تدوین ماموریت شرکت چگونه است؟
برای تدوین ماموریت شرکت ، ابتدا باید با تیم مدیریتی و کارکنان مهمانی گردهم آمده و آرم و ارزشهای شرکت را بررسی کنیم. سپس در یک جلسه استراتژیک، باید آینده و اهداف شرکت را شفاف کنیم و نقاط قوت و ضعف را تحلیل نماییم. پس از این مرحله، باید یک تیم تدوینی تشکیل داده و همه اعضا را در جریان قرار داد. در ادامه باید ماموریت بر اساس ارزشها، اهداف و رویکردها تدوین شود و با اعضای تیم به اشتراک گذاشته شود. در نهایت، پس از بازخورد و بهبودهای لازم، ماموریت شرکت نهایی شده و به تمامی کارکنان اطلاع داده میشود.
نمایش فهرست این آموزش :
- تدوین ماموریت شرکت چگونه است؟
- مأموریت
- تدوین ماموریت شرکت
- اهمیت مأموریت سازمانی
- مزایا و منافع تدوین ماموریت شرکت
- مقایسه چشم انداز و مأموریت سازمانی
- بیانیه ماموریت و چشمانداز چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟
- چگونگی عملکرد بیانیههای ماموریت و چشم انداز
- مزایای بیانیه ماموریت و چشم انداز برای سازمانها
- هدف بیانیه ماموریت شرکت چیست؟
- در نوشتن بیانیه ماموریت شرکت به چه نکاتی توجه کنیم؟
- رابطهی ماموریت شرکت و بازاریابی استراتژیک
- نقش و اهمیت بیانیه های ماموریت شرکت
- بررسی بیانیه ماموریت شرکت از این جهت حائز اهمیت است که:
- برای تدوین مأموریت سازمان پاسخگویی به پرسشهای زیر گریز ناپذیر است:
- چک لیست تدوین بیانیه مأموریت
- طرح سؤالات دنباله برای اعضای کمیته راهبری، می تواند به جهت دهی ذهن آنها در تعریف مأموریت کمک کند:
- اجزای تشکیل دهنده بیانیه مأموریت سازمانی
- ۲۵ مثال از بیانیه ماموریت و چشم انداز
تدوین ماموریت شرکت چگونه است؟
ماموریت شرکت، بیانیهای است که هدف و اهداف اصلی شرکت را بازتاب میدهد و بر روی راهبردهای اصلی تمرکز میکند. برای تدوین ماموریت شرکت، ابتدا باید با استفاده از جلسات گروهی و همکاری تیمی، ایدهها و نظرات مختلف را جمعآوری کنید. سپس، با تحلیل این ایدهها و تعیین اولویتها، اهداف اصلی شرکت را مشخص کنید. بعد از آن، این اهداف را به طور کامل و واضح در یک بیانیه مختصر و مفید فرموله کنید. در نهایت، ماموریت شرکت را به همه اعضای تیم اعلام کنید تا همگان در جهت رسیدن به اهداف مشترک تلاش کنند.
مأموریت
«رسالت» که از آن با عناوینی چون مأموریت، فلسفه وجودی، اهداف بنیادین و یا مقصود اصلی نیز یاد می شود، عبارت است از فلسفه وجودی و یا نقشی که یک مجموعه در قبال جامعه خود، بر عهده گرفته تا با ایفای آن و ارائه خدمات مورد نظر، نیازهایی از جامعه را برآورده سازد. به عبارت دیگر می توان گفت، مأموریت یک بیان کلّی از نیّت مجموعه می باشد که با استفاده از نقطه نظرات مدیران ارشد آن مجموعه، تعریف و تصریح شده و در قالب «بیانیه مأموریت» مجموعه، ارائه می گردد.
بیانیه مأموریت را گاهی گزاره اعتقادات، بیان فلسفه، بیان باورها و بیان اصول مجموعه نیز می نامند.
براساس الگوهای مدیریت و برنامه ریزی استراتژیک، پیش از تدوین استراتژی ها، باید مأموریت مجموعه را به شیوه ای روشن تهیه کرد.
تدوین ماموریت شرکت
مأموریت (Mission) به معنی فلسفه وجودی و چرایی وجود می باشد. به این معنی که چرا این کالا بوجود آمده است. منظور از فلسفه وجودی شرکت یعنی اینکه چرا این شرکت در این صنعت بوجود آمده است.
بطور کلی فلسفه وجودی باید بصورت کلی بیان شود و شرکتها نباید فلسفه وجودی خود را طوری انتخاب نمایند که در یک زمان، فلسفه وجودی شرکت به پایان برسد و از بین برود. مأموریت متأثر از چشم انداز (Vision) یا بینش است. چشم انداز نیز می تواند متأثر از تحصیلات، تجربیات، مطالعات، تربیت خانوادگی، نیاز جامعه، تقاضاهای محیطی و… باشد. چشم اندازها در واقع مأموریت شرکت را می سازند. مأموریت باید تا حد امکان بصورت کلی باشد و اهداف کلی شرکت را بیان نماید اما این کلی بودن نباید بگونه ای باشد که بی محتوا بوده بلکه باید جهت دهنده باشد.
درتدوین بیانیه ماموریت شرکت بایستی بتوان به پنج سؤال اساسی زیر پاسخ داد که عبارتنداز:
۱٫ چه چیزی؟ (کالا و خدماتی که سازمان ارائه می دهد و در واقع چه نیازی از جامعه را با تامین این محصولات برآورده می سازد.)
۲٫ چه کسی؟ (مشتریان چه کسانی هستند؟)
۳٫ کجا؟(حیطه رقابتی کجاست؟)
۴٫ چرا؟(هدف بهینه سازمان چیست؟)
۵٫ چگونه؟ (ویژگیهای منحصر به فرد و مزیت های رقابتی سازمان در رسیدن به این هدفها چیست؟
اهمیت مأموریت سازمانی
- هدف نهائی سازمان را عملاً مورد تأکید قرار می دهد.
- مبنا و معیار تخصیص منابع محسوب می شود.
- جو شناخته شده ای را بر سازمان حاکم راهنمای تدوین برنامه ها و فعالیت های همه واحدها و افراد قرار می گیرد.
- زمینه انعطاف پذیری سازمانی را فراهم آورد و از عبارت کلی تر استفاده شود بطور مثال بجای استفاده از انجام واکسیناسیون هیپاتیت “ب” از عبارت واکسیناسیون بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن، بجای تولید دانش مربوط به هپاتیت از تولید دانش مورد نیاز جامعه پزشکی و بجای تربیت کاردان و کارشناس از تربیت نیروی انسانی متخصص استفاده شود.
- برنامه ارزیابی فعالیتها و نتایج حاصله را جهت دهی می نماید.
مزایا و منافع تدوین ماموریت شرکت
- روشن شدن فلسفه وجودی مجموعه، نقش ها و وظایف آن
- ایجاد توافق در خصوص سمت و سوی حرکت مجموعه
- ایجاد تمرکز بر بحث و بررسی مسایل اساسی و مهم
- ایجاد وحدت رویه بین مدیران، تصمیم گیران و تصمیم سازان
- همسویی در تفکر و تصمیم گیری در مورد مسائل کلیدی
مقایسه چشم انداز و مأموریت سازمانی
مأموریت | چشم انداز |
تمرکز بر فعالیت های جاری | تمرکز بر مسیر آینده سازمان |
سازمانی که الان هستیم. | سازمانی که می توانیم بشویم |
نیازهای جاری که به پاسخگویی آنها مشغول هستیم. | نیازهای شناسایی نشده که در آینده می توانیم جواب دهیم |
ثابت است | قابل تغییر است |
فلسفه وجودی سازمان | آینده آرمانی سازمان |
تعهد به انجام آن وجود دارد | وعده ی انجام آن تعیین می شود |
از جنس مدیریت است | از جنس رهبری است |
بیانیه ماموریت و چشمانداز چه ارتباطی با یکدیگر دارند؟
یک بیانیه ماموریت به نوعی یک چشم انداز عمل گرا است و هدف سازمان را به مخاطبان خود اعلام میکند. ماموریت اغلب شامل توضیحات کلی در مورد سازمان، عملکرد و اهداف آن است.
با رشد، یک شرکت ممکن است به اهداف اولیه برسد و به نوبه خود تغییر کند. بنابراین، بیانیههای ماموریت و چشم انداز در صورت نیاز باید مورد بازنگری قرار بگیرند تا با تحقق اهداف قبلی، بازتاب فرهنگ جدید کسب و کار باشند.
هر دو بیانیه ماموریت و چشم انداز اغلب برای تعریف دلیل وجودی سازمان برای مخاطبان داخلی و خارجی – مانند کارمندان، شرکا، اعضای هیئت مدیره، مصرف کنندگان و سهامداران، در یک “بیانیه ماموریت و چشم انداز جامع ” ترکیب میشوند.
بیانیه مأموریت همان بیانیه چشمانداز یا بیانیه ارزش نیست، اگرچه طبیعتاً همپوشانی وجود دارد (و حتی بسیاری از کسب و کارها اغلب این سه را اشتباه گرفته یا ترکیب میکنند!).
SHRM تفاوت بین آنها را به خوبی شرح داده است:
- بیانیه ماموریت دلیل وجود شرکت شما را توضیح میدهد.
- بیانیه چشمانداز، چشمانداز شما را برای آینده بیان میکند.
- بیانیه ارزش، اصول شما را بیان میکند.
یک نکته بسیار مهم که باید در مورد بیانیههای مأموریت به یاد بسپارید، آنها هم یک سند داخلی و هم خارجی هستند. آنها برای مشتریان توضیح میدهند که کسب و کار شما مخفف چیست و چرا از بقیه متمایز هستید. همچنین از خط مقدم تا مدیران اجرایی، به کارمندان شما الهام بخشیده و آنها را هدایت میکنند. بیانیه ماموریت خوب باید هم یک فرافکنی تصویر خارجی باشد و هم یک الهام داخلی.
چگونگی عملکرد بیانیههای ماموریت و چشم انداز
به طور معمول، مدیران ارشد کلیه بیانیههای ماموریت و چشم انداز شرکت را تدوین میکنند. سایر مدیران در سطوح مختلف ممکن است اظهاراتی را برای بخش های خاص یا واحد خود تعیین کنند. فرایند توسعه، مدیران را ملزم میکند که:
- از طریق مصاحبه با کارمندان، تأمین کنندگان و مشتریان، فرهنگ، ارزشها، استراتژی و دیدگاه آینده را به روشنی مشخص کنند.
- تعهدی را که شرکت نسبت به ذینفعان اصلی خود شامل مشتریان، کارمندان، سهامداران و سایرین دارد، را نشان دهند.
- اطمینان حاصل کنند که اهداف قابل اندازهگیری هستند، رویکرد عملی است و چشم انداز قابل دستیابی است.
- پیام را شفاف، دقیق و به زبانی ساده انتقال دهند.
مزایای بیانیه ماموریت و چشم انداز برای سازمانها
مزایای داخل سازمانی
- هدایت مدیریت در مورد موضوعات استراتژیک، به ویژه در زمان تغییرات اساسی
- کمک به منظور تعریف بهتراستانداردهای عملکردی
- تشوبق کارمندان به تولید بیشتر با ایجاد تمرکز و اهداف مشترک
- کمک به ایجاد چارچوبی برای تعریف بهتر رفتار اخلاقی در سازمان با تکیه بر بیانیه ماموریت و چشم انداز
مزایای خارج سازمانی
- استفاده از بیانیه ماموریت و چشم انداز به منظور دستیابی پشتیبانی بازارهدف، سهامداران و …
- برقراری ارتباطات بهتر با مشتریان، تأمین کنندگان و شرکای کاری
- ایفای نقش به عنوان یک ابزار برای برقراری ارتباط عمومی
هدف بیانیه ماموریت شرکت چیست؟
یک بیانیه ماموریت شرکت قدرتمند میتواند از طرق مختلف برای شرکت مفید باشد.
- شرکت را رو به جلو هدایت میکند.
هنگامی که درباره آینده شرکت صحبت میشود، بیانیه ماموریت یک ابزار ناوبری و هدایتکننده بسیار مهم است. با شناسایی هدف کار خود، میتوانید اهدافی را که شرکت شما باید در تحقق آنها متعهد باشد، بهتر درک کنید.
پس از تعیین این اهداف، شما و تیمتان میتوانید یک استراتژی مناسب برای دستیابی به آنها تدوین کنید. با داشتن این بنیانیه مستحکم، میتوانید سازمان خود را از پایه و اصولی بنا کرده و با پشتسر گداشتن چالشهای پیشِ رو از پایداری آن اطمینان حاصل کنید.
mission statement بستر هر سازمانی است. در عین حال، مشتریان بالقوه میتوانند برند شما را بر اساس بیانیه ماموریتتان قضاوت کنند و تصمیم بگیرند که آیا متناسب با ارزشهایشان است یا خیر؟
- انرژی و توجه شما را متمرکز میکند
بیانیه ماموریت شرکت نباید فقط راهنمای شروع شما باشد. هنگام تلاش برای رسیدن به اهداف خود، باید در تصمصمگیریهای مختلف شما را همراهی کند.
سادگی بیانیه ماموریت شما را مجبور میکند که مهمترین قسمت هدف شرکت خود را شناسایی کنید. با تهیه بیانیه ماموریت، باید گزینهها و فرصتهای پیشِ رویتان را ارزیابی کنید و تصمیم بگیرید که چهچیزی برای شرکت شما و آینده آن مناسب است. با صحبتکردن درمورد روند تصمیمگیری حاکم بر شرکت، میتوانید به تیمتان کمک کنید تا با شناسایی مشکلات و دادن ایده برای حل آنها بهتر کار کنند. بیانیه ماموریت ارتباطات درون سازمانی را بهبود میبخشد. همچنین میتواند تیمی را که در جهات مختلف و پراکنده کار میکرد، حول یک هدف خاص متمرکز کند.
- جرقه ایدههای جدید است.
زمانی که در حال بحثوبررسی درمورد بیانیه ماموریت خود هستید، ممکن است ایدههای خلاقانه و جدیدی به ذهنتان برسد. در حقیقت، این بحث و گفتگو جایی است که اهمیت و ارزش واقعی مشارکت همه کارکنان برای توسعه و بهبود بیانیه ماموریت مشخص میشود.
mission statement میتواند دیدگاه شما را نسبت به کارتان تغییر دهد و حتی باعث شود که با دید تازهای به شرکت خود نگاه کنید. همانطور که گفته شد، بیانیه ماموریت همیشه میتواند با گذشت زمان تغییر کند. شما میتوانید بیانیه خود را در جهت رسیدن به اهداف و ارزشهای جدیدتان تنظیم کنید تا با تیم و اهداف تجاریتان بهتر سازگار باشد.
تدوین بیانیه میتواند بخشی از فرایند ایدهپردازی و طوفان فکری باشد. بهتر است همه اعضای سازمان در این نظرسنجی و ایدهپردازی شرکت کنند.
بیانیه ماموریت نه تنها نحوه عملکرد یک سازمان را تعیین میکند، بلکه چگونگی تفکر کارکنان در مورد شغل خود را هم تعیین میکند.
فرهنگ سازمان نقشی اساسی در خوشنودی و رضایت کارکنان دارد. با توضیح صریح و واضح هدف شرکت و ارزشهای سازمانی، میتوان عدم اطمینان کارکنان از شغل خود را در آنها برطرف کرد.
با داشتن بیانیه مشخص، کارمندان قبل از شروع کار در سازمان شما دقیقاً میدانند که از آنها چه انتظاری میرود. بنابراین میتوانند کار خود را متناسب با ماموریت شرکت انجام دهند و در بخشهای مختلف نتایج بهتری کسب کنند.
mission statement همچنین میتواند متقاضیان استخدام در شرکت شما را که ارزشهای آنها با ارزشهای شما همسو است، جذب سازمان کند. یعنی اگر در توضیحات آگهی استخدامی خود بیانیه شرکت را ذکر کنید افراد شایستهتری برای استخدام شدن در شرکت شما درخواست خواهند داد. افرادی که میتوان از تناسب فرهنگی آنها با فرهنگ سازمان اطمینان حاصل کرد. طبیعتاٌ میزان ماندگاری این گونه منابع انسانی در شرکت بیشتر خواهد بود.
- برای شرکت سازگاری ایجاد میکند.
وقتی شرکت خود را توسعه میدهید، بخشهای تازهای تأسیس میکنید و کارمندان جدید استخدام میکنید. در هر مرحله از رشد شرکت، خطر ازدستدادن تمرکز و فرهنگ منحصربهفرد سازمان وجود دارد. بیانیه ماموریت میتواند جلوی این انحراف و خطا را بگیرد.
mission statement را همه کارکنان شرکت میدانند. هرکس میتواند هنگام تصمیمگیریهای مهم به آن مراجعه کند. بیانیه ماموریت باعث میشود جنبههای مختلف سازمان شما با یکدیگر هماهنگ کار کنند. برای ایجاد این حد از سازگاری، بیانیه ماموریت باید تاحدممکن روشن و شفاف باشند. باید اطمینان حاصل کنید که امکان تفسیر نادرست از بیانیه شرکت وجود ندارد.
- پیامی قدرتمند از طرف سازمان شما برای عموم مردم است.
بیانیه ماموریت شرکت صرفاً نوعی ارتباط مهم داخلی نیست. بلکه یکی از قویترین پیامهای سازمان به عموم مردم است.
مصرفکنندگان و مشتریان، mission statement را به عنوان یک مدرک مهم میدانند که ارزشهای شرکت شما را منعکس میکند. اگر فکر میکنید بیانیه ماموریت شما این ارزشها را نشان نمیدهد یا منظورتان به مخاطب موردنظر منتقل نمیشود، وقت آن است که دوباره بیانیه سازمان خود را ارزیابی کنید.
بیانیه باید شور و اشتیاق و چشمانداز شرکت شما را به گونهای منتقل کند که عموم مردم را به استفاده از محصولات و خدماتتان تشویق کند و به آنها اطمینان خاطر دهد. نمونههای موفق بیانیههای ماموریت، ایدهآلها و اهداف گستردهای را شامل میشوند.
در نوشتن بیانیه ماموریت شرکت به چه نکاتی توجه کنیم؟
یک بیانیه ماموریت مناسب باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- از سایر رقبا متمایز باشد.
- آنچه را که انجام میدهید و میخواهید انجام دهید مشخص کنید. (افق زمانی ۵ ساله را در نظر بگیرید)
- معقول و منطقی باشد و باتوجه به توانایی و منابع سازمان نوشته شود.
- جزئیات را نباید مطرح کند اما خدمات کلیدی شرکت باید عنوان شوند.
- روان و ساده و در یک پاراگراف نوشته شود.
- مشابه چشمانداز سازمانی نباشد.
- قابلبازنگری باشد.
- باید با صبروحوصله تدوین شود، زیرا جهتگیری بلندمدت شرکت را مشخص میکند.
مثال در تبیین چشم انداز
چشم انداز نظام آماری عتف:نظامی است که پیشرو و مرجع در جمع آوری، تولید، تحلیل و انتشار آمار و اطلاعات مورد نیاز سیاست گذاران، برنامه ریزان و پژوهشگران کشور با استفاده از فناوری های هوشمند و مشارکت توانمند و علمی تمام بخشهای ذی ربط براساس شاخص های کیفیت و استانداردهای نظام آماری.
چشم انداز شبکه پزشکی مولکولی کشور:استفاده کارآمد و اثربخش از توانائیهای بالفعل و بالقوه کشور در زمینه پزشکی مولکولی جهت بسک و ارتقاء سطح علمی تحقیقاتی کشور به منظور اعتلای سطح سلامت جامعه، هدف آرمانی یا چشم انداز شبکه پزشکی مولکولی کشور می باشد.
مثال در تبیین ماموریت شرکت
مأموریت شرکت فایزر: شرکت فایزر در زمینه مراقبت های بهداشتی در دنیا تحقیق می کند. مأموریت اصلی آن ها بر آن است که در سراسر جهان با استفاده از دانش و روشهای علمی، زندگی بهتر، طولانیتر، سالمتر، پربارتر و لذت بخش تر برای مردن فراهم نمایند. شرکت دارای چهار بخش اصلی است: مراقبتهای بهداشتی، لوازم پزشکی و داروئی، صنایع غذایی و درمانگاه های حیوانات. آن ها در ۳۹ کشور جهان واحد تولیدی داشته و محصولاتشان در سراسر جهان عرضه می شود.
مأموریت دانشکده بازرگانی دانشگاه سیموستن: مأموریت دانشکده مدیریت بازرگانی این است که در تأیید و تقویت دانشگاه ایالتی سمیوستن به دانشجویان آموزش و تجربه لازم را بیاموزد تا آنها از نظر بازرگانی شهروندانی مولد شوند و بتوانند بعنوان عضوی ارزنده به جامعه خود خدمت نمایند و نیز دانشکده میکوشد که وسایل لازم را برای مطالعه و تحقیق در رشته های ذیربط و برای دانشجویان علاقمند فراهم سازد برنامه های آموزشی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بگونه ای طراحی شده اند که دانشجویان با استعدادهای گوناگون بتوانند در محیط تجاری و بازرگانی پویا موفق شوند.
چرا سازمان شما به بیانیه ماموریت نیاز دارد
چرا شرکت شما به بیانیه ماموریت نیاز دارد؟ آیا از قبل برای کارمندان و مشتریان کاملاً مشخص نیست که شما چه کاری را به چه دلیل انجام میدهید؟
بیانیههای ماموریت اگر درست نوشته شوند، میتوانند قدرتمند باشند. (نگران نباشید، ما لیستی کامل از بایدها و نبایدهای نوشتن آن را در ادامه آوردهایم.)
برخی از مواردی که بیانیه ماموریت خوب میتواند به سازمان شما کمک کند عبارتند از:
به کار هدف و معنا میدهد
کارمندان شما هر روز فقط برای انجام یک سری کارها، جمعآوری فیش حقوقی و انجام دوباره کار وارد دفتر نمیشوند.
یا حداقل این همه کاری نیست که آنها میخواهند انجام دهند.
برای ایجاد انگیزه واقعی در کارمندان خود جهت تلاش بیشتر و مشغول بودن، باید کار آنها را به هدف بزرگتری متصل کنید.
این جستجوی هدف در کار، یک نیاز اساسی انسان است. همه ما وقتی بدانیم وظایفی که هر روز انجام میدهیم معنای بزرگتری دارند انگیزه بیشتری پیدا میکنیم. بیانیه مأموریت شما این انگیزه را به کارمندانتان میدهد: به آنها میگوید چرا همه روزه سر کار هستند، برای چه چیزی تلاش میکنند و چرا کاری که انجام میدهند مهم است. این یک ابزار قدرتمند برای افزایش مشارکت کارکنان است.
در شرکتهایی که نحوه ایجاد ارزش خود را به روشنی تعریف و ابلاغ کردهاند، ۶۳٪ از کارکنان میگویند انگیزه دارند، در حالی که این آمار در شرکتهای دیگر ۳۱٪ است. ۶۵٪ میگویند علاقه زیادی به کار خود دارند، در شرکتهای دیگر ۳۲٪ دارای چنین علاقهای هستند. این سازمانهای مبتنی بر هدف منافع قابل ملاحظهای به دست میآورند: طبق استراتژی و تحقیقات و تجزیه و تحلیلها، بیش از ۹۰٪ آنها رشد و سود بیشتر از متوسط صنعت را به دست میآورند.
تمرکز را محدود میکند
این یک دام بسیار معمول برای کسب و کارهایی است که طعم موفقیت را میچشند: آنها گسترش مییابند و رشد میکنند و به نوعی بیش از حد اولویتهای خود را گسترش میدهند. ناگهان تواناییها و احتمالاً برخی از ارزشهای اصلی خود را نیز در این راه از دست میدهند.
ارائه زودهنگام بیانیه مأموریت باعث میشود این گسترش اتفاق نیفتد. یک بیانیه ماموریت خوب به شرکت کمک میکند تا تمرکز را بر بهترین کار بگذارد و شما را بر این نکته متمرکز نگه دارد که چرا در انجام این کار بهترین هستید. با مأموریتی که به وضوح بیان شده و در ذهنها ماندگار شده است، میتوانید همه افراد شرکت را مطابق با هدف هدایت کنید و آنها را متمرکز بر اهداف نگه دارید.
فرهنگ شرکت را شکل میدهد
فرهنگ شرکت هم بر کارمندان و هم بر مشتریان تأثیر میگذارد. شرح واضح ماموریت کمک میکند تا متفکرانه یک طرح کلی برای فرهنگ شرکت به عنوان یک کل ایجاد کنید. آیا شما به دنبال بهبود جهان هستید، یا محصولی ایجاد میکنید که آن را تغییر دهد، یا با کارکنان و مشتریان به طور یکسان رفتار میکنید؟
بیانیه مأموریت باید به مصرفکنندگان خارجی و داخلی بطور یکسان بگوید که ارزشهای شما چیست و چه چیزی الهامبخش رهبران و کارمندان شماست. این پایه و اساس فرهنگ شرکت خواهد بود.
اقدامات را هدایت میکند
هر بیانیه ماموریتی به شما کمک نمیکند تا اقدامی انجام دهید؛ بیانیههای پر از اصطلاحات گیجکننده شرکت و سخنان مبهم شما را به جایی نمیرساند. اما یک بیانیه مأموریت واضح و خوب بسیار عملی است، بدین معنا که شما میتوانید در صورت نیاز به تصمیمگیری در مورد جهت شرکت خود به آن رجوع کنید.
بیانیه مأموریت همچنین میتواند راه آینده شرکت شما را برای همه روشن کند: مشتریان، ذینفعان، مدیران و کارمندان. این شفافیت اقداماتی را که باید برای رسیدن به آن وضعیت مطلوب آینده انجام دهید، پیش میبرد.
چگونه میتوان بیانیه ماموریت شرکت را نوشت
بنابراین اکنون میدانید که یک بیانیه ماموریت خوب برای موفقیت چقدر حیاتی است. قدم بعدی چه خواهد بود؟ شما باید مراحل ایجاد بیانیه را بدانید و از عالی بودن آن اطمینان حاصل کنید. خوشبختانه انجام این کار خیلی سخت نیست: فقط این سه مرحله را دنبال کنید.
توصیف کنید که شرکت شما چه کار میکند
با سادهترین کار (توصیف آنچه شرکت شما انجام میدهد) شروع کنید. آیا شما ساندویچ میفروشید؟ تیشرت درست میکنید؟ خدمات مالیاتی ارائه میدهید؟ بدون شاخ و برگهای اضافی، آن را یادداشت کنید و به اصول اولیه برسید.
شرح دهید که شرکت شما چگونه این کار را انجام میدهد
اکنون شما شروع به ترکیب ارزشها و شایستگیهای اصلی شرکت خود میکنید. شاید شما ساندویچی تولید شده از مواد پایدار، ارگانیک و محلی را بفروشید زیرا حمایت از کشاورزی محلی و روشهای رشد سالم برایتان مهم است. یا اینکه در حالی که دستمزد زندگی همه کارمندان خود را تأمین میکنید، تی شرت میسازید. یا شاید خدمات مالیاتی شما برای کمک به صاحبان کسب و کارهای کوچک طراحی شده است تا بتواند به جامعه محلی کمک کند.
در این مرحله خیلی گیر نکنید؛ تمرکز روی یک یا شاید دو ارزش در اینجا به شما کمک میکند واضح و روشن بمانید! مهمترین ارزش را انتخاب کنید و با آن همراه شوید.
توضیح دهید که چرا شرکت شما این کار را انجام میدهد
این مرحله آخر جایی است که باید بگویید شرکتتان برای چه چیزی اشتیاق دارد؟ جرقه ای که باعث هدایت کسب و کارتان میشود چیست؟ این میتواند به شما کمک کند تا در وهله اول به دلیل تأسیس شرکت فکر کنید. چه چیزی باعث شد مالک یا بنیانگذار به جای کار برای شخص دیگری کسب و کار خود را شروع کند
رابطهی ماموریت شرکت و بازاریابی استراتژیک
امروزه برترین شرکتهای جهان تلاش میکنند بیانیهی مأموریت خود را بر اساس مسئولیتها و محدودهی فعالیتهای اجتماعی و اخلاقی تعریف کنند. اما چرا یک شرکت باید در اجرای پروسههای تولیدی و سازمانی به اخلاقیات پایبند باشد و کارمندان خود را به مشارکت در امور اجتماعی تشویق کند؟
یکی از دلایل مهم چنین سیاستهایی، این است که روشها و فرآیندهای غیر اخلاقی (هرچند غیر قانونی نباشند) به اعتمادی که بین مشتریان و شرکت وجود دارد، آسیب میرساند و بالطبع مانع از ایجاد روابط بلندمدت و وفاداری مشتریان میشود. فقدان اعتماد نیز به کاهش فروش و سودآوری شرکت منجر خواهد شد.
گرچه همهی تولیدکنندگان و فروشندگانی که در یک بازار رقابتی حضور دارند، ممکن است به ارزشهای اخلاقی یکسانی اعتقاد نداشته باشند؛ ولی مدیران بازاریابی بهخوبی میدانند که اگر برخلاف هنجارهای ارزشی عمل کنند، روابط بلندمدت کسبوکار را از دست میدهند.
نقش و اهمیت بیانیه های ماموریت شرکت
تعریف بیانیه مأموریت خود اغلب نتیجه تلاش گروهی است و نوشتن آن می تواند یک تمرین با ارزش برای تیم سازی باشد. پس از شکل گیری و تدوین، بیانیه می تواند به عنوان روشی سریع برای توصیف اهداف گسترده سازمان توزیع شود.
هر کسب و کار باید یک رسالت داشته باشد، هم به عنوان روشی برای اطمینان از اینکه همه افراد در سازمان “اتفاق نظر” داشته باشند و هم به عنوان استفاده از آن برای نقطه شروع یک برنامه ریزی مؤثر کسب و کار.
از آنجا که mission statement بخشی از چهره عمومی یک شرکت است، اغلب در بازاریابی یک شرکت استفاده می شود. به عنوان مثال کسب و کار اغلب بیانیه های مأموریت را در بخش bio وب سایت خود قرار می دهند. بعضی اوقات، بیانیه مأموریت یک شرکت حتی به بخش اصلی کمپین های تبلیغاتی تبدیل می شود.
بیانیه مأموریت می تواند به طور صحیح تدوین شده و باعث ایجاد تمرکز استراتژیک در سازمان و ایجاد انگیزه در کارکنان برای همکاری در جهت رسیدن به یک هدف مشترک شود. mission statement ضعیف، اغلب از جدیدترین اصطلاحات جدید و رایج تجاری تشکیل شده و دارای اهداف غیرواقعی یا غیرقابل دستیابی است که می تواند بر روحیه کارمندان تأثیر منفی بگذارد.
داشتن یک رسالت منسجم و واقع بینانه برای مشارکت کارمندان و تحقق اهداف شرکت تان بسیار مهم است. شما می توانید با جمع آوری نظرات کارمندان، در جهت افزایش نقاط قوت رسالت خود تلاش کنید. این کار به ایجاد احساس وحدت و مالکیت مشترک در بیانیه مأموریت کمک می کند. همچنین می توانید در آن استعدادها و کمک های کارمندان خود را به وضوح تشخیص دهید.
- بیانیه مأموریت به طور خلاصه اهداف و هدف های یک کسب و کار، سازمان غیرانتفاعی، دولتی یا هر نهاد دیگری را شرح می دهد.
- برخلاف یک طرح کسب و کار، که به نحوه ایجاد یک کسب و کار می پردازد، بیانیه مأموریت به دلیل وجود یک کسب و کار می پردازد.
- یک رسالت خوب می تواند بر روی تلاش های بازاریابی تأثیر بگذارد و بین کارمندان وحدت ایجاد کند.
بیانیه ماموریت شرکت خوب چه خصوصیاتی دارد؟
در بیانیه ماموریت قوی باید از زبانی واضح و جذاب استفاده شود که درک آن برای اکثر مردم آسان باشد. بیانیه ماموریت خوب باید دارای ویژگی های زیر باشد:
• ترغیب کننده
• دلگرم کننده
• راهبردی
• قابل دستیابی
• منحصر به فرد
چند وقت یک بار شرکت باید بیانیه ماموریت خود را به روز کند؟
یک شرکت زمانی که پیشرفت قابل توجهی به دست آورد، می تواند بیانیه ماموریت خود را به روز کند. ایجاد تغییرات کوچک در آن می تواند باعث رشد مجموعه شود، اما تغییر کامل آن به صورت پی در پی منجر به ایجاد سردرگمی می شود.
چگونگی تدوین آن
• در ابتدا به سادگی آنچه شرکت انجام می دهد را توصیف کنید.
• در ادامه باید به ارزش های سازمان اشاره شود.
• دلیل وجود سازمان را بیان کنید.
بررسی بیانیه ماموریت شرکت از این جهت حائز اهمیت است که:
- برای تخصیص منابع سازمان، مبنا یا معیاری ارائه می نماید.
- نقطه اتکایی به وجود می آورد تا افراد بر آن اساس هدف و مسیر سازمان را معرف و رهنمود کارهای خود بدانند و از سوی دیگر برای کسانی که نمی توانند خود را با وضع کلی سازمان سازگار نمایند، یک سد یا مانع به وجود می آورد.
- با یک چارچوب یا ساختار کاری به هدف های سازمانی جامه عمل می پوشاند و بر آن اساس کارهای تخصصی سازمان را به کسانی که مسئول ذی ربط هستند، محول می نمایند.
- به کارکنان درکی از اهداف سازمان و چارچوبی برای تصمیم گیری ارائه می دهد.
- می تواند یک پشتگرمی باشد برای همه سهامداران مبنی بر اینکه شرکت به منافع آنها توجه می کند.
- به تمرکز تلاش های انسانی در یک جهت مشترک کمک می کند و باعث می شود که همه کارکنان و مدیران سطوح سازمان، دارای انتظارات و ارزش های مشترک شوند و با گذشت زمان این ارزش ها تقویت گردد.
- موجب پیدایش نوعی ارزش و هدف که افراد خارج از سازمان آنها را معرف شرکت می دانند، می شود (حقیقی، ۱۳۸۹).
برای تدوین مأموریت سازمان پاسخگویی به پرسشهای زیر گریز ناپذیر است:
- چرا سازمان ما وجود دارد؟
- تفاوت سازمان ما با دیگران چیست؟
- مراجعان و مصرف کنندگان نهایی ما که هستند؟
- اصلی ترین محصولات و خدمات ما در حال و آینده کدام اند؟
- در ۳ تا ۵ سال آینده چه چیزی باعث دگرگونی بزرگ در سازمان ما خواهد شد؟
- چه اصول فلسفی در آینده سازمان نقشی مهم دارند؟ (پهلوانیان، ۱۳۸۹، ۱۱۱ و حقیقی، ۱۳۸۹)
چک لیست تدوین بیانیه مأموریت
بیانیه مأموریت بایستی موارد مندرج در این چک لیست را مورد توجه قرار دهد.
- به وضوح سازمان را از سایر سازمانها یا رقبا متمایز سازد.
- آنچه که سازمان انجام خواهد داد (در یک افق زمانی ۵ ساله)، تعریف و از آن مهمتر آنچه را انجام نخواهد داد، مشخص کند.
- بر توانایی ها و قابلیت های سازمان بنا شده و معقول و منطقی باشد.
- به سازمان این امکان را بدهد که در ارتباط با فرصت های آینده، تصمیمات مطلوبی اتخاذ کند.
- بدون ذکر جزییات، محصولات و خدمات کلیدی و عمده سازمان را بیان کند.
- طول آن متجاوز از یک پاراگراف نباشد.
- برای همه کارکنان به خوبی قابل درک باشد.
- عاری از کلمات پیجده بوده و متنی روان داشته باشد.
- بر زمان خیلی دور متمرکز نبوده و با چشم انداز مشتبه نشود.
- در مواقع لزوم و هر چند وقت یکبار قابلیت بازنگری داشته باشد(سیروس،۱۳۹۰ ،۱۱۸).
طرح سؤالات دنباله برای اعضای کمیته راهبری، می تواند به جهت دهی ذهن آنها در تعریف مأموریت کمک کند:
- چه چیزی فراتر از انگیزه های مادی، اعضای سازمان را دور هم جمع کرده تا کاری را که به تنهایی نمی توانستند انجام دهند، با هم به انجام برسانند.
- فکر می کنید، اساسی ترین دلیل وجودی سازمان چیست؟
- تصور کنید از امروز تا پایان دوران بازنشستگی منابع مالی کافی در اختیار دارید. با چه مقصود متعالی (فراتر از جذابیت های عادی و معمولی مثل ثروت، شهرت و قدرت) به کار و تلاش در این سازمان ادامه می دهید؟
- مهمترین محصولات (کالا و خدمات) سازمان در حال حاضر کدامند؟
- مهمترین محصولات (کالا و خدمات) سازمان در آینده کدامند؟
- چه کسانی مشتریان سازمان هستند (در حال حاضر)؟
- چه کسانی مشتریان سازمان هستند (در آینده)؟
- چه کسانی رقبای سازمان هستند (در حال حاضر)؟
- چه کسانی رقبای سازمان هستند (در آینده)؟
- بازار و محدوده جغرافیایی فعالیت های سازمان در آینده کجاست؟
- قابلیت یا قابلیت های رقابتی ویژه سازمان که با آن به دنبال کسب مزیت رقابتی پایدار هستید، کدامند؟ چرا مشتریان به سراغ شما بیایند و به سراغ همکار یا رقیب شما نروند؟ برگ برنده و وجه تمایز شما چیست؟ عوامل پایدار سازنده موفقیت رقابتی سازمان را در چه می دانید؟
- در صورت نیاز به تغییر محدوده عمل و قابلیت رقابتی ویژه ارائه شده، سازمان با چه چالش های (مشکلات، موانع، سرمایه گذاری های سنگین، گلوگاه ها) بزرگی در هر یک از این حوزه ها مواجه است؟
- چالشهای ناشی از تغییر در محدوده محصولات، و گستره جغرافیایی عرضه محصول
اجزای تشکیل دهنده بیانیه مأموریت سازمانی
مأموریت سازمان ها، از نظر حجم، محتوا، شکل و پرداختن به جزئیات با هم متفاوت اند. هریک از کارشناسان و افراد صاحب نظر در مدیریت استراتژیک بنا به نظر خود اجزای خاصی را برای بیانیه مأموریت در نظرگرفته اند که در جدول زیر به آنها اشاره می شود.
طبق مطالعات اولیه و مشاهده بیانیه مأموریت چند سازمان، در این تحقیق مشخص شد که اغلب سازمان ها در بیانیه مأموریت خود به اجزای زیر اشاره کرده اند:
کیفیت محصولات و خدمات
محدوده جغرافیایی
فلسفه شرکت
توجه به بقا/ رشد/ سودآوری
توجه به تأمین کنندگان
توجه به کارکنان
توجه به سهامداران
توجه به مشتریان
تصور عمومی مطلوب
تکنولوژی(حقیقی، ۱۳۸۹)
جدول اجزای تشکیل دهنده بیانیه ماموریت شرکت
ابل (۱۹۸۰) | گروه مشتریان راضی، نیازهای ارضاء شده، چگونه نیازها ارضاء می شوند. |
مک جنیس (۱۹۸۱) | تعریف سازمان، اهداف سازمانی، فعالیت های اخیر و آینده باید به وضوح تفسیرشوند. |
پیرس (۱۹۸۲) | مشتری هدف، بازار، کالا و خدمات، محدوده جغرافیایی، تکنولوژی، بقا، رشد، سودآوری، فلسفه شرکت، خود تصوری، تصور عمومی. |
آکاف (۱۹۸۶) | اهداف، عامل های تمایز، آرمان های سازمانی، نقش گروه های سهامدار. |
دیوید و پیرس (۱۹۸۷) | هدف خاص مشتریان و بازارها، محصولات و یا خدمات اصلی، حیطه جغرافیایی، تکنولوژی اصلی استفاده شده، رشد و بقا و سودآوری، فلسفه شرکت، خود تصوری ، تصور عمومی مطلوب. |
کلم و همکاران (۱۹۹۱) | اهداف کلان بلند مدت سازمان که چشم انداز شرکت را منعکس می کند، اهداف استراتژیک بلند مدت که جهت مطلوب و عملکرد در یک دوره زمانی طولانی را بیان می کند، اهداف به شکل اهداف کمی برنامه ریزی در دوره های زمانی خاص، حیطه و فعالیت های شرکت برحسب صنعت و گستره جغرافیایی. |
کمبل و همکاران (۱۹۹۲) | مشتریان، محصولات/ خدمات، موقعیت، تکنولوژی، توجه به بقا، فلسفه، خودتصوری، تصور عمومی . |
بائتز و بارت (۱۹۹۶) | اهداف مالی، اهداف غیرمالی، ارزش، عقاید و فلسفه شرکت، تعریف سازمان از موفقیت، تعریف استراتژی شرکت، مشتریان. |
فرد (۱۹۹۶) | مشتریان، محصولات، بازارها، تکنولوژی، بقا، رشد، سودآوری، فلسفه. |
گینتر و همکاران (۱۹۹۸) | بازارها و مشتریان هدف، خدمات اصلی ارائه شده، حوزه های جغرافیایی ارائه خدمات، ارزش ها / فلسفه سازمان، قوت ها / قابلیت های متمایز، تصور عمومی مطلوب سازمان. |
اگورمن و دوران (۱۹۹۹) | توجه به بقا، محصولات وخدمات، توجه به مشتریان، محدوده جغرافیایی، فلسفه شرکت، توجه به کیفیت، خودتصوری، تصورعمومی، بازار / مشتری، توجه به تأمین کنندگان، تکنولوژی اصلی. |
تحقیقات جامع، خدمات استراتژیک بازاریابی (۱۹۹۹) | تمرکز / توجه به مشتری، کیفیت کالا و خدمات، رهبری، رقابت، نوآوری، تمرکز روی کارکنان، مسئولیت های اجتماعی، ارزش برای سهامدار. |
بارت (۱۹۹۹) | بیانیه هدف، بیانیه عقاید / ارزش ها، قوت / قابلیت های متمایز، وضعیت رقابتی مطلوب، استراتژی رقابتی، استانداردهای خاص رفتار، اهداف کلی شرکت، یک هدف قاطع و واضح ، اهداف مالی خاص، اهداف غیرمالی خاص، مشتریان خاصی که به آنها خدمات ارائه می شود، محصولات/ خدمات ارائه شده، هویت منحصربه فرد، تصورعمومی مطلوب، موقعیت کسب و کار، تکنولوژی تعریف شده ، توجه به بقا، توجه به کارکنان، توجه به تأمین کنندگان، توجه به جامعه، توجه به سهامداران، بیانیه بصیرت. |
آنالویی و کرمی (۲۰۰۲) | سود بلندمدت، رشد و بقا، فلسفه و ارزش های شرکت، کیفیت محصولات و خدمات، تصور عمومی، محدوده جغرافیایی، خودتصوری، توجه به تأمین کنندگان . |
سوفی و لیونز (۲۰۰۳) | تعریف کسب و کار شرکت، اطلاعات درباره جایی که شرکت در حال حاضر هست و جایی که می خواهد برسد، توجه به مشتریان، توجه به کارکنان، فلسفه شرکت، توجه به بقا، تمایل به بهترین بودن (گل سرسبد) صنعت، کیفیت و نوآوری در محصولات و خدمات، مزیت های شرکت، منابع مهم شرکت به عنوان مزیت رقابتی. |
رابینز (۲۰۰۷) | مشتریان، کالا / خدمات، خودتصوری، فلسفه شرکت، توجه به کارکنان، بازارها، توجه به رشد و بقا و سودآوری، توجه به تصور عمومی، تکنولوژی. |
۲۵ مثال از بیانیه ماموریت و چشم انداز
بنابراین، بیانیههای چشم انداز و ماموریت جامع و قدرتمند باید چگونه باشند؟ در ادامهی این مقاله، به ۲۵ شرکت بزرگ اشاره میکنیم که به خوبی اهمیت این موضوع را درک کردهاند. و وفاداری مشتری نسبت به این شرکتها موید اهمیت این موضوع است.
تسلا
شرکت: تسلا
ماموریت: تسریع فرایند تحول جهانی به سمت انرژی پایدار.
چشم انداز: ایجاد جذابترین و قانع کنندهترین شرکت خودروسازی قرن بیست و یکم از طریق سوق دادن تحول جهانی به سمت خودروهای برقی.
شرکت: آمازون
ماموریت: نهایت تلاشمان را میکنیم که به مشتریانمان پایینترین قیمت ممکن، بهترین حق انتخاب، و حداکثر راحتی را ارائه دهیم.
چشم انداز: تبدیل شدن به مشتریمدارترین شرکت روی زمین؛ شرکتی که در آن، مشتریان میتوانند هر چیزی را که دلشان میخواهد، به صورت آنلاین کشف و پیدا کنند، و بخرند.
شرکت: پاتاگونیا
ماموریت: تولید بهترین محصول، که هیچ آسیب غیر ضروری ایجاد نکند؛ و از کسب و کار جهت الهام بخشیدن و پیادهسازی راهحلهایی برای بحران محیط زیست، استفاده شود.
چشم انداز: عشق به مکانهای بکر و زیبا دربردارندهی شرکت در مبارزهای برای نجات این مکانها، و کمک به توقف زوال شدید سلامت محیطی در سرتاسر کرهی زمین است.
شرکت: تد
ماموریت: گسترش ایدهها.
چشم انداز: ما با تمام وجود به قدرت ایدهها برای تغییر نگرشها، شیوههای زندگی، و در نهایت، جهان باور داریم.
شرکت: لینکدین
ماموریت: ایجاد پیوند میان آدمهای حرفهای در سرتاسر جهان برای بهبود سازندگی و موفقیت آنها.
چشم انداز: خلق فرصت اقتصادی برای تمام اعضای متعلق به نیروی کار جهانی.
مطلب مرتبط: راهنمای کامل روش کار با لینکدین: ۴۰ نکته مهم درباره لینکدین
شرکت: گوگل
ماموریت: سازماندهی اطلاعات جهانی و ایجاد دسترسی و کاربرد آن در سرتاسر جهان.
چشم انداز: ایجاد دسترسی به اطلاعات جهانی فقط با یک کلیک.
شرکت: اوبر
ماموریت: ماموریت اوبر عبارت است از تسهیل در حمل و نقل – برای همهی آدمها، به همهی نقاط.
چشم انداز: حمل و نقل هوشمندتر با خودروهای کمتر و دسترسی بهتر. حمل و نقلی که ایمنتر، ارزانتر، و مطمئنتر باشد؛ حمل و نقلی که فرصتهای شغلی بیشتر و درآمد بالاتری برای رانندگان ایجاد کند.
شرکت: ایربیانبی
ماموریت: تعلق به همه جا.
چشم انداز: تحقق اشتیاق عموم بشر به تعلق یافتن به مکانهای مختلف جهان – میل و آرزو به مورد استقبال، احترام، و تکریم قرار گرفتن؛ به خاطر جایگاهی که در آن قرار گرفتهاید، نه به خاطر جایی که در آن قرار دارید.
شرکت: اینتل
ماموریت: کاربرد قدرت قانون مور برای ارائهی دستگاههای هوشمند و متصل به تمام انسانهای روی زمین.
چشم انداز: اگر دستگاهی هوشمند و متصل است، با اینتل بهترین میشود.
شرکت: فراری
ماموریت: ما خودرو میسازیم؛ نمادی از جایگاه عالی ایتالیا در سرتاسر جهان؛ این کار را میکنیم تا هم جاده را از آن خود کنیم و هم مسیر را. آفرینشی منحصر به فرد که به این اسب چموش افسانهای روح و جان میبخشد، و “جهانی از آرزوها و هیجانها” را خلق میکند.
چشم انداز: فراری، محصول عالی ایتالیایی که آرزوهای جهان را محقق میکند.
شرکت: گوددی
ماموریت: ما این جا هستیم تا به مشتریانمان به بهترین شکل کمک کنیم. ما با استراتژیمان زندگی میکنیم و با تمام هیجان کارمان را در اولویت قرار میدهیم تا با خلق فناوری ساده و در عین حال بسیار ظریف و برازنده مشتریانمان را راضی نگه داریم – و به صورت تمام وقت بهترین خدمات را به آنها ارائه دهیم. هر روز، تمام نیروهایمان را در تمام گروهها جمع میکنیم تا موانع را از سر راه برداریم، بازارهایی جدید بسازیم، و آنقدر به غیر ممکنها زل بزنیم تا خود غیر ممکنها به ما چشمک بزنند.
چشم انداز: با قدرت دادن به آدمها برای راهاندازی آسان کسب و کار، رشد با اعتماد به نفس، و به کار اندازی موفق سرمایههای شخصی اقتصاد جهانی را، از اساس، به سمت کسب و کارهای کوچک سوق خواهیم داد.
شرکت: کاترپیلار
ماموریت: فراهم کردن شرایط رشد اقتصادی از طریق توسعهی انرژی و زیر ساختها، و ایجاد راه حلهایی برای پشتیبانی از جوامع و محافظت از کرهی زمین.
چشم انداز: چشم انداز ما جهانی است که در آن، تمام نیازهای اساسی آدمها – از قبیل مسکن، آب پاکیزه، بهداشت، غذا، و انرژی قابل اتکا – به روش سازگار با محیط زیست و پایدار محقق شوند؛ همچنین، ایجاد شرکتی که کیفیت محیط زیست و جوامعی را که در آن کار و زندگی میکنیم، بهبود ببخشد.
شرکت: تویوتا (ایالات متحده)
ماموریت: جذب و حفظ مشتری با محصولات و خدمات فوقالعاده ارزشمند و تجربهی رضایتمندی از داشتن خودرو در آمریکا.
چشم انداز: تبدیل شدن به موفقیتترین و محترمترین شرکت خودروسازی در آمریکا.
شرکت: سامسونگ
ماموریت: الهام بخشیدن به جهان با فناوریها، محصولات، و طرحهایی که زندگی آدمها را غنی کنند و با خلق آیندهای جدید به سعادت اجتماعی کمک کنند.
چشم انداز: الهام بخشیدن به جهان. خلق آینده.
شرکت: ویکی مدیا
ماموریت: توانمندسازی و مشارکت تمام آدمهای سرتاسر جهان برای جمعآوری و توسعهی محتوای آموزشی، تحت یک مجوز رایگان یا دامنهی عمومی، و انتشار این محتوا به صورت موثر و جهانی.
چشم انداز: تصور جهانی که در آن، هر یک از انسانها بتواند آزادانه سهمی در مجموع تمام علوم داشته باشد. این تعهد ماست.
شرکت: ایبی
ماموریت: تبدیل شدن به مقصد محبوب تمام آدمهای جهان برای کشف و انتخاب کالاهای ارزشمند و منحصر به فرد.
چشم انداز: چشم انداز ما در تجارت رسیدن به نقطهای است که مشتریان ما را به آن جا رسانده باشند، از فناوری قدرت گرفته باشد، و به روی همگان باز باشد.
شرکت: ایکیا
ماموریت: ارائهی طیف گستردهای از محصولات خانگی با بهترین طراحی و کارکرد، و با مناسبترین قیمت که تا حد امکان، بیشتر آدمها بتوانند آنها را خریداری کنند.
چشم انداز: بهبود زندگی روزمرهی برای بسیاری از آدمها.
شرکت: سیسکو
ماموریت: شکلدهی به آیندهی اینترنت با خلق ارزش و فرصتی بیسابقه برای مشتریان، کارمندان، سرمایه گذاران، و شرکا اکوسیستممان.
چشم انداز: تغییر روش کار، زندگی، بازی، و یادگیری.
شرکت: سونی
ماموریت: ایجاد شرکتی برای الهام بخشیدن و تحقق کنجکاویتان.
چشم انداز: استفاده از عشق و شور بیپایانمان برای فناوری، محتوا، و خدمات جهت ارائهی هیجان و سرگرمی جدید و پیشگامانه، فقط به شکلی که سونی میتواند.
شرکت: خطوط هوایی ساوتوست
ماموریت: ماموریت خطوط هوایی ساوتوست عبارت است از تعهد به ارائهی بالاترین کیفیت خدمات مشتری به همراه حس گرما، صمیمیت، غرور فردی و روحیه گروهی.
چشم انداز: تبدیل شدن به محبوبترین، فعالترین، و سودمندترین خطوط هوایی دنیا.
شرکت: ایدیپی (پردازش خودکار دادهها)
ماموریت: توانمندسازی سازمانها با راهحلهایی پر از بینش برای هدایت کسب و کارها به سمت موفقیت.
چشم انداز: تبدیل شدن به مرجعی جهانی برای کمک به سازمانها در تمرکز بر آنچه از همه مهمتر است.
شرکت: کایزر پرمننته
ماموریت: کایزر پرمننته به این دلیل به وجود آمده است تا خدمات بهداشت و سلامتی با کیفیت و ارزان قیمت در اختیار آدمها قرار دهد و وضعیت سلامت اعضا و جوامعی را که برایشان خدمت میکنیم، بالا ببریم.
چشم انداز: ما شرکای قابل اعتمادی در زمینهی سلامت عمومی هستیم که با همکاری با آدمها به آنها کمک میکنیم برای ایجاد سالمترین جوامع در کشور تلاش کنند.
شرکت: کوین بیس
ماموریت: ماموریت کوین بیس عبارت است از ایجاد سامانهی مالی باز و آزاد برای کل جهان.
چشم انداز: ارز دیجیتالی که از طریق ایجاد سامانهی مالی باز و آزاد فرصتی نوآورانه، کارآمد، و عادلانهتر برای تمام جهان فراهم کند.
شرکت: فیس بوک
ماموریت: توانمندسازی آدمها برای ایجاد جامعهای قدرتمند و نزدیک کردن تمام آدمهای جهان به یکدیگر.
چشم انداز: آدمها برای متصل ماندن به دوستان و خانواده، برای کشف آنچه در دنیا میگذرد، و به اشتراک گذاری و بیان آنچه برایشان اهمیت دارد، از فیس بوک استفاده کنند.
شرکت: هول فودز مارکت
ماموریت: هول فودز مارکت پیشگام و فعال در عرصهی کسب و کار مواد غذایی با کیفیت است. ما شرکتی مبتنی بر ماموریت هستیم که هدفمان تعیین استانداردهای عالی برای خرده فروشی مواد غذایی است. ما در حال ایجاد کسب و کاری هستیم که در آن، استانداردهایی بالا در تمام جوانب شرکتمان جاری و ساری است. در هول فودز مارکت کیفیت اولویت ذهنمان است.
چشم انداز: تمام مواد غذایی، تمام آدمها، تمام کرهی زمین.
بیانیه ماموریت و چشم انداز: آگاهی از اینکه چه کسی هستید و به کجا میروید
بیانیهی ماموریت بر امروز و آنچه انجام میدهید، تمرکز دارد؛ و بیانیهی چشم انداز بر فردا و آنچه میخواهید به آن تبدیل شوید، تمرکز دارد. وجود هر دو برای بقای شرکت لازم و مهم است.
تدوین چشمانداز و ماموریت شرکت به شکل موثر، دو کار از مهمترین کارهای سازمان شما است که باید انجام گیرد. چرا که این دو بر هر کار دیگری که خواهید کرد، تاثیر میگذارند. امیدواریم که این فصل به شما و گروه شما کمک کرده باشد که نسبت به توانایی خود در تدوین موفق چشمانداز و ماموریت به شکلی موثر و الهامبخش، اطمینان بیشتری به دست آورد.
به یاد داشته باشید که چشمانداز و ماموریت شما باید فراگیر و جسورانه باشد. موفق باشید.
درباره داود ستوده راد
فریلنسر ، داود ستوده راد هستم که به صورت حرفه ای در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت می کنم. متخصص در طراحی و بهینه سازی سایت و مشاور در کسب و کار اینترنتی و استارت آپ ها هستم.
نوشتههای بیشتر از داود ستوده راد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.