سئو محتوا seo content چیست؟
سئو محتوا seo content یکی از بزرگترین چالش هایی که نویسندگان و بازاریاب های اینترنتی با آن روبرو هستند ، نوشتن محتوایی است که هم برای موتور جستجوگر هم برای خوانندگان جذاب باشد. با این حال ، اگر بخاطر داشته باشید که خواننده اولویت دارد .آموزش سئو محتوا seo content از جمله مواردی با تجربه بدست میاد.
نمایش فهرست این آموزش :
- سئو محتوا seo content چیست؟
- به چه محتوایی ، محتوای سئو شده گفته می شود؟
- اهمیت تولید محتوا
- انواع محتوای سئو شده کدامند؟
- مزایای بهینه سازی و سئو محتوا seo content
- استراتژی تولید محتوا چیست؟
- چگونه به نوشتن محتوای مناسب برای سئو بپردازیم؟
- ۱. بهینه سازی محتوا با جستجوی کلمات کلیدی آغاز می شود
- ۲. از کلمات کلیدی در عنوان صفحه، هدینگ و بدنه محتوای سایت استفاده نمایید
- ۳. همیشه از محتوای متنی در کنار سایر انواع محتوا استفاده کنید
- ۴. پاسخ درستی به نیت اصلی کاربران داده و آن ها را از ابتدا راضی نگه دارید
- ۵. محتوای بلند بنویسید
- ۶. لینک های داخلی به سایر محتواهای مرتبط سایت بدهید
- ۷. لینک های خارجی به دیگر وب سایت ها مرتبط و معتبر بدهید
- ۸. به خوانایی مطلب توجه زیادی کنید
- ۹. بخش های غیر متنی را بهینه سازی کنید
- ۱۰. از داده های ساختار یافته برای توصیف محتوای خود به موتورهای جستجو استفاده کنید
- ۱۱. صفحات مشابه را در قالب یک دسته بندی با یکدیگر همگروه کنید
- ۱۲. همواره تمهیداتی برای CTA یا خروج کاربران در نظر بگیرید
- راهنمای کامل بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو
- قواعد و اصول خوانایی سئو محتوا seo content
سئو محتوا seo content چیست؟
بهینه سازی محتوا یا سئو محتوا seo content را میتوان «تولید محتوای آنلاین به گونه که هم برای کاربران و هم موتورهای جستجو جذاب باشد» تعریف کرد.
از دید کاربران، سئو محتوا seo content به معنی فراهم کردن محتوای با کیفیت به صورت مستمر است، به گونهای که پاسخگوی نیازهای آنها باشد. اگر کاربر سوالی داشته باشد، محتوای شما باید بهترین پاسخ را در اختیار کاربر بگذارد.
از دید موتورهای جستجو، سئو محتوا seo content شامل تمام روشهای سئو و تکنیکهایی است که باعث میشود محتوایتان به راحتی برای رباتهای خزنده قابل شناسایی و خواندن باشد و ساختار مناسبی داشته باشد.
به چه محتوایی ، محتوای سئو شده گفته می شود؟
قبل از اینکه به بحث محتوا رسیدگی کنیم در ابتدا بایستی منظور خود از محتوا را مشخص کنیم .
محتوا به مجموعه ای از متن، تصویر، ویدئو، صدا، اینفوگرافیک و یا هر کدام به تنهایی گفته می شود. محتوای تولید شده می تواند به عنوان یک مقاله به عنوان یک صفحه ثابت ، صفحه فرود ها و یا صفحه ی معرفی محصول باشد . در حالت کلی به محتوایی سئو شده می گوییم که در آن سئو برای کلمه کلیدی مورد نظر رعایت شده باشد و همچنین اصول نگارشی در نظر گرفته شده باشد و محتوای یونیک و دست اول رو در خود گنجانده باشد .ما در این مقاله سئو محتوا seo content ، عنوان های مهم را دسته بندی کردیم و با هم به بررسی آن ها می پردازیم.
اهمیت تولید محتوا
محتوا همچنان یکی از قویترین فاکتورهای رتبهبندی گوگل در صفحات جستجو است. دورانی که شما با انتشار یک مقاله ۳۰۰ کلمهای در سایت امکان کسب رتبه و جذب ترافیک را داشتید گذشته است. برای کسب رتبه در گوگل باید محتوای با کیفیت تولید کنید.
برای انتشار محتوای جدید باید پاسخ یک سوال را بدانید:
«دلیل انتشار این محتوای متنی چیست؟»
تولید محتوای هدفمند اهمیت بسیاری در موفقیت استراتژی محتوایی شما دارد. شما هیچگاه نباید بدون دلیل و هدف تولید محتوای متنی و یا سایر انواع محتواها را انجام دهید. شما باید همواره در تولید محتوا یک یا تعدادی از اهداف زیر را دنبال کنید:
- کسب رتبه در گوگل بر اساس کلمه کلیدی انتخاب شده
- دریافت بک لینک
- آموزش مخاطبان کسب اعتماد آنها
- جلب توجه در شبکههای اجتماعی
- افزایش سرنخ فروش
نوع محتوای انتخاب شده ارتباط با هدف شما دارد. با انتشار یک راهنمای طولانی در سایت شما انتظار افزایش فالورر در اینستاگرام را نداشته باشید. یک ویدیوی جذاب و آموزشی قطعا بر افزایش تعداد دنبال کنندگان شما در اینستاگرام تاثیر بیشتری میگذارد.
شما باید قبل از انتشار هر نوع محتوایی دلیل و هدف خود از انتشار آن را بدانید. تولید محتوا نباید تنها به خاطر یکی از موارد زیر باشد:
- رییس شما از شما خواست که هر روز یا هر هفته تعداد مشخصی مطلب در وبلاگ بارگذاری کنید.
- از دوستی شنیدین هرچی بیشتر محتوا تولید بشه بهتره.
- صرفا برای بارگذاری مطلب جدید دز سایت این کار رو انجام میدید و اعتقاد دارید بارگذاری مطلب جدید برای گوگل مهمه.
اگر شما به دلیل هریک از دلایل بالا اقدام به تولید محتوای متنی میکنید هرچه زودتر باید روند خود را اصلاح کنید. در ادامه به توضیح بیشتر سئو محتوا seo content خواهیم پرداخت.
خوب است از سئو محتوا seo content بدانید:
کپی رایتینگ سئو (SEO Copy Writing) را میتوان نام دیگر بهینه سازی محتوا دانست. کپی رایتینگ سئو عبارتست از تولید محتوای تولید شده بر اساس لیست کلمات کلیدی به منظور جلب رضایت کاربران و موتورهای جستجو بصورت همزمان. به عبارت دیگر تولید محتوایی که برای گوگل قابل فهم باشد و از طرفی کاربران تمایل به خواندن و لایک کردن و اشتراک آن با دیگران در شبکههای اجتماعی داشته باشند.
در نهایت هدف از تلاش های بازاریابی شما جذب و تبدیل مشتری های جدید به مشتریان است. اما روش های مورد استفاده در نوشتن محتوای SEO برای وب بسیار غیر مستقیم تر است اگر با دارایی های سنتی بازاریابی مانند بازاریابی از راه دور ، بیلبوردها یا تبلیغات رادیویی و تلویزیونی مقایسه شود.
نویسندگان محتوای SEO معمولاً پیشنهادها یا محصولات خاصی را تبلیغ نمی کنند. در عوض ، آنها به دنبال ایجاد ارتباط با مصرف کنندگان یا مشاغل از طریق ارائه اطلاعات ارزشمند ، آموزشی یا سرگرم کننده از دیدگاه عینی هستند. محتوای سئو شده اهداف مختلفی را در بر می گیرد ، از جمله:
- افزایش رتبه جستجوی وب سایت برای ترکیب کلمات کلیدی خاص
- آموزش خواننده مطلب
- راندن با کلیک از صفحات نتایج موتور جستجوی Google (SERP)
- ترافیک واجد شرایط را تشویق کنید
- جذب بک لینک با اقتدار بالا
- راهنمایی کاربران به سایر صفحات مرتبط در وب سایت
- تبدیل بازدیدکنندگان وب سایت به خریدار ، مشترک یا سرنخ
از همه مهمتر ، محتوای SEO به مارک ها امکان می دهد تا ارتباط بهتری با مشتریان ایجاد کنند ، شهرت مثبت برند را مدیریت کنند و اقتدار دامنه وب سایت را تقویت کنند. بعلاوه ، محتوای SEO منحصراً به معنای ارسال یک وبلاگ یا بیانیه مطبوعاتی نیست. محتوای SEO شامل فیلم ها ، نمایش اسلایدها ، عکس ها ، اینفوگرافی ها ، کتابهای الکترونیکی ، وبینارها یا حتی پادکست ها است.
جنبههای مختلف سئو محتوا seo content چیست؟
بهینه سازی محتوا را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد:
رعایت نکات سئو (on-page) و سئو تکنیکال
برخی تکنیکهای رایج سئو برای بهینهسازی محتوا شامل مواردی چون انتخاب درست لینکهای داخلی و خارجی در متن، تنظیم درست عنوان صفحه و توضیحات متا، انتخاب هدینگها و ساختن بکلینک است.
این تکنیکها نهایتا در محل قرار گرفتن محتوای شما در بین نتایج جستجوی گوگل تاثیرگذار هستند. اما معمولا روی کیفیت محتوایی که به کاربر ارائه میشود تاثیر آنچنانی ندارند. ارایه محتوای با کیفیت و در نظر گرفتن کاربر جنبه دیگر سئو محتوا seo content است. اگر هدف شما تنها رعایت نکات سئو باشد محتوای شما چیزی شبیه به تصویر زیر خواهد شد و به اصطلاح محتوای رباتی نامیده میشود.
۲. ارایه محتوای با کیفیت و کسب رضایت کاربر
این جنبه به طور کلی بهبود کیفیت محتوای ارائه شده به کاربر را تحت پوشش قرار میدهد. این دسته شامل مواردی چون خوانایی متن، طول مقاله، پوشش کامل موضوع و استفاده درست از تصاویر و ویدیو است. هر محتوایی میتواند از لحاظ کیفیت مورد سنجش قرار بگیرد و در نهایت، این کاربر است که تصمیم میگیرد کدام نوشته و محتوا به بهترین شکل نیازهایش را برآورده میکند. در صورتی که تنها هدف شما تولید محتوا برای کاربران باشد و به نکات سئو بی توجه باشید محتوای تولید شده توسط شما به شکل زیر خواهد بود.
نکته مهم:
برخی عوامل و فاکتورهای ذکر شده مرزهای گاها نامشخصی دارند. مثلا طول مقاله و پوشش موضوع، عواملی هستند که به گوگل نشان میدهند که با یک محتوای جامع و با کیفیت روبرو هستند. اما اگر بخواهیم صرفا با قصد افزایش طول مقاله و جلب نظر موتورهای جستجو، مطالب بیکیفیت و نامرتبط به محتوا اضافه کنیم، در نهایت بازخوردهای منفی کاربران منجر به از دست دادن رتبه خواهد شد.
در نهایت هدف شما باید جلب نظر کاربران و گوگل بصورت همزمان باشد. یک محتوای با کیفیت سئو شده بصورت زیر خواهد بود.
برای درک هر چه بهتر معنای محتوای سئو شده، ابتدا نیاز است که ذهنیت درستی از اهداف سئو، انواع محتوا و بهینه سازی محتوا داشته باشید.
سئو چیست؟ سئو یا Search Engine Optimization به فرایند بهینه سازی وب سایت گفته می شود با این هدف که وب سایت ما بیشترین حضور را در نتایج موتورهای جستجو داشته باشد.
فرایند سئو دارای مراحلی است که این مراحل را در حالت کلی می توان به سه قسمت سئو داخلی، سئو فنی و سئو خارجی تقسیم بندی کرد. سئو محتوا seo content زیر مجموعه ای از سئو داخلی محسوب می شود.
سئو داخلی با بهینه سازی عنوان صفحه و هدینگ H1 آغاز می شود و سپس تا انتهای محتوای صفحه به طول می انجامد. هدف ما از تولید محتوای سئو شده نوشتن محتواییست که مطابق با اصول سئو بوده و توسط موتورهای جستجو به خوبی درک می شود. در عین حال این محتوا می تواند پاسخ درستی به پرسش کاربر داده و آنها را راضی نگه دارد.
انواع محتوای سئو شده کدامند؟
قبل از اینکه به چگونگی بهینه سازی محتوای سایت بپردازیم، ابتدا منظورمان از محتوا را روشن می کنیم. محتوا می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. این اشکال شامل، متن، تصویر، ویدئو، صدا، اینفوگرافیک یا ترکیبی از اینهاست.
در حالت کلی انواع مختلف محتوا عبارتند از:
- پست های وبلاگ سایت: این فرمت، رایجترین فرمت محتواست. یک پست می تواند ترکیبی از متن، تصاویر و ویدئو باشد. پست می تواند در انواع مطلب، لیست، آموزش، خبر با اطلاعات کلی نوشته شود.
- صفحات ثابت: محتوایی که در صفحات ثابت سایت مانند صفحه درباره ما وجود دارد.
- صفحات محصولات: محتوایی که شامل معرفی محصولات یا خدمات یک سایت می گردد.
- صفحات فرود: صفحاتی که به طور خاص برای استفاده در کمپین های تبلیغاتی PPC طراحی شده و یا اولین صفحه ای که کاربر در ورود به سایت با آن مواجه می شود.
مزایای بهینه سازی و سئو محتوا seo content
برخی از فواید سئو محتوا seo content را میتوان اینچنین نام برد:
- سئو: یک محتوای سئو شده، میتواند رتبه سایتتان را در موتورهای جستجو بهبود بخشد.
- ترافیک: رتبههای بهتر منجر به دریافت ترافیک ارگانیک بیشتر میشود.
- اعتماد: محتوای بهینه سازی شده باعث ایجاد اعتبار و اعتماد هم نزد کاربر و هم نزد گوگل میشود.
- بازدهی: بهروز رسانی و انتشار مجدد یک محتوای قبلی، میتواند منجر به صرفه جویی در زمان شود.
- محتوای پویا: بهینهسازی مستمر محتوا باعث میشود که همواره در صدر بمانید و جزو بهترین محتواهای موجود در زمینه مرتبط باشید.
استراتژی تولید محتوا چیست؟
در هنگام انتشار هر پستی در سایت می بایست از راهکارهای بالا تبعیت کنید، در عین حال نیز شما نیاز به یک استراتژی ساخت محتوا دارید. منظورمان از استراتژی محتوا چیست؟ هدف داشتن استراتژیست که شامل موارد زیر باشد:
- نوع محتوا برای انتشار
- کلمات کلیدی هدف
- زمان انتشار
- چگونگی بهره وری از آن
- کاربران هدف
در هنگام بحث درباره سئو محتوا seo content ، درک اینکه تنها بهینه سازی محتوای مقابلمان کافی نیست، بسیار مهم می باشد. یک استراتژی محتوای صحیح بر مبانی تولید منظم محتوا شکل می گیرد. رقابت در این حیطه بسیار سنگین بوده و اگر خواهان کسب رتبه های خوب در بین رقبای خود هستید، نیاز به بازاریابی محتوای بسیار قدرتمندی دارید.
تولید محتوا به شکل منظم، یکی از بهترین روش های افزایش رتبه سایت در گوگل است. کاملا اثبات شده است که وبسایت هایی که داری بخش وبلاگ فعالی هستند، ترافیک بیشتری را از نتایج جستجو کسب می کنند.
حال که با نحوه تولید محتوای سئو شده و ایجاد یک استراتژی در تولید محتوا آشنا شده اید، وقت آنست که شروع به فعالیت کرده و جایگاه برند خود را در بین رقبا ارتقا دهید. مسیر شما در ادامه شامل موارد زیر است:
- روش های بهره وری از محتوا
- استراتژی های لینک سازی
- بررسی دائم رتبه سایت در ازای کلمات کلیدی
- برنامه ای برای تقویت محتوای سایت
- تکرار این استراتژی ها
چگونه به نوشتن محتوای مناسب برای سئو بپردازیم؟
جدا از هر فرمتی که محتوا می تواند داشته باشد، دستورالعمل هایی وجود دارد که برای تولید محتوای سئو شده در وب سایت می بایست از آنها پیروی کرده تا از بهینه بودن آن اطمینان حاصل کنیم. در ادامه به معرفی و توضیح این دستورالعمل ها می پردازیم:
۱. بهینه سازی محتوا با جستجوی کلمات کلیدی آغاز می شود
قبل ار اینکه شروع به فکر کردن درباره مقدمه محتوا کنید، می بایست ابتدا دست به جستجوی کلمات کلیدی برای سایت بزنید. آگاهی از کلمات کلیدی که کاربران در هنگام استفاده از موتورهای جستجو به تایپ آنها می پردازند، با دو هدف انجام می شود:
- شما از نوع محتوایی که کاربران به دنبال آن بوده و آنها را راضی می کند، آگاهی خواهید یافت.
- شما از نحوه بهینه سازی محتوا و افزایش شانس حضور آن در نتایج ابتدایی جستجو آگاه خواهید شد. این موضوع در دراز مدت به معنی افزایش ترافیک و رتبه سایت است.
نتیجه به دست آمده از جستجوی کلمات کلیدی سه چیز است:
- تصمیم صحیح درباره انتخاب کلمه کلیدی هدف
- انتخاب مجموعه ای از کلمات کلیدی بلند و مرتبط با کلمه کلیدی اصلی
- انتخاب مجموعه ای از کلمات کلیدی متشابه (LSI Keywords) و مرتبط با کلمه کلیدی اصلی
این اقدامات جزیی از فرایند سئو محتوا seo content محسوب می شوند. به عبارت دیگر:
- کلمه کلیدی اصلی می بایست در یو آر ال، عنوان صفحه و هدینگ H1 آن وجود داشته باشد.
- کلمات کلیدی بلند می توانند در عنوان زیرشاخه ها مورد استفاده قرار گیرند.
- دیگر کلمات کلیدی متشابه می توانند در عنوان زیر شاخه ها و بدنه اصلی متن قرار داشته باشند.
۲. از کلمات کلیدی در عنوان صفحه، هدینگ و بدنه محتوای سایت استفاده نمایید
از کلمات کلیدی اصلی در قسمت های ابتدایی محتوا استفاده کنید
تقریبا اغلب شما می دانید که می بایست از کلمات کلیدی اصلی صفحه در عنوان و هدینگ H1 آن استفاده کرد. نکته مهم در اینجا اینست که استفاده حداقل یک بار از همین کلمات کلیدی اصلی در چند پاراگراف ابتدایی متن نیز به همان اندازه مهم است.
یک قانون کلی وجود دارد که همواره بخش مهم یک محتوا همانیست که در ابتدای آن قرار دارد. بنابراین با این کار می توانید نشانه هایی به موتورهای جستجو بدهید که کلیت محتوای صفحه را به خوبی درک کنند.
از کلمات کلیدی بلند در عنوان زیرشاخه های متن استفاده کنید
هنگامی که یک کلمه کلیدی به خصوص را هدفگذاری می کنید، نیازی به استفاده چند باره آن در هر قسمت از محتوا نیست. بلکه می توانید از مشتقات آن کلمه کلیدی در محتوا بهره ببرید.
یکی از بهترین روش ها برای دنبال کردن این استراتژی، یافتن کلمات کلیدی بلند و مرتبط با کلمه کلیدی اصلی و در ادامه استفاده از آنها در عنوان زیرشاخه های متن است. کلمه کلیدی خود در کادر جستجوی گوگل تایپ کرده و به پیشنهادات گوگل دقت کنید. این عبارات پیشنهادی، کلمات کلیدی بسیار خوبی برای استفاده در زیر شاخه های محتوا هستند.
یکی دیگر از راه های پیدا کردن کلمات کلیدی توجه به سوالاتیست که کاربران در گوگل پرسش کرده و گوگل آنها را در کادر People Also Ask نمایش می دهد. البته این قابلیت هنوز در زبان فارسی رویت نشده است.
از کلمات کلیدی متشابه (LSI) در محتوا استفاده کنید
منظور از کلمات کلیدی LSI، عبارتی هستند که از نظر مفهومی به کلمه کلیدی اصلی شما متشابه یا مرتبط هستند. اما چرا کلمات کلیدی LSI دارای اهمیتند؟
گوگل با معرفی تکنولوژی رنک برین شروع به استفاده از آن در الگوریتم رتبه بندی سایت ها نمود. گوگل با استفاده از رنک برین سعی در درک مفهوم کلمات کلیدی داشته و از این مسئله در سیستم رتبه بندی سایت ها بهره می برد. اما چگونه کلمات کلیدی LSI را بیابیم؟
آسانترین روش برای این کار جستجوی کلمه کلیدی مورد نظر و توجه به عبارتیست که در قسمت related searches نتایج جستجو نمایش داده می شوند.
راه دیگر پی بردن به کلمات کلیدی متشابه استفاده از ابزارهایی مانند LSI Graph می باشد. این ابزار کلمات کلیدی متشابهی را به شما پیشنهاد می دهد که از آنها می توانید در متن محتوا استفاده کنید. این ابزار بر خلاف بسیاری از ابزارهای معروف در این زمینه، از کلمات کلیدی فارسی نیز پشتیبانی می کند.
۳. همیشه از محتوای متنی در کنار سایر انواع محتوا استفاده کنید
موتورهای جستجو همواره درک بهتری از متن ها نسبت به سایر انواع محتوا دارند. بنابریان حتی اگر به صورت تخصصی بر روی انواع دیگر محتوا فعالیت می کنید، حتما از نسخه متنی آن نیز در کنار آن استفاده کرده تا موتورهای جستجو به درک بهتری از محتوای صفحه برسند.
به عنوان مثال فرض می کنیم که یک اینفوگرافیک عالی ایجاد کرده و قصد انتشار آن را در وبلاگ سایت دارید. تنها به انتشار اینفوگرافیک بسنده نکرده و حتما مقداری محتوای متنی مرتبط با موضع اینفوگرافیک نیز به پست اضافه نمایید.
می توانید از همین مفهوم در سایر انواع محتوا مانند عکس، ویدئو یا صدا استفاده کنید. به عنوان مثال اگر پستی به شکل یک پادکست به سایت افزوده اید، بد نیست که توضیحات بیشتری از آن را در ادامه به آن اضافه نمایید. مثلا قرار دادن رونوشتی از صحبت های نقل شده در پادکست می تواند به کاربران و موتورهای جستجو کمک کرده تا به درک بهتری از موضع پادکست برسند.
۴. پاسخ درستی به نیت اصلی کاربران داده و آن ها را از ابتدا راضی نگه دارید
قبل از انتشار هر نوع پستی در وبسایت، می بایست ابتدا از نیت اصلی کاربران برای پیدا کردن محتوای پست مورد نظرتان آگاه شوید. به عبارت دیگر می بایست بفهمید که کاربران از جستجوی کلمه کلیدی مورد نظر شما چه قصدی داشته و به دنبال چه نوع محتوایی هستند.
آسان ترین راه برای انجام این کار استفاده از گوگل است، چرا که این موتور جستجو قدرت زیادی در درک خواسته کاربران به ازای عبارات مختلف جستجو دارد. برای این کار از مراحل زیر پیروی کنید:
فرض می کنیم که شما قصد نوشتن محتوایی درباره موضوع سئو داخلی چیست دارید. اولین قدم جستجوی این عبارت در موتور جستجوی گوگل و مشاهده نتایج آن است. به عناوین آیتم ها و دیسکریپشن آنها دقت کنید.
اگر نگاه دقیقی به جزییات آیتم ها کنید، مشاهده می شود که گوگل در تلاش برای پاسخ به این سوال کاربران است. این الگو به شما اعلام می کند که برای نوشتن یک محتوای خوب با عنوان سئو داخلی چیست، می بایست پاسخ جامع و واضحی به این پرسش بدهید.
به عبارت دیگر هدف کاربران از جستجوی این عبارت، خواندن تعریف دقیقی از سئو داخلی است. اگر به پست سایت ما که رتبه یک گوگل را در این عبارت در اختیار دارد توجه کنید، مشاهده خواهید کرد که ما در محتوای این پست پاسخ دقیقی به این سوال داده ایم.
۵. محتوای بلند بنویسید
مطالعات زیادی نشان می دهند که محتوای بلند عملکرد بهتری از خود در نتایج جستجو و شبکه های اجتماعی بر جای می گذارند.
با اینکه حقیقت این موضوع کاملا روشن است، اما نبایست صرفا به خاطر نوشتن محتوای بلند، متن ها را به صورت بی معنی و اسپم نوشته و کیفیت آن را از یاد ببرید. کیفیت محتوا همیشه بر کمیت آن اولویت دارد اگر محتوای شما قابلیت جذب اشتراک گذاری و لایک بیشتری دارد، مطمئنا می تواند رتبه بهتری در نتایج جستجو کسب کند، هر چند اگر محتوای بلندتر بسیاری نیز در دیگر سایت ها وجود داشته باشد.
ما در وب سایت رادزاد سعی کرده ایم که اغلب محتوای بلندی را مانند همین مطلب به کاربران ارائه دهیم، چرا که این موضع درباره مقالات سئو کاملا منطقیست. این همان چیزیست که کاربران به دنبال آن بوده و رقبایمان نیز سعی در تبعیت از آن دارند.
محتوای بلند را بهینه سازی کنید
یکی از روش های بهینه سازی محتوای بلند، به کار بردن جدول عناوین محتوا در بالای پست است تا کاربران بتوانند به سادگی به بخش های مختلف آن هدایت شوند. همچنین با اینکار این شانس را به دست می آورید که گوگل عناوین بخش های مختلف محتوای بلندتان را به صورت سایت لینک (Sitelink) در نتایج جستجو نمایش دهد.
۶. لینک های داخلی به سایر محتواهای مرتبط سایت بدهید
یکی از بخش های دیگر محتوای سئو شده، لینک سازی داخلیست. حتما در محتوای سایت خود لینک هایی به سایر صفحات مرتبط داده تا کاربران اطلاعات بیشتری از موضوعات مشابه بیابند. همچنین با این کار موتوهای جستجو نیز به پایش و ایندکس بیشتر سایت شما خواهند پرداخت.
لینک های داخلی موجب ایجاد ارتباط معنایی بین محتوای صفحات مختلف سایت می گردند و این مسئله به گوگل کمک می کند تا مفهوم هر صفحه را بهتر درک کند. در هنگام لینک دادن به دیگر صفحات سایت از انکر تکست های مرتبطی استفاده کنید تا پایشگرها درک بهتری از محتوای صفحه لینک شده به دست بیاورند.
۷. لینک های خارجی به دیگر وب سایت ها مرتبط و معتبر بدهید
در کنار لینک دادن به مطالب داخل سایت، بهتر است که به سایر مطالب با کیفیت اما در خارج از سایت نیز لینک دهید. این مطالب می بایست داری ویژگی های زیر باشند:
- به کاربران کمک کرده تا اطلاعات بیشتری از موضوع مورد نظرشان کسب کنند.
- وب سایت مورد نظر دارای اعتبار زیادی باشد.
- در دادن لینک های خارجی افراط نکنید، اما اگر احساس می کنید که استفاده از یک لینک خارجی کاملا منطقیست، حتما نسبت به انجام این کار اقدام کنید.
۸. به خوانایی مطلب توجه زیادی کنید
محتوای صفحات سایت می بایست خوانایی زیادی داشته باشند. تنها به نوشتن مطلب اکتفا نکرده و با ساختار دهی به آن، خواندن آن را برای کاربران تسهیل نمایید. برای انجام این کار نکات زیر را رعایت کنید:
- از پارگراف های کوتاه استفاده کنید.
- از فونت های ضخیم و کج (ایتالیک) برای اشاره بیشتر به بخش های مهم محتوا بهره ببرید.
- از لیست ها استفاده کنید.
- از جملات کوتاه استفاده کنید.
- از یک فونت خوانا و نسبتا درشت برای خوانایی هر چه بهتر محتوا استفاده کنید
- فضاهای خالی کافی بین پارگراف ها اضافه کنید
۹. بخش های غیر متنی را بهینه سازی کنید
همانطور که در ابتدای این مطلب نیز ذکر کردیم، محتوا تنها به شکل متن نیست و اشکال مختلفی می تواند داشته باشد. در هنگام اضافه کردن محتوای غیر متنی به صفحات از بهینه سازی آنها غافل نشوید. رایج ترین محتوای غیر متنی تصاویر هستند و برای بهینه سازی هر چه بهتر می بایست دارای شرایط زیر باشند:
- نام فایل تصاویر بهینه باشد. (شامل کلمات کلیدی باشد)
- دارای متن جایگزین بهینه شده باشد.
- عنوان مرتبطی که توصیف کننده تصویر است، در زیر آن نوشته شده باشد.
۱۰. از داده های ساختار یافته برای توصیف محتوای خود به موتورهای جستجو استفاده کنید
داده های ساختار یافته به موتورهای جستجو کمک می کنند تا محتوای صفحه را به درستی درک کنند.
بسته به نوع محتوا می توانید داده های ساختار یافته مرتبطی را برای توصیف هر چه بهتر آن استفاده نمایید. اسکیماهای متنوعی برای مطالب، ویدئوها، پادکست ها، محصولات، دستور تهیه غذا، نقدها و دیگر انواع محتوا وجود دارد.
داده های ساختار یافته در چند سال اخیر اهمیت زیادی یافته و طبق اعلام گوگل، تاثیر آنها به زودی زود از بین نخواهد رفت.
۱۱. صفحات مشابه را در قالب یک دسته بندی با یکدیگر همگروه کنید
با اینکه این موضوع به طور مستقیم با سئو محتوا seo content در ارتباط نیست، اما در حالت کلی بر روی سئو تاثیرگذار است. گوگل در هنگام پایش یک صفحه در ابتدا به محتوای آن توجه می کند، سپس مشاهده می کند که این صفحه به چه دسته بندی هایی متعلق است.
به عبارت دیگر شما بایست دسته هایی بسازید که برای گروه بندی صفحات قابل استفاده بوده و از آنها در ساختار بندی سایت بهره ببرید. این ساختار در منوی اصلی سایت و همینطور بردکرامب نمایانگر می شود.
برای انجام هرچه بهتر این کار از دستورات زیر پیروی کنید:
- چند دسته بندی بسازید.
- چند مطلب به این دسته ها اضافه کنید.
- دسته بندی های سایت را بهینه سازی کنید.
- دسته های سایت را در منوی اصلی قرار دهید.
- از کارکرد صحیح بردکرامب سایت اطمینان حاصل کنید.
۱۲. همواره تمهیداتی برای CTA یا خروج کاربران در نظر بگیرید
در بخش های قبلی این مطلب بیان کردیم که هدف اصلی از یک محتوای سئو شده کسب رضایت کاربران است، اما به همین نسبت نیز بایست در راستای رسیدن به اهداف کسب و کار خود نیز تلاش کنیم.
انتشار هر مطلبی در سایتتان می بایست با هدفی همراه باشد. در واقع انتظار شما از خواندن محتوای سایت توسط کاربران چیست؟ آیا قصد شما کسب دنبال کنندگان بیشتر برای ایمیلتان است؟ در این صورت بایست حتما ماژول عضویت در خبرنامه ایمیلی سایت را در انتهای مطلب به کاربران نمایش دهید.
آیا قصد شما فروش محصولات و سرویس هایتان به کاربران است؟ برای دست یافتن به این هدف می بایست کاربران را از طریق دکمه های فراخوانی برای اقدام (CTA) در دل محتوا به بخش های فروش سایت هدایت کنید.
آیا هدف شما کلیک کاربران بر روی تبلیغ های سایت است؟ در این صورت بایستی این تبلیغ ها را در هنگام خواندن محتوا توسط کاربران برایشان نمایش دهید.
آیا می خواهید کاربران زمان بیشتری را در سایت سپری کنند؟ مطالب مرتبط با هر محتوا را در انتهای هر پست قرار دهید. هدف شما هر چه که باشد، می بایست واضح بوده و کاربران را به همان سمت هدایت کنید.
راهنمای کامل بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو
گوگل اعلام کرده که محتوای با کیفیت یکی از سه عامل مهم در رتبه بندی سایت است، اما چه چیزی باعث میشود که محتوا از دیدگاه سئو، خوب باشد؟ در این مقاله نکاتی که منجر به تولید یک محتوای سئو شده می شود را بیان کرده ایم.
بازاریابی محتوایی کارآمد است که محتوای آن خوب باشد.
همانطور که چرخ ها بدون موتور کارایی ندارد، محتوا بدون سئو نیز در بازاریابی دیجیتال کارایی ندارد. و درست مثل موتور بدون چرخ، یک ماشین پر زرق و برق است که در هیچ کجا، جایی ندارد.
محتوا به سئو نیاز دارد تا در میان پستهایی که هر روزه در اینترنت منتشر میشود برجسته شود و گوگل نیز به این نکته اشاره کرده است که یکی از سه عامل مهم رتبه بندی سایت در میان موتورهای جستجو، “محتوا” است.
اما این گفته به چه معناست؟ مطمئناً محتوایی که گوگل در مورد آن صحبت میکند هر نوع محتوایی نیست. متاسفانه موتورهای جستجو برای اینکه مشخص کنند محتوایی با کیفیت است چک لیست ندارند و احتمالاً هرگز نخواهند داشت. منظور گوگل محتوایی است که در صفحهٔ نتایج جستجوی گوگل ظاهر میشوند و از Google Analytics و صفحات گستردهٔ عظیمی استفاده میکند که ظاهراً از کیفیت خوبی برخوردارند تا به شما نمایش داده شود (اما چه کسی را میخواهید با این تولید محتوا فریب دهید؟)، پس بهتر است این راهنمای جامع تولید محتوای سئو شده برای موتورهای جستجو را مطالعه کنید.
مرحله ۱: استراتژی محتوای خود را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنید.
بسیاری از بازاریابان به عنوان یک ابزار تبلیغاتی در پایان تولید محتوای خود آن را بهینه سازی میکنند. زیرا آنها در تلاشند که نشان دهند که محتوای جدیدی که تولید کردهاند نظیر ندارد و برای اینکه محتوای سئو شده تولید کنند از چند کلمهٔ کلیدی و لینک استفاده میکنند.
اما یک استراتژی محتوا باید از کلمات کلیدی هدفمند و مورد علاقهٔ کاربراستفاده کند. هنگامی که می دانید کاربرانتان به دنبال چه نوع محتوایی است و چه چیزی را در اینترنت جستجو میکند، میتوانید یک استراتژی بازاریابی طراحی کنید که به سؤالات خاص کاربرانتان پاسخ دهد و باعث جذب هر چه بیشتر مخاطبان شود.
نکات مهم در یک محتوای مخاطب محور:
- محتوایی است که نیاز مخاطب را درک کرده است و از کلمات کلیدی هدفمند و مورد علاقهٔ کاربر استفاده کند. از زبان مخاطبان خود استفاده کنید و اطلاعاتی به آنها ارائه دهید که به دنبالشان هستند.
- محتوایی است که به خواننده کمک کند و به یک نیاز خاص کاربر پاسخ دهد. محتواهای طولانی (محتوایی که بیش از ۱۰۰۰ کلمه دارد) تمایل دارند که در نتایج جستجو رتبهٔ بهتری داشته باشند. پس به کار خود ادامه دهید و تمرکز را بر روی محتوای خود بگذارید.
- محتوایی است کاربر را تشویق میکند که ادامهٔ محتوا را بخواند. زمانی که با خوانندهٔ خود و نحوهٔ خرید او آشنا باشید محتوایتان میتواند چیزی از بیش از نیاز مخاطبتان را برآورده کند.
مرحلهٔ ۲: محتوای خوب طراحی کنید
زمانی که سئو محتوا seo content خوبی داشته باشید، تجربه کاربریتان نیز خوب است. زمانی که کاربران با محتوایتان تعامل برقرار میکنند، زمان بیشتری روی محتوایتان میگذارند، با محتوا ارتباط برقرار میکنند و آن را به اشتراک میگذارند. سعی کنید از ساختار کلی تا جزئیات محتوای خود را خوب طراحی کنید.
فلسفههای بسیاری در مورد محتوای “خوب”، “بد” و “رهبری فکری” وجود دارد. هر کدام از اینها ارزش رسیدگی را دارند و البته هر قطعه از محتوای سئو شده نیز حداقل باید چند مورد از موارد زیر را داشته باشد:
- ساده / روشن / منسجم
- غیر منتظره
- واقعی
- قابل اعتماد/ معتبر / ورزیده
- عاطفی
- سرگرم کننده
- آموزشی
- مرتبط
- عمیق/ کامل
- کاربردی
- جدید / منحصربفرد (هم از نظر محتوا و هم از نظر ارزش محتوا باید منحصربفرد باشد)
- موثق
در حین طراحی محتوای خود به این نکته در مورد مخاطبین خود نیز توجه داشته باشید: شما برای مردم مینویسید و موتورهای جستجو نیز میتوانند این را درک کنند- نه برعکس.
نکات مهم در طراحی یک محتوای سئو شده :
- محتوایی است که برای مخاطبان نوشته شده نه برای رقبا. دقت کنید متنی بنویسید که نه خیلی ساده و نه خیلی پر از اصطلاحات تخصصی باشد.
- محتوایی است که قابل به اشتراک گذاری باشد. یک گام به عقب بردارید و از خودتان بپرسید که اگر بتوانید محتوای خود را به اشتراک بگذارید از چه طریقی میتوانید آن را به اشتراک میگذارید؟ (به عنوان مثال آیا دکمه به اشتراک گذاری شبکههای اجتماعی به راحتی در دسترس است؟)
- محتوایی است که به سرعت بتوان آن را به صورت اجمالی مورد بررسی قرار داد. از پاراگرافها، ضمیمههای کوتاه، متنهای دارای خط درشت، از نقاط تاکید مناسب، لیستهای شماره دار و نقل قول استفاده کنید و محتوایی باشد که از نظر چشمی براحتی قابل خواندن باشد و براحتی قابل هضم باشد.
- محتوایی است که دارای عناوین و نام های پرصلابت است. در محتوای خود از عناوین فریبنده و عملی استفاده کنید که در آن از کلمات کلیدی بصورت طبیعی و استراتژیک استفاده شده باشد. اگر در این مورد به کمک نیاز دارید میتوانید از CoSchedule که یک ابزار تجزیه و تحلیل عنوان خوب است استفاده کنید.
- محتوایی است که از نظر نتایج جستجو ایده آل است، ایرادهایی که دارد ایرادهای معمولی است یا فریمهای زمانی آن در هدرهای پایینی قرار داشته باشند. سعی کنید در محتوای خود پیش بینی امید، ترس و نگرانیهای مخاطب خود را بکنید.
- محتوایی است که بهتر از نتایج موجود در صفحاتهای نتایج موتورهای جستجو است. عملکرد رقبای خود را مورد بررسی قرار دهید. صفحاتی که در حال حاضر رتبهٔ آنها برای کلمات کلیدی مورد نظر خوب است را مورد بررسی قرار دهید و از خودتان بپرسید که آیا محتوایتان بهتر از محتوای این صفحات است یا خیر. اطمینان حاصل کنید که محتوایتان بهتر است.
مرحله ۳: محتوای مناسبی تولید کنید
آیا چیزی مانند یک اشتباه تایپی در یک قطعه محتوای عالی میتواند ذهنتان را مغشوش کند؟ نه. در حال حاضر هیچ مدرکی وجود ندارد که ثابت کند گرامر یک معیار برای رتبه بندی است بلکه گرامر یک تجربهٔ کاربری و یک معیار مهم در مورد اعتبار متن است.
علاوه بر این، نقل قول از منابع دیگر و لینک دادن به مقالات نویسندهٔ های معتبر نیز روش خوبی است اما از نظر سئو، مناسب نیست زیرا لینکهای خارجی به موتورهای جستجو نشان میدهد که تا چه اندازه در مورد موضوع محتوای خود می دانید و تا چه اندازه به محتوای مرتبط با محتوای خود وابسته هستید.
نکات مهم در سئو محتوا seo content :
- محتوایی است که عاری از خطاهای املایی و دستوری است، اصلاح شده است و پس از نوشتن متن توسط نویسنده توسط شخص دیگری ویرایش و اصلاح میشود. (وجود خطاهای املائی و دستوری در یک متن شوخی نیست، به عنوان مثال مادرم اخیراً یک عکس از خطاهای دستوری از پستی که اخیراً Propecta Facebook منتشر کرده است برایم ارسال کرد. توجه داشته باشید که خطای گرامری در محتوای افرادی وجود دارد که شما در زندگی روزانهٔ خود به آنها نیاز دارید.)
- محتوایی است که به منابع خوب و معتبر لینک داده است. به عنوان مثال ویکی پدیا یک منبع خوب از نظر گوگل است و مهم نیست که معلم مطالعات اجتماعی دبیرستانتان در مورد ویکی پدیا چه گفته است.
- محتوایی است که مطابقت آن با واقعیت بررسی شده است. مطابقت با واقعیت یعنی اگر فردی آماری در اختیارتان قرار داد تا زمانی که منبع او را پیدا نکردهاید گفتهٔ او را نپذیرید.
مرحله ۴: کاربرد کلمات کلیدی مورد استفادهٔ خود را مورد بررسی قرار دهید
از کلمات کلیدی هدفمند و مورد علاقهٔ کاربر استفاده کنید. توجه داشته باشید که ما در اینجا نمیخواهیم نحوهٔ استفادهٔ شما از کلمات کلیدی در یک قطعه محتوا را مورد بررسی قرار دهیم بلکه میخواهیم در مورد خود کلمات کلیدی که در محتوای مورد نظر استفاده میشود، صحبت کنیم.
این درست است که انتخاب کلمات کلیدی بسیار بسیار دشوار است. اینکار در ابتدا، کار جذابی بود اما در حال حاضر به لطف گوگل نیازی به انتخاب کلمات کلیدی نیست (فرض بر این است که اینکار برای سایت خطری ندارد). این نیز درست است که گوگل در مورد کلمات کلیدی بسیار آگاه است که البته این بدین معنا نیست که کلمات کلیدی، کلماتی “بی روح” هستند این تنها بدین معناست که برای بهتر شدن متن، متن باید برای موتورهای جستجو بهینه سازی شود.
(همچنین لازم به ذکر است که کاربران در جستجوهای خود از کلمات کلیدی استفاده میکنند. گوگل نیز به اندازهٔ کافی برای شناخت عبارات رایج هوشمند است اما زمانی که کاربر یک کلمه کلیدی را وارد میکند در واقع به دنبال این است که کلمهٔ کلیدی که وارد کرده است در صفحات نتایج موتورهای جستجو برجسته شود.)
نکات مهم در محتوای سئو شده عاری از کلمات کلیدی زیاد (کیورد استافینگ):
- محتوایی است که پر از کلمات کلیدی نباشد. در هنگام استفاده از کلمات کلیدی نیازی به استفاده از ریاضی نیست. یک راه خوب برای شمرده تعداد کلمات کلیدی این است که از ویژگی ” Find” در سند خود استفاده کنید و کلمهٔ کلیدی مورد نظر خود را جستجو کنید. اگر بیش از حد از کلمات کلیدی استفاده کردهاید شروع به اصلاح متن خود کنید و سعی کنید به جای خود کلمهٔ کلیدی از مترادفهای آن استفاده کنید.
- محتوایی است که در بخشهایی از موضوع از کلمات کلیدی مرتبط و اصلی استفاده کرده است. گوگل خیلی خوب میتوانید مفاهیم مرتبط را درک کند. پس نگران نباشید که اگر از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید گوگل نتواند این مرتبط بودن را تشخیص دهد.
- محتوایی است که بصورت طبیعی از کلمات کلیدی و انواع آن در محتوا استفاده کرده است. نیاز به فکر کردن بیش از حد در این مورد نیست برای اینکه از کلمات کلیدی استفاده کنید میتوانید از مترادفها، مخففها و جمع کلمات کلیدی مورد نظر خود مثل یک انسان عادی استفاده کنید.
- محتوایی است که در یک متن تصویردار به صورت طبیعی از کلمات کلیدی استفاده میکند. نام، عنوان و توضیحات تصاویر مکانهای استراتژیک برای زبانهای توصیفی هستند. خود را به استفاده از کلمات کلیدی مجبور نکنید و سعی کنید از آنها تا حدی که خوش آیند باشد استفاده کنید.
- محتوایی است که بصورت طبیعی در عناوین آن از کلمات کلیدی استفاده شده است. اگر برای بار اول است که برای مردم مینویسید از کلمات کلیدی هدفمند در عناوین خود استفاده کنید.
- محتوایی است که بصورت طبیعی از کلمات کلیدی در URL آن استفاده شده است. اگر از عنوان محتوای خود در URL استفاده کنید اینکار خیلی دشوار نخواهد بود.
- محتوایی است که بصورت طبیعی از کلمات کلیدی و انواع آن در ۱۰۰ کلمهٔ اول استفاده کنید. اینکار را ناشیانه انجام ندهید اما سعی کنید تا حد ممکن از کلمات کلیدی استفاده کنید و از تمام کلمات کلیدی مورد نظر خود هر چه سریعتر در ۱۰۰ کلمهٔ اول استفاده کنید.
قواعد و اصول خوانایی سئو محتوا seo content
خوانایی یکی از جنبه های مهم در دنیای تولید محتوا است. متن هایی که خوانا هستند و خیلی راحت و بدون دردسر خوانده می شوند کاربر را جذب می کنند. برخلاف آن متن هایی که از قواعد خوانایی پیروی نمی کنند معمولا کاربران را زود خسته می کنند و حتی کامل هم خوانده نمی شوند.
مثلا وقتی شما یک مقاله علمی در یک ژورنال را می خوانید فونت ریز و متن یک دست و یکنواخت همان ابتدای کار شما را خسته می کند. اما یک متن در یک وبسایت هیجان انگیز هر چقدر هم که از نظر موضوع پیچیده باشد می تواند شما را جذب کند و حتی شما را وادار می کند که این مطلب را تا انتها بخوانید.
جذابیت متن به شما کمک می کند نرخ تبدیل وبسایت تان را بالا ببرید. چون تا زمانی که کاربران متن های شما را نخوانند و اطلاعاتی که در اختیار آن ها قرار می دهید را با دقت بررسی نکنند از شما خرید نخواهند کرد. حتی این خوانایی بهتر در سئو هم تاثیرگذار است. گوگل استانداردهای خوانایی را در زبان های مختلف درک می کند و اگر متن شما خوش خوان نباشد و یا خواننده را اذیت کند ممکن است رتبه خوبی نگیرید.
ما در اینجا چند اصل مهم برای خوانایی بهتر و بیشتر در تولید محتوا یک وبسایت و یا یک صفحه و متن را به شما خواهیم گفت.
۱. دسته بندی و نظم در هدینگ ها
می دانید که کاربران دنیای وب تنبل هستند. آن ها متن ها را نمی خوانند تنها متن اسکن می کنند و دنبال سریع ترین جا برای رسیدن به جواب سوال هایشان هستند. این دسته بندی و نظم در هدینگ ها و تگ های H1 و H2 و … باعث می شود تا اولا متن شما کاملا دسته بندی شود و کاربران بدانند جواب سوالشان دقیقا در کدام قسمت است. ثانیا به متن شما یک نظم خام می دهد. هیچ کس دوست ندارد برای پیدا کردن جواب سوالش یک کتاب را بخواند یا چند دقیقه تمام یک متن را بخواند تا جواب سوالش را پیدا کند. پس باید متن ها و صفحات را به دقت دسته بندی کنید و با استفاده از هدینگ ها به آن نظم ببخشید. در ضمن هدینگ ها مستقیما در سئو هم تاثیر دارند.
۲. سایز فونت
هیچ کس فونت کوچک و ریز را دوست ندارد. فونت کوچک باعث می شود تا کاربر بخش های مهم متن را از دست بدهد. ممکن است شما در برخی قسمت ها مطالب مهمی ذکر کرده باشید اما چون سایز فونت کوچک است کاربر بدون توجه به این قسمت ها آن ها را رد کند. این هم به ضرر شماست و هم به ضرر کاربران. باید فونت وبسایت تان را در اندازه ای تنظیم کنید که هر کسی بتواند به راحتی آن را بخواند. نیازی به جلو آوردن گوشی به نزدیکی چشم و یا قوز کردن برای خواندن مطالب از پشت کامپیوتر نباشد.
اندازه زوم مرورگر وب تان را روی ۱۰۰ درصد قرار دهید تا بتوانید سایر متن تان را را متناسب با سایز صفحه مرورگر گوشی و مرورگر کامپیوتر تنظیم کنید. تقریبا همه سایت ها در تنظیمات قالب امکان افزایش و یا کاهش اندازه فونت را دارند. یا از دولوپرتان بخواهید تا سایز موردنیاز شما را تنظیم کند. دقت کنید که اندازه فونت زیاد هم بزرگ نباشد. از چند نفر در مورد سایز فونت سایت تان بپرسید و نظرشان را در مورد آن بخواهید. چون نمی توان دقیقا یک اندازه ی استاندارد تعیین کرد. اما اگر متن تان خوب خوانده می شود و روی صفحات گوشی خوب دیده می شود مناسب است.
۳. فضای سفید یا خالی
مهم نیست صفحه ی فروش طراحی می کنید و یا یک متن می نویسید که قرار است در وبلاگ منتشر شود. در هر صورت شما باید فضای سفید یا خالی برای صفحات تان در نظر بگیرید. تصور کنید ما تمام این متن را بودن پاراگراف بندی و عنوان ها می نوشتیم. آیا آن را تا آخر می خواندید؟
فضای سفید و خالی یک نوع استراحت برای چشم مخاطب است. مقاله های علمی به این دلیل خسته کننده اند که فضای سفید کمی دارند و همه ی صفحه متن است. در این فضای سفید و خالی فاصله بین کلمات هم بسیار مهم است. باید فاصله بین کلمات را هم به صورت استاندارد تنظیم کنید. برخی قالب های آماده استانداردهای لازم را ندارند و متن به صورت فشرده و روی هم منتشر می شود که حتما باید اصلاح کنید و فضای سفید را در صفحات و متن هایتان استفاده کنید.
۴. تاکید روی المان های مهم محتوا
این مورد در صفحات فروش و یا لندینگ پیج ها بسیار ضروری و مهم است. قواعد طراحی به شما این امکان را می دهد که ویژگی های مهم محصول یا سرویس تان را زودتر به چشم مخاطب برسانید تا او را قانع کنید صفحه را ترک نکند.
مثلا می توانید رنگ برخی قسمت های متن که مهم هستند را تغییر دهید. یا برخی قسمت های متن را بولد کنید. یا از ایموجی ها و شکلک ها در محتوای تان استفاده کنید تا مخاطب را با صفحه درگیر کنید. اگر نقشه حرارتی صفحات تان را استخراج کنید خیلی راحت پی می برید که در کدام قسمت ها باید از دکمه های خرید و یا لینک های مهم تان استفاده کنید.
۵. استفاده از محتوای بصری و ویژوال
دنیای وب دنیای تصویر و گرافیک است. فرض کنید تمام متن ها و محتوایی که در دنیای وب وجود داشت بدون عکس و ویدیو و یا کارهای گرافیکی بود. واقعا دنیای اینترنت خسته کننده و بی هیجان می شد. اما حالا با امکانات دنیای وب تمام این قابلیت ها در اختیار شما قرار دارند تا محتوای تان را هیجان انگیزتر کنید. از عکس ها به درستی و با کیفیت مناسب استفاده کنید. اگر محتوای شما به ویدیو نیاز دارد یک ویدیوی متناسب با آن طراحی کنید.
استفاده از آیکون ها، طرح های گرافیکی و بک گراندهای هیجان انگیز هم می تواند نقش مهم و تعیین کننده ای در خوانایی یک متن داشته باشد. می توانید حاشیه های متن را بهبود ببخشید و صفحات تان را جذاب تر و متقاعد کننده تر طراحی کنید.
۶. استایل مختص خودتان داشته باشید.
بسیار مهم است که خاص باشید. هیچکس کپی را دوست ندارد. مخصوصا اگر یک کسب و کار هستید که می خواهید برندسازی کنید مهم ترین چیز ساختن یک نمایه یا تصویر متناسب با برند است که از وبسایت شما شروع می شود. استفاده از یک فونت مخصوص به خودتان، رنگ های متناسب با برند، آیکون ها و تصاویر گرافیکی خاص و مواردی از این دست در وهله ی اول باعث می شود مخاطب یک احساس جدید را تجربه کند و این خاص بودن شما باعث می شود که محصولات و خدمات شما هم در نظر کاربر متمایز و خاص جلوه کند.
۷. استفاده از لیست های عددی و غیرعددی و بولت پوینت ها
بولت پوینت ها باعث می شوند تا کاربران خیلی راحت و بدون درگیر شدن با پاراگراف های طولانی محتوای شما را درک کنند. لیست های عددی و غیرعددی هم به شما این امکان را می دهند که اولا یک فضای سفید در اختیار کاربر قرار دهید. ثانیا با جملات کوتاه محتوای مهمی را به خورد مخاطب تان قرار دهید. تحقیقات نشان می دهد که در یک متن طولانی لیست ها و فهرست های عددی و غیرعددی بیشتر از سایر قسمت های متن خوانده می شوند.
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.