کتاب "مدیریت زنجیره ای تامین آکادمی راد" یک راهنمای جامع و کاربردی برای مدیران و کارشناسان زنجیره تامین است. این کتاب با بررسی مفاهیم اساسی و روشهای عملی مدیریت زنجیره تامین، به خوانندگان کمک میکند تا بهبود عملکرد، افزایش کارایی و کاهش هزینههای زنجیره تامین خود را به دست آورند. با استفاده از مطالب متنوع و مطابق با تحقیقات جدید در این حوزه، این کتاب به خوانندگان امکان میدهد تا به صورت موثر و بهینه در مدیریت و بهبود فرایندهای تامین کالا و خدمات خود عمل کنند.
کتاب مدیریت زنجیره ای تامین آکادمی راد، منبعی بینظیر و کامل برای هر کسی است که به دنبال یادگیری و بهبود عملکرد در زمینه مدیریت زنجیره تامین است. در این کتاب، نویسنده با بهرهگیری از تجربیات خود در صنعت و با استفاده از روشهای علمی و عملی، اصول و تکنیکهای مدیریت زنجیره تامین را به صورت ساده و قابل فهم برای خواننده توضیح میدهد. با خواندن این کتاب، میتوانید بهبود عملکرد و بهینهسازی فرآیندها در زنجیره تامین خود را تجربه کنید.
کتاب مدیریت زنجیره ای تامین آکادمی راد یک منبع عالی برای همه کسانی است که علاقه مند به یادگیری و درک فرایندهای زنجیره تامین هستند. با توضیحات جامع و روشنی که در این کتاب ارائه میشود، خواننده میتواند بهترین راهکارها و روش های مدیریتی را برای بهبود کارایی و عملکرد زنجیره تامین خود داشته باشد. این کتاب با تمرکز بر روی مفاهیم اساسی و چالش هایی که در زنجیره تامین وجود دارد، به خوانندگان ابزارهای لازم را برای ایجاد یک زنجیره تامین موفق ارائه میکند.
کتاب مدیریت زنجیره ای تامین (SCM)، مجموعه ای از راه حل های نرم افزاری است که جریان کالاها، داده ها و امور مالی را به عنوان یک محصول یا خدمات از نقطه شروع تا مقصد نهایی مدیریت و نظارت می کند. فعالیت های زنجیره تامین شامل همه چیز از توسعه محصول تا تدارکات، از جمله تولید و تولید، منابع، حمل و نقل، انبار و مدیریت انبار و حمل و نقل است.
سیستم کامل مدیریت زنجیره تامین)لجستیک( شامل دسته بندی مواد و بسته های نرم افزاری برای همه طرف هایی است که با یکدیگر کار می کنند تا محصول را ایجاد کنند، سفارشات را انجام دهند و اطلاعات را از جمله تامین کنندگان، تولید کنندگان، عمده فروشان، ارائه دهندگان حمل و نقل، تدارکات ارائه دهندگان و خرده فروشان جمع آوری میکنند.
فهرست کتاب مدیریت زنجیره ای تامین
مدیریت زنجیره ای تامین.. ۶
مقدمه ای برای مدیریت زنجیره تأمین.. ۶
تاریخچه مدیریت زنجیره تأمین چیست؟. ۸
مدیریت زنجیره تامین Supply chain management) SCM) 9
پنج بخش اصلی مدیریت زنجیره تامین : ۹
نرم افزار برنامه ریزی زنجیره تامین (Supply Chain Planning) 10
مهمترین عوامل برای بکارگیری زنجیره تأمین در سازمان چیست؟. ۱۲
تعریف دقیق مدیریت زنجیره تأمین چیست؟. ۱۲
فرایند تصمیم گیری در مدیریت زنجیره تأمین.. ۱۳
تحولات مدیریت زنجیره تامین.. ۱۶
فرایند های اصلی زنجیره تامین.. ۱۷
پنج سطح عملکرد مدیریت زنجیره تامین.. ۱۸
مدیریت زنجیره تامین و تجارت الکترونیک.. ۱۹
مدیریت زنجیره تامین سنتی و الکترونیکی.. ۲۰
مشکلات زنجیره تامین.. ۲۱
اثر شلاق چرمی.. ۲۲
علل وقوع اثر شلاق چرمی.. ۲۲
اقداماتی برای مقابله با شلاق چرمی.. ۲۳
ضعف ها و مشکلات زنجیره تامین کالا در کشور ما ۲۴
مزایا و منافع زنجیره تامین.. ۲۵
نمونههای مدیریت زنجیره تأمین.. ۲۵
چرا مدیریت زنجیره تأمین مهم است؟. ۲۶
زنجیره تأمین گسترده چیست؟. ۲۷
تأثیر جهانی شدن بر زنجیره تأمین چیست؟. ۲۸
چگونه قوانین و مقررات زنجیره تأمین جهانی را پیچیده میکنند؟. ۲۸
چگونه باید زنجیره تأمین اندازهگیری و نظارت شود؟. ۳۰
سه فاز تصمیم گیری در زنجیره تامین.. ۳۱
استراتژی زنجیره تامین.. ۳۱
برنامه ریزی زنجیره تامین.. ۳۲
عملیات زنجیره تامین.. ۳۲
انواع استراتژی های زنجیره تأمین کدامند؟. ۳۳
ذخیره کردن مستمر ۳۴
مونتاژ کانالی.. ۳۴
زنجیره تامین جهانی.. ۳۵
استراتژی زنجیره تأمین ناب چیست؟. ۳۷
تعریف استراتژی زنجیره تأمین چابک چیست؟. ۳۸
همسویی استراتژی کسب و کار و استراتژی زنجیره تأمین.. ۴۰
اجزای اصلی مدیریت زنجیره تامین.. ۴۲
اجزای اصلی در فرایند مدیریت زنجیره تأمین چیست؟. ۴۳
شبیه سازی استراتژی زنجیره تامین.. ۴۴
تعریف مدیریت لجستیک زنجیره تامین چیست؟. ۴۵
مزایای مدیریت لجستیک زنجیره تامین چیست؟. ۴۶
مدیریت روابط زنجیره تامین چیست؟. ۴۶
معیار های اندازه گیری استراتژی زنجیره تامین چیست؟. ۴۷
چالش های و مشکلات اجرای استراتژی زنجیره تأمین چیست؟. ۴۸
عدم اطمینان در اجرای استراتژی زنجیره تأمین.. ۴۸
عدم هماهنگی در اجرای استراتژی زنجیره تأمین.. ۴۸
اثر شلاق چرمی؛ مزمن ترین مشکلات زنجیره تامین.. ۴۸
ذخیره فریبنده. ۴۹
آیا زنجیره تامین ستون فقرات یک تجارت است؟. ۴۹
حرکت به SCM مدرن. ۵۰
تبدیل زنجیره تامین.. ۵۰
SCM به Cloud منتقل می شود. ۵۰
ارزش تجاری SCM مدرن. ۵۱
مزایای استفاده از قابلیت End-to-End SCM.. 52
زنجیره تامین سبز ۵۳
نحوه اندازه گیری عملکرد و اثربخشی زنجیره تأمین چگونه است؟. ۵۶
خلاصه استراتژی زنجیره تأمین و مدیریت آن. ۵۷
آشنایی با مدیریت زنجیره تامین، مزایا و اهداف آن. ۵۸
مزایای مدیریت زنجیره تامین.. ۶۰
اهداف مدیریت زنجیره تامین.. ۶۱
انواع جریان در زنجیره تامین.. ۶۲
هفت قانون اجرایی.. ۶۴
جریان های زنجیره تامین (SCM) 65
فرایندهای مدیریت زنجیره تامین (SCM) 66
هفت اصل مدیریت زنجیره تامین.. ۶۷
سیستم مدیریت زنجیره تامین.. ۶۹
مفاهیم مدیریت زنجیره تامین.. ۷۱
فازهای اصلی مدیریت زنجیره تامین.. ۷۳
فاز اول: طراحی مفهومی.. ۷۳
فاز دوم: طراحی جزییات و تست.. ۷۴
فاز سوم: پیاده سازی.. ۷۴
موانع پیاده سازیSCM.. 75
چهار اصل مهم در مدیریت زنجیره تامین.. ۷۷
راه حلهای مشکلات زنجیره تامین.. ۸۰
تجــــارت الکترونیک و مدیریت زنجیره تامین.. ۸۵
انواع فعالیتهــــای تجارت الکترونیک در زنجیره تامین.. ۸۶
تفاوت زنجیره تأمین و لجستیک.. ۸۸
تفاوتهای بین مدیریت زنجیره تأمین و مدیریت لجستیک.. ۹۰
مزایای مدیریت زنجیره تأمین.. ۹۱
جریان هزینه ساخت (Flow of Manufacturing Costs) 95
تحلیل استراتژیک تامین.. ۹۷
بر اساس روش پیتر کرالجیک (Peter Kraljic) 97
تحلیل کسب و کار زنجیره تامین.. ۱۰۸
چگونه تحلیلگر کسب و کار میتواند دانش زنجیره تامین را فرا گیرد؟. ۱۱۳
دانلود کتاب های داوود ستوده راد. ۱۱۶
خلاصه کتاب مدیریت زنجیره ای تامین
مقدمه ای برای مدیریت زنجیره تأمین
سازمان ها در خلا نیستند. هر سازمانی، اعم از شرکت های بزرگ، شرکت های دولتی، یا کسب و کارهای کوچک می خواهند خواسته های مشتریان و سهامداران گوناگون را برآورده سازند. بنابراین نیازمند مواد، تجهیزات، تسهیلات و تأمین کنندگانی از سازمان های دیگر هستند و عملکرد یک سازمان به وسیله فعالیت های سایر سازمان هایی که تشکیل زنجیره تأمین می دهند، تحت تأثیر قرار می گیرد.
کارایی و اثربخشی هر سازمانی، حاصل عملکرد مدیریت و ساختار زنجیره تأمین آن سازمان است. رمز بقای سازمان های امروزی در درک و شناخت نیاز مشتریان و پاسخگویی سریع به این نیازها نهفته است. زنجیره تأمین شامل تمامی فعالیت های مرتبط با جریان و مبادله کالاها و خدمات، از مرحله ماده خام اولیه تا مرحله محصول نهایی قابل مصرف توسط مشتری است.
این نقل و انتقالات علاوه بر جریان مواد، شامل جریان اطلاعات و جریان مالی نیز می شود.
با گسترش جهانی شدن بازارها، تنها راه ادامه بقاء شرکت ها و سازمانها منوط به افزایش رقابت پذیری و کسب و حفظ مزیت رقابتی پایدار می باشد. برای رسیدن به رقابت پذیری زنجیره تأمین، خدمت به مشتریان باید سرلوحه فعالیت ها قرار گیرد. امروزه رقابت بین شرکت های منفرد، جای خود را به رقابت بین زنجیره های تأمین داده است.
یکی از راه هایی که می توان بوسیله آن رقابت پذیری زنجیره تأمین را ارتقا داد، همسویی استراتژی زنجیره تأمین با استراتژی کسب و کار است که اساس این مقاله را تشکیل می دهد. در ادامه ابتدا استراتژی های مختلف زنجیره تأمین تشریح شده و سپس هماهنگی های سه گانه که برای یکپارچگی استراتژی زنجیره تأمین با استراتژی کسب و کار ضروری می باشند، بیان گردیده و در مطالعه موردی استراتژی زنجیره تأمین مناسب ارائه شده است.
تاریخچه مدیریت زنجیره تأمین چیست؟
مدیریت زنجیره تأمین در دو دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی، بازار دارای رفتارهایی با ثبات نسبی در تولید و درخواست های مشتریان دارای تغییرات قابل پیش بینی و بصورت خطی، متغییرهای بازار بطور پیوسته تغییر می کردند، لذا پیش بینی آینده ممکن بود و شیوه های رقابت بصورت بازار دارای حالت غیر اشباع بود و همه می توانستند در بازار حضور داشته باشند. رقابت بسیار کم تا متوسط میان سازمانها موجود بود و بصورت حیطه بندی (کوچک با کوچک – بزرگ با بزرگ) و تنها دغدغه رقابت کسب سود آوری، بوده است.
تفکر غالب در آن زمان تولید منسجم و هماهنگ، همراه با طراحی قوی در محصولات بوده است و سازمانها همواره در کسب و کار خود افزایش تولید را بعنوان یک عامل رقابتی مهم مدنظر قرار می داده اند. در دهه ۹۰ میلادی، به همراه بهبود در فرایند تولید، مدیران به این نتیجه رسیدند که جهت کسب مزیت های رقابتی و جلب رضایت مشتریان خود، دیگر توجه به درون سازمان کافی نیست و برای ادامه حضور در بازار تأمین کنندگان قطعات و مواد باید موادی با بهترین کیفیت و کمترین هزینه تولید کنند و توزیع کنندگان محصولات نیز باید ارتباط نزدیکی با سیاست های توسعه بازار سازمان داشته و الگوهای جدید مصرف را شناخته و با انتقال آنها به سازمان، سازمان را در جهت پاسخگویی هر چه بهتر به این نیازها یاری رسانند.
از مهمترین ویژگی های این دهه، از منظر رفتار بازار می توان به مواردی همچون: ثبات و تکرارپذیری کم در خواسته های مشتریان، تغییرات غیر قابل پیش بینی و غیر خطی، تغییرات گسسته متغییرهای بازار، غیر ممکن بودن پیش بینی آینده، اشاره کرد. از منظر شیوه رقابت نیز می توان به مواردی همچون: اشباع بودن بازار و رقابت سنگین و بدون حیطه بندی (کوچک با بزرگ) و دغدغه رقابت به صورت ” بود و نبود ” در بازار، اشاره کرد. با چنین نگرشی، مفاهیم زنجیره تأمین و به تبع آن مدیریت زنجیره تأمین پا به عرصه وجود نهادند و سازمان ها با ایجاد این تحولات در صدد یک برنامه ریزی منسجم برای مدیریت این زنجیره برآمدند.
مدیریت زنجیره تامین Supply chain management) SCM)
مدیریت زنجیره تامین تلفیقی است از هنر و علم که در جهت بهبود دسترسی به مواد اولیه، ساخت محصولات و یا خدمات و انتقال آن به مشتری بکار میرود .
پنج بخش اصلی مدیریت زنجیره تامین :
۱ – برنامه ریزی :
این بخش استراتژیک مدیریت زنجیره را تامین میکند. مدیریت منابعی که جهت برآوردن نیاز مشتری برای محصول و یا سرویس شما استفاد میشوند . نیاز به یک برنامه ریزی استراتژیک دارد.
(بخش عمده برنامه ریزی استراتژیک، پیاده سازی مجموعه مقیاسهایی است برای نظارت بر زنجیره تامین، بطوری که بهینه و مقرون بصرفه بوده و کیفیت و ارزش مورد نظر مشتری را تامین کند .)
۲ – منابع :
تامین کنندگانی که محصولات و خدمات مورد مصرف برای ساخت محصولات و خدمات شما را در اختیارتان قرار میدهند را انتخاب کنید. روندهای قیمت گذاری، تحویل و پرداخت به این تامین کنندگان را مشخص کرده، مجموعه ای از مقیاسهای نظارت و بهینه سازی ارتباط با آنان را فراهم آورید. سپس روندهای مدیریت انبار شامل دریافت مرسولات، بازبینی وانتقال محصولات و خدمات را به خط تولید خود به علاوه نحوه اختیار دادن پرداخت به تامین کننده را مشخص کنید .
۳ – تولید:
فعالیتهای لازم جهت تولید کنترل کیفی , بسته بندی و آماده سازی جهت ارسال مرسوله را برنامه ریزی کنید . سطح کیفیت , خروجی تولید و بهره برداری کارگران و کارمندان را اندازه گیری کنید .
۴ – ارسال :
این بخش اکثراً تدارکات نامیده میشود در این بخش شما باید دریافت سفارشات مشتریان را هماهنگ کنید , شبکه ای از انبارهای کالا آماده کنید و روشهای حمل کالا به مشتری و پرداخت را انتخاب کنید .
۵ – ارجاع :
بخش اشکالات زنجیره تامین شبکه ای را برای مرجوع ساختن کالاهای معیوب و تولید از طرف مشتریان فراهم آورید.
اینستاگرام آکادمی راد – تلگرام آکادمی راد – یوتیوب آکامی راد – لینکدین ستوده راد – توییتر (ایکس) اکادمی راد – اسپانسر آکادمی راد (شرکت تجارت الکترونیک چالش ) – داود ستوده راد
نظرات
2 دیدگاه برای کتاب مدیریت زنجیره ای تامین
برای ثبت نقد و بررسی وارد حساب کاربری خود شوید.
ممنون از تالیف این کتاب خیلی بدردم خورد
امیدوارم از این کتاب بهره کافی را ببرید.