چگونه تولید کننده محتوا شویم؟
برای اینکه بدانیم چگونه تولید کننده محتوا شویم باید با یک سری مسائل آشنا شویم. به همین خاطر توضیحات جامع و کاملی در این مقاله آمده تا افرادی که قصد آشنایی با این موضوع که چگونه تولید محتوا انجام دهند و از آن کسب درآمد داشته باشند بتوانند به راحتی مطالب مورد نیاز خود را پیدا کرده و به هدف خود برسند.
نمایش فهرست این آموزش :
- چگونه تولید کننده محتوا شویم؟
- انواع محتوا چیست؟
- اهمیت تولید محتوا؛ چرا تولید محتوا مهم است؟
- روش های کسب درآمد از تولید محتوا
- 1. استخدام به عناون کارشناس تولید محتوا سایت
- 2.تولید محتوا در اینستاگرام
- 3.تاسیس یک کانال یوتیوب
- 4.تدوین ویدئو
- 5.تاسیس سایت انگلیسی زبان و کسب درآمد دلاری
- 6.آموزش تولید محتوا به دیگران
- 7.فروش ویدئوهای آموزشی
- 8.استخدام به عنوان ادمین اینستاگرام
- 9.تاسیس سایت فارسی زبان و دریافت تبلیغات
- 10.ایده یابی و مشاوره در زمینه تولید محتوا
- 11.فروش عکسها و تصاویر متحرک
- 12.تولید پادکست و دریافت درآمد از طریق تبلیغات و حمایتهای مالی
- 13.ارائه خدمات طراحی گرافیکی
- درآمد تولید محتوا متنی در ایران و خارج
- درآمد تولید محتوا ویدیویی چقدر است؟
- درآمد تولید محتوا صوتی چقدر است؟
- فرآیند و مراحل تولید محتوا
- ابزارهای تولید محتوا که باید بشناسید!
- خصوصیات یک تولید کننده محتوا چه هستند؟
چگونه تولید کننده محتوا شویم؟
تولید کننده محتوا شغلی بسیار کاربردی و مدرن بوده که چند سالی از ورود آن به عرصه تکنولوژی بیشتر نگذشته است. برای اینکه بدانیم چگونه تولید کننده محتوا شویم باید با برنامه های مورد نیاز برای تولید محتوا هم آشنایی کامل داشته باشیم. نرم افزارهایی مانند ورد(Word)، اکسل(Excel)، گوگل ترندز (google trends)، گوگل داک(google docs) و… از جمله نرم افزارهایی به شمار میروند که برای تولید محتوا مورد نیاز هستند.
نرم افزارهای تولید محتوا باید همیشه به روز و آپدیت باشند تا بتوان از امکانات ویژه و جدیدی که شرکت های سازنده برای این نرم افزارها در نظر گرفته اند، استفاده کرد. اینکه چگونه تولید کننده محتوا شویم مهم است اما باید بدانیم که چگونه میتوان از تولید محتوا به درآمد مناسب و مورد نیاز رسید.
گرچه ممکن است در برخی موارد داشتن مدرک تحصیلی یا گواهینامه های تخصصی به نفع شما باشد، اما برای اینکه یک تولید کننده محتوا شوید، الزامی نیستند.
اغلب صاحبان کسب و کار و تیم های بازاریابی به دنبال نویسندگانی هستند که در زمینه تولید محتوا سابقه ثبت شده داشته باشند و محتواهای تولید شده توسط آن ها، نتایج مثبتی به بار آورده باشد.
به همین دلیل این سؤال برای ما پیش می آید که چگونه یک تولید کننده محتوا شویم. در ادامه سعی کرده ایم به صورت گام به گام راهکارهای کاربردی در این زمینه ارائه دهیم:
گام نخست: یک زمینه مناسب برای تولید محتوا انتخاب کنید. انتخاب یک حوزه یا زمینه برای نگارش و تولید محتوا بسیار مهم است چراکه برخی از حوزه های کاری پرسود تر از بقیه هستند به عنوان مثال طبق تحقیقی که در سال 2020 انجام شد، برخی از حوزه های کاری برای تولید محتوا به شرح زیر اعلام شد:
- حوزه مالی و سرمایه گذاری: بیشترین بخش ها در این حوزه شامل امور مالی شخصی، حسابداری، سهام مالی، ارز دیجیتال و تعیین بودجه است
- ارز دیجیتال: درست است که ارز دیجیتال را در بخش مالی هم معرفی کردیم ولی این روزها این حوزه به حدی داغ و پرطرفدار است که می تواند خود به عنوان یک زمینه فعالیت مستقل به حساب آید.
- گردشگری: برای نویسندگی در این حوزه باید ذهن خلاق و داستان پردازی داشته باشید تا بتوانید گردش به مناطق مختلف جهان را هم چون داستانی مهیج برای مخاطبان خود بازگو کنید.
- دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتالی: یکی از پرطرفدارترین فیلدها برای تولید محتواست و تقریباً تمام کسب وکارها به نوعی با آن سر و کار دارند بنابراین نوشتن محتوای کاربردی و البته به روز در این حوزه بسیار حائز اهمیت است.
- آموزش: در این زمینه می توانید در خصوص آموزشگاه های خصوصی و دانشگاه ها اقدام به تولید محتوا کنید.
- سلامت و تندرستی: حوزه ای بسیار عمومی که چون مخاطبان آن به شدت گسترده هستند، امکان فعالیت در آن بسیار زیاد است.
- غذا و آشپزی: این حوزه هم دست کمی از سلامت و تندرستی ندارد و همیشه مخاطبان خاص خود را دارد بنابراین تولید محتوا در این زمینه می تواند پرسود باشد.
مسلماً زمینه های متنوع و فراوان دیگری هم هستند که شما با توجه به علاقه مندی های خود و تخصص خود می توانید یک یا چند عدد از آن ها را برای تولید محتوا انتخاب کنید از جمله: سرگرمی، ورزش، زیبایی و مد، فناوری، خرید و فروش املاک، تعلیم و تربیت و…
گام دوم: محتواهایی را که تاکنون تولید کرده اید آرشیو کنید یا چنانچه در نظر دارید در یک زمینه خاص شروع به فعالیت کنید، اقدام به تولید چند محتوای خلاقانه در آن زمینه کنید و به عنوان نمونه کار ارائه دهید، هم چنین می توانید تمام محتواهایی را که تولید کرده اید، در وبلاگ خود قرار دهید و در صورت لزوم به عنوان سابقه کار، ارائه کنید.
گام سوم: علاوه بر ارسال رزومه به صورت آنلاین یا استفاده از سایت های کاریابی برای یافتن شغل مورد نظر خود به عنوان استخدام تولید محتواکار می توانید از دوستان و آشنایان خود هم کمک بگیرید و به واسطه آن ها، شغل مورد نظر خود را پیدا کنید.
در نظر داشته باشید که آموختن و رشد توانایی های شما به عنوان یک تولید کننده محتوا باید همیشگی باشد. تولید کردن محتوا از آن دسته از مشاغل نیست که یک بار آن را فرا بگیریم و دیگر نیازی به تلاش برای آموختن بیشتر نداشته باشیم. اگر مایل هستید در این شغل پیشرفت کنید و درآمد خوبی از این راه کسب کنید، بهتر است توانایی های خود را ارتقا دهید و با خلق ارزش بیشتر برای کارفرما، درآمد بالاتری به دست آورید.
ویژگی های یک تولید کننده محتوا
- دارا بودن مهارت های نوشتن یک محتوای با کیفیت و منحصر به فرد
- امکان تولید یک محتوای کاملاً خلاقانه
- برخورداری از مهارت های نوشتاری
- داشتن تخصص مرتبط با حوزه ای که برای آن محتوا تولید می شود.
نقش تولید کنندگان محتوا در ارتقاء کسب و کارها چیست؟
یک تولید کننده محتوای خوب باید بتواند از طریق ارائه یک محتوای با کیفیت به جذب بازدید کنندگان آنلاین یک وب سایت کمک کند؛ این محتوا باید شرایط ویژه ای داشته باشد از جمله:
- باید برای مخاطب قابل فهم باشد.
- اصول سئو باید در آن رعایت شده باشد.
- بازدید کنندگان پیج باید بتوانند با استفاده از آن محتوا، اطلاعات مورد نیاز خود را به دست بیاورند.
- باید قبل از انتشار، بازخوانی و ویرایش شود.
- باید محتوایی منحصر به فرد باشد.
- محتوایی که با استفاده از مهارت هایی چون SEO، CSS، WordPress و HTML نوشته شود، حتماً موفق تر خواهد بود.
شرح وظایف تولید کننده محتوا
حال که به طور کلی یاد گرفتیم که تولید کننده محتوا کیست و چگونه تولید کننده محتوا شویم؟ باید به این سوال پاسخ دهیم که تولید کننده محتوا چه کاری انجام میدهد و چه وظایفی دارد.
به طور مختصر در رابطه با وظایف کارشناس تولید محتوا صحبت شد اما در ادامه، قدری با جزئیات بیشتری به این موضوع خواهیم پرداخت چراکه این موارد تنها نگاهی سطحی به فعالیتهای یک تولید کننده محتوا بود. بسته به محل اشتغال و نوع مخاطب، وظایف دیگری نیز به عهده تولیدکننده محتوا خواهد بود که به آنها اشاره میکنیم.
- آنالیز برند: ارزشگذاری و آنالیز یک برند از کوچکترین جزئیات یعنی موقعیت آن در میان رقبا، سبک کاری، نقاط قوت و ضعف و استراتژیهای رقابتی همگی بر اساس نرخ بازگشت سرمایه (ROI) به کمک تولیدکننده محتوا قابل ارزیابی است.
- پیدا کردن موضوع برای محتوا: تولید کننده محتوا باید بتواند ایدههای مناسبی را برای تولید محتوا و حصول نتایج موفق ارائه کند که این امر فرآیندی است زمانبر و شخص باید بر اساس توانایی، دانش و تجربه خود به این موضوع بپردازد.
- مدیریت پروژه: بسیاری از تولیدکنندگان محتوای دیجیتال در پروژههایی دخیل هستند که نه به صورت شخصی بلکه به شکل گروهی به تولید محتوا میپردازند و وظیفه مدیریت محتوا و پروژههای مربوطه نیز بر عهده این افراد است.
- تحقیق و کپیرایتینگ: توانایی تحقیق در شبکههای اجتماعی و اینترنت و ترجمه مطالب و برنامهریزی برای تولید محتوا از پستهای کوتاه در شبکههای اجتماعی تا متنهای بلند در مجلات، همگی بر عهده یک تولید کننده محتوا است.
- طراحی: عکاسی یا طراحی مناسب این توانایی را دارد که یک محتوای خوب را به محتوایی عالی تبدیل کند چراکه یک تصویر یا یک عکس طراحی شده میتواند به جای هزاران کلمه، حرف برای گفتن داشته باشد.
- ساخت ویدیو: پلتفرمهایی همچون یوتیوب و آپارات راه جدیدی را برای ارتباط با مخاطبین ایجاد کردهاند و آشنایی با نحوه ساخت ویدیو آموزشی موفق از جمله تواناییهای یک تولیدکننده حرفهای محتوا است.
- تدوین فیلم: از دیگر وظایف مهم تولیدکننده محتوا، توانایی کار با نرمافزارهای تدوین فیلم از جمله پریمیر و افترافکت و همچنین نرمافزارهای ضبط از صفحهنمایش همچون کمتازیا است تا به کمک آن بتواند ویدیوهای تولیدی را ویرایش و رندر کند.
- سئو: تولیدکنندگان محتوا بویژه محتوای متنی باید بر مبانی سئو به خوبی مسلط باشند و تکنیکهای مربوطه را در مطالب خود اعمال کنند تا این مطالب، خوانایی و در نتیجه، رتبهبندی بهتری در موتورهای جستجو بدست بیاورند.
- پساتولید: زمانی که یک محتوا تولید شد، مراحل دیگری را نیز باید طی کند که در اصطلاح به آن «Promotion» میگویند اما شاید واژه «پساتولید» یا «پرداخت» توصیف بهتری از آنرا ارائه کند. مراحل پساتولید شامل لینکدهی به مطالب دیگر، ارسال ایمیل به مخاطبین و ارائه متنهای توصیفی کوتاه در شبکههای اجتماعی است.
انواع محتوا چیست؟
محتوا میتواند در انواع و ابعاد مختلفی مثل یک نوشته، صدا، ویدیو یا یک عکس تولید شود. از محتوای نوشتاری میتوان به وبلاگ، مباحث سئو، پستهای شبکههای اجتماعی، ایمیل و کتاب الکترونیکی اشاره کرد. اینفوگرافیکها و فایلهای GIF از نوع محتوای عکسی هستند. پادکستها و کتابهای صوتی از جمله محتوای صوتی محسوب میشوند و انواع انیمیشینها، کلیپهای تصویری وبینار و غیره نیز محتوای ویدیویی را تشکیل میدهند. اما انواع تولید محتوا در فضای مجازی که مجبوبیت زیادی دارند کدامند؟
- اینفوگرافیک: بهترین راه برای نمایش آمار که اطلاعات مهمی را در یک نگاه در اختیار کاربران میگذارند.
- وبلاگ: وبلاگها و مقالات قلب کمپینهای بازاریابی محتوا هستند. زیرا زمان کافی برای درک عمیق یک موضوع را برای کاربر فراهم میکنند.
- پادکست: محتواهای صوتی مثل پادکستها به برندها اجازه میدهند با مخاطبان خود ارتباط نزدیکتری پیدا کنند و جایگزین خوبی برای محتوای نوشتاری هستند.
- ویدیو: انیمیشنها، کلیپهای ویدیویی یا مصاحبهها نیز بسیار برای مخاطبان جذاب است.
اهمیت تولید محتوا؛ چرا تولید محتوا مهم است؟
دا ادامه چگونه تولید کننده محتوا شویم؟ تولید محتوا باکیفیت و خوب به جذب مخاطب کمک میکند و تلاش میکند کاربران را برای مدت طولانیتری در سایت یا شبکه اجتماعی شما نگه دارد. اگر صاحب یک کسبوکار آنلاین هستید، با تولید محتوای آنلاین میتوانید میلیونها کاربر اینترنتی را به مشتریان بالقوه تبدیل کنید تا به خرید محصولات شما ترغیب شود. اگر هم یک وبسایت خبری دارید، میتوانید با محتوای جذاب کاری کنید که مخاطبان به کاربران دائمی شما تبدیل شوند و از تبلیغات درآمدزایی کنید. تولید محتوا در اینترنت میتواند باعث شناخت کاربران با برند شما شود و اعتمادی را بین شما و آنها ایجاد کند. البته تمام اینها فقط به شرطی امکانپذیر است که برای تولید محتوای خود استراتژی چیده باشید. شما باید برای انتشار محتوای خود برنامهریزی داشته باشید تا بتوانید کاری کنید که مخاطبان دائماً به سایت یا پیج شبکه اجتماعی شما سر بزنند و محتواهای دیگرتان را هم مطالعه کنند.
روش های کسب درآمد از تولید محتوا
1. استخدام به عناون کارشناس تولید محتوا سایت
چند سالی است که سایت های به محتواهای خود اهمیت بیشتری می دهند و برای آنکه بتوانند محتوای خوب در سایت خود داشته باشند به یک نویسنده خوب نیاز دارند. البته طبق تجربه شخصی واقعا پیدا کردن یک نویسنده خوب هم بسیار سخت است. پس این یک فرصت خوب برای شماست تا بتوانید در مدت زمان کوتاهی (یک هفته) بتوانید موارد مهم رو یاد بگیرید و شروع به کار در این زمینه کنید.
درآمدی که شما می توانید از این طریق کسب کنید در صورتی که تمام وقت در جایی مشغول باشید میانگین از 12 الی 25 میلیون تومان (در سال 1402) می باشد و در صورتی که فریلنسر باشید 1 الی 40 میلیون تومان می تواند باشد. البته کسب درآمد 40 میلیون تومان در زمانی می باشد که شما بتوانید به صورت انگلیسی هم نگارش کنید.
2.تولید محتوا در اینستاگرام
تاسیس یک پیج اینستاگرامی و تولید محتوا به صورت ویدئویی و تصویر هم می تواند یکی دیگر از روش های کسب درآمد از تولید محتوا باشد. البته این ایده می تواند به صورت بلاگری، فروش محصول، دریافت اسپانسر و… باشد که هر کدام را کم و بیش خودتان آشناییت دارد. درآمدی که شما می توانید از این طریق کسب کنید بسته به موضوع، تلاش و نوع تبلیغات شما بستگی دارد که می تواند از 0 تومان تا چند صد میلیون تومان در ماه باشد.
3.تاسیس یک کانال یوتیوب
آیا می دانستید یوتیوب به افزادی که در یوتیوب فعالیت می کنند پول می دهد؟ آن هم دلاری! بله، این موضوع کاملا واقعی است و مهمترین علت مهاجرت اینفلوئنسرها از اینستاگرام به یوتیبو هم همین موضوع است. در واقع یوتیوب بسته به شرایط خاصی که در می توانید در مقاله قوانین و مقررات تولید محتوا در یوتیوب مشاهده کنید به شما هزینه ای پرداخت می کند. درآمدی که شما می توانید از این طریق کسب کنید بسته به تعداد ساب اسکرایب و ویوو ویدئو شما دارد.
4.تدوین ویدئو
اگر فردی خلاق هستید و دوست دارید فعالیت های خاصی انجام دهید و البته درآمد بسیار بالایی هم داشته باشید توصیه ما به شما تدوین ویدئو هستش. البته اینکار نیاز به یک سیستم کامپیوتر نسبتا قوی و چندین دوره آموزشی بسیار خوب و در کنار همه این موارد پشتکار و تجربه دارد. تدوین ویدئو برای افراد متخلف مثل اینفلوئنسرها می تواند یک منبع درآمد بسیار خوب برای شما باشد. درآمدی که شما می توانید از این طریق کسب کنید بسته به تخصص شما و رابطه دارد که می تواند از 1 الی 2 میلیون تا در مواقع خاص 60 میلیون تومان باشد.
5.تاسیس سایت انگلیسی زبان و کسب درآمد دلاری
خبر خوش برای کسانی که زبان انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی و حتی عربی بلد هستند این هستش که این افراد می توانند با تاسیس یک سایت به زبان غیر فارسی و درج مقالات در این سایت بازدیدکنندگان را به سایت خود آورده و از طریق تبلیغات گوگل ادسنس به در آمد دلاری برسند. البته اینکار تا حدی نیاز به درک سئو دارد و شما باید مفاهیم اولیه سئو را بلد باشید تا بتوانید سایت را بهبود بدهید. درآمدی که شما می توانید از این طریق کسب کنید از چند دلار تا چند هزار دلار در ماه می باشد.
6.آموزش تولید محتوا به دیگران
پس از آنکه تولید محتوا را یاد گرفتید آموخته های خودتان را به دیگران بفروشید. درآمدی که شما می توانید از این طریق کسب کنید خیلی زیاد نیست و ممکن است حتی در ماه هایی درآمد شما صفر باشد.
7.فروش ویدئوهای آموزشی
هر چیزی که بلدی رو به دیگران هم آموزش بده و ازش کسب درآمد بکن! با این استراتژی شما می توانید تنها در مدت زمان کوتاهی تبدیل به یک استاد شوید و پس از مدتی اسمتان به سرعت در بین همگان مطرح شود. درآمدی که شما می توانید از این طریق کسب کنید بسته به موضوع فعالیت شما دارد.
8.استخدام به عنوان ادمین اینستاگرام
از آن دسته از کارهایی که به هیچ وجه به هشکی پیشنهاد نمیدهیم “استخدام به عنوان ادمین اینستاگرام” است. البته برای مدت زمان کوتاه بد نیست ولی اگر شما با هر ادمینی که سابقه طولانی در این زمینه دارد صحبت کنید خواهید فهمید که چقدر اینکار سخت است و البته بدتر از آن شما شخص دیگری را پولدار کرده اید. در واقع اگر شما آن پیج را برای خودتان میزدید و این همه فعالیت مختلف را برای خود انجام میدادید می توانستید شما جای مدیرتان پولدار باشید. در هر صورت استخدام به عنوان ادمین اینستاگرام می تواند به شما درآمدی از 4 میلیون تومان تا 30 میلیون تومان داشته باشد.
9.تاسیس سایت فارسی زبان و دریافت تبلیغات
این دقیقا همان کاری هستید که در مدل کسب درآمدی شماره 5 به آن اشاره شد، فقط تفاوت آن تاسیس یک فارسی زبان به جای انگلیسی است. در واقع شما می توانید یک سایت فارسی زبان در یک زمینه خاص تاسیس کنید و با نوشتن چند مقاله در ماه آن سایت را ارقاء دهید و بازدید کننده دریافت کنید. پس از آن می توانید با فروش رپورتاژ آگهی و تبلیغات کلیدی و بنری در سایت خود به درآمد برسید.
10.ایده یابی و مشاوره در زمینه تولید محتوا
اگر ذهن خلاق دارید و از طرفی در تولید محتوا دارای تجربه خوبی هستید این گزینه می تواند برای شما بسیار عالی باشد. پیدا کردن ایده های خاص و درجه یک برای بسیار از شرکت ها کار دشواری است. شما می توانید به جای آنها فکر کنید و ایده یابی کنید. از طرفی هم اگر افراد در این زمینه نیاز به مشاوره داشتند می توانید آنها را راهنمایی کنید و از این طریق کسب درآمد داشته باشید. درآمدی که شما می توانید از این طریق کسب کنید 10 تا 20 میلیون تومان در ماه می باشد.
11.فروش عکسها و تصاویر متحرک
یادمان نرود که عکاس ها هم تولید کننده محتوا هستند، پس در این زمینه علاوه بر گرفتن پروژه های عکاسی می توانید از طریق فروش عکس های خود هم کسب درآمد داشته باشید. البته سایت های خارجی هستند که برای اینکار به شما پول هایی از جنس دلار به شما می دهند.
12.تولید پادکست و دریافت درآمد از طریق تبلیغات و حمایتهای مالی
صدای خوب نعمتی است که شما می توانید ازش به عنوان یک راه درآمدی نگاه کنید. در واقع در گذشته افراد خوش صدا تنها می توانستند گوینده رادیو و تلویزیون بشوند ولی امروزه بجز اینکارها شما می توانید پادکست تولید کنید و در بین کلمات خود اسم برخی از اسپانسرهای خود را بازگو کنید و پول دریافت کنید. درآمدی که شما می توانید از این طریق کسب متاستفانه خیلی زیاد نیست و محدود به 2 الی 3 میلیون تومان می باشد. (البته بسته به میزان مخاطب شما این میزان می تواند بسیار بیشتر باشد)
13.ارائه خدمات طراحی گرافیکی
اگر دوست ندارید یک کارها روزانه چندیدن بار انجام دهید و نیاز دارید تا خلاقیت و تخصص خود را به رخ همه بکشید کافیست تا یک طراح گرافیک شوید. درآمدی که شما می توانید از این طریق کسب 15 الی 30 میلیون تومان در ماه باشد.
درآمد تولید محتوا متنی در ایران و خارج
در مورد محتوای متنی میتوان گفت هر چه کیفیت محتوایی که تولید میکنید بالاتر باشد، قلم شیوایی داشته باشید و استانداردهای سئو را به خوبی در متن رعایت کرده باشید، درآمد حاصل از تولید آن هم بیشتر خواهد بود. یکی از فاکتورهایی که روی درآمد کارشناس تولید محتوای سایت تأثیر مستقیم دارد، تعداد کلماتی است که او در طول یک ماه مینویسد. اغلب کارفرمایان «تعداد کلمات» را ملاک محاسبه دستمزد یک تولیدکننده محتوا قرار میدهند. بنابراین هر چه بیشتر بنویسید، درآمد شما نیز بیشتر خواهد بود.
برخی از محتواهایی که کارفرما از شما میخواهد بازنویسی یا تألیفی هستند. مسلماً حقالزحمه برای متنی که بازنویسی میشود خیلی کمتر از یک متن تألیفی است که تولیدکننده محتوا باید برای آن جستجو کرده و اطلاعات مختلفی را جمعآوری کند. نوع دیگری از تولید محتوا نیز وجود دارد که در آن باید یک متن از یک زبان دیگر به زبان فارسی ترجمه شود و نویسنده حق اضافه کردن چیزی به متن به جز ترجمه روان منبع ندارد.
اما بالاترین درآمد تولید محتوای اینترنتی مربوط به تولید محتوا به زبانهای خارجی است که یک شخص میتواند به عنوان یک فریلنسر عضو وبسایتهای فریلنسینگ خارجی شده و درآمد دلاری به دست بیاورد. بطور متوسط درآمد یک نویسنده محتوا در صورتی که استخدام تمام وقت در یک مجموعه باشد کمتر از 12 میلیون تومان نمی باشد، این عدد می تواند تا 25 میلیون تومان هم برسد. همچنین اگر کارشناس تولید محتوا به صورت دورکاری فعالیت کند می تواند با چند مجموعه به صورت همزمان فعالیت کرده و میزان دستمزد خود را بطور متوسط تا 15 میلیون تومان برآورد کند.
درآمد تولید محتوا ویدیویی چقدر است؟
محتواهای ویدیویی به خاطر راحتی استفاده، در دسترس بودن و راحتتر ارتباط برقرار کردن با کاربر، این روزها محبوبیت زیادی به دست آوردهاند. البته که در مقایسه با تولید محتوای متنی که حتی با یک گوشی هوشمند ارزان قیمت هم امکان پذیر است، تولید محتوای ویدیویی برای شروع هزینه زیادی را روی دست شما میگذارد. بسیاری از تولیدکنندگان محتوا برای شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام تولید محتوای ویدیویی میکنند و از طریق تبلیغات یا مباحث آموزشی کسب درآمد میکنند.
اما در این بین برخی دیگر نیز پلتفرمهای ویدیویی مثل آپارات و یوتیوب را برای تولید محتوا انتخاب میکنند که اگر سطح ویدیوی تولیدی بالا باشد، میتواند منجر به درآمدزایی خوبی هم شود. به طور مثال کاربران از طریق تبلیغات پیش پخش آپارات که پیش از پخش محتوای ویدیویی آنها به نمایش درمیآید، درآمدزایی میکنند. شما همچنین میتوانید یک کانال در یوتیوب به نام خودتان ثبت کنید، محتوای ویدیویی خودتان را در آن آپلود کنید و درآمد دلاری کسب کنید.
البته برای آنکه کانال شما به درآمدزایی برسد باید به سقفهای تعیین شده از سوی یوتیوب دست پیدا کنید. به طور مثال طی یک سال باید کانال شما ۴ هزار ساعت محتوای پخش شده داشته باشد و باید حداقل ۱۰۰۰ عضو (سابسکرایب) داشته باشید. پس از اینکه به این شرایط رسیدید، درخواست خود را برای یوتیوب ارسال میکنید و پس از تأیید شدن، درآمد شما با پخش محتوا آغاز خواهد شد. از این به بعد هر چه محتواهای ویدیویی شما بازدید بیشتری پیدا کند، درآمد شما نیز بیشتر خواهد شد. آنچه باعث جذابیت درآمدزایی از یوتیوب شده، کسب درآمد دلاری از این طریق است که میتواند با توجه به تورم کنونی کشور و ارزش بسیار بالاتر دلار نسبت به ریال، یک روش پرسود باشد.
درآمد تولید محتوا صوتی چقدر است؟
اگر صدای خوبی دارید و یا از فن بیان خوبی برخوردارید، میتوانید از تولید محتوا صوتی درآمدزایی کنید. یکی از روشهای درآمدزایی صوتی، تولید پادکست است که در ادامه این مقاله دو ابزار برای تولید آن با کامپیوتر یا گوشی را معرفی کردیم.
شما در این روش باید یک میکروفون مناسب را تهیه کنید و از طریق ابزارهای ضبط صدا، محتوای صوتی تهیه کنید. سپس باید صدای ضبط شده را ویرایش کرده و با اضافه کردن عناصری مثل آهنگ پس زمینه برای تولید محتوا، در شبکههای اجتماعی یا اپلیکیشنهای پادکست منتشر کنید. درآمد تولید محتوای صوتی میتواند بسته به کیفیت کار شما و تعداد دقایقی که ضبط میکنید متفاوت باشد که می توان دستمزد ساخت پادکست را در هر دقیقا به طور متوسط 50 الی 500 هزار تومان در نظر گرفت.
فرآیند و مراحل تولید محتوا
تهیه محتوا مراحل خاص خودش را دارد و برای ایجاد محتوا باکیفیت باید به طور دقیق یک به یک این مراحل طی شود. در ادامه با این فرآیند بیشتر آشنا خواهید شد.
مرحله ۱: هدفگذاری
شما باید برای محتوایی که قصد تولید آن را دارید یک هدف مشخص داشته باشید. بدون داشتن هدف، محتوای شما هرگز به سرانجام نخواهد رسید و نمیتواند مخاطب پیدا کند. بنابراین شما در ابتدا باید مشخص کنید که سایت یا پیج شما در شبکههای اجتماعی چه هدفی دارد و محتوایی که قرار است تولید شود باید چه مسیری را دنبال کند. آیا به دنبال افزایش ترافیک ورودی سایت خود برای آشنایی هر چه بیشتر با برندتان هستید یا آنکه میخواهید محصولی را بفروشید؟
مرحله ۲: شناخت مخاطبان
محتوای شما را قرار است افراد بخوانند نه رباتها! بنابراین بیان شما باید به گونهای باشد که مخاطب بتواند با آن ارتباط برقرار کند. با شناخت مخاطبان، شما میتوانید خواستههای آنها را بفهمید و نیازهایشان را به بهترین شکل برطرف کنید. در غیر این صورت نمیتوانید مخاطبان را جذب و سپس حذف کنید.
مرحله ۳: تعیین استراتژی محتوا
بعد از هدفگذاری و شناخت پیدا کردن از مخاطبان، شما باید یک استراتژی کلی برای محتوایی که قرار است تولید شود، داشته باشید. استراتژی یعنی دنبال کردن هدفی که پیشتر تعیین کردهاید. شما باید تمام این اهداف را در کنار هم بگذارید و بر اساس آنها به فعالیت خود نظم ببخشید.
مرحله ۴: شناسایی سایتهای رقیب
رقابت در حوزه تولید محتوا بسیار داغ است. برای شروع فعالیت، میتوانید سایتهای برتر فعال در حوزه کاری خودتان را بررسی کنید و ببینید که با چه سبک محتوایی توانستهاند به موفقیت فعلی دست پیدا کنند. شما با بررسی سایتهای رقیب میتوانید نگاه کلی به رویه کاری حوزه فعالیت خود بیاندازید و متناسب با آن تولید محتوا برای سایت خود کنید.
مرحله ۵: انتخاب موضوع برای تولید محتوا
شما باید متناسب با حوزه کاری خود، موضوعات محبوبی را انتخاب کنید و در مورد آنها به تولید محتوا بپردازید. سپس باید بهترین کلمه کلیدی را برای آن موضوع انتخاب کنید و محتوای خود را بر پایه آن خلق کنید. کلمه کلیدی، قلب یک محتوا است. شما در ابتدا باید فهرستی از مناسبترین کلمات کلیدی مرتبط با حوزه کاریتان و آنچه کاربران به آن علاقهمند هستند را جمعآوری کنید. Keyword Planner گوگل، یکی از بهترین ابزارهای تولید محتوا برای سایت ها برای تعیین کلمات کلیدی است که میتوانید برای دستیابی به محبوبترین کلمات کلیدی از آن استفاده کنید. پیشنهاد جستجوهایی که موتور جستجوی گوگل در اختیار شما قرار میدهد هم میتواند کتابخانه خوبی برای انتخاب کلمات کلیدی باشد.
مرحله ۶: انتخاب عناوین جذاب
به روزنامهها و مجلاتی که در کیوسکها فروخته میشود نگاه کنید. این تیترها و عناوین هستند که میتوانند باعث شوند شما یک مجله را بخرید و محتوای داخل آن را بخوانید. عناوین در وبسایتها هم دقیقاً همین شرایط را دارند. با انتخاب یک عنوان جذاب برای محتوای خود، میتوانید کاربر را به شکلی جذب آن کنید که ترغیب به خواندن شود. یک عنوان جذاب ویژگیهایی دارد که باید حتماً رعایت شود. اندازه آن نباید نه خیلی کوتاه و نه خیلی بلند باشد. واژههایی مثل «بهترین»، «پربازدیدترین» و غیره میتواند تأثیر مستقیمی روی جذب کاربر بگذارد.
مرحله ۷: ساخت تقویم محتوایی
ایجاد یک تقویم محتوایی باعث میشود شما کاملاً حساب شده و با برنامه بتوانید به اهدافی که دارید دست پیدا کنید. تقویم محتوایی میتواند شامل روزها و ساعتهایی باشد که قرار است محتوای تهیه شده در آن زمان منتشر شود. به طور مثال شما میتوانید تعیین کنید که در روز و ساعت مشخصی یک مطلب برای آشنایی بیشتر کاربران با برند شما منتشر شود. زمان دیگری را هم برای انتشار مشخصات و معرفی یک محصول از برند خود در نظر بگیرید.
مرحله ۸: طراحی محتوا
بدنه محتوا هم درست مثل تیتر آن اهمیت دارد. یک محتوای منظم حس خوبی را به کاربر انتقال میدهد. اینکه شما به جا از تیترها استفاده کنید، تصاویر گرافیکی را در لابهلای متن خود قرار دهید و کلمات مهم را Bold کنید تا چشمگیر شوند، همگی باعث میشود محتوای یکدست و دلپذیرتری داشته باشید.
مرحله ۹: سئو کردن محتوا
سئو کردن محتوا یعنی شما آن را برای نمایش هر چه بهتر در موتورهای جستجو از جمله گوگل بهینه کنید. یک محتوای سئو شده میتواند ترافیک زیادی را روانه سایت شما کند و در نتیجه باعث افزایش درآمد شما شود. سئو کردن یک محتوا، قواعد و شرایط خاص خودش را دارد که باید رعایت شود.
یک تولید کننده محتوای خوب باید بتواند از طریق ارائه یک محتوای با کیفیت به جذب بازدید کنندگان آنلاین یک وب سایت کمک کند؛ این محتوا باید شرایط ویژه ای داشته باشد از جمله:
- باید برای مخاطب قابل فهم باشد.
- اصول سئو باید در آن رعایت شده باشد.
- بازدید کنندگان پیج باید بتوانند با استفاده از آن محتوا، اطلاعات مورد نیاز خود را به دست بیاورند.
- باید قبل از انتشار، بازخوانی و ویرایش شود.
- باید محتوایی منحصر به فرد باشد.
- محتوایی که با استفاده از مهارت هایی چون SEO، CSS، WordPress و HTML نوشته شود، حتماً موفق تر خواهد بود.
تولید محتوا یکی از پرطرفدارترین استراتژی های بازاریابی در جهان امروز است، هر چند که برای شروع به کار در این شغل باید یک سری مهارت های نگارشی و دانش تخصصی داشته باشید، ولی بهتر است به عنوان یک نویسنده محتوا، دائماً در حال آموختن مطالب جدید باشید و سطح توانایی های خود را ارتقا دهید.
ابزارهای تولید محتوا که باید بشناسید!
شما با استفاده از ابزارهای تولید محتوا میتوانید انواع محتوا را خلق کنید. بسته به نوع محتوایی که قصد تولید آن را دارید، ابزارهای مورد نیاز شما متفاوت است. در ادامه شما را با بزرگترین و مهمترین این ابزارها آشنا میکنیم.
ابزارهای تولید محتوا متنی
مهمترین ابزارهای تولید محتوا متنی تسلط به دستور زبان و انتخاب منابع صحیح و موثق است. نویسنده یک متن باید تسلط کافی به دستور زبانی که در حال نگارش است داشته باشد و از منابعی استفاده کند که خود بدون ایراد و قابل اتکا باشند.
ویراستیار | نرمافزار ‘ویراستیار’ افزونهای برای مایکروسافت وُرد است که خطاهای املایی و اشتباهات ویرایشی و نشانهگذاری متون فارسی را اصلاح میکند |
iotype.com | ابزار تبدیل گفتار به نوشتار + پشتیبانی از زبان فارسی |
Grammarly | اصلاحات املایی، گرامری و نگارشی متون انگلیسی را شناسایی و بهبود می بخشد |
ImTranslator | این افزونه گوگل کروم برای ترجمه متون به زبان های مختلف با سرعت بالا کارایی دارد |
مایکروسافت ورد | این نرم افزار برای سریع نوشتن متون بسیار کاربردی می باشد |
ابزارهای تولید محتوا صوتی
برای تولید محتوا صوتی مثل یک ضبط یک مصاحبه یا تولید پادکست، شما به نرم افزارهای ویرایش صوتی مثل Adobe Audition احتیاج دارید. علاوه بر آن به یک میکروفون باکیفیت هم احتیاج دارید که صدای شما را بدون هیچگونه نویز اضافهای ضبط کند. شما همچنین میتوانید از اپلیکیشن اندرویدی Speaker Studio برای ساخت پادکست با گوشی خود استفاده کنید.
ابزارهای تولید محتوا تصویری
برای تولید محتوا تصویری شما میتوانید از نرم افزارهای ویرایشگر تصاویر که مهمترین آنها Adobe Photoshop است استفاده کنید. این نرم افزار امکان ویرایش لایه به لایه تصاویر و استخراج آنها با فرمتهای مختلفی مثل JPG، GIF و غیره را فراهم میکند. سایت Canva هم به شما اجازه میدهد با استفاده از ابزارهای آنلاین و بدون نصب هرگونه نرم افزار یا اپلیکیشنی بتوانید تصاویر خود را ویرایش کنید یا محتوای گرافیکی خلق کنید. اپلیکیشن VSCO نیز به شما امکان ویرایش عکس روی گوشیهای اندرویدی یا آیفونها را میدهد.
ابزارهای تولید محتوا ویدیویی
بیشک قدرتمندترین ابزار برای تولید محتوای ویدیویی Adobe Premiere نام دارد که به شما امکان ویرایش و مونتاز ویدیوها با حرفهایترین سطح ممکن را میدهد. نرم افزار Adobe After Effects یکی دیگر از ابزارهای قدرتمند برای تولید محتوا ویدیویی است. شما همچنین با اپلیکیشنهایی مثل InShot نیز میتوانید رو گوشی خودتان محتوای ویدیویی تولید کنید.
چگونه یادگیری مداوم در تولید محتوا داشته باشیم؟
از آنجایی که تولید محتوا و بازاریابی دیجیتال از جمله مواردی هستند که روز به روز تغییر میکنند، تولید کننده محتوا نیز باید با این تغیرات همراه باشد. عضو مجلهها و شبکههای اجتماعی شوید که وقایع مهم روز را به شما اطلاع میدهند و کمک میکنند تا با موضوعات مورد علاقه افراد، آشنایی داشته باشید. زمانی را برای یادگیری مهارتهای جدید اختصاص دهید تا با تکنولوژی روز آشنایی بیشتری پیدا کنید. به این نکته توجه داشته باشید که با افزایش دانش خود، نه تنها مخاطب خود را تحت تاثیر قرار میدهید بلکه خود را به شخصی مفید و برجسته نیز تبدیل میکنید.
خصوصیات یک تولید کننده محتوا چه هستند؟
تا اینجا یاد گرفتیم که تولید کننده محتوا کیست و برای اینکه به یک تولیدکننده موفق محتوا تبدیل شویم چه کارهایی باید انجام دهیم اما مواردی که گفته شد، به صورت کلی به وظایف تولید کننده محتوا اشاره داشت. یک تولیدکننده محتوا باید خصوصیات مختلفی از جمله مطالعه گسترده و عمیق، نوشتن مداوم فارغ از موضوع، خلق و سازماندهی مستمر مطالب و در نهایت کنجکاوی و اشتیاق برای تولید محتوا داشته باشد. در ادامه قصد داریم با جزئیات بیشتری به خصوصیات یک تولید کننده محتوا بپردازیم. همچنین، با ذکر هر یک از خصوصیات، روشهایی را نیز برای رسیدن به این خصوصیات و تبدیل شدن آن به یک عادت ارائه میدهیم.
مطالعه گسترده و عمیق
همانطور که گفته شد، تولیدکنندگان محتوا بهتر است در زمینه تخصصی خود مهارت کسب کنند اما در مواردی باید به شکل عمیقتری به بررسی این موضوع بپردازند. تولیدکنندگان محتوا میدانند که زمینه کاری آنها مملو از ایدههای مختلف است و به یک بعد محدود نمیشود. این افراد اطلاعات مختلف را از سایر فضاها کسب و با ترکیب آنها، محتوایی جدید را خلق میکنند.
باید به این نکته توجه داشته باشید که تولید محتوا نوعی داستانسرایی نیز به شمار میآید که هر بخش از محتوا مانند ویدیو آموزشی، مطالب وبلاگی یا مقالات علمی، بخشی از این داستان را تشکیل میدهند که تنها محدود به سوژه داستان نیستند بلکه نحوه روایت آن نیز اهمیت بسیاری دارد.
برای اینکه به این نگاه دست پیدا کنید باید از صنایع مختلف بویژه زمینه کاری خود اطلاع داشته باشید. به طور مثال، کسی که در خصوص رمزارزها مینویسد باید اطلاعات خوبی در رابطه با بلاک چین هم داشته باشد. اما با توجه به اینکه بلاک چین موضوعی نوظهور به شمار میآید، مطالعات در خصوص نحوه خرج و مخارج در دهه اخیر و دانستن مفاهیم آموزش آنلاین به تولید کننده محتوا کمک میکند تا بلاک چین را بهتر به مخاطبین خود معرفی کند.
علاوه بر این، مطالعه عمیق و گسترده به شخص کمک میکند تا الگوهای مشابهی بین صنعت و تواناییهای خود پیدا کند و این درحالیست که این الگوها در ابتدا به خوبی مشخص نیستند. به عبارت بهتر، محتوایی که تولید میشود باید محتوایی باشد که ارزش اشتراکگذاری داشته باشد و با نگاهی تازه به مطالب، به بیان آنها بپردازد. البته یافتن منابع برای مطالعه روشهای گوناگونی دارد که در ادامه به آنها نیز خواهیم پرداخت.
استفاده از انواع خوراک خبری
تولیدکننده محتوا ممکن است روزانه با انواع خبرها و موضوعات گوناگون آشنا شود یا اینکه انواع کانالهای خبری و مجلات مختلف را مطالعه کند. این حجم از اطلاعات ممکن است قدری گمراهکننده باشند به همین دلیل باید دستهبندی مشخصی برای آنها انجام شود و تنها به دو یا سه منبع برای دریافت مسائل روز اعتماد کرد. همچنین برای دستهبندی آنها برنامههای مختلفی وجود دارند که به کمک هوش مصنوعی، خوراک خبری را برای شخص، اولویتبندی میکنند.
اختصاص زمان برای مطالعه
زمان برای تولیدکننده محتوا بسیار حیاتی است و او باید زمان مشخصی را برای مطالعه در نظر بگیرد. اگر برای اینکار نیاز باشد تا ساعتی زودتر نسبت به بقیه بیدار شود، بهتر است این کار را انجام دهد. حتی ممکن است شخص برای اینکه زمان بیشتری برای مطالعه داشته باشد، قدری زودتر به محل کار مراجعه کند.
استفاده از شبکه های اجتماعی
مطالعه گسترده و عمیق به تنهایی کافی نیست بلکه باید از مخاطب و واکنشها و نظرات آن آگاه بود. استفاده از شبکههای اجتماعی و هشتگهای جستجو شده کمک میکند تا شناخت بیشتری نسبت به مخاطب کسب شود و به این ترتیب در خصوص موضوعات مهم تخصص خود و مخاطب آن اطلاعات مختلفی کسب خواهد شد.
استفاده از کلمات کلیدی بلند
به کمک افزونههای مختلف مرتبط با کلمه کلیدی میتوانید کلمات کلیدی مرتبط با موضوعات مورد نظر خود را پیدا کنید. حتی با استفاده از کلمات کلیدی بلند، موضوعات مرتبط با آن کلمه کلیدی یافت میشوند که به شما برای تهیه موضوع کمک میکنند. این موضوع در نهایت سبب میشود که محتوای مرتبطِ پیرامون یک موضوع را نیز در دسترس داشته باشید.
خواندن مجلات
مطالعه برای یک تولید کننده محتوا باید به صورت فعال انجام بگیرد به این معنی که اگر در مجلههای اینترنتی مطلبی را دنبال میکنید یا آنها را در مجلههای کاغذی مطالعه میکنید باید به شکلی دستهبندی شده به بررسی آنها بپردازید. به طور مثال خلاصه آنها را در محلی یادداشت کنید یا ایدههای مرتبط با موضوع را در کامپیوتر خود بنویسید و از این طریق، تولید محتوا داشته باشید.
نوشتن مداوم فارغ از موضوع
نویسندگی را باید پایه و اساس تمامی رسانهها دانست و باید آنرا به عنوان ابزاری برای فکر کردن در نظر گرفت. البته برای نویسندگی نیز باید با ترجمه و همچنین ادبیات زبان خود آشنا باشید. شاید نیازی به آشنایی با وزن شعر و آرایههای ادبی نباشد اما آگاهی از دستور زبان و مفاهیمی همچون فعل، جمله و … در بهبود این مهارت بسیار راهگشا خواهد بود. حتی اگر پادکست تولید میکنید یا اینکه فیلم آموزشی میسازید بهتر است زمانی را به نوشتن اختصاص دهید. اما گفتن این جمله ساده و انجام آن دشوار است. علاوه بر این باید نحوه کار و فعالیت خود را به گونهای تنظیم کنید تا بتوانید به شکلی درست و با فاصلههای منظم، محتوای متنی تولید کنید.
به همین دلیل، در ادامه، روشهایی را معرفی میکنیم که بتوانید به طور مستمر به تولید محتوا بپردازید.
مشخص کردن هدف سالانه برای نوشتن
رسیدن به یک هدف، بدون برنامهریزی و نقشه راه، غیرممکن است. داشتن یک برنامه سالانه برای نوشتن، رسیدن به هدف را ممکن میسازد زیرا هر بار که مطلبی را مینویسید، انگیزه پیدا میکنید تا به هدف سالانه خود نزدیکتر شوید. علاوه بر این، داشتن این هدف به شما کمک میکند تا نگاهی منطقی به نویسندگی خود داشته باشید و اهداف بلندپروازانه روزانه و هفتگی را تنظیم نکنید.
مشخص کردن ساعات بهینه برای نوشتن
در کنار تمرین نویسندگی، زمان خاصی را در طول روز باید برای نوشتن در نظر بگیرید. همچنین، برای اینکه ببینید در چه زمانهایی بیشترین انرژی را برای نوشتن دارید به یک یا دو هفته زمان نیاز خواهید داشت. به یاد داشته باشید که نویسندگی امری خلاقانه است که انرژی زیادی از مغز طلب میکند. در زمان استراحت بعد از ورزش، عضلات شما استراحت میکنند و انرژی از دست رفته را باز مییابند. به طور مشابه، برای نویسندگی نیز به زمانی نیاز دارید که در آن، بیشترین حد از انرژی را داشته باشید.
ایدهپردازی برای رسانه مورد نظر
همانطور که گفته شد، نوشتن، پایه و اساس تمامی رسانهها برای تولید محتوا به شمار میآید. حتی اگر در سایتهایی مانند آپارات و یوتیوب بخواهید فیلم آموزشی تهیه کنید باید توضیحاتی متنی به آن اضافه کنید. بنابراین، برای محتوای خود نیاز به ایدهپردازی دارید به گونهای که حجم و نوع مطلب، متناسب با رسانه مورد نظر شما باشد.
ایجاد تقویم محتوای متنی
بعد از اینکه رسانه مورد نظر خود را انتخاب کردید باید یک تقویم برای نوشتن خود ایجاد کنید. توجه داشته باشید که حتی اگر برای وبسایت خود یا سایر پلتفرمها مطلب مینویسید هم نیاز به یک تقویم محتوای متنی دارید. به طور مثال، فرض کنید که در دیماه باشیم و بخواهید در بهمنماه، هفتهای یک بار فیلم آموزشی در صفحه خود منتشر کنید. بنابراین، روزهای دیماه را میتوانید تقسیم کنید تا در هر روز، مقدار مشخصی متن بنویسید یا ویدیو تهیه و تدوین کنید. در نهایت، در پایان ماه، ۴ ویدیو به همراه محتوای متنی آن در اختیار دارید که میتوانید هریک را در بهمنماه منتشر کنید. به این ترتیب، در ماه بهمن و به طور مشابه در ماههای بعد میتوانید محتوای تولید شده خود را به طور مستمر در اختیار مخاطبین خود قرار دهید.
ساده بنویسید
برای نوشتن باید با اصول نویسندگی و همانطور که گفته شد با ادبیات و دستور زبان آشنایی داشته باشید. برای این کار میتوانید از یک ویراستار مجله کمک بگیرید تا متنهای شما را ویراستاری کند. نیازی به نوشتن متنهای پیچیده و دشوار ندارید و هرقدر سادهتر بنویسید، مطالب شما برای خواننده بیشتر قابل فهم خواهند بود. همچنین، باید با قواعد سئو نیز آشنا باشید تا متن نوشته شده، علاوه بر سادگی، توجه موتورهای جستجو را نیز به خود جلب کند.
خلق و سازمان دهی مستمر مطالب توسط تولید کننده محتوا
برای اینکه به یک تولید کننده محتوا تبدیل شوید باید محتوای تولیدی خود را با استراتژی مناسب تولید کنید و آگاهی از نحوه عملکرد مطالب خود داشته باشید و درصورتیکه بازخورد مناسبی از مطالب خود دریافت نکردید، ایدههای جدیدتری را در ذهن خود پرورش دهید.
تولیدکنندگان محتوا میدانند که محتوای آنلاین تنها در کوتاهمدت کاربرد دارد. به عبارت دیگر، مخاطبین علاقه دارند تا به گشت و گذار در صفحات وب و شبکههای اجتماعی بپردازند و این کار تنها با لمس و اسکرول کردن صفحه گوشی و به سرعت انجام میشود. آنها مطلب یا پست شما را میبینند و در بهترین حالت، با لایک کردن از آن عبور میکنند.
خوشبختانه یا متاسفانه، محتوای دیجیتال نسبت به محتوای چاپی، ماندگاری کوتاهتری دارد. اولین دلیل این موضوع، گستردگی محتوای آنلاین و علت دیگر این است که مغز انسان عادت به پردازش محصولات فیزیکی دارد تا دیجیتال. به همین دلیل، همزمان که به نوع محتوای تولیدی خود و پلتفرم انتشار آن فکر میکنید باید تولید محتوای خود را نیز به طور مستمر ادامه دهید.
تولیدکننده محتوا نه تنها از انتشار مستمر مطالب خود بهره میبرد بلکه میتواند از اخبار، نظرات و تخصصهای دیگران نیز سود بدست بیاورد. حتی این امکان وجود دارد که به صنایع و موضوعات مرتبط با خود مراجعه کند و در مطالب خود، لینک، ویدیو یا تصاویر آنها را برای مخاطب خود به اشتراک بگذارد و نظر خود را نیز در این رابطه به شکل محتوایی بیان کند.
این کار از دو جنبه به نفع او است. اول اینکه حس اعتمادی بین تولیدکنندگان محتوا و همچنین برندهای تجاری مرتبط با او بوجود میآید. دوم اینکه جایگاه او در میان سایر تولیدکنندگان محتوا به عنوان شخص متخصص این حوزه ارتقا مییابد. در حقیقت، نظرات مختلف و ارائه محتوایی که ارزش اشتراکگذاری داشته باشد را باید به عنوان سکوی پرتاب یک تولید کننده محتوا برای افزایش اعتبار خود نزد مخاطبین در نظر گرفت و همانطور که گفته شد، این کار از طریق ارائه نظرات یا اشتراکگذاری محتوای تخصصی انجامپذیر است.
بنابراین، محتوایی که به درستی سازماندهی شود، دو کار اصلی را انجام میدهد: اول اینکه عملکرد شما را در ارائه خوراک به خواننده بهبود میدهد و دوم اینکه به ایجاد رابطه مناسب بین مخاطب و تولیدکننده محتوا کمک میکند. اما برای این کار باید روشهایی را پی بگیرید که در ادامه به شکل دقیقتری به آنها خواهیم پرداخت.
جستجو در حوزه تخصص
اگر میخواهید بدانید که تولید کننده محتوا کیست باید این تکنیک را در کار خود بکار ببرید. برای شروع، در حدود ۵ یا ۱۰ نام تجاری مرتبط با حوزه تخصصی خود را پیدا کنید که به طور مستمر، تولید محتوا میکنند. به طور مثال، اگر در حوزه طراحی کار میکنید، بلاگرهای این حوزه را پیدا کنید و تعدادی از مطالب آنها را به اشتراک بگذارید و نظرات خود را نیز به آن اضافه کنید.
پیدا کردن موضوعات مورد علاقه مخاطب
ایدههای بدون بازخورد، ارزشی ندارند. از روشهای آنالیز محتوا و مخاطبین بهره بگیرید تا بتوانید بازخورد مطالب خود را نزد آنها دریافت کنید و ببینید تا چه اندازه مطالب شما، ذهن مخاطب را درگیر کرده و برای مطالعه، تماشا یا گوش کردن به آنها وقت سپری کرده است.
تهیه تقویم انتشار
داشتن یک تقویم انتشار یا تقویم تحریریه برای هر تولید کننده محتوا ضروری است. همانند تقویم انتشار مجلات فیزیکی، تقویم انتشار محتوای دیجیتال نیز کارکرد مشابهی دارد. این تقویم، تاریخ انتشار و نوع محتوای مورد انتشار را مشخص میکند. این کار را به طور دقیق برای مطالب سازماندهی شده و ویژه خود انجام دهید. در این تقویم میتوانید موارد «انتشار مجدد» (Repost) را هم لحاظ کنید اما توجه داشته باشید که عمر محتوای دیجیتال کوتاه است و این امکان وجود دارد تا انتشار مجدد برخی مطالب مورد استقبال قرار نگیرد. در نهایت داشتن این تقویم کمک میکند تا ببینید چه مدت از انتشار یک مطلب گذشته است و در چه زمان میتوان یک مطلب را به طور مجدد منتشر کرد.
اعتباربخشی به محتوا
زمانی که یک محتوای سازماندهی شده را خلق میکنید باید اعتبار آنرا نیز افزایش دهید. این کار با اضافه کردن نظرات شخصی و پرسیدن سوال از مخاطب انجام میشود و در ادامه باید با مخاطب خود همراه شوید و پرسشهای آنان را پاسخ دهید و به نحوی یک مکالمه را سازماندهی کنید.
رصد مطالب تاثیرگذار
در این قسمت بار دیگر باید مطالب تاثیرگذار خود را رصد کنید و عملکرد آنها را بسنجید. بهتر است برای این کار از ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس و «GTmetrix» کمک بگیرید.
شرکت در همایش ها
راه دیگر برای اینکه بدانیم تولید کننده محتوا کیست و خصوصیات او را دنبال کنیم، حضور در کنفرانسهای مختلف است. شرکت در همایشها فرصت ویژهای برای تولیدکنندگان محتوا فراهم میکند تا با همکاران حوزه تخصصی خود ارتباط و چشمانداز جدیدی برای همکاریهای خود ایجاد کنند. این موضوع خاصه برای افرادی که به تنهایی کار میکنند نقاط قوت بسیاری دارد چراکه از این راه میتوانند پروژههای بیشتری را برای کار دریافت کنند و مهارتهای خود را بر روی تولیدات مختلف متمرکز کنند و از این راه، میزان خلاقیت خود را افزایش دهند.
شرکت در همایشها حتی اگر همایشهایی چندروزه باشند را باید به عنوان جزئی از مسیر شغلی و روزِ کاری در نظر گرفت تا بهترین نتیجه از آن بدست آید. به طور مشابه نیز ترفندهایی را ارائه میکنیم که کمک آنها بتوان این نوع از خصوصیات تولید کننده محتوا را نیز به یک عادت تبدیل کرد.
رصد همایشها
همایشهای بسیار زیادی در حوزه دیجیتال مارکتینگ و تولید محتوا انجام میشود و انجام بسیاری از آنها نیز شکلی مجازی دارد. تعداد همایشها زیاد و وقت برای شرکت در همه آنها کم است. از اینرو باید همایشهایی را انتخاب کنید که برای شما بسیار جذاب و سخنرانان مهمی در آن شرکت داشته باشند. همچنین به کارگاههای آموزشی در این همایشها نیز دقت کنید و ببینید که از کدامیک میتوانید بیشترین اطلاعات را کسب کنید. بهتر است سالانه حداکثر در ۳ یا ۴ همایش شرکت کنید.
تنها نبودن در همایشها
به تنهایی به همایش نروید. در صورت امکان به همراه یک دوست در این همایشها شرکت کنید چراکه با این کار، اعتماد به نفس بیشتری پیدا میکنید و به لحاظ روانی، ارتباط بهتری با حاضران در همایش خواهید داشت. حتما این جمله معروف را شنیدهاید که دو ذهن بهتر از یکی کار میکنند. این بدان معناست که اگر با یک همکار به همایش بروید میتوانید کارها را تقسیم کنید و بعد از همایش و شرکت در کارگاهها، یافتههای خود را با یکدیگر مبادله کنید.
سازماندهی ارتباطات
همه ما زمانی که از یک همایش خارج میشویم، با افراد مختلفی آشنا شدهایم و انواع بروشور و کارت ویزیت را به همراه داریم. بهتر است همواره زمانی را برای دستهبندی این شمارههای تماس در نظر بگیریم و آنها را در فضایی مشخص همانند اکسل، ورد و … دستهبندی کنیم. از این ارتباطات میتوانیم در آینده به نحو مفیدی استفاده و به آنها مراجعه کنیم.
پیگیری
از ارتباطات کسب شده بیشترین استفاده را ببرید. بعد از دستهبندی شمارههای تماس، به اشخاصی که فکر میکنید بیشتر به حوزه تخصصی شما نزدیک هستند، در قالب یک ایمیل پیامی بفرستید و با آنها رابطه ایجاد کنید. این رابطه را میتوانید در شبکههای اجتماعی نیز وسعت ببخشید.
استوری و لایو
باید با همایش همانند یک محتوای قدرتمند برخورد کنید. در نتیجه بهترین فرصت برای بهرهگیری از این محتوا، استفاده کردن از قابلیتهای لایو در برنامههایی مانند اینستاگرام و استوری کردن این نوع از رویدادها است.
کنجکاوی و اشتیاق در تولید کننده محتوا
تا اینجا، چهار مورد از خصوصیات تولید کننده محتوا را بیان کردیم که همگی کمک میکنند تا بدانیم تولید کننده محتوا کیست و چطور به یک تولید کننده محتوا تبدیل شویم و محتوایی غنی خلق کنیم. اما توسعه محتوا امری است که به فعالیت مداوم احتیاج دارد و برای این کار به ابزارهای ویژهای نیاز داریم. چهار خصوصیت قبلی هریک دیگری را تغذیه میکنند. به طور مثال، مطالعه گسترده و عمیق به شکل ویژهای به نوشتن مرتبط است و زمانی که این کار را انجام دهید، به طور خودکار به حوزه تخصصی خود مرتبط میشوید و تمایل به شرکت در همایشها و ایجاد ارتباط با افراد مختلف خواهید داشت.
در ادامه چگونه تولید کننده محتوا شویم؟ تولید محتوا یعنی اینکه همزمان هم موضوعات روز را مد نظر قرار دهید و بنویسید و هم فرصتی را برای مطالعه و درک مفاهیم جدید در نظر بگیرید. از رازهای تولید محتوا این است که به کمک ابزارهای مختلف، مخاطبین خود را رصد کنید و ببینید که چه واکنشی به محتوای شما داشتهاند و به دنبال چه موضوعاتی هستند. تولید کننده محتوا میداند که مطالب او تنها زمانی مفید هستند که نیازهای مخاطب را برطرف کنند و در ذهن او نقش ببندند و در نهایت به خروجی مناسبی دست پیدا کنند. به طور مشابه، برای عادت به این خصوصیت نیز راههایی وجود دارند که در ادامه آنها را معرفی میکنیم
تخصص در یک یا دو نوع محتوا
زمانیکه قصد داشته باشید به یک تولید کننده محتوا تبدیل شوید، انواع مختلفی از محتوا وجود دارند که بخواهید بر روی آنها تمرکز کنید. اگر ایده خوبی داشته باشید میتوانید یک محتوا را به شکلهای مختلفی پرورش بدهید. به طور مثال، یک مطلب وبلاگی میتواند به صورت اینفوگرافیک، مطالعه موردی، فیلم آموزشی و … به طور مجدد منتشر شود. اما در ابتدای کار باید یک یا دو پلتفرم را برای انتشار مطالب خود انتخاب کنید. این کار سبب میشود پیش از آنکه محتوای خود را در شبکههای مختلف منتشر کنید، در حوزه تخصصی خود به شخصی مهم تبدیل شوید و مخاطب جذب کنید.
استفاده از شبکههای اجتماعی، نقد و بررسی و نظرسنجی
از سه منبع بالا به عنوان منابع طلایی برای جذب ایده، بازخورد و تولید محتوای موفق بهره بگیرید. نظرسنجیها را میتوان به عنوان یکی از موثرترین منابع برای توسعه محتوا به شمار آورد چراکه به تولیدکننده محتوا، نگاهی کلی در خصوص انتظارات مخاطب، نقاط ضعف و قوت و تجربیات او میدهد و این موارد، از جمله فرصتهای طلایی برای تولید کننده محتوا است.
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.