محتوای همیشه سبز چیست؟
محتوای همیشه سبز نام خودش را از درختان همیشه سبز – مانند کاج یا صنوبر – گرفته است که رنگ و شکل و تازگی برگهای خود را در طول سال حفظ میکنند. بر همین اساس، محتوای همیشه سبز محتوایی است که با حفظ ارتباط، به صورت همیشگی برای خوانندگان تازه میماند. یک پست یا مقاله همیشه سبز میتواند به سوالات متداول پاسخ دهد. توصیهها و توضیحات را ارائه دهد یا به شرح مفاهیمی در صنعت بپردازد که برخی از خوانندگان ممکن است در درک آنها مشکل داشته باشند.
به گفته HubSpot، محتوای همیشه سبز را میتوان «بیزمان، متعارف و با ارزش» تعریف کرد.
نمونههایی از محتوای همیشه سبز:
مصاحبه با کارشناسان یک صنعت
دستورالعملها و آموزشها
درسهای تاریخی
فهرستها (مثلا فهرستی از بهترین فیلمهای قرن اخیر)
پاسخ به سوالات متداول
نمایش فهرست این آموزش :
- استراتژی همیشه سبز چیست؟
- آیا تولید محتوای سبز دشوار است؟
- ده نکته مهم در تولید محتوای سبز
- چند نمونه از وبگاههای تولیدکننده محتوای سبز
- چرا برخی از محتواها، محتوای همیشه سبز نیستند؟
- انواع قالبها برای تولید محتوای سبز کدام ها هستند؟
- برای تولید محتوای سبز باید چه چیزهایی را رعایت کنیم ؟
- محتوای غیرسبز چیست؟
- اگر محتوای همیشه سبز ننویسیم، چطور؟
- نسخه ترکیبی؛ انتشار محتوای همیشه سبز و غیر سبز
- نمونههایی از محتوای همیشه سبز
- چه محتوایی همیشه سبز نیستند؟
- چگونه محتوای همیشه سبز تولید کنیم؟
- راهکار بهینه سازی محتوا
- مضامین محتوای همیشه سبز
- ۷ نکته کاربردی در تولید محتوای همیشه سبز
- فقط روی نوشتن محتوای همیشه سبز تمرکز نکنید
استراتژی همیشه سبز چیست؟
حال بعد از درک این مفهوم مهم در جذب مخاطب لازم است آن را به کار گیرید. در زیر چند استراتژی مهم برای موفقیت در این روش را برایتان در زیر آورده ام اما به یاد داشته باشید مثل سایر استراتژی های موفقیت در زمینه برندسازی، روابط عمومی و بازاریابی هیچ روش میانبری وجود ندارد. مشتریان زیادی را می بینم که به آژانس اخبار رسمی رجوع می کنند و دنبال روشی هستند که بازدید از سایت خود را در یک ماه دو برابر کنند. ما آنها را به سایر شرکت ها ارجاع می دهیم. ما به مشتریان خود استفاده از بازاریابی محتوایی و تولید و توزیع خبر را به عنوان یک استراتژی بلندمدت پیشنهاد می کنیم و آنهایی که با این روش ها و استراتژی ها آشنا هستند، می دانند که این روش ها میانبر و کوتاه مدت نیستند اما بلندمدت و تضمین شده اند.
بنابراین اگر استراتژی های زیر را چه در شرکت خود و یا چه توسط یک مجموعه حرفه ای همچون آژانس رسانه اخبار رسمی به کار گیرید نباید انتظار معجزه یک شبه را داشته باشید، اما می توانید انتظار معجزه ۶ ماهه تا یک ساله را داشته باشید:
۱- سوژه های همیشه سبز خود را انتخاب کنید:
این سوژه ها باید ارتباط مستقیم با مسائل کلی صنعت شما داشته باشد و آنها را به محصولات و خدمات خود به طور مستقیم وصل نکنید. مثلا اگر در صنعت تورهای مسافرتی هستید به جای نوشتن در مورد پکیج های مسافرت آژانس شما به مالزی، باید در مورد گردشگری، مقاصد دیدنی در دنیا، مقاصد دیدنی در آسیا، مالزی، نقاط دیدنی آن، فرهنگ و تاریخ و روش های سفر به آن بنویسید. به عبارتی باید خود را از نقش یک فروشنده پکیج های مسافرتی خارج کنید و خود را در نقش یک راهنمای گردشگری مجسم کنید.
۲- از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید:
کلمات کلیدی یا keyword ها نقش مهمی در پیدا شدن مطلبتان توسط موتورهای جستجو و در نتیجه دیدن شدن آن توسط مخاطبان دارند. برای این کار می توانید از سرویس های خود گوگل همچون Google Adwords و یا سرویس های مشابه استفاده کنید. با این کار می توانید ببینید که مردم چه کلمات کلیدی را در صنعت شما جستجو می کنند.
می توانید رقابت برای هریک از این کلمات را ببینید و می توانید برای کلمات کلیدی خاص برنامه ریزی کنید. حال با شناختن این کلمات کلیدی، می توانید آنها را به روش های مختلف در داخل نوشته های خود و به خصوص تیتر مطالب به کار گیرید. در زیر یک نمونه تحلیل کلمات کلیدی یا Competition Analysis از واژه های آرایش، زیبایی، سلامتی و واژگان مرتبط را درطی ۳ سال مشاهده می کنید. این تحلیل را برای یک سایت مرتبط با محصولات مورد علاقه بانوان انجام داده ام.
تحلیل کلمات کلیدی توسط گوگل ادورردز در مورد کلمات زیبایی، سلامتی، آرایش و غیره
۳- یک تقویم مطلب برای وبلاگ تهیه کنید:
مطمئنا به کارگیری یک استراتژی درست اگر تداوم و نظم و برنامه پشت آن نباشد، نتایج درست به بار نخواهد آورد. در زمینه تولید محتوا هم به تقویم و برنامه نیاز دارید. باید خود را متعهد کنید که به طور مداوم، مثلا روزی یک بار یک هفته دو بار، مطلب همیشه سبز جدید تهیه کنید و بر روی وبلاگ قرار دهید.
ما خودمان در آژانس اخبار رسمی برای کار مشتریانمان از تقویم تحریریه خاصی استفاده می کنیم که می دانیم در چه روزی باید چه مطلبی را تهیه کنیم ولی تهیه این تقویم توسط خودتان کار سختی نیست. کافی است ایده های مطلبتان را در یک فایل اکسل وارد کنید و سپس برای کل ماهتان برنامه ریزی کنید که چه مطلبی را در چه روزی منتشر می کنید.
۴- محتوایتان ارجینال یا تولیدی باشد و نه کپی:
نمی دانم اهمیت تولید مطلب اصلی را از زبان فنی و الگوریتم های گوگل باید توضیح دهم یا از بعد اخلاقی. فرض را بر این می گذارم که می دانید کپی کردن یک مطلب از سایت دیگر و قرار دادن آن در سایت شما، برابر با دزدی است و دزدی کاری غیر اخلاقی است.
حداقل کاری که می توانید در این زمینه بکنید گرفتن اجازه از نویسنده مطلب اصلی و یا قرار دادن لینک آن وبسایت در انتهای مطلب شماست. اما از بعد اخلاقی که بگذریم، کپی کردن یک مطلب از یک سایت دیگر، هیچ مزیتی در استراتژی های تولید محتوایتان ایجاد نمی کند.
در واقع الگوریتم های گوگل به قدری هوشمندند که شما را بابت این امر جریمه یا پنالتی می کنند و در واقع به جای افزایش رنکینگ سایت شما، رتبه شما را درنتیجه جستجوها پایین تر هم می آورد. الگوریتم گوگل در واقع می خواهد بهترین محتوای مرتبط را در اختیار مخاطب قرار دهد و یکی از فاکتورهای مهم آن، ارجینال بودن و دسته اول بودن است.
۵- رسانه های اجتماعی را به کار گیرید:
شاید قبل از اینکه موتورهای جستجو مطلب شما را پیدا کنند و برای آن مخاطب پیدا شود بخواهید خود آن را در معرض دید مخاطبان قرار دهید. رسانه های اجتماعی یا Social Media بهترین ابزار برای این امر است. لینک مطالب خود را با چند خط معرفی کوتاه در صفحات اجتماعی خود قرار دهید و مردم را تشویق کنید که آنها هم مطالب شما را به اشتراک بگذارند.
۶- اطلاعات مخاطبان را جمع آوری کنید:
ترافیک یک وبسایت به خودی خود برای کسب وکار شما پول ایجاد نمی کند، مگر اینکه کسب و کار شما اداره آن سایت از طریق جذب آگهی باشد. بنابراین باید ترافیک بازدید کنندگان را تبدیل به فروش کنید و اولین ابزار این امر، جمع آوری اطلاعات بازدید کنندگان است.
در بسیاری مواقع تنها گرفتن یک ایمیل کافی است و بهترین ابزار هم خبرنامه یا Newsletter شماست. باید مخاطبان را تشویق کنید که برای دریافت مقالات از این نوع در ایمیلشان، در خبرنامه تان ثبت نام کنند. اگر دکمه ثبت نام در خبرنامه را در جای خوبی قرار داده باشید و مطلبتان هم آنقدر با کیفیت باشد که خواننده را راضی کند، این اتفاق خود به خود خواهد افتاد. حال می توانید با ارسال خبرنامه ها برای این مخاطبان، همواره با آنها در ارتباط بمانید و در جای مناسب محصولات و خدمات خود را به آنها معرفی کنید تا تبدیل به مشتری شوند.
۳- محتوای همیشه سبزتان را به روز نگه دارید:
درست است که محتوای همیشه سبز به معنی قابل استفاده بودن برای مدتهای مدید است اما این به این معنا نیست که هیچگاه نباید به آن دست بزنید. ممکن است پس از مدتی بخواهید اطلاعات جدیدی به آن اضافه کنید و یا با پیشرفت دانشتان، بخش هایی از آن را اصلاح کنید. به روز نگه داشتن یک مقاله در وبلاگ به همین جهت بسیار مهم است. هیچگاه مقاله تان را پاک نکنید تا یک مقاله جدید بنویسید زیرا گوگل آن را به عنوان یک مقاله مهم ثبت و یا به عبارت دیگر index کرده است بنابراین اصلاح مقاله در برابر حذف آن و قرار دادن مقاله جدید، روش بهتری است.
محتوای غیر سبز
یکی از بهترین راهها برای تعریف محتوای سبز، شناخت محتوایی است که در دایرۀ تعریف آن قرار نمیگیرد. به عبارت دقیقتر، اگر دوست دارید که با محتوای سبز آشنا شوید باید بدانید که چه چیزهایی شامل آن نمیشود مواردی مانند عناوین خبری، آمارها و گزارشهایی که روزی منسوخ میشوند، مطالبی که دربارۀ فرهنگ عمومی و گرایشهای روز صحبت میکند، بررسی مُد و گرایشهای لباس از جمله عناوین و حیطههایی هستند که در گسترۀ محتوای سبز قرار نمیگیرند. پس از آنجا که محتوای سبز تاریخ مصرف ندارد و ارزش خود را برای مدتی طولانی حفظ میکند یک مطلب دربارۀ انتخابات سیاسی یا روندهای بازاریابی در دورۀ زمانی مشخص را نمیتوان محتوای سبز نامید.
آیا تولید محتوای سبز دشوار است؟
تولید محتوای سبز فرق چندانی با تولید یک محتوای عادی ندارد؛ اما لازم است که شما نکاتی را مدنظر داشته باشید. برای مثال شما به عنوان نوشته اهمیت دهید زیرا عنوان نوشته به مرور زمان برای وبگاه شما ارزشآفرینی ایجاد میکند و نخستین چیزی است که کاربر با مشاهدۀ آن تصمیم میگیرد که نوشتۀ شما را بخواند یا نخواند.
ده نکته مهم در تولید محتوای سبز
برای تولید محتوای سبز بایستی موارد زیر را در نوشتههای خود رعایت کنید:
- جامعیت موضوع و آیندهنگری؛
از محتواهایی استفاده کنید که جامع و آیندهنگر باشند و نیاز به بروزرسانی مداوم نداشته باشند. هدف از ایجاد یک محتوای سبز، ایجاد ارزش برای خوانندگان است. شما باید از موضوعهایی استفاده کنید که با بروزرسانی محصولات و خدمات، محتوای شما نیازی به تغییر نداشته باشد و همینطور سعی کنید از موضوعهای خاصتر استفاده کنید که با بروزرسانی محصولات و خدمات، محتوای شما نیازی به تغییر نداشته باشد.
- تمرکز بر فعالیت بنیادی کسبوکار؛
هدف محتوای همیشه سبز فراهم آوردن خوانندگان و تولید منحصربفرد طولانیمدت است. به همین دلیل مطمئن شوید که محتوایی که تولید کردید به شناخته شدن بیشتر کسبوکارتان به مرور زمان کمک خواهد کرد. در محتواهای خود از موضوعهای تخصصی و بنیادی مخصوص کسبوکار خود استفاده کنید.
یکی از اصول بنیادین بازاریابی و کسبوکار شناخت کاربران است. بعد از رعایت این اصل، برای ارائه بهترین نوع خدمات، شناخت نیازهای کاربران الزامی است. در تولید محتوای عادی هم نیاز است که شما برای کاربران هدف بنویسید. اهمیت این امر در محتوای سبز بیشتر از محتوای عادی خواهد بود. لحن و شیوۀ نوشتار شما باید به سلیقۀ مخاطبان هدف نزدیکتر باشد.
- افزایش عمق نوشته؛
اگر محتوای شما کوتاه است، سعی کنید با عمقبخشی بر ارزش آن بیفزایید. قسمتهایی از نوشته که ممکن است برای کاربران مبهم باشد را بیشتر توضیح دهید. از مثال و معرفی نمونههای معروف در این زمینه هراس نداشته باشید.
- برای مبتدیان بنویسید؛
محتوایی که تولید میکنید و بنا است تا در دسته محتوای سبز قرار بگیرد، از سوی افراد مبتدی مورد توجه قرار میگیرد، به این دلیل که افراد متخصص و خبره در زمینههای مختلف از طریق جستجوی عناوین کلی به دنبال یافتن پاسخ پرسشهای خود نیستند. پس در تولید محتوای سبز و عناوین مرتبط با آن به دنبال مخاطب خاص و حرفهای نباشید. در نتیجه زبان و نوع کلام در تولید محتوا، باید متناسب با افراد مبتدی باشد. از آنجا که بیشتر محتوای شما برای افراد مبتدی است؛ استفاده از لغات تخصصی و پیچیده میتواند آنها را بترساند. پس سعی کنید از لغتهای ساده و صریح استفاده کنید.
- بیش از حد از واژههای تخصصی استفاده نکنید؛
همانطور که در مورد قبل گفته شد، افراد مبتدی کمتر با واژههای تخصصی آشنا هستند؛ به خصوص درک واژههای مخفف مانند:(SEO)) برای این افراد سخت است. به همین دلیل کمتر از واژههای مخفف و مبهم استفاده کنید و در صورت استفاده از آنها، حتماً توضیحات تکمیلی را به متن خود اضافه کنید.
- تعریف واژههای تخصصی؛
شما با تعریف واژههای تخصصی میتوانید یک محتوای سبز داشته باشید. به این دلیل که این نوع تعریفها عوض نمیشوند و ماندگار خواهند بود.
- از کلمات کلید یِدرست استفاده کنید؛
از کلمات کلیدی درست استفاده کنید؛ برای مثال به جای کلمه « نوشتن مقاله علمی» از « چگونه یک مقاله علمی بنویسیم» استفاده کنید. این ترفند به شما کمک میکند تا در صدر نتایج موتورهای جستجو قرار بگیرید.
- بهینهسازی برای موتورهای جستجو را فراموش نکنید؛
اولین موضوع در سئو انتخاب کلمه کلیدی است. اضافه کردن کلمه کلیدی در متن میتواند نقش مهمی در سئو محتوای همیشه سبز شما داشته باشد.
- محتوای سبز را در وبگاه خود پنهان نکنید؛
چند نمونه از وبگاههای تولیدکننده محتوای سبز
About.com
Wikipedia.com
Answers.com
Imdb.com
Ehow.com
این وبگاهها حجم زیادی از مقالههای همیشه سبز را در زمینههای مختلف منتشر میکنند. بهتر است به آنها نگاهی بیندازید، نه فقط برای اینکه مثالهایی از محتوای سبز را ببینید؛ بلکه ضعف این وبگاهها در زمینۀ تخصصی خود را پیدا کرده و آنها را رفع کنید.
چرا برخی از محتواها، محتوای همیشه سبز نیستند؟
برای اینکه متوجه شوید که چه محتوایی، محتوای همیشه سبز است باید ابتدا با محتوایی که این ویژگی را ندارد آشنا شوید.
- مقالات جدید
- آمار یا گزارشهایی که به سرعت منقضی می شوند
- مقالاتی که در مورد فرهنگ های از بین رفته یا روند موجود تهیه می شوند
- لباس های مد روز و امروزی
به یاد داشته باشید که تولید محتوای همیشه سبز تاریخ انقضا ندارد و در دراز مدت ارزش خود را حفظ می کند؛ بنابراین محتوایی که در مورد انتخابات ریاست جمهوری یا روند بازاریابی امسال است ممکن است در حال حاضر محتوای محبوبی باشد، اما این نوع محتوا، محتوای همیشه نیست.
نکاتی برای تولید محتوای همیشه سبز
پس از اینکه با مفهوم محتوای سبز و غیر سبز و فرمت های تولید محتوای همیشه سبز آشنا شدید، وقت آن است که با چند نکته ی خاص برای نوشتن محتوای همیشه سبز آشنا شوید:
- از کلمات کلیدی درست استفاده کنید. در ابتدا بطور خلاصه گفتیم که استفاده از کلمات کلیدی طولانی، درصد موفقیت شما را افزایش می دهد. حتی پایدارترین محتواها هم اگر مردم در مورد آنها در اینترنت جستجو نکنند ارزشی ندارند، پس در انتخاب کلمات کلیدی دقت کنید.
- سایت خود را بهینه سازی کنید. هنگامی که در محتوای خود از کلمات کلیدی استفاده می کنید فراموش نکنید که استفاده از SEO (بهینه سازی موتورهای جستجو) بهترین روش برای بهینه سازی صفحات است. در متن خود از تصاویر استفاده کنید و از کلمات کلیدی در عنوان، URL و در تمام متن خود استفاده کنید – اما در استفاده از کلمات کلیدی زیاده روی نکنید! همچنین باید برای بهبود رتبه ی SEO سایت خود لینک مقالات همیشه سبز خود را برجسته کنید.
- برای افراد مبتدی محتوا تهیه کنید: ممکن است دوست داشته باشید که تخصص خود را به اشتراک بگذارید و از این طریق به افراد مبتدی کمک کنید. افراد متخصص معمولا در زمینه های گسترده ای جستجو انجام نمیدهند، اما شما میتوانید با استفاده از تخصص خود برای طیف وسیعی از مخاطبان مبتدی خود، محتوای پایدار تهیه کنید.
- بیش از حد از اصطلاحات فنی استفاده نکنید: همانطور که قبلا گفته شد افراد مبتدی با اصطلاحات فنی آشنا نیستند پس سعی کنید تا جای ممکن از اصطلاحات فنی استفاده نکنید.
- محتوای خود را بروز کنید: هنگامی که یک محتوای عالی خلق می کنید، راه ها و ایده های عالی بسیاری وجود دارد که می توانید از آن دوباره استفاده کنید و آن را به شکل دیگری تبدیل کنید.
محتوای همیشه سبز تنها راه موفقیت نیست
محتوای همیشه سبز عالی است، اما فکر نکنید که همه ی چیزی که برای موفقیت نیاز دارید محتوای همیشه سبز است. اینکه محتوای شما بروز و مرتبط باشد نیز مهم است. اگر می خواهید در مدت زمان کم ترافیک سایت خود را افزایش دهید می توانید از روش های بازاریابی کوتاه مدت استفاده کنید. بهترین استراتژی بازاریابی، ترکیبی از محتوای همیشه سبز و مقالات مهم است.
محتوای سبز را در وبلاگ خود پنهان نکنید
هنگامی که محتوای همیشه سبز ایجاد کردید، آن را در وبلاگ خود پنهان نکنید. اگر محتوای خود را منتشر کنید و آن را تنظیم کنید و سپس آن را از یاد ببرید نتایج امیدوارکننده ای را بدست نخواهید آورد. در عوض باید تلاش کنید که محتوای خود را به گونه برجسته کنید که به سرعت مورد توجه بازدید کنندگان قرار گیرد. چند راه برای انجام اینکار وجود دارد که عبارتند از:
- برای افراد مبتدی درصنعت صفحات راهنمای آموزشی در وب سایت خود ایجاد کنید. اینکار باعث افزایش مخاطبان تان می شود و محتوای تان براحتی مورد توجه قرار می گیرد.
- پست های همیشه سبز وبلاگ خود را در نوار کناری وبلاگ یا در بنر صفحه ی اصلی وبلاگ خود برجسته کنید.
- در فواصل معین پست های همیشه سبز وبلاگ خود را دوباره به نمایش بگذارید (با استفاده از بروز رسانی و بصورت موقت اینکار را انجام دهید) تا مخاطبان بیشتری بتوانند ویترین کاری شما را مشاهده کنند.
- در وب سایت خود یک صفحه با نام “شروع” ایجاد کنید تا افراد با اساس و محتوای سایت شما آشنا شوند.
- برای اینکه محتوای تان بیشتر مورد توجه قرار بگیرد محتوای خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.
این را به یاد داشته باشید که روش های فراخوانی (روش هایی که مخاطب دوباره بتوانند محتوای شما را مشاهده کند) به اندازه محتوای انگیزشی و جذاب اهمیت ندارد؛ زیرا محتوای جذاب می تواند شانس موفقیت شما را افزایش دهد.
هنگامی که محتوای خود را بروز می کنید نکات زیر را به یاد داشته باشید:
- مفید بودن (آیا این محتوا برای کاربران کاربردی است؟)
- وضوح بیان (آیا اصطلاحات به کار رفته در متن گیج کننده اند؟ آیا قسمتی از متن بیش از اندازه تخصصی است؟)
- لحن بیان (آیا لحن بیان دوستانه و پر از توصیه های تخصصی است؟)
- به اشتراک گذاری (آیا خوانندگان براحتی میتوانند این محتوا را از طریق رسانه های اجتماعی یا برنامه های کاربردی و یا سایر موارد دیگر به اشتراک بگذارند؟)
انواع قالبها برای تولید محتوای سبز کدام ها هستند؟
از جمله قالبهای متداولی که برای نوشتن محتوای سبز استفاده میشود به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
- تولید محتوا به شکل فهرستوار؛
- ارائه توصیهها در محتوای تولیدی؛
- بررسی ویژگیهای محصولات مختلف؛
- تولید ویدئوها درباره موضوعات مختلف.
استفاده از این قالبها باعث نمیشود که محتوای تولیدیتان به شکل خودکار به محتوای سبز بدل شود. اما به طور کلی، این قالبها برای تولید محتوای سبزی که مدام قابلیت رجوع و استفاده دارد، نسبت به شکلهای دیگر کاربرد بیشتری دارد. مثلا زمانی که یک ویدئو درباره شیوه عوض کردن لاستیک خودرو تهیه میکنید، این محتوا از قابلیت سبز شدن برخوردار است.
چون در حال آموزش مطلبی است که مداوما کاربرد دارد و همواره افرادی وجود دارند که در جستجوی رسیدن به پاسخ سوالاتشان در این زمینه هستند و میخواهند کار تعویض تایر خودرو را یاد بگیرند.
حالا که گفتیم منظور از محتوای سبز چیست و با آن آشنا شدید، بهتر است به سراغ پاسخی برای این پرسش برویم؛ چطور یک محتوای همیشه سبز بنویسیم ؟
برای تولید محتوای سبز باید چه چیزهایی را رعایت کنیم ؟
برای تولید محتوای سبز بهتر است، موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- مدام به پرسشهایی پاسخ بدهید که کاربران به طور معمول با آنها مواجه هستند؛
- توصیههایی برای انجام کارهای متداولی داشته باشید که کاربران برای انجامشان نیاز به راهنمایی دارند؛
- مفاهیم و موضوعاتی را برای مخاطب توضیح بدهید که کمی گیجکننده هستند و مخاطب دوست دارد درباره آنها از گمراهی بیرون بیاید و یاد بگیرد که ماجرا از چه قرار است.
اگر دوست دارید که به طور دقیقتر متوجه شوید، محتوای سبز به چه شکل میتواند باشد، نگاهی به مثالهای زیر هم خالی از لطف نخواهد بود. مثلا موارد زیر از جمله محتواهای سبزی هستند که در بستر فضای مجازی تولید میشوند:
- راهنمای ضروری برای تولید محتوا در شبکههای اجتماعی؛ چنین مطلبی، مخاطبان خاص خود را دارد و برای کسانی که در راهاندازی و توسعه کمپینهای شبکههای اجتماعی مبتدی به شمار میروند، بسیار جالبتوجه خواهد بود.
- چگونه از یک سگ کوچک مراقبت کنیم؛ رابطه حیوانات و فضای مجازی بسیار خوب است. در واقع ترکیب این دو مقوله یعنی مطالب مرتبط با حیوانات و فضای وب و دنیای مجازی، نتایج خوبی به همراه دارد. تولید محتوا در این زمینه هم جذاب و بامزه است و هم برای کسانی که تازه صاحب حیوان خانگی میشوند، کاربردی است.
- ۱۰ روش برای لذت بردن از شکلات داغ؛ در فصلهای سرد سال، چنین موضوعی بسیار پرطرفدار خواهد بود و ترافیک زیادی برای وبسایتتان به همراه خواهد داشت. استفاده از مطالب و عناوینی کلاسیک که از دیرباز مورد توجه همه بودهاند به افزایش ترافیک میانجامد. درست کردن شکلات داغ و مطالب مرتبط با آن، همیشه در فصلهای سرد مخاطب خود را دارد. پس میتوان روی چنین عناوینی به عنوان محتوای سبز حساب کرد.
چند نکته مهم
البته به خاطر داشته باشید که محتوایی که تولید میکنید باید با اهداف و کسب و کارتان سنخیت داشته باشد. مخاطبان خاصتان باید میان جو و فضای کاریتان و محتوایی که عرضه میکنید، ارتباطی مشخص بیابند. فقط به خاطر اینکه، یک عنوان و موضوع میتواند به طور مداوم و همیشگی مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد، نباید از آن در تولید محتوا بهره ببرید.
نکته دیگری که باید به یاد داشته باشید، این است که گاهیاوقات، بعضی از عناوین همیشه سبز در وبسایتها و بسترهای مختلف به شدت کار و استفاده شدهاند. در این صورت، برای اینکه هم به محتوای سبز پرداخته باشید و هم از تکراری شدن پرهیز کنید، سلیقه و نگاه شخصیتان را به محتوا اضافه کنید. یعنی ضمن اینکه از یک مطلب عمومی و پرطرفدار صحبت میکنید، مقوله تمایز را هم در نظر داشته باشید تا در انبوه مطالب تکراری به چشم مخاطب بیایید.
محتوای غیرسبز چیست؟
یکی از بهترین راهها برای تعریف محتوای سبز، شناخت محتوایی است که در دایره تعریف آن قرار نمیگیرد. به عبارت دقیقتر، اگر دوست دارید که با محتوای سبز آشنا شوید باید بدانید که چه چیزهایی شامل آن نمیشود. موارد زیر از جمله عناوین و حیطههایی هستند که در گستره محتوای سبز قرار نمیگیرند:
- عناوین خبری؛
- آمارها و گزارشهایی که روزی منسوخ میشوند؛
- مطالبی که درباره فرهنگ عمومی و ترندهای(trend) روز صحبت میکند؛
- بررسی مُد و ترندهای لباس.
یادتان باشد که محتوای سبز، تاریخ مصرف ندارد و ارزش خود را برای مدتی طولانی حفظ میکند. به همین خاطر است که یک مطلب درباره انتخابات سیاسی یا روندهای بازاریابی در دوره زمانی مشخص را نمیتوان محتوای سبز نامید.
اگر محتوای همیشه سبز ننویسیم، چطور؟
پاسخ کوتاه این است. خیر؛ الزاما بد نیست. بسیاری از کاربران علاقمند به خواندن خبرهای دست اول و داغ یا اطلاعاتی در مورد محصولات و خدمات شما هستند. در واقع اکثر افرادی که در حال جستجو در اینترنت هستند را این افراد تشکیل میدهند. یعنی افرادی که به دنبال رفع نیازهای آنی خود و برای مثال خرید یک محصول یا استفاده از خدمات خاصی هستند. انتشار محتوای غیرسبز کار اشتباهی نیست.
این کار برای شما بازدید به همراه میآورد و منجر به خرید مشتریان از شما خواهد شد. اما باید بدانید که در بلندمدت ترافیک سایت شما را افزایش نخواهد داد. به همین دلیل وقتی انتشار مطالب داغ شما متوقف شود، کاربران زیادی را از دست خواهید داد. محتوای غیرسبز باعث میشود که بازدید سایت شما موقت باشد و بنابراین باید به دفعات زیاد این نوع محتوا را تولید کنید.
نسخه ترکیبی؛ انتشار محتوای همیشه سبز و غیر سبز
ترکیبی از محتوای سبز و غیر سبز میتواند باعث میشود که شما هر نوع مخاطبی را از سایت خود راضی نگه دارید. محتوای سبز به رتبهبندی شما در گوگل کمک میکند و محتوای غیرسبز کاربرانی که به دنبال مسائل روز یا خرید آنی محصولات و خدمات هستند را جذب میکند (خصوصا آنهایی که در شبکههای اجتماعی حضور پررنگی دارند).
با این حال میتوانید محتواهای غیرسبز را نیز تا حدودی شبیه به محتواهای سبز بنویسید و محتوای “نیمهسبز” تولید کنید. این اصطلاح خودمان است، پس در اینترنت به دنبال اطلاعات بیشتر در مورد محتوای “نیمهسبز” نباشید! مثلا به جای عبارت “فلان سلبریتی وزن کم کردهاست” میتوان از عبارت “چگونه مثل سلبریتیها وزن کم کنیم؟” استفاده کنید. در این حالت محتوای شما به سمت سبز بودن نزدیک شده است. همچنین میتوانید درصد مشخصی از محتوای سایت خود را به محتوای همیشه سبز اختصاص دهید و برای مثال پنجاه درصد یا بیشتر از محتوای سایت را به این شکل بنویسید.
نمونههایی از محتوای همیشه سبز
- چگونه وزن خود را کاهش دهیم؟ قبول دارید که از همین حالا تا صد سال دیگر هم این کلیدواژه جستجو دارد؟
- آموزش پختن کباب کوبیده! مقالات آشپزی خصوصا در زمینه دستور پخت غذاهای معروف هم همیشه جستجو دارند
- PHP چیست؟ سئو چیست؟ بازاریابی محتوا چیست.. و مقالاتی از این دست که در خصوص یک دانش مطرح هستند.
- چگونه سایت راه اندازی کنیم؟ مقالاتی که به سوالات رایج پاسخ میدهند همیشه سبز هستند.
چه محتوایی همیشه سبز نیستند؟
- اخبار! خبرها دقیقا مقابل محتوای همیشه سبز قرار دارند. بعنوان مثال تا چند ماه پیش و به مدت یک یا دو روز افراد جستجو میکردند نتیجه انتخابات مجلس یازدهم، اما جستجو مربوط به انتخابات مجلس دیگر تا چهار سال بعد اتفاق نخواهد افتاد.
- نحوه طراحی سبزه عید نوروز، خرید کادو ولنتاین و مواردی مانند اینها که در سال فقط یک بار اتفاق میافتند و به قول معروف فصلی هستند، محتوای همیشه سبز نیستند.
- تعداد بهبود یافتگان کووید-۱۹! محتوایی که با آمار و ارقام سر و کار دارند نیز همیشه سبز نیستند.
تصویر زیر دقیقا گویای محتوایی است که همیشه سبز نیست، مانند یک خبر که در بازهای خاص جستجوی زیادی دارد و رفته رفته از میزان جستجوی آن کاسته میشود.
چگونه محتوای همیشه سبز تولید کنیم؟
برای تولید محتوای همیشه سبز دو مرحله زیر را انجام دهید.
موضوعات همیشه سبز را بیابید
بهترین راه یافتن موضوعاتی که جستجوی زیادی دارند استفاده از ابزار Google Keyword Planner میباشد، اما برای استفاده از این ابزار نیاز است که قبلا از سرویسهای پولی گوگل ادوردز استفاده کرده باشید. اما اگر امکان پرداخت دلاری ندارید، نگران نباشید راهکاری دیگر وجود دارد که در ادامه به شرح آن میپردازیم.
استفاده از سرویس رایگان گوگل ترندز
گوگل ترندز همانگونه که از نامش پیداست، Trend ها (محبوبها) را به ما نشان میدهد. برای استفاده از این سرویس رایگان گوگل کافی است به آدرس trends.google.com مراجعه کنید. سپس در صفحهای که مشاهده میکنید موضوعی که قصد بررسی ترند بودن آن دارید را وارد نمایید.
برای نمونه ما عبارت «عید نوروز» را برای بازهای پنج ساله بررسی کردیم و با نتیجه زیر مواجه شدیم.
همانگونه که در تصویر بالا مشاهده میکنید، عید نوروز دقیقا در ابتدای هر سال جستجو شده و بعد از آن هیچ جستجویی نداشته و یا جستجوهای بسیار کمی داشته است. پس اینگونه به کمک نمودار Google Trends به این نتیجه میرسیم که موضوع انتخابی ما، موضوعی مناسب برای تولید محتوای همیشه سبز نمیباشد و اگر شما هم هر موضوعی وارد کردید و با چنین نموداری مواجه شدید، بدانید که آن موضوع همیشه سبز نیست. اکنون به تصویر زیر توجه کنید.
همانگونه که در تصویر بالا مشاهده میکنید، عبارت «سئو چیست» در طول زمان همواره جستجوی یکسان و بالایی داشته است. این نوع نمودار نشان میدهد که موضوع انتخابی ما، یک موضوع همیشه سبز و محبوب است.
روش دیگر استفاده از سایت www.ahrefs.com/keywords-explorer که غیر رایگان است.
اما اگر اکنون هیچ ایدهای برای تولید محتوای همیشه سبز ندارید که آن را در ابزار معرفی شده تحلیل کنید، نگران نباشید، با کلیک روی دکمه زیر میتوانید به مقاله جامعی که در خصوص ایده یابی برای محتوای همیشه سبز نوشتهایم مراجعه کنید و با بیش از ۳۰ ایده برای تولید محتوای همیشه سبز آشنا شوید و از آنها الگو بگیرید، سپس قطعا تعداد زیادی ایده برای تولید محتوای همیشه سبز خواهید داشت.
حالا با تعریفی که کردیم، به نظر شما کدام یک از محتواهای زیر محتوای همیشه سبز هستند؟
- قیمت خودروهای داخلی باز هم افزایش پیدا کرد
- اصغر فرهادی فیلم جدیدش را در اسپانیا میسازد
- مشخصات گوشی سامسونگ A50 را در این مقاله بخوانید
- هرچیزی که درباره برج ایفل باید بدانید
خب عنوان اول کاملا بستگی به زمان دارد و نمیتواند محتوای سبز باشد.
عنوان دوم هم وابسته به زمان است و از زمان ساخت فیلم اصغر فرهادی چند سال میگذرد.
عنوان سوم که به مشخصات فنی یک مدل خاص از گوشی مربوط است، تا زمانی که این گوشی در بازار عرضه میشود و استفاده میشود، کاربردی است. ممکن است بعدها هم مورد استفاده قرار بگیرد و آن را تا حدودی میتوان محتوای سبز دانست.
اما عنوان چهارم با همه ویژگیهای محتوای همیشه سبز سازگار است. هر زمانی که شما بخواهید چیزی از برج ایفل بدانید، این مقاله کمکتان خواهد کرد. مطالبی که درباره مکانهای تاریخی و گردشگری نوشته میشوند، معمولا جزو محتوای همیشه سبز دستهبندی میشوند.
مشکلی که محتواهای همیشه سبز دارند، این است که اغلب احساس میشود که درباره بهترین موضوعات قبلا نوشته شده است، گاهی حتی بیش از حد.
در این حالت، نکته اصلی اضافه کردن یک دیدگاه منحصر به فرد به یک موضوع محبوب، یا رفتن به عمق بیشتر و ارائه جزئیات بیشتر است. به دنبال کلمات کلیدی طولانیتر (Long Tail) باشید که رقابت زیادی ندارند.
ما حتی سایتهای همیشه سبز نیز داریم. سایتهایی مثل ویکی پدیا، IMDB، About و… از جمله سایتهایی هستند که تعداد زیادی محتوای سبز درقالب موضوعات متنوع منتشر میکنند.
راهکار بهینه سازی محتوا
المان های زیادی در یک پست یا راهنمای همیشه سبز وجود دارند که می توانند برای کمک کردن به بهره وری محتوای شما کمک بهبود یابند. در این قسمت ۷ مورد از آن ها را می بینید که می توانید امتحان نمایید.
۱ – کیووردهای خود را بازبینی کنید
هدفگیری کیوورد در واقع عمل جمع آوری یک قطعه محتوا حول محور یک کلمه یا جمله بخصوص است که در اصل این موضوع چیزی است که مشتریان ایده آل شما زمان جستجوی محصولات و خدماتتان به دنبال آن می باشند. این کار به بیزینس شما اجازه می دهد تا جلوی چشمان آن ها باشید زمانی که قصد یادگیری، تعامل و خرید دارند.
اگر محتوای شما شامل اطلاعات با ارزش باشد اما برای یک کلمه یا جمله هدفگیری نشده باشد، تحقیقات کیوورد خود را انجام داده و کیووردی که می توانید هدفگیری کنید را پیدا کنید. ابزارهای تحقیقات کیوورد متعددی هستند که می توانند به شما در شناسایی موضوعات محبوب و مرتبط کمک کنند. پس از این که کیوورد مورد هدف خود را شناسایی کردید، آن را در یک عنوان، Subheading و تگ های عکس های پست خود قرار دهید تا به گوگل نشان دهید که سعی دارید برای چه چیزی رتبه بگیرید. اگر در حال حاضر کیوورد مورد هدف دارید، هنوز هم تنظیماتی وجود دارند که می توانید زمان تازه سازی محتوای خود انجام دهید مانند:
- هدفگیری موضوعات مرتبط
کیووردی که محتوای شما در حال حاضر هدفگیری کرده است را جستجو کرده و ببینید آیا موضوعات مرتبط یا جدیدی در این باره هستند که بخواهید به محتوای خود اضافه کنید یا خیر. نتایج بخش “People Also Ask” نیز می تواند به شما درباره بخش های جدید و موضوعات مرتبطی که می توانید پوشش دهید کمک کند.
- هدفگیری موقعیت مکانی
یکی دیگر از راه های هدفگیری موضوعات جدید مرتبط کردن محتوا با یک موقعیت مکانی است. به عنوان مثال، اگر شما یک برنامه ریز رویداد هستید و پستی درباره انتخاب محل برگزاری رویداد منتشر کرده اید، شاید بهتر باشد بخش جدیدی به محتوای خود اضافه کنید که مکان های برگزاری محبوب در یک ناحیه مشخص را لیست کرده است.
شیوه سوم قدرت بخشیدن به هدفگیری محتوای شما هدفگیری همان کیوورد با قالب های مختلف است. به عنوان مثال، اگر یک حسابدار هستید و پستی درباره نکات کلی مالیاتی منتشر کرده اید، می توانید بخش هایی را اضافه کنید که به صورت عمودی و پشت سر هم موضوعات مختلف مرتبط با موکلان شما در ستون های افقی را هدفگیری می کنند، مانند “نکات مالیاتی برای مشاوران املاک”، “نکات مالیاتی برای وکلا”، “نکات مالیاتی برای شهروندان” و موارد مشابه.
- تمرکز را به سمت ترند انتقال دهید
یک شیوه دیگر برای هدفگیری این است که بخش جدیدی در پست خود ایجاد کنید که درباره ترندهای حال حاضر دنیا صحبت می کند. این ایده مسلماً بر اساس اتفاقات کنونی اجرا می شود. طی سال گذشته به دلیل پاندمی ویروس کرونا خیلی چیزها تغییر کرده است و نیازهای مصرف کنندگان نیز در حال تغییر هستند، بنابراین محتوای شما در صورتی که روی اولویت های جدید متمرکز باشد، احتمالاً ترافیک بیشتری نیز دریافت خواهد کرد.
۲ – اضافه کردن (یا حذف کردن) اطلاعات
اگر محتوای شما در حال حاضر به خوبی متمرکز است و نمی خواهید که هدفگیری را انتقال دهید، همیشه می توانید به سراغ اطلاعات قرار داده شده در بدنه پست بروید. خوشبختانه، اطلاعات در دنیای دیجیتال و متصل امروزی به وفور یافت می شود. در واقع، به صورت روزانه ۲.۵ کوانتیلیون بایت داده ایجاد می شود. بیایید به سراغ چند شیوه بهبود اطلاعات محتوای خود برویم.
منابع را دوباره چک کنید
برای پست های در مورد ابزارها و منابع، هر منبعی که معرفی کرده اید را دوباره چک کنید. بعضی از پلتفرم ها کم کار می شوند، نامشان را تغییر می دهند یا توسط رقبای خود از بین می روند. تحقیقات خود را انجام دهید و ببینید آیا می توانید منبع قدیمی را از لیست خود حذف کرده و با یک مورد جدید جایگزین کنید یا خیر.
استراتژی های جدید اضافه کنید
برای پست های درباره ترفندها و استراتژی ها، ببینید آیا می توانید یک یا دو استراتژی جدید اضافه کنید یا خیر. تکنولوژی دائماً در حال تحول یافتن است (هم فیزیکی و هم دیجیتالی) و پیشنهادات شما ممکن است تغییر کنند. به عنوان مثال، اگر یک بیزینس درباره سقف سازی دارید و پستی درباره ابزارهای مورد نیاز جهت تعمیر سقف دارید، بهتر است متریال های جدید یا شیوه های جدیدی که بلد هستید را اضافه کنید.
آمار ارائه کنید
تقریباً برای هر نوع پستی، همیشه می توانید برای حمایت از اطلاعاتی که ارائه می کنید از آمار و ارقام استفاده کنید. مطالعات جدید هر لحظه ارائه می شوند و لینک زدن به سایت هایی که اعتبار زیادی دارند می تواند برای سایت شما مزیت های زیادی داشته باشد.
نقل و قول های مشتریان را قرار دهید
شما همچنین می توانید داستان های حمایت کننده، رضایت مشتریان یا نقد و بررسی های آن ها را قرار دهید. اگر یک برنامه ریز مجالس هستید و در مورد بهترین تالارهای یک منطقه خاص نوشته اید، نقل و قول های موکلان خود را (با اجازه خودشان) که از این تالارها استفاده کرده اند اضافه کنید.
نتایج واقعی را اضافه کنید
شیوه ای که حتی بهتر از نقل و قول های حمایت کننده از شماست، داده های حمایت کننده هستند. صحبت کردن در مورد این که چطور استفاده از انرژی پاک باعث شده است که یکی از مشتریان شما چقدر در هزینه های الکتریکی خود صرفه جویی کند، خودش به خوبی کار را انجام خواهد داد.
آیتم های عملی ارائه کنید
آخرین نکته برای بهبود محتوا عملیاتی بودن است. اگر محتوای شما درباره مزایای یک استراتژی ی شیوه بخصوص صحبت می کند، در مورد شروع کردن این روش صحبت کنید. اگر شما مجموعه ای از محصولات را گردآوری کرده اید، لینک هایی برای پیدا کردن این محصولات قرار دهید.
بیایید به دو نکته دیگر در مورد تازه کردن اطلاعات محتوای خود توجه کنیم:
- اگر متوجه شدید که رتبه یک محتوای بخصوص در حال کاهش است، به قطعه های برتر نگاه کرده و ببینید درباره چه چیزهایی صحبت می کنند تا مطمئن شوید که شما مفهوم مناسبی را پوشش می دهید.
- برای پست های معرفی یا داده ها، بهتر است محتوا را همان طور که هست به صورت سوابق تاریخی حفظ کنید. اگر آپدیت ها و معرفی های جدیدی دارید، می توانید آن ها را به صورت پست های جدید منتشر کنید و سپس به معرفی های قبلی لینک کنید تا یک داستان جامع داشته باشید.
۳ – المان های تصویری خود را چک کنید
بازاریابی تصویری فاکتور بزرگی در ایجاد تمایز میان شما و رقبایتان است. بنابراین نگاهی داشته باشیم به شیوه های تازه سازی محتوا در زمینه المان های تصویری.
- عکس اضافه کنید
اول از همه، اگر محتوای شما شامل عکس نیست، عکس اضافه کنید! این کار یکی از بهترین راه های زنده کردن دوباره محتوای قدیمی است. در کنار داشتن عکس، شاید بهتر باشد که به فکر اضافه کردن یک ویدیو یا اینفوگرافیک برای جامع تر کردن پست یا بخشی از آن باشید. شما سپس می توانید عنوان خود را به اضافه اینفوگرافیک یا ویدیوی توضیح دهنده آپدیت کنید تا محتوای فوق العاده ای داشته باشید.
- به دنبال خرابی ها باشید
قدم بعدی برای شما این است که ببینید آیا عکس هایی که دارید بهینه سازی شده اند یا خیر. آیا آن ها در به شکل و اندازه مناسب به نمایش درمی آیند؟ سیستم های مدیریت محتوا به نسخه های بهتر بهبود می یابند و بعضی اوقات عکس ها در این پروسه گم می شوند. عکس های بزرگ می توانند سرعت بارگزاری صفحه را کاهش داده و به رتبه شما آسیب برسانند. همچنین هیچ شیوه بهتری برای خراب کردن یک قطعه محتوا نسبت به عکس های خرابی که به صورت یک آیکن نمایش داده می شوند وجود ندارد.
همچنین اگر یک پست را با عجله قرار داده اید یا آن را قبل از این که بدانید چه کیووردهایی را باید در نام فایل یا Alt Tagها قرار دهید منتشر کرده اید، الان زمان خوبی است که برگردید و این اشتباه را جبران نمایید.
- اسکرین شات ها را آپدیت کنید
آپدیت کردن اسکرین شات ها مخصوصاً برای پست هایی که راهنمای کار با یک نرم افزار یا پلتفرم آنلاین هستند اهمیت دارد چرا که رابط های کاربری آن ها دائماً تغییر پیدا می کنند. زمانی که مصرف کننده ای می خواهد بداند چطور کاری را انجام دهد، تصاویر معمولاً اولین چیزی هستند که آن ها به دنبالش می روند و اگر متوجه شوند که اسکرین شات های شما قدیمی هستند، از پست خارج شده و به دنبال پستی می گردند که دارای عکس هایی باشد که با چیزی که می خواهند تطابق داشته باشد.
البته شما نمی توانید این کار را برای همه پست ها انجام دهید. به عنوان مثال در WordStream، آن ها راهنماهای متعددی در مورد گوگل ادز، تبلیغات فیس بوک، اینستاگرام و … دارند که همگی پلتفرم هایی هستند که دائماً در حال تغییر می باشند. در این مورد، آن ها آپدیت کردن عکس های بهترین محتواهای خود از لحاظ عملکرد را در اولویت قرار داده اند.
- عکس های Stock را جایگزین کنید
راه دیگر تازه سازی عکس ها جایگزین کردن عکس های استوک با عکس های واقعی است. فرقی نمی کند که یک برنامه ریز مجالس باشید، پرستار کودکان باشید یا متخصص نصب راه پله، شروع به عکس گرفتن از کار واقعی که انجام می دهید کنید، عکس های قبل و بعد و مشتریان خوشحال و آن ها را در محتوای خود قرار دهید.
اگر عکس های واقعی در دسترس ندارید، جستجوی هشتگ در شبکه های اجتماعی را امتحان کنید. شما می توانید عکس جدید و مرتبط با تقریباً هرچیزی را در این پلتفرم ها پیدا نمایید. یک ایده دیگر استفاده از اسکرین شات های ویدیوهای آموزشی شماست. در حالی که ویدیو نوع محتوای ترجیح داده شده توسط کاربران است، همچنان کوئری ها و موضوعاتی هستند که کاربران می خواهند سریعاً از میان آن ها Scroll کرده و بدانند که باید چه کاری انجام دهند. به یک سری نکات دیگر در مورد ایجاد عکس های بهتر بازاریابی محتوایی توجه کنید.
- ویدیوها و اینفوگرافیک ها را اضافه کنید (یا اسکرین شات هایی از آن ها)
- اندازه، نام فایل، Alt Tagها
- آپدیت کردن اسکرین شات های رابط های کاربری قدیمی
- جایگزینی عکس های استوک با عکس های واقعی
- اولویت بندی جایگزینی عکس ها برای بهترین محتواها از نظر عملکرد
۴ – به فرمت خود تنوع ببخشید
بهترین مدل محتوا برای سئو محتوای طولانی است. (۱۲۰۰ کلمه و بیشتر) داشتن محتواهایی با تعداد کلمات مناسب فرصت های بیشتری به شما برای این که به گوگل نشان دهید مقاله تان پاسخ سوالاتی که کاربران زمان جستجو کردن کیوورد مورد نظر شما را دارند در خود دارد را می دهد. اگرچه که گوگل تنها به این که شما چقدر اطلاعات ارائه می کنید علاقه مند نیست. بلکه گوگل همچنین می بیند که کاربران برای چه مدتی روی صفحه شما باقی می مانند.
خوانندگان معمولاً دوست دارند سریعاً صفحه را از بالا تا پایین برانداز کنند تا تصمیم بگیرند که ارزش ماندن دارد یا خیر و اگر مقاله شما تنها پاراگراف های دنباله دار متنی باشد، نمی توانند این کار را سریع انجام دهند. اگر پست شما ترافیک یا تعامل زیادی دریافت نمی کند، برگردید و محتوا را به بخش های جداگانه با تیترهای واضح تفکیک کنید. همچنین، هر بخش را با لیست های گلوله ای، لیست های معمولی، نکات اصلی و مثال ها برای نشان دادن منظور خود بهبود بخشید. نه تنها این کار به خواننده شما می گوید که در جای درستی حضور دارد، همچنین تعامل آن ها را برای مدت بیشتری تمدید می کند. علاوه بر این، این مدل فرمت دهی شانس این که محتوای شما به یک Snippet یا دیگر نتایج در صفحه نتایج جستجوی گوگل تبدیل شود را افزایش می دهد.
تنها اضافه کردن یک المان نکته اصلی به هر بخش که شامل نسخه کوتاه یا خلاصه ای از اطلاعات ارائه شده در پاراگراف است می تواند در این بخش به شما کمک کند.
۵ – عناوین خود را عوض کنید
چند دلیل برای این که عنوان پست شما نیاز به کار داشته باشد وجود دارد. اولین دلیل این است که اگر در حال اضافه کردن نکات جدید هستید یا می خواهید نکات غیرمرتبط را حذف کنید، باید عدد قرار داده شده در عنوان را نیز تغییر دهید. این کار ساده ای است، اما آیا عنوان پست بلاگ شما روی یک عکس نیز قرار داده شده است؟ این چیزی است که باید تغییر یابد. آیا عنوان در URL قرار دارد؟ شما نباید URL را تغییر دهید، چرا که شما می خواهید داده های ترافیکی را نظارت کنید و تاثیر بهبود بخشی های خود را بسنجید، اما کاری که می توانید انجام دهید این است که مطمئن شوید عدد قبلی از URL حذف شده است. بدین صورت می توانید از عدم تطابق میان عنوان در صفحه نتایج جستجو و URL جلوگیری کنید.
تغییر دیگری که می توانید در قبال عنوان انجام دهید این است که اگر تغییرات قابل توجهی در اطلاعات محتوا ایجاد کرده اید، بهتر است که عنوان خود را به ماه یا سال کنونی در یک براکت یا به صورت “آپدیت شده برای ]سال کنونی[” تغییر دهید. زمانی که جستجو کنندگان آنلاین یک تاریخ در عنوان می بینند، احتمال کلیک کردنشان بیشتر می شود. کلیک های بیشتر می توانند منجر به بالا رفتن رتبه شما نسبت به رقبایی که محتوای خود را تازه سازی نکرده اند می شود.
از همه مهم تر، آیا عنوان شما می تواند از متن جذاب تری استفاده کند؟ نوشتن عناوین جذاب به خودی خود یک هنر محسوب می شود. بیایید به یک سری نکته در مورد تازه سازی بهتر عناوین برای سئوی بهتر نگاهی داشته باشیم:
- عنوان را عملیاتی کنید
عنوان را عملیاتی کنید تا به خوانندگان این اطمینان را بدهید که چیز با ارزشی را از این محتوا دریافت می کنند. به عنوان مثال، “۸ مزیت چای سبز” می تواند به “۸ دلیل برای این که چای سبز را همین الان امتحان کنید” تبدیل شود. با کمی عمل و ایجاد حس اضطرار، می توانید به همان رضایت آنی که همه دوست داریم برسید. یک استراتژی ساده تر در این زمینه این است که جملاتی مانند “+نحوه انجام این کار” یا “به علاوه نکاتی از سوی متخصصین” به عنوان اضافه کنید.
- از اعداد استفاده کنید
هر زمان که امکانش وجود دارد، سعی کنید محتوای خود را به چیز کمی تبدیل کنید. به عنوان مثال:
- ۱۰ نکته برای نوشتن یک رزومه موفق
- نحوه تبدیل شدن به یک فریلنسر در ۵ مرحله
- راهنمای ۵ دقیقه ای برای سئوی بهتر
خوانندگان دوست دارند کمی از حس پیشبینی خود برای محتوایی که مصرف می کنند استفاده کنند و هنگام خواندن محتوا حس دستاورد کسب کردن را داشته باشند.
- صفت های خود را تغییر دهید
از صفت های جدید برای القا کردن ارزش منحصر به فرد خود استفاده کنید. آیا از “موثر”، “خلاقانه” یا “کاربردی” خیلی استفاده می کنید؟ سعی کنید آن ها را با “غیرمعمول”، “فوق العاده” یا “فکرش را هم نمی کردید” جایگزین کنید.
دیگر کلماتی که می توانید در عنوان استفاده کنید عبارت اند از:
- بهترین
- به طرز شگفت آوری ساده
- برترین
- تایید شده توسط متخصصین
- مرموز
در صفحه نتایج جستجوی پایین، تیتر شامل اعداد، تاریخ و کلمات توصیف کننده برای جلب توجه خواننده می باشد.
در نهایت، مبانی اصلی را چک کنید. آیا کیووردی که می خواهید هدفگیری کنید در عنوان وجود دارد یا کمی با کیوورد اصلی متفاوت است؟ آیا این کلمه در ابتدای عنوان است یا آخر آن؟ صفحه نتایج جستجو تنها ۷۰ کاراکتر اول تیتر را نشان می دهد، بنابراین این موضوع را در ذهن خود داشته باشید. ابزارهای تست کننده عنوان در صفحه نتایج جستجو به وفور در اینترنت پیدا می شوند که یکی از آن ها ابزار مربوط به وب سایت Moz است.
۶ – Meta Description خود را تغییر دهید
Meta Description توضیح کوچکی از صفحه شماست که در صفحه نتایج جستجو ظاهر می شود. این بخش شامل خلاصه ای از این است که مقاله در مورد چیست که با توجه به متن محتوا می تواند یا جستجوکنندگان را ترغیب به کلیک کردن کند و یا باعث شود که به سراغ نتیجه بعدی بروند. اگر مراحل بالا را دنبال کرده و محتوای خود را آپدیت کرده اید، احتمالاً Meta Description شما نیز به تازه سازی نیاز دارد.
- آیا پست خود را عملیاتی تر کرده اید؟ در مورد این که خواننده می تواند چه چیزی از مقاله بدست آورد صحبت کنید.
- آیا کیووردهای مرتبط را اضافه کرده اید؟ آن ها را به توضیحات خود اضافه کنید. این موضوع بسیار مهم است چرا که گوگل کیووردهای جستجو شده در Meta Description را Bold می کند.
- آیا توضیح شما بیش از حد کوتاه است؟ چند نکته اساسی مقاله را لیست کنید تا پیش نمایشی از چیزهایی که پوشش می دهید را به نمایش بگذارید.
۷ – لینک های خود را ویرایش کنید
چند روش برای استفاده از لینک ها برای تازه سازی محتوا وجود دارد.
- لینک های جدید اضافه کنید
اول از همه، اگر به صورت مستمر در حال تولید کردن پست های بلاگ و راهنماها هستید، لینک ها را به محتواهای جدیدتر خود اضافه کنید. لینک های داخلی به شما کمک می کنند که خوانندگان را بیشتر در سایت نگه دارید و همچنین مسیرهای بیشتری برای Crawl شدن سایت شما توسط ربات های گوگل ایجاد می کنند. هرچقدر گوگل راحت تر بتواند سایت شما را اسکن کند و ارتباط صفحات با یکدیگر را درک کند، سئوی بهتری خواهید داشت.
- لینک های جدید برای صفحه از محتوای جدید ایجاد کنید
در مرحله دوم به سراغ محتواهای جدیدتر خود که عملکرد خوبی دارند بروید و به پستی که در حال تازه سازی محتوای آن هستید لینک بزنید.
- لینک های خراب را تعمیر کنید
این لحظه زمان خوبی است که لینک هایی که در حال حاضر در محتوای شما وجود دارند را چک کنید که خراب نشده باشند. گوگل از بن بست خوشش نمی آید!
محتوای خود را با این ۷ ترفند تازه کنید
همان طور که حالا می توانید ببینید، حتی محتوای همیشه سبز نیز در طول زمان منقضی می شود اما شما می توانید ظاهری جدید به آن ببخشید تا ارزشی که به خوانندگان ارائه می کند و ترافیکی که به سوی سایت روانه می کند را حفظ کنید. بیایید یادآوری درباره استراتژی های پوشش داده شده در این پست داشته باشیم.
- کیووردهای خود را بازبینی کنید
- اطلاعات اضافه یا حذف کنید
- تصاویر خود را چک کنید
- فرمت خود را بازبینی کنید
- عناوین خود را تغییر دهید
- Meta Description خود را ویرایش کنید
- لینک های جدید اضافه کنید
زمانی که محتوای خود را تازه سازی کردید، مطمئن شوید که آن را در شبکه های اجتماعی و خبرنامه ایمیلی خود به اشتراک بگذارید تا ترافیک بیشتری کسب کنید.
مضامین محتوای همیشه سبز
دامنه مباحث محتوای همیشه سبز فقط به تخیل شما محدود می شود و محدودیت دیگری وجود ندارد. نکته اصلی این است که از مطالبی استفاده کنید که فردا یا به عنوان یک راهنمای عملی یا یک مطالعه سرگرم کننده در خدمت مخاطبان هدف شما نیز قرار بگیرد. با این حال برخی از موضوعات وجود دارند که به طور طبیعی به ویژه به عنوان محتوای طولانی مدت کار می کنند؛ در ادامه برای چند مورد شغلی نمونههایی از محتوای همیشه سبز آوردهایم که ما در الومحتوا برای این نوع کسب و کارها استفاده کردهایم:
- امور مالی و حسابداری (نکات پس انداز، استراتژی های سرمایه گذاری، وام های مصرفی و غیره)
- در هر شغلی (سوالات متداول در مصاحبه های شغلی، نکاتی در مورد مذاکرات مربوط به حقوق و غیره)
- سلامتی (نکاتی در مورد سرماخوردگی، درمان های خانگی برای سوزش معده و غیره)
- رژیم های غذایی (بدون ورزش لاغر شوید، نکات تغذیه سالم افراد مشهور و غیره)
- تناسب اندام (دویدن بدون آسیب و غیره)
- پخت و پز و دستور العمل ها (دستور العمل های کیک مورد علاقه مادربزرگ، سوشی و غیره)
- سفر (زیباترین سواحل، مقصدهای محبوب محلی ها و غیره)
- زیبایی (نکات مربوط به آرایش، نحوه جوان نگاه داشتن و غیره)
- هدایا (بهترین هدیه ها برای روز ولنتاین ، مادران و غیره)
اما حتی اگر این مسائل به مقالات شما نمی خورد، اگر اصل اصلی را درک کنید، باز هم می توانید محتوای همیشه سبز موفق ایجاد کنید. در حالی که مقاله ای مبنی بر به روزرسانی جدید Google فقط برای مدت کوتاهی مرتبط است، متنی که به تأثیر به روزرسانی می پردازد و توصیه هایی برای دارندگان وب سایت ارائه می دهد، ممکن است برای چندین ماه یا حتی سال ها مورد توجه باشد.
۷ نکته کاربردی در تولید محتوای همیشه سبز
- کم کاری نکنید! محتوای شما قرار است همیشه دیده شود، پس برای آن وقت بگذارید و کیفیت و کمیت محتوا را تا جایی که می توانید، تقویت کنید.
- به روز رسانی کنید. محتواهای سبز شما دائماً در حال جذب مخاطب برای شما هستند. پس هر از گاهی به آن ها سر بزنید و این محتواهای ارزشمند را به روز رسانی کنید.
- بذر خود را آبیاری کنید. تولید محتوا کافی نیست. شما باید محتوایی که کاشته اید را با لینک های داخلی و جذب لینک های خارجی، آبیاری کنید تا سبز شود.
- سر نخ بگیرید. محتواهای همیشه سبز منبع خوبی برای Lead Generation هستند. با ایجاد «دعوت به اقدام یا Call to Action» سعی کنید بازدهی محتوای خود را افزایش دهید.
- بازخورد بگیرید. کامنت هایی که برای محتواهای مهمتر شما نوشته می شوند، طبیعتاً از سایر کامنت ها مهم تر هستند و باید آن ها را جدی تر بررسی کنید.
- لینک های شکسته را حذف کنید. لینک های داخلی محتواهای همیشه سبز، باید همیشه کار کنند. در بازه های زمانی مشخصی، چک کنید که همه لینک ها به درستی کار می کنند یا ایراد دارند.
- نسخه قابل دانلود ارائه دهید. محتواهای ارزشمند و مفصل، باید امکان دانلود داشته باشند تا کاربران بتوانند بدون دسترسی به اینترنت هم آن ها را در کامپیوتر یا موبایل خود داشته باشند و مطالعه کنند.
فقط روی نوشتن محتوای همیشه سبز تمرکز نکنید
محتوای سبز در دنیای وب خیلی ارزشمنده اما نباید همه محتوای سئو رو محتوای سبز تشکیل بده. باید بدانید محتواهایی که زمان دار هستن هم ارزش خاص خودشون رو دارن.
تو قسمت های بالا گفتیم که محتواهایی که در مورد انتخابات ریاست جمهوری هستن همیشه سبز نیستن چون خیلی زود منسوخ میشن، اما مزیت نوشتن درباره این موضوعات اینه که برخلاف این که همیشه سبز نیستن، اما در یک دوره خیلی در مورد اونا جستجو و بحث میشه. به همین خاطر یه مقاله ای که زمان دار باشه میتونه تا چند ماه باعث ترافیک زیادی توی سایت تون بشه اما بعد از آن ارزش خودش رو از دست میده. همین موضوع برای مقاله ای که از داده های آماری استفاده می کنه و طی یه دوره به میزان زیاد درباره اون جستجو میشه هم صدق می کنه. مقالاتی مثل این موارد، یه مدتی ارزشمند و مهمن اما همیشه این طوری نمی مونن.
مزیت مقالات همیشه سبز اینه که پتانسیل این رو دارن که برای ماه ها یا حتی سال ها ترافیک بالایی رو به سایت تون بیارن. بهترین استراتژی برای بازاریابی محتوا اینه که توی وبسایت تون هم از پست های زمان دار و ترند استفاده کنید و هم از پست های همیشه سبز!
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.