استراتژی کارآفرینی چیست؟
قبل ازاینکه بدانید استراتژی کارآفرینی چیست؟ ابتدا از تعریف کارآفرینی شروع کنیم و بعد بیاییم به استراتژی کارآفرینی برسیم. در واقع همانطور که اطلاع دارید فرآیند طراحی، ایجاد و اجرای کسبوکار جدید را کارآفرینی میگویند و کسی که معمولاً این کار را انجام میدهد اسم کارآفرین را به او میدهیم.
نمایش فهرست این آموزش :
ایده پردازی شروع استراتژی کارآفرینی
معمولاً کارآفرین فردی است که با شناخت فرصت تجاری و جذب سرمایه و استعدادها و هماهنگی سایر منابع سعی میکند کسبوکار را به یک سودآوری برساند. معمولاً شروع این اتفاق از یک کسبوکار کوچک اتفاق میافتاد. کارآفرین میتواند مولفههای بسیار زیادی داشته باشد، ویژگیهای فردی و خاصی را باید داشته باشد تا بتواند کسبوکار را به یک هدف برساند.
در واقع مهمترین ویژگی کارآفرین باید خواستن و انگیزه بسیار زیادی در راستای موفق شدن باشد. کار کردن سخت، مایل بودن و متبحر بودن در کاری که انجام میدهد، تمرکز بر حوزه کاری، فشار آوردن به خودش در راستای هدفش، خدمت کردن به مشتری، کلاً ایده پرداز بودن و پایداری در راستای هدفش شاید خصیصه خیلی مهمی است که کارآفرین بتواند یک کسبوکار را به اهداف مورد نظر برساند. اما همانطور که میدانید برنامه ما تعریف ویژگیهای کارآفرین نیست و تمرکز ما روی استراتژی کارآفرینی است.
معمولاً کارآفرینی از یک ایده شروع میشود. یک فرد تلاش میکند که یک کسبوکار را راهاندازی کند و این نیازمند این است که بتواند در راستای رقابتی که امروز وجود دارد استراتژی درستی را انتخاب کند. معمولاً یک کسبوکار و کارآفرینی از یک ایده شروع میشود و اولین چیزی که به ذهن کارآفرینهای عزیز میرسد سعی میکنند شروع کنند و وارد بازار شوند.
انجام دادن مهم ترین مسئله است ولی درست انجام دادن آن، از انجام دادن مهم تر است
کلیت این موضوع خیلی درست است، همانطور که ریچارد برانسون میگوید کلا اگر میخواهی کارآفرین باشی فقط شروع کن و انجامش بده! ولیکن این به عنوان یک پارامتر اولیه خیلی درست است و شاید بتوانم بگویم تمام مسیر را با این میتوان راه برد، ولی خوب است که در بازار رقابتی امروز به یکسری از پارامترها توجه شود که بتواند انتخابهای هوشمندانهتری توسط آن فرد و آن گروه کارآفرین اتفاق بیفتد که بتواند مسیر بهتری قدم بردارند. یعنی صرفاً انجام دادن یک کار، انگیزه و شروع کردنش خیلی کمک میکند اما کافی نیست.
اینجاست که استراتژی کارآفرینی پایش به وسط کشیده میشود
ااستراتژی کارآفرینی موضوع بسیار مهمی است. شما قبل از این راجع به یک سری پارامترها و استراتژیهایی که وجود دارد و مدلهای کسبوکاری که کمک میکنند تا شما از آنها استفاده کنید تا کسبوکار موفقی را بسازید استفاده کنید. معمولاً کارآفرینها فکر میکنند هر تحقیق و تفحصی به نوعی زمان حضور در بازار را از آنها میگیرد، اما میتواند با یک تحقیق خیلی کوچک و با زمان کمی گذاشتن، بسیاری از خطاهایی که امروز بسیاری از کارآفرینان و کسبوکارها انجام میدهند جلوگیری شود و کمک کند که شما با یک استراتژی مناسبتر خطایی که قبلا انجام شده انتخابش نکنید.
وظیفه اصلی یک کارآفرین انتخاب کردن است.
مثالهای زیادی برای اثبات این مطلب وجود دارد. در حوزه خودروهای برقی کسی با سرمایهگذاری یک میلیارد دلار نتوانست، بازاری که تسلا با یک استراتژی دیگر آمد و گرفت به دست بیاورد و تمام سرمایه گذاری به سادگی روی هوا رفت، به خاطر اینکه توجه لازم به یکی از مولفههایی که در رابطه با آن صحبت میکنیم نداشت. شما در حوزهای که وقتی میخواهید یک کسبوکار به عنوان یک کارآفرین طراحی کنید حداقل باید به چهار مولفه توجه کنید و انتخاب کنید. مهم ترین کلمه برای یک کارآفرین تکرار خواهم کرد، انتخاب است. شما همش باید انتخاب کنید و این انتخاب است که مسیر کسبوکار را میسازد.
تعریف دقیق استراتژی بازاریابی چیست؟
استراتژی بازاریابی به مسایلی چون قیمت گذاری، فروش و توزیع یک محصول می پردازد. یک شرکت با بهره گیری از استراتژی توسعه بازار می تواند سهم بزرگی از بازار محصولات فعلی را از طریق اشباع بازار و نفوذ در بازار در اختیار خود بگیرد، برای محصولات فعلی بازارهای جدید خلق کند. یک شرکت با بهره گیری از استراتژی توسعه محصول می تواند:
• برای بازارهای فعلی، محصولات جدید طراحی و عرضه کند
• یا برای بازارهای جدید ، محصولات جدید معرفی کند.
انواع استراتژی های بازاریابی در کسب و کار ها می تواند استفاده شود که در مقالات سایت شریف استراتژی به آن پرداخته شده است. مثلاً برای تبلیغات و پیشبرد، یک شرکت یا واحد تجاری میتواند بین استراتژی بازاریابی رانشی یا استراتژی بازاریابی کششی یکی را انتخاب کند. در استراتژی بازاریابی رانشی از طریق افزایش عملیات پیشبرد فروش و تزریق محصول در سیستم توزیع سعی می شود تا فروش افزایش داده شود. در استراتژی بازاریابی کششی، تبلیغات و آگهی های بازرگانی سبب افزایش فروش محصول می شوند.
بازاریابی یکی از مهمترین واژه ها و مهمترین واحد در هر بنگاه اقتصادی است. هر چند میزان نقشی که مدیریت بازاریابی در بنگاههای مختلف ایفا می کند متغیر است و هدف بنگاه میزان این نقش را تعیین می کند.
برای مثال، در شرکتهایی مثل «کوکاکولا» یا «مک دونالد» بازاریابی اساسی ترین نقش را ایفا می کند و شاید در شرکتهایی مثل «آی بی ام» و «میکروسافت» نقش مار کتینگ ضعیف تر باشد. تحت عنوان مارکتینگ عوامل همچون سهم بازار، کیفیت کالا و خدمات، میزان تنوع در کالا، احساسات مصرف کنندگان، نوع بسته بندی کالا ، دایره فروش، تبلیغات و خدمات پس از فروش، توزیع کالاها نسبت به محصولات بنگاه باید مورد توجه قرار گیرد.
انواع استراتژی های قیمت گذاری در استراتژی بازاریابی
دیگر استراتژی های بازاریابی به امور توزیع و قیمت گذاری می پردازند. یک شرکت هنگام قیمت گذاری میتواند یکی از دو استراتژی زیر را اجرا کند. برای شرکت های پیشگام در معرفی محصول جدید، استراتژی قیمت گذاری خامه (بالاترین قیمت) مناسب است. براساس این استراتژی ، وقتی محصول هنوز برای بازار جدید و تازه و تعداد رقبا محدود و اندک است، قیمت زیادی برای آن تعیین می شود.
در مقابل در قیمت گذاری نفوذ، شرکت تلاش می کند بازار خود را توسعه بخشد و لذا از فرصت بهره برداری از منحنی تجربه استفاده می کند تا بتواند از طریق وضع قیمت های پایین و سیطره بر صنعت، سهم بازار بیشتری برای خود ایجاد کند. بسته به استراتژی ها و اهداف عملیاتی شرکت یا واحد تجاری، هریک از این گزینه ها میتواند برای آن شرکت یا واحد تجاری مطلوب باشد. البته به احتمال زیاد یک شرکت با قیمت گذاری نفوذ می تواند در بلند مدت سود بیشتری بدست آورد.
تعریف دقیق استراتژی مدیریت مالی و حسابداری چیست؟
استراتژی های مربوط به امور مالی و حسابداری اغلب از نظر سرمایه گذاران، وضع مالی بعنوان تنها عامل یا معیار تعیین کننده وضع رقابتی سازمان به حساب می آید. برای تدوین استراتژی، به شیوه ای اثر بخش، باید نقاط قوت و ضعف سازمان را از نظر مالی، تعیین کرد. از جمله عوامل مهمی که در مدیریت مالی شرکت ها مد نظر است می توان به موارد زیر اشاره کرد.
• نرخ بهره
• میزان هزینه تامین سرمایه نسبت به رقبا
• مزیتها یا عدم مزیت مالیاتی همانند معافیت مالیاتی برای برخی صنایع • برنامه ریزی مالی و بودجه • روشهای حسابداری
تعریف دقیق استراتژی تولید و عملیات چیست؟
عوامل تولید و عملیات یعنی عواملی که کنار هم قرار می گیرند تا بتوانند ورودی ها را به خروجی ها تبدیل نمایند. بهر حال می توان گفت، بنگاهی که بتواند تولیدش را به هزینه کمتر، کیفیت برتر و سرعت بیشتر و با مواد اولیه مناسب تر تولید نماید، دارای قوت است و در غیر این صورت دارای ضعف می باشند. عواملی که در این بخش باید مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرند، عبارتند از :
• هزینه کل کمتر در مقابل رقبا
• هزینه مواد اولیه و قطعات نیمه ساخته
• سیستم کنترل موجودی و خط مشیهای تغییر و نگهداری
• در دسترس بودن مواد اولیه و قطعات نیمه ساخته و تجهیزات و ماشین آلات کارآمد و موثر
استراتژی تولید و عملیات این موارد را تعیین می کند الف – روش و محل تولید یک محصول ، ب – میزان و سطح یکپارچکی عمودی، پ – توسعه منابع فیزیکی و ت – ارتباط میان عرضه کنندگان استراتژی تولید تحت تاثیر چرخه حیات محصول قرار دارد. این مفهوم افزایش در حجم تولید را توصیف می کند. انواع استراتژی های عملیات باید بیانگر کارایی واحد مدیریت عملیات در سازمان باشند.
تعریف دقیق استراتژی های تحقیق و توسعه چیست؟
بکار گیری انواع استراتژی های تحقیق و توسعه می تواند دومین عامل مهمی باشد که برای تعیین نقاط قوت و ضعف درونی سازمان باید مورد بررسی قرار گیرد. در زمان کنونی بسیاری از شرکت ها، هیچ نوع تحقیقی انجام نمی دهند و چیزی به نام دایره تحقیق و توسعه ندارند و این در حالی است که در سایر شرکت ها، بقای شرکت به فعالیت های موفقیت آمیز دایره تحقیق و توسعه بستگی دارد. به ویژه شرکت هایی که استراتژی توسعه محصول را به اجرا در می آورند به دایره تحقیق و توسعه اهمیت زیادی میدهند و آن را بیش از دوایر دیگر تقویت می کنند.
در سال ۱۹۹۷، کل هزینه هایی که در شرکتهای آمریکایی صرف تحقیق و توسعه شد به میزان ۵.۶ درصد افزایش نشان می دهد. شرکت مایکروسافت در سال ۱۹۹۷، هزینه های تحقیق و توسعه را به میزان ۳۰۰٪ افزایش داد. از آنجا که شرکت ها بر این باورند که سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه موجب می شود که شرکت در تولید و عرضه محصولات یا خدمات جدید پیشرو شود و به مزیت های رقابتی دست یابد، در این زمینه سرمایه گذاری می کنند.
تعریف دقیق استراتژی کارآفرینی سیستم های اطلاعاتی چیست؟
انواع استراتژی های سیستم های اطلاعاتی امروزه می توانند نقش کامل کننده ای در سازمان داشته باشند. در حال حاضر شرکت ها بیش از پیش به بهره گیری از استراتژی های سیستم های اطلاعاتی روی آورده اند تا بتوانند از تکنولوژی اطلاعات برای ایجاد مزیت رقابتی برای واحدهای تجاری خود استفاده کنند. وقتی که شرکت فدرال اکسپرس برای اولین بار نرم افزار کامپیوتری پاورشیپ (FedEx PowerShip) را به مشتریان خود معرفی و عرضه کرد، فروشش به نحو چشمگیری افزایش یافت.
از پاور شیپ برای ذخیره آدرسها ، چاپ بر چسب های حمل و ارسال و ردیابی موقعیت بسته ها استفاده می کنند . شرکت یو پی اس نیز نرم افزار ورلدشیپ (WorldShip) را طراحی و روانه بازار کرد. فدرال اکسپرس با بهره گیری از سیستم اطلاعاتی خود بعنوان یک مزیت بارز، باز هم تلاش کرد و توانست با بهره گیری از وب سایت خود و فراهم کردن امکان ردیابی بسته های ارسالی برای مشتریان در منزل خود ، باز هم از شرکت یو پی اس سبقت بگیرد.
استراتژی کارآفرینی و آثار آن بر کسبوکار:
استراتژی کارآفرینی مبتنی بر شناخت فرصتها، منابع و مهمتر از همه چگونگی انجام کارهای صحیح و چگونگی اجرای صحیح روشها تحت مدیریت ریسک پذیر و نوآور تدوین میشود و از طریق توجه به ابعاد نوآور بودن و ریسک پذیری و ابتکار عمل محقق میشود. پس اگر میخواهید بدانید که استراتژیهای کسبوکار چطور تعریف میشوند و اگر تمایل دارید برای کار خودتان استراتژی جدید طراحی کنید، در ادامه مقاله آموزش مدیریت استراتژیک کارآفرینی همراه من باشید.
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.