برندینگ Branding چیست ؟
ریشه کلمه برند به واژه Brandr در زبان باستانی نورسی باز میگردد که به معنای سوختن بود. در آن دوران دامداران برای نشان دادن مالکیت، پوست حیوان را می سوزاندند که در حقیقت معنای اولیه آرم امروزی است. با این حال امروزه برندسازی چیزی فراتر از یک نگاه یا یک آرم بوده و واکنش احساسی اولیه مشتری به محصول شماست. برند شما مجموعه برداشتهایی است که مردم درباره کسب و کار شما دارند. اما برندینگ Branding مجموعه اقداماتی است که شما برای پرورش آن برند انجام می دهید.
نمایش فهرست این آموزش :
- برندینگ Branding چیست؟
- برند چیست؟
- اهمیت برندینگ Branding یا برندسازی
- چگونه برند سازی کنیم؟
- برندینگ یا برندسازی چیست؟
- استراتژی برند چیست؟
- به عقیده بزرگان عرصه برندسازی یا برندینگ :
- ضرورت برندسازی یا برندینگ (Branding)
- یک برندینگ چه کاری باید انجام دهد؟
- اهداف برندینگ چیست؟
- عناصر برندینگ چیست؟
- انواع برندینگ Branding
- موارد که در ارزیابی برندینگ استفاده میشود
- تاثیر برندینگ Branding در سئو
برندینگ Branding چیست؟
به عبارت دیگر، برند شما یک اسم است اما branding یک فعل است و به اقدام نیاز دارد. زمانی که آرم خود را طراحی میکنید، وقتی برند خود را توسعه میدهید، هنگامی که با تیم بازاریابی خود برای ایجاد یک ایده تبلیغاتی همراه میشوید، در حقیقت در حال انجام برندینگ Branding هستید. در حقیقت هر قدمی که در مسیر شکل دادن برند خود بر می دارید، در راستای ساخت برند است.
در پاسخ به سوال برندینگ Branding چیست باید بگوییم که فرآیند ایجاد نام یا تصویری منحصربهفرد از یک محصول در ذهن مشتریان است. هنگام برندینگ یا برندسازی، شما به کمی زمان، کمی تحقیق و درکی عمیق از نحوه عملکرد خود نیاز دارید تا برندی بهیادماندنی با پیامی قوی داشته باشید.
برند سازی قطعاً یک فرایند تکرارشونده است. با این حال، تلاش مداوم منجر به ایجاد روابط طولانی مدت و ارتباط با قلب مشتریان خواهد شد. این میتواند منجر به افزایش مداوم در فروش، پروژههای بیشتر، مراجعه به کلمات و حمایت از محصولات یا خدمات شما شود.
اکنون، داشتن برند موفق و برندسازی ساده است؟ حقیقت این است: برندینگ Branding یک شبه اتفاق نمیافتد … یا حتی در چند ماه.
یک برند قابل تشخیص و دوست داشتنی یکی از با ارزشترین دارایی است که یک شرکت در اختیار دارد درواقع برندینگ یا برندسازی بخش مهمی از فرآیند رشد و توسعه کسبوکارها به شمار میرود. تمام سازمانها به دنبال ایجاد رابطهای احساسی و پایدار با مشتریان خود هستند تا از طریق آن بتوانند به جایگاه مناسب در بازار دست یابند اما به یاد داشته باشید که برند سازی بسیار بیشتر از یک آرم (لوگو) جالب یا یک تبلیغ خوب است.
بنابراین برای داشتن موقعیت رقابتی مناسب، شما نیاز به یک برند یا نام تجاری خوب و آشنایی با فرآیند ایجاد آن یعنی برندینگ دارید. قبل از اینکه به برندینگ Branding چیست و اهمیت آن و چگونگی برند سازی بپردازم، بیایید به اصول اولیه بازگردیم
برند چیست؟
برند درواقع واژه، طرح، نماد یا هر ویژگی دیگری است که تصویری متمایز از محصولات شما نسبت به محصولات رقبا میسازد یا مجموعهای از ویژگیهایی است که یک سازمان را از سازمان دیگر متمایز میکند. به زبان ساده برند قولی است که به مشتریانتان میدهید و به آنها میگویید که انتظار چه نوع محصولات و خدماتی را از شما داشته باشند.
موسس آمازون، جف بزوس، حتی بهتر میگوید: «برند شما همان چیزی است که دیگران وقتی در اتاق نیستید، درباره شما میگویند.»
برند شما شهرت شماست!
بنابراین برند فقط ویژگی جسمی نیست بلکه احساساتی را که مصرفکنندگان نسبت به شرکت یا محصول دارند نیز میباشد. این ترکیب از نشانههای جسمی و عاطفی هنگامی ایجاد میشود که در معرض نام، لوگو، هویت بصری یا حتی پیام ابلاغ شده قرار گیرد.
محصولی را میتوان توسط سایر افراد یک بازار به راحتی کپی کرد، اما یک برند همیشه بینظیر خواهد بود. به عنوان مثال ، Pepsi و Coca-Cola بسیار شبیه به هم هستند، اما به دلایلی، برخی از افراد بیشتر با Coca-Cola و برخی دیگر با Pepsi ارتباط دارند.
به طور خلاصه، یک برند احساسات شخص در مورد یک محصول یا شرکت خاص است. هر فرد نسخه خاص خود را ایجاد میکند و برخی از برندها به دلیل احساس مصرفکننده نسبت به آنها، محبوبیت خود را افزایش یا کاهش میدهند.
اهمیت برندینگ Branding یا برندسازی
نام تجاری یا برند شما احتمالاً یکی از مهمترین داراییهای سازمانتان است. این به سازمان شما هویت میبخشد، کسب و کار شما را به یاد ماندنی میکند، مصرفکنندگان را ترغیب به خرید از شما میکند، از بازاریابی و تبلیغات پشتیبانی میکند و باعث افتخار کارمندانتان میشود.
یک برند قوی ارزشمند است؛ برای اینکه میتواند باعث زیاد شدن مشتریان شود. برای همین خیلی مهم است که زمان زیادی را صرف تحقیقات، تعریف و ساختن برند خود کنید. اگر تمامی این کارها به درستی و اصولی انجام شود، برند شما یک منبع معتبر و ارزشمند برای مشتریان واقعی تبدیل میگردد.
برندینگ Branding جز ابتدایی آن در بازاریابی است و بدون برندینگ، نامی از شما وجود نخواهید داشت. برندینگ استراتژیکی از بازاریابی تاکتیکی است. برای همین است که تعریف این دو موضوع بین کسبوکارها اهمیت زیادی پیدا کرده است.
بریدینگ را یک راهنمای برای شناخت اهداف کسبوکار تعریف میکنند.چونکه باعث میشود شما با برنامه بازاریابی متناسب با اهداف خود به خوبی همراستا شوید و استراتژی خود به طور کامل انجام دهید.
تأثیر برند قبل از خرید اتفاق نمیافتد؛ یعنی نمیتوان تأثیر در زندگی مشتری را اندازه گرفت. اینکه آیا محصول یا خدمات شما همانطور که پیشبینی میکردید، به فروش میرود؟ کیفیت محصولات شما مناسب است؟ تجربه انجام خدمات چگونه است؟ اگر شما برای هر سؤالی بتوانید جواب مثبتی به دست بیاورید، یعنی اینکه میتوانید مشتریان وفاداری را جذب کنید.
چگونه برند سازی کنیم؟
برندینگ Branding نه تنها میتواند باعث ایجاد مشتریان وفادار برای شما باشد، بلکه میتواند کارمندان شما را وفادارتر کند. برند به آنها چیزی را میدهد که به آن اعتقاد دارند و به آنها کمک میکند که هدف سازمان و کسبوکار خود را بهتر بشناسند.
نام تجاری قوی و خوب میتواند در ۷ ثانیه نام برند شما را در ذهن مخاطب ثبت کند.
سیستم برندینگ خوب میتواند سریعتر از تفکر شما، نام برندتان را برجسته کند.
از هر جنبهای مرتبط و درست باید در تثبیت نام تجاری استفاده کرد.
حالا میخواهیم بدانیم که برندسازی چه کمکی میتواند به کسبوکارها بکند:
۱٫الآن دیگر مهم نیست که شما در چه حوزهای از صنعت کار میکنید. رقابت به شدت قویتر شده است؛ حتی برای کسبوکارهایی که در صنعت خاصی کار میکنند و مشتریان محدودی دارند، فعالیت بسیار سختتر شده است. بهترین راه برندینگ است. متمایز کردن نام تجاری به هر کسبوکاری حتی در یک بازار به شدت رقابتی کمک میکند تا خیلی سریعتر و بهتر بتواند نام خود را متمایزتر کند.
۲٫در این بازار شلوغ، چگونه میخواهید آگاهی از نام تجاری خود گسترش دهید؟ هر مزیت رقابتی که در نظر بگیرید، مطمئن باشید که رقبایتان هم به آن فکر کردهاند؛ اما کسی که بتواند از مجموع مزایای رقابتی تأثیر مثبتی روی مشتریان خود داشته باشد، بهتر میتواند نام تجاری خود را در ذهن آنها ثبت کند؛ این یعنی افزایش آگاهی از برند.
۳٫شما که نمیخواهید که مشتریانتان و حتی دیگر افرادی که هیچگاه مشتری محصولات خاص شما نیستند، به برندتان به چشم یک محصول یا خدمات عادی نگاه کنند؟ برندینگ Branding درست به کسبوکار شما رسمیت میبخشد. رسمیتی که باعث میشود تا افراد واقعی و حرفهای مشتریان شما شوند.
۴٫هویتی که در برندینگ قوی و اصولی وجود دارد، در هیچ چیزی نمیتوان پیدا کرد. منظور از هویت چیست؟ وقتی دو کالای مشابه کنار هم قرار میدهید، آن مدلی که با برندینگ توانسته نام تجاری برای خود تهیه کند و هویتی کسب کند، فروش بیشتری خواهد کرد. حتی اگر هر دو محصول کیفیت یکسانی داشته باشند.
۵٫کارکنان یک شرکت وقتی محصولاتشان برند شود، با افتخار کار خواهند کرد. هرچه آنها با افتخار کار کنند، توجه شان به کیفیت تولیدی بیشتر خواهد شد. هرچه کیفیت هم بهینه شود، فروش زیادتر خواهد شد.
۶٫برندینگ باعث میشود تا مشتریان شما زیاد شود. وقتی مشتری زیاد شود، چه اتفاقی میافتد؟ درآمد شما هم بیشتر خواهد شد.
برندینگ یا برندسازی چیست؟
برندسازی درواقع تمام روشهایی است که شما استفاده میکنید تا تصویری از شرکت خود را در چشم مشتریان ایجاد کنید.
این روشها میتواند ساخت وبسایت و توصیف آنچه ارائه میدهید، طراحی آگهی برای تبلیغ خدمات و کالاهای خود، انتخاب رنگ خاص برای شرکتهایی که مرتبط با شرکت شما هستند و ایجاد لوگو و استفاده از این لوگو در تمام حسابهای شبکههای و رسانههای اجتماعی باشد، که در تمام این موارد شما در حال برندسازی برای شرکت خود هستید. به این ترتیب، چگونگی درک مردم از کسبوکار را خودتان شکل میدهید.
آنچه مشتریان درمورد برند شما میگویند واقعیت است نه آنچه شما میخواهید آنها درباره برندتان فکر کنند. این درواقع تصوری است که هنگامی که مردم نام کسبوکار شما را میشنوند به ذهنشان میآید. و این تصویر براساس احساساتی است که براساس تجربیات خوب یا بد با شما در ذهن آنها نقش میبندد و میتواند به صورت خوب یا بد در ذهنشان استوار بماند.
استراتژی برند چیست؟
استراتژی برند برنامهای است که اهداف مشخص و بلند مدتی را در بر میگیرد و این اهداف با تکامل یک نام تجاری موفق بدست میآید.
یک استراتژی برند مشخص و اجرا شده بر تمامی جنبههای کسبوکار شما تاثیر دارد و به طور مستقیم با نیازهای مشتری، احساسات او و محیط رقابتی مرتبط است.
در ابتدا بیایید مشخص کنیم که بزرگترین تصور غلطی که درمورد استراتژی برند وجود دارد چیست. شما باید بدانید برندسازی درواقع نامی که برای شرکت خود انتخاب میکنید و همچنین لوگو و وبسایت شما نیست.
در حقیقت برند شما چیزی فراتر از اینها است. این چیزی است که در شما ایجاد سردرگمی میکند اما همان چیزی است که باعث تمایز برندهای قوی را از برندهای متوسط جدا میکند.
بنابراین برای کمک به شما در بازاریابی ما ۷ اصل اساسی یک استراتژی جامعه برندسازی را برطرف کردهایم که به شما کمک میکند شرکت خود را در طول سالها حفظ کنید.
چگونه برندسازی کنیم و استراتژی برندسازی چیست؟
استراتژیهای برندسازی برنامههای عملیاتی هستند که سازمانها برای تمایز محصولات، خدمات و هویت خود از رقبایشان از آنها استفاده میکنند.
استراتژی برند در حقیقت برند بلند مدت شما است که به شما کمک میکند نوع تصویری که میخواهید برای مشتریان خود بسازید را شناسایی کنید. این یعنی فکر کردن درباره اینکه چه نوع احساسات و انتظاراتی مخاطبان را با شرکت شما مرتبط میسازد.
شما میخواهید چه تصویری داشته باشید؟ معتبر باشید؟ پیچیده باشید؟ جالب باشید؟ حرفهای باشید؟
یک برند درواقع نقطه اوج تمام احساسات و افکاری است که در ذهن مشتری درمورد کسبوکار شما وجود دارد و استراتژی برندسازی شیوه تغییر این ادراکات توسط شما است تا بتوانید آنها را با هدفگذاریهای خود سازگار کنید.
از کجا شروع کنیم؟
دکتر امیر اخلاصی در کتاب اصول برندسازی خود می گوید، برای ایجاد برند، ۸ ابزار در اختیار مدیران بازاریابی قرار دارد تا از طریق آن با مشتریان ارتباط برقرار کرده و یک برند قوی در بازار بسازند:
- تبلیغات
- روابط عمومی
- پیشبرد فروش
- بازاریابی مستقیم
- فروش شخصی
- بسته بندی
- رویدادها و اسپانسرینگ
- خدمات مشتری
به طور کلی برندینگ Branding، فرآیندی است که در طی آن به جایگاه احساسی و عاطفی یک محصول یا خدمت افزوده میگردد،
بدین وسیله ارزش آن برای مشتریان و سایر ذی نفعان افزایش مییابد.۱
به عقیده بزرگان عرصه برندسازی یا برندینگ :
برندینگ Branding حاصل پیامها و گزارشهای رسانه هاست. هر قدر تعداد این پیامها بیشتر و محتوای آنها مطلوب تر باشد، نام تجاری قوی تر خواهد شد.
اَل ریس، لورا ریس، سقوط تبلیغات و ظهور روابط عمومی۱
برندینگ دانشی است که با برتری دادن به یک برند (Brand) باعث افزایش اعتبار و شهرت آن برند در بازار رقابت میشود، اعتبار و شهرت یک برند به طور مستقیم می تواند منجر به فروش بیشتر و قیمت گرانتر محصولات وخدمات شود، به زبان دیگر برندسازی روش هوشمندانه تجارت و تولید ثروت است.
برندینگ Branding چیزی بیش از ایجاد یک نام یا لوگوی خاص و زیبا برای یک مخصول یا خدمت است، برندسازی مسیری است که به واسطه آن مشتریان، محصولات و خدمات یک شرکت را درک و تجربه می کنند.
برندسازی ایجاد تمایزی منحصر بفرد است که برای مشتریان، کارکنان و مدیران سازمان اهمیت زیادی دارد. داشتن یک برند قدرتمند سبب می شود هزینه های یک شرکت به واسطه جلوگیری از سرمایه گذاری های نامناسب و بی هدف به طور کاملا محسوسی کاهش پیدا کنند.
سودآوری به واسطه جذب مشتریانی وفادار به طور چشم گیری افزایش پیدا می کند و از همه مهمتر برند یک شرکت تبدیل به دارایی ناملموس برای سازمان می شود که ارزش آن می تواند بیش از مجموع ارزش تمامی دارایی های فیزیکی آن سازمان باشد.
کارآفرینی و راه اندازی یک کسب و کار بدون تفکر برندینگ و محوریت برند برای آن یک اشتباه نابخشودنی در تجارت است!
اَل ریس، لورا ریس، سقوط تبلیغات و ظهور روابط عمومی۱
از جمله ی دلایل مهم برندسازی در نزد سازمان ها، تمایل به رهبر بودن، پیشی گرفتن در صحنه ی رقابت و دسترسی کارمندان به بهترین امکانات به منظور دست یابی به مشتریان کم هزینه تر می باشد، منظور از مشتریان کم هزینه تر این است که در صورتی که مشتری با برند سازمان آشنا باشد و احساس مناسبی نسبت به آن داشته باشد، سازمان هزینه تبلیغات، زمان و… کمتری برای تبدیل وی به یک مشتری بالقوه یا وفادار متحمل خواهد شد.
ضرورت برندسازی یا برندینگ (Branding)
ضرورت داشتن برند از این روست که با توجه به حرکت جوامع مصرفی به سمت مدگرایی، در اختیار داشتن برند (Brand) یا نامهای تجاری معتبر یکی از راهکارهای ایجاد تمایز و شخصیت به شمار می رود.
اهمیت برند برای مشتری بواسطه ی دانش مشتری از برند ایجاد می شود، که بواسطه تعدادی از عوامل ناشی می شود، اما شاید دو مورد زیر مهم ترین آنها باشند:
عمق برند؛ یا به عبارتی اولویت ذهنی مشتری در انتخاب برند در میان سایر برند های مشابه، بطور مثال بسیار از افراد پس از شنیدن کلمه نوشابه در ذهنشان بلافاصله Coca Cola تداعی می شود.
گستردگی برند؛ هرچه رابطه مشتری با برند پیچیده تر باشد یا به عبارتی توسط تنوع تعاملات برند در ذهن بیشتر باشد، فرصت ساخت وفاداری بلندمدت بیشتر است. همانند شرکت هایی چون Google , Amazon.
انواع برندسازی یا برندینگ (Branding):
تاکنون دسته بندی های مختلفی از انواع برندسازی توسط اساتید این حوزه ارائه شده است و اگر بخواهیم برجسته ترین نوع این دسته بندی ها را برشماریم به شرح زیر است:
برندسازی مشارکتی یا Co-Branding: مشارکت با برندی دیگر جهت دستیابی به هدف
برندسازی دیجیتال: وب سایت، رسانه های اجتماعی، بهینه سازی موتور جستجو، استفاده از وب برای تجارت
برندسازی شخصی یا Personal Branding: روش هر فرد برای ایجاد اعتبار و شهرت برای خودش
برندسازی علّی: برندتان را با یک نیت خیر خواهانه همسو کنید؛ یا مسئولیت اجتماعی شرکت
برندسازی کشوری: تلاش برای جذب توریست و کسب و کار
برندسازی شامل مباحث و مفاهیم مختلفی چون جایگاه یابی و جایگاه سازی برند (Brand Positioning)، نامگذاری برند، انتخاب رنگ برند و طراحی هویت برند( لوگو، آرم و…)، توسعه برند، ارزش برند و… میباشد.
موارد که در ارزیابی برندینگ Branding استفاده میشود
برندینگ میتواند گیج کننده باشد و همیشه این سؤال وجود دارد که چگونه میتوان برند به اندازه کافی قوی بوده است که توانسته است باعث ایجاد ارزشهای داخلی و خارجی که در بازاریابی نیاز را ایجاد کند؟
آیا برندینگ شما با بازار مخاطب شما مطابقت دارد؟ آیا توانستهاید بدون تفکر زیاد به خواسته و هدف خود برسید؟
آیا برند شما یکتایی چیزی را که پیشنهاد میدهید را بیان میکند؟
آیا برند شما چیزی را که به که آن برای جذب مخاطب قول میدهید، عمل میکند؟
آیا برند به ارزش محصولتان را به مشتری نشان میدهد؟
یک برندینگ چه کاری باید انجام دهد؟
برندینگ نه تنها میتواند بازارهدف شما را بشناسد تا رقبایتان را انتخاب کنید بلکه به شما کمک میکند تا بتوانید تنها ارائه دهنده راهحلهای مشکلات خاص در آن حوزه باشید.
یک برندینگ چه کاری باید انجام دهد؟
برندینگ نه تنها میتواند بازارهدف شما را بشناسد تا رقبایتان را انتخاب کنید بلکه به شما کمک میکند تا بتوانید تنها ارائه دهنده راهحلهای مشکلات خاص در آن حوزه باشید.
اهداف برندینگ چیست؟
- ایجاد پیام واضح
- تائید اعتبار شما
- ارتباط با مخاطب شما از طریق محصولات و خدمات
- تحریک افراد برای خرید
- ایجاد کاربران و مشتریان وفادار
برندینگ و شناخت مشتریان
برای موفقیت در برندینگ، اول از همه نیاز است که مشتریان و چشم اندازهای خود را بشناسید. این با یکپارچه سازی استراتژی برند شما از طریق شرکتتان در هر نقطه از ارتباطات عمومی به دست میآید. در برندینگ شما به این فکر میکنید که چه کسی هستید، سازمان چیست و چه چیزی میخواهید ارائه بدهید. اگر برند میتوانست صحبت کند، حتماً به صورت زیر خود را معرفی میکرد:
- من هستم ….
- من وجود دارم چون…
- اگر شما بدانید که من چه کسی هستم و چرا وجود دارم، حتماً من را دوست خواهید داشت و من را خواهید خرید و به دوستان خود سفارش میکنید که من را بخرند.
عناصر برندینگ چیست؟
برندینگ به همین صورت اتفاق نمیافتد. برندینگ هم مانند بقیه موضوعات دارای عناصر و مراحلی است که باید به درستی انجام شود. عناصری که اگر به درستی و اصولی کنار هم قرار بگیرند، در آن وقت است که میتواند گفت شما تازه برندسازی را انجام دادهاید.
اگر در حال حاضر، حضور آنلاین نداشته باشید، در عمل برندینگی انجام ندادهاید. حضور حرفهای آنلاین با طراحی یک سایت اولین قدمی است که باید در تدوین استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود در نظر بگیرید. به وبسایت فقط به چشم یک کاتالوگ نگاه نکنید. بلکه سایت امروزه بهترین ابزار برای برقراری ارتباط و شناخت هویت برند شما به حساب میآید.
لوگو یکی از مهمترین قسمتهای پازل برندسازی است. بسیاری از برندهای بزرگ فقط نام محصول یا خدمات جدید خود را معرفی میکنند و بعد در کنار آن لوگوی خود قرار میدهند. لوگو نماد نمایش بصری شرکت شما است.
نام تجاری را نباید با لوگو اشتباه گرفت. نام تجاری آن چیزی است که در ذهن مخاطب میماند. انتخاب نام تجاری دارای اصولی است که در مقالات بعدی به طور کامل توضیح خواهیم داد؛ اما برای تثبیت آن، خیلی مهم است که همراه با لوگو و دیگر عناصر بصری و غیر بصری، نام تجاری خود را هم بنویسید.
با کارت ویزیت میتوانید با یک تیر چند نشان بزنید. اول از همه اینکه ارتباط خود را با ادامهدار کنید. دوم اینکه میتوانید تمامی اطلاعات و عناصر بصری برندینگ Branding را در آن به مشتریان خود از جمله لوگو، نام تجاری و اطلاعات تماس را ثبت کنید.
رنگ پیام را منتقل میکند. هر رنگ باید متناسب با ماهیت کسبوکار و شخصیت افراد انتخاب شود. رنگ به صورت غیرمستقیم میتواند برندینگ تأثیر بگذارد. وقتی شما رنگ آبی را مشاهده میکنید، یاد چه چیزی میافتید؟ توییتر، فیس بوک یا سامسونگ؟
تایپوگرافی به شکل خاصی از حروف گفته میشود که کنار هم نوشته میشوند. تایپوگرافی رابطه مستقیمی با نام تجاری دارد. در حقیقت همان نام تجاری است که با شکلی متفاوت نشان داده میشود. پس خیلی مهم است که در طراحی آن دقت کنید تا همان پیام اصلی شما را نشان دهد.
شعار را نمیتوان جزو عناصر بصری برندینگ به حساب آورد؛ اما یک شعار را میتوان با شکلهای بصری جذاب به نمایش گذاشت. در تبلیغات تصویری به ویژه بیلبوردها، روی شعار تأکید زیادی میشود.
عناصر غیر بصری برندینگ
هدف و منظور شما از ایجاد چنین کسبوکاری چیست؟ بیانیه مأموریت یا همان بیان هدف شروع کسبوکار، اولین و مهمترین عنصر غیر بصری برندینگ است. این بیانیه باید به حدی شفاف گفته شود که هر کاربری با خواندن متوجه ماهیت کسبوکار شما شود.
چه ارزشی به مشتری میدهید؟ قرار است که او بعد از استفاده از محصولات یا خدمات شما، چه چیزی به دست بیاورد؟ ارزش برند، چیزی است که مشتری بیشتر از همه به دنبال آن است. البته ارزش حتماً فیزیکی نیست. بلکه میتواند غیر فیزیکی و غیرملموس مانند احترام باشد.
چه داستانی پشت برند شما قرار گرفته است؟ برای رسیدن به این مرحله، چه سختیهایی را تحمل کردهاید؟ مشتریان عاشق داستان و سختیهای برندها هستند. آنها دوست دارند تا بدانند که برند محبوبشان تا الآن چه موفقیتها و شکستهایی را به دست آوردهاند؟
انواع برندینگ Branding
برندسازی شخصی که باعث ایجاد شهرت و تصویری از شخص به صورت حرفهای در بازار میشود.
برندسازی محصول در حقیقت شخصیت و هویتی است که از طریق نام تجاری، بستهبندی، رنگ و لوگو به یک محصول خاص داده میشود.
برندسازی جغرافیایی و فرهنگی شامل فعالیتهایی است که باعث میشود تا مکانی به دلیل نام جغرافیایی یا فرهنگ خاص خود برند شود؛ مانند مراسم گلابگیری کاشان یا هتل رامسر.
موارد که در ارزیابی برندینگ استفاده میشود
برندینگ میتواند گیج کننده باشد و همیشه این سؤال وجود دارد که چگونه میتوان برند به اندازه کافی قوی بوده است که توانسته است باعث ایجاد ارزشهای داخلی و خارجی که در بازاریابی نیاز را ایجاد کند؟
- آیا برندینگ شما با بازار مخاطب شما مطابقت دارد؟ آیا توانستهاید بدون تفکر زیاد به خواسته و هدف خود برسید؟
- آیا برند شما یکتایی چیزی را که پیشنهاد میدهید را بیان میکند؟
- آیا برند شما چیزی را که به که آن برای جذب مخاطب قول میدهید، عمل میکند؟
- آیا برند به ارزش محصولتان را به مشتری نشان میدهد؟
تاثیر برندینگ Branding در سئو
برندسازی یک راه حل قدرتمند تجاری است. یک نام تجاری قوی به گونه ای طراحی شده است که مردم را وادار به خرید بیشتر، پرداخت بیشتر، تصمیم گیری سریعتر در خرید و ماندن در شرکت تا زمانی که طرفداران برند شوند، طراحی شده است. همچنین یک تاکتیک سئو نیز می باشد.
برند شما برداشتی از شرکت شما است که توسط مشتریان، سرمایه گذاران و همه ذینفعان شما وجود دارد. این ترکیبی از قول و شخصیت است که بر احساس مردم در مورد شرکت شما در بازار تأثیر می گذارد.
اگر یک برند قوی دارید، بر انگیزه فرد برای جستجوی نه تنها برای یک راه حل یا دسته بندی محصول، بلکه به طور خاص برای کالاها یا خدمات شما تأثیر می گذارد.
نام تجاری بر آگاهی تأثیر می گذارد. آگاهی باعث جستجو می شود. جستجو بر سئو سایت تأثیر می گذارد. سئو بر درآمد تأثیر می گذارد.
پس می توان به این نتیجه رسید که برندینگ Branding تاثیر مستقیم در سئو سایت دارد.
با دریافت پاسخ این سؤالات و بررسی آنها شما میتوانید یک برنامه برندینگ Branding برای خود ایجاد کنید.
در پایان می توان نتیجه گیری کرد یک محصول همان چیزی است که شما آن را می فروشید ولی یک برند تصویر درک شده از محصولی است که شما آن را می فروشید و برندینگ استراتژی ایجاد آن تصویر است.
امیدواریم در این مقاله به درک کاملی از مفهوم برندسازی رسیده باشید و برای شما مفید واقع شده باشد و اگر پیشنهاد یا نظری دارید می توانید در قسمت زیر با ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول برندینگ Branding چیست ؟
منظور از برندینگ چیست؟
برندینگ Branding محصول، خدمات مفهومی است که به طور عمومی از سایر محصولات، خدمات یا مفاهیم متمایز می شود تا بتوان به راحتی با آن ارتباط برقرار کرد و معمولاً به بازار عرضه کرد. برندسازی فرآیند ایجاد و انتشار نام برند، ویژگی ها و شخصیت آن است.
برندینگ در بازاریابی به چه معناست؟
برند در بازاریابی به چه معناست؟ برند مفهومی ن است که به افراد (به ویژه مصرف کنندگان) کمک می کند تا یک شرکت، محصول یا فرد خاص را شناسایی کنند.
برندینگ در یک کسب و کار چیست؟
برندینگ راهی برای شناسایی کسب و کار شماست. مشتریان شما چگونه کسب و کار شما را می شناسند و تجربه می کنند. یک نام تجاری قوی بیش از یک لوگو است. در همه چیز از سبک خدمات مشتری، لباس کارکنان، کارت ویزیت و محل کار گرفته تا مواد بازاریابی و تبلیغات شما شامل می شود.
چرا برندینگ اینقدر مهم است؟
شما فقط مشتریانی را نمی خواهید که برند شما را بشناسند و یک بار از کسب و کار شما استفاده کنند، بلکه می خواهید مشتریانی ایجاد کنید که به بازگشت ادامه دهند. با برندسازی خوب، میتوانید جنبه انسانیتری به برند خود بدهید، که مشتریان شما میتوانند بیشتر از شرکتی که کاملاً تمام تجارت است با آن ارتباط برقرار کنند.
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.