پرسونا Persona چیست؟
پرسونا Persona یک شخصیت فرضی است که ما آن را در ذهنمان یا روی کاغذ ایجاد میکنیم تا بتوانیم بهتر مخاطبان وب سایت یا رسانهمان را تجسم کنیم. به زبان دیگر، پرسونا یک شخصیت فرضی است که به اغلب مشتریان و مخاطبان کسب و کار ما نزدیک است.
درک بهتر پرسونا Persona برای حیات کسب و کار شما الزامی است. آمارها نشان می دهد که ۲۰ درصد کسب و کارهایی که پرسونای مخاطب خودشان را می شناسند، ۸۰ درصد سهم بازار را به تسخیر خود در می آورند که خب این قانون نشان می دهد که چقدر شناسایی دقیق پرسونا Persona مهم است که البته اصلا هم سخت نیست.
نمایش فهرست این آموزش :
پرسونا Persona چیست؟
پرسونای شرح کاملی از تمامی خصوصیات مشتری شامل سن، جنسیت، تحصیلات، شغل، علائق، اهداف، نیازها و … است. با مشخص کردن این موارد بهتر میتوانید مشتریان خود را بشناسید. البته پرسونا Persona یک شخصیت خیالی است که با توجه به هدف انتخاب میشود. یک کسب و کار در بازههای زمانی مختلف اهداف بازاریابی متفاوتی دارد و قبل از طراحی و اجرای هر کمپین باید این خصوصیات را مشخص کند. ممکن است در یک هدف نیاز به طراحی چندین پرسونا داشته باشید زیرا ممکن است مخاطبانتان از چندین گروه مختلف باشند.
پرسونا (به انگلیسی Persona) از جمله مواردی است که تعریفهای متعددی برای آن در مجامع علمی مطرح شده است.
پرسونا Persona یک شخصیت ساختگی است که بر اساس تحقیقات و دادههای یک شرکت طراحی میشود. در واقع پرسونا: کاربران مختلف و فرضی که از خدمات، تولیدات، وب سایت یا برند استفاده میکنند را معرفی میکند.
هر حیطه علمی نیز تعاریف خاص خود را در زمینه تعریف و طراحی پرسونا Persona ارائه داده که برخی از آنها مورد اقبال قرارگرفته و برخی دیگر نیز ترد شده است. بهطورکلی پرسونا شخصیتسازی فرضی و در عین حال کاملا مشخص و واضح از یک فرد نامیده میشود که قرار است مخاطب یا مشتری یا فردی درگیر با کسب و کار ما باشد. این شخصیتسازی فرضی از یک فرد، باید قابلیت تطبیق با تعداد بسیار زیادی از مشتریان اصلی و وفادار کسب و کار داشته باشد.
حال برای اینکه بتوانیم شخصیتسازی کنیم، نیاز به اطلاعات جامعی در مورد مخاطبین خود داریم. این اطلاعات باید برگرفته از ویژگیهای روحی و اخلاقی تا اطلاعات جنسیتی و وضعیت تأهل و حتی الگوهای فکری و رفتاری مخاطب باشد. دسترسی به چنین اطلاعاتی برای تحلیل و طراحی پرسونا Persona کار سختی به نظر میرسد؛ اما با استفاده از برخی ترفندها میتوانیم بهتر به مقصود خود برسیم شاید در نگاه اول، تعریف پرسونا Persona، تعریف سخت و غیرقابل دسترسی باشد و رسیدن به چنین شخصیت فرضی، کاری سختتر!
با این حال کافی است کمی به مخاطبین و مشتریان کسب و کار خود توجه کنید تا به دیدگاه مناسبی نسبت به آنها دسترسی پیدا کنید. مطمئن هستیم که هنوز دید دقیقی نسبت به پرسونا Persona مخاطب ندارید. تعریف پرسونا از لحاظ تعریفهای علمی، نمیتواند کاربردهای مهم این ابزار حیاتی برای کسب و کارهای امروزی را نشان دهد.
شخصیت برند یا پرسونا (Persona)، به تشریح تمام ویژگیها و مشخصات مشتری و خریداران برند میپردازد؛ این ویژگیها عبارتند از:
- جنسیت: زن یا مرد بودن پرسونا Persona
- سن: این فاکتور براساس نوع محصول یا خدمت همواره تغییر میکند.
- تاریخچه شغلی: کارمند دولتی، آزادکار و خانهدار
- ویژگیهای خانوادگی: بیشتر سلیقه و تفکر فرد در خانواده شکل میگیرد و دیدگاه وی را تشکیل میدهد.
- میزان تحصیلات: یکی از جزئیات مهم پرسونا Persona محسوب میشود.
- موقعیت اجتماعی: به شما کمک میکند دامنه مشتریان خود را تعیین کنید.
- موقعیت جغرافیایی: براساس هر محصول یا خدمت متغیر است.
- شخصیت، سلیقه و علایق فردی: برای شخصیسازی محصول یا خدمت به شما کمک میکند؛ مثلا پرسونای مورد نظر چه رنگی را دوست دارد؟ از چه جنس پارچهای خوشش میآید؟
موارد بالا، تعدادی از مهمترین ویژگیهای مربوط به پرسونا Persona را روایت میکند که در هنگام طراحی شخصیت برند باید مورد توجه قرار دهید اما جزئیات به همین موارد ختم نمیشود. برای تکمیلتر شدن این فهرست میتوانید جزئیات بیشتری به آن اضافه کنید تا به شخصیت مشتری و خریدار مورد نظر خود نزدیکتر شوید. در قسمت بعدی، اهداف اصلی طراحی پرسونا را با شما به اشتراک میگذاریم. قبل از اینکه به مرحله بعد برویم، از خودتان بپرسید هدف اصلی از طراحی پرسونا چه میتواند باشد؟
آیا مشتریان خود را میشناسید؟
این جمله را همیشه در ذهن داشته باشید که من مخاطب محتوایی که تولید میکنم نیستم. پس مخاطب شما چه کسی است؟ آیا مخاطب خود را میشناسید؟ اگر جواب شما نه است باید بگویم که شما باختهاید و بخش زیادی از مشتریهای خود را از دست دادهاید زیرا به جای تمرکز روی بازار هدف بیهوده پول و زمان خود را خرج میکنید. پس اگر میخواهید کسب و کارتان در طولانی مدت فروش خوبی داشته باشد همین حالا برنامهای برای برداشتن قدم اول یعنی شناخت مخاطبان را بچینید. اما چگونه؟ جواب ما این است به کمک تدوین پرسونای مشتری!
بهتر است این کار را به یک متخصص بسپارید تا نتیجه بهتری بگیرید. اما اینکه خودتان نیز اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید و از تجاربتان استفاده کنید، بسیار مفید است.
چرا استفاده از پرسونای مشتری اهمیت دارد؟
با توجه به پرسونا Persona مشتری مطمئن میشویم که همه فعالیتهایی که برای جذب و خدمت به مخاطبان هدف خود انجام میدهیم واقعاً با نیازهای آنها تناسب دارد. به بیان دیگر، با تعریف دقیق مشتری هدفمان در قالب یک فرد واقعی میتوانیم نیازها، خواستهها و رفتارهای وی را بهتر پیش بینی کنیم و در نهایت، عملکرد مناسبتری داشته باشیم.بنابراین تدوین و بهکارگیری پرسونا ضرورتی است که جایی برای چون و چرا باقی نمیگذارد؛ اما آیا همه کسبوکارها از پرسونا استفاده میکنند یا اینکه پرسونای مشتری خود را به درستی تعریف میکنند؟
اگر دقیقاً به رفتار شرکتهای مختلف توجه کنید خواهید دید که بسیاری از آنها به جای تمرکز بر نیازهای مشتری تلاش میکنند تا عرض اندام کنند و با سخن گفتن از ویژگیها و توانمندیهایشان خودی نشان بدهند. چنین رفتاری نمیتواند تأثیر مثبتی بر فرآیند تصمیمگیری مصرف کننده داشته باشد.مردم در هنگام انتخاب یک محصول یا سرویس به طور طبیعی به سمت کسبوکاری تمایل پیدا میکنند که نسبت به آن شناخت و اعتماد بیشتری دارند. اما چگونه میتوان این اعتماد را ایجاد کرد؟
بهترین روش برای خلق اعتماد این است که دغدغه واقعی خود برای طرف مقابل (که در اینجا مشتری است) را اثبات کنید و نشان بدهید که او را درک میکنید. در واقع، تا وقتی که مشتری احساس نکند که درک درستی از وی و خواستههایش دارید به شما اعتماد نکرده و از شما خرید نخواهد کرد.تعریف پرسونای مشتری و استفاده مستمر از آن به عنوان چراغ راهنمای کسبوکار میتواند به درک هرچه بهتر و عمیقتر مشتری و نیازهای او بینجامد و با فراهم کردن زمینه لازم برای ارائه راهکارهای متناسبتر، باعث جلب اعتماد هرچه بیشتر وی شود.
چطور از پرسونای مشتری استفاده کنیم؟
فرآیند خلق پرسونا Persona به خودی خود کاربرد پرسونا Persona را مشخص میکند.برای ایجاد یک پرسونا ابتدا باید سؤالات موشکافانه و دقیقی درباره مشتریهای ایده آل مورد نظر از خودتان بپرسید. همین کار توجه شما را به مواردی جلب خواهد کرد که چه بسا اصلاً تا به حال به آنها فکر نکرده بودید.سپس میتوانید پاسخهایی که به سؤالات خود دادهاید را با پاسخهای همکارانتان مقایسه کنید. این کار هر ناهماهنگی، ایراد یا تضادی که در دیدگاههای شما وجود دارد را آشکار میکند و باب بحث و بررسی برای برطرف کردن آنها را باز خواهد کرد.بنابراین یکی از مزایای عمده و آنی پرسونای مشتری، درک بهتر خریدار هدف و هماهنگی بیشتر بین بخشهای مختلف شرکت است. در نتیجه با ترسیم پرسونا مطمئن میشویم که دپارتمانهای بازاریابی، فروش، توسعه محصول و پشتیبانی مشتریان، همگی دیدگاه مشترکی نسبت به مشتری ایده آل دارند. با این توصیف، با استفاده از پرسونای مشتری میتوانید به کسبوکار خود جهت بدهید؛ به عنوان نمونه:
• بخش توسعه محصول در هنگام تدوین نقشه راه محصول میتواند از پرسونای مشتری کمک بگیرد. پرسونا Persona به کارکنان این بخش در شناسایی و اولویت بندی تغییرات لازم بر مبنای آنچه که مشتری ایده آل بیشتر به آن نیاز دارد کمک میکند.
• بخش بازاریابی میتواند با استفاده از پرسونا Persona استراتژیهای کارآمدتری را تنظیم کند. به عنوان مثال، پرسونا Persona میتواند در هنگام تدوین استراتژیهای بازاریابی محتوایی اهمیت به سزایی داشته باشد. پرسونای مشتری در تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی تأثیر میگذارد و در هنگام تهیه و تنظیم محتوا نیز باید به عنوان یک مرجع مورد توجه قرار داشته باشد. به علاوه، در هنگام انتخاب و اولویت بندی اقدامات ترویجی و تبلیغاتی هم باید پرسونای مشتری را مد نظر قرار داد.
• پرسونای مشتری به ایجاد حس نزدیکی و تفاهم بیشتر بخش فروش با مشتریان کسبوکار نیز کمک میکند. تیم فروش شرکت شما با درک بهتر مشکلات مشتریان و آمادگی بیشتر برای رسیدگی به دغدغههای آنها میتواند کارآمدتر ظاهر شود.
• و سرانجام، گروههای پشتیبانی مشتریان میتوانند با تکیه بر پرسونا Persona ، خدمات بهتری را به مشتری ارائه کنند. اعضای تیم پشتیبانی با آمادگی و اطلاع بیشتر و دقیقتر از مشکلاتی که مشتری به دنبال حل آنهاست و همچنین درک بهتر استیصالی که به خاطر عملکرد نادرست محصول احساس میکند میتوانند خود را همدلتر نشان بدهند. توجه داشته باشید که اندکی محبت و حس همدردی بیشتر در تعامل با یک مشتری عصبانی میتواند احتمال حل سریع مشکل و جلب رضایت وی را به مراتب افزایش بدهد.
اهمیت تدوین پرسونا Persona
اول از همه پرسونا Persona باعث هماهنگی بیشتر تیمهای مختلف در شرکت شما میشود. بگذارید با مثال توضیح دهیم. فرض کنید شما سه پرسونا تدوین کردهاید و تشخیص دادهاید این سه گروه مخاطبانی هستند که میتوانند به مشتریانتان تبدیل شوند. حالا همکارانتان این سه شخصیت را میشناسند و بر اساس آنها کار خود را ادامه میدهند و اختلاف عقیده بر سر مسائل مختلف نیز کاهش میباید. پس مطمئن باشید نتیجه بهتری حاصل خواهد شد. تدوین پرسونا Persona باعث میشود استراتژی بازاریابی بهتر انتخاب شود. فرقی نمیکند شما دیجیتال مارکتینگ را انتخاب میکنید یا بازاریابی سنتی را!
اهمیت هدف در تدوین پرسونا Persona
مهمترین چیزی که در تدوین پرسونای مخاطب باید به آن توجه کنید هدف است. توجه داشته باشید که با اهداف مختلف پرسونا Persona نیز تغییر میکند. برای مثال شما یک کارگاه تولید کفش دارید. تصمیم گرفتهاید کفشی برای خانمهای جوان تولید کنید، در زمانی دیگر ممکن است شما بخواهید برای کودکان یا آقایان سالخورده کفش طراحی کنید. پس در هر هدف پرسونا تغییر میکند.
نکته مهم در تعیین هدف
چیزی که ما بیان کردیم تعیین یک هدف به صورت کلی بود. برای تدوین پرسونا Persona هدفهای شما باید شفافتر و جزئیتر باشند. برای مثال من میخواهم کفشی برای دختران جوان برای استفاده روزمره طراحی کنم. میخواهم طراحی این کفش طوری باشد که افرادی مثل خواهر جوانم به آن نیاز داشته باشند. میخواهم کفش را در اینترنت بفروشم . پرسونا بر اساس هدفی این چنینی تنظیم میشود.
درک مخاطب
طراحی پرسونا باعث میشود که شما بتوانید به نیازها، اهداف و آرزوهای مخاطبان پی ببرید. در ادامه با شناخت دقیق مخاطبان میتوانید تمام قسمتهای بیزنستان را متناسب با آنّها طراحی کنید. محتوای مناسب و مرتبط برایشان تولید کنید، رابطهای کاربری را به بهترین شکل طراحی کنید و محصولاتی تولید کنید که دقیقا متناسب با نیاز آنها باشد.
افزایش فروش
طراحی پرسونا Persona باعث میشود که به نقشه سفر مشتری هم دیدگاه بهتری پیدا کنید و بفهمید مخاطبان چه زمانی عمل خرید را انجام داده و تبدیل به مشتری شما میشوند. مثلا شاید شما مشتری بالقوهای داشته باشید که قبل از خرید کردن، ساعتها در اینترنت به دنبال محصول مورد نظرش بگردد و نقاط قوت و ضعف برندهای مختلف را باهم مقایسه کند؛ پس باید برای این مشتری به اندازه کافی محتوای مناسب و کاربردی تولید کرده باشید.
به این ترتیب احتمال این که مخاطب شما تبدیل به مشتری شود بالاتر میرود و فروش بیشتری خواهید داشت.
چرا باید پرسونا Persona طراحی کنیم؟
پرسونا Persona به شما کمک میکند تا نیازها، تجربیات، رفتارها و اهداف کاربران خود را درک کنید.اگر به دنبال افزایش خلاقیت در کسب و کار خود هستید حتما باید به موضوع مهم پرسونای مخاطب اهمیت دهید همچنین میتواند به شما کمک کند تا تشخیص دهید که افراد مختلف نیازها و انتظارات متفاوتی دارند. از دیگر مزایای پرسونا Persona میتوان به شما کمک کند تا با کاربر موردنظر خود ارتباط برقرار کنید.
به شما در رسیدن به هدف ایجاد یک تجربه کاربری خوب برای گروه کاربر هدف کمک میکند.
هر نوع تحقیقی در رابطه با مشتریان به شما این امکان را میدهد که محصولات و خدمات خود را با توجه به نیازهای آنها طراحی و تولید کنید. بدین ترتیب رضایت مشتریان از برند شما افزایش یافته و به دنبال آن فروش نیز افزایش پیدا میکند.
۴ دیدگاه مختلف پرسونا Persona
برای طراحی پرسونا ۴ دیدگاه کلی وجود دارد که با توجه به کسب و کار خود و مشتریان میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. بیایید نگاهی به هریک از آنها بیندازیم:
- پرسونای هدف – Goal-directed Personas
در این نوع از پرسونا مشتری، تأکید اصلی بر روی کاربران عمومی است. هدف اصلی این نوع پرسونا Persona پاسخ به این سؤال است که کاربر معمولی من میخواهد با محصول من چه کند؟
پرسونای هدف، بررسی روند و جریان کاری است که کاربر شما برای دستیابی به اهداف خود در تعامل با محصول یا خدمات خود ترجیح میدهد از آنها استفاده کند.
- پرسونای مبتنی بر نقش – Role-Based Personas
دیدگاه مبتنی بر نقش در طراحی پرسونا نیز هدفمند است اما بر رفتار متمرکز است. در طراحی پرسونای مبتنی بر نقش، انبوهی از اطلاعات و دادهها از منابع کیفی و کمی بررسی میشود. در این پرسونا مشتری نقش کاربر در زندگی واقعی هدف است.
در واقع منظور نقشی است که فرد در زندگی ایفا میکند تا بهتر بتوانیم محصول مورد نیاز او را طراحی کنیم. محصول در کجا استفاده خواهد شد؟ هدف این نقش چیست؟ چه اهداف تجاری مورد نیاز این نقش است؟ چه کسی دیگری تحت تأثیر وظایف این نقش قرار میگیرد؟ این نقش چه وظایفی دارد؟
- پرسونای شغلی –Engaging Personas
ایده این است که از طریق استفاده از پرسونا Persona یک رندر سهبعدی از کاربر ایجاد کنید. هرچه افراد بیشتر با شخصیت و مشاغل درگیر شوند و آنها را واقعی بدانند، احتمال دارد که آنها را در طول طراحی فرآیند در نظر بگیرند و بخواهند بهترین محصول را به آنها ارائه دهند. این افراد به بررسی احساسات کاربر، روانشناسی آنها، پس زمینه شخصیتی میپردازند و آنها را به محصولات خود مرتبط میکنند. این چشمانداز تأکید میکند که چگونه داستانها میتوانند شخصیتها را درگیر و زنده کنند. یکی از مهمترین مشکلات روش شخصیت، مشارکتکنندگان برای استفاده از آن است.
- شخصیتهای داستانی – Fictional Personas
شخصیت داستانی برگرفته از تحقیقات بر روی کاربر (برخلاف موارد دیگر) نیست بلکه ناشی از تجربه تیم طراحی UX است. این تیم بر اساس فرضیههایی است که در تعامل قبلی خود با پایگاه کاربر و محصولات ساخته شده داشته، تصویری از آنچه که شاید کاربران معمولی از آن استفاده کنند را ارائه میدهد.
شکی نیست که این شخصیتها میتوانند به شدت ناقص باشند یا ممکن است بتوانید از آنها به عنوان یک طرح اولیه نیازهای کاربر استفاده کنید. آنها اجازه میدهند تا در مراحل اولیه طراحی UX با کاربران ارتباط بهتری داشته باشید، اما مطمئناً نباید به آنها به عنوان راهنمایی برای توسعه محصولات یا خدمات اعتماد کرد. شما باید بتوانید در پرسونا مشتری تمام علائق و ویژگیهای شخصیتی کاربران خود را به شکلی ملموس توصیف کنید.
طراحی پرسونا Persona مؤثر
طراحی پرسونا Persona باید قبل از مرحله تعریف تفکر طراحی محصول یا خدمت انجام شود و حتما باید در هنگام نوشتن بیزینس پلن به آن توجه شود. پرسونا مشتری از آنجا که در ایده پردازی بسیار مفید است، باید مراحل اولیه طراحی محصول را ارائه دهد. برای طراحی پرسونا Persona باید:
- اطلاعات گستردهای در مورد کاربران هدف جمعآوری کنید.
- کیفیت و تفاوت بین کاربران را تعیین کنید.
- فرضیهای بر اساس تحقیقات خود ارائه دهید و کیفیت و تفاوت بین کاربران را در آن تعیین کنید.
- اطمینان حاصل کنید که ذینفعان در مورد فرضیه شما درباره کاربران توافق دارند.
- چند پرسونای مختلف برای یک پروژه تهیه کنید اما تمرکز شما باید روی یک پرسونا مشتری برای یک پروژه باشد.
- برای هر پرسونا یک صفحه شناسنامه تهیه کنید که شامل:
- تصویری برای آن تهیه کنید.
- ارزشها، علاقهها، آموزش، سبک زندگی، نیازها، نگرشها، تمایلات، محدودیتها، اهداف و الگوهای رفتاری کاربر.
- جزئیات بیشتر در مورد شخصیت (به عنوان مثال، علایق) – هر چیزی که برای واقعیتر و مرتبطتر شدن کاربر برای درک بیشتر آن نیاز است را بنویسید مانند یک داستان کوتاه.
- چندین موقعیت / سناریو را توصیف کنید که باعث میشود کاربر از محصول شما استفاده کند.
- هرکسی را که در این پروژه مشارکت دارد درگیر کنید تا آنها شخصیت را بپذیرند یا شما را توجیه کنند که تجدیدنظر کنید.
- از همه همکاران و همتیمیهای خود بخواهید که سناریو بنویسند، این کار به آنها برای درک بهتر کاربر کمک میکند.
- طراحی یک پرسونا Persona نقطه پایان ندارد، شما باید به توانید با توجه به تغییرات آن را به روز رسانی کرده و نیازهای کاربران را گسترش دهید.
قبل از تعریف پرسونا باید چکار کنیم؟
برای تعریف پرسونا Persona عجله نکنید! قبل از شناخت مخاطبان خود باید خودتان را بشناسید. شاید با خود بگویید ما شناخت کاملی از خود و برندمان داریم، اما مسئله به همین سادگی نیست. شناخت و تعریف برند خود را به این که محصولات و یا خدمات شما چیست و یا اینکه محصول شما چه قابلیتهای منحصر بفردی دارد محدود نکنید. حتما تاکنون شعار تبلیغاتی شرکت اپل را شنیدهاید: متفاوت فکر کنید (Think different). استیو جابز بنیانگذار اپل این شعار را برای بیان رسالت اصلی اپل انتخاب کرد. ایده او و تیم تبلیغاتیاش این بود که افراد بزرگی که جرات تغییر دنیا را دارند، افرادی هستند که متفاوت فکر میکنند.
به بیان دیگر، اپل قصد داشته با انتخاب این شعار بیان کند که ما دیدگاه متفاوتی نسبت به جامعه مخاطبان خود داریم و از طرف دیگر، مخاطبان ما کسانی هستند که تفکر و بینش متفاوتی دارند. رسالت ما تغییر نگرش جامعه نسبت محصولات عادی و روزمره است و این کار را با ارائه محصولاتی متفاوت انجام میدهیم. از طرفی اگر شما جزء کسانی هستید که جرات تغییر دنیا را داشته و متفاوت فکر میکنند، باید از محصولات ما استفاده کنید.
سوالات چالشی
آیا شما توانستهاید به خوبی رسالت خود را تعریف کنید؟ آنچیزی که به آن باور دارید میتواند دنیا را تغییر دهد؟ ارزشهایی که به آنها پایبند هستید چه هستند؟ بر روی حل چه مشکلاتی از جامعه هدف خود تمرکز کردهاید؟ راهحل شما برای حل این مشکلات چیست و این راهکارها چه تاثیر مثبتی بر روی زندگی مخاطبان شما خواهد داشت؟ ویژگیهای کار شما چیست و چه چیزی باعث برتری شما نسبت به رقبایتان خواهد شد؟
مشخصات دموگرافیگ پرسونا:
- اسم کاراکتر خیالی شما چیست؟
- چند سال دارد؟
- مرد است و یا زن؟
- تحصیلاتش چیست؟
- مجرد است یا متاهل؟
- تنها زندگی میکند یا نه؟
مشخصات جغرافیایی :
- کجا زندگی میکند؟
- کجا خرید میکند؟
- شهری است یا روستایی؟
- کشوری است یا جهانی؟
میزان درآمد در تعییین پرسونا
- شاغل است؟
- شغل شخصیت خیالی ما چیست؟
- چقدر درآمد دارد؟
- آیا پس انداز میکند؟
- خسیس است یا نه؟
- معمولا چقدر برای خرید هزینه میکند؟
تاثیر سرگرمیها و علاقهمندی در پرسونا
- چه سرگرمیهایی دارد؟
- این سرگرمیها داخل خانه انجام میگیرند یا بیرون از آن؟
- به چه چیزهایی علاقه دارد؟
- از چه چیزهایی متنفر است؟
- تفریحاتش چیست؟
گرایشهای روانشناسی و پرسونا
- پیرو چه دین و مذهبی است؟
- چه پیشینه فرهنگیای دارد؟
- چه رسم و رسوماتی را رعایت میکند؟
- چه باید و نبایدهایی را دارد؟
- مولفههای مهم اخلاقی و وجدانی او چه هستند؟
- چه چیزی او را وادار به واکنش میکند؟
- عقیده او درباره مسالهای که به تجارت شما مربوط است، چیست؟
- عقاید سیاسی خاصی دارد؟
تاثیر رسانهها و شبکههای اجتماعی بر شخصیت پرسونا
- از کدام رسانههای خارجی و یا داخلی استفاده میکند؟
- اهل استفاده از رادیو و یا تلویزیون است؟
- روزنامه میخواند؟
- از کدام شبکههای اجتماعی استفاده میکند؟
- چقدر از وقتش را صرف شبکههای اجتماعی یا رسانهها میکند؟
- آیا حرف افراد خاصی (مثل اینفلوئنسرها یا سلبریتیها) بر رفتار او تاثیر گذار است؟
ما در آکادمی راد معتقدیم که بعد از پاسخ دادن به تمامی سوالات فوق، نوبت به این خواهد رسید که محصولات و خدمات خودتان را معرفی کنید. معرفی محصول و خدمت به جامعه مخاطبان قبل از تعیین دقیق و کامل رسالت شما و به صورت کلی بدون پاسخ به پرسشهای فوق هیچ ارزشی نخواهد داشت.
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.