کارشناس تولید محتوا کیست ؟
کارشناس تولید محتوا کسی است که مسئول ایجاد و انتشار اطلاعات در هر رسانهای بهویژه در وبسایت و سوشال مدیا است. همچنین میتواند محتوای آفلاین مانند بروشور، بستههای ویژه مشتری و … را هم تولید کند، اما امروزه کسب و کارها بیشتر از روشهای تولید محتوای دیجیتال استفاده میکنند.
نمایش فهرست این آموزش :
- کارشناس تولید محتوا کیست ؟
- اولین قدم برای کارشناس تولید محتوا شدند
- دومین قدم برای کارشناس تولید محتوا شدند
- تولید محتوا چیست و چه کاربردی برای کارشناس تولید محتوا دارد؟
- برای شروع کارشناس تولید محتوا چی نیاز دارد؟
- سئو چیست و چه نقشی در کسب درآمد از تولید محتوا دارد؟
- انواع تولید محتوای متنی کدامند؟
- کپی رایتینگ چیست؟
- میزان درآمد تولید محتوا چقدر است؟
- حالا چطور محتوا را به پول تبدیل کنیم؟
- کسب درآمد از تولید محتوا بدون سرمایه
- کسب درآمد از طریق اینترنت
- بازاریابی محتوا، نقشه ی راه تولید محتوا
- دورکاری در شغل تولید محتوا
- آینده ای روشن با شغل تولید محتوا
- بازار کار تولید محتوا
کارشناس تولید محتوا کیست ؟
کارشناس تولید محتوا فردی است که در صنعت محتوا و بازاریابی دیجیتال فعالیت میکند. این فرد با استفاده از تجربه و دانش خود، محتوای جذاب و متنوعی را برای وبسایتها، وبلاگها، رسانههای اجتماعی و سایر پلتفرمهای آنلاین تولید میکند. او باید توانایی نوشتن قوی داشته باشد و قادر به تولید محتوای خلاقانه و منحصر به فرد باشد.
همچنین، باید توانایی تحقیق و بررسی داشته باشد تا محتوایش را بر اساس نیازها و سلیقه مخاطبان هدف طراحی کند. در نهایت، نقش کارشناس تولید محتوا در جذب مخاطبان و افزایش نام و شهرت برند نیز بسیار مهم است.
کارشناس تولید محتوا شخصی است که با استفاده از تخصص و تجربه خود، محتوای خلاقانه و متنوعی را برای مخاطبان ایجاد میکند. او به عنوان جامعهشناس مدرن، با تحلیل نیازها و علایق مخاطبان، محتواهایی را طراحی و اجرا میکند که علاوه بر مفید بودن، به شکلی جذاب و قابل تفاوت ارایه شوند. نقش و جایگاه کارشناس تولید محتوا در جهان امروز بسیار حائز اهمیت است زیرا او نه تنها باید بازارها و روندها را درک کند، بلکه باید قادر به ارائه محتواهایی باشد که خوانندگان را جذب کنند و ارتباط معناداری را با آنها برقرار کند.
کارشناس تولید محتوا میتواند در تولید هر یک از موارد زیر فعالیت داشته باشد:
- پستهای وبلاگ
- خبرنامههای ایمیل
- رسانههای اجتماعی
- محتوای ویدیویی
- ایبوکها
- پادکست
- و…
اولین قدم برای کارشناس تولید محتوا شدند
۱. موضوع محتوا برای فعالیت تمرکزی انتخاب کنید
کسب درآمد از تولید محتوا اگر به صورت تمرکزی در یک یا دو موضوع فعالیت کنید بیشتر میشود. چرا که در این موضوعات شناخته شده و پروژههای بهتری میگیرید. برای این منظور اولین کاری که باید انجام دهید مشخص کردن موضوع کاریتان است. این موضوع خیلی به علاقه و تخصص مربوط میشود. مسلماً زمانی که در موضوع خاصی تخصص داشته باشید میتوانید با تجربه و اعتماد به نفس کامل، در آن محتوا تولید کنید.
اما اگر در مورد موضوع تخصصی نداشته باشید، باید اول اطلاعاتی در موردش بدست آورید تا حرفی برای گفتن داشته باشید. با اینکه به راحتی با جستجو در گوگل و شبکههای اجتماعی میتوانید اطلاعات جمعآوری کنید، اما این موضوع کمی زمانبر است. در حالیکه سرعت عمل شما در کسب درامد با تولید محتوا خیلی مهم است.
۲. بالا بردن تخصص و اطلاعات خود در مورد موضوع
بعد از اینکه موضوع فعالیتی خود را در تولید محتوا مشخص کردید، اگر تخصص شما است اطلاعات به روزتری را در مورد آن کسب کنید. اگر تخصصی ندارید، مقالات موجود در سایتها، کتابهای آن حوزه کاری، ویدیوها، فایلهای آموزشی و … همه به شما کمک میکنند تا اطلاعات خود را افزایش دهید. ولی تا زمانی که اطلاعات کافی از موضوع مورد نظر خود نداشته باشید نمیتوانید در مورد آن تولید محتوا کنید.
همچنین سعی کنید افرادی که در حوزه کاری شما هستند را همیشه دنبال کنید و با آنها در ارتباط باشید. مثلا در سمینار ها و کلاسهای حضوری آنها شرکت کنید.فراموش نکنید تولید محتوا، کپی محتوا نیست! شما باید با جمع آوری اطلاعات از وبسایتهای فارسی و انگلیسی، یک محتوای عالی که ارزشش بیشتر از محتواهای موجود است، تولید کنید. میتوانید با گرداوری مطلب از چندین منبع و تلفیق بینش و نگرش خود با آن تولید محتوا کنید یا مقالات انگلیسی را ترجمه کرده و انتشار دهید.
۳. هدف از تولید محتوا را مشخص کنید
هدف تان از کسب درآمد از تولید محتوا چیست؟ آیا قصد دارید روزانه چند ده مقاله و خبر در سایت خود قرار دهید و به واسطه ترافیک بالا و تبلیغات درآمد زایی کنید؟ یا محتوای خود را مستقیما بفروشید؟
هدف تان را کاملا مشخص کنید که چه محتوایی را برای چه چیزی میخواهید؟ فرمتهای تولید محتوا را مشخص کنید. آیا فقط میخواهید مقاله بنویسید و اشتراک ویژه در سایت خود بفروشید؟ یا میخواهید دورههای آموزشی در قالب ویدیو نیز تولید کنید؟
اگر هدف شما از تولید محتوا مشخص نباشد و ندانید این محتواها قرار است چه سودی به شما برساند، تلاش شما فقط اتلاف وقت و سرمایه خواهد بود. به این ترتیب نمیتوانید کسب درامد با تولید محتوا داشته باشید.
۴. شروع برای کسب درآمد از تولید محتوا
الان در شرایطی هستید که میتوانید محتوا تولید کنید. ساده ترین راه این است که بنویسید. از تولید محتوای متنی شروع کنید. مقاله بنویسید تا مخاطبانتان با شما آشنا شوند. بهترین کار برای اعتماد سازی همین است. اگر خودتان قادر به مقاله نویسی نیستید حتما از یک تولید کننده محتوا کمک بگیرید.
سپس برای گسترش کار خود از دیگر فرمتهای محتوایی نیز استفاده کنید. هر نوع محتوایی طرفداران خودش را دارد. بعضی ها به خواندن مطالب و بعضیها به گوش دادن یا دیدن علاقه دارند. بهتر است برای بالابردن مخاطبان خود و فروش بیشتر از از فرمتهای متنوعی در تولید محتوا استفاده کنید.
۵. تولید محتوا بر اساس سئو و بهینه سازی
اگر پول کافی برای تبلیغات محصولات یا خدمات خود ندارید. باید از سئو سایت استفاده کنید. در واقع با سئو کردن محتوای خود از طریق گوگل و دیگر موتورهای جستجو، ترافیک جذب میکنید. هرچقد محتوای شما بهتر سئو شود، شانس بیشتری برای دیده شدن خواهد داشت. اکثر کسب و کارهای اینترنتی موفق، بیشتر ترافیک خود را از گوگل دریافت میکنند که این نوع بازدید بسیار هدفمند است و با سئو انجام میشود.
۶. استراتژی تولید محتوا
برای بالا بردن ترافیک خود نیاز نیست هر روز چندین مقاله بگذارید تا بازدید بالایی داشته باشید. باید در تولید محتوا استراتژی داشته باشید. استراتژی محتوا به طور خلاصه یعنی: محتوایی تولید کنید که نیاز اصلی مخاطب باشد و بر اساس کلمات کلیدی پر طرفدار نوشته شده باشد.
اگر بتوانید این طور محتوا تولید کنید دیگر نیاز به تولید محتوا ی انبوه ندارید. با محتوای کم هم می توانید کسب و کار خود را به مخاطبانتان معرفی کنید.
۷. شروع کسب درامد با تولید محتوا
کسب درامد با تولید محتوا به ۲ صورت زیر انجام میشود:
- کارشناس تولید محتوا هستید و کسب درامد با تولید محتوا شغل شما محسوب میشود.
- صاحب کسب و کار هستید که به کمک تولید محتوای هدفمند، بازدید کننده را به سایت خود کشانده و طبق نقشه خرید مشتری، او را به اقدامی که سودآور است مثل خرید محصول یا یک دوره، هدایت کنید.
اگر صاحب یک وبسایت هستید، زمانی که با تولید محتوای حرفهای ترافیک سایت تان بالا رفت و به تعداد کاربرانتان اضافه شد و اعتماد سازی کردید، وقت آن رسیده که محتوای خود را به پول تبدیل کرده و کسب درآمد با تولید محتوا را شروع کنید.
البته اگر هدف کسب و کارتان، تولید محتوای آموزشی باشد. حتی میتوانید با برگزاری دورههای آنلاین به صورت دانلودی، کسب درآمد کنید.
دومین قدم برای کارشناس تولید محتوا شدند
برای تولید محتوا ابتدا موارد زیر را انجام بدهید:
۱.موضوع خود را مشخص کنید
اولین کاری که باید انجام دهید مشخص کردن موضوع کاری تان است. این موضوع خیلی به علاقه و تخصص مربوط می شود. مسلما زمانی که در موضوع خاصی تخصص داشته باشید می توانید در آن موضوع محتوا تولید کنید.
ولی اگر تخصصی نداشته باشید باید ببینید به چه موضوعاتی علاقه دارید؟ روانشناسی، بازاریابی اینترنتی، توسعه فردی و … فرقی نمی کند. مهم این است که به آن علاقه داشته باشید. البته این هم خیلی مهم است که آیا در آن موضوعی که انتخاب کردید طرفدار وجود دارد یا خیر!
به راحتی با جست و جو در گوگل و یا شبکه های اجتماعی می توانید از این موضوع با خبر شوید. پس قبل از اینکه موضوع خود را انتخاب کنید حتما از پر طرفدار بودن آن اطمینان حاصل کنید.
۲.اطلاعات خود را بالا ببرید
شاید کلیشه ای باشد! ولی تا زمانی که اطلاعات کافی از موضوع مورد نظر خود نداشته باشید نمی توانید در مورد آن تولید محتوا کنید. باید به قدری در موضوع مورد نظر خود تسلط داشته باشید که به راحتی بتوانید در آن موضوع محتوا تولید کنید.
برای این کار بهتر است مطالعه خود را بالا ببرید. مقالات موجود در سایت ها، کتاب های حوزه کاریتان، ویدیو ها و فایل های صوتی آموزشی و … همه این ها به شما کمک بسیاری می کنند تا اطلاعات خود را در حوزه کاری خود بالا ببرید.
همچنین سعی کنید افرادی که در حوزه کاری شما هستند را همیشه دنبال کنید و با آن ها در ارتباط باشید. مثلا در سمینار ها و کلاس های حضوری آن ها شرکت کنید.
فراموش نکنید تولید محتوا، خلق محتوا نیست! در بسیاری از مواقع با جمع آوری اطلاعات هم می شود محتوای عالی تولید کرد. تولید محتوا یعنی دسته بندی اطلاعات به نوعی که مخاطب از آن لذت ببرد و نیازش را بر طرف کند.
البته این را با کپی محتوا اشتباه نگیرید! زمانی که شما از یک منبع، محتوا تولید می کنید یعنی اینکه محتوای تولیدی کپی است. ولی زمانی که شما از چندین منبع، محتوا جمع آوری می کنید و تولید می کنید کپی محتوا محسوب نمی شود! برای درک بهتر این مسئله بهتر است به منابع کتاب های چاپی نگاهی بیاندازید.
۳.هدف تان را از تولید محتوا مشخص کنید
هدف تان از تولید محتوا دقیقا چه هست؟ آیا مثل سایت زومیت قصد دارید روزانه چند ده مقاله و خبر در سایت خود قرار دهید و به واسطه ترافیک بالا درآمد زایی کنید؟ یا مثل وب سایت همیار وب محتوای خود را مستقیما بفروشید؟
هدف تان را کاملا مشخص کنید که چه محتوایی را و چگونه می خواهید بفروشید؟ فرمت های تولید محتوا را مشخص کنید. آیا فقط می خواهید مقاله بنویسید و اشتراک ویژه در سایت خود بفروشید؟ یا می خواهید دوره های آموزشی در قالب ویدیو نیز تولید کنید؟
۴.شروع به تولید محتوا کنید
الان در شرایطی هستید که می توانید محتوا تولید کنید. ساده ترین راه این است که بنویسید. از تولید محتوای متنی شروع کنید. مقاله بنویسید تا مخاطبان تان با شما آشنا شوند. بهترین کار برای اعتماد سازی همین است.
سپس برای گسترش کار خود از دیگر فرمت های محتوایی نیز استفاده کنید. البته نوشتن مقاله در اولویت است ولی فایل صوتی یا ویدیو هم طرفدارهای خودش را دارد. در بسیاری از مواقع مجبور هستید برای فروش محتوا از دیگر فرمت ها استفاده کنید.
گوش دادن به فایل های صوتی یا دیدن ویدیوهای آموزشی خیلی راحت تر از خواندن یک ای بوک است. به همین خاطر باید به فکر مخاطبان خود باشید. باید بدانید بیشتر چه فرمت های محتوایی به دردشان می خورد و برایش پول پرداخت می کنند!
تولید فایل های صوتی یا ویدیوهای آموزشی کار چندان سختی نیست! اولین کار این است که یک ویس رکوردر تهیه کنید. سپس با استفاده از نرم افزارهایی نظیر Adobe Audition صدای خود را ضبط کنید.
همچنین با نرم افزارهایی مثل Snagit هم می توانید از صفحه نمایش سیستم خود فیلم بگیرید.
واقعا کار سختی نیست! برای تولید فایل صوتی کافی است همان مقاله ای که نوشته اید را به صوت تبدیل کنید. یا برای تولید ویدیو هم همان مقاله ای را که نوشته اید را تیتر وار در پاور پوینت توضیح دهید وفیلم بگیرید. البته در ویدیو های آموزشی که طریقه انجام کاری آموزش داده می شود باید تسلط کافی داشته باشید.
۵.سئوی محتوا را یاد بگیرید
همانطور که گفتم اکثر کسب و کارهایی که بر پایه تولید محتوا بنا می شوند سرمایه کمی دارند. در واقع بهتر است اینطور بگویم شاید شما هم پول زیادی برای تبلیغات نداشته باشید. پس به همین خاطر باید به فکر سئو سایت تان باشید.
البته نه خیلی حرفه ای! بلکه چون سایت شما محتوایی است بهتر است سئوی محتوا را یاد بگیرید. اگر محتوای تولیدی شما غنی و با کیفیت باشد سئوی آن بسیار آسان تر است و در واقع خودش سئو می شود. فقط باید اصول و قواعد آن را رعایت کنید.
کسب و کارهایی که نمی خواهند پولی برای تبلیغات بپردازند بهترین کار این است که سایت خود را سئو کنند و از طریق گوگل و دیگر موتورهای جست و جو ترافیک جذب کنند. اکثر کسب و کارهای اینترنتی موفقی را که می بینید بیشتر ترافیک خود را از گوگل دریافت می کنند که این نوع ترافیک بسیار هدفمند است.
۶.استراتژی تولید محتوا داشته باشید
فرض کنید سرمایه شما کم است و نمی توانید تبلیغات کنید. از طرفی نمی توانید مثل سایت زومیت چندین نویسنده داشته باشید و به هیچ وجه نمی توانید روزانه آنقدر محتوا تولید کنید. البته هدف ما هم این نیست که روزانه ۴۰ یا ۵۰ تا مقاله در سایت خود بگذاریم!
پس به خاطر همین باید در تولید محتوا استراتژی داشته باشید. استراتژی محتوا یعنی محتوایی تولید کنید که طرفدار داشته باشد، محتوایی که نیاز اصلی مخاطب باشد، محتوایی که مخاطب را به شما وابسته کند و محتوایی که در کلمات کلیدی پر طرفدار رتبه خوب در گوگل بگیرد.
اگر بتوانید این طور محتوا تولید کنید دیگر نیاز به تولید محتوای انبوه ندارید. با محتوای کم هم می توانید کسب و کار خود را به مخاطبانتان معرفی کنید.
۷.محتوا را به پول تبدیل کنید
زمانی که با تولید محتوا ترافیک سایت تان را بالا بردید، کاربران سایت خود را افزایش دادید و اعتماد سازی کردید وقت آن رسیده است که محتوای خود را تبدیل به پول کنید و کسب درآمد خود را از طریق تولید محتوا شروع کنید.
البته این مرحله مربوط به هدف تان از تولید محتوا هم می شود. اگر هدفتان تولید محتوای آموزشی باشد می توانید با برگذاری دوره های آنللاین به صورت دانلودی کسب درآمد کنید. دقیقا مثل وب سایت همیار وب که با فروش محصولات آموزشی به صورت دانلودی کسب درآمد می کند.
تولید محتوا چیست و چه کاربردی برای کارشناس تولید محتوا دارد؟
این روزها همه ما با محتوا سروکار داریم همین متنی که الان دارید می خوانید بهش میگن محتوا. هر چیزی که در هر سایت، اپلیکیشن کانال تلگرام و پیج اینستاگرام به چشم تون میخوره را محتوا می گویند. به تولید و ارائه این محتواها توسط فرد، افراد یا سازمانی هم تولید محتوا می گویند. هرکسی هم که این محتوا ها را تولید می کند تولیدکننده محتوا ست. اینا تعاریف خیلی ساده از محتوا و تولید محتوا بود.
همه کسب و کارها در دنیا حتی آن هایی که سنتی هم هستند باید تولید محتوا داشته باشند تا بتوانند محصول یا خدمت خود را بفروشند. الان اگر شما یه یک بوتیک تشریف ببرید برای خرید یک لباس مسلما فروشنده مثل چوب آنجا جلوی شما نمی ایستد. از محصول خود صحبت می کند و اگر شما اطلاعات بیشتری بخواهید به شما می دهد.
توی کسب و کارهای آنلاین این قضیه خیلی جدی تر می شود. چون کسب و کارهای آنلاین نمی توانند به صورت حضوری و رو در رو با مشتریان شان برخورد کنند باید از طریق محتوایی که ارائه می کنند آن ها را جذب کنند، اعتمادشان را جلب کنند و در نهایت بفروشند. حالا این وسط چند مدل تولید محتوا داریم. یکیش تولید محتوای آموزشی است که کاربرد اصلیش همراه کردن مخاطب است. ما با آموزش دادن و کمک کردن به مخاطبان مان می توانیم اعتماد سازی کنیم. یه مدل دیگش تولید محتوا برای فروش محصول است. در این مدل ما از مزیت های محصول مان برای مخاطب می گوییم تا مطمئن شود محصول ما تنها راه چاره اش است.
حالا این محتوایی که تولید می شود در جاهای مختلف که می بینیم عین هم نیست! همیشه با یک لحن نیست! همیشه جدی یا همیشه فان نیست! مثلا محتوایی که در شبکه های اجتماعی به خصوص اینستاگرام تولید می کنیم باید سرگرم کننده هم باشد. چون مردم برای سرگرم شدن از اینستاگرام استفاده می کنند. اما محتوایی که در شبکه اجتماعی لینکدین می بینیم خیلی جدی تر است. چون اونجا افراد حرفه ای و بیزنس من ها وجود دارند و نمی توان لحن محتوا را فان کنیم.
برای شروع کارشناس تولید محتوا چی نیاز دارد؟
یک دستگاه کامپیوتر یا لپتاپ، موبایل خوب هم جواب میدهد. مهمترین سرمایه مهارتهای شماست.
چگونه میتوان مهارتهای لازم را کسب کرد؟
با راههای مختلفی میتوان مهارتهای لازم را یاد گرفت. از طریق جستجو در اینترنت، تماشای فیلمهای موجود در یوتیوب، آپارات و استفاده از پکیجهای آموزشی و … . اگر تمایل دارید به صورت واقعی و همراه نویسندههای حرفهای این حرفه را از راه دور یاد بگیرید، پیشنهاد میکنیم با شرکت در دوره آموزشی رایگان کپی فای یک گام از رقبای خود جلو بیافتید.
سئو چیست و چه نقشی در کسب درآمد از تولید محتوا دارد؟
ما میدانیم که ممکن است ندانید سئو چیست. البته این مفاهیم برای تازهکارها گنگ است. پس یک تعریف ساده از سئو ارایه میدهیم تا این کار مهم رو بشناسید و آن را جدی بگیرید.
سئو: سئو از عبارت Search Engine Optimization گرفته شده است. به طور جمعوجورتر SEO است که تو ایران بهش «سئو» میگن. به هر حال منظور از این کار بهینه سازی برای موتور جستجو است.
گوگل برای رشد کیفیت جستجوهایی که کاربران انجام میدهند، الگوریتمهای تعریف میکند و این الگوریتمها را هر سال بروزرسانی میکند. الگوریتمها همان سازوکاری است که گوگل به واسطه آن مطالب و محتوای خوب از دید خودش را انتخاب و آن را رنک میکند.
به عبارتی سادهتر به کسی یا کسانی فرصت حضور میدهد که از قوانین و خواستههای او پیروی کنند. البته کار بسیار باارزشی انجام میدهد. چراکه اگر گوگل بدون برنامه و بدون جریمه بود، محتوای بیارزش و به درد نخور همه جا را فرا میگرفت و خیلیها محتوای یکدیگر را میدزدیدند. هرجومرج حاکم میشد و اینترنت آنطور که باید رشد نمیکرد و برای هیچ کس مفید نمیشد.
در نتیجه، وقتی ما به حرف گوگل گوش میدهیم و مطالب و محتوای خودمان را طبق دستورات و انتظارات گوگل منتشر میکنیم، یعنی بهینه سازی کردهایم یعنی مطلب و محتوایمان را سئو کردهایم.
انواع تولید محتوای متنی کدامند؟
اما جالب اینجاست که خود تولید محتوای متنی انواع مختلفی داره، درسته همه آنها به صورت متن هستند. منتهی جایی که از اون استفاده میشه یه مقدار کار رو پیچیده میکنه. محتوای متنی رو معمولا برای موارد زیر سفارش میدن:
- محتوای متنی برای وبلاگ
- محتوای متنی برای صفحات خاص مانند، صفحه درباره ما
- محتوای متنی برای لندینگ پیجها
- محتوای متنی برای معرفی محصولات و خدمات یک کسبوکار
- محتوای متنی با اهدافی مثل رپورتاژ دادن در وبسایتهای دیگر
- محتواهای سفارسی دیگر
کپی رایتینگ چیست؟
شاید از وقتی که در مورد این شغل جستوجو میکنید، کلماتی مثل کپی رایتینگ هم به گوشتان خورده!
کپی رایتینگ (Copywriting): متنهای متقاعدهکننده و حرفهای که امروز برای فروش بیشتر کالاها (افزایش فروش) نوشته میشن؛ یک نوشتهای هستن که توسط کپی رایتر نوشته شده است. گرچه در کشورهای خارجی به این سبک نوشتن کپی رایتینگ گفته میشه و خیلی هم پرطرفداره، اما در ایران هنوز نتونسته جای خود رو باز کنه. از این سبک در نوشتن لندینگ پیجها و صفحات خاص و … استفاده میشه.
روزانه در اثر خواندن متنهای تبلیغاتی مختلف، ما تصمیم به خرید محصولات متفاوتی میگیریم.
جملاتی مثل: همین حالا خرید کنید، ارزانتر بخرید، برای دریافت کتاب X ایمیل خود را وارد کنید و … .
کپی رایتینگ به معنای نوشتن تبلیغات است! درواقع یک کپی رایتر باید با نوشتن جملات کوتاه و جذاب، مخاطب را به خریدار و مشتری تبدیل کند، این مهمترین هدف کپی رایتینگ است.
اما در کل ۳ دلیل هستند که بیشتر شما را به سمت کپی رایتینگ سوق میدهند:
- میتوانید به صورت فریلنسر و دورکار به کسب درآمد از تولید محتوا بپردازید.
- سرمایهی خاصی نیاز ندارید و صرفا تجهیزاتی مانند لپتاپ و اینترنت موردنیاز است.
- به مدرک دانشگاهی نیاز ندارید و رزومهی شما حاصل تجربیات و فعالیتهای شماست.
مهارتهای لازم برای کسب درآمد از تولید محتوا
- مهارت نویسندگی؛
- آشنایی به قوانین و دستور زبان فارسی؛
- آشنایی با اصول سئو و بهینه سازی (SEO).
دیگر مهارتهای غیر ضروری:
مهارتهای زیر را نیز یاد بگیریم:
- بهتر است، روشهای بهینهسازی محتوا برای Google را یاد بگیریم؛
- یکی از سامانههای مدیریت محتوا مثل وردپرس، جوملا و … را بشناسیم؛
- برای ویرایش عکس، فتوشاپ بلد باشیم؛
- با نرمافزارهای ویرایش فیلم آشنا باشیم؛
- مترجم خوبی باشیم؛
- ویراستار خوبی باشیم.
میزان درآمد تولید محتوا چقدر است؟
میزان درآمد در این شغل به موارد مختلفی بستگی دارد:
- سطح تخصص
- میزان ساعت کاری
- تجربه و سرعت عمل
با فعالیت مداوم در شغل تولید محتوا، هرچقدر تخصص و تجربه شما بیشتر بشه، موقعیتهای کاری بهتری برای شما پیش میان، به طوری که حجم کاری بیشتری از طرف شرکتها و مجوعههای مختلف پیشنهاد میشه. این شما هستین که تصمیم میگیرین با چه کسانی و به چه مقدار کار کنین. در هر ۳۰ روز از ماه یک کاری یا پروژهای رو انجام میدین و حساب بانکیتون هر روز یا هر ماه شارژ میشه. اگر رضایتبخش بود همان استراتژیها را ادامه میدین. چنانچه از میزان درآمد خود راضی نبودین باید:
- مهارتهای جدیدی یاد بگیرین
- با مطالعه و دقت و علاقه بیشتر کارهای تخصصی را یاد بگیرین؛
- کارهای ضعیف قبول نکنین
به طور کلی درآمد تولید محتوای ماهانه یک نویسنده میتواند بین 500,000 تومان تا 9,000,000 تومان در ماه متفاوت باشد. ممکنه شما همین الان تصمیمتان رو گرفته باشید، اما یه سوالهای ذهنتان رو درگیر کند. اینکه این شغل همیشگی هست یا نه!
حالا چطور محتوا را به پول تبدیل کنیم؟
وقتی بتوانید محتوای خوب تولید کنید راه های کسب درآمد از محتوا برای شما زیاد است. شما به طور مستقیم و هم غیر مستقیم می توانید از تولید محتوا به درآمد برسید. مستقیم یعنی مستقیما محتوایی که تولید می کنید را بفروشید. مثلا یک دوره آموزشی بسازید و آن را بفروشید. یا در مورد یک موضوعی وبینار برگزار کنید. این یعنی فروش مستقیم محتوا!
غیر مستقیم هم برای زمانی است که شما صاحب یک رسانه پر مخاطب باشید. یعنی به واسطه محتوایی که تولید می کنید مخاطبان زیادی به رسانه شما (سایت یا اینستاگرام) مراجعه می کنند. در این شرایط می توانید با قبول تبلیغات برای کسب و کارهای دیگر کسب درآمد کنید. حالا این تبلیغاته خودش داستان هایی دارد.
مثلا شما می توانید با نمایش تبلیغات کلیکی در سایت خود به ازای هر کلیکی که مخاطبان تان روی تبلیغات می کنند مبلغی را دریافت کنید. یا اینکه در ازای نمایش ماهانه پول بگیرید. البته روش های دیگری هم مثل رپورتاژ آگهی و فروش بک لینک وجود دارد.
یک مدل دیگش هم تبلیغات اسپانسری است. مثلا شما یک پیج اینستاگرام خیلی خوب و پر مخاطب دارید و برای اسپانسر شدن به شما پیشنهاد همکاری می دهند. مثلا می گویند در ویدیوهایی که منتشر می کنید لوگوی ما رو هم گوشه ویدیو قرار بدهید و توی کپشن بگویید اسپانسر شما ما هستیم. به این می گویند تبلیغات اسپانسری.
مدل دیگش کسب درآمد از طریق همکاری در فروش است. تو این روش باید محتواهایی داشته باشید که ترجیحا توی گوگل رتبه خوبی داشته باشند. مثلا شما مقاله ای در مورد “روش های لاغری سریع بدون ورزش کردن” نوشته اید و صفحه اول گوگل است. اگر محصولی در رابطه با این موضوع وجود دارد می توانید آن را در این مقاله معرفی کنید و در ازای هر فروش درصدی از سود آن را به عنوان پورسانت بردارید. قبلا در مقاله “همکاری در فروش” مفصل در مورد افیلیت مارکتینگ و روش های اصولی آن صحبت کردم. اینجا دیگه در موردش چیزی نمی گم چون نمیخوام این مقاله الکی طولانی بشه.
کسب درآمد از تولید محتوا بدون سرمایه
هنگامی که برای تولید محتوایتان بازاریابی مناسبی انجام دهید، می توانید با انتشار محتواهای کاربردی و با استفاده از نیاز مشتریان، به طور مستقیم به کسب درآمد بپردازید. در این شیوه بدون داشتن سرمایه ی خاصی و با کمترین امکانات، می توانید به کسب درآمد اقدام کنید. اولین و بهترین مزیتی که این شیوه ی درآمد دارد، این است که نیازی نیست نگران سرمایه ی اولیه باشید. این روش یکی ار جنبه های کسب درآمد از طریق تولید محتوا به حساب می آید.
با کدام روش کسب درآمد از تولید محتوا زودتر به درآمد می رسید؟
یکی از روش های کسب درآمد از تولید محتوا که زود می توان باهاش به درآمد رسید، فریلنسری است، کافیه پروژه تولید محتوا بگیرید و از همون لحظه درآمدتان را ایجاد کنید. برای گرفتن پروژه هم یک رزومه حرفه ای داشته باشید و در سایت های کاریابی ثبت نام کنید و منتظر گرفتن پروژه باشید یا اینکه در شبکه هایی مثل تلگرام، اینستاگرام و لینکدین بگردید و پروژه تولید محتوا بگیرید.
تولید محتوا و کسب درآمد با فریلنسری هم زود بازده هست هم اینکه هیچ گونه سرمایه نیاز ندارد. تنها سرمایه که باید داشته باشید زمان است.
کسب درآمد از طریق اینترنت
به دنبال کسب درآمد از روش های مختلف، درآمدهای اینترنتی مزیت هایی دارند که افراد زیادی به خوبی به اهمیت آن پی برده اند. این زمینه در حقیقت پتانسیل بالایی دارد که مخاطبان زیادی را با شما آشنا کند، افرادی که شاید در شیوه های سنتی و روش های دیگر، از حضور شما باخبر نبودند.
کسب و کارهایی که در ابتدا از طریق اینترنت به ایجاد رونق پرداختند، لزوم به کارگیری روشی که بتواند موجب تمایز آنها شود و به خوبی استفاده از خدمات آنها را توصیه کند، ضروری می دانستند. در این شیوه به صورت گسترده و نامحدود با مشتریان ارتباط برقرار می کردند و امکان بکارگیری ابزارهای مختلف و متنوع برایشان فراهم بود.
تولید محتوا در حقیقت همان چیزی است که همواره به دنبال مشتریان بالقوه و افزایش مخاطبان گام برمی دارد. هنگامی که به تولید محتوا می پردازید، بدون هزینه زیادی، سرمایه گذاری مناسبی انجام می دهید. این سرمایه گذاری در کوتاه مدت و سپس دراز مدت، آینده ی درآمدی خوبی را متوجه کسب و کار مورد نظر خواهد کرد. از سوی دیگر برگ برنده ی مشترک روش های نوین کسب درآمد و تولید محتوا، استفاده گسترده و مناسب از فضای مجازی و اینترنت است تا مخاطبان بیشتری را هدف قرار دهند.
امروزه نقش سایت ها و صفحات وب در کسب و کارهای اینترنتی بسیار مهم است و درآمدهای زیادی متوجه آنهاست. بسیاری از اعتماد سازی ها در این وب سایت ها از طریق تولید محتواهایی که بتواند به خوبی و با توجه به نیاز بازار طراحی شده باشد، ایجاد می شوند. البته کسب درآمدهایی به این شیوه، تنها با وب سایت ها امکان پذیر نیست. هر شیوه ای که بتواند به تولید محتوا و انتشار صحیح آن بپردازد، در نهایت می تواند نمونه ی موفقی باشد.
بازاریابی محتوا، نقشه ی راه تولید محتوا
ایده های خلاقانه ای که نیاز دارید در کمترین زمان و به بهترین شکل به کسب درآمد برسانید و از آن به منظور ایجاد محتوای مناسب استفاده کنید، در بازاریابی محتوا محقق می شوند. داشتن نقشه ی راه از سختی این استراتژی کم می کند، چرا که راه هایی به شما نشان می دهد که به وسیله ی آن می توانید محتوا را وارد مغزتان کنید و هر وقت خواستید آنها را از ذهن خارج کنید و به نتیجه برسانید.
دورکاری در شغل تولید محتوا
اگر آدم کارهای ثابت و صبح به صبح سرکار رفتن نیستید، شغل تولید محتوا بهترین کار برایتان است. زیرا در این کار هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و شما می توانید در هر زمان و مکانی به کار مشغول شوید. مثلا می توانید در زمان آلودگی هوا و یا برف و یخبندان های شدید، بدون اینکه از منزل خارج شوید، به فکر درآمد بالاتر باشید. خوشبختانه هیچ یک از عوامل محیطی در کاهش کسب درآمد شما در این حوزه اثر ندارد. برای اینکه بتوانید در این حوزه فعالیتی بی وقفه داشته باشید، فقط به یک سیستم کامپیوتری و اینترنت نیاز دارید. حتی می توانید در زمانی که در سفر هستید هم به کارتان مشغول شوید. این یکی از معجزه های شغل تولید محتوا است که نباید آن را دست کم گرفت!
آینده ای روشن با شغل تولید محتوا
باید قبول کرد که دنیای اینترنت و کسب و کارهای اینترنتی روز به روز قدرتمند تر از گذشته می شوند. هر چقدر که کسب و کارهای سنتی در حال زوال هستند، به همان اندازه و بلکه بیشتر کسب و کارهای اینترنتی به بزرگ شدن و پیشرفت دچار شده اند. اگر شما شغل تولید محتوا را انتخاب کنید، در واقع خودتان را به دنیایی قدرتمند و بدون زوال وارد کرده اید که روز به روز پیشرفت می کند و آینده کاریتان را تضمین می نماید.
محتوا ایجادی با اهداف یک برند ارتباط برقرار خواهد کرد
وب سایت به عنوان پیشخدمت برای نام یک برند تجاری عمل می کند و برای موفقیت یک برند به آن نیاز است و باعث برقراری ارتباط با افرادی می شود که در مورد آنچه یک برند انجام می دهد مشتاق هستند و به وسیله آن با یک برند ارتباط برقرار می کنند. عناصر مختلف بسیاری وجود دارد که به انجام این کار کمک می کند، اما محتوا در هر جنبه ای از این فرآیند دخیل است.
بیایید نگاهی به برخی از راههایی که محتوا می تواند به ایجاد ارتباط با مخاطبین کمک کند، بیاندازیم:
- هر پست در رسانه های اجتماعی می تواند یک داستان شخصی داشته باشد، بنابراین در حالی که یک برند در حال آموزش محتوای است می تواند به طور همزمان باعث ایجاد ارتباط با مخاطبین شود.
- اگر درباره برند خود بنویسید و نشان دهید که نیازهای مخاطبان را درک می کنید و احساسات آن ها را می فهمید می توانید باعث برقراری ارتباط با مخاطبین شوید. محتوا به شما امکان می دهد از صدای خودتان برای به اشتراک گذاشتن آنچه در مورد برند شما خاص است و اینکه چه چیزی شما را متفاوت می کند، استفاده کنید.
نویسنده با کارشناس تولید محتوا تفاوت دارد.
چون برای نویسندگی، شما فقط به تسلط بر موضوع نوشته نیاز دارید. اما در تولید محتوا باید با مفاهیم بازاریابی و سئو هم آشنایی داشته باشید. اما می توانیم با اغماض، کسی که در زمینه تولید محتوای متنی فعالیت می کند را نویسنده محتوا صدا کنیم!
چند توصیه برای موفقیت در شغل تولید محتوا:
- هر روز چند دقیقه درباره بازاریابی محتوایی، مطالعه کنید.
- زبان انگلیسی خود را تقویت کنید.
- فقط از منابع معتبر برای مطالعه و آشنایی با موضوع محتوا مطالعه کنید.
- به اولین جستجوی خود و اولین نتایج گوگل اکتفا نکنید. برای یاد گرفتن، بیشتر جستجو کنید.
- همیشه با یک لحن ثابت ننویسید. لحن محتوا را متناسب با مخاطب و موضوع، تغییر دهید.
- از ابتدا تا انتهای محتوا، یکپارچگی در لحن و ادبیات داشته باشید.
- برای سلامتی خود ارزش قائل باشید و به اندازه توان خود کار کنید.
- تکنیک های خلاقیت را یاد بگیرید و تمرین کنید.
- قلم نویسندگان بزرگ را بررسی کنید و سبک های نوشتن را بشناسید.
- متن خود را ساختار دهی و فرمت بندی کنید.
- بعد از پایان نوشتن، یک بار متن خود را بخوانید و ویرایش کنید.
- پیرامون هر موضوعی ننویسید! موضوعات مشخصی را انتخاب کنید و در همان زمینه ها تخصص پیدا کنید.
بازار کار تولید محتوا
کسب و کارهای اینترنتی دائماً در حال زایش و رشد هستند و تولید محتوای با کیفیت نیاز همه این کسب و کارهاست. بر خلاف تصور غلط بعضی ها، وب و گوگل و سئو، نه مرده اند و نه قصد مردن دارند! شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن های موبایل، جایگزین وب نشده اند و نخواهند شد. پس نویسندگی و تولید محتوا هم حالا حالاها در حال رشد خواهد بود. هر چه توانمندی خود را در نوشتن و خواندن تقویت کنید، بازار کار بهتری خواهید داشت و سفارشات بیشتری برای تولید محتوا دریافت خواهید کرد.
تقاضا برای محتوا بسیار زیاد است. بازار کار شما، بستگی به توانمندی های شما دارد.
اگر به تولید محتوا علاقه دارید و دنبال کار می گردید، باید آماده آزمون های استخدامی شوید. اکثر پیشنهادات شغلی در زمینه محتوا، به صورت دورکاری هستند. پس برای این که آماده آزمون شوید، لازم نیست کت و شلوار بپوشید! ولی باید حسابی مطالعه کنید. درباره بازاریابی محتوایی تا جایی که می توانید بخوانید و بدانید. منابع آموزشی Content Marketing را بشناسید و با آن ها زندگی کنید.
خلاصه کارشناس تولید محتوا کیست؟
ابزارها و مهارت های لازم برای تبدیل شدن به یک نویسنده محتوای حرفه ای را شناسایی کنید و از آن ها بهره بگیرید. روزی که در اولین آزمون تولید محتوا شرکت می کنید، نباید اولین محتوای خود را بنویسید! باید بارها و بارها در زمینه های مختلف تمرین کرده باشید. قواعد نگارشی و انشایی را به خوبی یاد گرفته باشید تا اگر یک محتوای عالی تولید کردید، به خاطر این که بعد از پرانتز، فاصله تایپ کرده اید یا برای ضمیر مفرد، فعل جمع به کار برده اید، در آزمون رد نشوید!
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.