بازآفرینی محتوا چیست ؟
بازآفرینی محتوا یا Repurposing Content یعنی تولید مجدد محتوا با هدفی دیگر به گونه ای که اهداف دیگری را به مخاطبان منتقل کند. بازآفرینی محتوا، به معنای استفاده دوباره از یک محتوا با هدفی غیر از هدف اولیه آن محتوا است. در واقع، زمانی که شما یک محتوا را به گونهای تغییر دهید که اهداف دیگری را به مخاطبین منتقل کند، یک محتوا را بازآفرینی کردهاید. درست همانطور که میتوانید یک بطری نوشابه را به گلدان کوچکی تبدیل کنید، میتوانید یک پست بلاگ را بازآفرینی و به اینفوگرافیک تبدیل کنید. با اینحال، همچنان بسیاری از بازاریابان محتوایی ضرورت انجام این کار، میزان تاثیرگذاری این تکنیک و زمان مناسب برای بازآفرینی محتوا را نمیدانند.
نمایش فهرست این آموزش :
- بازنویسی محتوا چیست؟
- استراتژی بازآفرینی محتوا چیست؟
- چرا باید بازآفرینی محتوا کنیم؟
- انواع محتوای بصری(visual content)
- چرا بازآفرینی محتوا در استراتژی شما اهمیت دارد؟
- پیدا کردن محتوا برای بازآفرینی و بهینه سازی
- راهکارهای بازآفرینی محتوا
- روشهای تولید محتوا
- تعریف باز نویسی و باز آفرینی
- اهداف کلی بازنویسی و بازآفرینی :
- موضوع برای تولید محتوا؛ محتوا را بازآفرینی کنید!
- چرا باید محتوای خود را بازآفرینی کنیم؟
- چگونه محتوا را بازآفرینی کنیم؟
- ۲۰ روش برای استفاده بهینه از محتوای قدیمی
- نکتات مهم بازآفرینی محتوا
- ۹ مزیت بازآفرینی محتوا
- ۱. بازآفرینی محتوا، انتقال پیام محتوا را تقویت میکند.
- ۲. بازآفرینی محتوا، باعث دسترسی به مخاطبان جدید میشود.
- ۳. بازآفرینی محتوا، باعث افزایش reach میشود.
- ۴. بازآفرینی محتوا، باعث ایجاد تنوع در محتواها میشود.
- ۵. بازآفرینی محتوا، مراحل قیف بازاریابی را به صورت جداگانه هدف قرار میدهد.
- ۶. بازآفرینی محتوا، باعث صرفهجویی زمان و انرژی لازم برای بازاریابی میشود.
- ۷. بازآفرینی محتوا، باعث افزایش حضور آنلاین میشود.
- ۸. بازآفرینی محتوا، باعث بهبود سئو میشود.
- ۹. بازآفرینی محتوا، میزان به اشتراکگذاریها محتواها را افزایش میدهد.
- گزینههای روی میز برای تولید محتوا کدامند؟
- تولید محتوا و ملزومات جداناشدنی آن
- منظور از محتوای زنده چیست؟
- آیا میتوان محتواهای زنده را بازآفرینی کرد؟
بازنویسی محتوا چیست؟
تصور کنید که شما یک تولید کننده حرفه ای محتوا هستید. محتوا نویس حرفه ای باید بتواند در زمینه های مختلف محتوا تولید کند و تنها نباید تک موضوعی کار کند. زمانی که از شما خواسته می شود برای موضوعی که شاید اطلاعات کافی و کامل نداشته باشید، تولید محتوا انجام دهید، برای شما مراجعی از سایت های اینترنتی مشخص می شود که باید با استفاده از اطلاعات به دست آمده، یک محتوای جدید تولید کنید. تعریف دقیق بازنویسی محتوا به شرح زیر می باشد :“استفاده دوباره از محتوایی که در گذشته تولید شده است. خواه از وب سایت شما و یا از سایر مراجع برداشته شود و دوباره به دست تولید کننده محتوا بر طبق اصول نگارشی و قوانین سئو نگارش شده و بر روی وب سایت قرار داده می شود. به این عمل بازنویسی محتوا گفته می شود.“
نکات زیادی در زمینه بازنویسی متن و محتوا حائز اهمیت است و تولید کننده محتوا نباید بازنویسی محتوا را امری بسیار ساده بشمرد. به طور کلی تولید محتوا به هر نوعی از روی سایر محتوای درج شده بر روی سایت یا با الهام گرفتن از روی محتوای سایر وب سایت ها بازنویسی است. اولین نکته ای در زمینه بازنویسی باید در نظر داشت، استفاده از نکات مثبت یک محتوا و پرهیز از نکات منفی یک محتوا به شمار می رود. در قدم دوم شما باید بتوانید کلمات کلیدی جدید که توسط موتور جستجو ارائه شده است را پیدا کرده و در محتوای خود پیاده سازی کنید.
یکی از چالش های پیش روی مادران هر روز برای درست کردن غذا این است که چی بپزم و یا زمانی که قرار باشد به مهمانی برویم با این موضوع روبرو هستیم که چه بپوشیم و اما در مورد تولید کنندگان محتوا این چالش هست که چه محتوایی تولید کنیم؟ و همچنان بدنبال محتوای جدید هستند و به مرور زمان فقط همینطور تولید محتوا می کنند و در وبلاگ ها و یا شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند.
استراتژی بازآفرینی محتوا به شما کمک می کند که به این چالش ها بخوبی پاسخ دهید.
استراتژی بازآفرینی محتوا چیست؟
بازآفرینی محتوا تولید مجدد محتوا و یا باز نشر محتوا نیست، بلکه ارائه خلاقانه محتواهای قبل با شیوه های متفاوت در رسانه های مخاطبان بازار هدف می باشد.
چرا باید بازآفرینی محتوا کنیم؟
۱– دیده شدن و درک کامل محتواهای قبلی
ما به این دلیل از این استراتژی استفاده می کنیم که همیشه تمام محتوای ما بصورت کامل دیده،خوانده و یا شنیده نمی شود.مخصوصا” در این فضای موجود که بیش از هر زمان حجم محتواهای تولید شده بالا رفته است.
۲-کاهش زمان تولید و منابع لازم برای تولید محتوا
ما وقت لازم برای تولید محتوا و همچنین منابع لازم برای تولید آن را چه در قالب برند شخصی و چه سازمانی نداریم و نیازمند راهکارهای هستیم که بتوانیم از محتوای قبلی بازخورد بهتری دریافت کنیم.
۳- نوآوری و خلاقیت
بازآفرینی محتوا به ما کمک می کند از زوایای دیگری بتوانیم به محتوا و تولیدمحتوا نگاه کنیم و بتوانیم در فرم ها و قالب های مختلف پیام کسب و کارمان را بصورت خلاقانه انتقال دهیم.
علم همواره رو به جلو میرود و روز به روز به اطلاعات و دانش ما افزوده می شود. ممکن است برخی از نکاتی که امروز علمی تلقی می شوند، تا یک سال دیگر ارزش علمی خود را از دست بدهند و از این روی ما نیاز به بازنویسی داریم. همچنین قوانین سئو و بهینه سازی هر ساله رو به بهبود و تغییر هستند و از این روی بازنویسی متن محتوا احتیاج می شود. دلیل دیگری که ما را به بازنویسی محتوا تشویق می کند، تبدیل محتوای متنی به ویدیو مارکتینگ، اینفوگرافیک، وبینار و غیره می باشد. در واقع می توان گفت که بازنویسی محتوا راهی برای ایجاد محتوای جدید با قالب متفاوت از روی قالب قدیمی به شمار می رود.
انواع محتوای بصری(visual content)
مزیت های تکنیک بازارآفرینی محتوا
بازآفرینی محتوا از تولید محتوای جدید جلوگیری می کند. این اتفاق باعث صرفه جویی در زمان و هزینه خواهد شد. در این تکنیک شما می توانید از محتوای قدیمی برای تولید محتوای جدید استفاده کنید.
برخی از مزایای بازآفرینی محتوا شامل موارد زیر است:
- انتقال پیام محتوا را تقویت می کند.
تکرار محتوا یکی از ترفند های جلب توجه در مخاطبان است. هرچه یک محتوا بیشتر تکرار شود، در ذهن مخاطبان ماندگارتر خواهد بود. هنگامی که مخاطبان محتوای متعددی از طرف شما دریافت کنند، به مهارت و تسلط شما پی خواهند برد.
- باعث دسترسی مخاطبان جدید می شود.
هنگامی که شما محتوای قدیمی وبلاگ خود را به صورت اینفوگرافیک منتشر می کنید، می توانید مخاطبان جدید را از طریق محتوای جدید به سمت خود جذب کنید. در حالی که این اقدام می تواند برند شما را به مخاطبان قدیمی یادآوری کند.
- ایجاد تنوع در محتوا
هر شبکه اجتماعی یا هر مسیری که برای بازاریابی دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد، نیاز به محتوای مخصوص به خود را دارد. بازآفرینی محتوا این امکان را فراهم می کند تا بتوانید یک محتوا را در قالب ها و فرمت های مختلف تولید و منتشر کنید.
در این تکنیک زمانی را که صرف تولید محتوا خواهید کرد حذف خواهد شد. و شما می توانید زمان خود را برای ایده پردازی و سایر جنبه های کسب وکار خود صرف کنید. علاوه بر صرفه جویی در زمان و انرژی ممکن است در هزینه های جانبی نیز صرفه جویی شود.
- بازآفرینی محتوا باعث افزایش حضور آنلاین می شود.
تکنیک بازآفرینی محتوا باعث افزایش تولید محتوای با کیفیت در فضای آنلاین می شود. با توجه به فراگیر شدن فضای مجازی و اینترنت نیاز است تا محتوایی تولید شود که بتواند حضور شما را در فضای مجازی افزایش دهد. به گونه ای که در تمام شبکه های اجتماعی متناسب با زمینه ی فعالیت خود حضور اشته باشید.
- باعث بهبود وضعیت سئو می شود.
افزایش حضور آنلاین منجر به بهبود وضعیت سئو خواهد شد. هنگامی که شما محتوایی را برای مخاطبان خود تولید می کنید، در صورتی که محتوا دارای جذابیت و اهمیت برای بازدیدکنندگان باشد، به سمت وب سایت شما جذب خواهند شد. بدین صورت ممکن است بتوانید به سادگی ترافیک وب سایت خود را افزایش دهید.
چرا بازآفرینی محتوا در استراتژی شما اهمیت دارد؟
تولید محتوای ارزشمند و مفید نیازمند صرف زمان و هزینه است؛ در عین حال شاید موضوعات زیادی وجود نداشته نباشد که بخواهید به آنها بپردازید. «سلما جفری» که یک استراتژیست تولید محتوا است، جمله جالبی دارد که میگوید: «کمتر تولید کن، بیشتر تبلیغ کن.» این نقل قول نشان میدهد که بهتر است به جای تولید محتوای زیاد، تعداد مشخصی محتوای با کیفیت تولید نمایید و در آن پیام خود را مطرح کنید و سپس آن محتواها را با روشهای گوناگونی به گوش مخاطب برسانید. استفاده مجدد از محتوا دقیقا همان کاری را میکند که این جمله میگوید. در واقع شما یک محتوا را به روشهای گوناگون به گوش مخاطب میرسانید و اینگونه پیامتان بهتر و بیشتر دیده میشود.
از مزایای دیگر بازآفرینی محتوا، تاثیر مثبت بر روی سئو و موتورهای جستجو و همچنین جذب مخاطبان جدید است. شاید بپرسید چطور با محتوای تکراری میتوان مخاطب جدید جذب کرد؟ فرض کنید شما محتوایتان را در قالب یک پست وبلاگ تهیه کردید. حالا هم میخواهید با یکی از روشهای استفاده مجدد از محتوا که در زیر بیشتر درباره آن توضیح میدهیم، آن را در قالب یک پادکست منتشر کنید. در ابتدا تنها کسانی حرف شما را شنیدند که به وبلاگ شما سر میزنند و با محتوای متنی میانه خوبی دارند. در حالت دوم اما افراد از کانالهای مختلفی که پادکستتان را در آنجا به اشتراک گذاشتید و بیشتر از خواندن به شنیدن علاقه دارند، حرف شما را میشنوند؛ اینگونه است که مخاطبان جدیدی به سراغتان میآیند.
پیدا کردن محتوا برای بازآفرینی و بهینه سازی
در اینجا سه راه برای یافتن محتوای قدیمی جهت استفاده مجدد و یا بازآفرینی را مشاهده میکنید:
- به سراغ محتواهای همیشه سبز بروید
محتواهای همیشه سبز، مطالبی هستند که همیشه یا مدت زمانی طولانی برای مخاطب تازگی دارند. مقالاتی که بر خلاف اخبار، برای یک زمان خیلی محدود به نگارش در نیامدهاند. این مقالات همچنین کیفیت بالاتری از سایر محتواها دارند که در نتیجه، در صورت استفاده مجدد نیز کاربران زیادی را به سمت خود جذب خواهند کرد.
- به سراغ محتواهای محبوب بروید
مقالاتی که محبوبیت زیادی دارند، تضمین میکنند که در صورت بازآفرینی به شکلی جدید نیز مخاطبان زیادی خواهند داشت. برای یافتن پستهای محبوب میتوانید به سراغ ابزارهای تحلیلگر مانند گوگل آنالیتیکس بروید.
- ببینید کدام مطالب میتوانند حرف بیشتری برای گفتن داشته باشند
ممکن است محتوایی را قبلا منتشر کرده باشید و با بازنگری مجدد میبینید که میتواند گستردهتر شود، بخشهایی از آن تغییر کند یا قابلیت این را دارد که چیزهای جدیدی به آن اضافه شود؛ اگر چنین بود، میتوانید روی آنها حساب باز کنید!
- میزان به اشتراک گذاری محتوا افزایش می یابد.
هنگامی که یک محتوا را بازآفرینی می کنید، ممکن است در فرمت های مختلفی منتشر شود. این تکنیک می تواند این مزیت را ایجاد کند که محتوا به سادگی و از طریق کانال های مختلف به اشتراک گذاشته شود.
راهکارهای بازآفرینی محتوا
- تبدیل مقاله و پست های قدیمی به دفترچه راهنما
- تبدیل پست های قدیمی به وبینار و یا بالعکس
- تبدیل پست های قدیمی به اینفوگرافیک
- تبدیل مقاله های متنشر شده در وبلاگ به کتاب الکترونیک
- تبدیل پست های قدیمی به پادکست
- تبدیل داده ها و آمارهای منتشر شده به مطالعات موردی
- تبدیل مصاحبه به کتاب های الکترونیک
- تبدیل وبینار به ویدئوهای آموزشی
- تبدیل اسلاید به اینفوگرافیک
- تبدیل پست های قدیمی به پست های توئیتر
- تبدیل محتوای قدیمی به ویدئو
- ساخت خبرنامه با استفاده از محتوای قدیمی
- تبدیل مقاله های طولانی به پست های کوتاه و اینفوگرافیک
- تبدیل انواع محتوا به ایمیل
دستهبندی افراد در یادگیری
۱. خواننده: این گروه بیشتر دوست دارند کتاب و متن بخوانند. اگر فقط به آموزش حضوری میپردازید این گروه را از دست خواهید داد. کتاب، کتاب الکترونیکی و مقالات سایت شما برای این گروه جذاب است.
۲. شنونده: این دسته دوست دارند سیدیهای آموزشی گوش کنند. شاید این افراد را نتوانید قانع کنید که کتابهای شما را بخوانند. محصولات صوتی برای این گروه جذابیت خاصی دارد. آنها دوست دارند هنگام انجام کارهای دیگر به آموزشهای صوتی گوش کنند.
۳. بیننده: برای این افراد شنیدن و خواندن کافی نیست. آنها بیشتر به ویدیو، فیلمهای آموزشی و وبینار علاقه دارند. وبینار سمیناری است که از طریق وب برگزار میشود. در فصل دوم درباره وبینار و روش برگزاری آن صحبت کردیم.
۴. عملکننده: این گروه ترجیح میدهند با تعامل و ایجاد ارتباط با دیگران به یادگیری بپردازند. پس بیشتر دوست دارند در کلاسهای حضوری و همایشها شرکت کنند یا در جلسات مشاوره حاضر شوند.
البته شاید فکر کنید خودتان را نمیتوانید دقیقا در یکی از این چهار گروه قرار دهید، چون هم گاهی کتاب میخوانید و هم کتاب صوتی گوش میدهید. خیلیها دقیقا همینطور هستند. موضوع آن است که احتمالا یکی از این چهار مورد را بیشتر ترجیح میدهید و حس بهتری نسبت به آن روش یادگیری دارید. پس اگر برای این چهار گروه، آموزشهای مناسبی نداشته باشید بخشی از مخاطبان را از دست خواهید داد. مدرس مرجع به این نکته مهم پی برده است.
حالا این سوال مهم پیش میآید که چگونه به تمامی این چهار گروه آموزش بدهیم و هیچکدام را از دست ندهیم. بهترین راهکار، «بازآفرینی اطلاعات» است.
فرض کنید قبلا یک مقاله نوشتهاید و در سایتتان منتشر کردهاید. اگر مقاله را به صوت تبدیل کنید آن را بازآفرینی کردهاید. در این حالت فقط فرمت را تغییر دادهاید. اگر صوتی که تولید میکنید خلاصه نکات مهم مقاله باشد، در این حالت هم فرمت را تغییر دادهاید و هم عمق را. در واقع عمق آن را کمتر کردهاید.
سه روش بازآفرینی اطلاعات
۱. تغییر فرمت
تغییر فرمت محتوا، یکی از ترفندهای مهم مدرس مرجع است. مدرس مرجع میداند همه به خواندن کتاب علاقه ندارند. پس نسخه صوتی کتاب خود را هم تولید میکند. همچنین میداند همه دوست ندارند ویدیوی آموزشی ببینند. پس شاید نسخه صوتی آموزش خود را هم تولید کند.
با تغییر فرمت، گروه بیشتری از یادگیرندگان را به مطالب آموزشی خود علاقهمند میسازیم.
۲. تغییر عمق
حالت دیگر بازآفرینی اطلاعات آن است که بدون تغییر فرمت، عمق مطلب را تغییر دهیم.
فرض کنید یک آموزش ویدیویی یکساعته تولید کردهاید. میتوانید بخشهای مهم و کلیدی ویدیو را انتخاب کرده، آن قسمتها را جدا کنید و در کنار هم قرار بدهید. در این حالت شاید یک ویدیوی ۱۰ دقیقهای درست کنید که تمام نکات کلیدی فیلم اصلی را در خود دارد. سپس میتوانید این فیلم را بهعنوان هدیه در کنار محصول اصلی خود قرار دهید.
آیا همیشه باید عمق را کاهش دهیم؟ خیر. گاهی میتوان عمق مطلب را افزایش داد. اگر کارگاهی آموزشی برگزار کردهاید و از آن فیلمبرداری کردهاید، اکنون شاید بتوانید در کنار فیلم کارگاه، چند فیلم کوتاه جداگانه ضبط کنید که مطالب کارگاه را با مثالهای بیشتری بیان میکند. در این حالت عمق محتوا را بیشتر کردهاید.
۳. تغییر فرمت و عمق
یک حالت دیگر که مدرسان دنیا از آن زیاد استفاده میکنند تغییر همزمان فرمت و عمق محتوا است؛ مثلا یک کتاب ۲۳۲ صفحهای نوشتهایم. اگر یک آموزش صوتی یکساعته درست کنیم که نکات مهم کتاب در آن گفته شده است، در این حالت عمق و فرمت را تغییر دادهایم. بد نیست بدانید اگر کل یک کتاب ۲۳۲ صفحهای را به صوت تبدیل کنیم، زمان آن چیزی حدود ۵ تا ۷ ساعت خواهد شد.
روشهای تولید محتوا
الف: آثار تألیفی ( خلق شده) آثاری است که نویسنده هنرمند از رخدادها و مسائل زندگی و جهان هستی به طور مستقیم الهام گرفته و خلاقانه دست به آفرینش اثر می زند که در اصطلاح به آن اثر تألیفی می گویند .
ب :آثار ترجمه شده که مترجم اقدام به برگرداندن یک اثر از یک زباب به زبان دیگر می کند.
ج: آثار بازنویسی که نویسنده با حفظ ویژگی های یک اثر بدون کوچکترین دخل و تصرف اقدام به دوباره نویسی اثر می کند.
د : آثار باز آفرینی آثاری است که از متون کهن الهام گرفته شده و دوباره توسط نویسنده خلق می گردد .
ه : آثار خلاصه نویسی که با توجه به اصول خلاصه نویسی و بیان پیام یا پیام های اصلی یک متن به کوتاه ترین شکل ممکن با بیانی ساده و قابل فهم برای مخاطبان و دوباره نوشته می شود.
و: آثار گزیده شده اثار گزینش شده از یک اثر است که توسط شخص نویسنده یا نویسنده ای دیگر انتخاب و دوباره نوشته می شود.
تعریف باز نویسی و باز آفرینی
برای باز نویسی تعاریف متعددی به کار برده شده است ازجمله:
– بازنویسی دوباره نوشتن یک متن متناسب با زمان و شرایط «بازنویسنده» است.
– باز نویسی یک اثر، حفظ ویژگی های کلی متن بدون کوچکترین دخل و تصرف اساسی در متن است.
– بازنویسی، برگردان متون کهن(شعر یا نثر) به نثرامروزی و زدودن کهنگی متن از چهره آن است؛ بی آن که مفهوم و محتوا دگرگون شود.
اما آن چه در باز نویسی باید بدان توجه شود این است که در بازنویسی، مقصود تنها ساده کردن متن است و تغییر فقط در محدوده زبانی انجام می گیرد و بازنویس، متن اصلی را تمام و کمال حفظ می کند بدون آنکه چیزی به آن بیفزاید یا از آن بکاهد.
باز آفرینی،برگردان متون کهن(شعر یا نثر) به نثر امروزی با دخل و تصرف در محتوا و مفهوم و تبدیل آن به اثری مستقل و جدید است که با اصل متن متفاوت است.
بازنویسی مثل تعمیرات جزیی یک ساختمان و تغییر نمای ظاهری آن است، اما باز آفرینی، تغییرات کلی در اسکلت و پلان یک ساختمان است که چه بسا نقشه ساختمان و کیفیت چهار چوب اولیه هم به هم می خورد. در باز نویسی، مضمون متن قدیم حفظ می شود، تغییرات در جا به جایی حوادث و الفاظ و ترکیب ها انجام می گیرد. اصول زبان فارسی حفظ می گردد و از شکسته نویسی پرهیز می شود.
بنا براین همانطور که در سطور قبل اشاره شد بازنویسی به زبان امروزی عبارت است از دوباره نویسی”متون کهن ” و با این تعریف دیگر لفط بازنویسی برای آثار معاصرکاربردی ندارد .
باز آفرینی یکی از تأثیرات مهم و اساسی باز نویسی جلوگیری از انقطاع فرهنگی نسل هاست که می تواند پل رابطی باشد بین فرهنگ کهن و فرهنگ امروز یک ملت.
اهداف کلی بازنویسی و بازآفرینی :
۱- ایجاد رابطه کودک و نوجوان با محیط تاریخی و فرهنگیش در تمامی ابعاد، به گونه ای که بتواند بین فرهنگ دیرین خود و فرهنگ امروزی پیوند برقرار نماید.
۲- تلطیف ذوق ادبی کودکان و نوجوانان و بالا بردن درک کلی آنها از تمامی جنبه های فرهنگی دینی، اخلاقی، تاریخی و علوم و فنون از گذشته تاکنون .
۳- برانگیختن اشتیاق کودکان و نوجوان به مطالعه با استفاده از متون جذاب.
۴. تقویت توان نوشتاری مخاطبان به گونه ای که بتوانند آثار و متون کهن فارسی را به زبان فارسی امروزی باز نویسند.
۵- دست یافتن به اطلاعات عمومی و پایه ای که می تواند زیر بنای تخصص های علمی،فرهنگی و ادبی آینده آنها قرار گیرد .
۶- آشنا کردن کودکان با تجارب مختلف زندگی برای رویارویی با مسائل آتی .
۷- استفاده از جنبه های اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی متون کهن در راستای اهداف ادبیات کودکان
موضوع برای تولید محتوا؛ محتوا را بازآفرینی کنید!
بازآفرینی محتوا یعنی خلق مجدد محتوایی که قبلاً تولید و منتشر شده است. این موضوع از چند نگاه قابلبررسی است. امروزه هر کسبوکار یا شخصی که بهصورت اختصاصی در زمینهای محتوا تولید میکند با رسانههای متعددی برای انتشار محتوا خودش کار میکند که میتواند از یک محتوا به چندین شکل استفاده کند.
چرا باید محتوای خود را بازآفرینی کنیم؟
۱- همیشه داشتن موضوع برای تولید محتوا، یکی از دغدغههای مهم کارشناسان و مدیران محتوا است. اینکه در بازه زمانی طولانی، بتوانیم کیفیت محتوای خود را حفظ و همچنان محتوایی تولید کنید که نیاز محتوایی مشتریان را پاسخ دهد.
۲- گفته میشود بازاریابی محتوایی یک کار کمهزینه است اما در کسبوکارهای بزرگ که حجم زیادی از محتوا در کیفیت بالا انجام میشود، اتفاقاً هزینه تولید محتوا بسیار بالا و گران است. بنابراین برای کاهش و مدیریت هزینهها بخشی از محتوا بازآفرینی میشود تا بهرهوری بیشتری از یک محتوا به وجود بیاید.
۳- محتوایی که طبق یک برنامه زمانی تولید و منتشرشده است، توسط بخش کوچکی از جامعه شما دیده میشود، در صورتی که بخش بزرگتری از جامعه هدف شما به آن نیاز دارند، از آنجایی که ممکن است در زمان انتشار محتوا، مخاطب به آن توجه نکند ما میتواند با بازآفرینی آن در شکل و قالبهایی متفاوتی تلاش کنیم پیام خود را بهخوبی به او برسانیم.
چگونه محتوا را بازآفرینی کنیم؟
مثال اول
با تغییر فرمت و بستر ارتباطی، آن را بازآفرینی کنیم. بهعنوان مثال با اضافه کردن کانال خود در آپارات بهصورت ویدئو کلیپ، دستور پخت غذا را با فرمت ویدئویی تولید و در آن رسانه منتشر کنیم.
مثال دوم
اگر تعداد معرفی غذا در یک استان به بیش از پنج مورد رسید. آن را در قالب یک ای-بوک منتشر کنیم. مثلاً اگر دستور پخت غذای محلهای استان گیلان به پنج عدد رسید، کتابچهای تحت عنوان «آموزش پخت پنج غذای بینظیر گیلانی» منتشر کنیم.
مثال سوم
برخی از ترکیبهای غذایی جالب توجه ای که با آن مواجه میشویم را در قالب توییت در توییتر منتشر کنیم! مثلاً «آیا میدانستید اصفهانی دوغ و گوشفیل را باهم میخورند!؟»
تا دلتان بخواهد میتوان از این مثالها پیدا کرد. بازآفرینی که با توجه به فرمت محتوا، حجم محتوا و رسانه محتوا متغیر خواهد بود. حتماً از بازآفرینی محتوا زمانی که دچار کمبود موضوع میشوید، استفاده کنید و به تر و تازه شدن محتوای خود کمک کنید.
۲۰ روش برای استفاده بهینه از محتوای قدیمی
در زیر ۱۵ روش استفاده مجدد از محتوا را مشاهده میکنید که میتوانید با بررسی آنها، یک یا چند مورد بهینه برای کسب و کارتان را انتخاب کنید و در قالب آن به بازآفرینی محتوا بپردازید.
- پستهای قدیمی وبلاگ را به یک محتواهای آموزشی تبدیل کنید
اگر در زمینه مشخصی در یک مدت زمان قابل توجه به تولید محتوا مشغول بوده باشید، به احتمال زیاد در آن زمینه حرفی برای گفتن دارید. میتوانید با گشت و گذار بین پستهای قدیمی منتشر شده و اطلاعات و دانشی که دارید (میتواند در هر زمینهای باشد، مثل آشپزی، برنامه نویسی و…) یک مقاله آموزشی بنویسید. از آنجایی که چندین مطلب را که حاصل تلاش طولانی مدت است یکجا جمع آوری کردهاید، کیفیت آن میتواند به میزان زیادی بالا باشد و کاربران بسیاری را به سمت خود جذب کند.
- مقالات منتشر شده را به پادکست تبدیل کنید
همانطور که برخی افراد به مطالعه کتاب متنی و برخی دیگر به شنیدن کتابهای صوتی علاقه مند هستند، افراد زیادی نیز وجود دارند که شنیدن پادکست را به خواندن مقالات وبلاگ ترجیح میدهند. پادکستها مشابه برنامههای رادیویی هستند که میتوانید آنها را در کانالهای مختلف، از شبکههای اجتماعی گرفته تا اپلیکیشنهای پادکست یا وبلاگ خودتان، منتشر کنید. پادکستها را میتوانید حتی با یک موبایل نیز ضبط کنید اما توجه داشته باشید که کیفیت آن مطلوب باشد.
میکروبلاگینگ به انتشار محتوای کوتاه گفته میشود که امروزه در توییتر شاهد آن هستیم. میتوانید دادههایی را که مربوط شرکتتان است یا اینکه از جای دیگری در اینترنت پیدا کردهاید، در قالب پست منتشر کنید. مثلا ”در سال ۲۰۱۹ بیش از ۲۵ میلیون کسب و کار در اینستاگرام حضور داشتهاند.” یک نمونه از این آمار و ارقام است. توجه داشته باشید که هر چه این اطلاعات جالبتر و مفیدتر باشد، بیشتر دیده میشود و به اشتراک گذاشته میشود. راه دیگری که به کمک آن میتوانید دیده شوید، استفاده از اینفوگرافیکها است که از لحاظ بصری جذاب و برای اینستاگرام نیز مناسب هستند.
- اطلاعات جدید را به پستهای قدیمی اضافه کنید
اطلاعاتی که در یک پست مینویسید، مربوط به زمان مشخصی است و خوب است به سراغ پستهای قدیمی بروید و اطلاعات جدیدی که دستخوش تغییرات شدهاند را بهروزرسانی کنید. بهروزرسانی همچنین تاثیر مثبتی بر روی سئو محتوای شما دارد.
- برای پستهایتان دنباله بنویسید
دانش شما در آینده، بیشتر از زمان حاضر خواهد بود و همینطور تغییرات جدیدی در حوزه کاری شما اتفاق میافتد. فرض کنید محتوایی را سال گذشته منتشر کردهاید که یک لیست ۱۰ موردی است. حالا با گذر زمان ۱۰ مورد دیگر نیز به ذهنتان رسیده یا آموختهاید. این اطلاعات جدید را به عنوان دنباله پست قدیمی در قالب یک پست جدید منتشر کنید؛ در این صورت با ارجاع به محتوای قدیمی، آن را تبلیغ میکنید.
- اینفوگرافیک، نجات دهنده محتوای قدیمی
یکی از بهترین راههای استفاده مجدد از محتوا، تبدیل پستهای قدیمی به اینفوگرافیک است. برای تهیه اینفوگرافیک میتوانید از ابزارهایی که حتی بهصورت رایگان نیز در اینترنت موجود هستند استفاده کنید؛ اما باید در نظر داشته باشید که از لحاظ بصری جذاب باشد و نکته مهمتر این است که اطلاعاتتان باید بهروز و همینطور معتبر باشد. یک اینفوگرافیک جذاب و مفید علاوه بر اینکه مورد توجه کاربران قرار میگیرد، میتواند بازخورد خوبی در اشتراک گذاری برای شما بهوجود بیاورد.
- محتواهای موجود را به یک کتاب الکترونیک تبدیل کنید
اگر مدت زمانی طولانی به تولید محتوا مشغول بوده باشید، حالا تعداد پستهایتان به اندازهای کافی است که بتواند تبدیل به یک کتاب الکترونیک (E-book) شود. کتابهای الکترونیک علاوه بر اینکه میتوانند به هر شکلی که میخواهید طراحی شوند، در هر جایی و برای هر کسی در دسترس هستند. مخاطبان میتوانند به آنها از طریق موبایل، کامپیوترهای شخصی یا کتابخوانها دسترسی داشته باشند و هزینه زیادی (یا شاید هیچ هزینهای) بابت انتشار برای شما ندارد.
استقبال کاربران از ویدیو به میزان چشمگیری زیاد است و روز به روز نیز بیشتر میشود. از آنجایی که ویدیو یک فرم بصری از محتواست، مخاطبان تمایل بیشتری به آن دارند. یکی دیگر از مزایای ویدیو این است که میتواند در هر جایی منتشر شود. از شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و یوتیوب گرفته تا بهصورت مستقیم در وبلاگ شما. با وجود این مزایا، محتوای ویدیویی با کیفیت ممکن است برایتان هزینهبر باشد اما اگر به درستی ساخته شده باشد، برایتان سودآور خواهد بود.
- سوالات مشتریان را به یک پست وبلاگ تبدیل کنید
چه به عنوان یک کسب و کار و چه به عنوان یک وبلاگ، برای پاسخ به سوالات مشتریان و خوانندگان خود، زمان مشخصی را صرف میکنید که توام با دانش و بررسیهای شما در این زمینه و یا مربوط به امور کسب و کار شما است. نکته مهم این است که پاسخ شما به این سوالات متمایز از سایر تولیدکنندگان است و از طرفی نیاز بسیاری دیگر از خوانندگان را برطرف میکند.
- تصاویر گرفته شده از محصولاتتان توسط مشتریان را در اینستاگرام بازآفرینی دهید
یک راه عالی در بازآفرینی محتوا این است که تصاویر و ویدیوهایی که کاربران از محصولاتتان میگیرند و در صفحاتشان در شبکههای اجتماعی منتشر میکنند یا برایتان ارسال میکنند را به عنوان یک پست منتشر کنید. این پست میتواند هم در وبسایت شما باشد و هم در صفحات اجتماعی. در ایران این کار توسط بسیاری از کسب و کارها صورت میگیرد و اغلب نیز در اینستاگرام است. اینگونه علاوه بر محتوایی که در اختیارتان قرار میگیرد، تایید اجتماعی دریافت میکنید و از همه مهمتر، دیگران نیز تشویق میشوند تا با محصولات شما عکس بگیرند یا از آنها ویدیو تهیه کنند و این به تنهایی یک تبلیغ محسوب میشود.
- بهترین محتواهایتان را از طریق خبرنامه برای کاربران بفرستید
ایمیل مارکتینگ همچنان موضوع مهمی در بازاریابی دیجیتال است و بوسیله آن میتوانید محتواهایتان را از طریق ایمیل برای کاربران بفرستید یا با یک دکمه فراخوان (Call to action) آنها را به خواندن مقالات یا تماشای ویدیو دعوت کنید. بازاریابی ایمیلی به تنهایی موضوعی گسترده است که برای نتیجه گرفتن از آن باید به اندازه کافی در این زمینه اطلاعات کسب کنید، چون در غیر اینصورت ممکن است تلاشتان نتیجه عکس داشته باشد. حواستان باشد با فرستادن ایمیلهای زیاد، کابر را مجبور به لغو اشتراک نکنید و در عین حال دکمه لغو اشتراک را بهصورتی قرار دهید که قابل رویت باشد؛ چون راحتی مخاطب مهمتر از تعداد مشترکان است.
نقل قولها حتی بیشتر از آمار و ارقام، ویدیوها و پستهای کاربرپسند، به اشتراک گذاشته میشوند و از محبوبیت بسیار بالایی برخوردارند. احتمالا هر روز تعداد زیادی نقل قول در اینستاگرام مشاهده میکنید؛ به این دلیل که این پستها، کاربرپسند هستند. در پستهای وبلاگ نیز میتوانید نقل قولی را بنویسید و حتما کنارش دکمه اشتراک گذاری در توییتر یا سایر شبکه های اجتماعی را در نظر بگیرید.
- مقالات بلند را به چند پست وبلاگ تقسیم کنید
در صورتی که مقاله بلند شما این امکان را دارد که با تبدیل شدن به مقالات کوچکتر، مخاطب بیشتری به سمت خود جذب کند، میتوانید آن را به پستهای کوچکتر تقسیم کنید و منتشر نمایید. در این صورت کار شما در لینک سازی و بهینه سازی برای موتورهای جستجو سختتر میشود؛ ولی اگر به خوبی از پس آن بر بیایید، میتواند نتیجه بخش باشد.
- وبینار بسازید!
در ایران، چند سالی است که وبینارها مورد توجه قرار گرفتهاند. میتوانید اطلاعاتی را که در محتواهای قدیمیتان منتشر کردید و دانش آن را دارید، در قالب یک وبینار ارائه دهید. یکی از بزرگترین مزایای وبینارها این است که میتوانید بازخورد دریافت کنید و ببینید مخاطبان هدف شما واقعا به چه چیزی اهمیت میدهند و علاقه دارند. برای این کار، فراموش نکنید که سوالات زیادی از مخاطب بپرسید!
۱۵. تبدیل یک لیست به مجموعه ای از نوشته های جداگانه
چندبار تاکنون مقالات و وبلاگ هایی را دیده اید که عناوین شماره گذاری شده داشته باشند؟ بیشمار؛ با اینکه این تکنیک خیلی رایج است اما هنوز هم تاثیرگذار است. مقالاتی که عناوینشان شماره گذاری شده اند، ذهن خواننده را منظم میکنند و خوانایی اطلاعات ارائه شده را افزایش میدهند.
شاید شما یا اعضای تیمتان قبلاً مقالاتی مانند : “۷ راه برای …” یا “۷ دلیلی که باید در … سرمایه گذاری کنید ” را نوشته باشید؛ در این صورت، پایه و اساس ۷ مقاله جدید را ایجاد کرده اید.
اکنون میتوانید هر شماره از لیست خود را در نظر بگیرید و آن را به یک مقاله جداگانه تبدیل کنید. با این روش ایده های خود را گسترش داده و دانش عمیقتری نسبت به آن موضوع ارائه میدهید. همچنین با اضافه کردن اطلاعات پیش زمینه یا مطالعات موردی، مطلب شما قابل توجه و باارزش خواهد شد.
۱۶. ترکیب چند پست مرتبط با هم و ایجاد پستی جدید
برای مثال فرض کنید یک وبسایت حسابداری در دست شماست و میخواهید مطلبی در مورد روش های محاسبه سال مالیاتی بنویسید.و یا اینکه میخواهید در وبسایت یک وکیل در مورد تغییرات اخیر یک مسئله حقوقی مهم مطلبی بنویسید.در این روش باید نکات کلیدی هر مقاله را در نظر بگیرید و هرکدام را در یک پاراگراف خلاصه کنید و به این ترتیب مقالات جدیدی همچون: “نکات مهم درباره سال مالیاتی” و یا “آنچه باید در مورد قانون … باید بدانید” را منتشر کنید.
(حتما متوجه شده اید که این روش دقیقا عکس روش اول است.)
۱۷. تهیه ی یک راهنما یا گزارش
شاید تبدیل یک پست از وبلاگ به یک پاراگراف کار غیرممکنی به نظر آید. اما مطمئن باشید اطلاعات زیادی برای حذف شدن وجود دارد. در این حالت میتوانید بسیاری از پست های مرتبط بلاگ را تبدیل به یک راهنمای باارزش یا گزارش کنید.
محتوایی را که دارید، اصلاح و بازبینی کنید؛ و آنها را با عبارتهای جدید به هم ربط دهید تا مطمئن شوید ارتباط معنایی بین آنها برقرار است. همچنین یک مقدمه برای آن بنویسید. اگر میخواهید عالی به نظر بیایید، از طراحتان بخواهید که یک چیدمان (Layout) حرفه ای برای شما طراحی کند.
این راهنما را میتوانید با مشتریان خود به اشتراک بگذارید و یا در کتابخانه ی آنلاین منتشر کنید و یا آن را در جایی قبل از فرم ثبت نام در سایت قرار دهید و از آن برای ساخت لیست ایمیل استفاده کنید. همچنین اگر در آینده همایش و یا هر ایونت دیگری داشتید میتوانید این راهنما را به عنوان یادآوری تخصص های خود بین مخاطبان پخش کنید.
۱۸. تبدیل محتوا به وبینار
اجازه ندهید وبیناری که برگزار میکنید، هدر رود! حتیدرصورتی که وبینار موفقی داشته باشید، برخی از کاربران ممکن است به دلایل مختلفی نتوانند در وبینار شرکت کنند یا اینکه چندین ماi پس از وبینار، بازدیدکنندگان جدیدی در وبسایت خود داشته باشید. شما میتوانید وبینار را در قالب یک یا چند ویدئوی آموزشی بازآفرینی و در وبسایت منتشر کنید. این کار باعث میشود محتوای وبینار شما برای همیشه ماندگار و برای تمامی کاربران قابل دسترس باشد. بهتر است وبینار را در قالب ویدئوی یوتیوب بازآفرینی کنید تا ترافیک جدید حاصل از آن را نیز به وبسایت خود هدایت کنید.
۱۹. تبدیل ارائهها به اسلایدهای نمایشی
تهیه یک پاورپوینت خوب که شامل تصاویر، نمودارها و جداول باشد، کاری بسیار زمانبر است. آیا تا به حال احساس کردهاید پاورپوینتی که برای جلسات داخلی یا ارائههای خارج از شرکت آماده میکنید، هدر رفته است؟ راهکار این مشکل، بازآفرینی محتوا است. تنها کافی است فایل ارائه خود را برای مخاطبین عام اصلاح کنید و در قالب اسلاید در وبسایت خود منتشر کنید. حالا یک محتوای جدید دارید، بدون اینکه زمان و انرژی اضافهای برای آن صرف کرده باشید.
۲۰. تبدیل آمار و ارقام به پستهای توئیتر
یکی از جذابترین پستهای توئیتری، ارائه آمار و ارقام جالب است؛ زیرا مردم چنین پستهایی را دوست دارند و با دوستان خود به اشتراک میگذارند یا آن را ریتوئیت میکنند. درصورتیکه پستهای جامعی از آمار و ارقام دارید، میتوانید حقایق جالب آن را در قالب پستهای توئیتر به اشتراک بگذارید. این کار، باعث افزایش reach میشود. میتوانید آمارها و حقایق جالب را به صورت کاربرپسند به تصویر بکشید و در توئیتر منتشر کنید و بیشترین نرخ اشتراکگذاری را بدست آورید.
یک موضوع برای تولید محتوا داریم؛ دستور پخت غذا
یک بیزینس در صنعت غذا و معرفی انواع غذاهای ایرانی و خارجی بهصورت همزمان از سایت بهعنوان بخش اصلی تولید محتوا استفاده میکند و از شبکه اجتماعی توییتر و آپارات بهعنوان رسانه جانبی کسبوکار خودش استفاده میکند.
تقویم محتوایی خوب تمام رسانهها را پوشش میدهد که با توجه به قابلیتهای آن رسانه محتوای خودش را تولید کند. در این مثال وبلاگ فرصت خوبی است برای معرفی جامع انواع غذاییهای ایرانی، راهنمای دستور پخت آن و… . برای این بخش دستهبندی تحت عنوان «دستور پخت غذا» را داریم که خود به دو بخش ایرانی و خارجی تقسیم شده است و در داخل آن فهرستی از غذاهای ایرانی و خارجی وجود دارد که بهصورت متنی جامع به همراه تصاویری جذاب از آن غذا، معرفی و دستور پخت آن قیدشده است.
نکتات مهم بازآفرینی محتوا
نکته مهمی که در بازآفرینی محتوا وجود دارد و باید آن را در نظر گرفت، توجه به میزان تولید و بازآفرینی محتوا است. قرار نیست تا یکزمان محتوا تولید و پس از آن همه بازآفرینی شود. بین تولید محتوا و بازآفرینی محتوا مرزی وجود دارد که باید بهخوبی آن را تشخیص دهید و نمیشود برای همه یک نسخه یکسان پیچید.
ممکن است شما به این تشخیص برسید که برای کار خود لازم دارید، ۳۰% تولید محتوا و ۷۰% بازآفرینی محتوا داشته باشیم، با توجه به پتانسیل محتوا شما و تنوع و نیاز مخاطبین شما این عدد میتواند متفاوت باشد.
اصول و قاعد کلی بازنویسی
1- نویسنده بازنویس می بایست آشنایی کامل با متن اصلی(ازلحاظ شکل و محتوای اثر) داشته تا بتواند در انتخاب متن کهن و بازنویسی آن موفق عمل کند. کار نویسنده بازنویس جذاب کردن متون و پیام های اثرکهن است.بنا براین می بایست محتوا و پیام اثر را به درستی درک کرده باشد تابتواند با هوشمندی و شگردی خاص جانی تازه به کالبد خاک گرفته و مهجور آثار کهن بدمد.بی شک تغییر زبان به تنهایی سبب جذابیت و جان بخشیدن به اثر نخواهد شد، بلکه سبب بی اعتباری اثر کهن نیز خواهد شد و گاه از ارزش اثر نیز می کاهد.
۲- بازنویس مجاز نیست هیچ گونه تغییر یا تحریفی در مضمون و محتوای اصلی متن وارد آورد. زیرا با این کار وارد حیطه بازآفرینی شده است که اصول و قواعد خاص خودش را دارد.در بازنویسی باید به بن مایه های اصلی متن توجه شودسپس تمام چیزهایی را که برای نوشتن یک داستان باید بدان توجه شود رعایت کند. بازنویس باید کل محتوای اثر اصلی را در خود حفظ کند و پیام آن را به تمامی منتقل نماید ( مفهوم و هدف متن اصلی در بازنویسی دیده شود)
۳- در بازنویسی می بایست کل مضمون بازنویسی شود نه سطر به سطر ( از اشکالات و اشتباهت مربیان در مسابقه بازنویسی و بازآفرینی سال۸۸)
۴- باز نویسی باید سبب برانگیختن کنجکاوی خواننده به شناخت متن اصلی شود .همچنین در بازنویسی، مسائل عاطفی، فرهنگی و زبانی و ذهنی مخاطبان مورد توجه قرار می گیرد .
۵- گفتگوها،حوادث،شخصیت ها ،زبان و لحن ،توصیفها از جمله این عناصر هستند. توجه به این عناصر و شگردها می تواند ابتکاراتی باشدکه انسان پر تحرک و کم حوصله امروزی را با فرهنگ گذشته اش ارتباط دهد.
۶-یک اثر خوب بازنویسی شده، بیانگر مهارت نویسنده ای هوشمند و زبردست است که با ابزار زبان و بیان مناسب بین میراث کهن و عصر جدید ارتباط برقرار کرده است
۷- اصول نگارش زبان و ادب فارسی و اصول مهم ساده نویسی برای کودکان و نوجوانان رعایت شود .
۸- ضمن توجه به ظرافت های ادبی، متن متناسب با شرایط گروه سنی مخاطب باشدو سعی شود از استخوان بندی و سبک نوشته اصلی عدول نشود.
اصول و قاعد کلی بازآفرینی
1- در بازآفرینی، نویسنده از موضوع اصلی حکایت ها و روایت های کهن الهام می گیرد و موضوعی جدید با هویتی مستقل می آفریند. به این معنی که عمده ترین کار در روش بازآفرینی، تغییر دادن موضوع و محتوای اثر مبدا و درهم ریختن چارچوب آن و ایجاد چارچوبی تازه است. به طوری که در بازآفرینی چهره های اسطوره ای و قهرمانان افسانه ای و حکایت های تاریخی و نظیر آن، تغییراتی صورت می گیرد که با خواندن اثر مقصد، اثر مبدا در ذهن خواننده تداعی می شود.
2- «برعکس باز نویسی در بازآفرینی ، بازآفرین مجاز است از موضوع کهن الهام بگیرد و هرگونه تغییری در موضوع، شخصیت هاو…. ایجاد کند. می تواند شخصیت ها را تغییر دهد از مثبت به منفی و به عکس برگرداند. هرگونه اندیشه فلسفی اجتماعی و هر نوع دیدگاهی را به موضوع مورد نظر خود وارد کند اما، با همه تغییرات و دگرگونی هایی که در اثر پیشین ایجاد می کند یک نوع رگه و نشانه هایی از اثر گذشته در اثر جدید قابل درک و مشاهده باشد به گونه ای که با آن نشانه یاد و خاطره اثر مبدأ در ذهن مخاطب زنده شود. و این تنها موردی است که یک اثر بازآفرین شده را از یک اثر تآلیفی خلاقانه و آفرینش مستقیم و بی واسطه جدا می سازد.»
3- در باز آفرینی مثل بازنویسی« بازآفرین» می بایست اصول کلی نگارش زبان و ادب فارسی و اصول مهم ساده نویسی برای کودکان و نوجوانان وسایر تکنیک های نویسندگی را که در بخش اصول و قواعد بازنویسی ذکر شده است رارعایت نماید .
موضوع مهم این است که نوشتن کار سختی ست یا نه؟
تولید محتوای باکیفیت واقعا زمانبر است. بنابراین طبیعی ست که وقتی مدیر یک بیزنس باید بین پاسخگویی به مشتریان علاقه مند به خرید (Hot Lead) و نوشتن پست در وبلاگ، یکی را انتخاب کنند به سراغ مشتریان علاقه مند میروند.
اما بیزنس های حرفه ای با تولید یک جریان ثابت در تولید مقالات و پست ها در وبلاگ و با در نظر گرفتن کلمات کلیدی، به گونه ای دیگر بازاریابی میکنند. به همین دلیل بیزنس های مختلف، به افرادی متخصص در زمینه تولید محتوا دارند.
شاید تیم شما هفته ها درگیر تولید یک محتوای جدید باشد؛ لطفا خونسردی خود را حفظ کنید و نگران نباشید. ما به شما ۵ راه اثبات شده و مطمئن را نشان میدهیم که در کمترین زمان ممکن محتوایی با کیفیت تولید کنید.
بازنویسی محتواهایی که منتشر کرده اید، یکی از راه های تولید محتوای یونیک است. به این معنی که از مقالات موجود به عنوان پایه ای برای محتوای جدید و با ارزش استفاده کنید.باید بدانید که بازنویسی محتوا به معنی تغییر تعدادی از کلمات متن و نشر مجدد آن نیست.
وقتی میخواهید متنی را بازنویسی کنید باید ایده ی اصلی را از نوشته ی اولیه استخراج کرده و پیرامون آن مطالب جدیدی بنویسید.
۹ مزیت بازآفرینی محتوا
تکنیک بازآفرینی محتواها، از ایدهپردازی و تولید مداوم محتوای جدید جلوگیری میکند. همیشه لازم نیست محتوای خود را از صفر شروع کنید، بلکه میتوانید از محتواهای موجود استفاده کرده و با استفاده از بازآفرینی محتوا، در زمان صرفهجویی کنید. بازآفرینی محتوا دارای مزایای زیادی است که ما در ادامه به ۱۰ مورد آن اشاره میکنیم.
۱. بازآفرینی محتوا، انتقال پیام محتوا را تقویت میکند.
تکرار، یکی از بخشهای ضروری در انتقال یک مفهوم است. هرچه از راههای متنوع بیشتری برای گسترش برند خود استفاده کنید، پیام شما بهتر و قویتر منتقل خواهد شد. زمانی که مخاطبین شاهد محتواهای بسیاری در یک زمینه خاص از شما باشند، به تسلط و مهارت شما در آن زمینه پی خواهند برد.
۲. بازآفرینی محتوا، باعث دسترسی به مخاطبان جدید میشود.
درصورتیکه یک پست بلاگ یا پست شبکههای اجتماعی را یک سال پیش منتشر کرده باشید و مجدداً آن را در قالب اینفوگرافیک منتشر کنید، آیا اینفوگرافیک به همان مخاطبین قبلی میرسد؟ افراد زیادی هر روزه عضو شبکههای اجتماعی میشوند و شما نیز به مرور زمان کاربران جدیدی بدست میآورید که میتوانید محتواهای قدیمی را از طریق بازآفرینی در مقابل چشم دنبالکنندگان جدید خود قرار دهید.
۳. بازآفرینی محتوا، باعث افزایش reach میشود.
مخاطبین هدف، اشتراکات زیادی دارند و معمولاً از نظر هدف خیلی شبیه هستند، اما ممکن است در اولویتهای یادگیری و سبک یادگیری متفاوت باشند. به عنوان مثال، برخی بهصورت بصری یا از طریق فایل صوتی یاد میگیرند و برخی با خواندن مثال، مفهوم را درک میکنند. بازآفرینی محتوا در فرمتهای مختلف، یک راه عالی برای افزایش نفوذ در مخاطبین هدف و دسترسی بیشتر به آنها میشود.
۴. بازآفرینی محتوا، باعث ایجاد تنوع در محتواها میشود.
داشتن ثبات در استراتژی بازاریابی محتوا، بسیار مهم است، اما این ثبات به معنای استفاده از یک نوع فرمت نیست. در مقابل، شما باید بتوانید یک پیام مشابه را در فرمتها و رسانههای مختلف بازاریابی انتقال دهید. بازآفرینی محتوا و انتشار آن در قالبهای مختلف، باعث تنوع بیشتر در بازاریابی محتوا میشود.
۵. بازآفرینی محتوا، مراحل قیف بازاریابی را به صورت جداگانه هدف قرار میدهد.
همه مخاطبین هدف یک محتوا در یک مرحله مشابه از قیف بازاریابی و سفر مشتری قرار ندارند. برخی ممکن است در مرحله اول و آگاهی باشند، اما برخی در مرحله پایانی و خرید هستند. به عنوان مثال، کاربرانی که بهتازگی با کسبوکار شما آشنا شدهاند، به محتواهای کوتاه و کمحجم نیاز دارند تا بتوانند با صرف زمانی کوتاه درباره آن برند اطلاعات کسب کنند. در مقابل، کاربرانی که در مراحل پایانی سفر مشتری هستند، به محتواهای طولانیتری نیاز دارند تا بتوانند تصمیم نهایی خود را برای خرید بگیرند. بنابراین، شما میتوانید به جای صرف زمان زیاد برای تولید محتواهای جدید برای هر یک از گروههای مخاطبین در قیف بازاریابی، یک قطعه محتوا را بازآفرینی کنید.
۶. بازآفرینی محتوا، باعث صرفهجویی زمان و انرژی لازم برای بازاریابی میشود.
زمانی که از تکنیک بازآفرینی محتوا استفاده میکنید، بیشترین بازدهی را با صرف کمترین زمان و انرژی خواهید داشت. با استفاده از بازآفرینی محتوا میتوانید در زمان صرفهجویی کنید و از آن زمان برای کار کردن روی ایدهپردازیهای جدید و سایر جنبههای کسبوکار استفاده کنید.
۷. بازآفرینی محتوا، باعث افزایش حضور آنلاین میشود.
بازآفرینی محتوا منجر به افزایش محتوای باکیفیت میشود و هرچه محتوای آنلاین شما بیشتر باشد، حضور در دنیای آنلاین پررنگتری خواهید داشت. حضور آنلاین یکی از مهمترین عوامل در افزایش آگاهی از برند (brand awareness) به شمار میرود. بنابراین، هرچه آگاهی از برند شما افزایش یابد، مشتریان بیشتری نیز جذب خواهند شد.
۸. بازآفرینی محتوا، باعث بهبود سئو میشود.
استفاده از تکنیک بازآفرینی محتوا، منجر به افزایش حضور آنلاین و در نتیجه، بهبود سئو میشود. موتورهای جستجو نظیر گوگل، وبسایتهایی را ترجیح میدهند که بتوانند به آن اعتماد کنند. چندین محتوا پیرامون یک موضوع، فرصتهای بیشتری را برای هدف قرار دادن کلیدواژهها فراهم میکند. بنابراین، هرچه صفحات دارای اطلاعات باکیفیت بیشتری داشته باشید، گوگل شما را به عنوان یک منبع معتبر شناسایی خواهد کرد. همچنین، درصورتیکه محتوای بازآفرینی شده خود را در خارج از وبسایت منتشر کنید، میتوانید لینکهای باکیفیتی ایجاد کنید. بنابراین، استفاده از تکنیک بازآفرینی محتوا، باعث میشود وبسایت شما در جایگاه بالاتری از موتورهای جستجو قرار گیرید.
۹. بازآفرینی محتوا، میزان به اشتراکگذاریها محتواها را افزایش میدهد.
کاربران آنلاین دوست دارند محتواهای جالب و مفید، نظیر پستهای بلاگ و محتواهای بصری مانند تصاویر، ویدئو، اینفوگرافیک و … را به اشتراک بگذارند. بنابراین، هرچه محتواهای بیشتری در اختیار مخاطبان قرار دهید، فرصت بیشتری برای به اشتراکگذاری، ایجاد لینکهای باکیفیت و در نهایت، بهبود سئو برای وبسایت خود به وجود میآورید.
منظور از تولید محتوا چیست و چه جایگاهی در سئو دارد؟
تولید محتوا از دیدگاه هر کارشناسی یک تعریف دارد؛ اما به نظر میرسد همه صاحبنظران بر این مفهوم اتفاق نظر داشته باشند که تولید محتوا فرآیند خلق، بازبینی یا بازآفرینی دادههایی است که قطعا حاوی مقاصد تجاری و غیرتجاری مورد نظر ما هستند و قرار است با خواندن آنها ابهامات ذهن مخاطب به صورت کلی یا جزئی برطرف شود.
چند سالی میشود که رویکرد گوگل نسبت به تولید محتوا تغییرات متفاوتی پیدا کرده است. همین تغییر ناگهانی باعث شد تا بسیاری از کسب و کار ها تمرکز خود را روی تولید محتوا بگذارند و با سفارش تولید محتوا این بخش از مدیریت سایت خود را برونسپاری کنند. به جز رویکردها، حتی الگوریتمهای ارزیابی گوگل هم برای شناسایی مطالب اصیل از مطالب کپیشده عوض شده و بسیار مدرنتر از قبل شده است. طوری که دیگر گوگل صرفا بدان کلیشههای قدیمی کلیدواژه یا عنوان وابسته نیست و نظیر یک فرد مستقل و هوشیار قادر است کیفیت مطالب را بسنجد.
همین تغییر رویکرد در کنار تحولاتی که در الگوریتمهای گوگل صورت گرفت باعث شد تا جایگاه تولید محتوا روز به روز ارتقا یابد و بازاریابی محتوا به یکی از ارکان غیرقابل چشمپوشی در مدیریت سایت تبدیل شود.
گزینههای روی میز برای تولید محتوا کدامند؟
فرض کنیم که توضیحات ذکر شده بابت تعریف تولید محتوا و این که تولید محتوا چیست و چگونه صورت میگیرد شما را قانع کرده است؛ حال نوبت به راههای ممکن برای تنظیم و انتشار محتوا میرسد.
گزینههای زیادی برای تولید یک محتوای خواندنی و ماندگار روی میز وجود دارد و حتی هر یک از این گزینهها میتوانند با هم ادغام شوند و یک مطلب تازهنفس و پربار را به وجود آورند:
· خلق محتوا: این گزینه برای تولید محتوایی است که بدون رجوع به منابع خارجی زبان نگارش شدهاند، به هیچ وجه ترجمه نشدهاند و بدنه آنها قرابتی با محتواهای مشابه موجود ندارد.
· بازبینی محتوا: در این روش یک یا چند محتوا توسط نویسنده بررسی میشود، اطلاعات آنها جمعآوری شده و سپس دادهها به شکلی متفاوت (طوری که با متن اصلی تفاوت داشته باشد) بازنویسی میشوند.
· بازآفرینی محتوا: روش بعدی خلق مجدد محتوایی است که دیگر رمق ندارد. چنین محتوایی یا اطلاعات آن قدیمی و بلااستفاده شده است یا این که برای تکمیل آن به اطلاعات بیشتری نیاز است که به تازگی در دسترس قرار گرفته است. در چنین حالتی نویسنده با لحن و ادبیات خاص خود به بازآفرینی محتوا میپردازد و دادههای جدید را در دل دادههای قدیمی جای میدهد.
تولید محتوا و ملزومات جداناشدنی آن
برای این که یک محتوای خوب خلق، بازآفرینی یا بازنویسی شود ملزم به رعایت فاکتورهایی هستیم که نشانه نبود هر یک از آنها قطعا در محصول نهایی نمود پیدا میکند. مثلا:
محتوای ترغیبکننده
خیلی از مطالبی که در سطح وب منتشر میشوند خوانده میشوند؛ اما خوانده شدن محتوا توسط مخاطب هدف نهایی نیست. بلکه یک محتوا تنها در صورتی موفق میشود که این بار مخاطب دنبال آن را بگیرد و آن را رها نکند. به همین دلیل است که گفته میشود یک محتوا باید با رویکردی تعاملی نگارش شود و مخاطب را برای اقدامات بعدی از جمله به اشتراکگذاری و بازنشر آن ترغیب کند.
سازمانبندی هوشمندانه در محتوا
محتوا ابعاد مختلفی دارد؛ اما این ابعاد تنها در محتوایی بروز مییابد که از سازمانبندی هوشمندانه و زیرکانهای برخوردار باشد. منظور از سازمانبندی هر آن چیزی است که در یک محتوا میبینیم. از پاراگرافبندی، انتخاب عنوان و ترتیببندی آنها تا انتخاب محتوای بصری و افکتهایی که روی آنها برای جذابتر شدن مطلب پیاده میشود. از هر دری سخنی نوشتن و یا از هم گسیختگی در روایت مطالب از جمله دلایلی میباشند که باعث میشوند یک مطلب مورد توجه مخاطب قرار نگیرد و یا جاذبه کافی را برای او نداشته باشد.
تولید محتوا توسط افراد متخصص
شرط خوب بودن محتوا نگارش آن توسط افراد متخصصی است که در این مسیر کارکشته شدهاند و تجربیات آنها به نگارش مطالبی قوی که پتانسیل رقابت با وب سایتهای دیگر را داشته باشند کمک کند. اگرچه کیفیت برونسپاری تولید محتوا به تیمهای تخصصی که در این حوزه فعالیت دارند ۱۰۰ درصد تضمینی نیست؛ اما به واسطه افراد خبره حداقل میتوان از اصالت و استاندارد بودن مطالب مطمئن بود.
منظور از محتوای زنده چیست؟
اگر بخواهیم خیلی ساده این عبارت را در چند واژه تعریف کنیم چنین چیزی از آب در میآید: «وقتی شما به صورت لایو یا زنده، محتوایی را تماشا میکنید که همان لحظه در حال تولید است با محتوای زنده روبهرو هستید.» مثلا برنامههای تلویزیونی که زنده پخش میشوند نمونهای از محتواهای زنده به شمار میروند. اما در فضای آنلاین هم با چند مدل محتوای زنده سر و کار داریم؛ مثلا:
لایوهای اینستاگرامی
به احتمال زیاد شما هم شاهد این لایوهای اینستاگرامی بودهاید یا حتی خودتان یک لایو را برگزار کردهاید.
وبینارها
وبینارها هم در شمار محتواهای زنده گنجانده میشوند.
لایوهای آپارات
لایوهایی که در آپارات برگزار میشوند هم با وجود شباهتهای زیادی که به لایوهای اینستاگرامی دارند، محتوای زنده به شمار میروند.
لایوهای صوتی
این نوع محتواهای زنده با روی کار آمدن رسانه اجتماعی «کلاب هاوس» (ClubHouse) ترند شدهاند. ولی در تلگرام، توییتر یا فضاهای دیگر هم شاهد تولید محتواهای صوتی زنده هستیم.
همایشهای زنده
زندگی در کنار ویروس سِمِج کرونا ما را به سمت استفاده کردن از «همایشهای زنده» سوق داده است. همایشهای زنده هم نوعی از محتواهای زنده به شمار میروند. به این ترتیب که شما به صورت همزمان محتوایی که تولید میشود را مصرف میکنید.
چرا مخاطبان از محتوای زنده، بیشتر استقبال میکنند؟
محتوای زنده یا «Live Content» نسبت به محتواهایی که از قبل ضبط و آماده میشوند از اقبال بیشتری برخوردار است. این ماجرا دلیلهای زیادی دارد که چند مورد از آنها را با هم زیرورو میکنیم:
محتواهای زنده با ترس از دست دادن گره خوردهاند
شاید مهمترین دلیل ترجیح محتوای زنده، ترس از دست دادن یک فرصت غیر قبل تکرار باشد. ما انسانها به طور غریزی در مقابل امکان از دست دادن یک چیز، شخص یا محتوا واکنش نشان میدهیم. چون نمیخواهیم چیزی که دیگر فرصت استفاده از آن را پیدا نمیکنیم را از کف بدهیم. شاید به همین دلیل افرادی که هیچوقت پادکست گوش نمیدهند در کلاب هاوس پای محتواهای زنده صوتی مینشینند.
محتواهای زنده، تازه هستند
محتواهای زنده حکم ماهی تازه گرفته شده از آب را دارند. این محتواها بوی زمان نمیدهند، تر و تازه هستند و در تنور داغ امروز پخته شدهاند.
محتواهای زنده دست ما را در دست تولید کنندههای محتوا میگذارند
«Live Content» این امکان را به وجود میآورد تا در همان لحظه تولید محتوا با تولید کننده آن ارتباط برقرار کنیم؛ مثلا وقتی در وبینار شرکت میکنیم میتوانیم همان لحظه از مدرس وبینار سوال بپرسیم، در لایوهای اینستاگرامی میتوانیم علاقهمان را به محتوا با لایک کردن یا پرسیدن سوال نشان دهیم و حتی میتوانیم درخواست کنیم که ما را هم به آن محتوای زنده دعوت کنند تا بتوانیم در کنار آن شخص به گفتگو و تولید محتوا مشغول شویم. این امکانی است که در محتواهای از قبل آماده شده وجود خارجی ندارد.
مثال بعدی که میتوانیم در این زمینه بزنیم مربوط به کلاب هاوس است. در این رسانه اجتماعی افراد مختلف در رومهای مختلف به عنوان شنونده شرکت میکنند. وقتی سوالی برایشان پیش میآید یا میخواهند حرفی بزنند دستشان را بلند میکنند و مدیریت آن روم میتواند را به گفتگو دعوت کنند.
در این هنگام هم یک فرصت مناسب برای من به عنوان فردی که فقط مصرف کننده محتوا هستم به وجود میآید تا به تولید کننده محتوا تبدیل شوم. تمام این ماجراها در لحظه اتفاق میافتند و شما برای صحبت در آن لحظه خاص، هیچ برنامهریزی نکردهاید.
آیا میتوان محتواهای زنده را بازآفرینی کرد؟
شما میتوانید به راحتی انواع فرمتهای محتوای زنده را به دیگر فرمتها تبدیل کرده و در بسترهای مختلفی از آنها استفاده کنید. مثلا اگر وبینار برگزار میکنید میتوانید:
- ویدیوی ضبط شده آن را در آپارات به اشتراک بگذارید
- بخشهایی کوتاه از آن را به یک محتوای تصویری تبدیل کرده و در اینستاگرام منتشر کنید
- میتوانید کل وبینار را به محتوای متنی تبدیل کرده و در سایتتان بگذارید
اگر لایو اینستاگرامی برگزار میکنید میتوانید:
- محتوای آن را ضبط کرده و به صورت «IGTV» در اینستاگرام بگذارید
- محتوای ضبط شده لایو را در آپارات بارگذاری کنید
- آن را تبدیل به صدا کرده و در کانال تلگرامتان بگذارید
- و …
این همه تنوع و انعطافپذیری، ماجرایی است که فقط در محتوای زنده دیده میشود؛ یعنی شما یک بار محتوایی بسیار ارزشمند را در لحظه تولید میکنید سپس بارها و بارها آن را در بسترهای مختلف به کار میگیرید.
شاید این پرسش برایتان به وجود آید که: «چرا باید یک محتوا را در چند فرمت مختلف و در بسترهای گوناگون منتشر کنیم؟» در پاسخ باید بگویم که این کار به دلیل محدودیت محتوای زنده در پوشش دادن کاربران مختلف است. حدس میزنید در یک لایو اینستاگرامی چند نفر حاضر میشوند؟ حتی اگر تعداد شرکت کنندگان زیاد باشد باز هم کسانی هستند که تماشای آن را از دست دادهاند.
متاسفانه بسیاری از کسب و کارها پس از تولید محتوای زنده آن را رها میکنند. مثلا مسیری که آن محتوای زنده پس از پخش شدن در پیش میگیرد را پیگیری نمیکنند و آن را در قالب فرمتهای مختلف در اختیار دیگران قرار نمیدهند. پیشنهاد من این است که کار تولید محتوای زنده را از اول تا آخر پیش برده و نهایت استفاده را از زمان، تلاش و حتی هزینهای که صرف تولید آن کردهاید ببرید.
خلاصهای از آنچه گفتیم:
- به محتوایی که در لحظه تولید و مصرف میشود «محتوای زنده» میگویند.
- مواردی مانند «احساس کمیابی»، «تازه بودن» و «ارتباط ساده و راحت با تولید کنندههای محتوا» در شمار علتهای استقبال از محتواهای زنده قرار میگیرند.
- غلظت اعتمادسازی در محتواهای زنده بسیار بیشتر از محتواهای پیشآماده است.
- محتوای زنده فرایند حرکت در بازاریابی محتوایی را سرعت میبخشد.
- انتخاب موضوع برای تولید محتواهای زنده به نوع کسب و کار، هدفتان و مخاطبانتان بستگی دارد.
- «Live Content» بسیار انعطافپذیر هستند. این بدان معنا است که شما میتوانید آنها را با فرمتهای متفاوت در بسترهای مختلفی منتشر کنید.
خلاصه بازآفرینی محتوا چیست ؟
محتوا ارزش زیادی در استراتژی بازاریابی دارد. بنابراین، سعی کنید از محتواهای خود حداکثر استفاده را داشته باشید. نگاهی به محتواهای قبلی خود کنید و به این فکر کنید که چطور میتوانید آنها را بازآفرینی کنید. همچنین، میتوانید در اجرای این تکنیک یک قدم جلوتر باشید و محتواهای جدید خود را با در نظر داشتن تکنیک بازآفرینی تولید کنید تا بازآفرینی محتواها در آینده سادهتر باشد.
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.