی که مدنظر دارم بهتر فعالیت کنم.
تهدیدهای بیرونی: هر نشانه و اخطاری از بیرون مرا متوجه میکند تا کارم را در محدودهای مشخص و امیدوارکننده پیش ببرم.
مهمترین موضوع ازاینبین، توجه به نقاط قوت است. چیزی که میتوانیم برای ایجاد تمایز در محتوا روی آن حساب کنیم.
تسلط ما بر موضوع، اطلاعات مضاعفی که نسبت به دیگران داریم، دید متفاوت ما و موقعیت خاصی که داریم همگی میتوانند بهعنوان نقاط قوت، تکیهگاهی محکم برای بنای ساختمان محتوایی ما باشند.
برنامهای که مرتب بهروزرسانی میشود
برنامه ریختن به معنای داشتن یک ساختار ثابت و بدون تغییر نیست. به نسبت تغییرات بیرون این برنامه هم بهتر است تغییر کند.
برنامه محتوایی هم از این قاعده مستثنی نیست. درست است که با خودمان به توافقی برای سبک تولید محتوا و شیوۀ توزیع و ترویج محتوا میرسیم اما بهتر است که نگاهی منعطف به این برنامه هم داشته باشیم و تلاش کنیم تا به فراخور تغییر موقعیت، برنامهای متناسب تنظیم کنیم.
بهعنوانمثال
- با توجه به بازخوردی که از مخاطب میگیریم،
- با توجه به نرخ تبدیل انواع محتوا،
- با توجه به تعداد بازدید و مصرف محتوا،
- با توجه به میزان فروش محتوا،
- با توجه به هویتی که بهواسطه محتوا در ذهن دیگران ساخته میشود،
- و با توجه به نتیجهای که از تولید و نشر محتوا داریم (که این نتیجه برای یک نفر میتواند دیده شدن و برای فردی دیگر فروش بیشتر یا برندسازی شخصی و مواردی ازایندست باشد)
میتوانیم برنامه محتوایی خود را تنظیم کنیم، تغییر دهیم و در طول زمان بهبود ببخشیم.
هدف محتوایی در ترویج محتوا
برنامه محتوایی بر پایه هدف ما از تولید محتوا است که تنظیم میشود.
هدف از تولید محتوا همان سنگ بنایی است که ساختمان محتوا روی آن سوار میشود.
اگر انتظار گرفتن نتایج خوب از محتوا داریم نیاز است تا هرازگاهی هدف محتوایی خود را شفاف کنیم و برای تولید و نشر هر قطعه محتوایی از خود سؤال کنیم که:
- آیا این محتوا در راستای هدف من هست؟
- نقطه بهینه برای من کدام است؟
- آیا الآن به سمت آن حرکت میکنم؟
- با محتوایی که تولید میکنم چه وجههای برای خودم میسازم؟
- این وجهه تا چه اندازه به چیزی که میخواهم نزدیک است؟
تحلیل فلسفه ترویج محتوا
در این مورد مهمترین رخداد این بودهاست: محتوایی توسط «اینفلوئنسر» توصیه شدهاست. همانطوری که در بخش «تاکتیکها و استراتژی ترویج محتوا» شرح دادیم، مهمترین اصل در این میان «اعتماد» است. یعنی محتوایی که یک اینفلوئنسر در یک حوزه تخصصی توصیه میکند، قابلیت وایرال شدن، دیدهشدن و در نهایت ارزشمندشدن را دارد. در نهایت در کنار «کیفیت عالی» در خلق/تولید محتوا نیازمند «توزیع عالی» و «ترویج درست» محتوا هستیم.
محتوا به تنهایی هرگز کافی نبوده و نیست. اعتماد کالایی است که معمولا به ندرت و به سختی به دست میآید و البته زمانی که از کانال صحیح شروع به ترویج محتوا میکنیم، در انتخاب اینفلوئنسر غیر از این مسئله باید بحث شخصیت و ساختار و پرسونای مخاطب ما هم لحاظ شود.
ساختن جامعۀ هدف
در هر دو مرحلهی استراتژی محتوا و ایده پردازی در محتوا، حتماً دربارۀ مخاطبانتان کلی تحقیق کردهاید. اینجاست که تمام آن کارهای سخت بالاخره نتیجه میدهند. اگر آن تحقیقات باعث شدند محتوایی تولید شود که دقیقاٌ به سراغ مخاطب مورد نظر شما برود، شما در مسیر صحیح برقراری ارتباط با مشتریان خود قرار دارید.
تکنیکهایی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد، به شما کمک میکنند این رابطه را مستحکم کنید.
بازاریابی با استفاده از افراد تاثیرگذار
افراد تاثیرگذار، در هر صنعتی سودمند هستند. آنها افرادی هستند که از قبل، مخاطبان و طرفداران فراوانی داشته و هر لحظه که اراده کنند به این جامعه هدف دسترسی دارند. همچنین، جامعه هدف شما به حرف این افراد تاثیرگذار گوش میکند.
توسعه روابط با افراد تاثیرگذار، راهی دیگر برای ساختن جامعه مخاطبان است؛ مخصوصاً اگر در تلاشید که برند خود را برای اولین بار به عموم معرفی کنید. اگر برنامهریزی خود را به خوبی انجام دادهاید، میتوانید به این نوع بازاریابی به عنوان بخشی از فرآیند ترویج محتوا نگاه کنید.
در بسیاری از موارد، برای شناسایی مخاطبان بالقوه خود که با نوع محتوای شما هماهنگی دارند میتوانید از ابزار Followewonk استفاده کنید.
چگونه از Followewonk در اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده کنیم؟
- با حساب توییتر خود وارد Followerwonk شوید.
- در قسمت Search Bios کلیک کنید.
- کلیدواژه موردنظرتان را در قسمت جستجو وارد کنید.
- میتوانید از آمارهای در دسترس مثل تعداد دنبالکنندگان و میزان اعتبار در شبکههای اجتماعی، برای انتخاب فرد تاثیرگذار مناسب استفاده کنید.
آنچه در اینجا به دنبالش هستیم، حسابهای توییتری مربوط به افراد یا سازمانهایی هستند که روی مخاطبان محتوای شما تاثیرگذارند. اعتبار بالا در شبکههای اجتماعی و تعداد زیاد دنبال کنندگان هر دو شاخصهای خوبی هستند، زیرا نشان میدهند که محتوای شما توسط مخاطبان دیده میشود.
به علاوه، به دنبال افرادی باشید که دنبال کنندگان آنها از کسانی که خود دنبال میکنند بیشتر باشند. بسیاری از افراد هستند که تنها با دنبال کردن افراد دیگر و فالوبک گرفتن، فالوورهای زیادی جمع کردهاند. به همین علت از آنهایی که تعداد افرادی که دنبال میکنند از تعداد فالوورهایشان بیشتر است، بر حذر باشید.
در مثال بالا، ما محتوایی داریم با موضوع “دورههای خشکسالی” که میخواهیم آن را ترویج کنیم. کلمات کلیدی ما در اینجا “Hydrology”، “Hydrologist” و “Hydrologic” هستند. با جستجوی عبارت “Hydrolog” به تمامی این کلمات دست پیدا کردیم. شاید انتظار زیادی باشد اگر بخواهیم جامعه هواشناسی آمریکا (American Meteorological Society) ترویج دهنده محتوای ما باشد، اما شاید هم شد، کسی چه میداند!
به هر حال شانس خود را امتحان کنید. دکتر آیشا القرشی (Aisha Al-Qurashi) دنبال کنندگان کمتری دارد، اما به خاطر اعتبار اجتماعی بالایش میتواند از گزینههای خوب برای برقراری ارتباط به حساب بیاید.
پس از آنکه افراد تاثیرگذارِ مناسب را شناسایی کردید، وقت برقراری ارتباط است. این کار به نوبه خود یک هنر است و نیاز به مهارت و تجربه خاص خود دارد. برای آنکه در این ارتباط موفق شوید، میتوانید از فاکتورهای زیر استفاده کنید:
سعی کنید به سراغ پستهایی نروید که از افراد یک سری سوال ساده و پیش پا افتاده میپرسند. چنین سوالهایی را هر کسی میتواند مطرح کند (معمولاً جذابیت لازم را برای مخاطب ندارند). به جای این کار، از افراد تاثیرگذار بخواهید سوالات یک مصاحبۀ کامل تهیه شده توسط شما را به روش خودشان از مخاطب بپرسند.
افراد تاثیرگذار معمولاً خیلی سرشان شلوغ است، کاری کنید که کمک کردن به شما برایشان تفریح باشد نه کار!
بازاریابی از طریق بخش دیدگاهها
به جای این کارها، توصیه میکنیم بازاریابی دیدگاهها را به صورت کلاه سفید انجام دهید. بیشتر وبلاگها نظراتی را که توسط رباتها یا به صورت انبوه درج شده باشند حذف میکنند. درج نظرات واقعی توسط افراد واقعی، به ارتباطات کمتری هم نیاز دارد. فقط کافی است در اینترنت به دنبال افرادی بگردید که محتوای جالب مربوط به موضوعات مورد نظر شما تولید میکنند، و سپس با آنها وارد گفتگو شوید.
گاهی در قسمت نظرات آن وبلاگها، لینک مطلب خود را که به آن موضوع مربوط است قرار دهید. معمولاً لازم نیست در این قسمت به محصولات یا خدمات خود اشاره کنید.
مزیت اصلی بازاریابی نظرات این است که شما نامتان را به عنوان کسی که به یک موضوع خاص علاقه داشته و درباره آن اطلاعات دارد، درج میکنید. این کار باعث میشود در دراز مدت برای خودتان اعتبار خلق کنید. همچنین، اگر دیدگاههای شما جالب باشند، نویسندگان و خوانندگان مایل خواهند بود از شما بیشتر بشنوند و بدانند.
ارتباطاتی که از این طریق در جمع وبلاگنویسان به وجود میآورید، از کامنت گذاشتن زیر پستهای افراد تاثیرگذار بسیار بهتر است.
چطور بازاریابی دیدگاهها را شروع کنیم؟
بازاریابی دیدگاهها کار دشواری نیست، کافی است این موارد را انجام دهید:
پیش از هر چیزی در زمینه کاری خود، وبلاگهای معتبر را پیدا کنید. اگر از این وبلاگها فهرستی در اختیار دارید که چه بهتر، در غیر این صورت کلمه کلیدی مورد نظرتان را به همراه کلمه “بلاگ” یا “وبلاگ” جستجو کنید.
همچنین، برای این کار از Blog Search گوگل هم میتوانید استفاده کنید. نوار ابزارهای متفاوتی هم وجود دارند که روی مرورگر شما نصب شده و در صفحات جستجو اطلاعاتی اضافی مثل ترافیک سایتها و رتبه آنها در اختیار شما قرار میدهند، از جمله نوار ابزار رایگان MozBar.
به یاد داشته باشید سایتهایی که از بلاگاسپات یا وردپرس استفاده میکنند، به طور طبیعی اعتبار دامنه (DA) بالاتری دارند زیرا این اعتبار را از زیردامنههای خود میگیرند. در این صورت، مواردی مثل اعتبار صفحه (PA) و لینکها نیز معیارهای خوبی به شمار میروند. اعداد و ارقام بالا تنها مواردی نیستند که در اینجا اهمیت دارند، بلکه این هم مهم است که شما وارد گفتگوهای مناسب و پرمحتوا شوید. سایتهای مختلف را در نتایجِ جستجو بررسی کرده و تصمیم بگیرید کدام یک برای برند و حوزه کسب و کار شما مناسبتر است.
در مرحله دوم به سراغ وبلاگهایی که انتخاب کردهاید بروید و نظراتی سودمند و مربوط به موضوع گفتگو درج کنید. در ابتدا از لینک گذاشتن خودداری کنید چون این کار در مرحلۀ ایجاد ارتباط چندان صحیح نیست. در مراحل بعدی، وقتی که در این سایتها مقداری اعتبار کسب کردید، خواهید توانست با توجه به موضوع صحبت، لینکهای محتوای خود یا سایتهای دیگر را در نظرات خود درج کنید.
نوشتن پست مهمان
مجبور نیستید محتوایتان را حتماً روی سایت خودتان بگذارید. از طریق وبلاگ نویسی به صورت مهمان میتوانید در یک سایت دیگر که از نظر تعداد بازدیدکنندگان در وضعیت خوبی قرار دارد، محتوای خود را به صورت پست یا نظر منتشر کنید. البته این روش هم درست مانند بازاریابی دیدگاهها، شهرت بدی پیدا کرده است زیرا بسیاری از افراد با انتشار محتوای بیکیفیت و نامناسب، باعث شدهاند ذهنیت عمومی نسبت به این روش منفی شود.
اما اجرای صحیح این روش، میتواند روشی قدرتمند برای توزیع محتوا، بالا بردن اعتبار و گسترش مخاطبان باشد. پست کردن محتوا به صورت مهمان درست همانند روشهای دیگر ممکن است بسیار وقت گیر و انرژیبر باشد، اما پتانسیل بالایی داشته و نتایج آن فوقالعاده خواهد بود.
اگر تصمیم دارید از این روش برای ترویج محتوای خود استفاده کنید، سایتهایی معتبر و مرتبط به کار خود را پیدا کنید تا کم کم بتوانید مسیر حرکت خود را بیابید. یکی از نشانههای خوب بودنِ سایت این است که بتوانید با اطمینان، لینکهای مطالب آن سایت را به همکاران یا اعضای خانواده خود بفرستید.
نوشتنِ مطالب جذاب و منحصر بفرد، دیگران را تشویق خواهد کرد که بیشتر درباره شما بدانند.
چگونه وبلاگ نویسی به صورت مهمان را شروع کنیم؟
- به دنبال سایتهایی بگردید که اعتبار صفحه (PA) و اعتبار دامنه (DA) خوبی دارند و گفتگوهای خوب و پرمحتوا در آنها صورت میگیرد.
- شروع به کامنت گذاشتن در آن سایتها کرده و از این طریق با دیگر افراد ارتباط برقرار کنید.
- با استفاده از ایدههای هیجان انگیز، توجه نویسندگان و ویراستارهای آن سایتها را به خود جلب کنید. از لینک گذاشتن خودداری کنید، الان وقت کسب اعتبار است، نه درج لینک!
- هر چه تابحال منتشر کردهاید را ترویج کنید.
- این مراحل را تکرار کنید.
ارتباط با بیرون/ روابط عمومی
یکی دیگر از روشهای ترویج محتوا که وابستگی فراوانی به ارتباطات قوی دارد، این است که از فعالان رسانهای و وبلاگنویسها بخواهید درباره شما بنویسند. ترجیح شما احتمالاً این خواهد بود که نویسنده مورد نظر به کار یا محتوای شما علاقه داشته و این علاقه را در میان مخاطبان خود نیز ایجاد کند.
چگونه با با روش ارتباط با بیرون (روابط عمومی) محتوای خود را توزیع کنیم؟
ژوزنالیستها معمولاً سرشان خیلی شلوغ است. در ابتدا، به سراغ شخص مناسب بروید. Followerwonk ابزاری فوقالعاده برای پیدا کردن این افراد است. از همان روشی که در بالا در مورد بازاریابی با استفاده از افراد تاثیرگذار گفته شد، استفاده کنید. البته به دنبال واژههایی مثل “ژورنالیست“، “نویسنده” و “ویراستار” باشید. کلیدواژههای مرتبط به وضع کاریتان را فراموش نکنید.
بعد از آنکه مخاطبان مناسب را پیدا کردید، وقت جلب توجه آنها رسیده است. با رعایت این نکات میتوانید به این هدف برسید:
- بدانید که ژورنالیستها به چه چیز علاقه دارند، به دنبال چه چیزی هستند و چگونه میتوان آنها را بهتر درک کرد.
- ژورنالیستها دوست دارند داستانهای نو و هیجان انگیز نقل کنند، نه محتوای عادی که بقیه هم در حال انتشار آن هستند. آنان را با موضوعات جدید و جالب تغذیه کنید تا بتوانید نتیجه مورد نظر خود را بگیرید.
رسانههای اجتماعی
مناسب بودن محتوای شما برای قشر خاصی از مخاطبان، به معنی دیده شدن آن نیست. اینجاست که باید برای ترویج و توزیع محتوا از شبکههای اجتماعی کمک بگیرید.
اگر تیمهای محتوا و شبکههای اجتماعی شما ارتباطی تنگاتنگ داشته باشند، احتمالاً شما در حال تولید همان محتوایی هستید که آنها میخواهند به اشتراک بگذارند. به یاد داشته باشید که قدرت رسانههای اجتماعی در برقراری ارتباط است و به جای تیم محتوا، از تیم شبکههای اجتماعی خود باید بخواهید که محتوای شما را به اشتراک بگذارد.
اصلیترین مزیت استفاده از این شبکهها این است که میتوانند محتوای شما را در معرض دید مخاطبان جدید قرار دهند.
فراموش نکنید شما اطلاعات زیادی در اختیار دارید که میتواند به تیم شبکههای اجتماعی شما برای دسترسی بهتر به مخاطبان کمک کند. برای مثال، اگر برای نوشتن مقالهای از مقالۀ دیگری الهام گرفتهاید، آدرس و نام نویسنده آن یکی نوشته را هم در اختیار تیم شبکههای اجتماعی خود قرار دهید.
حتی اگر سخنان شخصی را در نوشته خود نقل کردهاید، این اطلاعات را هم در اختیار این تیم بگذارید. اینها اطلاعاتی هستند که به تیم شبکههای اجتماعی شما کمک میکنند در ارتباط با بیرون عملکرد قویتری داشته و بتوانند بهتر با مخاطبان خود گفتگو کنند.
چگونگی ترویج محتوا با استفاده از رسانههای اجتماعی
قبل از شروع به ترویج محتوا در شبکههای اجتماعی، چندین نکته را باید بدانید:
- کانال مناسب خود را پیدا کنید. بعضی از انواع محتوا مناسب توییتر هستند و بعضی به درد اینستاگرام میخورند. گاهی اوقات باید از هر دو شبکه استفاده کنید. باید مخاطب خود را بشناسید و بدانید در کجا به دنبال چه چیزی هستند. اگر اطلاعات کافی ندارید، تلاش کنید با آزمونوخطا به این بینش برسید.
- در زمان مناسب مطلب پست کنید. شبکههایی مثل فیسبوک و لینکدین ابزارهای تحلیلی خوبی دارند و به شما امکان میدهند بدانید مخاطبان شما بیشتر در چه روزهایی و چه زمانهایی محتوای شما را دیدهاند. از این اطلاعات برای پیدا کردن زمانهای مناسب استفاده کنید.
- از هشتگها استفاده کنید. هشتگها یکی از اصلیترین راههای دیده شدن محتوای شما توسط افراد جدید هستند. برای انتخاب هشتگهایتان با دقت فراوان و با توجه به موضوع کسب و کارتان انجام دهید.
آنچه گفته شد، روشهایی هستند که نیاز به پرداخت پول ندارند. امروزه میتوانید در شبکههای اجتماعی با اندکی هزینه، محتوای خود را در معرض دید مخاطبان بیشتری بگذارید. این روزها، اینگونه امکانات در شبکههای ایرانی از جمله آپارات هم در اختیار کاربران هستند.
ترویج و توزیع محتوا با پرداخت پول
ترویج محتوا به صورت پولی میتواند شامل استفاده از ابزارهایی مانند گوگل ادوردز، جذب مخاطب با پرداخت پول به شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام یا حتی شبکههای پخش محتوا از جمله آپارات باشد. در همه این روشها از تکنیکی به نام تبلیغات pay-per-click یا پرداخت به ازای کلیک استفاده میشود. در اینجا مجال آن نیست که درباره تمامی جنبهها و مراحل کار سخن بگوییم، اما تلاش خواهیم کرد مروری سریع بر کلیات ماجرا داشته باشیم.
قبل از هر چیز، مخاطبان خود را شناسایی کنید. این کار باعث میشود به ازای پولی که برای ترویج و توزیع محتوا پرداخت میکنید، دنبالکنندگان بیشتری به دست آورید.
علاوه بر مخاطبان، آگاهی از بودجه هم بسیار مهم است. در هر کانالی که قصد تبلیغ داشته باشید، میزان هزینهای که میکنید در اختیار شماست. دانستنِ آنکه چه مقدار پول باید صرف ترویج محتوا شود کمک خواهد کرد به سراغ کانالهای تبلیغاتی مناسب رفته و با روشهای بهتری مخاطبان را به سمت خود جذب کنید.
خدمات غیر رایگان در شبکههای اجتماعی
میدانیم که بسترهای اجتماعی آنلاین و پرطرفدار، معمولاً دادههای فراوانی درباره سلیقهها و علایق کاربران خود در اختیار دارند. از آنجا که کاربران، معمولاً به صورت روزانه زمان قابل توجهی را در این شبکهها سپری میکنند، یکی از بهترین راههای ترویج محتوا استفاده از امکانات پولی این شبکههاست زیرا محتوای شما را دقیقا در معرض دید کسانی میگذارند که ممکن است به مطالب یا حوزه کسب و کاری شما علاقمند باشند.
این شبکهها این کار را بسیار دقیق انجام داده و برای جمعآوری اطلاعات از منابع متعددی بهره میگیرند. احتمالاً برایتان پیش آمده که دقیقاً همان محصولی را در گوگل جستجو کرده بودید در تبلیغات فیسبوک مشاهده کنید. یکی دیگر از امکاناتی که برای شما فراهم است، بدست آوردن لیست ایمیلهای افرادی است که ممکن است به خرید محصول یا خدمات شما علاقمند باشند یا بخواهند محتوای شما را مشاهده کنند.
چگونه با استفاده از امکانات پولیِ آپارات، محتوای خود را ترویج کنیم؟
یکی از قدرتمندترین ابزارهای ترویج محتوا با پرداخت پول در کشور ما، سایت آپارات است. این وبسایت از نظر ترافیک در ایران بعد از گوگل در رتبه دوم قرار گرفته و در واقع پربازدیدترین سایت ایرانی محسوب میشود. در اینجا به گامهای ترویج محتوا در سایت آپارات اشاره خواهیم کرد:
- در آپارات حساب کاربری خود را ایجاد کنید. اگر یک شرکت یا برند ثبت شده دارید، میتوانید با ارائه مدارک لازم (از جمله روزنامه رسمی شرکت)، حساب خود را به حساب تایید شده (تیک خورده) تبدیل کنید.
- ویدیوی تبلیغاتی خود را تولید و آپلود کنید. از نظر مدت زمان ویدیو، در اینجا محدودیتی وجود ندارد.
- وارد قسمت “افزایش بازدید” شوید. آپارات بسته به بودجه مورد نظر شما، امکان افزایش بازدید ویدیوی شما را تا ۱۰،۰۰۰ بازدید فراهم میکند.
- با پرداخت اندکی هزینۀ بیشتر، میتوانید در انتهای ویدیوی خود یک فراخوان عمل (Call To Action) قرار داده و آن را به یک صفحه فرود در وبسایت یا وبلاگ خود لینک کنید.
پرداخت پول برای قرار گرفتن درنتایج جستجو
به این کار، به اصطلاح SEM گفته میشود که مخفف عبارت Search Engine Marketing (بازاریابی با استفاده از موتورهای جستجو) است. همان طور که باید حدس زده باشید، یکی از کارهایی که در SEM انجام میشود، قرار دادنِ تبلیغات در صفحاتِ نتایج جستجو مثل گوگل است. SEM یکی از بهترین راههای قرار دادن محتوا در مقابل چشمان مخاطب است. دو تا از معروفترین ابزارهای انجام این کار، Google AdWords و Bing Ads هستند.
SEM زمانی بهتر کار میکند که صرفاً به عنوان ابزاری برای گرفتن کلیک یا لایک به آن نگاه نکنید، بلکه به کارهای بعدی همانند ثبت نام در یک سایت، دانلود یک برنامه یا استفادۀ موقتی از خدمات یک سایت هم فکر شود. منظور ما این نیست که از این روش نمیتوان برای ترویج محتوا استفاده کرد، بلکه برای افزایش ترافیک سایت، پیشنهاد میشود کار را ابتدا از تبلیغات داخل شبکههای اجتماعی شروع کرده و سپس به کانالهای SEM برسید.
روند معرفی و توزیع محتوا با پرداخت پول به موتورهای جستجو
- فهرستی از کلمات کلیدی خود تهیه کنید. این کلمات، همانهایی هستند که مخاطب با جستجو کردن آنها قرار است وارد سایت شما شود.
- با توجه به بودجهتان، مشخص کنید که کلمات کلیدی چطور باید با جستجوی مخاطب مطابقت داشته باشند. کلمات کلیدی تطبیق دقیق (Exact Match) یعنی اینکه عبارتی که کاربر جستجو کرده باید دقیقاً همان کلیدواژهای باشد که شما مشخص کردهاید. هدفگیری در این روش دقیقتر بوده و هزینه به ازای هر کلیک (CPC) آن نیز پایینتر است، اما از طرف دیگر ترافیک کمتری هم به سایت شما روانه خواهد شد. کلمات کلیدی تطبیق وسیع (Broad Match) ترافیک بیشتری به سایت شما میآورد، اما CPC بالاتری داشته و ممکن است افرادی را وارد سایت شما کنند که محتوای شما لزوماً به دردشان نمیخورد. اینکه کدام مورد را انتخاب کنید، بستگی به این دارد که دیده شدن شما توسط مخاطبانی که به دنبال عبارتی دقیق میگردند چقدر برای شما حیاتی است. برای مثال اگر قصد دارید برای شرکت سامسونگ تبلیغ کنید، با استفاده از کلیدواژه “گوشی سامسونگ” برای تبلیغ تلفنهای همراه این شرکت، ممکن است شما را در معرض دید علاقمندان به خرید یخچال هم نشان دهد (زیرا شرکت سامسونگ یخچال نیز تولید میکند).
- برای بالاتر قرارگرفتن در صفحات جستجو، تا میتوانید کلمات کلیدی خود را اختصاصی طراحی کنید. کاربران معمولاً به دنبال عبارات دقیق هستند و به همین خاطر، استفاده از کلمات بیش از حد کلی به سود شما نخواهد بود. به علاوه، اگر محتوای شما از نوع Gated است (یعنی محتوایی که پیش از نمایش، نیازمندِ وارد کردن اطلاعاتی چون آدرس ایمیل است)، حتماً این مورد را در متن تبلیغ خود ذکر کنید. این را هم حتماً قید کنید که کاربران شما با ورود این اطلاعات به محتوایی دسترسی خواهند داشت که دیگران نمیتوانند ببینند.
- در نهایت، اطمینان حاصل کنید که این ترافیک را به یک صفحه فرود مناسب هدایت میکنید. متقاعد کردن افراد به کلیک روی تبلیغات صفحه جستجو، تنها نیمی از کار ترویج و توزیع محتوا است. نیمِ دیگرِ ماجرا این است که مخاطبان با محتوای شما ارتباط برقرار کنند. در محتوای صفحه فرود خود همان چیزی را به کاربر ارائه دهید که در تبلیغ وعدهاش را دادهاید. هرگز در تبلیغات نتایج جستجو از Home Page معمولی استفاده نکنید.
روشهای رایج ترویج محتوا
از آنجایی که بیشتر این روشها کاملا سلیقهای و موردی هستند، ترجیح من این است که در موردشان گوگل کنید.
- استفاده از اینفلوئنسرهای آن حوزه خاص
- استفاده از تکنیک «آسمان خراش محتوا»
- استفاده از ظرفیت «Pipeline Marketing»
- استفاده از ظرفیت افرادی که در مقاله به آنها «لینک» داده شدهاست.
- تبدیل فرمت محتوا به PDF، فایل ویدئویی، پادکست و … و توزیع آن به هر دو صورت «ارگانیک و غیر ارگانیک»
- تبلیغات شبکههای اجتماعی
- تبلیغات کلیکی
- تبلیغات Native
- تبلیغات بنری
- استفاده از قیفهای بازاریابی محتوایی
- استفاده از تکنیک Syndication
تدوین استراتژی ترویج محتوا
الف) هدف را مشخص کنید.
ب) محتوایی که قرار است ترویج شود را مشخص کنید.
پ) میزان بودجه را از مدیریت بپرسید.
ت) میزان مد نظر (بازگشت سرمایه) و KPIهای مهم مدیریتی را جویا شوید.
ث) قیمت تمامی Paid media ها را جویا شوید.
ج) برنامه بودجه را تدوین کنید. (مشخص کنید هر محتوایی با چه مبلغی، باید به کجا ارسال شود.)
چ) با شبکههای نمایش تبلیغات وارد مذاکره شوید.
ح) محتوای مورد نظر را به صورت «تست» روی داشبورد آنها ارسال و کمپین خود را ببندید.
خ) نتایج را پایش کنید و با KPIهای خودتان بسنجید و مقایسه کنید.
د)تمامی دادهها را از تبلیغ دهنده تحویل بگیرید و یک گزارش مفصل از ابتدا تا انتهای کمپین بنویسید.
ذ) در فواصل مختلف (حدودا یکساله) یک گزارش کامل سالانه از اقدامات و نتایج توزیع و ترویج محتوا تدوین کنید.
شناخت کانال های ترویج محتوا
فضای کار در هر دسته از این کانال ها به چه گونه است
در میان کانالهای عرضه و ترویج محتوا باید بهترینها را بشناسید و راههای فعالیت در آنها را فرا بگیرید. این که چرا شبکه اجتماعی خاصی برای مردم در یک سرزمین دوست داشتنی و در یک جای دیگر چندان محبوب نیست. این درس شاید عمر کمی داشته باشد یعنی سال دیگر مطالب آن دیگر چندان معتبر نخواهد بود. زیرا فضاهایی محبوب عرضه و ترویج محتوا در یکی دو سال تغییر میکند و من هم باید سال آینده این مطلب را به روز رسانی کنم. البته طبیعی است که در دنیای نت همه چیز به سرعت تغییر کند.
سئو محتوا چیست روش اصلی ترویج محتوا
- چرا سئو محتوا این قدر مهم است
- گوگل چگونه محتوای شما را میشناسد
- آیا با کار مکانیکی روبه رو هستید
- چقدر جا برای خلاقیت شما باز است
تبلیغات کلیکی در ترویج محتوا
این بخش از درس ما خلاصهای است از متنهای آموزشی که تا به حال در سایت نوین مارکینگ درباره گوگل ادز منتشر شده است. شما درمییابید که یکی از مؤثرترین راههای ترویج محتوا چیست. شناخت تبلیغات کلیکی و در رأس آن شاخت تبلیغات در گوگل به شما کمک میکند که تبلیغات خود را به سرعت بشناسید و با آن بهترین نتایج را به دست بیاورید.
عناوین این جلسه عبارت اند از :
- درآمد گوگل از چه راهی تأمین میشود
- نقش محتوا در تبلیغات کلیکی
شبکه اجتماعی چیست روش اصلی ترویج محتوا
یکی از داغترین بحثهای این روزهای فضای وب فعالیت در شبکههای اجتماعی است این که روشهای فعالیت دراین فضاهای مجازی چه فرقی با دیگر فضاهای مجازی دارد همه و همه عواملی است که موجبات تألیف این درس را به وجود آورد در این جلسه شما این تیترها را میخوانید
- بازار داغ شبکه های اجتماعی
- چرا باید در شبکه های اجتماعی حضور داشت
- در شبکه های اجتماعی چگونه بنویسید
سبد توزیع محتوا
به گمان بسیاری این آخرین مرحلۀ فرایند بازاریابی محتواست. اما بهتر است دو مرحلۀ توزیع و ترویج محتوا را از هم جدا کنیم. در مرحلۀ توزیع ما برای اولین بار به انتشار محتوای تولیدشده میپردازیم. در مرحلۀ ترویج ما به مجموعۀ اقداماتی دست میزنیم که به افزایش بازدید و اثربخشی محتوای توزیع شده یاری میرساند.
اما آیا توزیع محتوا کار سادهای است؟ بله ساده است اما اگر بخواهیم نتایج مطلوبی از انتشار محتوا بگیریم باید نگاه راهبردیتری به فرایند توزیع داشته باشیم. یک محتوای خوب، بدون توزیع خوب، عملاً محکوم به نادیدهگرفته شدن است.
رسانهای که برای توزیع محتوا انتخاب میکنیم، شکل و مشخصات محتوا را به ما نشان میدهد.
فهرستی از بسترهایی که میتوان در آنها به توزیع محتوا پرداخت:
وبسایت و وبلاگ اختصاصی
اپلیکیشن اختصاصی
شبکههای اجتماعی
انتخاب رسانههای مناسب
دیوید کلی در کتاب رسانههای اجتماعی مینویسد:
«مهم است بدانید که لازم نیست به تمام سایتهای رسانهای وارد شوید. دربارۀ صاحبان مشاغلی که برای ارتقای برند خود انتخاب میکنند، مطالعه کنید. رسانههای اجتماعی مانند یک لباس تکسایز که برای همه مناسب است، نیستند.»
اینجاست که موضوع استراتژی محتوا مهم میشود. این نوعِ کار ما، و جامعه مخاطبان هدف ماست که تعیین میکند در کدامیک از رسانههای اجتماعی میتوانیم به نتایج مورد نظرمان برسیم. فرضاً ممکن است اینستاگرام برای یک طراح مد یا یک برند آرایشی بهداشتی، رسانۀ بسیار مناسبی باشد، اما آیا این رسانه دقیقاً میتواند همین کارکرد را برای یک شرکت مشاور مدیریت حوزهای تخصصی داشته باشد؟ برای چنین خدماتی شاید حضور در لینکدین بسیار سودآوردتر باشد.
بنابراین انتخاب رسانه یا رسانههایی برای توزیع محتوا یکی از کلیدیترین تصمیمهای راهبردی ما در مسیر بازاریابی محتوا است.
دو مثال و یک مقایسه
مثال یک:
مثلاً در میان نمونههای ایرانی میتوان به تارنمای متمم اشاره کرد. متمم به عنوان پایگاه فعال و مرجعی در حوزۀ آموزشهای مهارتهای فردی و مدیریتی، هزاران کاربر دارد اما تمرکز آن فقط بر روی وب است و در هیچ یک از شبکههای اجتماعی حضور ندارد. چنین موضوعی مانع ارتباط این رسانه با جامعه مخاطبان هدفش نشده است.
مثال دو:
بسیاری از کسبوکارهای اینترنتی حال حاضر ایران، فقط پیجی در اینستاگرام دارند. آنها بدون حضور در هیچ پلتفرم دیگری، فقط از طریق یک پیج با دامنۀ وسیعی از مشتری در ارتباط هستند.
تفاوت مثال اول و مثال دوم چیست؟
موضوع نگرانکننده در مورد مثال دوم این است که تمام فعالیت کسبوکار و برند، روی رسانهای اجارهای صورت میگیرد.
چند وقت پیش صفحۀ اینستاگرام یکی از برندهایی که به عنوان مشاور با آنها همکاری دارم -با دو میلیون فالوور- توسط اینستاگرام بسته شد. در یک آن، تمام میلیونها هزینه و سالها تلاشی که صرف این صفحه شده بود با خطر مواجه بود. چه کاری از دست صاحب صفحه بر میآمد جز اینکه بنشیند و به این امیدوار باشد که دل اینستاگرام به رحم بیاید و صفحۀ او را دوباره آزاد کند؟
این صفحه بعد از مدتی پیگیری، دوباره باز شد. اما این خطر را برای همیشه رفع نمیکند. همین چند وقت پیش بود که اینستاگرام به خاطر وضع قانونی جدید، بسیاری از صفحات یک حوزه خاص را برای همیشه بست.
خانهای روی آب
فرض کنید اصلاً اینستاگرام یا هر شبکۀ اجتماعی که مالکیت آن در اختیار کاربرانش نیست فردا به هر دلیلی تصمیم بگیرد کل خدماتش را متوقف کند. آن وقت تکلیف کاربران چیست؟ تماشا و حیرت! بله عملاً دست ما به هیچ جایی بند نخواهد بود.
رسانههای اجتماعی فرصتی طلایی هستند برای جلب توجه، برندسازی و جذب ترافیک. اما متمرکز کردن تمام فعالیتهای محتوایی روی یکی از آنها مانند ساختن خانهای روی آب است. در یک استراتژی هوشمندانۀ محتوایی، باید با داشتن نگاه بلندمدت روی رسانههایی سرمایهگذاری جدی کرد که مالکیت آنها به عهدۀ خود ماست، یعنی وبسایت.
بزرگترین ضرر بیتوجهی به وبسایت، بهعنوان یکی از بهترین بسترهای توزیع محتوا این است که فرصت شگفتانگیز جذب مخاطب از طریق موتورهای جستجو را از دست میدهیم. بدون حضور در وب و داشتن وبسایتی قدرتمند و پرمحتوا، این امکان را از دست میدهیم که در فهرست پیشنهاد موتورهای جستجو قرار بگیریم. اگر دقت کنید، میبینید که در زندگی روزمره بارها و بارها برای دریافت جوابها و رفع نیازتان به گوگل مراجعه میکنید. ایران یکی از کشورهایی هست که گوگل در آن کاربران بسیاری دارد.
اگر با «روند اطلاعات فوری» آشنا باشید میبینید که کاربران روزبهروز بیشتر و بیشتر از گوگل سوال میکنند. در چنین شرایطی، قدرت و سود نصیب کسانی میشود که در فضای وب محتوا تولید میکنند و از این طریق میتوانند رتبههای بالای گوگل را کسب کنند.
چه باید کرد؟
اولویت اول انتخاب رسانۀ نشر محتوا باید رسانهای باشد که مالکیت کامل آن متعلق به خود کسبوکار است. ممکن است بسته به استراتژی شما، حضورتان در شبکههای اجتماعی پررنگتر از وبسایت باشد. اما باز هم این دلیل نمیشود که اهمیت وجود وبسایت را نادیده بگیرید. در نهایت تمام شبکههای اجتماعی باید در خدمت رسانۀ اصلی ما، یعنی وبسایت یا اپلیکیشن اختصاصی خود ما باشند.
علاوه بر این، داشتن وبسایت در ایران اهمیت بیشتری هم پیدا میکند، چون به دلیل محدودیتها، امکان پرداخت درونبرنامهای که یکی از امکانات فوقالعادۀ اینستاگرام است، برای ما وجود ندارد و برای خرید باید مخاطب را به جای دیگری هدایت کنیم.
شاید بتوان گفت شبکههای اجتماعی برندسازی میکنند اما وبسایت میفروشد.
در نهایت این جمله دیوید کلی را از یاد نبرید:
«وقت و انرژی خود را تنها روی شبکههایی صرف کنید که برای ارتقای شهرت برند شما در بلندمدت واقعاً مفید باشد.»
روند معرفی و توزیع محتوا با پرداخت پول به موتورهای جستجو
- فهرستی از کلمات کلیدی خود تهیه کنید. این کلمات، همانهایی هستند که مخاطب با جستجو کردن آنها قرار است وارد سایت شما شود.
- با توجه به بودجهتان، مشخص کنید که کلمات کلیدی چطور باید با جستجوی مخاطب مطابقت داشته باشند. کلمات کلیدی تطبیق دقیق (Exact Match) یعنی اینکه عبارتی که کاربر جستجو کرده باید دقیقاً همان کلیدواژهای باشد که شما مشخص کردهاید. هدفگیری در این روش دقیقتر بوده و هزینه به ازای هر کلیک (CPC) آن نیز پایینتر است، اما از طرف دیگر ترافیک کمتری هم به سایت شما روانه خواهد شد. کلمات کلیدی تطبیق وسیع (Broad Match) ترافیک بیشتری به سایت شما میآورد، اما CPC بالاتری داشته و ممکن است افرادی را وارد سایت شما کنند که محتوای شما لزوماً به دردشان نمیخورد. اینکه کدام مورد را انتخاب کنید، بستگی به این دارد که دیده شدن شما توسط مخاطبانی که به دنبال عبارتی دقیق میگردند چقدر برای شما حیاتی است. برای مثال اگر قصد دارید برای شرکت سامسونگ تبلیغ کنید، با استفاده از کلیدواژه “گوشی سامسونگ” برای تبلیغ تلفنهای همراه این شرکت، ممکن است شما را در معرض دید علاقمندان به خرید یخچال هم نشان دهد (زیرا شرکت سامسونگ یخچال نیز تولید میکند).
- برای بالاتر قرارگرفتن در صفحات جستجو، تا میتوانید کلمات کلیدی خود را اختصاصی طراحی کنید. کاربران معمولاً به دنبال عبارات دقیق هستند و به همین خاطر، استفاده از کلمات بیش از حد کلی به سود شما نخواهد بود. به علاوه، اگر محتوای شما از نوع Gated است (یعنی محتوایی که پیش از نمایش، نیازمندِ وارد کردن اطلاعاتی چون آدرس ایمیل است)، حتماً این مورد را در متن تبلیغ خود ذکر کنید. این را هم حتماً قید کنید که کاربران شما با ورود این اطلاعات به محتوایی دسترسی خواهند داشت که دیگران نمیتوانند ببینند.
- در نهایت، اطمینان حاصل کنید که این ترافیک را به یک صفحه فرود مناسب هدایت میکنید. متقاعد کردن افراد به کلیک روی تبلیغات صفحه جستجو، تنها نیمی از کار ترویج و توزیع محتوا است. نیمِ دیگرِ ماجرا این است که مخاطبان با محتوای شما ارتباط برقرار کنند. در محتوای صفحه فرود خود همان چیزی را به کاربر ارائه دهید که در تبلیغ وعدهاش را دادهاید. هرگز در تبلیغات نتایج جستجو از Home Page معمولی استفاده نکنید.
تبلیغات نمایشی
این روش که از آن گاهی به عنوان بنرهای تبلیغاتی هم یاد میشود، نوعی از تبلیغات است که به شما اجازه میدهد محتوای گوناگون از متن گرفته تا ویدیو را به صورت یک نوار در معرض دید کاربر قرار دهید. بعضی از ابزارهای مورد استفاده در این نوع ترویج و توزیع محتوا، Google Display Network و Facebook Atlas هستند. در ایران نیز شرکتهایی مانند صبا ویژن، Anetwork و فست کلیک چنین خدماتی را به شکل گسترده ارائه میدهند.
پیش از هر چیز، باید بدانیم که مفهوم تبلیغات نمایشی در بازاریابی دیجیتال بسیار متفاوت از انواع روزنامهای یا میدانی آن است.
تبلیغات نمایشی معمولاً زمانی به کار میروند که بخواهیم کاربری را برای بار دوم یا چندم به سوی خود جذب کنیم. اگر کاربر قبلاً از وبسایت شما دیدن کرده باشد، با استفاده از کوکیهایی که در مرورگر او ذخیره شده، میتوانید با این روش در فضای وبسایتهای دیگر نیز کالا یا خدمت خود را به او نمایش دهید. برای مثال، در کشور ما فروشگاه بامیلو یکی از وبسایتهایی است که به خوبی از این روش استفاده کرده و محصولاتی که قبلاً در آن فروشگاه دیدهاید را در سایتهای دیگر به تماشای شما میگذارد.
به این تکنیک، هدف گیری مجدد یا Retargeting میگویند.
این تکنیک درست مانند تبلیغات در صفحات جستجو، باید برای وادار کردن افراد به انجام یک کار، مثل ثبت نام در یک سایت یا دانلود یک برنامه به کار رود. این روش در صورتی که به شیوه صحیح انجام شود، میتواند یکی از بهترین راههای ترویج محتوا برای کاربران محسوب شود.
چگونه با تبلیغات نمایشی محتوای خود را ترویج کنیم؟
- مخاطبِ هدف خود را شناسایی کنید.
- برای هدفگیری مخاطبان، یک کمپین راه بیندازید. برای مثال اگر یک وبلاگ دارید، میتوانید با استفاده از دستهبندیهای موضوعی که در اختیار دارید، بدانید که لینک کدام مطلب جدید را میتوانید برای کدام کاربر نمایش دهید چون مطالبی که کاربر قبلاً خوانده مشخص است و میتوان تشخیص داد آن کاربر به چه موضوعاتی علاقه دارد.
- تبلیغات خود را قدرتمند و متقاعدکننده طراحی کنید. خلاقیت در این مرحله اهمیت فراوانی دارد. اطمینان حاصل کنید که تبلیغات نمایشی شما درباره هر موضوعی که باشند از تبلیغات رقبا متمایز بوده و توانایی جلب توجه افراد را داشته باشند. این روزها در فضای اینترنت توجه کاربران به این بنرها روز به روز کمتر میشود، پس استفاده از رنگها و تصاویر مناسب برای ترویج محتوا امری بسیار ضروری است.
بازاریابی ایمیلیدر ترویج محتوا
یکی از راههای انجام این کار، جمعآوری آدرسهای ایمیل با یک Call to Action مناسب است. میتوانید بعد از جمعآوری این آدرسها، برای صاحبان این ایمیلها خبرنامههای روزانه، هفتگی یا ماهیانه بفرستید و در آنها خلاصهای از آنچه در این مدت در وبسایت شما رخ داده را شرح دهید.
اگر محتوایی که تولید میکنید به صورت مستمر بوده و ساختار یکسانی دارد (مثلاً متنهای داخل یک وبلاگ)، میتوانید برای نمایش خودکار آن محتوا به کاربران، از خوراکدهندههای RSS هم استفاده کنید. یکی از ابزارهای پیشنهادی ما FeedPress است که ساده و کمهزینه بوده و امکانات مناسبی برای تجزیه و تحلیل کار هم در اختیار شما میگذارد. فیدپرس الگوهای متفاوتی برای ارسال خبرنامه هم با خود دارد.
روشهای راهاندازی یک فید RSS بسته به سیستم مدیریت محتوایتان ممکن است متفاوت باشد. اگر از ابزاری همانند وردپرس یا دروپال استفاده میکنید، کار چندان سختی در پیش ندارید. کافی است آدرس خوراک XML را وارد Feed Manager خود کنید. اگر از CMS شخصی خود استفاده میکنید، شاید لازم باشد از تیم IT خود بخواهید که کدهای لازم را وارد کنند. علاوه بر فیدپرس، FeedBurner هم از ابزارهای خوب انجام این کار محسوب میشود.
نکته: برای پیشگیری از دردسرهای حقوقی، تلاش کنید که مخاطبین آدرس ایمیل خود را به صورت اختیاری به شما یدهند و از روشهای حیلهگرانه برای جمعآوری این ایمیلها استفاده نکنید. هیچ کس دلش نمیخواهد ایمیلی دریافت کند که تمایلی به دریافتش ندارد. به حق انتخاب اشخاص احترام بگذارید.
شبکههای توزیع محتوا
چه از این موضوع آگاه باشید و چه نباشید، شما همواره در حال دیدن نتایج شبکههای توزیع محتوا هستید. این شبکهها به صورت دائم در حال خواندن پیشنهادهای انتهای مطالب با عبارتهایی چون “اگر این مطلب را دوست داشتید این یکی را هم از دست ندهید” یا “پیشنهاد میکنیم این مطلب را هم حتما بخوانید” هستند. این خدمات معمولاً به صورت پولی و توسط شرکتهایی چون Taboola یا Outbrain ارائه میشوند. در ایران نیز شرکتهایی مانند یکتانت، کاپریلا و کانگورو چنین خدماتی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
یکی از مزیتهای اصلی این روش، دسترسی به جامعۀ بزرگی از مخاطبان است. میتوانید نوع محتوای خود را مشخص کرده و دقیقاً تعیین کنید چه نوع افرادی قرار است آن را ببینند. مشکل این روش هم این است که این نوع از ترویج محتوا معمولاً به صورت Spam به نظر میرسد. شاید بعضی از نمونههای این شبکهها را دیده باشید: جملاتی مثل “دندانپزشکان دوست ندارند شما این روش سفید کردن دندانها را بدانید!”
اگر قصد استفاده از این روش را دارید، بهتر است بدانید که این تبلیغات لزوماً همواره به سوی افراد مورد نظر شما نمیروند.
هم افزایی یا Syndication
دیده شدن محتوای شما در یک وبسایت بزرگتر یا معتبرتر، همواره یکی از بهترین راههای گسترش مخاطبان محسوب میشود. مرحلۀ اول این کار، نوشتن محتوایی فوقالعاده قوی برای مخاطبان است. گام دوم، استفاده از کانالهای بیرونی است که در بالا دربارهاش صحبت کردیم.
یکی از اصلیترین نگرانیهایی که افراد درباره همافزایی محتوا دارند، این است که شاید این کار باعث شود موتورهای جستجو این محتوا را به صورت تکراری یا Duplicate شده ببینند. اما توجه داشته باشید که اگر سئوی سایت خود را به خوبی انجام داده باشید، چنین مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد.
نکتۀ دیگر هم این است که وبسایتی که برای هم افزایی محتوا با آن همکاری میکنید، بایستی ۱۰۰% معتبر و مورد اطمینان باشد.
تبریک میگوییم! شما یاد گرفتهاید که چگونه محتوای خود را در معرض دید کاربران اینترنت قرار دهید. گام بعدی، تجزیه و تحلیل محتوا خواهد بود که در مطلب آینده به آن خواهیم پرداخت.
ده نکتۀ کلیدی دربارۀ توزیع محتوا:
- رسانۀ مناسب خودتان را کشف کنید.
- اولویت اولتان تمرکز روی رسانهای باشد که مالکیت کامل آن متعلق به شماست.
- قرار گرفتن در رتبههای بالای موتورهای جستجو را هدف قرار دهید.
- به روشهای مختلف اطلاعات تماس کاربران (عموماً ایمیل) مخاطبان را دریافت کنید. شما به ارتباط بلندمدت با آنها نیاز دارید.
- بهتر است به یک رسانۀ خاص اکتفا نکنید و از رسانههای دیگر نیز بهره بگیرید.
- به زمانبندی مناسب انتشار محتوا توجه کنید. عموم جامعۀ هدف شما در چه ساعاتی از روز بیشترین توجه را به محتوای شما نشان میدهند؟
- برای توزیع محتوا تقویمی منظم و دقیق داشته باشید.
- در یک زمان و با یک محتوای واحد تمام رسانههایتان را بمباران محتوایی نکنید. برای هر رسانه محتوا را اختصاصیسازی کنید.
- از هشتگگذاری و نوشتن کلیدواژهها به نحو مناسبی بهره بگیرد. افراط در افزایش هشتگها امتیاز مثبتی ایجاد نمیکند.
- یادتان باشد که ترویج محتوا مهمتر از توزیع محتوا است.
سبد ترویج محتوا
چرا محتوایی که تولید کردیم با بازخوردی که انتظار داشتیم روبهرو نشد؟
چرا هیچکدام از چیزهایی که تولید میکنیم به محتوای ویروسی (وایرال) تبدیل نمیشوند؟
ممکن است بعد از مدتی این سوالات در ذهن شما هم شکل بگیرد. پیش از هر چیز هم ممکن است اشکال کار را در کیفیت محتوای تولیدی خودتان بدانید. بله، کیفیت بالای محتوا شرط لازم موفقیت آن است. اما شرط کافی نیست.
محتوا برای دیده شدن به یک برنامۀ ترویجی منظم نیاز دارد.
هر کاری که شما برای بهتر و بیشتر دیده شدن محتوای توزیع شده میکنید در سبد ترویج محتوا قرار میگیرد. حتی اگر با یکی از دوستانتان تماس بگیرید و بگویید برو مطلب جدیدی که منتشر کردهام را بخوان هم در حال انجام یک خردهکُنش ترویجی هستید.
چرا بهتر است در رسانههای گوناگون حضور داشته باشیم؟
برای ترویج محتوای توزیعشده روشهای گوناگونی وجود دارد؛ اما مهمترین نکته این است که در رسانههای گوناگون حضور داشته باشیم.
عدهای از متخصصان حوزۀ محتوا از جمله جو پولیزی بینانگذار انیستیتو بازاریابی محتوا معتقتد دو سه رسانه کافی است اما در نقطۀ مقابل گری واینرچاک در شرکت رسانهای بزرگی مانند واینرمدیا از تمام شبکههای اجتماعی موجود جهان برای نشر و ترویج محتوا بهره میگیرد.
اما بهترین توصیه برای شروع کار این است که به دو یا سه رسانه اکتفا کنید، و پس از مدتی آزمون و خطا و رسیدن به نتایج مثبت به فکر افزایش سبد رسانهایتان بیفتید.
مثلاً میتوانید ابتدا روی نشر محتوا در سایت تمرکز کنید. همزمان میتوانید کانال تلگرامی و پیج اینستاگرامی خودتان را هم راهاندازی کنید.
یک روز محتوایی
تصور کنید با چنین برنامهای یک روز از برنامۀ بازاریابی محتوایی شما چگونه میگذرد؟
شنبه است. امروز مقالهای را که تمام روزهای هفتۀ گذشته برای آن زمان صرف کردهاید روی وبسایتتان منتشر میکنید. این یعنی توزیع محتوا روی سایت. بعد خبر انتشار آن مقاله را (احتمالا همراه با بخش کوتاهی از مطلب) روی شبکههای اجتماعی خودتان هم منتشر میکنید. (کانال یا استوری اینستاگرام و…). این یعنی ترویج. ممکن است یک ایمیل هم برای اعضای خبرنامۀ سایتتان بفرستید و انتشار مطلب جدید را به آنها اطلاع بدید. (این هم یعنی ترویج)
البته که قرار نیست از شبکههای اجتماعی فقط برای ترویج محتوا بهره بگیریم.
بسیاری از خردهمحتواها برای بار اول در شبکههای اجتماعی توزیع میشوند و اصلاً مناسب نشر در سایت نیستند. اما همان محتوا را هم باید ترویج کرد.
فرضاً با استوری کردن پستی که در اینستاگرام منتشر کردهاید اقدامی ترویجی انجام میدهید. یا در کانال تلگرامتان مینویسید که ویدیوی جدیدی در آیجیتی اینستاگرامتان منتشر کردهاید. البته نباید در انجام این کار افراط کرد. چون مخاطب حس خوبی ندارد که شما مدام او را به رسانههای دیگران کیش کنید!
اما ترویج محتوا فقط منحصر به شبکههای اجتماعی نیست.
شما از طریق پیامک و ایمیل هم میتوانید محتوایتان را ترویج کنید.
اما در بهرهگیری از روشهای ترویجی، باید توجه داشت که این کار به صورت آزاردهنده و مزاحم صورت نگیرد.
فرض کنید هر روز بعد از انتشار هر پست برای همه ایمیل و پیامک بفرستید و توی آن یک لینک بگذارید که فلان مطلب منتشر شد. در این وضعیت قطعاً انتخاب جمع کثیری از مخاطبانتان، نادیده گرفتن شما و روانهکردن پیامتان به پوشۀ هرزنامهها است.
برای خلاقیت در ترویج محتوا باید انرژی صرف کرد. اگر هر بار که پیامی برای مخاطب میفرستید، در متن پیام محتوای ارزشآفرینی نیز برای او ارسال کنید، احتمال اینکه او روی لینکهای پیشنهادی شما هم کلیک کند بسیار است. اما اگر چیزی جز لینک و متن تبلیغاتی برای مخاطب نفرستید، او چرا باید انرژیاش را صرف شما کند؟
تبلیغات نیز یکی از روشهای رایج ترویج محتواست. حتماً لینکهای تبلیغاتی یا بنرهایی در گوشهوکنار سایتهای مختلف دیدهاید. شرکتهایی مانند صباویژن و یکتانت و کاپریلا مجری چنین تبلیغاتی هستند.
اما بیش از تبلیغات که عمر آن به هزینه صرف شدۀ ما بستگی دارد، بهترین روش ترویج محتوا توسل به روشهای ماندگار است. یکی از این روشها توجه به سئو (بهینهسازی برای موتورهای جستجو) است.
بخش مهمی از کار محتوا در سایت این است که شما مدام مطالب قبلیتان را بهروزسانی و کاملتر کنید. (امکانی که در شبکههای اجتماعی وجود ندارد، یا بیفایده است. با ویرایش یک پست قدیمی اینستاگرامتان چه اتفاق مثبتی ممکن است صورت بگیرد؟)
اما وبسایت این قابلیت را دارد که شما مطالب قبلی را بهروز کنید و در صورت تمایل با تغییر تاریخ، آنها را به صدر مطالب سایت بیاورید.
این اقدام یکی از بهترین کارهایی است که موتورهای جستجو نیز امتیاز مثبت زیادی برای آن قائلند. پس این هم یک گام ترویجی است چون شما با بهتر کردن محتوای قبلی، شانس آن را برای رتبه گرفتن در گوگل و در نتیجه جذب بازدیدکنندۀ بیشتر افزایش میدهید.
نمونه جدول توزیع و ترویج محتوا
CC: تولید/ خلق محتوا
SM: شبکههای اجتماعی
SEO: بهینهسازی موتورهای جستجو
PR: ترویج محتوا
DEV: توسعه نرمافزاری
کانالهای توزیع و ترویج محتوا
کانالهایی برای توزیع و ترویج محتوا وجود دارند که احتمالا با آن آشنا هستید. این کانالها به سه دسته اصلی زیر تقسیم میشوند:
Paid Media
مشخصا در این کانال، شما در ازای پرداخت پول محتوای خود را منتشرمیکنید. برخی از آنها شامل روشهای زیر است.
PPC – پرداخت در ازای کلیک
محتوای حمایت شده
در این کانال توزیع که به تازگی رواج یافته است. بلاگر، اینفلوئنسرها و رسانههایی که بازدیدکننده خوبی دارند هزینهای از تبلیغ کننده دریافت میکنند تا محتوایی در راستای آن کسب و کار یا خدمت منتشر کنند.
اینفلوئنسر مارکتینگ
تبلیغات گوگل (Google Ads)
تبلیغات آفلاین
اسپانسرینگ پادکست
تبلیغات در ویدئو
و…
Owned Media
این گروه، در واقع بسترهای ارتباطی مختص سازمان هستند. وبسایت، بلاگ، ایمیل مارکتینگ و… همگی از گروه بسترهایی است که مالکیت آن با خود سازمان است و از آن میتواند در راستای توزیع محتوا استفاده کنند. برخی از این بسترهای ارتباطی شامل موارد زیر است
- سایت اصلی
- ایمیل مارکتینگ
- سوشال مدیا
سوشال مدیا را این رویکرد میتوان در این گروه دید که فضایی عمدتا به رایگان در اختیار شما قرار میگیرد که با دسترسی بالا میتوانید به صورت شخصی و مورد رضایت خودتان مدیریتش کنید.
Earned Media
کانال earned media که نمیدانم دقیقا به فارسی چگونه معنی میشود، مربوط به تمامی مکالمات و محتوای تولید شده توسط مخاطبان در سایر پلتفرمهای اجتماعی است. تولید و انتشار این محتوا خارج از کنترل سازمان است. در این روش مخاطب، محتوایی درباره برند را هر جایی که دوست داشته باشد منتشر میکند. لیست کاملتر آن را میتوانید در ادامه مشاهده کنید:
- ریو و نظر کاربران درباره محصولات در سایتها
- نظرات کاربران در شبکههای اجتماعی
- به اشتراکگذاری و پیشنهاد مردم درباره برند به یکدیگر
- بازاریابی دهان به دهان
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.